A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

sziasztok!

tegnap elhoztam a toxoplasma eredményemet, ami negatív... ha jól emlékszem, többeknek negatív lett az eredménye, és ez azt jelenti, hogy még életünkben nem voltunk fertőzve toxoplasmával!? igaz?

mondjuk az a hihetetlen, hogy több szakirodalom is úgy kezeli ezt a dolgot, mint a világ legtermészetesebb dolgát, és olvastam már olyat is, hogy kb. minden második ember volt már fertőzve... na, akkor mi vagyunk a kivételek, vagy mi!?

igazából nekem sosem volt macskám, és macskakakis gyümölcsöket sem eszegettem direktbe, de akkor is!? most akkor mi a teendő? a dokim azért csináltatta most meg a vizsgálatot, mert nagyon ajánlgatja a gyümiket, és hogy akkor viszont nem árt az óvatosság, és lássuk a medvét! hát, látjuk...

a fehérvári útis vérvétellel kapcsolatban csak annyit, hogy én mostanában mindig a bal oldalra megyek, ott egyrészt kevesebben is vannak, és igaz, hogy itt nincs kiírva, hogy kismamákat előre vesznek, de mégis kevesebbet kell sorban állnom, mint a másik oldalon, ahol elvileg előre engednek! szóval próba szerencse! főbejáraton be, aztán rögvest balra, és úgy kb. a pultokkal szemben van egy ajtó, meg ül 1db nénike, aki felveszi a laborvizsgálatokat! ;)

Csenge, igen, én is a Szt. Imrében fogok szülni, és elvileg nekem is volt már több időpontom, a menstruáció szerint aug. 16, a ciklusaim szerint, aug. 26-30 között, és akkor a nyerő dátum, valahol a kettő között lesz, olyan 20-a környékén ;) még az is lehet, hogy váltjuk egymást! :) azt hiszem Ági (Columbine) a legelső közülünk a Tétényi úton, majd jól beszámol az aktuális helyzetekről :P

amúgy én sem tudom kitotózni, hogy éppen hogy fekszik a bébi a hasamban... :( néha érzem, hogy itt-ott keményebb, de, hogy az pont melyik alkatrésze!? azt nem tudom!

Andi, a találkozó ötlete nagyon szimpatikus, csak mondd meg, hogy melyik megállóig kell eljutnom :P tudod, ez most nagy kihívás nekem, hogy eljutok-e A-ból B-be :D

remélem, hogy Aproo hoz majd képeket a mai 4D-ről...

szép hétvégét mindenkinek!

sophie27

Én az eredményem szerint már valamikor túlestem ezen a macskás megfertőződésen, úgyhogy immunis vagyok rá, a tesztem pozitív lett. Ezen nem is csodálkoztam, mert kertes falusi házban nőttem fel vidéken, és volt, hogy egyszerre 10 macskánk is volt, télen pedig a fázósabbak velünk együtt nézték a tévét a hasunkon.
Ami furcsa, hogy nővérem tesztje viszont negatív lett, úgyhogy nem tudom mitől függ ez a dolog.
Ha nem szobamacskád van, és nem te tisztítod az almát, alaposan kezetmosol, minden simogatás után, nemhiszem hogy gond lenne. Beszéltem anyukákkal, akiknek szintén csecsemő mellett van bent a cicájuk, és nincs semmi baj. Persze, aki a jobb félni, mint megíjedni elvet vallja, egyszerűbb, ha tényleg megválik a gyanú forrásától, de ez szerintem csak benti cicákra igaz, a kintiekkel nincs semmi gond, max ne simogassuk őket.

Kép
felicia

Sziasztok!
:lol:

Na, megjártuk a mozit, bár a betonozás miatt 40 percet késtünk, e nagyon rendesek voltak. Tényleg nagy élmény, de egyben lutri is, hogy épp milyen kedve van a babónak. Nálunk előbb aludt, aztán szépen komótosan megnézte minden ujját az egyik kezén, majd felvette Micimackó "gondolj, gondolj" pózát, így még a kezével is takarta magát + a lepény felé fordult állandóan. Így az arcocskája eléggé nehezen kivehető, bár egy képet megpróbálok feltenni róla, de ami nyomtatot az sztem jobban visszadja.
Viszont, amikor moondtukl a doktornőnek hogy kislányt mondtak,jót nevetett és közölte, hogy akkor az elmúlt két hétben (akkor voltunk utoljára uh-n) szép 200 gr-os fütyit növesztett(ennyit nőtt azóta), mert a leteszi a nagyesküt, hogy bizony kis trónörökös érkezik. :lol: :lol:
Én nagyon meglepődtem, mert valahogy kislányt éreztem idáig, de persze amellett hogy szokom a gondolatot, nagyon örülök. Viszont a párom akármit is mond, hogy neki mindegy, azért látom, hogy nem olvad le a vigyor az arcáról. :lol:
Szóval most már semmi sem biztos számunkra, de igen kivehető volt egy újabb testrész.
Tehát tábort váltottam egyenlőre, Szuszu kérlek a Zelyke Zsuzsannát vedd ki a táblázatból. Még fiú nevet nem mondok, mert az a rész a harcosabb. A lány tuti volt, de most már 3 variáció közül kell választanunk.

