A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

És ezt muszáj megmutatnom!
A járóka új funkciót kapott... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ok: Kép Okozat:
Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Tegnap háztűznézőben voltunk:

Kép

...egy napon születtek... :)

Kép

Kép
regcsiken14

száljás = szálkás!

Kép

Kép
regcsiken14

Dettyk, nem is gratuláltam még Panka fogához! ;-) Kúszás? Ennek meg külön örülök! :-) Ádi csak hátrafelé halad, asszem, a katonaságnál csak lesnék ezt a felderítő módozatot: az ember nem az ellenség felé halad, hanem el tőle, így jól összezavarja! :lol:
Szívmelengető volt, amit az úttörő munkásról (de retrón hangzik ez a két szó együtt és külön-külön is ;-)) írtál, ez szerintem annyira ritka manapság, hogy le a kalappal előtte!

Kép
Kép
irina

Regi: igazi védett növény! :lol: :lol: :lol: :lol:
Szépséges Szelina és nagyon bírom a harisnyáitokat! ;-)
Örülök a főzési élményeknek ;-), én a cukkinivel mondjuk befürödtem, Ádi szereti az ízét, de annyira hínáros jellege van még turmixolás után is, hogy a saját verziómat ezért öklendezte ki (az üvegeset simán megeszi). Igaza van, megkósoltam, tényleg olyan, mintha fojtogatnának :shock:

Kép
Kép
irina

Irina! Én a zöldbabbal jártam így, akkor el is ment a kedvem az egésztől egy pár napra. De most újra belelkesedtem! :D

Kép

Kép
regcsiken14

KÉRDÉS:
Napernyő: Kell vagy nem a babakocsira?

Mikor Szeli alszik a babakocsiban, van, hogy délelőtt, vagy délután ugyebár nem fentről süt és igencsak a szemébe világít, zavarja... :roll: Bár tegnap a pulcsimat terítettem a bkocsi tetőre, így árnyékoltam.

Kép

Kép
regcsiken14

köszönöm csajok,
hát amikor 14 hónapos volt akkor már volt neki iylen ételallergia vizsgálat, akkor minden negatív lett neki, remélemmost is az lesz.
kedden indulunk, Egyiptom-Hurghada és 7-én jövünk haza.

képeket mingyáá rakok, és olvasok is ám vissza. :)

Kép
Kép
h@jni

Kép
Kép
Kép
a macska:
Kép
4 hónapos. :) nem tom írtam e, Marci kapta kb 1.5hónapja. :)
éssss. iylen a hajam. :oops:
Kép
Kép

Kép
Kép
h@jni

sziasztok!

bocsi lányok, hogy nem szállok le erről a fityma témáról, de úgy érzem, meg kell védenem a gyerekorvost. magyarországon tökéletes az egyet nem értés ebben a kérdésben a gyerekorvosok között. ő abba a kategóriába tartozik, aki nem húzogattatja a szülőkkel a fitymát, de amikor eljön az idő, akkor cselekszik. tuti fájt botondnak, amit művelt, de elmúlt, és remélhetőleg nem lesz vele többet gond. (semmiféle sérülés/repedés nem keletkezett a bőrön.) egyébként már kezdett gyűlni neki a szmegmát a perem alatt. ez egyébként nem akkor okoz gyulladást, ha húzogatjuk a fitymát, hanem épp ellenkezőleg, akkor, ha nem tisztítjuk rendszeresen.

regi!
virág: :lol: :lol: :lol: :lol:
szelina annyira szép kislány. olyan különleges ( a szó jó értelmében :lol: )
tegnap óta botond is iszik a tanuló csőrös pohárból! jippijééé.

irina!
ádó nem nagyfiúnak tűnik, hanem az! :lol:

móni!
hurrá :lol:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Hajni: érezzétek magatokat szuperül Egyiptomban! Gondolni fogok Rád (nagyon szeretnék én is egyszer elmenni oda, de amíg Ádi kicsi, én nem merek... meg igazából csak édesapám és én vagyok rákattanva, de majd csakazértis!).
Lillus a nevemben is integessen a gizai piramisoknak és a szfinxnek, jó? Köszi! 8)

Kép
Kép
irina

hajni!
lilla szemei már ugyanolyan gyönyörűségesek, mint marcié!
a hajad brutál! :wink: nagyon tetszik. :lol:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Hajni, most nézem a képeket: Lilla nagyon nagy baba, gyönyörű (csak mert aggódtál anno a súlya miatt, ha jól emléxem)!!! A fiad meg egyszerűen... irtózatosan szép kispasi. Hát nem foglak irigyelni a kamaszévei alatt! ;-) Csajszi, a képen annyira bombázó vagy, hogy vigyázz, ott ne fogjanak Afrikában az arabusok! Szerintem nehéz lesz közlekednetek, mert mindegyikőtöktől majd úgy kell visszatartani a népeket% :lol:

Kép
Kép
irina

nyaralás:
m elvileg tervezzük, hogy megyünk. talán augusztus végén vagy szeptember elején. egyelőre az uticél korfu, de ez változhat, az anyagi kereteink függvényében. úgy értem, hogy lehet, hogy közelebb nyaralunk. :wink:

Ildikó
KépKépKép
sense4

nyaralás:
m elvileg tervezzük, hogy megyünk. talán augusztus végén vagy szeptember elején. egyelőre az uticél korfu, de ez változhat, az anyagi kereteink függvényében. úgy értem, hogy lehet, hogy közelebb nyaralunk. :wink:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Egy kis ízelítő :wink: ...és most megyek, és négykézláb végigjárom a lakást, mert míg Panka idáig eljutott, két szobán jött keresztül utánam, és a porszívózsinór után :shock: :lol: . Tegnap óta tökéletesítette a technikát :shock: :D .

http://www.videa.hu/videok/emberek-vlog ... 0G4ylVN7Nj
dettyk

LMóni, nagyon örülök, hogy sikerült :D !!!!!!!!!!!

