A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Mi lettünk a laptető! :oops: :oops: :oops:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Nebula: Üdv itt köztünk! Szépek a gyermekeid!

Szilvánusz, Judit: lehet, hogy csatlakoznánk a sétához szerdán... Remélem, hogy az időjárás nem húzza keresztül megint a sétát :)

Jim: Üdv itt újra!

tündérmanó27: kitartást a "rokonokhoz"!

Melinda: sikerült a tesco-túra?

aranykavics: nagyon helyesek vagytok a képen! És azon túl, hogy gyönyörű a fiatalember, nagyon szép a kézfejed!

Petramama, kvaszeva, panny: úgy látszik ez a "keveset eszem és utána sírok" jelenség a kor sajátja, mert Fruzska is ezt csinálja most már lassan két hete... A fenyő tudja, mi a baj. Mindenesetre szépen türelemmel, megpróbálom kivárni, míg a hiszti alábbhagy... Tegnap vendégségben már minden szoptatási pozíciót kipróbáltam, mígnem a végén a következő vált be: feküdt Fruzska egy elég magas ágyon hanyadt, én föléhajoltam, és úgy szoptattam. Nekem rohadt kényelmetlen volt, de neki nagyon tetszett, mert evett!!! Próbáltam pár perc után a szokásos pozíciókat, de rögtön hiszti lett... Szóval vissza a nekem kényelmetlenbe, és akkor evett tovább... Lehet, hogy a hasa, és így háton kényelmesebb volt neki... Vagy csak egyszerűen szereti a változatosságot ;)

Judit: két hónaposan már sokkal többet látnak, mint egy hónaposan. Valószínűleg azt a sok információt, amit most látnak, az már tán sok is nekik - mind fel kell dolgozniuk! Szóval Fruzskán is észrevettem, hogy sokkal "hisztisebb", mint volt - de ezt egyszer be is másoltam ide, hogy 8-10 hetesen többet sírnak, mint korábban, az oka pedig ismeretlen

Szilvánusz: de ügyes ez a Marci fiú!!!
linocs

Linocs!

Tündéri Fruzsi mint mindig!

Ezt a pozíciót tényleg bírtad olyan hosszan. :shock: :shock: :shock:
Jó kis karizom erősítő, mert gondolom arra támaszkodtál. :lol: :lol:
Ez a 8-10 hetes kor közötti sírás lehet, hogy tényleg megalapozott.

Én még azt vettem észre, hogy Zsombor mostanában sokszor amiatt nyöszörög, hogy fordulni szeretne. Megjelent az igény a hely vagy legalábbis a helyzetváltoztatásra. Főleg ha leül valaki mellé. Mintha oda akarna menni hozzá. Gördül oldalra, de mindig visszagördöl és ez egy jó adag frusztráció. Először azt hittem éhes, de figyeltem és a fejével nem csinálja a tipikus szopizni akarok mozgást. Máskor igen, de akkor eszik is. :lol: :lol: :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

na akkor mesélek egy kicsit:

úgy volt, hogy csak Pünkösd hétfőig maradunk, de én úgy döntöttem, a halál megy haza, amikor tök jó idő van. A férjemnek viszont haza kellett menni, valakinek dolgozni is kell. Féltem egy kicsit, hogy viseli majd Martin az utazást. Végigaludta, pedig azért elég messze van Balatonfenyves, Milán rosszabb volt, 5 percenként kérdezte: mikor érünk oda????????

Enyhén volt tömeg a nyaralóban, forrt is a fejem miatta: após, anyós, sógornő+ mi 4-en, ami még OK, no de a nyaraló másik végében (2 részből áll, külön bejáratú) após régi munkatársai-barátai, 3 házaspár (szóval még plussz 6 fő). Mindenki ott nyomult, de aztán megszoktam. Hétfőn koccolt mindenki, csak apóssal maradtam, de jött hozzá anyám, nővérem és a nővérem fia. Így a fiam meg az unokaöcsém tök jól elvoltak, após nagy pecás, vitte őket horgászni. A fiam is fogott halat, a kezében hozta a nyaralóig, persze megdöglött...de azért egy vödör vízben úsztatta fél napig, hogy majd feléled :lol:
Legszívesebben egész nyáron lent lennék, de a férjem totál kikészült idegileg a hiányunktól. Szabira meg tuti nem tud menni, mert sikerült neki az AC és hamarosan régióátadás lesz, új cég alapítás...stb....szóval én meg nem akarok itthon nyomulni, olyan jó volt a Balcsin, tök jókat aludt Martin, valahogy ott más a levegő. A férjem meg ráment kocsival a babakocsira, aminek eltört a kereke, most meg sétálni sem tudok elmenni itt Budakeszin. :x Balcsin meg egész nap kint voltunk, mennyivel jobb egy családi ház!!!!

tündérmanó: sajnállak nagyon, de ne idegeld magad miatta!!!!

linocs: KIRÁLY A KÉP!!!!!!!
Vendég

ja, a fotót nem vágtam le, biztos a férjem is jobbnak látta inkább a Balatont fotózni, mint a combjaimat :lol:

pumperka: olyan szép családod van, eddig mindig csak a gyerekeket dicsértem, de meg kell mondjam, a férjed is jó pasi :oops: :wink:
Vendég

linocs: ismerős szopi szitu, én néha úgy adom neki a cicit, hogy hónaljtartásban megyek közben....valahogy nem csípi már a bölcsőtartást :D

na lépek, mert már sok lesz belőlem megint.
Vendég

A lányzónak a finis már csak így ment, de a falmászásra azért futotta utána az erejéből.