A találkozóról annyit, hogy akinek nincs kocsija, Pl. Zsófi, nyugodtan számíts rám, mert teljesen mindegy merrl megyek, így fel tudlak venni, persze, ha nem munkaidőben futtok össze. Mertakkor nekem csak 3-4 hét múlva esedékes, de onnantól mehet a menet.

(Kutya: Nekem sajna van nagyon rossz tapasztalatom is, bár én soha nem tudom melyik az ams.terrier, illetve melyik a pitt-bull....meg ha jól tudom, van pár hasonló fajta. Nekem a 3hónapos németjuhászomat csalogatta magához egy a kerítéshez és az orránál fogva elkapta. ÉS nem is engedte el. Bár az ilyen nevelés miatt 100%-ban a gazdát teszem felelőssé. Már 4 szomszédja kinn állt, úgy visított a kiskutyim, ez meg cseszett kijönni még az udvarra is. Amikor végre kitéptem a szájából Nerot, a fél orra hiányzott. Azóta úgy begyógyult, hogy nem is lehet látni, de totál antiszociális lett szegény. Embert soha nem bánt, de más kutya társaságába nem lehet vinni, mert kb 10 mp alatt kinyírná. Legjobb ismerkedés a támadás alapon, hogy lépéselőnye legyen. És még csak nem is hibáztathatom egy ilyen élmény miatt. Nem is értem, miért kell bevadítani a kutyákat. HA van esze és ösztöne, úgyis megvéd, ha meg nincs, akkor hiába verik, attól csak eszement lesz, nem örző-védő.....)

Na, bocsi az offért, próbálom feltenni a képet:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Íme, a mi kis büszkeségünk, amennyire látszik a méhlepénytől. A fekete rész az, hogy a pocakfalhoz nyomja magát, a homályosság meg a méhlepény. Szóval még mindig igyekszik bújkálni, amennyire teheti.

[img][img]http://i205.photobucket.com/albums/bb299/aprooka/babci/BABA_0002.jpg[/img][/img]

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Tegnap voltunk a 9. kerületi Brumi-maci bababoltban, és vettünk pár apróságot. Fa nyelű, természetes sörtéjű babakefét, babaollót, körömvágócsipeszt, reszelőt, kék színekben, nekem fehér pamut melltartót, illetve nagyobb tétel a narancssárga vidám színű állványos babafürdetőkád. Amihez összeszerelésnél jöttünk rá ma, hogy a négy csavar helyett csak 1 db-ot!! adtak, nem röhely, mindig így járunk, most vihetjük vissza... :evil:

Kép
felicia

Kép

Kép
felicia

Kép

Kép
felicia

Kép

Kép
felicia

Kép

Kép
felicia

És végül porbafingós korában:

Kép

Kép
felicia

Bocs, ha túl sok a kép, de így talán be tudjátok lőni a fajtát, aki nem ismerné.

Kép
felicia

Sziasztok!

Talán még nem is volt ilyen szombat, hogy ennyien írtatok... :D :D

Mi nemrég jöttünk meg Szenetendréről, az ismerőseink eljöttek sétálni és kitalálták, hogy ebédeljünk velük a főtéren.
Most nem autóval mentünk körben, hanem révvel átmentünk és már ott is voltunk. Nagyon jó volt, hogy nem kellett 2* fél órát autózni+parkolót keresni és aggódni az idő miatt.

És nem is ettem sokat, mert Kristóf rugdos felfelé, ha elég... ???
Mostanában ezt csinálja! :shock: :shock:

5-től meg megyünk palacsinta partira (talán), ha a párom hajlandó lesz addig felkelni.
Vendég

Folyással kapcsolatban annyit, hogy nekem kb. a 3
,5 -4 hónaptól van folyamatosan, nem sok, mert egy mini vagy tanga tisztasági bőven elég, akkor ez még normális? Én azt gondolom, hogy igen. Időnként szoktam ecetes/citromlés langyos vizzel irrigálni, de nem nagyon szeretem, mert ha nem várom meg, amíg teljesen kiürül, akkor utána olyan, mintha bepisiltem volna. :oops:

Még egy, nálatok van ilyen:
Pár napja olyan, mintha a babó ráköltözött volna a húgyhólyagomra, sokszor érzem, hogy pisilni kell, de nem nagyon. Mindig el is megyek, de utána is érzem, hogy még kell. ???
Vendég

További szép hétvégét mindenkinek!

