A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Sziasztok Lányok,

egyszer korábban már írtam ide, folyamatosan olvaslak benneteket, de azért én még a régi csapatomhoz írok rendszeresen.

Ami mellett nem tudtam elmenni szó nélkül az Nicike kisbabájának a 4D-s képe. Hihetetlen, hogy mennyire élethű a kép, de ami a legmegdöbbentőbb, hogy majdnem egy kész felnőtt női arc néz vissza rám. Fogalmam sincs (bocsi), hogy kislány, vagy kisfiú lesz, de szerintem kislány.
Nehogy félre érts, hogy nem babás a kép vagy vmi, de nem is találok szavakat. Annyira komoly, szépek élesek a kontúrok, mint egy festmény.
Mutattam a férjemnek is, ő is ledöbbent :) .
Nagyon kiváncsi leszek a pici babádra, ha megszületik, szerintem gyönyörű szép kisbaba lesz :) !!!.

Ahogy Lei fogalmazott, az is visszaadja szerintem, amit én nem tudtam megfogalmazni, hogy olyan emberi az arc.

Gondtalan babavárást és szép 4D-s képeket. Mi a 29. héten megyünk, mert Marcival is akkor voltunk és össze szeretném hasonlítani az adatokat (legalábbis súly tekintetében).

Eni
marcy

ajaj, ez lehet hogy már a fáradtság, de nicike, Te nem 2d-s képeket tettél ma fel?
vagy régebbik az említett képek?

Túléltem a mai napot fél7-re itthon is voltam, holnap már csak 5 óra.
Zsófi, gyere nyugodtan, eléggé ki lesz ürülve minden, egy csomóan elutaztak. Szóval remélhetőleg nyugisabb nap lesz mint a mai.
Még talán a saját elmaradásaimmal is haladhatok egy csöppet....
Ma sokkal kevesebbet rugdosott a pici mint tegnap, szóval elmúlt a hidegfront. Tiszta kis időjárásszakértő a pici fiam (?) :lol:

Megyek, elteszem magam holnapra.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Katica, koszi a linket, egesz jo babadolgok vannak, lehet hogy varrok majd valamit :)

Lei, a Del-pesti korhazban melyik szulesznot tudod ajanlani? En szeretnek mindenkeppen fogadni - szerintem is jo, ha van valaki melletted a vajudas idoszakaban is.

Agi, jo hogy jobb kedved van :)

Egyebkent az alvassal nekem is gondom van, nem tudom, hogy merre forduljak, sehogy sem jo. :(

Kellemes estet!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Aprooka: igazad van, 2D-s, fáradt vagyok... na mindegy, a lényeg a lényeg :) .

Eni
marcy

Sziasztok!

Jó korán keltem ma... Már gyúrok a védőnővel való talira, megmondom őszintén, hogy picit meglepett, hogy 1/2 8-ra hívott, de sebaj, hamarabb túl leszek rajta!

Amúgy tegnap óta van TV, ez azért elég jó dolog, nem kell a kukk csöndben itt ülnöm egyedül, végre van egy kis háttérzaj... :) Nem tudom, hogy ismeritek-e, de a Zone Reality TV-n dél körül (10:15-11:05 és 13:35-14:25, lehet, hogy ismétlés a két időpont) van egy műsor, Születések címmel. Hát én ezt szoktam nézni! Bemutatnak párokat, egyedülállókat, akik babát várnak, persze nagy vonalakban, de végigköveti a terhességüket és végül a szülést is bemutatják! Van, hogy többször elsírom magam egy egy sztori végén, már most aggódom, hogy mi lesz velem a saját szülésemnél! :)

Lassacskán nekiállok a napi dolgoknak, mint pl. reggelizés, mostanában nem tudom, hogy miért, de olyan korgó hassal ébredek... Pedig tegnap ettünk este :S

Még vagyok egy darabig, hátha más is korán kelt ma, de aztán egy pár órácskára biztosan eltűnök!

Mindenkinek szép ébredést, és csodálatos napot!

sophie27

Jó reggelt Mindenkinek!

Még minidg annyira köhögök, hogy ismét találkoztam a rókával ma reggel. Mondtam a páromnak, hogy már nem is emlékszem milyen volt, amikor nem köhögtem.
bende

Bende!

Nincs egy jó orvosod???
Azért nem túl jó, hogy semmi nem marad meg benned.
Igyál nagyon sokat, mert az a legfontosabb.
Próbálj meg egy kis sós krumplit is enni. MIndig csak pár falatot.
De legelőbb keress egy normális dokit, aki ad száraz köhögés ellen valamilyen gyógyszert, nem hiszem, hogy nem gyártanak olyat, ami jó kismamáknak is!

marcy, azt hittem hogy nálam nem jelent meg a 4d, akkor igen morcos lettem volna, mert mostanában eltűnnek hozzászólások. És főleg a 4d-s képeket nagyon szeretem. Ezért kérdeztem csak, mert ha így lett volna, akkor priviben kértem volna Nicikétől őket. :)

Tegnapelőtt elcsábultam az áprilisi babavárok topikba én is egy kis ámuldozásra. Annyira édesek az új jövevények, nagyon olvadoztam!!!