Kép Kép :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Jim!

Ja, tiszta frusztrált vagyok!
A gyerekeim is sportosak, a férjem is az, meg tiszta izom, én meg 3-4 év alatt +20 kiló. :oops: :oops: :oops:
2004-ben még félmaratont futottam.
Majd lesz valahogy. Van egy Nordic Walking botpárom, magamra kötöm a gyereket és mehetnek a kilkóméterek. De a nyarat még bizti kihagyom, féltem a tejem, és Zsombor is elég pici még hozzá.... :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Na jó, én is eldugolok!

A 3-ból kettő úgy is felébredt.... Reggeliztetek. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Kissani, köszi a szavazást! :)
Szilvánusz, várlak! Judit, Linocs? Más nem akar jönni? Nagyon ügyes Marci, Lilla viszont lusta, mert ma is reggel átfordítottam hasra és középen elakadt és elkezdett nyafogni. :(

Képzeljétek, Lilla elolvasta az "éjszakanemszabadfelkelni" szakirodalmat, mert tegnap este 9-től reggel fél 6-ig aludt. :) Utána viszont nem volt hajlandó visszaaludni. Ma pedig 9-től 4-ig aludt, majd egy 20 perces evés után fél 7-kor ébredt. :)

Melinda, Cicuka én is mérleg ellenes vagyok, csak esténként mérjük meg és nagy ritkán mérem mennyit eszik. Pl. volt olyan, hogy elalvás előtt (este 9-kor) csak 40g-ot evett... le mertem volna fogadni, hogy na 2 óra múlva ébren lesz... és aludt hajnal 4-ig. Viszont volt, mikor 130g-ot evett és akkor fél 1-kor már ébren volt. Mi sem eszünk mindig ugyanannyit, így a picik is mindig más mennyiségeket esznek.

Szia Jim! Örülök, hogy jól érezted magad a Balatonon, tényleg gyönyörű időtök volt!
[quote]j írta:a, a fotót nem vágtam le, biztos a férjem is jobbnak látta inkább a Balatont fotózni, mint a combjaimat
Dilis! :lol: :lol:

Mi majd most szombaton megyünk Csopakra egy napra, kaptunk meghívást egy vitorlás versenyre, de szerintem mi csak a partról fogjuk nézni... :(

Nebula, üdv. köztünk és gratulálok a két gyermekhez! Van egy táblázatunk, oda beraklak Téged is. :)
Tündérmanó, fel a fejjel! Sajnos, jobbat nem tudok írni.
Kikó, erről jut eszembe, Endre nagyon hanyagol minket!
Linocs, aranyos Fruzsi! :) Régen én is így szoptattam és iszonyatosan fájt a hátam... szerencsére, most már hajlandó rendesen is enni Lilla. :)
Pumperka, gratulálok az egész családodnak, nagyon helyesek és ügyesek!

KépKép
KépKép
mni

Névsorolvasás:
Eszterxx, Bosek, Mpatr, Kiszazsu, Juditkecskemét, Pepike, Mommy, Rima, Monácska, Kölyök, Norco, Eszter.eu és a többiek... Hol vagytok? Írjatok Nekünk!

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok!

Pumperka, nagyon szép a családod, és tök jó, hogy ilyen sportos mindenki!

Niki, Endre iszonyat elfoglalt :(
Most hétvégén lesz egy nagy rendezvényük a sportpályán, ahol dolgozik. Ha minden igaz, és Zalán is úgy gondolja, mi is kimegyünk. Ha valakit esetleg érdekelné, itt a webcím:
www,merkaptse.hu
Nagy sportágválasztó nap

Kép
kikó70

[quote="mni"][ írta:mnib]Névsorolvasás:
Eszterxx, Bosek, Mpatr, Kiszazsu, Juditkecskemét, Pepike, Mommy, Rima, Monácska, Kölyök, Norco, Eszter.eu és a többiek... Hol vagytok? Írjatok Nekünk!

Jogos a névsorolvasás. :!: :lol: :!: :lol: :!: :lol: :!: :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Javítás, hát hiába, kontaktlencse nélkül az ember pontnak látja a vesszőt :lol:
www.merkaptse.hu

Kép
kikó70

Sziasztok!

Aranykavics!
Nagyon tetszettek a vicceid, úgy felvidultam!
Nagyon szuper a hasonfekvős kép! :lol:

Szilvánusz!
Nem semmi, ahogy Marci tartja a kis buksiját!
Ügyes kis babuci!

Zsu!
Jó hogy tudtál jönni egy kicsit! :D
És remélem minél hamarabb megoldódik a helyzet! :wink:

Meli!
Szuper, hogy átalussza Dóri az éjszakákat, legalább te is tudz pihenni! :)

Linocs!
Tetszett az átalvással kaocsolatos hozzászólásod!
Nagyon igazad van!
Szuper a kis csajszi kéztartása!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Édes ahogy ébred, azok a mosolyok! :lol:

Judit18!
Nem semmi, ahogy Eszter reagál a műsorban elhangzottakra! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Azóta is alszik éjszaka?

