A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008.júliusi kismamik

Nagyon jó a kép! Nagyon aranyos a fiad! :D

Kép
dittke

Sziasztok!

Magdolnám: üdv közöttünk!

Nálunk minden oké. Két hét múlva évzáró, aztán még egy hétig kell bejárni. Jól fog esni a pihenés, kezdek elnehezedni. :oops: A suliban amúgy pocakimádás folyik, egy csomó kolléganőm (és pár harmadikos kislány) is meg szokta simogatni a hasamat. Azt hittem, hogy majd ez zavarni fog, de nem. :)

Itt a sztrájkolnak a védőnők, van úgy, hogy nincs terhesrendelés. Remélem, hamarosan megyegyeznek a munkaadókkal, és 7 és fél hét múlva mindenki a helyén lesz!

A mi babánk elég nyugis, de néha olyan, mintha az összes belső szervemet egyszerre nyomná.

A kezdetben szükséges babacuccok nagyrésze megvan a húgom és a sógornőm jóvoltából, rengeteg (használt de szép) dolgot kaptunk tőlük. Pici a lakás, így nem akarok=tudok sok dolgot venni.

Pá mára, jó éjt!

Svedbaba

Kép
svedbaba

egyszerre írtunk! :lol:
Jó éjt

Kép
dittke

milyen édes bébi. Lizusról mutatnék én is képet:
Kép Kép Kép

Nem 4 lábújja van!!!!!!!! Csak rosszul látszik
magdolnam

Ő is nagyon szép! De komolyan. Kis formás.

Kép
dittke

Cukipofa :)
az enyém is belebújt a placentába.. meg van egy olyan kép, amikor beint :D
a kis szemtelen..
nálam a placenta a mellső falon tapad.

nemtom ti h vagytok vele..engem mostanában nem hagy aludni.. este beindul..tegnap már komolyan el kellett beszélgetnem vele, h hagyja már abba, mert megharagszom.. hajnali 4-ig dobáltam magam.. és lehet, h megkövettek..de én már szeretnék túl lenni rajta.. már egy kicsit nehezen viselem..normális ez? még 2 hónap.. hm??

pusz

¤mia¤
Vendég

és a Liza szerintem fantasztikusan jó név.. jó választás.

na jó éjt pocakosok..én is megpróbálok (ha hagynak) aludni

pusz-pusz

¤mia¤
Vendég

az enyém speckó eset... tök mindegy hogy nézik mindig placentába lesz. valószínű ikrek lettek volna és 2 lepényem van, a kishölgy jól kivan párnázva! mind a 2 baloldali, de ez egyik melsőfali a másik hátsófali.
Köszi a dícséreteket!
Az enyém is későn ébred, most mindjárt 11 óra, de negyed 11től egyfolytában akciózik, na meg kiült a jobb oldalamra, meg dudorodik és alient játszik. Úgy imádom!

Egyébként én is nagyon szeretnék már túl lenni a dolgokon. Bár nem gondolok rá, de akkor is a para bennem van, tudom hogy nagyon fog fájni, de mégsem tudom mennyire meg milyen jellegű fájdalom lesz. És én minden olyantól tartok, amit nem ismerek, vagy részletesen nem mondanak el nekem. (orvosi beavatkozásról beszélek)

Na jócakát mindenkinek.
magdolnam

Sziasztok!