:D :lol:
Vendég

Igen, nálam szinte ez az egy, ami tipikusan jelentkezett, a gyakori vizelési inger. Minden éjszaka legalább egyszer fel kell kelnem miatta. Nem érzem, hogy ott lenne rajta a baba, egyszerűen csak gyakrabban kell kimennem pisilni. Ez teljesen normális, a terhességgel velejár.

És a terhességi csíkokkal hogy álltok? Has, fenék, comb, mellek?

Kép
felicia

beleki, nekem ez már 2-3 hete van kb. Olyan, mintha nem mentem volna el fél napja, aztán igazából nem is jön sok. De volt, hogy 10-15 percenként kellett megállnunk amikor kocsival mentünk. Pont abban az időben kezdődött, amikor a Teve utcába mentem apummal egyik reggel. Hát....nem volt kellemes élmény.

felicia, még így is bajban vagyok. Úgy értem nem nagyon figyeltem meg azt a biznyos disznyófülüt,aki támadott szóval nem tudom, hogy milyen fajta.
De még mindig azt mondom, hogy sztem bármilyen fajta tud normális lenni és bármilyen fajtából lehet közveszélyes ebet nevelni.
Íme az én "kis" vakarékom:
ilyen volt:
[img][img]http://i205.photobucket.com/albums/bb299/aprooka/allataim/Nerootthon028.jpg[/img][/img]
ilyen lett:
[img][img]http://i205.photobucket.com/albums/bb299/aprooka/allataim/nero005.jpg[/img][/img]

Zsófi, hétfőn nem megyek dolgozni, de keddtől bármikor be tudom dobni a térképet. A Lengyel Lajos utcát nem volt időm megnézni, hogy hol van, de ha hozzánk közel, akkor amikor végeztél ott, csörgess meg: 06-20-538-8215 és akkor te is beugorhatsz, ahogy neked jobb!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aprooka!

Teljesen egyetértek veled. Minden csak a gazdán múlik, az ő nevelésén, a kutyája tettei abszolút az ő felelősségi köre. Sajnos, hogy az én fajtám egyeseknél státuszszimbólum, és amíg az etnikum egyes részei az aranystukkó mellett egy ilyen kutyát is felvágásból tartanak, neadjisten a pénz miatt szaporítják (mert tenyésztésről itt nem mernék beszélni), illetve direktbe vadítják, nem fog javulni a megítélésük.
Én a kezdetektől jártam vele kutyaoviba, majd kutyasuliba, azóta is büszke vagyok rá, milyen jól nevelt, szófogadó, és okos kutyim van.
A tied is nagyon szép, olyan édik tudnak lenni, ahogy önzetlenül imádják az emberistengazdit... :lol:

Kép
felicia

Igen, hihetetlenül tudnak szeretni. :)

A terhességi csíkokról: nekem a pocakomon eleve volt pár, amit igazából nem is értettem, hogy alakult ki, mert nem volt gyors hízásom meg ilyenek. Sajna ezek kb 1 hónapja elkezdtek továbbrepedni felfelé, így már a kétrészes fürdőruciról akár le is mondhatok. Pedig kentem magam és odafigyeltem, illetve hízásban is jól állok, kb 5-6 kiló.
Máshol egyenlőre nincsenek, de ne is legyenek, mert nem jó barátaim. :?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Nekem még a terhesség miatt nem lettek csíkjaim, viszont, ami vicces, hogy nekem is voltak/vannak a fenekemen a combtőnél már jó pár évvel ezelőtt is terhességi csíkjaim. Ezek nem csak a hízástól lehetnek, hiszen sosem volt rajtam egy deka súlyfelesleg sem. Akkor alakulnak ki, ha a tested olyan hirtelen nyúlik meg, hogy a bőröd nem bírja követni, ezért szétreped. Nálam például onnan vannak, hogy középiskolás koromban nagyon hirtelen nőttem rengeteget, és ezt nem bírta követni a bőröm. Sajnos rondák, de nincs ellenük mit tenni... :(

Kép
felicia

Aproo, nagyon édes a bébi! azért így is kivehető az arcocskája! ;) én pénteken reggel megyek a védőnőhöz, szóval akkor tudok beugrani a térképért!

toxoplasma ügyben, nekem nincs semmiféle macskám, és nem is hiszem, hogy lesz, szóval ez az alomcsere kérdés nálam kilőve ;)

a kutyik nagyon aranyosak! nekem az sincs, és úgy vagyok vele, hogy társasházba, panelbe, nem is lesz háziállatom, mert csak állatkínzás.

az éjszakai pisiléses élmények nekem is megvannak már vagy 1 hónapja folyamatosan! kb. minden éjjel 2x minimumba ki kell mennem, és bár én sem érzem, hogy ott fekszik a hólyagomon, bár gyanítom, mert eddig, még a terhesség elején sem volt ilyen tünetem!