Cicuka!
Nagyon sajnállak hogy ilyen problémákkal szenvedttek! :cry:
Nekünk is volt ilyen, még az elején, hogy nem akart enni,
nekem se reagált se a csipkedésre, és semmire, de ha a kis gerincét piszkáltam, akkor egy kicsit beindult!
Nekem nagyon sebes volt a mellem, vérzett, és 2-szer lefejtem, és odaadtam neki!
Látam kárát, mert nem akart utánna szopizni!
Azt mondta a dokinéni, hogy ha 40 gr-ot eszik 30 perc alatt, akkor ne etessem tovább, mert lehet annyira nem éhes!
De csak is 2 óra múlva adjak neki enni, ha sír akkor is, hogy tanulja meg, hogy a cici csakis evésre van, na jó néha nem arra! :D
Mert tudod nagyon fájt ám a cicim!
És valóban így történt 2 óra múlva úgy szívta mint aki soha nem evett!
Próbáld ki, hátha nektek is bevállik! :D

Nebula!
Üdv köztünk!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon édesek a gyermekeid!!!!!!!!!!!!!!
Jó, hogy Flóra ilyen szeretettel fogadja a picurit!!!!!!!

Jim!
Tudom neked ez sovány vigasz, de én is híztam!!!!!!!!!!!!
Annyit híztam mint te, és én valami olyasmi forma voltam mint te! :lol: :lol: :lol: :lol:
Egy kicsit engem is bosszantott, de hát ez van nem tudok mit tenni!
Ráadásul nekem még bókolnak is, hogy úgy nézzek ki, mint egy Michlein baba!

2007 MÁJUS
Kép

2008 MÁJUS :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép

Na szóval így!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Sajnálom a babakocsidat! :cry:
Meg lehet javítani????
Ja és nem semmi az a 5600gr se!!!!!!!!!!!

Tündérmanó!
Nagyon sajnálom ami veled történt!!!!!!!!!!!
Remélem a tejcsid nem látja kárát!

Pumperka!
Áronnak Hatalmas nagy Gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De azért Csenge is ügyes volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Annyira jó képeket raksz fel mindig, nagyon tetszenek!
Én is féltem a tejcsit, úgyhogy majd remélem még nagyon sokára kell elkezdenem a futást!!!! :D :D :D
Vendég

Jim!
Bocsi! Annyira nem voltam csini, mint te!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ezt lehagytam!!!! :lol: :lol: :lol:

Ja és ez a legdurvábbbbbbbbbbbbbbbb:

Kép

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na jó Bence szebb látvány!!!!!!!!!!

Kép

Kép
Vendég

Higgyétek el az összes babának mi anyukák vagyunk a legszebbek. :lol: :lol: :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Jim, Márti, én is csatalkozom bőven a tavaly még jól néztem ki csapathoz.... :) egészen konkréten még mindig 15 kg van rajtam :(

és Jim, most bevallom, hogy egyszer én is híztam 3 kg-t mióta hazajöttünk a kórházból, de legalább az visszament mostanra

király lehetett Balatonon, most mi is azt tervezzük, hogy kiveszünk valahol egy kis nyaralót pár hétre, hogy én lemenjek Eszterrel, Attila szerencsére fel tudna járni dolgozni ha minden jól megy

Tündérmanó
, kitartás!! én messziről elkerülném ha ilyen apósom lenne az tuti....ha nem akarja látni az unokáját csinálja csak ezt...

Pumperka! gratulálok a gyerekeknek, tényleg sportos egy család!
ha még 2004ben félmaratont futottál akkor tuti nálad is csak ideiglenes a plusz kiló...én is hallottam, hogy jó a nordic walking...

Niki, mikor megy hozzád Szilvánusz?

Linocs, én is remélem, hogy még jó idő lesz szerdán, aszonják holnap elromlik....
vagány a kiscsaj... mennyit tanítgathattad amíg ezt mutatta :)

örülök, hogy megnyugtattatok kicsit ,hogy nem egyedi a nemevős probléma, már egész kivagyok néha
a súlygyarapodása nagyon visszaesett - már csak 6 dkg-t hízott elmúlt héten :(
azért voltunk ma vérvételen, mert a gyerekorvos szerint pl. a vashiány is okozhat étvágytalanságot, de már kicsit megbántam, olyan horror volt...
a madarász utcai gyerekkórházban a vérvételen nem is akarták megszúrni, mondván szegény pici baba, ők nem merik...felküldtek a csecsemőosztályra, ott meg elvitték, hogy ne is lássam...
azt hittem elájulok mirevisszahozták...mert az volt ám a gáz, hogy valamiért májfunkciót is kért az orvos, és ehhez nem elég ám pár csepp vér, hanem elég sokat kellett venni. és fáj is neki állítólag rémes.

képezeljétek volt ott egy anyuka aki simán elájult az utcán miután kiment a fiával a vérvételről

ja és miért kell ott annyit várni? kurvára ráérnek - én bepofátlankodtam, mert láttam, hogy 1 gyerek min negyedóra és voltak előttunk vagy 5en - erre bemegyünk és mi történik?
jajdecukipicibaba felkiáltással kikapják a kezemből és körbehordozzák az egész laborban, mindenkinek mutogatják vagy 10 perc volt mire visszahozták. ja és úgy, hogy meg sem kérdezték tőlem, hogy szabad-e, én meg nem akartam beszólni, hogy adják már vissza a gyerekem, de kész voltam, hogy hova cipelik egy olyan helyen ahol ki tudja milyen baktériumok tenyésznek....
ezek után meg kb 10 percig nézegették majd közölték, hogy ők ott nem szúrják meg...
kint meg várt a többi szegény gyerek...szép mi?

