A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 16:24-kor.
hékás

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 16:24-kor.
hékás

ooh. ilyenre a zuram is készül csak nem tudtam hogy ilyen néven fut a dolog. :)

itt már rotyog a gulyásleves... :wink:
ha minden jól megy, akkor Apa hoz másodiknak lángost :D

mia_snow

Én már tegnap előrelátó voltam és dupla adag krumplis tésztát csináltam uborkasalátával. Csak melegítésre vár. :)

Kép

Kép
éca

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 16:25-kor.
hékás

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 16:25-kor.
hékás

Hékás: a vadast én is nagyon szeretem!
Na majd jöv. hét végén.. :wink: :wink: :wink:

Mia: nem vasaltam tegnap. :? Hajat is szeretnék mosni....
Mindjárt össze szedem magam...
bszilvi25

Nem tudom ki hogy áll a szoptatási témákkal, de mivel Milánnál nem volt igazán sikerélményem szoptatás terén, így ma elmegyek egy szoptatásra felkészítő tanfolyamra. Nagyon kíváncsi vagyok mit fognak mondani, hátha okosabb leszek mit, hogyan kellene csinálni.

Kép

Kép
éca

xxx
hékás

Hékás: én igen!
Megírtam, hogy én nem akarok egy nappal sem elöbb szűlni, mint ahogy ki vagyok írva!!!!!! Igyekszem a lánnyal is tudatni ezt. Remélem hallgat majd rám. :roll: :roll: :roll:
bszilvi25

Sziasztok!

Még nem irtam ebbe a topikba, de kérdeznék tőletek. Tudja valamelyikőtök, hogy a 38. héten lehet még fogorvoshoz menni? Lehet érzéstelenítést kapni?

Köszi
favorite

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 16:26-kor.
hékás

Hékás:
na épp ez az, nem tanítják meg a kórházban vagy nagyon mázlista az ember és kifog egy jó csecsemős nővért aki épp rá fog érni és megmutatja mit hogy csinálj. Na és persze a kórházban minden tökéletesen működik, de ahogy hazamegy az ember a gyerekkel minden felborul.
Egy pl. Milán hasfájós lett a kórházban - mert ugye én tapasztalatlan roston üdítőt ittam és persze senki nem mondta, hogy azt nem szabad - szóval próbáltam rajta segíteni, tornáztatni stb. de nem használt, erre megkérdeztem a csecsemős nővért, hogy mit lehetne csinálna erre Ő közölte velem, hogy Anyuka ezt magának kell kitalálnia! Köszi, még annyit se mondott milyen praktikákat próbáljak vagy hogy tornáztassam, hogy tartsam stb. stb. Így most sem várok túl sokat a kórházban dolgozó nővérkéktől.

Kép

Kép
éca

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 16:26-kor.
hékás

:idea:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.30 09:42-kor.
Vendég

:arrow:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.30 09:42-kor.
Vendég

Hékás:
az emlékekkel nincs bajom, csak szeretném teljesen másképp csinálni. Mivel annó a védőnőm és a gyerekdokim is szinte minden nap mást mondott hol sokat evett a gyerek, hol keveset totál kikészítettek. Állandóan bealudt Milán kb. 2 perc után, folyamatosan mértem mennyit eszik - na ezt most tuti nem fogom. Inkább próbálkozni fogok, hogy ha Törpilla is ilyen kis lusta lesz meddig bírja annyi tápanyaggal és lesz ami lesz. Illetve a szoptatási tartások érdekelnek, most vettem szoptatós párnát, ami Milánnál nem volt hátha bejönne most.
Szóval most az elmélet is sokkal többet fog segíteni nekem mint a nagy semmi, utána meg majd a gyakorlatban megpróbálom beépíteni.

Kriszta:
ne szégyelld, én sem tudok, nekem az Avent gépi fejőgépe vált be. MIndenkinek más jön be, valaki a kézi fejőre esküszik valaki a gépire.

Kép

Kép
éca

Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.30 09:43-kor.
Vendég

Favorite - sajnos ebben nem tudok segíteni. Fogalmam sincs, talán kérdezz rá a védőnődnél.

Szoptatás
- nekünk a szülésfelkészítőn volt előadás erről, a védőnő tartotta, olvastam az LLL füzeteket, illetve vettem szintén a védőnőm ajánlására egy tuti könyvet, de bízom benne, hogy menni fog, nem könyvből szeretnék szoptatni.

Nálunk az ebéd, ami úgy tűnik már csak vacsi lesz, lencsefőzelék pörkölttel. Megjártam a patikát és benéztem a Kikába is, most totál elfáradtam, kivagyok és szuszogok. Légszomj van nálatok? Pedig nem vagyok nagy darab, mégsem kapok levegőt... :shock:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Furcsa kérdés lehet, de mostanában nyilallásokat érzek egy-egy mozgásánál a hüvelyemben. Ez normális? Mitől lehet?

Manka

Kép

Kép
mankabi

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.30 09:43-kor.
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.30 09:44-kor.
Vendég

Nem bírlak utolérni benneteket.Olvasok kiszaladok a konyhába,olvasok,kiszaladok.
Rakott krumplit csináltam ubisalival meg sütöttem pár palacsintát,mert nagyon megkívántam.

Reggel már áthúztam az ágyneműt,úgyhogy elég is.

Kép
melike

:idea:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.30 09:44-kor.
Vendég

Én is alig kapok már néha levegőt.Az első emeleten lakunk,de épp elég felmászni.

Kép
melike

Különben nekem eszembe sem jutott még,hogy vajúdás közben hogyan fogom bevenni a homeós bogyókat.De a doktornő mondta,hogy ne hagyjam otthon!

