A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Ez a 10szeres adás nekem sok, mert így is 8-9 e Ft-ot hagyok ott magánban.

Hát nem tom, én olyan 50-60 között szándékozom egyelőre adni.
20150601134430

:lol: :lol: :lol: :lol: hehe ez király volt!

De kb egy ügyeletesnek??? NA.... mennyit adnátok? Én nem tudom és ha netán odakerülnék, akkor így hogy leglább átbeszéltüka témát tudom, hogy mennyi csusszanyjon
magdolnam

Nekem nincs valasstott dokim ugye, pont sajna ilyen anyagi dolgok miatt, nem birtam volna vegig, en 2-max 3 hetente jartam dokihoz:( Plussz ugye a szules...
En ha fizetnek a szulesznonek fizetnek, de az sincs valsztott.
lehet tul nagy riziko ez igy, de az Uzsokiban az osszes szulesznot( 2 db) dicserik, az orvosokat meginkabb.
Egy valami ami elgondolkodtat, ha megis faros marad a draga, es csaszar lesz, akkor lehet megerni a dokit akihez jartam fogadottkent valsztani. Nem tudom.
Nem tul konnyu szitu! de valhol hiszek benne, hogy nem mulhat a penzen! Ugye nem ? VAgy a mai vilgban igenis a penzen muli kminden?
Vendég

És beszéltünk a magán,nem magán dokikról is.Pl.a Regényi akihez jártam az első kettővel-mostmár eléggé megkéri az árát,és nem lát el jobban mint,mondjuk a mostani dokim.Ez nem magándoki,de nem tesz különbséget hogy kit hogyan lát el-és kedves,megértő,rendes orvos.
Szerintem emberfüggő,hogy melyik doki milyen,nem pénzfüggő.

Kép
Kép
Kép
kike

Anyjuk! A Jaksonoson kívül nagyon jót röhögtem rajtuk! Főleg az arccsipkedősön! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

En amugy ugyeletesnek 30at adnek, valsztottnak 50et. A tizszers szorzo iszonyat durva!
Vendég

Magdi!
20-30 e Ft-ot, de csak akkor ,ha tényleg odateszi magát.
20150601134430

Ez egy olyan nagy baromság:miért kéne adni azért pénzt,mert azt csinálják ami a dolguk,és amiért kapják a fizetésüket :twisted: :twisted:

Kép
Kép
Kép
kike

nagyjából én is így képzeltem, de ha valaki tudja mi a szokás bátran ossza meg velem :wink:
magdolnam

Pl:Anyukám se kap több pénzt azért mert felügyel 30 gyerekre az oviban,ez a dolga,ezért kapja a fizetését.

Kép
Kép
Kép
kike

Annyira nem szeretem hogy ez beleepult akis agyunkban, hogy szulesnel penzelni kell! frusztralva erzi maagt az aki nem teheti meg, teves kepzeteket szul, es sokaknak anyagi nehezseget, de csak osszekuporgatjak, mert "kell".
Ez egy iszonyat szar rendszer!
Es eleg elkeserito is!
Vendég

egyetértek!
magdolnam

en nem tudom ki hogy van vele, de szamomra 30 ezer ft is durva osszeg. Amikor azon agyalok hogy min tudok leginkabb sporolni, akkor nem erzem ugy hogy az orvos1-2 oras jelenlete ekkora osszeget erdemel. Hisz ezert valasztotta - job esetben- hivatasul!
Hany meg hany segito szakmaban dolgozo ember egy honapban visz haza 80at o meg egy szulesert akar ennyit! Ah, ezt senki nem fogja tudni elhitetni velem, hogy normalis!
Vendég

Ez most így hülyén hangzik:de mi se kapunk hű de sok pénzt az államtól,gyes,gyed-amiért vállalunk gyereket,ami ha belegondolunk jó,mert ugye ha nincs fiatal nemzedék,akkor az idősek nyugdijait ki ájja? :twisted: Szóval értitek?

Kép
Kép
Kép
kike

az a jo, hogy ebben teljesen egyetertunk ferjemmel, anyoseknak meg egyszeruen nem mondtuk meg! Ok tuti zsebelnenek a dokinak!
Inkabb adjak nekunk:)
Vendég

Hát Kriszti: ha rendes és meg vagyok elégedve persze én is adnék az ügyeletesnek is de nem annyit mint a választottnak, aki miattam jön be éjszaka!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.07 22:09-kor.
Vendég

kike: hat igen, eleg nevetseges osszeget adnak itthon a gyerekek utan,kicsit szomoru, mikor fogyoban a nemzet....
Vendég

Na..beírtam a recepteket a receptesbe!

