A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Marika,
holnap küldöm a számlaszámom, mert persze hogy nem tudom fejből, és ma nem hoztam el. Priviben átküldöm majd, ha sikerül! A postázás 800 pengő volt, úgyhogy 2500 volt cakkumpakk. Talán még így is megéri, hogy nem kellett Pestre jönnötök érte. És képet kérünk majd, ha már feltettétek!!!! 8)

Hát itt az ebéd pásztortarhonya volt, kolbásszal, hmmm, jól beettem belőle! Most jöhetne valami süti, akár palacsinta, de az nincs :roll:

Popsikrém: nekünk a gyerekorvos bóraxos popsikrémet szokott volt felírni, gondolom, most is ilyet fog. Gyógyszertári, olcsó, és jó is. Hallottam már a Sudocremről is, hogy az ekcémára meg durvább bajokra nagyon jó, hát remélem, nem lesz rá szükség, mert tényleg borzasztóan drága.

Képzeljétek, a 30. heti uh-n 1800 grammosnak mérték a kicsi fiamat... mondta is a doki, hogy július 5-től szülhetek. És azt tippelte, hogy július közepe táján fog érkezni Nándi :D én is így tervezem! De már nagyon pingvines a járásom, nehéz a hasam! Mondjuk hajolgatok meg pakolok rengeteget, most is akkora hátizsákom van, hogy nagyobb, mint a hasam :shock:

KépKép
szkagi

agi: sikerult fuggonyt talalni? vagy anyagot?
es ha szabd kerdeznem, hogy hogy csak annyi volt a baldahin. Akkor Ti megis mast vettetek. Az melyik reszlegen van, ami nem specko a kisagyra van?
Amit en lattam az 3500:(
Vendég

Anyjuk: ez jó hír is meg nem is! 100 ezer??? Az jó sok! Összesen ugye? A terhesgondozással, meg szülésznővel együtt?? Na mindegy!
Vendég

KAta; igen mindennel egyutt.
Vendég

Hol lehet ilyen olcsón baldahint venni? Vagy vartátok? nekem is kéne, meg fejvédő. Segítsetek légysziiiiii!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Atyaég! :shock: Ennyit írni.... :twisted:

Pénz téma: kemény dió! Én ugye magánba járok, alkalmanként 8 ezerért, jobb esetben havi 1x, de most hála az égnek 2x is mennem kellett és mind a 2x szemrebbenés nélkül elkérte. Hát ez van. Decemberben azt mondta a sógornőmnek ugyanez a doki, hogy "70 és 90 között szoktam kapni" úgyhogy én már meg se kérdezem. Szülésznőt nem választok, akiket láttam eddig, azok mind nagyon rendik voltak. Attól teszem függővé hogy ki mennyit kap, hogy hogyan zajlik a szülés és ki mennyire vesz részt benne tevékenyen. Összesen 100-as szánunk rá, az arányokat majd utólag eldöntöm. Na nem mintha olyan jól állnánk anyagilag... ha kifizetjük a festőt meg a számlákat, pont ennyi marad a tarsolyban... :roll:

Ami - hogy nem sok dolga lesz a festőnek, az túlzás... sajna lett egy 8 cm-es árok az ablak és szoba fala, valamint lent a parketta között. Nagyon szarul oldották meg, de hát ez van. Alulra betont kell önteni, körben meg gipszkartonból egy új sarkot kialakítani és azt belülről szigetelni, aztán lefesteni. Próbáltam lefotózni hogy most hogy néz ki de nem tudom mert sötét a kép a fényviszonyok miatt. Egyszóval béna vagyok na... :twisted:

Valamit még akartam írni de már elfelejtettem... föl kellett vna írnom... 8)
Vendég

Még hazahozós ruhát kéne vennem, de nem tudom, hogy hol és milyet vegyek.

Nem is tudom, hgy még mire vérok, de még a ruhákon kívül semmit nem vettem a kicsinek. Pelus, ágynemű, hazahozós ruha, takarók azt hiszem ezek kellenek még, meg el kéne hozni apóstól a babakocsit, hogy kimossam a húzatot és összeállítsam. csak azt nem tudom, hogy hova tegyük, mert helyünk az nincs. Kicsi ez a 35 nm.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Tita - tegnap láttam tök ari micimackós fejvédőt az Auchan-ban kb 2000 Ft-ért. Nagyon fájt érte a szívem és Apa meg is vette volna, de mondtam hogy hagyjuk mert már vettünk 1-et (6000-ért a Brendonban) és az pont elég lesz. Nagyon igyekszem mindenen spórolni... pedig ha tudnátok... egész életemben 2 kézzel szórtam a pénzt (akkoris ha nem volt 8) )! Lehet hogy kezd benőni a fejem lágya???? :lol:
Vendég

Titi!
El fogtok Ti 35 nm-en férni?
20150601134430

Wera: köszi az infót, lehet, hogy holnap megnézem.

