A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Jó Reggelt!!!!!!!

Remélem mindenkinek jól telt az éjszakája! :D
Nekünk egész jó volt, csak 1 szer kelt fel, és elkezdtünk szopizni olyan 2 körül, és 4-kor riadtam meg! Belealudtam, de Bence szerintem elintézte magának a kis dolgait, büfi, meg ilyenek!
Én úgy megijjedtem! :oops:
Olyan aranyos volt teljesen belém volt bújva!

Tegnap anyáknapja volt Marciéknak! Nagyon tetszett a műsor olyan kis ügyi volt!
Íme egy pár kép!
Ja az a csaja! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Ez meg nem a csaja!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Cicuka!
Nagyon édi Kristóf! Nem úgy látszik, mint aki nem fejlődik!
Nagyon ügyesen tartja a kis fejét!

Aranykavics!
Köszi, köszi, köszi! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Neked hiszek!!!!!!!!!
Hát igen a kutyák ők olyanok, mint a gyerekek!!!!!!!
Állandóan ott vannak ahol én! :lol:
Imádnak, és én is őket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De nem 2 van, hanem 3!!!!!!!!!!!! Ők is családban élnek!!!!
Apa: Dinó Anya: Jessy Fiu kölykük: Dollár

Kép

Judit18!
Örülök, hogy rendben van a vérképetek!
Remélem a többi probléma is megoldódik!

Linocs!
Én pedig azt hittem, hogy ott álltál felette, és mint egy szigorú edző
méred az időt! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Marla singer!
Bence is aluszékonyabb volt tegnap!!!!!!!!!

Mni!
Örülök, hogy minden rendben van felétek!
Puszi kicsi Lillánnak!!!

Eszter eu!
Nagyon aranyosak vagytok!!!!!!!!!!!!!!

Melinda!
Biztos jó lehetett együtt pancsizni!!!!!!!
Kép???? :lol: :lol: :lol:
Vendég

Szilvánusz: megyünk, ahogy Fruzska aludt, felébredt és evett, már indulunk is!
linocs

Márti, nem is vagy dagi!!!!!!!!!!!!!!!! Tök jók a képek!!!!!!!!

Az együtt fürdést imádom, csak a babával nem merem, Milánnal is ritkán, mert én kb 50 fokos vízben szoktam áztatni magam :oops: a normál hőben fáznék, szóval ezért sem lesz nekem rossz a pokol alsó bugyraiban :D
Vendég

Szilvi,
Eszter kb 10 körül eszik (kb. mert reggel 6kor evett és bazi sokat) szóval 11re mi szerintem már odaérünk

viszont lehet, hogy már 1re akkor haza kell jönnünk, hogy itthon ehessen ....

akkor a hekk sajna gondolom még nem játszik ...

KépKép
judit18

Szupi. Judit, itt miért nem tudod megetetni 1-kor? Na mindegy, majd meglátjuk, akkor várunk!:)

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

jim: hogy te milyen dilis vagy :lol: :lol: :lol: !!!!!

Kép Kép Kép
fanetta

Jim!
Ez csak az álca!!!!!!!!!!!!
Fekete felső, öv ez mind mind eltakarja a nem kívánatos részeket!
:lol: :lol: :lol:
Ja meg a kis kabátkáról nem beszélve! Azt amúgy nem tudom összegombolni! :oops:
Én is annyi kg vagyok mint!
Vendég

Annyira nincs kedvem főzni!!!!!!!!!!!!!
Álmos vagyok!
Ti mit főztök ma???????????
Vendég

fanetta: :wink:

Márti, én grízgaluskás csontlevest már megfőztem, de hogy a 2. mi legyen. Talán gofri? Ma jön haza Milókám, vmi olyat kéne, amit megeszik.
Ne is mondd a kabátokat, olyan vagyok bennük, mint egy díjbírkózó.
Vendég

Köszönöm mindenkinek a biztatást, jól estek.

Az elveszett gyerek meglett Ádámék osztályában. Hazakísérte a másik gyerek akivel kiküldték a sakkról.

Pumperka
Tök jó, hogy ilyen sportos a családod. A gyerekeket, hogy vettétek rá a futásra, mert Ádámot én is rá akarom beszélni. Elhatároztam, hogy én is megyek majd futni, jobb lenne ketten, hátha sikerül befűzni, bár judo táborban is fognak, lehet már ott megutálja. 

Márti
Takarítás sokszor Kőmíves Kelemen szindróma van nálunk, mire a végére érek a fiúk mindent borítanak. Milyen jó, hogy lányom született!!!! 
Tényleg gyönyörű a kertetek és a virágaid! Én még nem mertem kérdezni, hogy megnézhetem-e élőben, mert nem akarok terhes lenni számodra! Mielőtt el nem felejtem, a krumplilángos isteni volt, a párom a lelkemre kötötte, hogy vegyek tőled még. Meg tudjuk ezt oldani? Milyen árban lehetne ezt megvalósítani?  
Marci is mekkora! Bence nagyon aranyos, milyen kis vagány szerkója van!
Te tényleg csinos és szép vagy így is! LÁNYOK EZ TÉNYLEG ÍGY VAN, MERT ÉN SZEMÉLYESEN IS LÁTTAM!!!!!!!