Na..itt aztán nem hogy nem kell, de nem is szabad fizetni a szülésért. Egyedül akkor kell fizetni, ha apuka is bent akar aludni a 3 nap alatt.... akkor kell naponta 200 koronát, de akkor vacsorát és reggelit is kap mellé (ebédet nem). Ez nekünk pl megéri, mert nincs autónk, és a napi buszozgatás drágább lenne (rohadt drága a helyijárat is) és nagyon messze lakunk a korháztól (gyalog nagyon messze lenne) - bár párom lehet hogy képes lesz biciklivel kijárni.

d.dodó

Dodó:nálatok csinálják jól! :D Így kéne itt is.

Kép
Kép
Kép
kike

kike!
és az anyuka napi 5-szöri étkezést kap.... és amint hallottam nagyon is ehető a kaja!

d.dodó

Az nem semmi!itt örüljön az Anyuka ha háromszor kap-közben jó ha tartalékol,vagy hozat be szendvicset,mert éhes marad. :?

Kép
Kép
Kép
kike

Megyek hozzátok szülni :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Egyébként szerintem aki magánhoz jár, az már az elején megkérdezheti, mennyi a szülés! Nem szivbajos egy két doki simán megmondja! Van aki meg azt mondja, ki mennyit gondol!
bencuri

Sziasztok!

Visszaolvastam, de miután nem jegyzeteltem, reagálni nem tudok sajnos... :oops:
Mi ma anyunál voltunk apával, nemrég jöttünk haza, hamarosan pedig indulunk Győrbe, csavargás, majd mozi!!!

Ági!
Nagyon köszönöm a baldachint, kicsi lány biztosan nagyon fog örülni neki.
Nem szóltam neki róla, meglepi lesz...
Ugye elküldted a bankszámlaszámot is?
Vagy megírod priviben, és akkor máris utalom.
A költözködéshez drukkolok, kitartás!
Szonjának is biztosan tetszeni fog, ha minden a helyén lesz már.

Ma betöltöttem a 32. hetet!!!!!!!
Most az 50 nap alá hajtok, az már hamarosan itt lesz...!! :wink:

Lányok!
Együttérzek a foci miatt, nálunk is folyton az megy...
(tegnap is)
Ám nekem tegnap nagyon vacak napom volt, így hamar ágyba bújtam. biztosan a front viselt meg...
Vendég

nos itt vagyok ettem és közben megjött a kislányom az ovibol.
meg itt van a barinöm kislánya 4 éves de sajna nagyon le van maradva fejlödésben a hasonlo koru gyerekektöl testileg és értelmileg a szülés közben fellépett oxigén hiányos állapot..............

2 napig vérzett benn a korházban utána császározták meg.

na erröl ennyit......

a dokinak én miután 2 hetente megyek és nem magán rendelésre hanem a korházba 3-4 ezret szoktam adni alkalmanként
a szekszárdi korházban nme lehet szülésznöt fogadni nem engedik.
aki ott lesz azzal kell beérni majd ugyhogy nem adok a szülésznönek egyik gyerekkel sem adtam mind a 3-nál jo bunkot fogtam ki.
a dokinak én 30-40-et szándékozom adni ha össze adom azt hogy
mennyit adok havonta és nincs magánrendelöje szerintem ennyi elég habár ö nem az a fajta aki megmondja mennyi lesz
én mind a 3-at nála szülte és maximálisan elégedett voltam vele mindig bejött hozzám a korterembe is még utcai ruhában is mikor nem dolgozott.
most mikor benn feküdtem mindennap jött 2szer és mikor nem dolgozott feljöött tehát én enm mondhatok rá semmit eddig.

Képimg][/url]
Kép
ronix

nah kész lett a borsóleveske. vagyis már nem most,de kicst vártam hogy hüljön. nagyon fini lett. leteszteltem.

a második még fő. nemrég tettem oda. meg a salinak még neki se fogtam. :(
de van más kaja. de azt nem irhatom le,mert viki lekaratéjoziiikkkk :D :D

megyek melegítek is egy keveset.