Viranka, hurrá :D !! Akkor Te is felkötheted :wink: !!

Hörcsög, nagyon szépek a gyerkőcök :D !! Csak nem Bercelen voltatok? Mi tavaly ott, és Bence naponta nyaggatja apát, mikor megyünk legközelebb :roll: . Képes volt 4-kor felkelni hajnalban :shock: !

Irina, igazad van, Ádi nagyon nagyfiús, illetve kisfiús, de már nem babás :roll: :D .
Köszi Panka nevében is!

Regi, nagyon jól hangzik ez a kajcsi, nem csoda, hogy Szeli belapátolja :wink: .
A képek pedig szuperek, mennyivel nagyobbnak tűnik Szeli :shock: ...Védett növény :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !

Hajni, húúú, de jó nektek :shock: :D !! A hajad nagyon állat :twisted: , a gyerkőcök csodaszépek :D !!

Sense, teljesen igazad van, a gyulladást a felgyülemlett váladék okozhatja...én nagyon óvatosan, de minden fürdésnél lehúztam és körbetöröltem kicsit, nálunk az a módszer bevált, de igaz: tökéletes az egyet nem értés...legyen okos az ember lánya :roll: .
dettyk

Halihó!

Kicsi főnök alszik a kiságyában :lol: , gondoltam bejelentkezek. :wink: Most kezdem szoktatni, mert eddig napközben a mi nagy ágyunk kellős közepén aludt, de úgy gondolom lassan balesetveszélyes lesz neki.

No, akkor ismét a fütyiről. Dávidnak egy szondával lazította fel a bőrt a gy.doki, Gergőnek a sebészeten érzéstelenítés után egy mozdulattal húzta vissza az orvos. Csak az a nap volt a vészes, szegény gyerekek alig akartak pisilni is, de azóta szépen rendben van. Én pont ezek miatt próbálkozom, bár lehet, hogy így is szükséges lesz majd a beavatkozás. Én úgy tudom, hogy csak a fitymaszűkületnél operálnak, a bőr hátrahúzása nem igényel műtétet. De nem vagyok biztos a dolgomban. Esténként én is átmosogatom az a területet, bár én nem vagyok fiú, nincs fütyim, de a Kedves is megerősített, hogy csak úgy tudják teljesen tisztán tartani, ha a bőrt visszahúzzák. Jaj, erről jut eszembe, fiús anyukák, tudjátok mi a legaranyosabb? Amikor tanítod a kisfiadat állva pisilni. :lol: :lol: Jó móka volt. :wink: :lol: :lol:

Jaj, ez a harmadik Timiéknél nagyon aranyos volt, én akkorát nevettem, hogy csuda. :lol: :lol:

Mennyi foga van már mindenkinek. VacakBercinek csak egy fél. :lol: Szoktuk is mondani, hogy fél fogára csak elég a kajcsi. Mindannyian milyen jókat írtok a gyerekek étvágyáról, evéséről. Bercó (Viranka) még mindig nem akar főzeléket enni. Pedig szüksége lenne rá, mert elég sok csillag van a laboreredményében. A hemoglobin is alacsonyabb kicsit, hétfőn majd megmutatjuk a dokibának. Mindenesetre én elkezdtem vasat enni.

Annyira szuperek a képek már megint. Én is készülök feltenni, csak el kellene addig jutnom.

Az új avatarok, vonalzók szerintem is remekül sikerültek.

Emese csak kiugrasztotta a bokorból a nyulakat. Már mindenki vágyakozik a tesókára. :lol:

Mónikám! Nagyon jóóóó a hír, gratulálok az új házatokhoz. Jaj, úgy imádom az ilyet. Lehet tervezgetni, készülődni, nézelődni....

Horcsög! Ti sem fogtok akkor unatkozni, kívánom, hogy minden rendben és gyorsan menjen.

Én úgy gondolom, hogy a gyerekek nem engedik nagyon, hogy az elképzelésüket megváltoztassák. Mindig tudják, hogy éppen mihez van kedvük, mi kell nekik.

Irina! Még én sen kentem Albertet, a tiltott időszakban én sem szoktam kivinni. Amikor meg sétálunk, még vagy már nincs olyan erős napsütés. De már én is megrendeltem a naptejet. Ádikád meg kész férfi, ahogyan Nolka is. :lol:

Dettyk! Imádom a kislányodat! Olyan cukkancs, ahogyan kúszik. Még a parketta viszketését is orvosolta. :lol:

Hajni! Gyönyörűségesek vagytok mindhárman. Tényleg, nehogy apa tevékkel jöjjön haza. :wink: :lol:

Be is kell fejeznem, mert felébredt a főnököm.
dmaggie

Dettyk, jaj, de édes Panka, ahogy kúszik! És irtó hatékony! Ez lesz a Magyar Honvédségnél, ill. a táncstúdiókban a Panka-féle Smirglis avagy Baba Breake Dance Technika (különös tekintettel a hason pörgős részre ;-)), szerintem védessétek is le! ;-) És a végén az a kézmozdulat! Légzongorázás! 8)

Maggie, Sense: ezek szerint nem baj egy kis húzogatás, lemosás itthon. Akkor nekiállok szerintem, meg lettem győzve.

Maggie: remélem, KisVacakBerci értékei mihamarabb javulnak! Főzelék: sokszor nálunk is csak almával vagy más édes gyümölccsel együtt csúszik csak le, de az szerintem nem baj. Meg most a túrót kezdtük el, az is ízletessé teszi. Szorítok Nektek!