a folyással kapcsolatban, nem tudom, hogy milyen mennyiség a normális, illetve, hogy milyen nem, de nekem ahányszor volt manuális vizsgálatom, ott a doki mindig arra is figyelt, hogy nem-e fertőzéses folyás, hanem a normál, szóval eddig szerencsére elkerültek a kisebb, nagyobb fertőzések!

ja, és még egy, sajnos nálam is többször előfordult már, hogy tüsszentésnél olyan érzésem volt, mintha bepisiltem volna, de mikor kiszaladtam a mosdóba láttam, hogy itt inkább sokkal minimálisabb dologról van szó! hát, nem egy klassz érzés, főleg, hogy elsőre mindig azt hiszem, hogy na, most a nadrágom is tuti átázott, pedig nem!

végül, de nem utolsó sorban, köszönöm Zsófi a felajánlást a találkozóra való eljutásban! ;)

sophie27

ja, a hízási csíkokkal én is úgy állok, mint Zsófi, szóval voltak, és most továbbrepedtek... nem szeretem őket, de idővel elhalványodnak! sajnos teljes javulást csak a plasztikai műtét ad, azt pedig nem nagyon szeretném! :(

tényleg, ti gondolkodtatok már azon, hogy szoptatás után megműttessétek magatokat? az egyik barátnőm múltkor mondta, hogy na, ha abbahagyja a szoptatást, akkor ő bizony megplasztikáztatja a melleit... nem tudom, én annyira idegenkedek az ilyesmitől, és úgy gondolom, hogy nem is feltétlen attól nőies egy nő, főleg anya létére, ha egy szexi cuccban feszíthet! lehet, hogy csak én gondolom hülyén?

sophie27

Igen, azért így is látszik a pici arca, de nagyon titkolódzó volt ma is! Hiába a lábait is csak egyszer nyitotta szét, de lebukott ha minden igaz.

Akkor pénteken csörögj rám Zsófi, bár mi akkor 3/4 1- ig vagyunk csak, de hát addig csak végzel. :lol:

Nekem az volt a furi, hogy nem nőttem, nem híztam, semmi nagy változás, de mégis kijöttek ezek a csíkok.

A műtét nagyon furin hangzana, és minek is.....nem attól jó egy kapcsolat sztem.A párom jót mulatna ha felvetném neki az ötletet, illetve orvos létére lenne egy-két keresetlen szava, ha jól gondolom.
A másik, meg hogy mi ha minden jól megy, nem szeretnénk egy gyerkőcnél megállni, így teljesen feleslegesnek is tartanám. 1-2-3 év feszes gumicici, aztán mehetek kivetetni az újabb babá(k)nál....

A toxoplazma nekem is negatív lett anno, pedig én nagy cicás vagyok, itthon mégsincs a kis szeleburdi eb miatt. Csodálkoztam is, hogy még nem estem át rajta. nem baj, mostanában nem nagyon kerülök kapcsolatba macsekokkal.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Nagyon édes a bébi! Milyen ügyesen rejtegette a műszert,h csak most láttátok! :lol:
Nekünk mindig a kuki volt az első amit megmutatott... :lol: :lol:

A kutyusok is aranyosak, főleg kicsinek.... :wink:

csíkok: nekem még a hasamon nincsen,de mivel én is gyorsan nőttem anno, így a combomon meg a fenekemen van. sajna.

Toxoplazma: én is megcsináltattam és pozitív, bár mindig volt macskánk most is van egy csak bennt macsatom.
Én nem szeretném kitenni vagy elajándékozni a gyerkőc miatt, persze aha bántaná a kicsit nem lenne kérdéses,de szerintem nem fogja. :roll:

Pöttöm mit sikerült beszerezned tegnap?

Barbi meglett a nacid?
makadu

Sziasztok!

Ma reggel lementem még egyszer, mielött kicsöngetem a népet a barlangjaikból. Hát az utolsó sarokban volt a nacim félig visszadobva a szárítókötélre egy halom más ruha között... Szóval meglett, hála az Égnek! Ma voltam bolhapiacon, de csak profi bóvlisok voltak útón, nem volt kapás. Viszont belebotlottunk egy C&A-ba és egy H&M-be, elöbbiben minden valamirevaló cuccot felpróbáltam a szexi 46 ill. 48-as méretekben, de egyik se volt az igazi, mert mellben minden gyenge, vagy én vagyok túl erös, pedig csak 90-es melltartót hordok és nem bevásárlószatyrokat. Nadrágban ugyanez a szitu, 48-as alatt nem is kell próbálkoznom, pedig ezek a nadrágok kisebbek, mint az 5 éve ugyanott vett 44-esem. Összementek volna a nök, vagy a számozás változott meg!? Végülis az utóbbiban találtam egy parasztingre emlékeztetö felsöt, ami ugyan nagy rám, de kell a végére a pocaknak és egy len/pamut nadrágot, amiböl jócskán fel kell hajtani, de amúgy jónak néz ki. Ruha tárgytalan, de nem is nagyon van választék.
Akik kisebb méretben indulnak, nagyobb a választási lehetöségük. Ez van, ekkora pocakja ne legyen terhes nönek a divatszakma szerint. :-(