Na Olivér felébredt vége a pihinek mennem kell!!
Azért időnként, ha tudok benézek!!!
Sép napot mindenkinek!!!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Tita: szerintem Tesco- marmint hazahozos ruhanak, olyan gyonyorusegesek vannak megfizetheto aron, baldachin passz, nem tudom hol van "olcso", takarot en az ikeaban fogok venni, de egyenlore csak pokroc, pelus, hat talan kenguru, vagy Brendon, agynemu nem tudom.
Vendég

Titi! Mi is 34nm-en lakunk. A kiságyat mi is csak úgy tudjuk megoldani, hogy közvetlenül a mi ágyunk mellett lesz. Pelenkázónak sem lesz külön kis szekrényke, hanem csak az a lap.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Viki: nehezen, de muszály lesz. Majd megoldjuk. Nem vagyok itthonülős fajta így ne leszünk sokat itthon. Aludni meg elég.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

T.Kriszti: szerencsére 1,5 szobás a lakás így Olivérnek van külön kuckója, de idővel meg kell rajta osztoznia Leventével. Csak addig lesz velünk Levente ameddig sűrűn felébred éjszaka. Mi sem használtunk pelenkázót, az ágyon pelenkáztam Olivért és nagyon kényelmes ez így.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Tita: jo olvasni, hogy ekkora helyen is meg lehet oldani ket gyerkoccel is, mi is ekkoraban lakunk, es mar belegondolni is fajjo szivvel szoktunk hogy emiatt ki tudja mikor lesz teso. de akkor ezen sem fog mulni:)

Pelenkazasrol en is igy velekedem, megoldhato az agyonis, sot mikor nagyobb foldon is, szaldva....pelusoztammar par gyereket, mindenfele extrem pozituraban:)
Vendég

A mosogepes akcio nem jott be:( Ugyan olyan dohos budos szaga van :twisted: :evil: :twisted: :evil:
Vendég

na vegre a porszivozas is kesz! Ez mar nagyon nem az en mufajom. Pici lakas ide vagy oda, kesz vagyok:)
Kis pihi utan felmosas es kesz, mara kidoltem.
Csak nem akarom ferjecskem a rohano lakasban itthagyni:)
Vendég

hát csajok most keltem fel aludtam egyet jolesett
a két kisebb hagyott milyen rendessek
:D :D :D :D
5-kor szülöire kellenne mennem a fiam suliába nem sok kedvem van

madártejet akarok csinálni
ugy rá kattantam :P :P :P :P :P

Képimg][/url]
Kép
ronix

nem tudom ki irta de nekünk sincs még haza hozos ruha

meg a babakocsit is át kéne pucolnom van egy szürke bergon

meg egy olyan tiszta kislányos lila rozsaszin peg-perego

Képimg][/url]
Kép
ronix

Ronix - egészségedre :wink: Lehet én is követlek... bár vasalnom kéne... :twisted:
Vendég

Lányok,
a baldachint Marcsinak vettem az Ikeában, ő mondta, melyiket kéri, 1700 forint volt, de nem gyerekágyra való kifejezettem, hanem plafonra akasztható. Nagy karikán van a függöny. Egyszerű, de szép. Ja, nem mintás.

Anyjuk, függönyt találtunk, a Domusban vettünk végül egy nagyon aranyos mintás anyagot, és meg is varrják, remélem hétvégére. De nagyon köszi, hogy felajánlottad, hogy megvarrod, nagyon jólesett!!!

Most telefonált a férjem, hogy még szombaton jönnek majd a vizesek, és nem fogunk tudni még a házban aludni, mert nem lesz víz... :( :( :(

KépKép
szkagi

Én nem tudom mikor próbálkozom legközelebb madártejjel, mert amit a múltkor (életemben elösször) csináltam az nem lett valami jó. Pedig nekem is lecsúszna az biztos.