Nap és árnyék és krém: köszi mindenkinek a hsz-eket. Én nem bírom a napot, kivörösödöm, el akarok ájulni (nem szoktam eljutni azért addig), lihegek, megfájdul a fejem és leég a halovány bőröm. Ádi is elég halovány színű, egyelőre a babakocsi teteje védte a naptól, de sötét a színe, nagyon melege lesz alatt roppant hamar... Új babakocsit nem akarok venni, ez sportkocsivá is alakítható. Marad a könnyű sapi és az árnyékolás, meg a krém persze.

Kép
Kép
irina

Hurrrrrááááá!

Úgy gondoltam, egy életem, egy halálom én bizony összedobok most egy főzeléket. Délben boltit próbáltam (tejszínes spenótot, amit még fel is turbóztam némi anyatejjel). Most meg gyorsan némi margarinon megpároltam brokkolit és baby répát, adtam hozzá csirkemellet, ízesítettem egy pici delikáttal. Bercó csak úgy nyitogatta a száját. :lol: Majd vette le magáról a belebújós előkét és nyújtotta a kezecskéit, hogy vegyem ki. :lol: :lol:
dmaggie

köszönöm a dícséreteket és a drukkokat. :)

Sense:
nem a súlya miatt aggódtam, hanem, mert nem evett. De most már eszik, igaz csak gyümit. :oops:
és azt is csak Sinlaccal. :?

Irina:
Lilla marad a mamával, pici ő még Egyiptomhoz.
Mi már 2x voltunk, igaz mindkétszer Sharm El Sheikben. De gyönyörűű és én imádom. Marcinak biztos hatalmas élmény lesz. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Megtöröm a 2 órás csendet :lol:

Hol vagytok csajok?

Petra 14:00 óta nem aludt egy percet sem :shock: :shock: És most is annyira élénk na ezt most jól elszóltam már dörzsöli is a szemét :lol: :lol: Tényleg boszitopic :twisted:

Ági

Kép

Kép
agica1126

Életjel! :D

Drága Lányok! Mindenkinek köszönjük a drukkokat, és a jókívánságokat! Nagyon jó, hogy külditek a kistesótapasztó-energiát (Motiot :wink: ), nagy szükségünk van rá, hiszen még olyan pindur.

Dettyk! Köszönöm a vonalzós infót, ha lesz időm, és energiám, kreálok egyet.

Ez a fütyi-téma nem semmi! Egyelőre minket nem érint, de ki tudja, talán januártól már igen... :)

Hajni! Nagyon jó nyaralást kívánok Nektek, várjuk majd a fotókat! Én nem bírnám ki ennyi ideig Zsozsó nélkül... :oops:

Lilla tüneményes, Ádó kész kispasi. Már tényleg nem olyan babásak....
Desszanton Pankáról nem is beszélve... :lol:

Silka! Bizony, állandóan fáradt vagyok. Hol párosul émelygéssel, hol nem.
Ma visszaaludtam Zsófival reggel egy fél órára, kora du. egy másfél órára, és este egy órára. Igaz, ez utóbbi csak bóbiskolás volt, nem alvás.

Ugyanis az éjszakám szörnyű volt. Telihold is volt...
Este 8-kor elmentem aludni, de nem tudtam, mert rázott a hideg. Utána elöntött a forróság. Este 10-kor átmentem Apához (még ébren volt), hogy megmérjem a lázam. Még hőemelkedésem sem volt (a hasmenésem lassan 1 hete tart).
Szegény Apa megijedt, és azt kérdezte, hogy éppen nem vetélek-e el. Megsimogatta a pocimat, és azt mondta, hogy neki nagyon kell ez a baba!
Mondtam, hogy szó sincs ilyenről, de nagyon sz.rul vagyok.
Zsófi mellettem aludt, mozgott össze-vissza, én küzdöttem a rosszulléttel, szóval alig aludtam. De ma napközben igyekeztem bepótolni.

Zsófival egy hete nem voltam sétálni :oops: , egyszerűen nem bírom! Ma muszáj volt lemennem a buszmegállóig, mert találkoznom kellett valakivel. Babakocsival mentünk. Olyan volt, mintha a Himaláját másztam volna meg oxigénpalack nélkül. Ziháltam, leizzadtam, szédültem, minden bajom volt.

Ezt persze minden nap leírhatnám, úgyhogy nem is untatlak ezzel Benneteket. APának egy nap így is százszor mondom, hogy "jaj, de sz.rul vagyok".
Ami jó (lmóni), mert így tudom, hogy minden rendben. Még 4-5 hét, és vége. 8)

Kiskolbi! A kiskanalat tartsd féken, ha jól leszünk, megyünk! :wink:
A főnököd meg bekaphatja! :evil:

Puszi Kolbi Nagyi!!!!!!

És persze éljen a főzelékevő Berci, a három fogú VikDan , és az összes mozgásfejlődő baba!

Apa nincs itthon, Zsozsó lakberendez, úgyhogy mennem kell.

Ja, Timi26! Lehet, hogy fogok írni a 2009 januári topicba, de most még nem, annyi erőm nincs.

Kép
Kép
Kép
gremese

desszanton=desszantos

Kép
Kép
Kép
gremese

Na gyorsan még egy magyarázat.
Azért van levegőn Zsófi minden nap, mert kiteszem a járókába a teraszra!

No jó éjt Lányok!

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese! Még most is az államat keresem. :lol: Megy a drukk!!!
Nagyon örülök nektek! Sok energiát küldök!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Kicsit kisütött a nap, és egyből pangi lett! :lol:

...csak már nem tudom, hogy mit akartam írni... :oops:
Ugyanis, mikor az előbb végeztem az olvasással, addigra Szeli felébredt... :roll:

Dettyk! Igen, Szeli kicsit vastagabb, Álmosnak viszont nagyobb a feje, de súlyra, képzeld, tök egyformák!!! :lol:

Pótoltam az eltört kaspót! ;)

Ja! Hajni! Nagyon "állat" a hajad!!! Teccik! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Sense! Végülis turmixoltál Botinak csirkecombból? (Asszem Te írtad, hogy mivel szálkás a melle husa, ezért kipróbálod... :oops:)

Kép

Kép
regcsiken14

husa = húsa

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok csajok!