viszont azért bízom benne, hogy semmi baja Eszternek, mert olyan jókedvű állandóan dumál és képzeljétek már ő is lökdösi a kezével (direkt!) a fölé lógatott csörgős kacsát, meg meg is fogta a kacsa alján levő szalagot. teljesen odavoltam! hasonfekve meg már tök sokáig elvan úgy, hogy kinyomja vállból a fejét

KépKép
judit18

Na, akkor most én is jövök képekkel.
Rólam szerencsére nem nagyon készül, mert apa nem szeret fotózni.... :D :D :D

Kép Kedvenc helyemen

Kép Tappancskáim

Kép Esti fürdés először nagykádban

Kép
Kép
Kép
petramama

Újabb helyre kérném a szavazatokat Tőletek, ha nem baj... :)
Előre is köszönöm! :)

http://www.babavilag.com/pictures.php?g ... 6333#16333

Kép

KépKép
KépKép
mni

És néhány virág fotó...
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
petramama

Mni!
Szavaztam.

Kép
Kép
Kép
petramama

Niki, szavaztam. Nagyon édes a fotón Lilla!!!!!

Kép
kikó70

Pumperka!
Neked van a legnagyobb igazad!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Ja, Marcis kép:

Kép

Petramama
Neked is nagyon szépek a virágaid!!!!!!!!!!!
Vendég

Mni!
Most szavaztam!
Én vagyok a 11. dik! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Nagyon laza vagyok, tegnap főztem egy csomó kaját, és azért untatlak itt benneteket!
Ja és még Bence is alszik!
Igaz lenne dolgom: takarítás meg ilyen hülyeségek, de nincs kedvem hozzá!!!!!!!!!!!!!!
Ti hogy vagytok ezzel?????????????
Ja és valakinek van még olyan, hogy a babuci arca pöttyös!!!!!!!
Azt mondja mindenki, hogy a tejtől, de nem lehet attól, amit én eszek?????
Pl: diós süti, mákos bejgli???????????? :shock: :shock:
Vendég

Csak hogy ne legyek annyira arctalan, íme a hordó. És most nézem, lesz mire futkosni nekem is, Pumperka, mikorra tervezed a következő félmaratont????

Kép

potyka

Sziasztok!

Jól esett, hogy ilyen kedvesen üdvözölt mindenki! Most éppen mind a kettő alszik (gondolom, még vagy negyed óráig :lol: ), úgyhogy gyorsan írok.
Nálunk is van jelentem "korosztályos" nyüglődés néha. Olyankor semmi sem jó: félbehagyja a szopit, de hiába hurcolom, hiába próbálom elaltatni, szórakoztatni stb., végül ott lyukadunk ki fél óra múlva, hogy mégis a cici kell. És utána bealszik. Linocs, nagyon bizakodom benne, hogy hamarosan jobb lesz (hiszen már elmúlt 10 hetes a szentem).

Pumperka: gratulálok a családodnak a futáshoz! Ez az a sport, amire soha nem tudom rászánni magam. Helyette van elliptikus futógép ithhon (aközben tudok olvasni :lol:), meg a férjem edzőterme a pincében (ahová még nem bírtam lemenni Marci születése óta). Meg is látszik: van rajtam 7-8 kiló plusz, de igazából nem zavar annyira, mint kéne :oops:

Na, a kisebbik hív.

Kép
KépKép
nebula

Pumperka!

Lehet én vok tudatlan :oops: de mi az a Nordic Walking???Olyan mint a síbotok???

Klasszak a képek :lol:

Én is pont ezt érzem mint te egy kicsit...a nagyfiam úszik heti 3x,focizik heti 2x,már egyszer 10. lett egy ovimaratonon ősszel 80 versenyzőből,a kicsi is folyto kint szaladgál,a férjem régen profi focizott,ma már csak hobbi szinten heti 2x,szal mindenki sportos.....én meg itt állok plusz 15kg-mal :oops: :oops:
De majd csak lemegy...És egyet értek veled..a babuciknak a mamájuk a legszebb akámennyi plusz is van rajta :lol: :lol:

Linocs!

Csúcs képek!! :lol:

Én Olikát csak hónaljtartásban tudom szoptatni..csak így tudja rendesen bekapni a cicit,úgy hogy kap is levegőt :lol: meg így tud nekem rendesen kiürülni a cici.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Petramama, Nebula,
milyen képek ezek? Tessék csak szépen olyat is felrakni, amiből látszik is valami belőletek!!!
Jim: lököttke, tök jól nézel ki még így is. Ezt a felsőt hol vetted?
Linocs, Judit: én is remélem, hogy nem romlik el, de ha igen, felőlem akkor is találkozhatnánk itt nálam. Mit mondtok?Kikó, ti nem akartok jönni, te sem laksz messze tőlünk!??
Linocs: én úgy tudom, hogy az nem rocker, hanem rapper, aki ilyet mutat. Nagyon helyes, azt én is kedvelem. Olyan édiii.
Mni: még nem tudom, mikor hogyan, mert egy kicsit én is próbálom kímélni Marcit attól, hogy mindennap menjek vele, ma példul itthonülős napot tartok direkt.
Pumperka: Félmaraton? Ez komoly? Le a kalappal előtted, de tényleg!!!Én tegnap végre rávettem magam a futásra, hát nem az igazi még, de azért sokkal rosszabbra számítottam. Kb. 2km-t mentem, mert nem akartam magam rögtön megerőltetni. Eddig nem tűnik kevesebbnek a tejem, majd kiderül. A cél heti 2 futás, 2 torna. Ja és tényleg nagyon helyes az urad.
Márti:így is nagyon csinos vagy és nőies. Semmi okod panaszkodásra.
Judit: örülök, hogy legalább jókedvű a kiscsaj, jajj ezeknek a fejlődéseknek én is annyira bírok örülni, olyan szuper jó, ahogy napról napra egyre több mindent tudnak. Zabálnivaló. Komolyan, minden nap egy ajándék és nagy nagy 'bódottááááááááááá...'