Lassan belevetem magam a munkába, de azért ma remélem többet tudok itt lenni!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

jó reggelt Kismamik!

Ime a teganpi 4D eredménye, gondoltuk megmutatjuk magunkat. Mindene megvan, van egy jó nagy motyó a lába között is ugyhogy tuti fiú. Sajnos a kis drágánk nem volt túl mozgékony, mert mire odaértünk bevágta a szunyát ahogy azt meg is jósoltam :( és eltakarta a kis arcát a kezével és a lábával is,plusz a köldökzsinort is odapakolta magázhoz közel és befordult a pocakba teljesen. Egy órás meló alatt sikerült néhány képben mégis elkapni a kis arcát :) A Genesisben voltunk Mártinál és annyira hálás vagyok nekia a kitartó munkájáért , hogy megtettünk mindent csak sikerüljön néhány képben elkapni az arcát is. csoki kóla séta ugráltam de nem nagyon akarózott kibujni.
hát ime:
tuti fiú vagyok!
Kép
nem muti:
Kép
gondol gondol mint micimackó csak a lábbammal
Kép
eszek
Kép
és az arc
Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Bende!
Jobbulást! De ez tényle nem állapot, mintha magamat látnám hányos korszakomba. Rossz tanács de próbáld meg a jéghideg cólát és keverd kis a szénsavat! Nekem megnyugtatta a gyomrom. Kéne szerezned egy párásitot hogy ne legyél száraz szobában, plussz ne legyél teljesen vizszintbe. illetve tegyél egy tálba sót és vizet de egy jó nagy tálba, és tedd be a szobába ahol alszotok és csukd be az ajtót a párolgás miatt.Ez valami só terápia, asztmások is szokták használni hátha segit neked is a köhögés miatt.Egy barátunk mamájának bevállt.

Nici annyira látszik a babád arcocskája. nagyon édike.

Tapéta bordürt mi is szeretnénk, de annyi a választék hogy nehéz dönteni. Csak sajnos sok a macis én meg csacsisat keresek de nem találok és kékes vagy sárgás szinüt. De ha nem kapok akkor más lesz.

Ági hogy van ma a kis lelked? Lili babád remélem nyomul ezerrel odabent neked!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Bende, a baldachin sima ikeás, kb 2000 Ft. A plafonba tettünk egy kampót és arról lóg. Azt szerettem volna írni Nektek, mindenkinek, hogy a barátnőmnek született babája és a védőnő azonnal levetette az ágyra szerelhető baldachint és a rácsvédőt , mert állítólag gátolja a levegő rendes áramlását és bölcsőhalálhoz vezethet. nekem semmi ilyesmit nem mondott még a védőnőm, biztos ez is személyfüggő, de azért meggondolandó. Mi ezért is választottunk ilyen "levegősebb" fajtát.

Mecsi, nagyon szép a kispasas, gratulálok hozzá! Hihetetlen, hogy mennyire csecsemő kinézetük van már, pedig még úszkálniuk kell pár hetet:)

Mindenkinek köszönöm a bíztatást továbbra is, azt hiszem, sikerült megbírkóznom a dolgokkal, készen áll a tervem minden eshetőségre, úgyhogy nem félek, akármi is történik velünk. Igazi anyaként fogok küzdeni, hogy a babám a legjobbat kapja, talán most érzem igazán, hogy mit jelent anyukának lenni és ez át is segít minden bajon.

KépKép
columbine

mecsi: az jó, ha az orvosod ilyen előrelátó volt és már intézkedett szülésznőről. Én azért még izgulok, hogy tudok-e szerezni....de még nem adtam fel. :!:

mazska: konkrétan nem tudom, ki az a szülésznő a Dél-pestiben, de majd rákérdezek holnap az ismerősömnél.

csimby: de jó neked, hogy már csak ennyit kell dolgoznod....hozzám is idejöhetne a főnök ezzel a szöveggel. Mondjuk abban is teljesen megértelek, hogy rossz érzés lehet, hogy olyan ez így mintha már nem is kellenél. Néha bennem is van ilyen érzés, ugyanis én meg szétosztom az össze feladatom több munkatárs között és mindig azon parázom, hogy ha kiderül, hogy végülis ők is meg tudják csinálni a melómat, akkor minek kellenék én a szülés után. szóval néha beparáztatom magam azzal, hogy majd nem akarnak vissza. De aztán mindig megnyugtatom magam, hogy azért mégis nekem van több évnyi tapasztalatom, meg ismeretségi köröm a szakmában, szóval azért nem hiszem, hogy megkockáztatná a cég, hogy elveszítsen. Nálatok hogy van ez?
lei

Helló Lányok :D

Marcy! Nagyon szépen köszönöm :) Olyan jól esett. Egyébként valóban kislány a Drága. Szerintem is kis csajos pofija van.

Csajok,a kép a változatosság kedvéjért 3D-s amit tegnap feltettem.
Ugyhogy senki nem nyert :)

Mecsi Édes a baba,ugye az eggyik képen neki is már nyitva a szeme,mert tegnap a mi babánk kinyitotta egy pillanatra :)

nicike

Sziasztok!