Kép

Kép
timi1982

ja a szobákra vissza térve nálunk nincs fizetös

ahogy esik ugy puffanik alapon megy a dolog én babaásba megyek ez biztos remélem lesz hely és én is birni fogom

Képimg][/url]
Kép
ronix

Dori: irtam anyanak ne vegyen sudokremet- azert j fej vagy a legeslegdragabbat veteted meg vele amikor igy is semmi penze- nekunk van egy megkezdett meg Irorszagbol, azt hazaviszem.
Boven eleg! Nem hogy decemberig akar egy evig is!
A vedono multkor mondta hogy akis minta ami a szuloszoban adott reklamcsomagban lesz 3 honapra eleg!
Meg kulonben is elso honapban patikai.
Vagy ha nalatok az nincs kerj anyatol neogramormont, az megiscsak megfizetheto.
Bar oszinten egyaltaln nem ertem minek kersz ilyesmiket, az ottani kojkok is felnonek valhogy, biztos ott is minden van, csak epp mas a neve. Attol hogy itt tena a necbugyi, ott lehet renszarvashusi a markaja, es meg jobb is mint az itteni. Szoval ha mar ugyis minden mas nalatok, es ugyis mindent ad a korhaz, nem tudom minek kersz itthoni dolgokat is.
NA de ez az en velemenyem, nekem meg eletemben nem hianyzott semmi ami magyarorszagon kaphato, vagy ha hianyzott is, pl dinnye, cseresznye, mindig volt mindenutt mas, amit szerettem, es eszembe nem jutott volna itthonrol kernem barmit is.
Na de te tudod, csak akkor valamivel segitsd anyat is, mert o lelket kiteszi mindent teljesitsen ami a listan all mi mindent kel kuldjon Neked, holott nincs mibol....
Vendég

timi: csaknem dere...e?HMMMMM!
Vendég

en kesz vagyok akajaval, de nem vagyok ehes:(

Ja bocs az elobb irtakat privatban kellett volna hugomnak, most mar mindegy. Legalbb latjatok milyen gonisz nover vagyok mindenbe belepofazok!!!!!!!!!!!!!!!!!!( lehet hogy igy tunik, de tenyleg tudom anyaek mennyire gazul elnek, es kuporgatnak....)
Vendég

anyjuk neked dodo a tesod???????????????

Képimg][/url]
Kép
ronix

ronix: az durva hogy nincs nagyon min valogatni! Az uzsokiban van 3 fizetos, abbol en egy 2 vagy 3 agyast valasztanek. azok meg megfizethetoek. De ha nem fizetos 4 agyasban van hely, az is jo lesz! csaknem 3 sotet eg vilagos lesz az arany:)
Vendég

ja, az egyik az 5 kozul, a hugom, az egyik a 3 kozul:)
Vendég

fogalmam sincs hogy mi miből adunk a dikonak :? , hátha valaki dug neki oda, mert nekünk nem lesz, így is elvagyunk úszva egy kicsit :( de szivem szerint azon az állásponton vagyok mint kike, kapnak ezért rendesen, ez a szakmájuk :roll:
ha császár van az már, szerintem, mi 20-25nél többet nem adunk, ha nem jó neki, adja vissza, lesz hova tennünk úgy gondolom :roll:

Kép
Kép
h. szilvi

bocs nem értem lehet hogy hülye vagyok

Képimg][/url]
Kép
ronix

csajok,h aakrtok nevessetek ki nagyon, de en ilyen igen nocitlen tipus vagyok, de most hogy ennyit irtatok a pedikurosrol, raneztem a kormeimre es rosszul lettem.
Szoval hogy lehet megcsinalni szepre a kormoket?
Teszem azt kezdjuk akezemmel.
Szoval Ti hogy tudjatok szepre vagni? En egesz oszinten azzal a csittcsatt csipesszel szoktam ugy jol tovig :oops:

Ez van na, ciki igen tudom, ennyi idos koromban, de tenyleg nem tudom hogy leht olyan szep kis formast osszehozni, foleg a jobb kezemen!
Kifesteni??????????NA azt sem tudom :(
Vendég

anyjuk nálunk sajna ez van nem lehet válogatni

de ugy gondolom akinek van dokija az azért kisebb ágyas szobát kap.

most mikor benn feküdtem 10 csajbol 6-nak nem volt dokija ha volt is se nagyon törödött vele