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

ja és poytka!!!Rád is vonatkozik a kép, amelyen álltól felfelé is látszol. :lol: :lol:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Minden nap olvaslak benneteket, végre összeszedtem magam, hogy írjak is.
Ami eszembe jutott:

Cumi: Hanna mostanában kezdi felfedezni a kezeit, most már nemcsak véletlenül keveredik oda a szájához. Általában az egész kézfeje tiszta nyál. Korábban próbáltam neki cumit adni, amikor sírt, de kiköpte kb. 2 perc elteltével és nem kellett neki tovább. Én meg nem is erőltettem.
Duma:Már ő is gügyög és amikor beszélek hozzá, akkor ő is próbál nekem magyarázni. Látszik, h. nagyon-nagyon mondani akar vmit, de csak annyi lesz a vége, hogy hájj, vagy höööhöö:)
Fordulás: vmelyikőtök írta, hogy a babája néha azért nyűgös, mert már forgolódna. Ez nálunk is így van, főleg ha hason fekszik Hanna, akkor zavarja, hogy még nem megy a dolog, mert a kezei, lábai még nem hajlandóak úgy működni, ahogyan azt az agya elképzelte.
Alvás: Kb. 9-kor alszik el és hajnali 4 körül szoktam arra kelni, hogy hangosan cuppog. Akkor odarakom magunk mellé az ágyba (van, hogy fel sem ébred), szopizik egyet és alszik tovább aztán 7 körül van még egy szopi és már volt olyan, hogy fél 11-kor keltünk mindketten, de általában 9 körül szoktunk. Kiságyban csak hason hajlandó aludni, de a mi ágyunkban csak akkor merem hasra fordítani, ha én ébren vagyok. Vagy az apukája. Már olyan is volt, hogy a kocsiban is hason aludt, de akkor kifelé fordítottam a fejét, mert ott nem olyan puha az alja. Háton fekve már nem igazán alszik el benne, régebben ezzel nem volt semmi gond. Napközben pedig párszor alszik rövidet és egyszer egy nagyot, 2-3 órát.
Szopi: Kb 2 hete csak 8 dekát hízott egy hét alatt és a védőnő azt mondta, hogy egy napig mérjem minden szopását, nem eszik-e esetleg keveset és szoptassam gyakrabban. Ez nem igazán ment, mert amikor az ágyban mellettem szopva alszik el, akkor nem fogom felébreszteni. És a mérlegnek amúgy sem hiszek. Szóval 3 -4 napig mértem (20 és 120 között szopizott egy alkalommal), amikor tudtam. És kb. 2-2,5 óránként szoptattam. Felszorozva 7-8 szopira persze soha nem volt még csak a közelében sem a 750 g-nak, amit ennie kellene 5 kilósan. Erre 5 nap alatt hízott 20 dekát. Ki érti ezt. Szóval most még mindig ilyen gyakran szoptatok, hogy meglegyen a napi 7-8 szopi. De a cicim csak reggelenként kemény, amúgy totál löttyedtek, nem tom ez normális-e.
Naptej: Gyógyszertárban vettem BABE 50+, gyerekeknek valót. 4300 ft volt, ami nem volt olcsó de a többi nem volt túl bizalomgerjesztő. Ráadásul olyan keveset kell kenni, hogy szerintem jópár évig elég lesz. Aki most készül venni, annak mondanám, hogy a szerintem a fújós változat jobb, mert azt könnyebb elkenni a hátán, hasán.
Masszázs: Múlt héten voltunk először, tetszett neki, de mivel Hanna alapból eléggé nyugodt természetű a védőnő szerint ezen a téren nem lesz látványos a változás. Szombat este sírt előtte, de mikor elkezdtem masszírozni a lábát egyből abbahagyta, szerintem emlékezett, hogy most neki milyen jó lesz:) Amúgy pont az én védőnőm tartja, szóval most 5 héten át hetente látja Hannát, ami megnyugtató.
Fodrász: Már én is voltam, kb. 3 hete, Hannára anyukám vigyázott, fagyasztott tej volt a hűtőben, de nem kellett. Sétáltak kinn, egy hangja nem volt. Mondjuk én már kb. 3 hetes korában elmentem moziba, mert Anya elküldött, mondván menjek el egy délutánra Hanna nélkül bárhová, mert már rossz rámnézni. Nem mondanám, hogy nem voltam feszült, hogy nem vagyok vele, de jó volt kimozdulni kb. egy hónap után.
Oltás: Gyerekorvos mondta, hogy az első 3 oltástól nem lehet belázasodni. Mi még ezen kívül beadatjuk neki a Rota ellenit, a pneumo meg ősztől úgyis ingyenes lesz.