Mia!!!! üdv újra "itthon" :) Örülök, hogy ismét köztünk..., nagyon nagyon édes martin és szép adatokkal rendelkezik!
Magdolnam! Liza meg igazi tündérke már most, apukának lehet készíteni a fegyvert... :D
Rendszerinformatikusi vizsgám volt, írásbeli, és a héten elvileg megtudom az eredményt, drukkoljatok, bár nem hiszem, hogy meg lesz.
Nálunk sincs még meg minden. Pl. pelenkázó és fürcsi állvány, kád ilyesmi hiányoznak. Cumisüveg, cumi rucik megvannak, hordozó, ágy, babakocsi megvan. Sőt első csomag pelus is megvan a törlőkendővel :D Kórházi cuccaim fele megvan :D Szóval nekem sem ártana belehúzni a finish vásárlásba.
És csatlakoznék a "jó lenne már túl lenni rajta" táborhoz, mostmár se ülni, se állni, se feküdni nem tudok sokáig. A derekam leszakad, és néha úgy bekeményedik a hasam, hogy nem is gondoltam volna. Arról nem is beszélve, hogy Krisztiánom sokszor annyira fájdalmasan mozog és masnit köt a belső szerveimre, hogy könny szökik a szemembe. De már nem sok van hátra.
Svedbaba! Az igen, szép hogy pont a védőnők sztrájkolnak nálatok! Reméljük hamar megoldódik. Úgy vettem észre, manapság nagyon menő dolog ez a sztrájkolás és mindig az épp legszükségesebb szervezetek sztrájkolnak. Mi van a világgal???

Süt a napocska... dejó maradhatna...:)

Kép

Kép
pindimano

apropó..svedbaba: megkaptad az emilemet?
Vendég

msanit köt :lol: :lol: :lol: Apa már most mondja, hogy minimum 20 éves koráig erényőv, no disco, no pasi, stb. Erre én azt mondtam neki, hogy majd falazok a lányomnak és én engedem. Majd jó nőt csinálok belőle :wink: :lol:

Sztrájk:
sztem már kezd unalmas lenni, bezzeg az én munkahelyemen miért nem sztrájkolnak??? Egyszer véletlen hozzám csörgött be a nemtudom milyen légiirányító központ hogy valami gáz van a nettel és nem működik az összeköttetés -épp akkortájt lopkodták a kábeleket pesten (net)- :shock: :shock: :shock: gondoltam magamban, soha többet nem repülök, ha ennyin múlik az életem

Drukkolok, hogy legyen valami eredmány már!

Ti dolgoztok még? Én már nem, engem a dokim a 3. hónaptól kiírt, mert migrénes fejfájással küzdöttem 2-3 hónapon kersztül
magdolnam

az én párom is azt mondta, h neki fia szülessen, mert az ő lányát senki se "ízélgesse".. teljesen kiakadtam rá..de ő ezt halálosan komolyan gondolja. erre megkérdeztem, miért a te gyermeked hogyan nemződött? szűzen? :D

munka: én sem dolgozom már a kb a 3-4 hónaptól..már nem is emlékszem pontosan..mert a vérezgetések miatt ágynyugalomra voltam fogva.
Vendég

Hogy féltik a pasik a kiscsajukat :D Bezzeg a fiaik... Na kiváncsi leszek :D Azt bezzeg elfelejtik, hogy nem is olyan nagyon régen az előző generációs apukák pont tőlük féltették lányaikat :D :D

Sajna nekem nem volt munkám már akkor amikor teherbe estem. Utána jöttek volna a lehetőségek asszem akkor voltam a 4. hónapban, de őszintén megmondtam a cégeknek, hogy bocsi, de babás vagyok. Semmi kedvem nem volt ahhoz, hogy utána kapjam a szemrehányásokat, hogy nem szóltam időben a babáról. ergo GYED-et sem kaphatok... :)

Kép

Kép
pindimano

na Pindi az gáz.. ez a abaj ezzel az országgal..h ha van munkád, ha nincs, ha gyermeket vállalsz felkopik az állad, mert az, amit ők GYED és Gyes és stb. alatt folyosítani az alamizsnának elég, másnak nem..
és akkor csodálkoznak, h nem születnek gyerekek..nem beszélve arról, h felér egy csodával ha a munkáltatód annyival jelent be amennyit kézhez kapsz.. és persze a gyedet a bejelentett béred után kapod.. itt van nesze, fogdd meg jól..

pusz
Vendég

Szisztok

Ez így van. Én 4 órával voltam bejelentve, és most kaphatom a gyest. :( De nem baj, mert lessz babócánk! :D

A fiú-lány téma nálunk is így van. A lányokra fiú nem nézhet! De a fia! Hú majd megy csajozni. :lol:

Kép
dittke

sziasztok.
most jöttem a dokitól, minden rendben :) azt mondta, h szte már 2 kilós a fiam
de ami a legmegdöbbentőbb..most jöttem rá, h hogy felgyorsultak az események..fel kell hívnom a szűlésznőt a jövhéten, 17.-én menni kell az utolsó vérképre, és még aznap megyek CTG-re..basszus..kicsit beijjedtem..most ez szíven ütött..el kell kezdenem összeszedni a gyerek és a magam dolgait..bár neki már szinte mindene megvan, de nekem még nincs.. szorít az idő..

ti hogy álltok?

pusz
¤mia¤
Vendég

Mia

Szép nagy fiad van! :D Örülök, hogy minden ok. Lassacskán magadnak is össze kellene szedni a dolgokat. Nekem meg már sürgősen be kellene fejezni a vásárlást. Mondjuk a nagyja megvan.
Én már túl vagyok az utolsó vérképen. :lol: Jövő héten megyek tanácsadásra. 9-én vagy 10-én az orvoshoz.
Épp most akar kiugrani. Felkelt! Jó erőbe van a nagylány. :D

Kép
dittke

Sziasztok!

Na de ügyi vagyok, úgy elszállt amit írtam, hogy csak na...
Szóval...
Na igen, csak gyest és családit kapok, és tegyük hozzá, hogy még ennek tetejében az építkezés negyede hátra van. De nem panasz képp csak úgy gondoltam leírom :)

Dittke! Hogy hogy csak gyest kapsz 4 órával?

Mia! Ez komoly... 2 kilós a "picúrod"? Nem semmi a kissrác már odabent gyúr :D
Az én védőnőm annyit mondott, hogy vizsga időszak után ugorjak majd be egy laza vérvételre... aranyos, nem ?! Tiszta cukipofa!
Hihi a kórházi cucc különszám... Dettó a babának megvan minden, viszont én abszolút le vagyok maradva.
Ami eddig megvan: 3 db hálóing, 4 db törcsi, 1 könti, két pár papucs. Szóval nem ártana ha Törpicsek kivárná azt a július 26-ot :) Én meg aktivizálnám már magam és bevásárolnék.

Kép

Kép
pindimano

Akkor lányok huzzatok bele! :lol:

Gyedet nem kapok.Gyes jár.

Kép
dittke

Hát ez a munkaügy nem ment soha, most meg már pláne, hogy hány óráért mi jár... nesze nekem közgáz :D

Jajajaja belehúzunk, piszkosul. Pl Apából pici férjet csinálok úgy egy hónap múlva :D Na de tényleg mennyi minden kell még... jézuusom!

Kép

Kép
pindimano

Ja jut eszembe... Hogy éreztétek ma magatokat??? Rám délután olyan szédülés jött, (még mindig néha érzem) a fejemet nem bírtam mozdítani és nem tudom, hogy mi okozhatta.

Kép

Kép
pindimano

Azt mondták, hogy kettős front volt ma. Meg van már az időpont?

Jó éjszakát mindenkinek
Mindjárt kellhetek :(

Kép
dittke

Valószínűleg június 23 lesz belőle, remélem azért beférek majd a hasamtól a házasságkötő terembe :D
Én is megyek, mert beszakad a hátam!

Jó éjt, szép álmokat!

Kép

Kép
pindimano

jó reggelt!

Én is tegnap pont úgy szédelegtem :roll:
Most mész férjhez Pindimanó? :D graulálok előre is!

Én meg most vágtam bele a fejszémet az angol tanulásába :roll: tegnap meg is vettem 2 könyvet és mától pedig minimum 1 órát tanulom! Kíváncsi vagyok, hogy meddig fog még tartani ez a lelkesedés :roll:

Én úgy nyaralnék!!!!!! De most nem lehet :( a dokim azt mondta, hogy max Pestre mehetek máshova nem mert nagy a baba és hát 2 hétre előbbre járok vele, nehogy úgy gondolja a kis drágám, hogy jönni akar. Elvonási tüneteim vannak! Úgy próbálom csillapítani, hogy utikönyveket veszek és tervezem a jövő évi utunkat.

