A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

amugy meg milyen durva mar, egyedul hagyni az embert, bar sajna nem most hallom eloszor:( Lehet megis felnem kene a szulestol?
egyben bizom, hogy a ferjem oda tud majd jonni! VAgy megjobb lenne, akkor jonne el az ido, mikor itthon van!
Vendég

Hát igen, Potyka! Szerintem is fontos a szülésznő. Nekem ezzel kapcsolatban szerencsém van, mert unokatesóm a szülésznőm. Ráadásul elég határozott jellem, úgyhogy ha van valami, tuti a doki nyakára jár. Végül is Roli is miatta lett meg hamarabb. Mert épp hogy csöpögött a magzatvíz. Bementünk, megvizsgálta a doki, mondta hogy áll a burok. De ha már így van, akkor szüljönk most, úgyhogy beindította. Egyébként meg felvett volna az osztályra és dekkolhattam volna még, a fertőzésről nem is beszélve.

Kép
szly27

Anyjuk! Egy szülésznő sem fog veled végig ott állni, hacsak nem a fogadottad. Mert ugye mások is szülhetnek és akkor elmegy. Ha meg te vagy egyedül, szerintem akkor sincsenek ott végig. Ha apa be tud menni, az nagyon jó, mert ő tuti nem megy sehova.

Kép
szly27

Dori: en nem azt mondom hogy csapbol folyik- eltem kulfoldon, es sokkal kevesebb penzzel!-,de hidd el kicsit mas kategoriaju penz amit neketek kene beosztani meg amit mondjuk neki. Idehaza sokan 100ezer ftbol kell hogy megeljenek!
Amugy meg persze hogy azt ajanljak, mindenki ajanlja, meg a vedono is, de az nem azt jelenti, hogy mas nem jo. De a kisebbik tegely is 1000 ft folot van.Mindegy irtam anyank ne vegyen!
Neccbugyi meg minek, ha egyszer a korhazban mindent kapsz?
de jo, igen a Zsuzsi mondta azt tudott vinni anyahoz. En ugyis minden- azt a durvan 3mat ami van- ilyen nagymeretu bugyimat ki fogok utana dobni, az is teljesen megfelel.
Na jo, hat ez van masak az igenyeink.
Az meg meg szep, hogy a tartozasotokat torlesztitek!
Majd megirom anyanak irja meg meg miket kertel, es akkor nehany dolgot atvallalok. Hatha van is itthon.
Vendég

SZtem a neogranormon jobb a sudocremnél, ÉS egyik sem kell minden nap!!!!!!!! Csak ha vmiért piros a popsija a babának!!!!!!! Viszont vki írta,m hogy megégette a kezét, na arra a neogranormon mehet vastagon, napjában többször, a legtutibb!

potyka

szly: tudom mondta a szuleszno a szuloszoba latogatason, hogy legjobb esetben is 20 percenkent neznek ram, ezert mindenkepp kell, hogy parom ott legyen! En egyedul nagyon ketsegbe esnek!
De amitol en remesen felek, hogy sokan fogunk egy idoben szulni! es akkor oda a "meghittseg" kettesben leves....Egy vajudo van, egy legteru, harom aggyal.
Tenyleg a vajudobol kiengednek meg? Mert hogy ott nincs hol setalni vagy leulni. Ott van egy terem, abbol nyilik egy kis zuhanyresz, es utana mar a szuloszoba. de nincs folyoso....Vagy ha oda bementem, meg a frejem is nemmehetunk mar ki?
Vendég

Anyjuk, Dodó: nem mondjátok hogy tesók vagytok és csak most árulod el??
Mondjuk kicsit csodálkoztam a hangvételen meg hogy honnan tudod, hogy mit kért az Anyukájától, meg hogy hgy állnak anyagilag, de gondoltam biztos lemaradtam valamiről!
Vendég

Bedobtam még két fánkot! Mostmár tényleg fullon vagyok, lehet le kéne feküdnöm egy kicsit. Roli még alszik.