Mentem, álmos vagyok nagyon és kell az energia a holnapi bolhára! :)

Barbi
Vendég

Én egyszer láttam az egyik csatornán egy mellplasztikát, és egész jól bírja a gyomrom az ilyesmit, de elmondhatom, hogy életemben kevés ennél undorítóbb, és borzasztóbb dolgot láttam. Azóta sem tudom túltenni magam rajta, kísértenek a képek. Amikor felnyitják a melled, és egy hatalmas szőrös férfi lapátkéz egészen csuklóig benn turkál a melledben, mint egy bevásárlószatyorban, hát az nem volt egyszerű.

Kép
felicia

Jó reggelt!

Csak gyorsan bekukkantottam, aztán futok is készülődni.
Kaptam két jegyet a Mediciek fénykorára, de persze a párom elfelejtette és bevállalt mára melót. Így anyósommal megyek el megnézni.

Majd este még jövök.
Szép napot, és kiránduljatok amíg lehet, most még csodás az idő!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Szép jó reggelt! Nálam még reggel van, hiszen kb. 1/2 órával előbb keltünk! Hát nem panaszkodom! Jó alvókánk van!

Párom most szereli a tegnap félbehagyott előszoba szett felső elemét, úgyhogy én addig netezgetek!

Voltunk kint is az előbb, de nekem még nem volt annyira melegem! Picit fázós lettem, de ez csak a reggelekre jellemző!

Aproo, nekem pénteken van dolgom a városban... Reggel mikor kezdel? Én 1/2 8-ra megyek a védőnőhöz, buszom gondolom úgysincs rögtön hazafelé, szóval tudok várni, addig körülnézegetek, ameddig beérsz, ha az jó Neked is. ;)

Ja, és múlt pénteken, amikor bementem a Camponahoz, betértem a C&A-ba és vettem a egy kismama halászgatyót, 5e Ft-ért, egy bio pamut felsőt 3,5e Ft-ért és egy len ujjatlan felsőt 2,5e Ft-ért. Szóval bevásároltam! ;) Ja, és persze Beninek egy 62-es és egy 68-as body szettet 890 Ft-ért a 2-2 db-ot. :P Nem tudom úgy eljönni, hogy neki ne vegyek semmit! :P

Szép napot! Holnap újra jönnek a dolgos hétfköznapok, így kitartást a még dolgozóknak...

sophie27

Sziasztok Lányok!

Én is szeretnék egy kicsit dicsekedni!
Voltunk UH-n!

Íme néhány Kép: :lol:

Kép
Kép
Kép

rizsimami

Ahogy beleásít a képbe + ahogy "rágja" a körmét, hihetetlen... :lol: :lol:

Kép
felicia

rizsi,

Nagyon édes a babátok:)) nagyon jók lettek a képek!!!

remélem mindenkinek jól telik a 7vége, én ma ki sem mozdultam, főztem nagyon fincsi gombapörit nokedlivel, ezer éve nem ettem és most nagyon megkívántam:) Sajnos egyedül vagyok tegnap óta, mert a párom elutazott Franciaországba a zenekarával és csak kedden ér haza.
Viszont anyósom holnap este érkezik haza Los Angeles-ből, így lesz segítségem bőven a házkörüli teendőknél.

Pöttöm, bármikor átugorhatsz Csepelre, azért is mondtam, mert közel van;)

sniky

Szilvi! nagyon édes a bébi!!! kb. Ti is annyi idősek, vagytok, mint a mi Benink! annyira mennék már én is megint uh-ra...

sophie27

Sziasztok!
Tegnap szerencsésen hazaérkeztünk, addig húztuk az időt amíg csak lehetett, nem nagyon akarózott haza jönni, annyira jól éreztük magunkat, minden nagyon szuper volt, és gyönyörű helyeken jártunk. Órák óta olvasom vissza, amit írtatok, de végre képben vagyok :)
Nagyon szuperek a pocak és a 4d-s fényképet, tényleg kedvet kapunk tőlük egy azonnali ultrahangra.
Mecsi: a melóhelyen én is ugyanígy jártam, mint te, amióta nem dolgozok, azóta az sem kérdezi meg hogy vagyok, akivel addig mindent megbeszéltünk :(
Panna: kosármeccsre mi is járunk, egész jól bírja a babó, bár a hangos dobszóra reklamálni szokott....
Szülésznőt nálunk sajnos nem lehet választani, így nekem se szülésznőm se dokim nincs egyenlőre, még nem döntöttük el mi legyen.
Binyek: remélem azóta kicsit jobb a kedved, egy babával se mindig egyszerű, de így még mindig jobb, mintha már a kórházban kellene feküdnöd! Várom képeket!
Makadu: én is Lyme kóros voltam, tavaly augusztusban nyilvánítottak gyógyultá, ha bármi érdekel, szívesen adok tanácsot!
Szuszu: igazi kalandor vagy :) annyi minden történik veled a terhesség alatt, amennyi mással évek alatt sem, vigyázz magatokra!
Apró: fura ez a kuki növés....remélem a miénknek nem nőtt ki azóta, mert már egy csomó csajos ruhát vásároltunk...ultrahangra csak két hét múlva megyünk, de már beleéltem magam a kislányba, neked milyen érzés volt?
Keresek Erdélyi pocakfotót és felteszem!
Kellemes estét mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Kép a 30. hétben járunk