A jó idő ellenére van termés:-)

Hajni de jó hogy irtál végre! Nagyon szép kisfiú Marcid és elbűvölő kislány Lilla:-)
Hát én sem birnám ki Péterkém miatt, de szerintem ő se nélkülem :oops:
Jó nyaralást!!!!

Irina nagyon édes Ádika:-)

Regi vicces a védett virág :wink:

Maggie örülök, hogy betyár Bercinek izlett a főztöd!

Emesém kivánom, hogy gyorsan legyél túl ezen a rosz időszakaon, sajna nekem Péterkével nem volt rosszullét ( szerencse amúgy).
Amúgy nyugodtan irj a januári topikba, majd legfejjebb azt is olvasom :wink:
Nem is irtam neked, hogy amikor megirtad, hogy babát vársz, én annyira beleéltem magam a helyzetbe, hogy rögtön kivánós is lettem, és megettem egy csomó tonhalasszenvicset ( Péterkével mindig azt kivántam :oops: )

Kérdés:
Csajok főztetek már manónak sóskát? Hogy csináltátok?

Heni
KépKép
heni81

Regi!
Nem próbáltam még, mert még nem fogyott el a hűtőből a csirkemell, és van vagy 15 golyónyi pulykamell is. De vasárnap pulykaszárnyből volt húsleves, abból vettem le husit, répával, krumplival és húslevessel összeturmixoltam. Nagyon pépesre tudtam a husit turmixolni, Botond imádta.
Egyébként a főzelékkedvence a sóska és a sárgarépa céklával és natur joghuttal.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Heni!
Sóskafőzelék:
Pici olajon megfuttatod az elaprított sóskát. Én teszek rá egy pici cukrot. Amikor megpárolódott akkor
A) Bele a turmixgépbe, teszel hozzá egy kis tápszert (vagy anyatejet) Mivel így elég híg és sinlaccal szoktam sűríteni. De lehet főtt krumplival is.
B) Szórsz rá egy pici lisztet (már lehet), felengeded kis vízzel és így be a turmixba.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense hogy csinálod a sóskát?

Heni
KépKép
heni81

Sense köszi :D holnap megcsinálom!

Heni
KépKép
heni81

hát, nekem is hiányozni fog Lilla, de mindenkinek így lesz a legjobb.
Marcinak is kötetlenebb lesz és hát Lilla pici még ehhez. Mi vittük Marcit ennyi idősen.szörnyű volt, szenvedett ő is, mi is.
Akkor megfogadtuk, h nem visszük a tesót ha lesz ennyi idősen.
Viszont Lilla elvan anyuval, de úgy érzem, h Marcit meg nincs jogom megfosztani egy ilyen élménytől. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Sense, Heni:
én lisztet nem tennék bele. :oops:
Most van ez a kálvária Marcival. Direkt kérdeztem a főorvosnőt, h a glutént Lillának mikor kezdjem, ő azt mondta, h min1 év, de ha van allergiás a családban akkor 1.5. Mert,h sok baba azért lesz lisztérzékeny, mert hamar kapott. :? és csajok, ha van szörnyű betegség, akkor ez az. :?

Kép
Kép
h@jni

Hajni igazad van a lisztel kapcsolatban, csak az a gond, hogy már nálunk nagyon menő a kifli, babakeksz :oops: remélem nem lesz gond.
Tudom te dolgozol és anyukád van Lillával, igy ő olyan neki mint egy pótanyuka, de azért kiváncsi vagyok, hogy fogja birni nélküled.

Heni
KépKép
heni81

Csajok nézem a királynőt meg netezek itt közben, aztán rábukkantam , hogy mire kell figyelni a készségfejlesztésnél, mit kell tanitgatni, hogy mire érdemes figyelni, mit lehet fejleszteni:

-képeskönyvet néz
-hosszabb ideig figyel a beszélőre
-saját neve hallatán odafordul
-tiltást megért (nem engedelmeskedik, csak érti)
-szóbeli kérésre integet, tapsol,
-kérésre tárgyat, családtagot megkeres (pl letakarsz egy babát hol a baba, és lehúzza róla a takarót, pládet)
-párbeszéd a felnőttel
-utánzás 8mi őt, ő minket)
-apró tárgyakat felvesz, elenged, betesz, kivesz
-pálcáról karikát lehúz
-két poharat egymásba illeszt
-madzagot meghúzva játékot megtszerez (tehát rájön-e, h ha meghúzza a madzagot, akkor eléri a játékot)
-két poharat egymásba illeszt
-labdát gurít (ha már ül, akkor ölbe ültetni, és girítani a falhoz pl a labdát, fontos, h kövesse a szemével)
kukucs, kerekecske gombocska játék
-öltöztetésnél kezét, lábát nyújtja
-képeskönyvet fordítva adod oda, észreveszi-e, és megfordítja-e

Heni
KépKép
heni81

Rég nem jöttem. Minden hófordulós, névnapos babának, névnapos, szülinapos anyukának nagyon sok boldogságot kívánok utólag is!
Kép

Mivel nagyon sok a lemaradásom, csak átfutottam a lapokat. Bocsánat, ha nem mindenre és mindenki hozzászólására reagáltam...

Tali: mi alkalmazkodunk ahhoz a dátumhoz, ami mindenkinek jó. Most nem tudok programról.

Regi
Örülök, h bevált az új babkocsi.
Lilla is pont így ad puszit :lol: csak mióta foga is van néha sikerül megharapni azzal a két szem fogával :)

Amúgy 1 hete mi is a kicsi kocsival megyünk mindenhova, mert valamiért a nagyot nem szereti annyira....