Melinda
A fülbevalós kérdésünkre megkaptuk a válaszokat, amit én is köszönök. Nálunk apa nem akarja még lövetni a fülét, hogy ne okozzunk fájdalmat. A barátnőm férje fogja keresztelni Rékát és a tesóm lányáék lesznek a keresztszülők. Tegnap felvetődött a téma, és, az időpont mikor kellene tartani, a párom egyből mondta, hogy ráérünk még keresztelni, mert ő egybekötötte a fülbelövéssel, mivel a keresztszülőktől fogja Réka kapni a fülbevalót keresztelőre.  Aranyos, ahogy aggódik, tipikus lányos apa lett.

Niki!
Remélem mostmár minden rendben lesz Lillával, nagyon megijesztett Feri, ahogy írta mi történt.
Szavaztunk mi is!

Linocs
A 8-10 hetes sírásra én is emlékeztem, hogy valaki írta, ezt a doktornéni meg is erősítette tegnap. Főleg estére vonatkozik, mert az idegrendszerük addigra elfárad a sok inger feldolgozásában.
A múltkor én is azt hittem rosszul hallok, hogy korog Réka hasa.  Olyan volt mintha éheztetném!!! 
Az a mondás pedig nagyon igaz, hogy a barátait megválogathatja az ember, de a rokonait nem.

Judit18
Az apósomat tuti el fogom kerülni hosszú éveken át, mert nagyon megbántott ok nélkül. Neki jó így, legyen!!! Nekem nem fog hiányozni!
A sapis kép nagyon tetszik, én is ilyesmit keresek Rékának.

Pété
Fül mögötti valami nekünk is volt, én jól bekentem fürdés előtt hydrophiles fürdetővel (szerencsére itt jó puhára keverik ki) és az helyrehozta.

Kvaszéva
A párbeszéd nagyon szívmelengető volt és a Boti Boti tarka…))))))

Szilvánusz
Marci nagyon ügyes, és akkora boldogság minden új mozdulat és hang.

Juditkecskemét
Nimi így szopizza az ujját? Réka az egész kezét akarja bedugni a szájába, és ha mondjuk, hogy nemnemnem akkor pedig csak nevet ránk!
A fiaid szerintem sem kövérek. Ádi is nehéz volt mindig, de nem volt kövér., és tényleg akkor ébredt valaki rá a súlyára, amikor fel akarta emelni.

Jim
Már nagyon hiányoltalak én is.
A súlyommal én is így vagyok és lassan már levegőt sem fogok merni venni, nehogy fölfelé menjenek a kilók, pedig állandóan ennék. ))))))) Én is 52-54 kg voltam, sose leszek már annyi. A hasam sose fog lemenni úgy érzem! Nekem is minden ott van, valamint a combomon és a csípőmön, na meg a cickóimon. ))
A párod kijelentésén én is kibuktam volna.
Milánnal kapcsolatban: Ádám ugyanez volt. Nagycsoportos óvodásként még utált rajzolni, a verseket nem mondta az ünnepségeken csak tátogott. Én is teljesen kétségbeestem, aztán elment iskolába festészetre jár a tanító néni azt mondta őstehetség és állandóan verseket mond, énekel a tesójának. Az ő lelkében is sokminden zajlik. Nehéz még neki megérteni a nagyok dolgait, de minden helyrejön mert értelmes kis kölyök. Hidd el átmentem én is sokmindenen és tapasztalatból írom. Egy baj van, hogy az exeket nem tudjuk kiradírozni az életünkből, legalábbis a gyerek 18 éves koráig. Utólag is boldog névnapot Milánnak! 8napon belül vagyok még 

Kikó70
Köszönöm

Nebula
Szia, szépek vagytok!

Aranykavics
A viccekkel felvidítottál
A fogaim most nem fájnak, remélem mostmár lassan helyrehozza őket a doktor néni.

Rékáról pár szó
Tegnap voltunk oltáson, semmi nem volt szerencsére, még a hangját sem lehetett hallani! Nagyon ügyi kiscsaj volt. 5380g, így már több mint 2kg-t hízott. Egész nap aludt tegnap, most is itt durmol mellettem a játszószőnyegen. Nálunk nem kellett az éjszakai alvásra szoktatni, magától alussza át, úgy érzem Ádám után ez kiváltság, mert nála szinte óránként ébredni kellett.

Kép
Kép
tündérmanó27

Jim!
Ne tudd meg, hogy hogy éreztem magam abban a kabátban tegnap! :?
Tudod mint a menedzser......... egy kávét megihattam volna benne! :lol: :lol: :lol:
Nem bírtam mozgatni a karom, alig tudtam fényképezni! :lol:

Én nem tudok grízgaluskát csinálni! :oops:
Nekem állandóan szét megy! Van valami trükkje???????

Tündérmanó!
De jó hogy jöttél!!!!!
De ilyen butaságot ne is mondjál, hogy terhes lennél a számomra!
Bármikor jöhettek!!!!!!
Holnap hozatok haza lángost, és itt lesz a fagyasztóba!
Ha ráértek, gyertek!
Tényleg párod tud focizni?????????
Mert Béla szokott itthonra is focit szervezni!
Vendég

Jim!
Azért ez megnyugtató nem???????????