Képimg][/url]
Kép
ronix

ronix: 6an vagyunk tesok, en a masodik legidosebb Utana jon Dodo, de van meg 2 masik hugom is, meg egy ocsem, ez igymegvan a 6 velem egyutt nem?
Vendég

mükörömös manikürös pedikürös szakmám is van-van minden szerszámom hozzá
GYERTEK

Képimg][/url]
Kép
ronix

IGY világos bocs én vagyok a gyenge

Képimg][/url]
Kép
ronix

házhoz nem jársz?? :D

Kép
Kép
h. szilvi

szilvi: igazad van! De szerintem ne erezd kenyszernek! VAn aki nem teheti meg! En sem! De nem mulhat ezen a gyermekvallalasa! sajnos ha az anyagi reszet neznem lehet megoregednek mire minden "idealis" lenne a vallalashoz. HAt ezert nem vartunk vele tovabb> megprobaljuk az adott keretek kozott a legodaadobban nevelni, de szerintunk ha a lelki dolgok stimmelnek, nem fog szukolkodni a gyerek.
Lesz ido, mikor teszem azt suliban nehezen fogja lenyelni hogy xynak van neki nincs, de nem ettol lesz tobb vagy kevesebb.
En is ugy nottem fel, hogy mindig nagyon keves volt, es megis ugy erzem teljes ember lettem!
Vendég

szilvi szoktam menni de sajna nagyon nehezemre esik a vezetés

gyertek tiiiiiiii

Képimg][/url]
Kép
ronix

ronix: nem mondod?
Akkor most jot nevettel mi? Ez van! Ez kimaradt az eletembol:(
Vendég

hova is kell menni?
Vendég

paksra

nem nevettem egyáltalán mig nem lett az egyik szakmám én se voltam sose

söt magamnak nem tudom megcsinálni rendesen

Képimg][/url]
Kép
ronix

Doki! Mi 40 ezret adunk neki. Rolival is ennyit adtunk. Kérdezgettem másokat, ők nem adtak ennyit. Mondjuk aha azt nézem, hogy Roli óta eltelt 2 év, akár többet is adhatnék. De szerintem elég lesz ennyi. Majd apa odaadja.

Egy időben növesztettem a körmömet, festettem, órákat töltöttem a reszeléssel, festéssel. Hát mostmár abszolút nemjut rá idő. Így is van hogy két napig nézegetem, hogy hú de angy már a körmöm, le kéne vágni.

Wera! Megcsináltam a lángos receptedet. tudni kell rólam, hogy nem szoktam sütiket cisnálni. De egész jól sikerült! Majd örül apa, mert ő meg sűrűbben szeretne sütit enni.

Kép
szly27

Ronix, és hova????

Amúgy én pl. a negyediknél nem adtma a dokinak egy petákot sem, még örülhet,. hogy nem ment be a férjem helyretenni... A többieknél megkérdeztem, és úgy rémlik nagyjábólé azt az összeget mondták, amit kap az ember egyszerit az államtól. DE az elsőnél saját kútfőből kevesebbet adtam, és nem köveztek meg. Szülésznőt azt tuti fogadok, mondjuk bennem olyan pánik van a legutóbbiak miatt, hogy azt hiszem, szükségem lesz vkire, aki csak rám figyel, akivel hasonlóan gondolkodunk, akivel előre megbeszéltem mindent. Megadta a mobilszámát, éjjel is hívhatom. Merthoyg a szülésznő van ott végig, és nekem biza volt elég magányos élményem ebből kifolyólag... ugyanis eliugrott kicsit kávézni, mifene, én meg egyedül szíttam.

potyka

potyka: hat igen elozo elmenyek alapjan mar tud okosan donteni az emeber, en is szivem szerint szulesznot fogadnek, de nem tudom, itt az Uzsokiban meg nem igen bevett lehetoseg ez, inkabb csak a "protekciosoknak" van.
Vendég

Anyjuk!
Bocs, én nem tudtam mennyibe kerül a sudocrem... mivel nem lakom otthon... nekem csak ezt ajánlotta az egyik itteni magyar anyuka....
Necc buigyi meg akár hiszed akár nem, de itt nem lehet kapni!!!! És azt mondta a zsuzsi hogy neki van maradék és ő küld.... és amugy nem tudom honnan veszed hogy nem segítjük anyuékat... ha mással nem is, de azzal, hogy utalunk haza a tartozásunkból.... mindig megpróbálunk mikor tudunk... de ebben a hónapban is örültnk hogy kihuztuk kaja ügyileg is.... nemhogy félretett vagy utalható pénznk maradt volna... ugy imádom mikor valaki azt hiszi, hogy attól hogy külföldön élnk, csak ugy folyik a csapból a pénz........... :evil: de sajnos nem igy van!

d.dodó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?