Tapéta, bordűr ügyben, ajánlom az alábbi oldalt, gyönyörűek vannak és nem is vészes az ára és van választék.

http://www.tapetacentrum.hu/

K.
Vendég

Lányok nem rendezünk lassan megint egy találkozót? Mostmár elég sokan otthon tengődünk mindenkinek könnyebb lenne elszabadulni, meg hát aztán jön a nagy meleg akkor meg majd csak örülünk ha vagyunk???
Panna neked is végre jön a pihi korszak de jó lesz majd meglátod.

Ági nagyon tisztellek a kitartásod miatt és hogy tudod pozitívan is látni a dolgokat! találtam neked inkább lilikének valamit az első ezer éves vásárlásaim között , szeretném majd neked valahogy odaadni. Elvileg kedden elmegyek a szülésfelkészitő előadásra nem jössz? Most jó a téma, szerintem megyünk páran.

szuszogás: nem elég hogy már ugy megyek mint egy pingvin néha szó szerint fujjtatok mint egy ló.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Zsófi:
Én szoktam nézni a születéseket.Nagyon szeretem. Néha rá egy órára még mindig gondolkodom :)

nicike

Ági, nagyon vagány csaj vagy! :) csak így tovább! Mikor találkozunk?

Én is tervezem kedden a tornát, meg talán az előadást is, ha kapok kimenőt.
Vendég

Szép jó reggelt mindenkinek:)

Mecsi, nagyon édes Áron baba:)) nagyon jók a képek, a Lengyelné Mártinál voltunk mi is mind a kétszer, nagyon kedves, alapos nő, tényleg minden tőle telhetőt megtesz a jó képekért!

Ritus,
Nagyon alaposan összefoglaltad az Istvános szerdai napot!
Hét csajok, tényleg annyira édes volt az a pár perces baba, nagyon meghatódtunk tőle, mi lesz makd, ha a sajátunkat láthatjuk, foghatjuk:))
Szerintem egyáltalán nem gáz Zorkának a kék, én speciel kék mániás vagyok, az lenne a ciki, ha én vádárolnék rózsaszín ágyneműt:))) rakj fel majd képet Ritus, ha tudsz! Kíváncsi vagyok.

Nici, nagyon aranyos a kép, akkor ezek szerint minden oké és megnyugodtál végre remélem, ami a baba mocorgását illeti?!
Nagyon édesek a Tesco-s cuccok is, mi is ott fogunk javarészt vásárolgatni, mert nagyon édesek és tök jó árban vannak!

Tegnap én egész nap csavarogtam, többek között egy kismama barátnőmmel elmentünk a Brendonba szétnézni, mert még sosem voltam és kaptam a munkahelyemtől ajándékutalványt. Hát mit mondjak, teljesen kiakadtam az ottani árakon, szerintem rablás amit ott művelnek:(( na mindegy majd jól kigondolom, hogy mire használjam fel az utalványt, ami talán megéri...

Barbi, az nagyon jó lenne, ha júniusban haza tudnátok megint jönni és tudnánk találkozni, dumcsizni:)

na megyek fodrászhoz, aztán az sztk-ba. Képzeljétek felhívtam az Anyakönyvi hivatalt itt Csepelen, hogy megtudjam, hogy hogy kell intézni az apasági elismerő nyilatkozatot és megint szembesülhettem a szép kis bürokráciával.....:( nem elég nekik, hogy odamegyünk mind a ketten a párommal, személyivel, kiskönyvvel, nagy pocakkal, még kérjek igazolást a nőgyógyászatról a fogantatás vélelmezett időpontjáról...????!!!! amit a kiskönyv alapján állítanak ki. Normálisak ezek? Jóhogy azt nem kérdezik meg, hogy milyen pózban fogant?!
Na mindegy, nem bosszankodom, csak meglepődtem....

sniky

szülésznőre kicsit visszatérve:
Lei azért még én sem érzem addig tutira a dolgot amig nem beszéltem a szülésznővel.
De minden ismerősöm melegen ajánlotta hogy igen is legyen választott szülésznőm még ha aznap akkor épp más is fog esetleg szülni nála, mert annál rosszabb nincs mikor csak befut rádnéz és otthagynak egyedül, meg hát a doki munkáját is nagyon segiti. Viszont érdemes tudakolózni az orvosnál is hogy van e valaki akivel esetleg nem szeret dolgozni, mert akkor csak téboj lesz a szülőszobán.

Barbi hogy álltok a pakolással, sikerült csinálni már valamit , férjed aktivizálta már magát?

yuyunak most milyen jó lehet , biztos majd hazajön csokibarnán feltöltődve pozitiv energiával.

Szuszu! rég irtál remélem nem történt veled semmi mostanában!!!??