Kép Kép
Vendég

Na jó elkoccolok, mert velem van tele az oldal, Bence alszik én meg csak kínlódok!
Nincs kedvem semmihez!
Vajon miért?????????? Fagyizni akarok menni!
Na jó álom álom édes álom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Elmentem megpróbálok valamit alkotni a konyhában!
Kép
Vendég

Pár kép reggeli tornáról! :)
Kép
Kép
Kép
itt már relaxálok mert annyira elfárasztott anya :)

Kép
Kép
tündérmanó27

Márti!
Menjünk fagyizni!!!!!!!
Bár nekem valamelyik nap is fájt a fogam tőle, de már meg sem kottyan egy kis fogfájás!!! :)
A párom nem szeret focizni, de majd megemlítem neki!!!! :)

Kép
Kép
tündérmanó27

Tündérmanó!
Nagyon jók a képek!!!!!!!!!
Mehetünk fagyizni majd valamikor! :lol: :lol:
Vendég

ok, megbeszéljük majd!!!
Döntöttél már mit fogsz főzni?

Kép
Kép
tündérmanó27

Képzeljétek nekem fagyi ügyben milyen jó dolgom van. A fagyizó és köztünk két ház van!!!És a világ legfinomabb fagyiját árulják. 115 Ft egy hatalmas gömb. Igazi főzött fagyi, igazi gyümölcsökkel.
És főznöm sem kell, házhoz hozzák a konzervgyárból az ebédet. Tök finom, 3 közül lehet választani. Levente is csak úgy tömi. És 580 Ft. Ha főznöm is kéne akkor, idegbeteg lennék. Nimród születése óta van csak ez a rendszer nálunk....

Igazad van Fanetta, a hiszti nem ott kezdődik. De ami késik nem múlik :D :D (Linocs bocs, nem kárörvendésből írom - de majd megtudod)

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Tündérmanó!

Én dettó összevsztem az anyóssal a múlt héten...de végleg :evil: Eddig se szívleltük egymást(mert sajna tipikus fiús anya...remélem én nem leszek ilyen :? )szal most nagyon megbántott...
Teljesen más az értékrendünk és nem képes elfogadni hogy mi így élünk és a fia is így él.Állandóan irányítani akarta eddig is...Most betelt a pohár,szépen finoman közöltem hogy elég erre ő alpári stílusabn olyanokat vágott a fejemhez(nem vok se jó naya,se jó feleség,se jó háziasszony.....csak mert nem ülök egész nap a tűzhely mellett és általában gyors kajákat csinálok és nem zsírosan mint ő,meg miért nem megyek már dolgozni..csak szegény fiam dolgozik én meg itthon pihengetek....az persze neki nem érték hogy a 2 gyerek mellett lediplomáztam,ahhoz fingja sincs hogy milyen meló volt mert neki 8 általánosa van...ja és a gyrekek meg a háztartás mellett hogy tudnék én pihengetni???Inkább büszke lehetne a fiára ,hogy eltart bennünket,nem hagyja hogy a gyerek 3 éves kora előtt visszamenjek melózni, és nem kell a pár hónapos babát bölcsibe adni.....-mert neki anno azt kellett és most írígy.

Na nem szaporítom,nem panaszkodom...megértelek teljes mértékben.

Bocs az OFF-ért lányok :wink:

Márti!

Nagyon csini vagy!!!De komolyan!!! :wink:

Olivér is megérzete ezt a hülye frontokat mert éjjel 3-kor felket enni és nem nagyon bírt visszaludni...bezzeg most húőzza a lóbőrt a teraszon :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

bocs a sok hibáért :oops: kapkodom...

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panny
Mintha magamat hallanám!
Nem értem miért kell ilyennek lenni! Remélem mi nem leszünk ilyenek. Ez szörnyű érzés. Nekik is van/volt anyósuk apósuk és voltak ugyanebben a helyzetben. Nálunk is nagyon fiús anya az anyósom. Ha ad is valamit állandóan kiemeli, hogy Viktorkának! A párom ezért is szólt már. Irigyelem azokat, akik nagyon jól megvannak az anyósukkal, apósukkal.
Azt mondom mostmár én is, hogy fel a fejjel és legyünk büszkék a családunkra, őket meg nagy ívből ka...juk le! (a lányom éppen azon dolgouik:) ) Ha nem kell nekik a békesség, akkor hagyjanak békén, megvagyunk nélkülük. Felnőtt emberek vagyunk már, és ez a gyerekes viselkedés nem jön be nálam!

Az előbb elfelejtettem írni, hogy a Ti virágaitok is milyen szépek!!!!!!

Kép
Kép
tündérmanó27

Tündérmanó!