Bocs, hogy hosszú voltam.
marla singer

Szilvánusz: íme Kép

Kép
KépKép
nebula

Ja és én 26 kilót híztam, amiből szülés után lement 11, a többi viszont meg sem mozdul. Mindenhol azt olvastam/hallottam, hogy majd a szoptatás hatására leolvadnak a kilók. DE MIKOR???? Legalább az egyik kiló kezdje el a többiek pedig kövessék szép lassan.
marla singer

Nebula szépek vagytok!

Potyka! ez alapján még nehéz arcot társítanunk hozzád! :)

Marla Singer, ezt én sem értem, hogy szerintem sokszor gyarapodnak akkor is ha nem esznek annyit mint korábban...? jobban dolgozza fel a szervezet??

néhány kép tőlünk is:

anyátólcsinisapkátkaptam
Kép

némmá....
Kép

imádomalepkéim
Kép

KépKép
judit18

Van valaki, akinek ez az első babája és napközben egyedül vannak otthon? Ti mit csináltok napközben? Nem árt a babának, ha minden nap elcipelem valahová? Csak én vagyok ilyen parás, hogy már reggel gyomoridegem van? Ez mitől van? Kétségbe vagyok esve. Azt hittem egy-két hónap alatt elmúlik, de még mindig tart... :(

Kép
pété

Pumperka! Gratulálok! Nagyon vagány a kis családod! :)

Kép
pété

Sziasztok,

Próbáltam már párszor visszaolvasni, hogy reagálni tudjak, de addigra mindig elfogyott Andris türelme...

Valaki irta a futást: én többször próbáltam Andris mellett, átöltöztem, felmentem az elliptikus trainerre, 2 perc után ébredt. Ezen pár hét után besértődtem, beraktam a kenguruba és hajrá... nem akartam elhinni, amit csinált: a legnagyobb hisztiből is azonnal vigyorgás lett, aztán hangos kacaj, majd elaludt. A gáz csak az, hogy harminc perc elteltével sem lehetett még egy lélegzetvételnyi szünetet tartani, a minimum szintideje 1 óra, utána már pihenhetek egy-két percet... hamar elértük, hogy a legnyűgösebb időszakait igy vészelem át, minden este 70-80 percet futunk. Ez jó neki is, meg nekem is :lol:

Utána meg felüléseket csinálok, nálam nem csökkentette a tej mennyiségét, meg az izomláz sem az izét.

Ja, és tök ugyanúgy +12 kgnál tartok, bármit csinálok ellene...

Kvaszévi, nem semmi őrangyallal rendelkeztek!!!

Mni, én is szavaztam Lillára!

Pumperka, elismerésem a szpi erőfeszitésekért! Én eddig magamat sajnáltam, napi 5 óra fejés, kb. ugyanennyi etetés, na de ugyanezt csak szoptatással... az etetésnél legalább a reggeli egy óra hosszat tartó a páromé... szóval kitartást, egy hős vagy!

Nekem az akupunktura felvitte a mennyiséget napi 5 deciről 7 decire, tovább sajna nem nőtt, majd 3-án megyek vissza, kiváncsi vagyok, lehet-e tovább növelni, illetve ott megmértek centivel a fogyásra, na, annak az eredménye is érdekel!

Pumperka, te kérdezted asszem még anno, hogy mennyibe kerül, 12 eFt egyí alkalom, de csak havonta 1x kell menni.

Jim, ha megtanulod, én igérem, nagyon hűséges látogatód leszek!!!

Na, megyek, megpróbálok visszaolvasni, de már inkább semmit nem igérek...

Mni, gyönyörűek vagytok ám minden képen!!!

És valaki tett fel képet a kiszivott karjáról (bocsi, de órákra sem tudok visszaemlékezni, nemhogy napokra...), na, ott én is először a dekoltázst néztem, minden elismerésem!!!

Ja és Juditkecskemét, mi is már 7 kilonál tartunk, úgyhogy ne aggódj, tény, hogy nagyobbak a gyerekeink az átlagnál, de erre is szükség van!

Kép

KépKép
eszterxx

Pété: ugyan nekem már a második, de ugyanígy éreztem az elsőnél (pedig nem voltam minden nap egyedül vele):ha otthon voltunk hiányzott a menés, és úgy éreztem, neki is, ha meg mentünk attól féltem, túl sok inger éri majd, túlfárad trallala. Szerintem, ha te igényled az elmenést, akkor menjetek, és úgyis érzékeled majd, ha Livinek sok. Ne is mondd az idegeskedést: nálam olyan 1 éves korára múlt el. Ha ez vigasztal, a másodiknál sokkal kevésbé van. Leglaább is nálam :lol:

Kép
KépKép
nebula

Pété, ha ez megnyugtat, én sem vagyok valami laza...(gondolom ez már kiderült a hozzászólásaimból)
pláne mióta nem merek vele nagyon kimozdulni mondván kifárad..
mindig izgulok, hogy ma mivel fogom szórakoztatni, megint műsorozik-e evésnél, rájövök-e, hogy éppen mikor fárad el, mikor éhes, kezdjem-e el altatni ha látom, hogy fáradt amikor tudom, hogy lassan éhes is lesz, hogyan sakkozzak az etetésekkel, hogy egyen 6szor egy nap. szóval a gyomorideg megvan pedig Attila többet van itthon

és az aranyigazság - várom, hogy elaludjon és várom, hogy felébredjen végre...

majd a második gyereknél...mondta több barátnöm is, hogy csak akkor tudtak lelazulni igazán és "élvezni" a babázást

Eszterxx, nekem is kell egy elliptikus tréner!!! :) :)

KépKép
judit18

Judit!
Nagyon édesek vagytok! :lol: :wink:

Potyka!
Egyettértek a többiekkel!!!!!!!!!!!! Képet, képet!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Nebula!
Ti is nagyon aranyosak vagytok!!!!!!!

