Szia Bucsek!
Még csak nézelődünk, de a Peg Perego Uno az, ami tetszik, kávébarnában, mert az unisex. Ahogy én néztem, nagyjából ugyanaz, mint a Venetia, csak a hátsó kerekei kicsit nagyobbak.
A Venetiát is néztem a Brendon outlet honlapján, de mi még gondolkodunk, és közben elvitték.
Ami ellene szólt a kettő közötti választásban: minden évben új huzatszínekkel kaphatók a babakocsik és az autós hordozók, így a kettő párosítása (tavalyi kocsi, idei hordozó), ha egyberakod, akkor kicsit fura lehet a színkülönbség miatt. És az új PP hordozó (Viaggio) elég jó tulajdonságokkal bír (visszacsapódás gátló), bár az ára húzós. De eléggé hajlunk arra, hogy sok mindenen lehet spórolni, nem kell a legmárkásabb (kiságy, kád, rugik, stb.), de pont a baba biztonságán nem szeretnénk. Pár tízezer forint spórolást nem ér meg, ha baja lenne a csöppségnek.
Az Uno-ra azt mondta az eladó a Brendonban (egyelőre ott néztünk szét a nagy választék miatt), hogy most az számít a legjobb kocsijuknak. Gondolom, ez marketing szöveg.
Engem egyetlen dolog zavart: vízszintesre döntve nem merev az oldala, alulról meg csak a lábvédő van, ha zárttá akarom tenni. Nem csúszik ki lefelé a baba? Vagy csak túl aggódom? És az nem baj, hogy nem merev az oldala? Ti tudtátok benne hason is fektetni a babát? Mert a boltban úgy láttam, hogy igaz, hogy vízszintesig dönthető, de a párnázott része kicsit megemelkedik fejnél.
Férjemnek meg az nem tetszett, hogy befékezve a kocsit (csak a hátsó kereket lehet), pár centit lehetett előre-hátra tolni még rajta, bár el nem gurult a kocsi.