Nekem eddig se volt szükségem az anyósra mert soha nem segített semmiben..Az én anyám volt aki végigcsinálta velem a fősulit(gyerekvigyázásban)pedig 2 állása is van...Az én anyám aki minden vasárnap ebéddel vár bennünket és anyámék azok akik mindenben támogatnak ha kell,de nem csak engem meg az unokákat hanem a férjemet is teljes vállszélességgel..
Erre az a fúria.... :evil: :evil: :evil: Soha semmit nem segített semmiben és még ő kezd el nekm itt ugatni...
Hagyjon békén minket mert eddig is elvoltunk nélküle...Az unokáira is ritkán volt csak kiváncsi...
Hál istennek a párom is teljes mértékben mellettem áll és nagyon kiakadt az anyjáűra..Ott tartunk hogy ő sem beszél vele azóta...

Kezdetektől utált(tudtam)mert 3 évvel idősebb vagyok a fiánál és mert megismerkedésünk napján hozzámköltözött az albérletbe,és mert tanulni akartam,mert volt/van saját véleményem és nem hagytam magam irányítani ő általa...

Na mindegy.... :?

Tegnap be is mentettem a terasz alá a sok virágomat mert oltári nagy vihar volt :(

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Judit18:
Ma reggel lemértem és 4330g volt és 57 cm. Tegnap kétszer is lemértem mennyit evett: egyszer 70-et, másodszor 85-öt. A 85-öt 4 óra alvás után követte el :) Este azért adtam neki 40 lefejt tejet, amit a mélyhűtőben tároltunk. A gyógytornász azt mondta, hogy, ha egy kicsit hízna akkor könnyebb lenne neki.

Melinda80:
A helyettes gyerekorvos csak annyit mond, hogy az nem kevés, mert lehet h.annyi elég neki és ne akarja megtömni. A mi gyerekorvosunk szabadságon van és csak a helyetteshez járunk. Szerintem a mi orvosunk simán belemenne, hogy pótlásként tápit kapjon. Kérdem én ha nem "tömöm" és annyit eszik amennyi neki kell 40-et akkor mikor fog megerősödni?A védőnő is azt mondta adjak neki nyugodtan pótlást.

Fanetta:
Köszönöm az idézetet. Én is tudom, hogy megérzi, ha én görcsölök valamin. Szerintem megoldódna minden problámánk, ha többet enne.Ha kell akkor pótlással.

Melinda80,b.Márti77 és a többiek (bocsi, de nem emlékszem ki szólt hozzá még név szerint):
Ez a buksitartós, kitolós kép tényleg szép.DE nem csinálja ezt minden nap.Amikor tornáztatom max.annyira emeli meg a fejét, mint Tündérmanó kislánya. És ráadásul nem is mosolyog, hanem sírdogál :(

Képzeljétek! Sikerült kisírnom az Élményfürdőben, hogy az úszásra bevegyenek minket. Igaz már lement a turnus fele, de az oktató azt mondta, hogy addig is szokja a vizet és majd az utolsó alkalommal leviszi a víz alá. Mivel jön a nyár és a jóidő mi is tudjuk ezt majd csinálni vele starton, fürdőkádban. Ma elkezdem szoktatni a 31-32°C-os vízhez, úgy hogy együtt fürcsizünk a nagykádban. Tegnap is próbáltam csak a kiskádjában, de a végére szegénykém tiszta libabőr volt és vacogott Kép
Kép Homályos a kép, de a lényeg látszik

Kép
cicuka78

Sziasztok Lányok!

Most biztos néztek, hogy ki a fene az a lusie....

Én nem tudom, hogy Ti hogy csináljátok, de nekem egy percem sincs. Nálunk soha nem alszik egyszerre a két gézengúz.

Mi jól vagyunk, Petike nő, mint a gomba. Múlt heti mázsáláson 7600!!! gramm volt és 66 cm.
Nagyon sok mosolyt kapunk, gőgicsél is, szépen tartja a fejét, tegnap már hasonfekvésről oldalra dőlt. Szerintem pár nap és megfordul.

A héten ezerrel járjuk a környékbeli óvodákat, hátha szerencsénk lesz valahol felvétel ügyben.
Tegnap itt a helyi ovik vezetőnője kijelentette, hogy csoda kell a felvételhez, mert csak nyáron lesz három a lányka. Vigyem a bölcsibe. Jó vicc...

Judit (kecskeméti): Melyik cuki, amiről írtál?

Próbálok majd többször bekukkantani!
Pár kép a közelmúltból:
Kép Kép Kép Kép

Livi
Kép
Kép
lusie

Sziasztok!

Márti,
Milyen rendes Bence, hogy nagyfiú módjára evett éjjel! :D
Jók a képek, csini vagy! :)

Tündérmanó,
párom is aggódik a fülbelövés miatt, azt mondja, ő legszívesebben akkor tetetné be neki, amikor majd Dóri kéri. Még én se tudom, hogy mikor kéne berakatni neki…
Szuper, hogy az oltást ilyen jól viselte Réka! Nagyon ügyi, ahogy tartja a fejét! :)

Panni,
jól tetted, hogy beolvastál anyósodnak, nagyon gáz! :evil:
Én apósomon vagyok kiakadva, egyszerűen nem kiváncsi az unokájára. Folyton azt várja el másoktól, hogy ők törődjenek vele, mások tegyék meg az első lépést. Tőlünk tuti azt várja el, hogy mi vigyük el hozzá Dórikát, már ha egyáltalán érdekli, mi van vele. Nem jött be hozzánk születése után a kórházba, mert hogy ő utálja a kórházat. Aztán mikor pár hetes volt Dóri és vásárolni voltunk együtt, hármasban apával, találkoztunk vele a boltban (ami kb. 2 percre van tőlünk), akkor látta csak Dórit. Nem nagyon hatotta meg...