Köszi mindenkinek a dicsérő szavakat. Nagy meló volt! Pont azt beszéltük a Mártival hogy csak legyen akkor is ilyen mikor már kint lesz. Kis lusta és nyugodt.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

visszaértem a városból és az Aprooval tett villámlátogatásomból ;)

a védőnő nagyon szimpi volt! olyan 35-40 körüli lehet, és tényleg nagyon pozitív volt találkozni vele! ami furi volt, hogy csak 7 hét múlva kell mennem legközelebb hozzá, akkor beszélünk majd a gyermekorvos választásról is többek között! na mindegy, dokihoz kicsit sűrűbben megyek, úgyhogy lesz programom unalmas napjaim alatt! ;) ja, és a védőnő ajánlott egy szülésznőt is, csak nem jegyeztem meg a nevét... valamilyen Erzsébet! tök gáz, na majd felhívom a védőnőt, hogy kit is mondott pontosan. ja, Lei, Te mikor mész a Rafthoz? tőle fogod megkérdezni, hogy kivel szeret együttdolgozni?

tökre jó volt találkozni Aproo-val is, ugye én múltkor nem tudtam részt venni a fórumtalálkozón, így Ági, Lei és Csenge után ő a negyedik emberke, akivel személyesen is találkoztam már innen! remélem, hogy azért lesz még találkozó, és találkozom még többetekkel is!

a Szent Imrés felkészítővel kapcsolatban, én azt néztem, hogy mi valószínűleg csak június 10-től megyünk, mert azok az előadások érdekelnek a legjobban... (5. SZÜLÉS, EGYÜTTSZÜLÉS, ALTERNATÍV SZÜLÉS, 6. FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ ELJÁRÁSOK, 7. A GYERMEKÁGY ÉS A SZOPTATÁS PSZICHOLÓGIÁJA, 8. AZ ÚJSZÜLÖTT, BABA-MAMA SZOBÁK (ROOMING-IN), A SZOPTATÁS), szóval én valószínű ezekre megyek, apával együtt! ;)

sophie27

Jó reggelt mindenkinek!
Volt mit visszaolvasnom ma reggel is :)
Ritus: Nekem ugyan az a véleményem ami neked, egy szép kék ugyanolyan jó kislánynak is, nekünk is vannak kékes cuccaink, nem hiszem ez zavarni fogja.
Nici: örülök, hogy jól vagytok, a profilos kép tényleg jó lett, édes az a kép.
Félhold: Szerintem ne aggódj az út miatt, én 3 héttel vagyok előtted kb. és múlt héten semmi gondot nem okozott a 12 órás út. Szóval ha egyébként bírod az utazást (azt írtad nem szokott gond lenni) akkor biztos most sem lesz, és ne hallgass azokra akik a falra festik az ördögök, nekünk is volt pár beszólás, de nem foglalkoztunk vele. Előtte megvizsgált a doki, mindent rendben talált, így ő is elengedett. Az úton pedig 2 óránként megálltunk egy kicsit, minden simán ment! Biztos nagyon jól fogjátok érezni magatokat!
Lei: Szekszárdon sajnos nem engedik a szülésznő választást, így nekünk biztos az ügyeletesnél kell szülnünk, sőt az összes környékbeli Dúla is ki van tiltva a kórházból....
Mecsi: megérte ennyit "küzdenetek" tegnap, édesek a képek, nekem a lábacskás is nagyon tetszik, eddig úgy terveztük, hogy nem megyünk többet 4d-re, de ahogy a képeket nézegetem, egyre jobban kedvet kapok hozzá.

Alvás: annyit szeretnék írni nektek, hogy a gerincferdülés kockázata miatt a 30. héttől nem javasolt a háton fekvés, de valaki írta egyszer, hogy gyógytornász/gyógypedagógus vagy ilyesmi, ő biztos többet tud erről!

Szép napot mindenkinek!

<
sziszka78
Tolna

Hú, azt elfelejtettem írni, hogy a találkozó szerintem is jó ötlet, és most kellene amíg nincs annyira dög meleg. Szóval én benne vagyok!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Valakinek mértek agyi kamra méretet? tegnap kicsit rámilyesztettek azért mert a bal oldali kamra méret 8.1mm lett és azt mondta a Márti hogy 1cm től szokták figyelni már a változást. Ugyhogy ha 2hét mulva megyek az uhra akkor nézessem meg. De nem mondta miért??!!!

Sziszka szerintem ne hagyjátok ki a 4D-t annyira jó érzés látni ki van odabent. Engem nagyon feltöltött energiával hogy jobban tűrjen a sok negativ dolgot ami még vár rám esetleg!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi, én kedden megyek az Imrébe tornázni, aztán maradok az előadásra is, ott találkozunk :)
Csenge téged is várlak ám mostmár tornázni, nagyon hanyagolod :)
Jó lesz találkozni, és talán megint a kertben lesz a torna, nagyon várom.

KépKép
columbine

kertben? az jó. van hol átöltözni Ági?

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Ma sem tudok nagyon haladni, mert kellene kis segítség, de bolondok háza van. MIndenkit egyszerre költöztetnek a folyosón.
Most esett le, hogy jövő héten festenek, de ha itt tömény fetékszag lesz, tuti táppénzre vonulok, remélem ez azért érthető.
egyszerre festenek ki 8-10 szobát, nem hiszem, hogy ne érezném...Ti tudjátok, hogy milyen festékek nem ártanak és milyenek igen? Még utána kell néznem azt hiszem.

