TE, mi ez a Normalis Elet Program???
Mivel szereted a cicakat:

2003.11.15 11:37
Te annyi nagyszerű gondolatra jutsz így szövögetés közben, hogy csak, de gondolj arra is, hogy egész más okok miatt is alakulhat úgy, hogy költöznötök kéne. Most talán úgy látszik, hogy innen el se tudnál menni egy utcával arrébb se, de mi van akkor, ha pl. a tanulmányaid után saját műhelyben akarsz dolgozni? Mi van, ha a férjed jobb munkát kap máshol, amiatt kell költözni? Ha kiderül, hogy azbesztos a ház, eü okokból sürgősen változtatni kell? Kovácsműhelyt nyitnak a kapuljban, és nem bírjátok a zajt? Annyi oka lehet! Hát akkor hadd férjen bele akár egy tesó is, nem? Fiatalok vagytok, van még idő gyűjtögetni, tervezgetni. Te egyedüli gyerek vagy? A férjed nem, ha jól emlékszem. Szerintem ezt át kellene nagyon beszélgetnetek, milyen a testvéri érzés, mennyire nélkülözhető, és - ami megütötte a szememet - nem csak rajtad áll a döntés.
2003.11.15 13:43
2003.11.15 13:59
2003.11.15 15:23
. 2003.11.15 15:49
, hanem jelzi, hogy egy olyan kérdésről van szó, ahol igazi megoldás nincs, vagy legyünk optimisták, egyelőre nem tudjuk a megoldást. Annyiféle, egyenként tolerálható, sőt kívánatos vélekedés, vélemény, érdek létezik egyszerre, amelyeknek egy része kioltja egymást. Nagyon nehéz (ha egyáltalán lehet) ezek között hierarchiát létrehozni. Ill. mi van ha kimondjuk számtalan objektív(?), tudományos(?), alapos (?)vizsgálat után, hogy pl. csak társadalom érdekét kell figyelembe venni. Akkor hogyan lehet az ebből következő tetteket végrehajtatni az egyénnel? MIndig lesznek lázadók. Marad a diktatúra? De akkor az jó? mert valamilyen objektíven, tudományosan, alaposan végiggondolt cél érdekében történik? 2003.11.15 19:58
2003.11.15 22:13
2003.11.15 23:27

Én,mint megrögzött biológus,egyszerűen nem tudom nem állatnak tekinteni.Bár,tegyük hozzá,magasan fejlett a szocializációja...már amikor
! 

!
!Lehet,hogy nem írtam,de nincs meg a címed,mert kitöröltem egy rakat levelet(többek között a Tiedet és az elküldötteket is),hogy legyen hely a postafiókomban!!!!
Úgyhogy várom,hogy írj egy pár sort...
2003.11.16 12:39
Korábban írtam, hogy már nincs Európában olyan nemzet, amely akár csak a reprodukcióra képes lenne! A hagyományos nagycsaládozóknál is 1-re, maximum kettőre csökkent a gyerekszám. A franciák is csak szerelmeskedni akarnak (
), gyereket már kevésbé. Olaszok, görögök, tragédia. Annyira előtrébe került a közgondolkodásban a jólétre való törekvés (mert megérdemlem), amelyet ugye hátráltat a gyerek, pláne a több gyerek, hogy ez mindent háttérbe szorít. Fogyassz, fogyassz, fogyassz, élvezd az életet, érezd jól magad, ne törődj a jövővel, ő se törődik veled! Na jó, nem veszem el Zsunya kenyerét.
2003.11.16 13:33
2003.11.16 13:46
2003.11.16 14:29
!De anyukám nem ér rá...felhívhat telefonon?
.Mit hangoztatnak?Hogy tudás és papírok nélkül nem més0z semm0ire,.Vag,yis mi,t kell, ten,ned?Egyetemre vagy főiskolára menni,mert csak úgy leszel vki.És e-zt el- is---- hiszik(ez a gyerek volt
).Én már csak látom....A legbutább gyerek is felvételizik...Egyébként nem értem,mi a problémád ezzel.Ha alcsonyabbak a ponthatárok,nyilván több ember fogja megpróbálni a felvételit és többet is vesznek fel...akkor milyen eslősökről van szó???? 
.Csak akkor már tényleg visszaélnék ezzel.És itt nem egy-két alkalomról van szó,hanem rendszerességről.Én pl. nem tudnám megtenni,hogy vkit megkérjek,vegye meg a házat nekem,majd törlsztem neki,amikortudom.Hanem ha képesnek tartom magam rá,akkor felveszem a hitelt és a kamatok árán is és jelzálog árán is( a saját házamon fizetem.És megint más a szölők segítsége,mint egy baráti családé...arról nem is beszélve,hogymi van,ha egyszer nekik is szükségük lesz erre a pénzre... 2003.11.16 15:00
Édes lelkem, érek én neked annyit, hogy össze-vissza gépelj???

Ha nem, akkor megint kiderül, hogy nem is tudok magyarázni!
2003.11.16 18:01

Kicsit megint elbeszéltünk egymás mellett,asszem.És ahogy elnézem,minden esetben nagyrészt.
.Ugye,afél mondatok??