Kép
melike

Vendég

Ezek a homeós bogyók nekem túl bonyolultak, egyáltalán akinek nem az orvos adta a listát, honnan tudjátok mit kell venni, hol veszitek? Orvossal egyeztettetek?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Egyébként ha egy szőlőcukrot be tudok kapni a szülés közben vagy inni pár kortyot, akkor a bogyók is megoldhatók, vagy el leszek foglalva azzal, hogy a falat kaparom fájdalmamban?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Éca!
Intézted már a baba nevét az anyakönyvezetőnél????

Arra azért készüljetek,hogy 7-én kezdődik a FOCI EB,és minden este meccs lesz 6-kor,meg azt hiszem 9-kor.Két meccs naponta!! :? :? Egész június végéig fog tartani.
Úgyhogy hiába van vége a spanyol bajnokságnak,itt az újabb (és fontosabb) menet...
Már akinek focirajongó a párja... :roll: :roll: :roll:

Kép
orsitigris

A nyákdugó mennyi idő alatt távozik? Most gusztustalan leszek, de nekem még mindig van nyálkás barnás folyásom pedig a vizsgálatnak már két napja. Hívnom kellene a szülésznőt?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka!

Szerintem tojni fogsz azokra a bogyókra ott,akkor fájdalmadban.
Valószínűleg a kisebb gondod is nagyobb lesz annál,hogy melyik bogyóból hány szemet is kell szopogatnod.

És igenis ki fogod zárni a külvilágot... :?

Kép
orsitigris

Hűha, azt hiszem örülhetek, a párom nem szokott nézni focit! :lol: :lol: :lol:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka!
Szerintem ez normális!
Nekem is így volt.Az első nap kijött a nagyja (bocs gusztustalan leszek) barnás-rózsaszínes kocsonyás váladék,aztán még kb.3 napig barnáztam.Aztán el is múlt...

Kép
orsitigris

Nekem nincs bogyóm, nem is tervezek venni, csak belegondoltam... akkor csokit se vigyek vagy szőlőcukrot? Azt mondták, hogy lehet enni, bár ha bajom van, nem hiszem, hogy a csokira fogok vágyni és egyébként is mindig megveszem a csokikat a szülőszobára, aztán meg eltűnnek........ :oops: és vehetek újakat. :lol:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Köszi Orsi, megnyugodtam!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Én amikor szültem,SEMMIT nem engedtek enni.Még egy korty vizet sem ihattam.
Pedig a lányommal 20 órát vajúdtam... :(

Kép
orsitigris

Hűha, hogy volt erőd a végén és persze utána?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Na jó ha már ilyen témáknál tartunk,lenne egy kérdésem

Ma egy nagy szúró hosszan tartó fájdalmat éreztem a méhszájamnál...valakinek hasonló??????
Vendég

Ez számomra is rejtély.... :roll:

Kép
orsitigris

:arrow: !
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.30 09:45-kor.
Vendég

Nem ez a rémálmom, hogy elfogy az erőm és nem tudják kiszedni, vagy a másik, hogy beszorul a medencecsontba, mert nem fér ki....szóljatok, hogy hagyjam abba, mert már kezdek bekattanni. :cry: Ugye mindenképpen ki tud jönni a bébi és tudnak segíteni? Ugye? Pedig a pozitív gondolkodásra kellene ráhangolódnom, azt hiszem éppen itt lenne az ideje........

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka a legroszabb eset a császár,de minden képp segitenek valahogy...
Vendég

Nem=nekem :oops:

Kriszta - volt értelme a panasznak! Örülök! Jó szundit! Én ebéd után nem tudok, annyira tele vagyok, hogy levegőt sem kapok, ezért a fekvés sem megy, megyek mosogatni és vasalni!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Bari!

Nekem is szokott a méhszájamnál nyilallni,néha annyira,hogy lépni sem tudok,meg kell állnom.
Én bíztatom magam,hogy nyílik a méhszáj,mert a gyerkőc már beékelte a fejecskéjét.
Már igazán nem bánnám... :wink:

Emlékszem tisztán a dokim szavaira: -"Csak a 36.hétig bírja ki.!" :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
orsitigris

Bari - remélem, de majd még megbeszélem a kis legénnyel, hogy minden rendben legyen. nyilallásra nem tudok mit írni, nekem is szokott alul, de hogy az a méhszájam-e, azt nem tudom. :oops:

Manka

Kép

Kép
mankabi

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.30 09:46-kor.
Vendég

Orsi:
ahan ma beszéltem jó párszor az anyakönyvvezetővel meg a férjem is mire kitaláltuk hogyan is lehetne anyakönyvvezni a gyereket. Így most már tuti hogy Milena lesz a kislányunk neve. A magyarban csak Miléna van és mint kiderült a horvátnál Milana, a szerbnél magyarosították szintén Milénára, de végül megtaláltuk a nemzetiségi utónévkönyv bolgár nevei között "e" betűvel. :lol: De biztos ami biztos a horvát kisebbségi Önk. ír egy igazolást, hogy náluk szerepel ez a név. Plusz megpróbáljuk elintézni, hogy a férjem vigye át a papírokat a kórházból az Önkormányzathoz és akkor ott személyesen is el fogja tudni intézni.

Foci - csúcs, akkor beköltözök a hálószobába tévét nézni, mert a párom tuti focit fog nézni éjjel - nappal. Még képes lesz a szülőszobán is bekapcsoltatni, hogy le ne maradjon róla. :lol: :D

Kép

Kép
éca

Jaaaj ne én még nem akarok kinyílni...nekem még van két hetem :cry:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?