Mecsi, nagyon cuki képek. Én annyira drukkoltam egy talpacskás fotónak, de nálunk nem jött össze. Nagyon tetszik.

Zsófi, jó volt összefutni, remélem rendben hazaértél és nem maradtál le a gáz-gázosokról. :lol:

Tali: Tényleg nagyon szuper lenne, most még tudjuk magunkat vonszolni. :D

Én sem vagyok rózsaszín párti (már azt hiszem el is felejthetem egy időre) de a H&M-ben volt egy nagyon erős sötét rózsaszín egyszerű, fodros kis egyberuha, amiért ölni tudtam volna. Amikor kiderült hogy kislány, majdnem megvettem, aztán amikor kisfiúvá lett, lemondtam róla.
De nálunk is van kékes-barnás ruci és simán kiscsajra is adnám.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Nem szándékosan hanyagolom, sőt nagyon is hiányzik :( de most se volt senki, aki vigyázott volna a törpémre kedden. Jövő keddre már megbeszéltem a pótnagyival, hogy jön, remélem nem betegszik le :)

Nekünk mértek agyi kamra méretet, de csak megemlítette a szonográfus hölgy, nem is mondta, hogy mennyi lett, csak az, hogy jó, meg hogy ne foglalkozzunk vele és főleg ne olvassunk utána a neten, mert sok hülyeséget írnak össze róla.
Vendég

Hát ényleg nagyon hangulatos a kertben, főleg, hogy a múltkor, amikor elkezdtük a tornát rögtön el kezdett cseperegni az eső :D késöbb abbahagyta, de vicces volt, ahogy kémlelte mindenki az eget, hogy kell-e futni. Átöltözni abban a teremben lehet, ahol szokott lenni a torna. Már ha időben odaérsz, mert amikor lementünk, akkor bezárták. De még akkor is át lehet öltözni a mosdókban.
Vendég

Lányok én mára és hétvégére elköszönök.
Lemegyek megnézem Andakát :) ja ti nem is tudjátok mi egy házban lakunk :D
Aztán ma még visszapakoljuk végre a bútorokat és este megyünk anyósékhoz Taszárra pihenni hétvégére.

A találkozón szerintem gondolkozzatok, és hogy jó e ott ahol voltatok multkor, bár én sajnos akkor nem tudtam menni. Aztán kitaláljuk az időpontot is.

Kellemes időtöltést pihenést és szép időt hétvégére nektek!!!
A nap süssön le rátok! Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Lei, Aprooka: Teljesen iagaztok van, hogy örülnöm kell neki, hogy már csak egy hétig vagyok. Amúgy tegnap este óta teljesen máshogy látom a dolgot. Most már várom is, hogy otthon legyek :).
Most biztos hülyének néztek :D
Belegondoltam, hogy 3 hét múlva költözünk és csomó teendő van még addig. Ráadásul jövő héten kezdem a szülésfelkészítőt, szóval biztos nem fogok unatkozni.

Nici: nagyon aranyos a kép!

Cs.

Kép

Kép
csimby

Sziasztok!

Köszönöm a tippeket. A párologtatást kipróbálom4, bár nem a száraz levegő miatt köhögök. Tegnap márt írt fel gyógyszert a doki, de hát fél nap alatt nem várhatok csodát ezektől. Nincs hányingerem, csak nagyon sokat köhögök és mivel feljebb van a gyomrom a szokásosnál, ezért van róka-koma. De egy fél zsemle bár benn maradt.
Ági! köszi a baldachin infot, én csak azért gondoltam erre, mert nincs szúnyoghálónk és néha azért betéved egy-egy légy, vagy bogár. Nem akarom, hogy zavarja a picit.
Bocsi, hogy nem ragálok mindenkinek, aki megemlít, de nagyon bot az agyam és most megyek is vissza az ágyba.
bende

Aproo, igen, hazaértem, a gázosok meg sehol... :( Nem hiszem, hogy 8 és 9 között jártak már volna itt, de mindegy! Addig sem fizetünk, mert nem a mi nevünkön van! :P

Most rendeltem ebédet, bár nem tudom, hogy más hogyan oldja meg a napi, normális kajálást, aki nem főz éppen... Eléggé macerás! Nem élhetek folyamatosan pizzán!

sophie27

na, ma szembesültem a nyers valósággal, amitől féltem, tényleg egy vicc.
a tgyásom kevesebb lesz sokkal mint a gyedem. Szóval szívok mint a fene nagyvonalakban.
Így a 2008as szabiaimat sem tartalékolom a visszajövetelig, hanem kilapátolom most az összeset, mivel a táppénzem is brutálisan alacsony lenne. Ha időre érkezik picuri, akkor csak kb 3 hetet táppénzelek....

most ez kicsit lelombozott, de csak megoldjuk valahogy ezt is!
csak azt nem szeretném, hogy emiatt apa még kevesebbet legyen itthon....olyan rossz, főleg amikor éjszakás, nagyon utálok egyedül lenni!