Cicuka,
szörnyű ez a gyerekorvos, nem tudom, milyen heti súlygyarapodás hatná meg. :evil: Ha ő nem írná fel a tápit, én elmennék az ügyeletre és ott íratnék fel.

Lusie,
miért ne emlékeznénk rád? Örülök, hogy írtál! :)
Ügyi Petike, hogy nemsoká átfordul!
Aranyos a két tesó! :)

Melinda

Kép
melinda80

Cicuka! Szerintem nyugodtan adj neki pótlást, ha úgy érzed, hogy enne még és elfogadja.

Az én kislányommal pont az a baj, hogy hamar abbahagyja a szopit pedig még lenne mit szívni és utána már sem cicit, sem pótlást nem fogad el.
Fél 12-kor evett 6 perc alatt 50 gr-ot, majd elkezdte feszíteni magát, meg sírni. Erre megbüfiztettem, majd újabb 6 perc alatt evett még 50-et. Aztán mint aki jól végezte dolgát neki állt gögicsélni, meg vigyorogni. Fél óra múlva a karomban elaludt és azóta alszik.

Egyébként a súlya napok óta stagnál 5500 gr-nál. A heti hízása is lecsökkent 170 gr-ra. Az első hónapban heti 300-400 gr-okat hízott! Aztán ez leesett 250-re. MOst meg...

Kép
Kép
Kép
petramama

Sziasztok!

Bocs, hogy alig vagyok, de Erik hétfőn nagyon belázasodott, egész nap azal küzdöttünk, hogy 38 körülire letornázzuk a lázát, de állandóan visszament 39-re. A 3 lázcsillapítóból kettőre egyáltalán nem reagált, csak a Nurofen vitte le valamennyire, de azt csak 8 óránként lehet adni. A lakással is sok az intéznivaló megint, úgyhogy most a beteg gyerek és a lakás között rohangálok, néha Laurára is vetek egy pillantást. Szegánykét úgy sajnálom, az utóbbi napokban a szopikon kívül alig tudok vele foglalkozni.

Laura egyáltalán nem nyomja ki hason magát, és ülésbe felhúzásnál sem tartja a fejét. Aggódjak??? :roll:

Kép

Kép
mzx

Lusie!
7600 gramm! Úristen! Nem is látszik rajta! Nagyon szép formás baba.

Kép
Kép
Kép
petramama

Petramama, a dokinénink azt mondta, hogy a 3. hónaptól csak feleannyit híznak általában a babák, szóval nyugi!

Kép

Kép
mzx

Mármint a 3. hónapban már csak feleannyit..

Kép

Kép
mzx

Mzx! Köszi a nyugtatást! Csak nekem egyik nagy sem csinált ilyeneket. Tök rendesen ettek...

Szerintem ne aggódj Laura miatt. Tedd egy kicsit többet hasra, hacsak nem úgy alszik. Akkor jobban erősíti a hát és nyakizmait.

Kép
Kép
Kép
petramama

Tegnapi fürcsi (nem sikerült elkapni Dóri mosolyát):
Kép

Kép

Így tolja ki magát (Apa bealudt a háttérben):
Kép

Apával, Dóri a kocsiban:
Kép

Melinda

Kép
melinda80

Melinda!!!!!!!!!
Jaj de jó! Olyan cuki Dóri! :D :D :D
Nagyon aranyosak vagytok!!!
Dórinak miért van leragasztva a köldöke????

Mzx!
Szegény kicsi Erik Kép

Lusie!
Nagyon édesek vagytok!!!!!
Ne aggódj én sem tudnék ennyit jönni, ha Marci is itthon lenne, meg ha nem lennék ennyire lusta a takarításhoz, meg mindenféle házimunkához! :lol:

Tündérmanó!
Már a kitaláláson, és a megvalósításon is túl vagyok!
Juhééééééé! Van kaja!
Tök fini zöldséges csirkemell ragu lett a kajcsi!
Ja meg még a maradék marhahúsleves, csigatésztával, mert Jim nem árulta el a titkos grízgaluskát!
Kép

Na megyek, mert itt az idő!!!!!!!!!!!
Kép
Vendég

Lusie!
Nimi is majdnem annyi kg és 68 cm...
Szépek vagytok!
Falusi fagyizónak hívják, nem cukrászda (kocsma mellett van). 6-8-10 féle fagyi van egy nap de azok igazán finomak. Híres cukrász volt a Falusi Béla régen (ő csinálja).

Melinda!
Ti is nagyon szépek vagytok, Dóri nagyon édi.

Kristóf is nagyon cuki kisbaba!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Juditkmét, ne aggódj, mindkét fiad nagyon szép, arányos alkatú. Levi igazán csinos kisfiú, egyáltalán nem kövér!