Itt úgty fúj a szél, pedig le kéne menni a játszótérre. :evil:

Szerintem nem rossza a kis lakás és 2 gyerek is simán elfér. Ez is csak szervezés kérdése.

Olivér idehozta a szerszámait, de a fúróját azt elvittem, mert az veszélyes és vigyázz rám!!! Mindjárt megzabálom!
Olyan édesen tud játszani. Állandóan szerelne és persze a felnőtt szerszámokkal, de elötte elmondja, hogy nagyon veszélyes vigyázni kell.

Köszi a tippeket valamelyik nap elmegyek bevásárolni.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Na, sül a második adag sajtos rudi!
Madártej..hmmm ezer éve nem ettem. Azt hiszem lassan itt az ideje! :wink:

Ó, nekünk még mi mindenünk nincs! :roll:

Képzeljétek, nekiálltam, azaz inkább nekiültem festeni. Van még két megkezdett képem, és jó lenne befejezni mielőtt jön a babó. Na, szóval a kezem kicsit remegős mostanában, hát a könyököm rátettem a hasamra. Levi egész idáig nyugiban volt, hát most hirtelen olyat rúgott oda ahol a könyököm volt, hogy 2,5cm-es csíkot húztam a kép közepébe. :shock:
Először jól elkáromkodtam magam :oops: majd jót nevettem az egészen! :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Anyjuk, mosogép idegentest csapdáját kellene megnézni, kitisztítani. Amúgy esetleg egy program üresen trisóval. Jobb ötletem nincs. :lol:

potyka

kriszti a sajtos süti jöhet
a madártej kész csak forro :? :? :?

Képimg][/url]
Kép
ronix

kriszti: milye kepeket festesz?

potyka; jo ferjemmel megnezetem azt is.Nekem sincs otletem sajnos. ezt most a heten kezdtem el erezni, hogy budi:(
Vendég

en most tettem be a turost, hat nem tudom mi lesz belole. NO de ha eheto oly mindegy hogy nez ki:)
Vendég

JAjj, meg nem is irtam sikerult idopontot kernem 36 hetes uhra, bar ez hogy idopont durva kifejezes, mert igy is a teljes rendelesi idot akar varakozhatok. Fasza, mert heti 3 nap egy orat van uh- szenzacios nem? Ok hog yakkora majer ez a doki az uh-ban, meg a gepe is jo, meg ilyenek, de konyorgom 3 nap?
Na mindegy,igy most meglesz a teljes heti programom: 10e uh, 11e labor, 12 jon a vedono. Imadni fogom azt a hetet!

Eeeeees: az uzsokis forumosokkal ha minden igaz osszejon a talalka jovo het pentekre!:) Kivancsi leszek nagyon. Egyikuket ismerem csak latasbol, de nem bannam megismerkednek tobb anyukaval, mert igen igen egyedul leszek....:(
Vendég

oha, egyedul maradtam, asszem ez jel, hog yduguljak el:)
Vendég

Végeztem a kajával, ettünk és kb 3/4 órája olvasok vissza... :shock: :lol:
Csináltam zöldbab levest és megcsináltam a húsos palit. Nem lett nagyon szép, de finom! :wink: Rakok képet.
Kép
Kép

Szkagi kitartást a költözéshez!!!
Andi örülök hogy minden rendben!!! Engedélyezett mászkálás?! :shock: Ez igen!!! :lol:
Marcsi gratula a 32. héthez!!!

Doki: Tényleg szomorú ez a pénz dolog. :cry: Mi úgy tervezzük, hogy 50-et adunk neki.
Szülésznő: Én fogadtam fel. Megnyugtat, hogy ő ott lesz velem végig.

Kép
sziszka82

Asszem vízszintesbe helyezem magam, mert kipurcantam... :?

Kép
sziszka82

Ronix! Röptettem a sütiket felétek!

Anyjuk! Vegyes hogy milyen, de ember sosincs rajta, az valahogy nem megy. Íme az egyik:
Kép

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Hú sziszka, az a palacsini! :D

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

kriszta!
Hú, de gyönyörű ez a kép.....

d.dodó

Sziszka! De jól néz ki!

Én is kajáltam,elmentem még dinnyéért meg eperért mert ugye de. nem kaptam,na most ettem is belőle!
De nekem már megint annyira feszít a hasam,Áron meg csak fúr fennt is lennt is!!!!!!
Lekéne feküdni nekem is,de nem merek,mert dr. kérte,hogy ma 17-18 között hívjam szülésznő ügyben és félek,hogy elalszom!
Olyan a hasam mint egy nagy dob és elöl hátul feszít!
Asszem csak el kell dőlnöm!!!!!!!