Eszterxx!
Nem semmi 7 kg! Képet majd rakjál fel!!!!!!!!!!!!!

Marla singer!
Én is ezt kérdezem, hogy mikor???????????????
Tényleg mindenki azt mondja, hogy a szopi alatt mennek le!
Hát csak nem nálunk!
Rám felfelé jön! Eltévesztette az írányt! :lol:

Pumperka!
Ma még csak egy fél mondatot írtál be! Mit csináltok??????
Csak nem esztek?????????? :lol:
Vendég

Sziasztok!

Megjöttünk az atlétika versenyről....
Hát 3 gyerekkel elindulni stb.....
de jól sikerült minden.Zsombor kocsiját nyáriasítottam, így jól bírta a meleget, mert árnyék csak a vége felé volt amikor jöttek a felhők. :wink:

Pété!
valamit litalálhatunk megint.... :wink:

Pany!
http://www.nordicwalkingsport.hu/

Judit!
Eszter hogy tartja a fejét!
Mi még sehol nem vagyunk ehhez.
Keveset is van hason! :oops: :oops:

potyka!
tényleg le kéne még egyszer futni azt a fránya félmaratont. :?

Nebula!
Csinik vagytok!

Eszterxx!
Egy lovaglógépem van, lehet,hogy arra is fel lehetne pattanni Zsomborral. :? Jól birod a 6 kilóssal. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

[quote="pumperka"]E írta:pumperkaszterxx!
Egy lovaglógépem van, lehet,hogy arra is fel lehetne pattanni Zsomborral. :? Jól birod a 6 kilóssal. :wink:

Persze, a fülem érzékenyebb, mint a hátam... úgyhogy ha tetszik, ha nem, a kis trainerem mellett muszáj futnom, mert üvölt... hogy miért nem olvasta, hogy neki még kedves oáááá-t kellene mondania :roll: vörös fejjel, mint akit nyuznak sikit egészen addig, mig úgy behergeli magát, hogy nem kap levegőt...

A félmaratont nagyon irigylem! Az én célom a szeptemberi 6.5 kilométeres éjszakai futás, gyerekkel vagy anélkül... de legjobb esetben a 13 kilos pluszsuly nélkül és gyerrekkel :lol:

Azzal egyetértek, hogy nekik mi vagyunk a legszebbek, de én önző állatként egyrészt vissza szeretnék férni a régi nadrágjaimba, nem akarom többet érezni, milyen az, amikor a két combom súrolja egymást, a seggem pedig minden mozdulatra beremeg és tök jó lenne, ha nem Andris lenne az egyetlen férfi, aki vonzónak tart :oops: Na jó, nem hisztizek tovább, amúgy is mindjárt kezdődik a futásórám :lol:

Kép

KépKép
eszterxx

Eszter!

Én is szoktam ám ezeken siránkozni.

Tudom nem siránkozni kellene. :oops: :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!
Itt vagyok én is, olvasok, csak írni nincs időm.

Szilvánusz!
"szegény embert még az ág is húzza" típus :D :D
Tegnap és azelőtt két napig írtam egy dolgozatot, két interjút kellett csinálnom, erre ma megírta a tanár, hogy mivel nem voltam ott, nem fogadja el a félévemet, vegyem fel jövőre a tárgyat. :evil: :evil: :evil:

Eszterxx!
Megnyugodtam... :D Nimó 7,23 kg (fogyott most, mert volt egy 3 napos hasmenése - bélhurut).

El sem hiszem, hogy ma is 10-től 3-ig aludt (napközben) :D

Lányok, rajtam 30 kg van. :oops: :cry: :( És szülés alatt max. 8-at híztam, és szülés után 2 kg-mal kevesebb voltam mint terhesség előtt. Most viszont híztam, szoptatás ide, szoptatás oda. Levivel is 8 kg-ot híztam szoptatás alatt. :( :( Szóval ne panaszkodjatok, nekem a 60-70-80...stb. álomsúlynak számítana :oops: :cry:

Íme a lurkók!!(Annyi szupi képet tettetek fel DE TÉNYLEG!!!!!!!!, nem maradhatok ki én sem.

Jim!!
Annak idején kicsit rosszul esett, hogy kövérnek találtad a fiad 20 kg-os ovistársát. Levi már nagyon régen 20 kg (sőt felette van már) de szerintem nem kövér (nincs 2,5 éves). Te meg végképp nem vagy az!!!!A hasad nem lóg, vissza fog menni. És szerintem csini vagy, csak ez a ruha kicsit előnytelenül emelte ki a hasad. Egy korábbi képen egy dkg súlyfelesleg nem látszott rajtad.

Nebula!
Marci kiköpött Nimi!!Kár hogy olyan képem nincs, csak ilyenek ahol fekszik de majd csinálok.... Kép Kép Kép Kép

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Eszterxx: hasonlóan érzek én is!!!!!!!!