Kimostam az összes pici babaruhát. Holnapra megszáradnak és mehetnek a helyükre. Lassan kész az ágynemű is. Anyósom varrja. ami kész van, az nagyon szép!

Kép
szly27

potyka: a neogramormon szerintem is egy csodaszer! En nagyon szeretem! Igen sokmindenre hasznalom. Igen erzekeny a borom, telen az egesz allam kiuteses, arra is azt kenem, mindig mondom is nem veletlen hisz seggfej vagyok:)
De pl gyulladt pattanasra is hasznaljuk...
A sodu ferjem miatt van itthon, mert nagyon csunya borbetegseg van a fejen, meg neha az orranal, es arra jo!
Vendég

Vkata: Dodo rogton irta mikor en irtam a forumra, hogy o a tesom...
Vendég

Vidokata! Énmár elég régen tudom, hogy Dodóék tesók. Lehet te még akkor nem voltál köztünk.

Anyjuk! Ezt nem tudom. De szerintem ha nagyon ki akartok menni és nincs semmi akadálya, akkor valószínűleg kimehettek.
Nekem mondjuk végig rajta volt a hasamon a ctg, így nem nagyon járkálhattam. Labdán ültem, de akkor meg kézzel kellett tartanom az érzékelőt.

Kép
szly27

sot akkor valki irta is milyen jo, hogy egyszerre varunk babat, en meg kifejtettem, hogy nem annyira jo, mert mennek az osszehasonlitgatasok, stb, plussz hugomnak gondtalan terhessege volt, nekem eleg nehez, es szar volt hallani hogy nala mindenok, en meg paraztam heteken at, lesz e tenyleg kismanonk...
De hat en ilyen magamnak valo tipus vagyok....
Vendég

Bevágtam egy nagy tányér lecsót és fél kg epret! Nagyon jól esett!
Vendég

szly: lehet jobb is ha nem tervezek semmit, es akkor nem csalodok:) Sokszor ugy erzem annyira a legrosszabbra programoztam be az agyam, hogy a vegen kellemes csalodas fog erni a szulest illetoen:)
Bar a csaszarral meg mindig nem tudok megbaratkozni:(
Vendég

Vegre en is ettem, de fullon is vagyok!

Asszem a lustasagom elerte a tetofokat. Arra az elhatarozasra juottam, nemmegyek le kenyerert, hanem sutok a gepben. HAt ez mar a veg!:)
Vendég

Anyjuk! Azért a távolság miatt nehezebb lesz hasonlítgatni. De egyébként ez nálunk is így van. Férjem unokatesójáéknak két hónappal született hamarabb a kisfiuk, mint Roli. Nagyon ritkán találkozunk, évente kb kétszer, de utána mindig téma, hogy Patrik és Roli mit tudnak. Mondjuk az én fiam mindig többet tudott, mint Patrik, pedig fiatalabb, de én sem szerettem ha hasonlítgatták.

Kép
szly27

Engem már nem nagyon érdekel semmi a szülés körül csak az hogy a férjem ott tudjon lenni és a baba is meg én is megússzuk egészségesen! (végülis a választott dokim is tök idegen lesz, meg a szülésznő is de hát ez van!) :? :?
Ha meg császár hát császár...
Vendég

Vidokata: tőled elfogadnak pénzt a dokik? Dokitól kér pénzt a doki? Ez olyan fura. Azt gondolná az ember, hogy szolidalitásból nem fogad el pénzt.

Én az ügyeletesnek nem adnék pénzt ő semmi pluszt nem ad amiért fizetnék. A saját doki azért kap pénzt mert ő, ha kell munkaidőn kívül is bejön hozzád és a terhasség alatt bármikor lehet (normális esetben) zaklatni és a gondozás alatt megismert valamennyire. A " hálapénz" szerintem ezt takarja.