Kép

Kép
ibm

Kriszti: basszus, iszonyat jo! Neked ez a vegzettseged, vagy csak ugy Veled szuletett adottsag?
Nagyon szuper jo!
En egy napocskat sem tudok rajzolni:(
Vendég

Na kész vagyok a takarítással, még a csempét is lemostam. De én is kész vagyok. (mondjuk az most már megnyugtató, hogy pár hete lemostuk az ablakokat meg megpucoltuk . Ebben a férjem is segített!!!!!!!!!!!) következő héten lemostam a beltéri ajtókat meg a beépített szekrényeket és ma a csmpét, meg az üvegtéglát.
Szóval ilyenekről fél évig nem akarok hallani sem.
Mostmár a szülésik csak light-os takarítások. Mikor kórházban leszek talán Anyu kitakarít, azán meg mi lesz hát......... még nem tudom.
Mint elsőgyerekes, el sem tudom képzelni, hogy hogy fogok reagálni.

Madártejet én is nagyon nagyon szeretnék!
Vendég

Köszi a dícséreteket. Ez a hobbim nekem. Ha meg lehetne belőle élni...
Rajzolni jobban tudok! :D

Ibm, próbálj meg pihenni az biztos segít! Na meg nem elaludni! :wink:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Mi??????????????
Kriszti ezt te festetted? Baromi jó! És valami igazi a táj vagy csak a fejedből pattant ki?
Vendég

kata; en sem tudom i hogy lesz, de rajottem jobb nem gondolkodni elore. Minden attol fugg milyen a baba. Es akkor az adott helyzteben majd eldol, mi az amit birsz/birunk.
Sokan mondtak mar nekem, nem az lesz a fontos hogy ragyogjon a lakas:)
Vendég

Ez speciel fénykép után van. Tavaly Horvátországban voltunk nyaralni, és az alapján.

Szülés előtt én is akarok egy nagytakarítást. Még nem tudom hogyan fogom kivitelezni, mert már most pihegek a konyha meg az előtér között. :roll:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Kriszti!

Ez iszonyat jó kép!
Nagyon ügyi vagy!

Nagytakarításról én már csak álmodok!
Majd karácsonyra!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
ibm

mindenki eltűnt????????? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
1/4-kor felhívom a dokit aztán megyek aludni!

este még benézek!

sziasztok

Kép

Kép
ibm

Na a kaját jó régen megcsináltam, de annyit írtatok, hogy nem volt időm átolvasni, aztán menni kellett a védőnőhöz. De szerencsére minden megvan.

Pénz: Én már kifejtettem erről a véleményem régebben. De nem tudom mi mennyit adunk.

De már nem is emlékszem mit akartam írni. Nem jegyzeteltem, ugye...

Jaj, kezdek félni a szüléstől. Eddig nem féltem, de ma az uh után...95mm...és még jelét sem adja annak, hogy ki akar jönni. Még 2 hét is lehet. Hú, mekkora baba lesz ez...

Na jó, tényleg nem tudom mit akartam. Majd ha eszembe jut, jövök.

sz.andi

Követem Amit. Én is megyek aludni. :lol:

sz.andi

Kriszti nagyon ügyes vagy!!! Nagyon szép az a kép! :shock:
VKata tényleg csak óvatosan!!!

Luca ma nem mozog annyit mint szokott. Meg elég nehéz a hasam is... :?

Kép
sziszka82

Sziszka! csatlakozom!
Áron mozog ugyan,de olyan furán,inkább piciket és nagyon feszül és nehéz a hasam!
Na és most telefonálok!!!
Aztán pupu!

Kép

Kép
ibm

Ami
Jó pupuzást!

Kép
sziszka82

Na, megint itt úgy láttom mindenki elment pihizni!
Mi összeszedtük amiket holnap kidobunk, mert lomtalanitás van! Már két napja itt dekolnak a ......! Úgy utálom ezt! ellepik a környéket és hangoskodnak!
bencuri

tök jó holnap nem kell főznöm, apukám küldött bácskai rizseshúst! :D
Ja és holnap elméletileg elhozhatjuk Bence ágyikóját, kiváncsi vagyok mit szól hozzá a kiságy után?!
bencuri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?