Valaki írta, hogy a legtöbb gyerek vékony lesz ovis korban. Van egy olyan sejtésem hogy ez azért lehet, mert egyedül esznek az oviban, nem figyelik őket árgus szemekkel, aztán ha esznek, akkor esznek, ha nem, akkor meg kimarad egy-két étkezés....

Kép

Kép
mzx

Petramama:
Az elfogadással szerintem nem lenne gond. Ha evett és nem nagyon mélyen alszik be akkor simán benyakalja a pótlást. Ma du. 4 órányia alvást követően 105-öt evett. Igaz azt 1 óra alatt, mert az elején visszaaludt és csak 20 perc elteltével ébredt meg (tehát 40 perc alatt) :D Viszont rá 2 órára csak 35-40-et evett és amikor elvettem a cicit, mert csak játszott vele elkezdett sírni, pedig mindkét cicit felajánlottam neki. Úgy látszik ennyi idő alatt nem termelődött elég tejcsi. Ekkor adtam neki lefejtet még 70-et és simán benyakalta. Boróka mennyivel született hogy most 5500g?

Melinda80:
Dóri tényleg nagyon ari. Olyan igazi kis harapdálni- és fogdosni való kiscsaj.

Mzx:
Nekem a doki azt mondta, hogy tegyem sokat hasra, mert azzal erősítem a gerinc- és nyakizmait és tegyem körbe színes dolgokkal, hogy legyen mi felkeltse az érdeklődését.

Nekünk ma egész jó napunk volt. Délután sokat voltunk hason és emelgette is a buksiját rendesen. Sőt! Még mosolygott is a fejvédőn lévő mintákra :) Kimenni nem tudtunk, mert esett az eső és hüvi is volt, úgyhogy beöltöztettem és kiraktam az erkélyre babakocsiba. Ott aludt 4 óra hosszat.

Kép
cicuka78

Márti
:D :D :D
Tiszta lökött a csaj!!! De tök jó!

Melinda
Helyesek vagytok!!! Dóri is milyen ügyi!!!!!! Mintha Rékát látnám!
Nekem is az volt az első gondolatom, mint Mártinak, hogy miért van leragsztva Dóri köldöke?
Ti hogy mossátok a nuniját? Én annyira félek tisztítani!!

Lusie
Viccelsz! Mindenkit számon tartunk!!! Szépek vagytok!!!! Szorítok ovi terén! Szörnyű ez a mai helyzet!!! Nagyon ügyi Petike!! Ma Réka is átfordult a reggeli hasongyötrésen!

Mzx
Szerintem is többet legyen hason, mert Réka is belustul néha, de ma engem is meglepett olyan ügyi volt!!! Teszel fel Lauráról képet! Nem is emlékszem láttam-e már!
Ovis korban vékonyság
Tényleg az van, hogy nem esznek rendesen, nálunk is az volt. Hazajött a gyerek és nem győzte teleenni magát. Na most sem jobb a helyzet, sőt. A múltkor is úgy jött haza Ádám, hogy azt hittem rosszul lesz az éhségtől. Ő még visz itthonról is kaját.

Kép
Kép
tündérmanó27

Mzx, jobbulást Eriknek!!

Melinda, úgy látom Dóri is benevezett a tokamackók versenyére ! de még Eszter a nyertes :)

Cicuka, szerintem mindenképp adj neki pótlást ha látod, hogy megenné. Tuti biztos, hogy meg kell egy kicsit erősödnie, hogy jobban tartsa a fejét, bár a képek alapján nagyon ügyes!

Lusie! édesek a gyerekek, nem semmi Petike súlya, de telesen arányos, biztos ti is magasak vagytok a férjeddel

Petramama, lekopogom, de nálunk tegnap óta sokat javult a helyzet, szóval lehet, hogy nálatok is csak átmeneti, meg ahogy Mzx is írta, lassul a növekedés.

Eszter ma kétszer is bevágott 160at!!!! Az egyiket ráadásul Szilvánusznál úgy hogy tök nyugi volt közben.
Mondtam, hogy hozzájuk fogok járni etetni, jó energiái vannak a lakásnak :)
végül a gyerekorvos fel se írta a nem tejalapú tápot mondván úgy néz ki tök egészséges Eszter....
lehet, hogy tényleg vannak ilyen hangulatingadozások

ja és azt mondta (nem pont így :) ) hogy különben se ugráljak ha napközben problémásabb, lévén, hogy este 9től reggel 6ig alszik....
és ez milyen ritka
azt már nem is mondtam neki pedig, hogy ráadásul ma is a 6 órás evés után még visszaaludt f10ig!! :)

amikor mondtam, hogy néha 7ig is alszik azt mondta, hogy az már nem is biztos, hogy jó, mert nem leeshet a vércukra ennyi alvás alatt kaja nélkül....

amúgy jól sikerült a mai kis összejövetel Rómain, majd remélem Szilvi vagy Linocs rak fel fotókat Marciról és udvarhölgyeiről...

még hekkezni is eljutottunk majd még Szilvinél gyorsan bevágtam Linocs által prezentált isteni portugál csokitortát is...

nagyon kellemes volt és szuper, hogy ilyen mázlink volt az időjárással

a fiatalember meg a kiscsajok nagyon jól viselkedtek...