Mi Olivérnél 30000 ft.- adtunk és egy üveg bort, pedig császárral szültem. A terhesség alatt mindössze 20000 ft.-ot kapott. Egy rossz szava nem volt a dokinak és tök birom amikor odaadjuk a pénzt tök zavarban van (persze mi is) és még mond pár kedves szót is. Mi eddig 17000 ft.-t adtunk neki és már csak a szülés után kap. Most sem adunk neki sokkal többet, mert nincs.
A húgom mindkét terhességénél ahoz a dokihoz ment aki éppen ott volt és szülni is az ügyeletesnél szült. Minden rendben volt és még csak fizetni sem fizetett érte. Igaz vele nem volt sok probléma és hamar alig 2 ra alatt megszült mind a 2x.

Egyébbként az a véleményem, ha rendesen szülsz úgyis a szülésznő van veled végig szinte ő csinál mindent. A nagyobb rész őt illetné a szülésért, nem a dokit.
Én sajna nem tgudok szülésznőt választani a császárom miatt, mert az utolsó pillanatban fog eldölni, hogy szülhetek e természetesen, de nem is kell választanom, mert szerencsére az összes szülésznő nagyon aranyos. Szerencsére az a szülésznő aki "előkészített" a császárra az már nincs ott így nem kell tartanom attól, hogy őt fognám ki. Ő még egy infúziót sem tudott bekötni nekem. :roll:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Mire ezt megírtam nektek kidobott a gép és újra be kellett jelentkeznem, de visszaléptem és vágólapra tettem a szöveget így nem tűnt el.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Igen ez a hasonlítgatás nem igazán okos dolog. Lehet végül nálunk is ez lesz mert a bátyámék is babát várnak, pont 3 hónappal későbbre van kiírva a sógornőm mint én. Hát remélem okosan megoldjuk majd!
Vendég

Anyjuk! Ezt nem lehet előre eltervezni szerintem. Pláne annak aki először szül. Én Rolinál nem féltem, valahogy nem is tudtam mire számítsak. Mostmár tudom! De nincs garancia, hogy akár csak hasonlítani is fog a mostani szülésem az előzőre. Arra emlékszem, hogy nagyon nagyon fájt, de amikor kicsusszant, minden megszűnt. És igazán kemény kb 3 óra volt.
De most lehet minden teljesen más lesz.

Kép
szly27

en is utalom a hasonlitgatast. engem a suliban mindig noveremmel hasonlitgattak,aztan vegul azert nem mentem egy gimibe, ahova felvettek, mert o oda jart, erre ra fel evre atjott o abba amibe en:( Szupi, de ott mar inkabb az en javamra ment a hasonlitgatas:)
TEny hogy nehez megallni, de mindenkepp erre kell torekedni, foleg anyakent, hogy ne hasonlitgassa a gyerekeit! MIvel ha felnottkent egyek es egyediek vagyunk, gyerekkent is! Sot magzatkent is! Igy a mi kis babynk pont igy a legcsodasabb, meg ha sok fajdalommal is jart/ jar a kezunkbe vetelig eltelt ido!
Vendég

Titi: a szülész az szerintem mindenkitől elfogad! (tisztelet a kivételnek)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.07 22:10-kor.
Vendég

Te jó ég csajok,ennyit írni!
Mire végigolvastam!
Nemtudom már melyiket ki írta,de azért megpróbálok hozzászólni!

Tesó! Én sem tudtam,többször visszaolvastam amit írtatok,hogy akkor most mivan?????????????,

Amúgy kész a palacsinta,már csak meg kell tölteni!
Nem irigylem aki holnapra trevezi,beszakad a hátam!!!
Most egy darabig tuti nem lesz!