<
sziszka78
Tolna

Kép

<
sziszka78
Tolna

Sziszka!
Baromi lányos voltam, valahogy végig azt éreztem/vártam. Lehet, hogy ezért sem volt 100%os a kommunikáció a kis prüntyőkével, mert tényleg mindent megéreznek.
Először nagyon furi volt, meg talán még most is szokom a gondolatot, de abszolút nem lombozott le. Végülis nem szeretnénk egynél megállni, majd lesz kinek venni a cuki kis szoknyácskákat. Apája meg hiába tagadja, vigyorog mint a vadalma....
Szóval kicsit furi, de nekem így is szuper, csak már túl lennénk ezen a meleg 2-3 hónapon.... :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Mindenki azt mondja, hogy az a lényeg, hogy egészséges legyen, és az elején biztos ezt is érezzük, de amikor már kijelentik, hogy fiú-e vagy lány, onnantól már ez is ugyanolyan fontos, a nevén szólítjuk, lélekben ráhangolódunk, és erre tessék, kiderül hogy kukis lett idő közben :lol: engem is leforrázna elsőre, most kicsit át kell értékelni a dolgokat, persze az apuka most határtalanul boldog :) Ez nagyon jó hír, nálunk ő sem lenne az azt hiszem, nagyon kislányt szeretne.....

Már csak 2-3 hónap és kezünkben foghatjuk, hihetetlen :)

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok lányok!

Nagyon régen írtam,általában olvasó üzemmódban vagyol jelen.

Mi négy hét múlva költözünk,és jelenleg még újítjuk az új lakást.
Zsófi te hogy élted túl a költözést?

Nagyon jók az uh és pocakos képek!

Veronika
l.veronika

Sziasztok Lányok!

Én egy igen eseménydús hétvégén vagyok túl. Itt voltak a szüleim és két napig megállás nélkül a lakást szépítgettük, annyi mindent csináltunk ezalatt a két nap alatt, amiről azt hittem, hogy egy hónap alatt sem csináljuk meg. Már majdnem kész a gyerekszoba, festettünk, kitakarítottuk a házban a babakocsitárolót, apukám egy csomó mindent megszerelt, van végre fürdőszobaszekrényünk is. Szóval nem unatkoztunk. De persze a legfontosabb, hogy szombaton mi is elmentünk 4D-s ultrahangra (így anyukám is el tudott jönni). Kiderült, hogy az én kisfiam igen-igen hasonlít a kisbaba Szuszura. Csatolok egy képet a pofikájáról.

Kép

szuszu

Jó reggelt! Szuszu, nagyon jó fej a babátok, milyet grimaszol... :)

Veronika, hát nem volt egyszerű, bár sok cuccot nem kellett cipelnem, hiszen mindenki kikapta a kezemből a nehezebb, vagy akár könnyebb cuccokat is. Nekem igazából a csinosítgatás a feladatom, ami megy is, több, kevesebb sikerrel! Sokszor nincs hozzá kedve, akkor inkább nem is hajtom magam, aztán meg hirtelen van, és akkor nekiveselkedek! Már egész jól állunk. Van előszobánk, étkezőnk, fürdőnk, hálónk, félig nappalink is, ma jönnek elvileg a függönyök és a karnisok, csütörtökön pedig a redőnyök, illetve a kábeltévé! Aztán végre, valahára elérkezünk a babaszobáig... Már nagyon várom! Bár szekrényünk és pelenkázónk még mindig nincs, de majd most már csak erre kell koncentrálni! :)
Mondjuk a legutálatosabb a be- és kidobozolás volt... Remélem, hogy most hosszú évekig nem kell ilyesmivel foglalkozni, mert nagyon megutáltam! :)

Én ma megyek dokihoz, de csak 10:50-re... Jól benéztem, és azt hittem, hogy 9:50-re van időpontok, így kb. egyszerre keltem apával, aki már el is ment a dolgozóba! Így sajnos én is nagyon sokszor vagyok egyedül, ami nem jó! Még jó, hogy van net... :P

Sziszka, hát szép méretes pocakod van! ;) Nagyon durva, bár elvégre Te már a 30. hétben jársz, és gondolom, hogy így a vége felé már hétről, hétre nagy a változás. Nem?