Anikó
Sinlac én is úgy csinálom nagyjából, mint Sense. Általában kanalazzuk estére. Ilyenkor vízzel hígítom a dobozra írt mennyiségű Sinlacot, de annyira hagyom sűrűre, h lehessen kanalazni.
Aztán teheted még gyümölcshöz kb 1 evőkanállal, h tartalmasabb legyen.
És én is ezt használom a főzelékek sűrítésére és a savanykás zöldésgek savanyú ízét is elveszi, mert kicsit édeskés (pl. sóska)

Sense
De cuki lehetett az altatópuszis Boti :) Hurrá, h anyud végre otthon van!! És jól érzi magát?
Mind a 3man együtt alszunk, de nincs is más választás, mert ekkora a lakás...jéé ez rímelt :lol:

Miléna
Ügyi Zéti
Gratula az új lakáshoz!
A mi Chicco babakocsink is lapra csukható, de tök jól elfér a kocsiban (igaz Mondeónk van :lol:) és könnyű is5,5 kg. Mondjuk nekem szerencsére nem kell emeletre cipelnem.

Silka
Milyen szuri??
Hurrá felállás!
cukor a kavicsgyűjtögetős :)
Kösz a Sinlacos recepteket :) én is elraktároztam magamnak :)

Nektarin
Na most már jól tolódik ez a tali :lol: szóval jövő hét?? :) Jó nektek valamikor? A hétfő és péntek tuti kilőve, hétfőn kell a kocsi a páromnak és pénteken pedig jóga.
Nagyon jók lettek a talis képek :)
És jó Robesz ülése is :)

Ágica
Nekem is vannak problémáim vele, volt olyan is, h majdnem eladtam, de aztán mégsem :)
A súly miatt tudod én is paráztam, de ha hízik az jó. Ennyi súly ennyi idő alatt ok.

Tegnap voltunk kontroll mérésen:7470 gramm :) szóval kb 500 grammot hízott 2 hét alatt. Belehúzott rendesen.
Legalább most már értem miért eszik kevesebbet az utóbbi pár napban. Úgy látom neki ilyen periódusai vannak :)

Kolbi
Úszós képek :) és a te általad feltett talis képek is tök jók :)

Dettyk
Annyira a tetszett a ruhád. Megkérdezhetem merre vetted? Mi is megyünk esküvőre júniusban és pont valami ilyesmit képzeltem el.
És micsoda mázlisták vagytok, h ilyen könnyen viseli Pankusz a fogzást :)

Látom mindenki avatart cserél :) jók az új avatarok. Asszem lassan nekem is időszerű lesz cserélni :)

Irina
Hurrá fogacska :)

K.Timi
Ádó is nagyon ügyi.

Regi
Fiókzár :) no lehet ezt én is beújjítom :) Mi is vettünk fiókzárat, de sajna mivel a fióknak nem olyan alja van mint régen, csak a legalsó fióknál fér el.
Szerintem szép fokozatosan most is le lehet szoktatni a cumiról, de csak lassan. Amúgy nem tudom Szeli, hogy van de Lilla normál esetben simán beteszi magának a cumit. Érdekes, h csak pont éjszaka nem találja....:evil: :? szerintem ez nem is annyira a cumiról szól mint inkább arról, h anya hiányzik neki.
Benne vagyunk a szeparációs szorongás korszakában ezerrel.
Altatásnál nálunk most a francia erkély ablaka van bukóra nyitva az viszonylag messze van Lilla ágyától és be van húzva előtte a két függöny.
Lillán most egy vékony hosszú újjú hálózsák van (az úóbbi pár napban nem volt olyan meleg) és a hőmérséklettől függően egy vékony takaróval, vagy egy nagyobb pelussal takarom be (ami ilyen fürdésnél kifogó)
Amikor melegebb volt egy szál bodyban aludt. Rövidben és az ablak uígy nyitva volt.
Takaró pedig szintén zenész a hőmérséklettől függően.

Szopik
Hát a kiváltással mi is belehúztunk. Szeret szopizni, de semmi gond nincs a kiváltással. Már csak délután, este és reggel szopizik. Mondjuk éjszaka most 2x is. De ez van.
Mondjuk szerintem ez nem mennyiségre megy, csak bújkálásra.

Valamelyik nap mikor vihar volt. Megilyedt az esőtől és a dörgéstől. És közénk kellett venni :) és hozzánk bújva tudott visszaaludni.

Viranka
A fürdőbe mi is az összegumizós módszert alkalmaztuk :)
Jesszus most olvastam a fogkitörést....:shock: megvan már a korona?

Fúú és úgy látom gmailre is fel kellene jutnom....de hogy mikor :?

Heni
Csak így utólag olvastam :( de örülök, h utóbb kiderült semmi baja a kismanónak, csak hát ez a herce-hurca és az ilyedtség nem lehetett kellemes.

Granda
Fúú fellépés :) ez izgalmasan hangzik :)
Aztaa 5 fog nem semmi :)
Atya ég mennyit nőtt Linda. Gyakrabban tehetnél képet róla :) Legközelebb meg sem ismerjük :evil: :lol:

Mi is megvettük az új ülést :) Maxi Cosi priori

Móni
most olvastam :evil:
áá ez az ingatlanos tényleg hülye!! Hogy lehet ilyet mondani!!

Orrszívó készülékben a pártolókkal értek egyben. Szerintem a Heniéké nagyon egyedi eset és Heni írta is, h Péterke sírás közben is csinál ilyet.
Én személy szerint kipróbáltam magamon ezt a kütyüt és egyáltalán nem szív erőteljesen. Viszont egy erőteljes taknyosság esetén annál hasznosabb, h az ember erkerülje a homloküreg és egyéb gyulladásokat ugye mivel a kismanó ilyenkor nem tud még orrot fújni.
És már bocs de szerintem önmagában a tengervizes sóoldat ilyenkor sz@rt sem ér. Max segít, h könnyebben kiszívassuk a trutyit.