Pénz! Én sztk-ba járok kéthetente az elejétől,mostmár ugye hetente!
Nagyon rendi a dr..kb havonta adtam neki,nem akartam minden alkalommal!
Annyit kér amennyit gondolok!
50-re terveztem,de ma keres nekem szülésznőt is,úgyhogy majd meglátom!
Sok mindentől függ majd!
Éjszaka vagy nappal?
Pont benntvan vagy be kell jönni?
Mennyire leszek nehéz eset??stb
Én amúgy elég paramami vagyok úgyhogy semmiképp nem indulnék úgy el,hogy nincs fogadott orvosom!

Köröm: én is tövig vágom a kezemen,kicsit randa,de így szoktam meg!
Volt műkörmöm ami meseszép volt,de mivel eü-ben dolgoztam és minden dzsuva aláment megszüntettem!

Milyen a hasatok csajok??
Tök rosszul vagyok,megint úgy viszket,hogy megvadulok!
Megnéztem,eddig csak kistükör segítségével láttam alul pár piros csíkot,most meg egyre feljebb jön és úgy ég a bőrőm!!!
Szegény pirinnyóbabámnak biztos kicsi már a háza!!! :wink:

Én is sudocremet vettem,de nem mindennapra,arra van gyógyszertári.
nekem a sudo jobban bevált mint a neogranormon

Kép

Kép
ibm

Hát igen! Mi anyukák sohasem hasonlítgatjuk Patrikot és Rolit. CSak amikor már nincsenek itt, akkor megy a hasonlítgatás.

Kép
szly27

hát én még nem tudom kinek mennyit fogok adni.

de nekem az a lényeg, hogy apás szülés lesz. eleinte aggódtam hogy ki lesz ott velem szülésznő és orvos.
de mostmár valahogy nkem az a fontos hogy nyusziapu ott legyen.
a doki remélem csak varrni jön!!!!
aztán a szülésznő meg ugye ismerős. nagyon szimpi és sokan dicsérték, ajánlották. ugyhogy iylen téren nyugiban vagyok. reélem tényleg ő lesz ott velem. de a lényeg a nyusziapu!!!
én megmontam hogy ha ő nem jön be velem, akkor én nem szülök meg!!!
valahogy nem tudom elképzelni nélküle a szülést és azt se hogy nélküle kibirnám. nekem nagyon nagy támaszom. persze nem az a babusgatós tipus, de meg tud nyugtatni és tudom hogy számíthatok rá. és legalább tudom hogy neki nyüglődhetek, megért, és szeret, és mellettem van és ... szóval asszem nélküle nem tudnám végigcsinálni. a terhességem elején is azt mondtam hogy ha nyűglődős lesz nem tudom végigcsinálni az ő segítsége nélkül. persze most igy a vége felé, mivel semmi gondom nem volt, asszem ment volna nélküle is :D de vele sokkal könnyebb!!!!

Kép

Kép
timi1982

Amúgy a kemény három óra is más ha benne van az ember lánya :lol: , mert én csak arra emlékszem, nézem az órát, de nem látom, csak hogy megy a mutató. Na meg biztosat úgysem tud mondnai senki, hogy meddig még. alahogy az a célszerű, ha átadod magad a helyzetnek, úszol az árral. Az én férjem kintről drukkol, gondolom ezért is él bennem annyira, hogy KELL szülésznő. Meg a régi kórházban nem is lehetett választani, és mivel azért már ismertem őket, emlékszem, beindult a 3. gyerek, megláttam ki az ügyelets, és közöltem, nem megyek szülőszobára... A másodiknál uis szétcincálta a vénámat, úsztunk a vérben, és ő lett rosszul, míg én lefogtam az eret... Hm. Pedig csak indítás volt, nmem is lett belőle szülés :lol: .

Kodaj jó fej, barátnőm 3x szült nála. És neki van szülésznő társa is, ha gondoljátok rákérdezek a névre. (és a dokinak is 4 gyereke van, ami azért sztem jelent vmit)

potyka

Vidokata! Hát igen! Én mindig azt mondtam, ha a fiam orvos akar lenni, akkor legyen nőgyógyász. Már nagyon sokszor utánaszámoltam nagyjából, hogy mennyit kereshet az orvosom egy hónapban és mindig millió körül találtam magam. Mondjuk nagy a felelősségük is, de az az orvos szakmában bárhol megvan. (eüben). Meg persze máshol is.