).És ami a pláne,hogy uannyi lett,illetve kevesebb a törlesztőrészlet.És ami még jobb,hogy az albérletárak mennek felfelé, a részletünk viszont uannyi.A terhelhető ingaltan pedig lehet az,amit megveszel,persze értéktől és tőkétől függően.De nagyon jó hitelkonstrukciók vannak,szinte mindent meg lehet csinálni,csak jó ügyintéző kell
. 

2003.11.16 18:46
Klára2003.11.16 18:53
2003.11.16 19:07
2003.11.16 19:37
Lehet, hogy fentebb leirtad az okat, de nincs kedvem mindent végigolvasni...
A fiataloknak nincs sok gyerekük, késöbb is hazasodnak (Europarol beszélek még mindig)... Nem szabadna hagyni kihalni, teljesen elöregedni a Nemzeteket, de mi erre az orvossag??? Ha van??? Régebben nem azért volt sok gyerek, mert féltek a csaladok a tarsadalom elöregedésétöl, hanem,
Fognak kelleni, ha mi vének leszünk... Meg aztan ne is beszéljek a nyugdiiijrol...

2003.11.16 19:38
.Nem irigyellek,én is figyelem,tőlünk kik mennek tovább.Eddig az volt az általános,hogy egy osztályból,főként a gimikből ment néhány ember.Most a szakmát végzettek is mennek,igaz bukdácsoltak végig.És ami a legmegdöbbentőbb,hogy FEL IS VESZIK ŐKET!!!!Szóval részvétem. 

2003.11.16 20:31

2003.11.16 20:51

!Majdhóóóónap... 2003.11.16 21:01
Klára2003.11.16 21:21
, valósznűleg újabb dologban kell változzak, mert eljött az ideje. És nem megy. Közeleg a karácsony, és tenni kéne ezer dolgot ennek kapcsán. Engem meg minden ösztönöz csak a határidő nem. Az lebénit. Meg az, hogy napi két óra van amikor úgymond kreativkodhatok. Akkor viszont nem megy. És már nagyon unom ezt az állapotot.
Ő ezt anyaságnak hivja. Sajnál és segit megbékélni, de helyettem nem tud hinni bennem. Tudom ez igy hülyén hangzik. És azért ide irom, mert igenis az ilyen hülye, mint én ne vállaljon sok gyereket mert megőrül.
2003.11.16 23:02
2003.11.16 23:05
2003.11.17 09:59
2003.11.17 11:52
2003.11.17 12:32
)
2003.11.17 13:16
Vagy mindkettő?
2003.11.17 13:51
Próbálom máshogy.
2003.11.17 13:59
2003.11.17 14:07

2003.11.17 14:12
2003.11.17 14:26

) Na az ilyeneknek rögtön felteszem a kérdést, hogy jó-jó, ez eddig mind szép, de szeretnél ott lenni a gyereked esküvőjén? Mert akkor jó lenne belehúzni.... 2003.11.17 14:30
Illetve sok dologban egyetértek veled, de a számarányok tekintetében nem. Meg abban sem, hogy az ember csak egy lenne a sok állatfaj közül, pontosan ugyanannyi "joggal" és "haszonnal", bár ez esetben már ennek a két szónak se lenne értelme. De azt hiszem, hogy ezek már filozófiai kérdések, túl messzire vezetnének. Azokban már nem érzem magam kompetensnek. 2003.11.17 15:13
Emlékszem, te is, de más kétgyerekesek is sóhajtottak már föl, hogy ugyan mitől voltatok olyan leterheltek egy gyerek mellett?
Nem azt modnom persze, hogy ez a végtelenségig fokozható, nekem pl. már igencsak feszül a cérnám,
, de annál jóval több belefér, mint amennyit az egyszeri lány elképzel. Mondjuk az biztos, hogy kevesebb gondot fordítok a lakás tisztogatására, mint te. Vagy mint én korábban. Meg a főzéssel se vacakolok annyit. (Még így is úgy érzem, hogy túl sokat.)
2003.11.17 17:19
) 2003.11.17 17:29

2003.11.17 20:30
) Ezek a nagycsaládok nyaralnak is, kirándulnak is (ez utóbbi aztán nem pénzkérdés), a gyerekek jól tanulnak, hangszeren is játszanak, akinek segítségre van szüksége, annak a mama segít, nem a nagytesó, vagy ha mégis ő, akkor szívesen. Az anyukák otthon vannak, nem dolgoznak, de ennyi gyerekre már a családi pótlék sem kevés. Természetesen mindenkinek megvan a maga feladata, be vannak osztva a teendők, de annyit bőven ki lehet bírni, az sem jó, ha egy gyerek burokban nő fel és soha nem csinál semmit. Szóval nekem ilyen tapasztalataim vannak a sokgyerekes létről, csöppet sem találom sajnálatra méltónak őket, inkább nagyon is boldognak és szimpatikusnak. Nyilván létezik olyan is, amiről ti írtatok, de nem hiszem, hogy jellemzőbb lenne, mint ezek a jó példák, bár ők tényleg nagyon szerencsések (más szóval bíznak a Gondviselésben
). Egyáltalán nem gondolom, hogy mindenkinek ezt a példát kellene követni, de elítélni sem szabad csípőből. Rövid akartam lenni, aztán mégis ennyi lett
Klára

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|