Esetleg járt már valaki Krétán vagy Mallorcán? Most pillanatnyilag ez a 2 érdekelne. Ha járt valaki esetleg, ossza meg legyen olyan kedves a tapasztalatait velem.
magdolnam

külföldön támogatják viszont, ha valaki gyermeket vállal, nem úgy mint itthon, hogy büntetik! Mondhatni....
Most meg fogtok kövezni, előre is elnézést, ezt nem nagyképűségnek szánom, de tök pipa vagyok!!!! Ugye az első 6 hónap a tavalyi átlagkereset 70% vagy 65%-a!!!! AMi nekem kb olyan 170000ft lenne, de ha jól olvastam, akkor 131.000ft a maximum!!!! :evil: Miért??? Erre tudja valaki a választ? Miért büntetik azokat, akik normálisan fizetik az adót? Na mindegy... Ja és utána majd kevesebb lesz és a végén meg 25.000ft. Kíváncsi lennék arra, hogy aza politikus, aki ezt a törvényt vagy bocsánat, jogszabályt hozta, kitudna e jönni 25.000ftból a gyerekével 1 hónapban??????? :evil: :evil: :evil:
magdolnam

Jó reggelt

Pindimano
Biztos be fogsz férni! Ha meg nem akkor majd kimegy az anyakönyvvezető! Úgyis meleg lessz! :wink:
Tudtál aludni az éjszaka?

Magdolnam
Nem tudom, hogy számolják! A lányom most 4 éves. Vele fél évig 80000 kaptam, a gyed 55000, utánna meg kaptam a gyest 23000-et. Visszamentem volna februárba dolgozni, mikor betöltötte a 2-őt, de a bölcsibe meg nem volt hely, csak szeptember közepétől. :?

Kép
dittke

Sziasztok!

Magdolnam! Köszönöm a gratulációt, igen, így az uccsó hónapban megyek férjhez :) Legalábbis első ízben. Egyikünk sem így tervezte az esküvőt, de némileg vígasztal, hogy később lesz a lagzi :)
Szóval nem voltam egyedül a szédelgéssel, nem mondom, hogy jó, mert átéltük, de legalább az időre foghatom! :) Hajrá az angolhoz! Biztos végig szeretni fogod, én mindig szerettem (újra kéne kezdeni :D )
Ha nem is nyaralni, de én pl a strandra vágyom most nagyon nagyon, ahova innentől számítva egy pár évig nem jutok ki :)

Dittke! Kivételesen tudtam aludni. Na és ha alszom, akkor mint a bunda, úgy fél órája ébredtem fel :D és csak egyszer voltam kint reggel pisilni :D

Az itthoni gyermekvállalás tényleg egy katasztrófa, de azért szüljél. Lehet ez valakiknek megy (pl egyes más színűeknek), de nekem speciál nem megy fillérekből. Arról nem is beszélve, ha beadnám bölcsibe a gyerkőcöt, vagy magánbölcsi (fizesd ki a gyes-ből), vagy tömve van és várakozási listára rakják a gyereket ki tudja meddig. Ez olyan dolog kb, mint a "legyél több diplomás, legalább 5 éves tapasztalattal és bőven 30 alatt" elvárás. Ami kiegészül azzal, hogy gyakorlat nélkül nem vesznek fel sehova, kérdezem én, akkor honnan legyen gyakorlatod... Na ez az amit soha nem fogok megérteni.

Kép

Kép
pindimano

na szép kis lavinát indítottam el :)

nem érdemes keseregni..erre már rájöttem..nem jutunk előre sehogysem..csak megkeseríti az életünket.. lényeg, h a babáink épen és egészségesen jöjjenek a világra, és kihozni az életükből a lehető legjobbat és legboldogabbat.

ma iszonyat lábgörcsre ébredtem..nagyon rossz volt..szegény kutyám rohangált körülöttem, nem tudta elképzelni, h mi bajom.. ilyet már rég nem éreztem..pedig lefekvés előtt benyomtam egy magnézium plusszt..