Kép
szly27

Potyka: de jó hogy ezt írod!!!!!!!!!!!
Nem sokat tudtam róla, csak viszonylag szimpi volt mikor ultrahangon nála jártam és így rábólintottam és mikor a régi dokim rákérdezett elvállalt! Köszi ha megkérdezed a szülésznő nevét! Megtennéd hogy megkérdezed, ők mennyit adtak neki??? Hogy mégse essek pofára.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.07 22:12-kor.
Vendég

Én nem ismerem, csak ez a haverina... Nekem iszonyat messze van, egy dugóban garantáltan megzsülnék vmelyik hídon... Na meg bejárni is macera lenne. Kicist drukkoljatok, úgy néz ki, hogy az én dokinénim átjön a Kútvölgyibe, ami a legközelebb hozzánk térben, és valszeg időben is. Sztem mire legközelébb megyek június elején, már kiderül.

potyka

Nálunk is szinte egyszerre jöttek a gyerkőcök a húgommal. A lánya 2 hónappal idősebb Olivérnél, a második lánya pedig majdnem fél évvel lesz idősebb Leventénél. Nálunk nem volt rivalizálás, csak az elején hülyéskedtünk, hogy már megint nekik jött össze hamarabb. Amúgy Olivér csak a ebszédben jár előrébb Raminál.

V.Kata: én is szívesen bevágnék fél kg epret.

Tegnap Budakalászon voltunk anyósnál és séta közben ettem cseresznyét. nagyon jól esett! :lol: :P Az összes ház elött legalább 2-3 cseresznyefa van. Már ezért is érdemes volt sétálni.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Potyka: ok drukk drukk!!
Vendég

Szülésznő neve Böszörményi Bea, ha kell a száma, püben elküldöm.

potyka

Titi: ott már érik a cseresznye? De jó!
Vendég

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.07 22:12-kor.
Vendég

potyka: na csak irjmeg par "biztato" dolgot mi minden tortenhet az ember fiaval a szuloszoban!!!!!!!!!!!!!!!Te jo eg!
Vendég

Ügyeletes dr.! Ha rendi én adnék neki,helyzettől függ,hogy mennyit!
Igen ezért kapja a fizetését,de mennyit????????
Pont ezért adnék,de csak ha megérdemli!
Amúgy ez a dolga és valószínű ha nem töltöttem volna a fél életemet orvosok között másképp gondolkodnék én is,de így más szemmel látom az ő világukat!
És nagyon sajnálom,hogy ennyi a fizetésük!!!
Nálunk sajna már többen elhúztak külföldre és persze a jók léptek le!!!

Megyek megtöltöm a palacsintákat,mert Apa mindjárt jön,de du. megy maszek melózni,úgyhogy még jövök!!

Jók legyetek addig!

Apósék kertjében is van már cseri,tegnap ettem,iszonyat finom,de nme merek sokat!!

Kép

Kép
ibm

Én is elsőszülőnek számítok a császár miatt. Sajna végigaludtam így azt sem tudom milyen érzés hallani felsírni a babucit. Még azt sem tudom milyen egy szülési fájdalom. mit kell érezni, milyen a magzatvíz és milyen a nyákdugó.