Hát, így negyed 7-kor kb. ennyi jutott eszembe! :D

Szép napot mindenkinek!

sophie27

Jó reggelt mindenkinek! Főleg a koránkelő Zsófinak. Erről a "kikapják a kezemből a dolgokat"-ról eszembejut a szombati újabb bénázásom. Egész nap mindent kivett anyukám a kezemből, hogy ne én csináljam, ne én vigyem, stb., mert nehéz, megemelem magam, ilyesmi. Aztán este már annyira erőszakos voltam, hogy én is csináljak valamit, hogy az előszobában felálltam egy összecsukható székre, hogy levegyek valamit a beépített szekrényből, ami ahogy a nagykönyvben meg van írva, össze is csukódott alattam és lezúgtam a földre a fenekemre, amit jól meg is ütöttem. Szerencsére az ijedtségen kívül semmi bajom nem lett. Persze vasárnap már nem csináltam ilyen akrobata mutatványokat és lassan kezdem én is belátni, hogy nem szabad mindent bevállalni.

szuszu

Hű! Most már hétvégén is van mit olvasgatni. Szombaton elmentem Anyukámmal Zorán koncertre és ütemre rúgdosott a babám. Olvastam már ilyesmiről, de igazából nem hittem, hogy létezik.
Sziszka! Nagyon jók a képek. A pocid is nagyon szép. Épp a hétvégén jutott eszembe, hogy rólam még nincs egyetlen pocakos kép se. Valahogy estére, mikor a párom hazaér, én is mindig elfelejtem. De a héten bepótolom a mulasztást.
Barbi! örülök, hogy meglett a gatyó. Visszavonhatjuk a körözést.
Mennem kell körzeti orvoshoz, mert sajnos nem akar elmúlni a torokfájás, sőt, olyan köhögéssel párosult, hogy már az elmúlt három éjjel alig aludtam. A hasam pedig mindig összepréselődik, ahogy köhögök, nem hiszem, hogy ezt annyira élvezi a bent lakó. Lázam nincs, de a mellkasom is fáj.
bende

Szuszu!
Veled már annyi minden történt fél alatt, hogy most már nyughass. Szigeti szatír, erkély, összecsukható szék, ennyi villant be előszörre, mit szeretnél még?
Már engem is megfenyegetett a párom, hogy bezár a lakásba:)
Szülni kienged:)
bende

jó reggelt :)

Nagyon Édesek a Babák, és szépek a pocak fotók. Az Én hasamat olyan picinek találom,nekem is ez a parám. Ma megyek védőnőhöz, jól kifaggatom mi a helyzet e téren...

Nagyon nyugtalan voltam hétvégén.Babuci pénteken 10 órán keresztül bulizott bent,de ugy h már a végén a legkisebb rugása is fájt.Mondtam neki pihenjen kicsit, meg is sértődőtt mert azóta egy rugást nem kaptam.
Tegnap már a sírtam, a férjem mondta felhivja a dokit, erre kaptam egy kis mocorgást,dehát rugásnak a közelébe sem ér. Remélem csak pihen és nincs baja. Inkább rugjon szét.... :D

Mi jövőhét végén meg :D yünk megvenni a kiságyat, pelenkázót, szekrényt.... Elöbb akartuk csak a görcseim után inkább megvártam mire betöltjük majd a 27. hetet.Alig várom. Már most bevagyok sózva :D

nicike

Bocsánat ha sok vagyok, de még egy kérdés....

Terhesség alatt jöhet ki ekcéma a könyökömön? Mert piros és viszket és ha megvakarom akkor száradt bőr jön le. Ez az?

nicike

Nicike!
Az én babámnak is vannak mozgalmasabb és pihenősebb napjai. Ha pihen, akkor én is elkezdek aggódni, de aztán rájöttem, hogy felesleges, mert a következő nap, ismét felélénkül.
Úgy tudom a terhesség kihozhatja az ekcémát, de nekem még nem volt.
bende

Jó reggelt a sok-sok gyönyörü babahordozónak!

Szuszu!

Csak óvatosan, még van pár heted, amit egyben kéne eltölteni, nem!? Földközeli pályán is lehet tevékenykedni, ha nem éppen az erkélyre mész... :)

Nem tudom hogy vagytok vele, de én kezdek türelmetlen lenni és a szomszéd topikokba átruccanok friss babákat lesni. Olyan kis édesek!