Apa meg be van zsongva, h még szűlés előtt utazzunk el..én nem rajongok az ötletért..csak valami hosszú 7végére gondolt, balcsi vagy ilyesmi..hát nemtom..meg kell kérdeznem a dokit, h mit szól hozzá..mert igaz, h jól vagyok (kop-kop), de mégis csak veszélyeztett terhes volnék, vagy mi.. meg az nem pihenés ha az ember azon agyal, h minden rendben lesz-e..nem? szerintetek?
Vendég

hát nekem a dokim azt mondta, hogy max pestre mehetek el, lehetőleg nyaralásos dolgot ne tervezzek, mert bármi közbejöhet -remélem nem fog- én mondjuk be is tartom. Viszont ha te úgy érzed, hogy jól vagy, nem fáj itt, nem fáj ott, akkor menjél nyugodtan és ne gondolj rosszra, hiszen ha rendszeresen valamire gondolsz, az előbb utóbb bekövetkezik. UGyebá vonzzuk a dolgokat. Apa is tervezget fürcsit ha melegebb lesz, de ide a tóra.

A lábgörcs nem a legjobb dolog. Nekem meg olyan fura a méhem, szurkál vagy nem :roll: nem is tudom. Elkezdtem gondolkodni hülyeségeken.... az én babám 2 héttel nagyobb a koránál ha ilyen alapon számoljuk akkor már 3 hét múlva bármi lehet??????????? :shock: mondjuk én szeretnékmielőbb túlesni a dolgon, olyan 36.héten.

A barátnőmnek leereszkedett a pocakja!!!!!!!!!!!!!! A férjére is ráparancsoltam, hogy ha bármi van akkor azonnal szóljon mert nagyon izgulok a barinőmért, akár éjjel akár nappalról legyen szó.

Hú de fáradt vagyok. Nem tudom mi a manci van velem, de azt hiszem egy pár napja elkapott a takarítási, vagy a fészekrakó láz :roll: :?: :?: :?: jó korán. titeket még nem kapott el?
magdolnam

felhívtam a dokit, azt mondta, júniusban még mehetek..

na majd meglátjuk, addig még bármi lehet.. de remélem nem lesz.

hát a takarítási láz nálam is él, bár ma még nem csináltam semmit, pedig van mit..most kímélőre fogtam magam, mert az elmúlt 1-2 hét húzós volt.. tegnap átnéztem a ruhácskákat.. :oops: annnnyira cukik, majd elküldök párat, h nézzétek meg.

na megyek dolgomra, mert apa hazajön mérges lesz, h nem haladtam a teendőkkel..

pusz-pusz
Vendég

Én mennék nyaralni. De júli 05-re vagyok kiírva, a babóca még nagyobb is 1-2 héttel, úgyhogy nem merünk elindulni sehová. Június legelején, meg hova menjünk? Meg persze a nagyoknak iskola is van még akkor.
A takarítási láz már engem is elkapott. Szerintem itthon kihajítanak nemsokára! :lol:
Pindimano! Örülök, hogy jól aludtál!

Kép
dittke

jujj akkor Dittke neked sincs sok hátra.....
magdolnam

nem semmi..emlékeztek..? nemrég még 100-al kezdődött a hátralévő napok száma..most meg már a küszöbön a szűlés :)

rohan az idő... nagyon durva..sorban megyünk szépen szülőszobára..

de izgi..!!

:)
Vendég

Sziasztok!

Lábgörcs... Nekem a héten kétszer volt, egyszer egyik láb aztán másik láb, most a lábamról leszokott, kezdi a karomon. Olyan mintha az összes izmom összetapadna, vagy nemtudom hogy írjam le. Emeltem egyet a magne b6 adagomon, hátha ez segít.
Magdolnam! Nekem is szúrkál a méhem, vagy inkább a hasam alja, tegnap óta, nem tudom mi lehet ez. Amikor volt hasonlóm és mondtam a dokinak, akkor a magne b6 emelését ajánlotta erre is (amúgy mindenre :D ). Barátnődnek drukk!
Takarítási lázam még nincs, szépen lassan haladok vele, mint a saját nagymamim. A porszívózás már alapból nem is megy. Csak úgy mint a zokni felhúzás. Vicces szitu... és nálatok megy?
Mia! Ha a dokid is mondja, hogy mehetsz, akkor csak nincs gáz, és reméljük nem is lesz. Bár uccsó hónapban már az ember nem olyan bátor. Vagy max apát be kell iratni egy gyorstalpaló forma 1 pilóta képzőbe :D
Dittke! igen én jól aludtam... és te????