Voltam pékségben, mert rájöttem, hogy elfelejtettem kaját hozni magammal. Be van zárva. Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de mostanában tiszta ragadozóvá változom, ha éhes vagyok. Az egyik kolléganőm épp most mentett meg 3 db kicsit száradt tegnapi hivatali pogival. Anniyra fincsi.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

én is kezdek éhen halálozni... Beni rúgdos is rendesen már :( észrevettem, ha kaja idő van, előszeretettel mocorog! ő is éhes, így felhívtam a szállítót, hogy mi a fene van már, erre azt mondja, hogy kicsit késve kapták meg a megrendelést... :( remélem, hogy már hamar jönnek, mert tényleg fáj a fejem is egy picit!

ja, és apa mindjárt itthon van!!!

aproo, ott van szemben a buszmegállóval a fornetti... ott árulnak úgy láttam mást is, nem csak pogit, meg ilyesmit! esetleg próbáld meg ott! hm? bár már mész haza lassan! ;)

sophie27

Én hétfőn tudom meg, hogy mennyit rakok a családi kasszába jövő hónaptól. :( Nem félek, hogy túl sok lesz... Mondjuk én eljövök szülési szabira is, mert akkor a GYED-emet is a 2007es év alapján számolják és az jobb mint az idei év.

Aprooka azt hiszem Te kérdezted, hogy milyen festékkel ajánlatos festeni ilyenkor? Már én is szerettem volna megkérdezi tőletek, mert nemsokára költözünk és kifestetjük az egész lakást. És nem akarom beszipákolni a festékszagot, viszont muszáj lesz költöznünk a festés után néhány nappal. A festőt kéreztük és azt mondta, hogy víz alapú festétekeket használnak ....na én ehhez nem értek :?

Cs.

Kép

Kép
csimby

gyors visszatérés mert festék ügyben nem reagáltam. Nálunk most festett ugyi apukám aki festő tapétázó. Minden beltéri festékkel lehet festeni és nem káros, héra, düfa, kevert festékek dulux stbb.. enyhe szaguk van és ugyis szellőztetős idő van ugyhogy hamar elpárolog a szaga. Az ajtó festékeknek zománc festék annak már erős a szaga is azt inkább kerüljétek, illetve a parketta lakk abból is a büdös fajtát. Amikor először azzal lakkoztak nálunk én is 3napra elköltöztem. De a vizbázisunál nem kellett mert 1nap alatt kiszellőzött estére már nem is éreztem.
Páááá

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Köszi a választ, azért ez megnyugtató! Parketta lakkozás az nem lesz, viszont az ajtókat rendbe kell tenni. Majd akkor picit később költözünk :)

Cs.

Kép

Kép
csimby

Nici és Mecsi!
Nagyon édesek a babafotók, már alig várom, hogy mi is menjünk közelebbről is megnézni Picikét! Jó lenne, ha még az utazás előtt láthatnánk. :)

Sziszka!
Köszi a bíztatást az utazással, a dokim szerencsére rábólintott, és már nem is kell mennem hozzá, csak miután visszajöttünk.

Csimby!
Én abszolút megértelek, ha nekem mondanák, hogy ne lógassam már itt a lábam, nekem se esne jól. De olvastam időközben, hogy már a jó oldalát látod a dolgoknak. :wink:

Lei!
Kérdezted, hogy másnál mik a visszatérés esélyei. Mivel a helyemre határozott időre keresnek embert, elvileg nem lehet gond. Mivel nagy cég, általában nem szokott ezzel gond lenni, ha nem is ide (a mostani átalakulások után ki tudja meg lesz-e az osztályom...), valahol majd csak találok megfelelő helyet. :)
Egyelőre azért nem tolonganak a helyemre (a határozott időt nem sokan vállalják be), de majd csak lesz valahogy. Mondjuk én nyugodtabb lennék, ha lenne, akinek átadhatnám szóban is a dolgokat, nem csak egy nagy halom papír formájában.

Amit írsz, hogy rájönnek, hogy nélkülözhető az ember, azért bennem is felmerült. Mert vagy szétosztják a feladataimat, vagy jön a helyemre más. És ha vele jobban meg lesznek elégedve? A helyzetet nehezíti, hogy az eddigi főnököm, aki elég jól ismerte a képességeimet, el is ismerte azokat, éppen gyeden van. Az újjal pedig január óta dolgozunk együtt, nem tudom ennyi idő alatt milyen kép alakult ki benne rólam. Meg közben fenekestül felfordult az egész szervezet, más lett minden.
Mivel most ilyen bizonytalan a cég belső élete, igyekszem nem aggódni, úgysem tudom megjósolni, hogy mi lesz bő egy év múlva.
Szerintem ne aggódj, egy okos, képzett lány, mint te mindig talál magának munkát! :D

Beus

Kép
félhold

Aprooka!
Néha én is éhen akarok halni. Ilyen esetekre van a szerkrényben (pár lépés távolságra, hogy ne legyen mindig kéznél :wink: ) egy nagy zacskó háztartási kekszem, vésztartaléknak. Csak bekapok egyet-kettőt, és így kibírom addig, amíg rendesebb kajához nem jutok. Múltkor pedig diákcsemege volt nálam ugyanígy "betárazva", de az még a fiókomban, és túl gyorsan elfogyott. :) Most már inkább messzebb pakolom, nehogy "rájárjak".