Tegnap végigtúrtam magam a tavaszi belvárosi bolhapiacon. Ez egy olyan 4 órás program a gyerekekkel, de szerencsére nagyon szófogadóak és türelmesek. Csak meg kell várni, amíg ök is megszemlélik azt, ami öket vonzza, aztán már mehetünk is. Sajnos a vágyak tárgyai nem indutak most ott semmilyen elérhetöségben, tényleg csak alig pár apróságot sikerült venni a tulajdonképpen jól nélkülözhetö kategóriából. Pl. a párom szenvedélyes plüssállatrajongó a jobbik minöségböl. Már a fele a készletnek dobozokban ül, mert jelenleg nincs hely nekik, de ez nem riasztja vissza öket újabbak beszerzésétöl. Sok kissebb is sokra megy...
A kölyköknek 2-3 ruhadarab volt a zsákmány és ennyi.
Utána meg elmentünk a suomszédos múzeumba a nagylányom kívánságára. Ott megnéztünk egy szép üvegkiállítást az üveg, mint anyag felfedezésének elsö évszázadaiból, aztán még egy kis ösemberezés... Végül gyözött az éhség, gyorsan haza kaját csinálni, aztán jött egy nagyevö barátunk, csináltam is joghurtos pogiból egy szakasznyit, de már nem sok van.
Nem tudom kinek volt a pogi állagával probléma, de érzed azt már a tészta gyúrásánál. Már akkor is könnyü a fogása, jó nedves és ha nem túl sokáig idözik a forró sütöben, biztos, hogy nem betonkemény késöbb se. Én most próbáltam, ma is könnyü és nedves...

Páromat én is hajtanám, hogy kezdjük már el végre a szobacserét, mert nem lesz abból különben semmi. Gyanítom, hogy nekem nem hogy nem veszi senki ki a kezemböl a cuccokat, hanem inkább még ad is valamit. :(
Vagy várok türelmesen, amíg éppen úgy alakul, hogy segít. Csak hár ugye nem vagyok éppen türelmes fajta...
Persze van oka kímélni magát, mert egy kicsit köhög és az nála már a vég közeledte. Férfiak úgy tudnak haldokolni minden aránylag kicsiségtöl.

Tegnap megint jött az autós kérdés, de mindketten tökéletesen tanácstalanok vagyunk, mi legyen a következö autónk. Ami jó lenne, az drága...

Mentem pogizni, mert a változatosság kedvéért éhes vagyok! :)

Barbi
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!
Szuszu: Nektek is nagyon édes lett a 4d-s kép:)
Zsófi: a pocakom nagyon változó, van amikor szinte naponta olyan mintha nőtt volna, és van amikor napokig nem veszek észre semmit. Szerintem is hatalmas, kíváncsi leszek, hol áll meg. De nadrágból már csak kismamást tudok venni, és próbáltam a c&a-ban, hogy nem a kismama részlegen válogatok, hanem két számmal nagyobb nacit veszek, de nem jött be. Már a cipzár sem jön fel :(

Nicike: tegnap a mi babánk is reggeltől estig aktív volt, bár szerencsére nem fájt, de szerintem is normális. Ma biztos nyugisabb napja lesz, és azt sem szabad elfelejtenünk, hogy mindent érez a hangulatváltozásainkból, és ez lehet arra is egy reakció....ha nekem rossz kedvem van, akkor ő is aktívabb. A ekcémáról nem sokat tudok, de biztos van itt olyan, aki tapasztaltabb...de ha úgy is mész a háziorvoshoz, kérdezd meg!

Én ma a védőnőhöz megyek, és ma intézem a névváltozás miatti papírokat, még csak személyim és jogsim van, a többit a mai napra akarnám bezsúfolni, nem fogok unatkozni....

Szép napot mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Barbi: azért vigyázz magadra, Szuszu példájából tanulj, és ne állj neki egyedül! Biztos ami biztos!

<
sziszka78
Tolna

Arra számítottam h másnap nyugi lesz, de már lassan 2 és fél napja nincs rugosás csak mocorog eggyett 2-3-4 óránként. Ezért aggódtam. Ilyenkor meg könyörgök neki h rugdaljon már meg :mrgreen:
Apa is próbálta megmozgatni tegnap és tök elkeseredett mikor rá is bagózott :D
Pedig ha Ő beszélt :D hozzá eddig mindig nagy poci hullámzás volt...

nicike

Visszaértem a dokitől, ahová semmi értelme nem volt elmenni. Mondtam neki, hogy köhögök, fáj a torkom. Belenézett a számba azt mondta nem piros- mellesleg úgy érzem mintha egy seb lüktetne a torkomban- meghallgatott és közben megkérdezte, hogy köhögök-e! Ezzel kezdtem mikor beléptem. Azt mondta menjek el a nőgyógyászhoz és kérdezzem meg tőle, hogy mit írhat fel. Hát könyörgöm, Ő nem orvos? Saját hatáskörében ennyit sem dönthet el? Nem volt kedvem 3 órát ücsörögni a csnk-ban, ezért bementem egy gyógyszertárba és kértem terhesek által is szedhető köhögés elleni szert. Adott a nő egy üveg robitussint. Hazaérek megnézek, a dobozt, csak a dobozt, nem is a betegtájékoztatót rá van írva nagy betűkkel terheseknek ellenjavallt...
Most Tőletek várom a tippeket, mert a pockom szerintem már unja a köhögés miatti pocihullámzást....
bende

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?