Fanetta, igazad lehet az orvossal kapcsolatban :)
most pont vacilálok, asszem le is mondom....csak akkor milyen ürüggyel megyek a Rózsakertbe a sajtos-sonkás croissaint-ért :)
bár az orvos díjából kb 1 éves adagot vehetek...

KépKép
judit18

Sziasztok!

Tündérmanó: de jó, hogy jöttél, ne törődj apósékkal, ha az urad melléd áll, akkor gond egy szál se. Magukkal csesznek ki, mert nem fogják látni az unokájukat.
Panny: ez rád is vonatkozik. nekem így volt az exemmel, utáltak a szülei, csak annyi volt a különbség, hogy ő abszolút nem állt mellém. Dehát nem véletlenül nem mentem hozzá 7 év után sem.
Márti: te is lökött vagy, jó az hupikék szopi.
Lusie: hogyne emlékeznénk, én meg pláne számon tartottalak az óriásbébid miatt. Szép nagy, de ő sem tűnik husinak.

Na nálunk megvolt ma a tali. Eszterke nem sokat aludt ugyan, ellenben tök sokat evett, és úgy tartja a fejét, mint aki már az anyaméhben így fejlődött, Fruzsi ma kicsit rosszabb passzban volt, de azért még így is édes kis nyögdécselőmester volt, Marci meg jókedvű, sokat evő és keveset alvó. És ma azt vette a fejébe, hogy megtanul berregni, egész nap ezt probálgatta, brrrr, brrrr.... Kicsit ivcces colt. Volt séta, finom hekk, meg egy kis játék.
És képzeljétek, este megfürdettem Marcit, majd evett, de szokásától eltérően ma nem aludt be rajta, hanem még mosolygott meg gagyorászott. Na gondoltam szép, kezdhetem a körözést a lakásban (ölben ringatás), de előtte gondoltam teszek egy példát és egy kis simi után leteszem a kiságyába. Hát nem elaludt a drágám? Tök jó. :lol: :lol: :lol:
Na és akkor jöjjön két kép a mai taliról.

Kép Kép

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Szilvánusz
Tündérek ezek a manók!
Annyira jó Marci frizkója!! Fruzska félrelök mindenkit úgy látom, mit is várnánk a "rokkerlánytól!!"! eszter olyan mintha kifestettétek volna! Nagyon jók a képek! Remélem lesz több is!

A párom szerencsére mellém áll, mi vagyunk a családja ezt vallja!
Szegény szégyelli is magát, hogy ilyen a családja és őt nálunk mennyire szeretik.

Kép
Kép
tündérmanó27

Ebbe kicsit belebonyolódtam :9 Ha mi vagyunk a családja minket szégyell! Szóval az anyját és az apját, valamint a testvérét szégyelli. :)

Kép
Kép
tündérmanó27

Nagyon helyesek a kölkök a képeken :wink:

Marci haja haláli :lol: :lol:

Melinda!

Szépek vagytok! :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Eszter
bocsi, hogy lekisbetűztelek
Réka lefárasztott délután, nyűgös volt, alig aludt el.

Kép
Kép
tündérmanó27

Tündérmanó!

Nálunk is 100%-ig mellém állt a férjem :wink: És ő is pont így van vele,hogy a mi családunk meg annyira szereti és támogatja őt és emiatt ő is szégyenkezik hogy az övé meg ilyen :shock: ...De mindig mondom neki, hogy az ember sajna a családját nem válogathatja meg...

Csajok,"apácskák" :wink: nálatok nem nézik a nagy meccset???

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Aranyosak a babák! :) Gyönyörűek! :)

Szilvánusz!
Valld be, hogy komoly perceket töltesz Marci sérójának belövésére! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Akkor én is egy képet a találkozóról

(Fruzska nem lökött félre senkit, csak szeret ismerkedni: mindenkit megtapogat, aki mellékerül. Ja, és a pólót az édesapja nyomására adtam fel rá, pedig egyikünk sem rocker)

Kép
linocs

Sziasztok!

Szilvánusz, Judit aranyosak a képek! :) Milyen ügyesen emelik a fejüket, ehhez képest Lilla egyáltalán nem emeli... Ma is olyan drágán adták a halat, mint a múlt héten?
Judit18, most jut eszembe, hogy a szomszéd kislány nagyon rossz alvó. De Ő éjszaka sem alszik... most már 4 éves és az anyukája szerint Ők már rég alszanak és Dórika még mindig játszik. Pont hétfőn meséltem neki, hogy Lilla mennyit alszik este és mondta, hogy az Ő lánya a mai napig nem aludt át még egy éjszakát sem... elég nehéz eset. Ehhez képest szerintem Eszter igazi hétalvó! :D
Eszterxx, nem semmi, hogy képes vagy naponta egy csomót futni gyerekkel együtt. Nekem ha csak simán fognom kellene 10 percig, letörne a karom, pedig Lilla még nincs 4,5 kg.
Cicuka, szerintem Kristóf is nagyon ügyesen emeli a fejét. :)
Lusie, nem semmi, hogy mekkora Peti! Szerintem az én lányom egy évesen lesz ekkora! :D
Melinda, még nem is láttam Rólatok közös képet! Nagyon helyesek vagytok! :)