Beus

Kép
félhold

Beszéltem a pótnagyinkkal és így fessem az ördögöt a falra :evil: szegény nincs jól. Ha keddig nem jön rendbe, akkor mégiscsak kérdéses, hogy el tudok-e menni tornázni. És még nem tudom, hogy szerdán ki fog akkor vigyázni Zétire, mert színházbérletünk van???

Tényleg, nem tud valaki egy jó bébiszittert ajánlani? Elég nehéz így eljutni bárhová is, hogy nincs aki vigyázzon Zétire, sajnos a rokonaink vidéken élnek.

Zsófi, én lassan megtanulok főzni :-) főleg persze Zéti miatt, mert magam miatt lusta lennék főzőcskézni. Mondjuk ma se ette meg a főzeléket, de ezt boritékolhattam volna előre. Nem baj, azért próbálkozom. Igaz időigényes, de legalább tudom mi kerül a tányéromba. Különben nekem olyan szerencsém van, hogy a párom hoz haza kaját a munkahelyéről. Nem mindig, meg nem is mindig nagyon jó... de ha marad bent náluk az ebédből (hozatják az ebédet, de nincs bent mindig mindenki) akkor szokott hozni ezt-azt. Akkor nem kell főznöm vagy csak kiegészítésképpen valamit.
Vendég

Nekem kb 2 napja kellett rájönnöm, hogy már nem ehetek annyit közel sem, amennyi jól esik. :( Muszáj abbahagynom a kajálást, hiába vagyok még éhes, mert ha picit többet eszem, órákig szenvedek, annyira fáj a gyomrom. Tiszta olyan érzés, hogy Picúrka nyomja a gyomromat, a gyomrom meg a tüdőmet. Épp most is így vagyok, mert kb. 2 órája nassolok... :(
Majd csak tanulok a hibámból!

Beus: Köszi az együttérzést!

Ez a baldachinos dolog megfontolandó, majd rá is kérdezek legközelebb a védőnőnél.

Nálatok hol fog aludni a baba? Veletek egy szobában, esetleg egy ágyban is? Vagy külön szobában a kezdetektől?

Mi elég sokat gondolkoztunk ezen, és úgy gondoltuk, hogy külön szobában lesz. De egyre több helyen olvastam, hogy a kisbabának jobb, ha a szüleivel egy légtérben van. Szóval lehet mégis bekerül az a kiságy a hálónkba fél évig. Azt mondják egy kisbabát még nem lehet elrontani...hát nem tudom.

Cs.

Kép

Kép
csimby

Hahó!

Végre itthon, és jön az ágy utolsó része is. Lehet hogy már holnap abban alszunk... :D

Sztem az egy ágyban alvás nem túl jó, legalábbis sógoromék gyereke most lesz 1 éves és soha nem volt hajlandó kiságyban aludni, sőt egyáltalán alig lehet elaltatni, mert csak a szülőkkel aludt. Folyamatos foglalkozást igényel napközben is, sztem kell egy kis önállóság is a babónak. De a külön szoba meg talán túl messze van.

Az rácsvédő sztem kicsit riogatásnak tűnik. + Azt is mondják, hogy deformálódhat a kicsi feje, ha nagyon odanyomja a rácshoz. Sztem ez is csak mese.....mindenesetre azért ha olyan veszélyes lenne, csak betiltanák. Én vettem 6 részes ágyneműszettet babónak, nem hiszem hogy ne használnám.

én is azt hallottam, hogy a vízbázisú festétkek nem ártanak, de a falfestéken kívűl majdnem minden más olajalapú, így káros.
majd meglátjuk, legfeljebb 1-2 napig kényszerpihizek...

Inkább be sem viszem a dugikaját, mert úgyis hamar elfogyna. Szoktam vinni banánt, csak ma elfelejtettem.

Zsófi, a fornettit ismerem, de a másik irányban is van egy kis pékség, ahol csinálnak az egyik péksütiből minihambit házilag, ami nagyon fini. Csak már két hete zárva a bolt. :?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

húúú én nem tudom Ti hogy vagytok vele,de rám olyan falási rohamok törnek h csak NA :shock:
Persze ha engednék neki....,még gyümit se ehetek,annyit amennyit akarok mert számolnom kell,amennyi meg belefér az pont nem elégíti ki a farkas étvágyam.
Egyedül a husi ami nulla szénhidrátos,de nem vagyunk a közép korban h egy csirkecombot rágcsálva intézzem a dolgaimat :)
Így marad az h ilyenkor kinyitom a hűtőt és nyalogatom a szám :)

nicike

A falási rohamok ellen egyedül az vált be, hogy ha többször (5-6-szor) eszem kevesebbet naponta. Csodálom az önerődet!

Beus

Kép
félhold

Szép hétvégét mindenkinek, megyek tornázni. :D

Beus

Kép
félhold

mi biztosan egy szobában leszünk egy jó ideig! azért csak kényelmesebb az éjszakai etetések miatt is...

jó hétvégét nektek!

sophie27

Sziasztok Lányok!