Tényleg nem rég volt, amikor még mindenki a félidőért, vagy a 100. napért gratulált a másiknak, most meg már számlálgatjuk vissza a heteket :D Kiváncsi vagyok, hogy ki kezdi és ki fejezi be :D

Apropó apró rucik :) Mutathatok valamit? Remélem nem hariztok érte :D
Kép Pici fiam topánkája :)

Kép

Kép
pindimano

Pindi..ez nagyon aranyos..!!!
Vendég

Megijedtem magamatól! :shock: NAgyon durván elkapott ez a takarítási mizéria, mindent élére vasalok, a fürdőszobaszekrényt kipakoltam, szortíroztam, kitakarítottam, visszatettem, a törcsiket gyönyörűen összehatottam, stb stb. Szép látvány, de ha apa felkel sokkot kap hogy mi történt velem és jól ki fog nevetni :lol:

Barátosnénak tényleg leszállt már a pocakja, de még nincs nyitva :shock: már 2 napja meg kellett volna születnie. Most azt mondja, hogy iszonyatosan kezd parázni. Mondtam neki bármi van szóljon, vagy ha kell valami. A fia nem kapkodja el a dolgokat :roll:

JA! múltkor még 3 számjegyből állt a hátralevő napok száma, most meg 2. Lassan csak 1-ből fog állni.

Marha aranyos pipő! Meg kell vadulni érte :D Liza rucijait már kimostam, kivasaltam, szekrénybe állítottam.

Nálunk már apa adja fel a cipőt és a zoknit. Szégyen nem szégyen, útban van a hasam.... Múltkor edzőpipőben voltam dokibánál és azt mondja, hogy menjek vetkőzni, mert megvizsgál :shock: jó néhány másodperces szoftverfagyás volt megfigyelhető rajtam.... hirtelen átfutott az agyamon, hogy levevés még megy, de a fölvétel? Vagy kérjem meg a 63 éves dokit hogy segítsen? Na mindegy, felvettem nagy nehézségek árán....

Nagyon tetszett ez gyorstalpaló F1 pilóta tanfolyamos szöveg :lol:

Ti fennt vagytok iwiwen? Olyan kíváncsi vagyok rátok! :oops: :wink: én magdolnamként vagyok fennt és egyértelmű kép van mellékelve :lol:
magdolnam

Tóth Mariela a pocakos képről megismersz :)
Vendég

milyen szép neved van! Jelöllek!
magdolnam

okés :)
Vendég

azt hiszem megvagy :roll:
magdolnam

na téged jelöltelek be?
magdolnam

IGEEN!! :D
Vendég

ááááááá előjött a nyaralási mizériám is, Spanyolország :P :D hú de lennék most ott
magdolnam

hát ha Liza örökli a szemed színét..Apja bajban lesz :D
Vendég

:D :D :D :oops: köszi. De szerintem nem fogja, mert apának gyönyörű barna bociszemei vannak és sokkal erősebb a barna. Bár esélyünk van rá, mert az én felmenőimnek csak és kizárólag kék szemük volt, a férjem családjának meg vegyes
magdolnam

elmondanám, h nálunk mindenkinek sötét szeme van, kivétel az apukám, és a tesómnak, aki tök fekete hajú és szemű, zöldes-barna szemű fia született.. apu szemét örökölte..szóval ne add fel!
Vendég

jéééééééééé! Hű akkor van remény, haloványka de van! :lol: Apa felkelt, most megy le, kíváncsi vagyok a reakcióra....
magdolnam

hűűű, teljesen el volt ájulva. Nem ismert a nappalira és a fürdőre :D
magdolnam

:lol:

azért ne vidd túlzásba..egyszer még máshová fog bemenni, mert nem ismer az otthonára..
Vendég

:shock:
magdolnam

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?