Anitja
No ezért nem fog TV-t nézni az én lányom csak nem otthon, mert az úgysem tudom elkerülni. Viszont ezeket az agyament rajzfilmeket igenis szeretném.
Ha már TV és attól úgysem tudom eltiltani akkor már inkább én szeretném megválasztani mit nézzen és persze csak mértékkel. Inkább esti mese mesélős párti vagyok :)
az olyan meghitt. Nekem is minden este mesélt a nagyim mesét.

Dotildi
Kösz a címet

Meryke
Nagyon szépek vagytok a keresztelős képeken!
És nekünk is pont ugyanilyen etetőszékünk van.

Irina
Ezek szerint Ádi Plázázni vágyik mikor kiabál :lol:

Alvás: én is nem alvók táborába csatlakozom a 3 kelés a minimum. Már kezdem megszokni....

Meryke
Igen nekünk van ilyen babakocsik, meg Nektarinéknak is :) én nagyon szeretem.

Móni
Ja a játékok jó h vannak dísznek, meg hogy legyen mit szétdobálni :evil: mert játszani senki nem játszik vele egyelőre. Fakanál, kuka, zacskó, ruhák és társai sokkal izgalmasabb.
HURÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ jajj de kár h csak szeptemberben :) nem is vagyok telhetetlen. :) És az az első ház hol van, mert ugye Tüske lefújva :)
Na már válaszoltál Edősor :lol: nézem :)

Kaqk
Örülök, h jól éreztétek magatokat. Hát igen arrafelé tényleg minden olyan szuper! :) én csak Svédországban jártam, de majdnem uaz szerintem. :)

Minden babó egy tünemény :) kép és videó :)

Irina
Én mindig lekenem+napfénytető+UV ernyő :lol: tutira megyek :)
Ne aggódj Lilla is cumis és nem nagyon érdekel ki mint kövez meg emiatt. Majd szépen időben le fog szokni róla..

Kiskolbi
Főnök :evil:
Nem csinálsz semmit rosszul, ez egy ilyen korszak. Mivel te sem a babajátékokat használod napközben az számára sem érdekes. Izgisebb minden más amit te is használsz.
Én már azon gondolkodtam, h a házimunkába beépítem a játékokat is :lol:
Ja és a füle botját sem mozgatja, ha ő elmerült valamiben.

Tanítás: amúgy mi most kezdjük neki a babajeleket mutatni, aztán meglátjuk majd (gondolom pár hónap múlva) mi a reakció. Nagyon kíváncsi vagyok, állítólag hihetetlenül szuper dolog.

Hajni
Aztaa micsoda frizura :) nagyon szépek gyerkőcök és macsek is :)
Egyiptom :lol: király lesz!!!

Mesi
Kitartás!!!!!!

Nyaralás: mi is szeretnénk menni, de itt Magyarországon valahova. Valószínű Balcsira barátnőmékkel ott pár hónappal idősebb csajszi van.

No mára ennyi mindent visszaolvastam gyorsban :) kész regény lettem. Magunkról majd holnap ma már nincs erőm :) megyek aludni.

KépKép
KépKép
fleur

Szép reggelt :)

Heni!
Én tegnap pont sóskát csináltam :) krumpli,sóska,víz+tettem bele fokhagymát(hogy minek ne kérdezd, a salátafőzelékbe szoktam tenni és Bálint zabálja :) ,gondoltam ebbe sem lesz rossz) és miután a krumpli megpuhult,összeturmixoltam,tettem bele húst és fiam zabálta :) Én cukrot és lisztet nem tennék bele,de ezt már mindenki úgy csinálja ahogy akarja :) s ahány ház annyi szokás :)

Hajni!
Csudaszépek a gyerekek,a hajad is jó(bár nekem nem tetszik ez a stílus,Neked azért jól áll :) )
Marci ugye nem lisztérzékeny?Miért kell ez a vizsgálat?
Egyiptom :) jó meleg lehet most ott :) Érezzétek jól magatokat :)

Mesi!
akkor írd le mindennap ide is h. milyen szarul vagy,max együttérzünk veled :) Nemsokára elmúlnak ezek a tünetek :) Vágj centit,mint anno a katonák :wink:

Dettyk!
Azért néha vannak rendes emberek :) ezt kellene általánosítani :)

Regi!
Én a csirkemellet teljesen pépesíteni tudtam,abszolut nem klátszik a főzelékben h. lenne benne vmi :) Szerintem a titka az lehet h. több főzővizet kell hozzáadni :?
Járóka új funkciója nagyon tetszik :) Szeli pancsolása :lol: annyira szép kiscsaj :)

Irina!
Igen nagyfiúnak látszik már Ádám :) olyan gyorsan repül az idő,Mírán veszem észre :)

még akartam vmit,de Bugyor már reklamál :)

szép napot :)

KépKép
viranka

Szép jó reggelt :D

Szóval rólunk pár szóban ami tegnap elmaradt:

Szépen haldaunk a zöldségekkel, imádja a főztöm. Őszintén a zöldségeket inkább én főzőm neki. Ettünk már krumplit, répát, fehér répát, sóskát, brokkolit, borsót és ezek többfajta keverékét. Husizuk is már. Áldom az eszét annak aki a jégkockatartós megoldást javasolta :lol: már arra is rájottem, hogyan csalogassam ki a husi kockát :)

Jó h ilyen jó idő van, mert rengeteget sétálunk. De most már mindig meg kell állni és ki kell venni a kocsiból, mert akkora mozgásigénye van, h hosszabb ideig nincs el.

Ugyanez igaz a baba ülésre is. Rövidebb távon kipróbáltuk már, de egy idő után ebben is sírt, de azért jobb egy fokkal. Hát ez van.
Egyre kevesebbet alszik. Van, h csak 2x egy nap, de összesen ez csak 2,5 óra. Pl tegnap.