Ti mentek hétvégézni, én jövök. Tegnap és ma offline voltam a pakolás miatt. Reggel elkezdtem, szétszedtem az elsö polcot, szétszedtem a gyerekek emeletes ágyát, a párom áttolta, a mi ágyunkat átrakta a jelenlegi helyére, vagyis a két szoba közül a kisebb most a miénk, ami eddig gyerekszobaként müködött. Aztán részéröl a fákjás... Mondta, hogy ez most neki jó így, a többit majd fél év (!) múlva csináljuk, ha kiderült, hogy mi hol lenne jó véglegesre, mert semmi kedve állandóan változtatni. Hát erre dührohamot kaptam, mert ahova az ágyat tolta, ott nem maradhat, mert semmit nem nyertünk az akcióval, inkább még a maradék teret is elvesztettük. Elment valami dolgát intézni, én közben kitaláltam és kimértem mindent, mert az elözö felírás eltünt...
Hazajött és rögtön megvétózta. Ekkor már a szám is habzott. Aztán este 8-kor megemberelte magát és elkezdett segíteni a B-terv megvalósításában, vagyis nem egészen úgy lesz, ahogy kigondoltam, de vannak nekem is elért eredményeim.
Szétszedtünk még 2 pocot, átcuccoltuk ide, a polcok helyére bekerült az újra összeszerelt emeletes ágy. Ma kiürítettem még 5 polcot és átpakoltama gyerekek játékait, könyveit. A könyvek viszont most kupacokban állnak a földön és csak idö kérdése, hogy mikor dölnek el... Dobozokat nem tudok hozni babakocsival, mert max. napi egyet tudok hazacipelni, de mivel vagy 20 kell, ez egy hónapos szórakozást jelentene. Nagy öröm!
Még minden nagyon képlékeny állapotban van és rengeteg hely hiányzik. A párom legföbbképpen azt nehezményezi, hogy a plüssállatgyüjteménye bedobozolódott és onnan nem kerül ki egyhamar helyhiány miatt. Ez legalább 7 banános dobozt érint... A plüssszobrainkat nem tudom bedobozolni, ök maradnak és a vitrinben helyet foglalóknak is jó dolguk van.
Megyek még tovább pakolni, van még böven mit. Át kell a két ruhásszerény tartalmát is cserélni ill. az egyik komódot ki akarom üríteni, hogy a baba ruhßait legalább oda el tudjam rakni.
Aztán a szoba közepén még van egy olyan bö két méter magas és oldalanként másfél méteres tömb dobozokkal, amibe a plüssállatok és kinött ruhák, miegyebek vannak. Azzal is kéne valamit kezdenem, de szeretném elöször a lakást lakhatóvá tenni.
Holnap zömmel úton leszünk, valami technikai kiállítást néztünk ki a gyerekeknek, ahol maguk is kipróbálhatnak dolgokat.
S ha minden elkészül nagyjából, akkor elhozom a kiságyat is, amit egy barátnöm beígért, mielött kidobnák.

Niki!

Egyik barátnöm eladná a fenyö bababútorait: pelenkázó, rácsoságy, ami késöbb kiságynakis átépíthetö, matraccal, fejvédövel, baldachinnal, ágynemükkel, tokkal-vonóval 220 Euroért. Ha érdekel, csinálok a cuccról képeket és megoldom a hazavitelét.
De ha valaki mást érdekel, azt is megolhatjuk!

Mentem csajok, buzog a tettvágy - pedig húz az ágy rendesen - s hemzsegnek a gyerekek. Ök egyébként nagyon sokat segítettek. :)

Meg éhes is vagyok egy bö fél kilo eper és legalább annyi nektarin után - is.

Barbi
Vendég

Sziasztok!
Mi egy szobába leszünk a babával, de külön ágyban, legalábbis az elején mindenképpen. Aztán majd ha úgy látjuk eljött az ideje, akkor egyedül hagyjuk majd. Az egy ágyban alvás szerintem sem túl jó dolog, de találkoztam már olyannal is aki esküszik rá.

Kellemes estét mindenkinek!

<
sziszka78
Tolna

Barbi: jó munkát neked és kitartást, ahogy olvasom még elég messze van a vége!

:)

<
sziszka78
Tolna

Én is esküszöm az egy ágyban alvásra, mindháromnál bevált egy éves korig. Napközbrn a saját ágyukban voltak, éjszaka meg nálunk, mert én mindig bealszok a szoptatás során... Így meg önkiszolgál a baba. Ha kell. ott van szájnál, ha nem, majd késöbb. Föleg ez akkor mókás, amikor már kicsit nagyobbak. Megkeresik ami kell, beleisszák magukat, aztán mindenki horpaszt tovább. :)
Nekünk egyiknél se volt gond a saját ágyába való átszoktatás, kb. mindegyik ugyanabban az életkorban kezdte el igényleni a különalvást.
Sikeresen lefektettem a bandát. Milyen korám, 11 elött! Rekord! :)

Barbi
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?