KépKép
KépKép
mni

Talisok: gyönyörűek a babók!!! Retusáltátok a képeket??? :lol: :lol: Jól van -nem szívatlak, nehogy a köv.talin megverjetek :lol: :lol:

Juditkecskemét: az a baj, -vagy hát nem is baj, hogy a halacska kölkök állítólag csendesek, és visszahúzódóak - a szülők azért is hajlamosak elhanyagolni őket, mert nem követelik ki a bika lányom módján maguknak a figyelmet. Bár nem hiszek a "ne mej ma ki az utcára, mert fejedre (cserepes)virágeső hull" tipusú horoszpókuszban, de azért az alapban lehet valami. Szóval elképzelhető, hogy márciusi topikunk halacska szülöttei egyáltalán nem vagy csak nagyon lájtosan csobbannak majd a dackorszakba, annak is a "most szakadjon le az ég" típusú hiszijeibe. És ha jól emlékszem Fruzsi még halacska -vagy egy jó kis kos???
Na jó, leszállok Linocsról - bár azt gondolom, egy kicsit korábban kellene felkelljünk, hogy be tudjuk paráztatni őt!!! :lol: :lol: De nem bántjuk, szeretjük!!

panny: igaza van anyósnak!!! És rögtön másodállást is vállalj a meló mellé!!!!!! Oszt beste kölkök majd felnőnek valahogy!!! Hány kulcsos gyerek van??? És ők is milyen szép nagyra nőnek!!!! Legfeljebb, ha majd egy kicsit nagyobbak lesznek, anyóst páholják el legelőszőr!! :lol: :lol: :lol: És hülye vagy!!! Minek tanulsz?? Hát kapálni ki fog??? (bár ahogy a mezőgazdaság áll......)

petramama: ne viccelj!! heti 170 hízás az szép!!!! nem mondod komolyan, hogy nem elég!!

mxz: úgy látom, épp nem érsz rá aggódni!!! hát akkor ne tedd!!!!
Éhen halni nem fognak a kölkök az oviban sem!!! Azt gondolom, hogy az életösztön azért annyira működik, hogy a kaja mellet hallhat éhen az ember (asszony) gyereke, még akkor sem, ha nem figyel rá folyton valaki. És ha itt nem, akkor ott bepótolja a kajálást.

Rácsodálkozok sokszor, amikor tesztek fel képeket, hogy a bal oldali, topiknév alatt szereplő kis képhez viszonyítva, milyen sokat változott mindeki arcban is. Most épp nálad melinda80 ! Jimről nem is beszélve!!! :lol: :lol: :lol:

tündérmanó: nunimosás ( na nem a saját, ahhoz már nagy lány vagy :lol: :lol: :lol: ) Ha nagyon össze-vissza kakilta Fanni magát, és úgy láttam, hogy félő, hogy bekerül valami a hüvelyébe, akkor tussal távolítottam el az emésztett kaját - ma is ezt teszem. Egyébként kaki esetén pici korától a karomra fektettem és bedugtam a csap alá, és lemostam -és most is ezt teszem Nimródnál is, ha otthon vagyunk - úgy gondolom ez hatásosabb, mint innen oda és onnan vissza kenegetni, törülgetni.

Kép Kép Kép
fanetta

Brutál éjszakám volt! A kéthónapos nyomta fél 5-ig, de a 4 éves!!!!!! Bakker egész éjjel nem aludt :x Most bezzeg alszik, pedig keltenem kéne, hogy menjünk oviba!

Csajok, jók a talis képek, cukik a bébik 8)

fanetta, ki fogsz kapni :lol:
MAjd megkeresem a garázsban, amikor újságokba fotóztak...a mostani fejem.....ajaj: FELISMERHETETLEN!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

kaptam szopi alatti fogyi receptet!!!!

a napi 4-5 liter folyadék szigorúan víz, cukor nélküli szopi tea, reggeli, ebéd bőségesen, sok gyümi, délután 4 körül lehet enni még amit akarsz, de vacsi kilőve, helyette az aloe veras tejturmix (tejet is növeli), ebéd előtt fél órával pedig aloe veras tápl. kiegészítő, ami csökkenti az étvágyat. Orvosnál is rákérdeztem, azt mondta lehet szopi alatt!!!! No meg mozogni is kell!!!!
A turmixot vacsi helyett kell inni, mert ha eszel mellette -mint ahogy eddig én tettem... :oops: -akkor meg hízlal :shock:

na felkelt a nagyobbik.

ma jön dokinéni az oltással :shock:
Vendég

Márti, a grízgaluska titkos receptje:

csinálsz sima csontlevest, répa bele, stb..majd a végén kibontasz egy óriás grízgaluskás tasakos Maggi levest és belerakod az általad főzött levesbe :wink: 10 perc után meg is fő és nem esik szét :lol: de tényleg így csinálom, mert nekem is mindig szétfőtt :wink:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?