Képzeljétek Olivérnek sikerült végre kakilnia. Hát jól megszenvedett miatta. 20 ft-os nagyságú volt az átmérője és iszonyú kemény. Nem is csodálom, hogy nehezen jött ki neki. Még soha sem volt szorulása. Már éppen be akartam neki adni a glicerinkúpot amikor végre kijött. Bocsi, hogy ezt ecseteltem, de olyan boldogg vagyok és még sohasem volt ezzel dolgom. Már attól féltem valami baja lesz a pocakjában. Mondjuk a beleivel. sajna nem tudom ilyenkor mi játszódik le odabent.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.07 22:11-kor.
Vendég

Titi: engem nem zavar, hogy ecsetelted és ez néha bizony nagy siker!
Vendég

nekem az Istvan lett volna a szivem szerinti valsztas, de a tavolsag miatt is, meg a penz miatt is ferjem lebeszelt rola.
HA t ha veletlen rossz elmeny lesz ez az Uzsokis, akkor akovetkezonel....
Vendég

Anyjuk: miért akartad ezt választani? Olyan jókat hallottál róla? És a pénz miatt miért? Itt drágák a dolgok????? :( :?
Vendég

Titi!
Hajrá kaka manók!
Sztem nemsokára mi is értékelni fogjuk ezt! :lol:
20150601134430

Lányok :D
Nemrég értem haza a kozmetikustól. Hogy ti mennyit tudtok írni!!! Szerintem Anyjuk, te vagy a dobogó felső fokán! Rengeteget tudsz írni! Nem lett még ínhüvelygyulladásod? :lol:

Pénz: az én orvosom havonta 6000 Ft-ot kér a magánrendelőjében. Ha valamiért beugrom hozzá, vagy 1-2 héten belül visszarendel, akkor csak 3000 Ft, de volt hogy csak 2000 Ft. A szülés konkrét összegét jövő héten kérdezem meg, de én is úgy tudom, hogy nála is a havi összeg 10X-ese amit kér, tehát 60000 Ft. Kb. annyi, mint az egyszeri anyasági támogatás, amit majd kapunk... :roll:
De én ezt nem sokallom tőle - bár nagyon nincs miből - viszont ő ezért a pénzért, bárhol, bármikor ugrik, és rohan, ha szülünk, sőt akkor is, ha csak vaklárma, vagy bármi más probléma. Hívhatom is bármikor kérdés miatt. Tehát a szabadidejéből rám szán valamennyit és ezért a pénzért én maximálisan biztonságban leszek, mert nagyon megbízom benne, és megnyugtat, hogy ő az orvosom. Ennek sajnos ez az ára :wink:

Na, megyek, készítek Lilukának gyümölcsös uzsit 8)

Véda
Vendég

V.Kata: igen a májusi már szépen érik és nagyon finom.

Ami: mit melózol?

Hát igen az orvosok alapban nagyon keveset keresnek. A sógorom és a sogornőm is kezdő orvosok (még 1-1,5 év kell a szakvizsgájukig) és alig keresnek valamennyit. Szeretnének építkezni, de nem tudják miből fogják fizetni a részleteket. Pedig állandóan ügyelnek is.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

VKata: nagyon szepnek talalom, egyreszt, masreszt mert lehet kadban vajudni, es kulonallo vajudok vannak, meg mert sok jot is halottam rola. Penz miatt? En nem hallottam meg hogy 100 alatt meg lehet"uszni" .
Meg ha oda jarok akkor valasztanom kellett volna dokit, meg oda jarni vizsgalatokra....Na meg nekem eleg hirtelen kellett itt Budapesten mindent inteznem, nem volt tervben veve, hogy itt hordom ki a babacskat, csak hat igy alakult, es akkor a legkozelebbi, legegyszerubb volt a jo megoldas, aztan mire kello infot gyujtottem mar nem akartam valtani.
Vendég

Véda: szerintem ez így teljesen rendben van!!!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Véda: szerintem ez így teljesen rendben van!!!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

véda: milyen gyümis uzsit csinálsz a kislányodnak?

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Titi! Ápoló! Műtétes osztályon!
Imádtam,de mindig mondtam,hogy csak addig amíg nincs gyerek!
Szuper volt,szuper orvosokkal és szuper nővérekkel!
Soha nem lesz már olyan melóhelyem!!!!

Megyek hammolni és jövök vissza!

Kép

Kép
ibm

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?