Én csak koplalással tudok fogyni, amit most nem lehet. Már kezdek beletörődni, amíg szopi van, Hédike gurulj disznó marad. 72 kg vagyok, ma ráálltam a mérlegre. 68 voltam 2 hete. 1 éve meg 50. baromira kiakaszt, hogy én a fikagép vagyok fikázva. Mindig beszóltam anyámnak, nővéremnek, most mit kaptam a fejemhez Balcsin: anyám 62 kg, nővérem meg 76, ugyanis 84-ről lefogyott most. Lassan egysúlyban leszünk és én ezt nem bíííííííííííííírom!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szóval hihetetlenül frankón tudok koplalni, volt hogy 6 kg-ot fogytam 1 hét alatt, mert fotózásra kellett mennem. Judit, te hamarabb sovi leszel, mert már nem szoptatsz, valami előnye annak is van :wink:

A gusztustalan Mónika shows Mónikát szoktam nézni, az vigasztal, mert kb így is kétszer akkora mint én, pedig télen szült :lol:

Azért Márti, pumperka, Eszterxx kilói is vigasztalnak, hogy nem vagyok egyedül :D :D :D de majd szépen lefogyunk csajok!!!!

Amúgy Martin megkergült ma, egész nap vinnyog----> igenis el lehet kapatni a 2 hós kölköt!!!!

szilvánusz: az nem felső rajtam, hanem egyberészes ruha, tavaly vettem még pocakosan, de már nem emlékszem, hol. Talán az Invázióban a Corában, ott vannak bálna méretek :wink: Hozzám mikor jössz talira????

A futást hagyjátok már, utoljára gimiben futottam a Cooper tesztet, vagy mit. A sulitól kellett futni a Spárig, amellett volt egy játszó, na én ott hintáztam és rágyújtottam közben :oops: (jól van na, régen bagóztam)

nebula: üdv!!!

ja és Márti, még mindig akarok hozzád menni, annyira szép helyen laksz!!!!!!! Milyen az anyós nélküli lét??? Én egész jól elvoltam az enyémmel a múlt héten, főzött rám, sőt, szopi közben mindig hozta a jól megérdemelt söröcskémet.

pété, ne görcsölj, nem éri meg. Ne tudd meg, én miket csináltam még 1 gyerekesként...ajaj. Most már tök laza vagyok. Figyi, volt olyan, hogy Milán ugye nem evett, már kanalas kaját kapott...na én akkor jól megtömtem, kb fél liter kaját, úgy hogy eltereltem a figyelmét. Majd a kicsikém jól lehányt. Megérdemeltem. Annyira nem érdekel mennyit eszik Martin, ha menni akarok vhova, viszem és kész. Az zavart volna ha a net kávézóban elő kellett volna vennem a csöcst, mert akkora volt épp, mint a gyerek feje -vagy még nagyobb-, no meg ugye egy nagyon jóképű pali ült mellettem....-szóval leviharoztam a partra, egy belsőbb padon, ahol nem jött senki, lecuppantott a fiam. Mindent másképp csinálok, mint Milánnál, és most sokkal jobb!!! Ilyen stresszmentes már baromi rég voltam!!! 2-3 hét múlva Pécsre megyünk, aztán bíróságra. Oda is viszem, az sem érdekel! Ja és még Komlón is lesz egy köröm a rendőrségem, mert az exemmel szembesítés lesz gyerektartás ügyben, de azt is leszarom! (mert ugye hazudozik a pöcs)
Vendég

Így kukucskáltam meg ma a nagy futókat...

Kép

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

juditkecsk: nehogy megsértődj rám!!!!!!!!!!! Én sajna nagyon tudok kritizálni, de legalább magammal sem vagyok kíméletes :wink: Az az ovistárs tényleg gáz, mintha fogyatékos is lenne, múltkor nekiment a fiamnak (csoda hogy enm törte ketté), anyukája győzött bocsánatot kérni. A fiaid szépek, Nimródon meg nem látszik, hogy 7 kg felett van, olyan édi. AMúgy a balatonon is megsértettem egy anyukát, mert átjöttek babázni (szomszédban van nyaralójuk), na most Zsoltika fiára azt hittem iskolás, aztán kiderült, hogy 4 éves, most lesz 5. Van vagy 40-50 kg. De most nem tudom, mit kell ezen kiakadni, ha megkérdezem, hogy hány éves, szerintem az nem megszokott, hogy egy 4-5 éves gyerek ekkora legyen! Én sem akadok ki, hogy Milán meg nyeszlett, de ha egyszer utál enni. Bezzeg az anyja....most ettem meg egy Aldis rétest! Csajok Isteni!!!! 500 Ft, van túrós, almás, meggyes. Sajna mind3 nagyon finom, úgy kell megsütni otthon.
Vendég

kolyok, míg el nem felejtem: azért akarok keresztelőt, mert:

Dante Isteni Színjátéka szerint többszörösen a pokolba kerülök (mondjuk szeretem a meleget), ezért úgy gondolom, a fiamnak adok esélyt. Most komolyan, viccet félretéve, a férjem vallásosan lett nevelve és ő olyan jó lélek. Legyenek olyanok a fiúk is.
Vendég

judit18, ti hova akartok menni a Balcsin?
potyka, ugye te mondtad még, hogy Márián van nyaralótok? De jó lenne, tartunk minibálna Balcsi talit, de legalább potyka indokoltan lenne tag, mert benne van a babuci :wink:

Mni: még nem volt kedvem regisztrálni, de ígérem szavazok, nekem Lilla baba a favorit még mindig. Anyumnak is mutattam múltkor, ő is el volt ájulva!!!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?