Most enni is kevesebbet eszik és inkább 4-4,5 óránként, amit nem is csodálok, mert 2 hét alatt közel 500 grammot hízott. Szóval súly rendben 7470 gramm.

Alvás mint korábban írtam nagyon változó ma épp jó éjszakánk volt , mert csak 1x kelt fél 6 előtt.

Tegnap este azért nem nyitott ablaknál aludtunk :) Regi ezt neked üzenem :)

Én elkezdtem tornázni járni heti 1x vagy 2x ahogy összejön+ séta+otthon is tornázok kicsit+baba-mama jóga :) szóval súly ide vagy oda, most már sokkal jobban érzem magam végre :)

Egy enyhe diétába is beledfogtam ez nem is igazán diéta inkább életmód változtató program :) persze nem tudom 100%osan betartani a szoptatás miatt, mert amikor próbáltam nem éreztem jól magam. De figyelek rá, h édességet ne nagyon egyek. Én már érzem az eredményét :)

Szóval jól vagyunk :)

Pár homokozós kép:
Kép
Kép
Kép

Velem:
Kép

KépKép
KépKép
fleur

ÉS TAZMÁN ÖRDÖG
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ez a legújabb fintora :)

Kép

nem tudom mennyire látszik, de ott villogtatja a kis fogait is ám :)

KépKép
KépKép
fleur

Jó reggelt!

Fleur! Milyen babajelek??? :oops:

Képzeljétek, Szeli csak 1x ébredt éjjel, és én olyan mélyen aludtam, hogy alig bírtam "reggel" (fél 6-kor kelt a Kisasszony) felkelni... :D

Viranka! Hát én hiába tettem a csirkemellhez főzővizet... :? De biztos attól is függ, hogy mennyire öreg a husi...

Kép

Kép
regcsiken14

Lilla egy gyönyörűség! :D Taz fintor :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt!

Fleur! szerintem is egyedi eset a miénk:-( Péterke hajlamos nem venni levegőt ha sir ( ordit ) :oops: de azért figyeljetek oda az orrszivó használatakor, úgy mint Emese is irta, 3 mp nél tovább nem kell az orrban hagyni a szivót, mert mi van ha a másik orrluk el van dugulva és a szájukon meg még nem tudnak levegőt venni :shock: Nálunk is valószinű ez lehetett:oops: pedig visszagondolva 6 mp től tovább tutira nem volt az orrában a szivó. :?
Nagyon szuperek a képek, mutattam is a fiamnak Lillát és ő meg mosolygott rá:-)

Alvás: Nálunk is változott. Délelőtt 3 óránként, majd 2 óránkét alszik. Igy alszik délelőtt 1 órácskát, ebéd után 2 órát, majd még egyszer alszik fél órácskát 5-6 között. Majd 8 kor alvás.

Éjszaka változó, van hogy alszik reggelig ( 6ig :? ) de általában 4 körül ébred cicizni :? .

Csőrös pohár: Akartam már irni, hogy kaptunk Tupperware csőrös poharat, hát nagyon szuper! Ajánlom mindenkinek, nem folyik ki belőle a viz, és nagyon jó minőségű szilikonból van a csőr. Az aventes nagyon kemény csőr, nálunk az nem jön be még most.

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok !

Tegnap voltunk ÁDival a doki néninél. Hála istennek nincs semmi baja.
A hőemelkedése illetve a láza a fogzástól van.
Doki néni azt mondta, hogy van akinél 4 nap láz és 5. nap kiütés jelentkezik.
Mondjuk tegna még délelött volt hője Ádinak azóta meg semmi. ( kop-kop-kop )

Én teljesen jól vagyok azon kívűl, hogy tegnap délután az utazóágy ráesett a lábujjamra. Ott rögtön azt hittem eltört mert nem tudtam mozatni de hála istennek nem mert csak elzsibbadt.
Még jó, hogy nem a gyerekre dőlt rá.

Kérdés : Valaki adott már halat a gyereknek ?
20200310173350

Regi
Az alapja a süketnémák jelrendszere, de attól egyszerűbb. Csak pár jelet tanítunk nekik, nem a teljes jelrendszert. Állítólag a beszéd is fejletebb a jelelő babáknál.
És ugye hamarabb el tudnak kezdeni kommunikálni, mint ahogy fizikailag képesek lennének szavakat mondani.
Ez csökkenti az abból adodó feszültésget és hisztik számát, h nem tudják megértetni magukat.
Majd becsatolok pár jelet valamikor.
Ilyeneket lehet, h anya, apa, inni, enni, állatok....stb.

Heni
Távszerelem :lol:
Ha nem borul fel :) nálunk is hasonló az alvásos napirend :)

Amúgy tényleg tök jó h MEsi leírta az orrszívóról amit az anyuja mondott. Így ha kell szerencsére sokat nem használtuk akkor én is mindenképpen csak kevesebb ideig használom. Bár eddig is nagyon óvatos voltam. Mondjuk ezért is jó előtte az orrspray, az fellazítja kicsit és sitty-sutty ki lehet szippnatyúzni a trutyit.

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Olyan jól esik, hogy velünk örültök :lol: :lol:
Fénykép még nincs de ha lesz teszek fel.
Az az több volt mint amit mi be birunk vállalni de sikerült alkudni az építővel és sok munkát családom belül csinálunk meg.
Így pl a villanyszerelés nem fog pénzbe kerülni, festés szintén nem. :wink: :lol: :lol:

Fleur Lilla gyönyörű, mint mindig.
Mi is kiváltottunk már 1 szopit. A sütőtökpüré krumplival az ügyeletes kedvenc. Abból nem tudja mi az elég. Csak pihegett tegnap is a kaja után :lol:

Heni jó ez a lista :lol:
Már csak a poharazást kell megtanulnia :lol: 8)

Maggie éljen :lol: :lol:
Csak szereti Bercó a főztödet :lol: nyilván szeret válogatni :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Szép reggelt Lányok!

Tegnap is olvastalak Titeket, de hiába kezdtem el írni, Máté elrángatott a géptől. Most is van rá esély.

Hát, annyi mindent írtatok, hogy nem is tudom, hogy fogok mindene reagálni.

Látom, mindenki a nyaralást tervezi. Irigylek mindenkit, aki külföldre megy, igaz mi bevállalni sem mernénk míg Máté ilyen kicsi. Talán majd jövőre valahova ide a közelbe eljutunk, de sajnos ez "kedv" kérdése is. Idén marad 5 nap Balcsi. Ennél többet nem mehetünk, mert Máté 4 nap távollét után már kivan teljesen, és jönne haza bárhonan.

Nagyon köszönöm a játékkal kapcsolatos hsz-kat. Nálunk is az az elv, hogy csinálhat bármit, fedezze fel a világot, persze csak addig, amíg nem veszélyes Rá vagy másra. Végülis tényleg sokkal izgibb a mosógép és a víz zubogása wc-öblítéskor, mit a tervezőasztalnál tudományosan megálmodott bébijátékok. Csak azért is kérdeztem, mert sokszor úgy érzem, csak kóvályog. A labdagurítás megy, és néhány azok közül, amit Regi írt (puszi érte), de van 1-2 gyakorolandó.

Fütyi-kérdés: hát nekem ez a parám, mióta sz eszemet tudom. Mikor megtudtam, hogy kisfiunk lesz, rögtön megrémültem emiatt. A mi dokinénink az a kivárós fajta, szerintem 2 éves kor előtt nem nyúl hozzá. Én szoktam Neki a fityma alatt tisztogatni, de kb. 2-3mm még hiányzik, hogy lejöjjön a makkról a bőr. Erőszakos viszont sose vagyok vele. Most, hogy így írtátok, azért lehet, hogy memutatom a dokinak, csak megnyugtatásképp.

Móni: gratulálok a házhoz, szuper lesz!!! És sokat sétálhattok Fleurékkel!!!

Orrszívó: tényleg brutálnak tűnik, de óvatosan csinálom, és inkább ez, minthogy felszúrják ahomlok- vagy arcüregét. Igaz, anno nagyanyánk is megoldották valahogy. Mindenesetre én a kézi orrszívóval nem tudok kiszívni semmitse.

Hajni: szuperek a képek, gyönyörűek a Gyerekeid, és a hajad se semmi! Nem félsz, hogy Lilla megrángatja?

Fleur, Nektarin: bármikor jelentkeztek az, nagyon jó!!!! Szerintem mindenki örül a ritkánjövőknek (duplán) is!

Tyű, annyi mindent kéne írnom...

Emese: továbbra is mennek a jókívánságok. Édesanyámnak átadom a puszit (bár szerintem olvassa), a kiskanalat pedig lekötözöm. Most Máté kanalaival bulizik.

Alvás: Máté 2-3x alszik napközben, éj éjjel általában simán alszik végig. Kivéve az elmúlt 3 napot. Azt hiszem, fejlődési ugrása van, mert csak akkor alszik vissza, ha megetetem. Szokott nála lenni mindig néhány ilyen nap, aztán visszaáll midnen a rendes kerékvágásba.

Most ez elküldöm, aztán folytatom, ha Máté fel nem ébred.

Detti
KépKép
kiskolbi

Főzés a Pindurnak: mostanában igyekszem hétvégén olyat főzni, amit átturmixolva Máté is megehet. Tegnap külön Neki főztem ilyen tavaszi rizottó-félét. Husi nem volt benne, azt majd ma teszek bele abba, mi tegnapról maradt. És turmixoltam már össze bolognai spagettit is (durumtészta, hogy ne legyen benne tojás), az is nagyon nagy siker volt. Meg a paradicsomleves (tészta helyett rizzsel)...
Halat még nem kapott, de elvileg lehet azt is. Kicsit tanácstalan vagyok, hogy várjak-e 1 éves korig v ne. Mi elég sok halat eszünk ugyanis.
A sóskát én is úgy csinálom, ahogy Ti, krumlival sűrítem. Nálunk amúgy a brokkoli a király.
A rendes idénygyümölcsöket várom már, mármint azt, ami nem primőr, vegykezelt vacak. Cseresznyét, meggyet lehet héjastól adni? Vagy mikortól lehet?
Ja, és a fiatal aranyos védőnéni (nem a mienk, ugye) azt modta, mivel van 4 foga Máténak, elvileg mehet minden. Asszem hétvégén kipróbálok egy pici tojássárgáját krumpliba pici sajttal... végülis Zsófinak is sima ügy volt a tojás.

Hörcsög, Neked akartam még írni, hogy nagyon szupi helyre jártok horgászni! Kicsit szakmai ártalom is, de én is környezetközeli módon szeretném nevelni a Gyerekeimet. Nem szabad szívbajosnak lenni, mert akkor csak a Pici is az lesz. Ezért én bogarat, békát, gilisztát, mindent a a kezébe fogok adni (Apa majd rosszul lesz, de az legyen az Ő baja. :-) )

Napozás: én bizony kenni fogom Mátét, és eldöntöttem, hogy vagy Vichy vagy Babé krémet veszek. Sapi mindig van a fején, és "csúcsidőben" nem megyünk ki. Egyébként annak ellenére, hogy 3x piros lett a pofija, mostmár nagyon szépen barnul. De nem is a leégéstől félek: az UV akkor is alattomos dög, ha épp nem ég le az ember.

Ezt is elküldöm gyorsan...

Detti
KépKép
kiskolbi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?