A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Ditke igazság szerint jól, viszont kistöki 3 napja megőrült turbófokozatra kapcsolva kapálózik jobra balra 18-20 órákat simán.Pedig a nagybetűs írás szerint már alig mozog mert nincs annyi helye no terhesség végére Ő úgy érzi cáfolásba kezd néha azt érzem repül a vesém vagy amájam lefele akkorákat püföl :lol: de legalább jól van az tuti.betöltöt 34. héten 5-én megyek dokihoz, kiváncsi vagyok mi lezs az uh eredménye mert nagyságos úr még mindíg nem fordult be csücsülni jobban szeret :lol: ez van és Ti jól vagytok? Nagyok nem betegek? Mi most estünk át fertőzésen :wink: mondjuk én parázok mert 2 hete hasmenésem van de nemtudom mit lehetne kezdeni vele...no mindegy
tappancs28

Kriszti: beöntés: hát gondolom kellemetlen (inkább lelkileg) de hasznos, mert ha nem kapsz, szülés közben azért kipréselődhet az is és hát az kellemetlen!(néha meg is történik és persze az eü-s személyzet hozzá van szokva) de nekünk azért biztos rossz lenne!

Dodó: gratula a vizsgához!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.30 21:17-kor.
Vendég

Megjött Apus a fizuval! :D Na hol az a zöldséges? :lol:
Este meg fogászat. Brrrr.....

Nem ígérem hogy ma még leszek, de holnap jövök tuti.
Vajon milyen híreket olvashatok??? :wink:

Hene, Andi, Sziszka! Drukk! +++++++++++++++++++++++++
Meg neked is Wera, hogy nagyobb már ne legyen... :lol:

További szép napot mindenkinek!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Sziasztok!
Most jöttem haza, még barátnőztem egy kicsit.
Az Nst-m normális. Most már 2 naponta kell járnom. Nem tudom mi volt az éjszakai, de sajnos még nincs itt a mi időnk. Na de majd eljön az is!
Most gyorsan visszaolvasok.(Miközben cseresznyézek :lol: )

sz.andi

Kriszta: haha :D de azt leszámítva tényleg jó volt :)

Vidokata: köszi! Mikor dolgoztál ott? Melyik osztályon (simán lehet, hogy talán talákoztunk is)?

Gyorsan megmutatom nektek az alkotásaimat: a két dobozt a barátnőknek, háttérben egy régebben készült szalvétatartó és Oti tányéralététje (a konyhában volt a legvilágosabb).

És a tegnap sütött kalácskámat is nézzétek meg :) Kép

Kép

Kép
Kép
bondi

Andi, örülök a jó eredményekhez! Most már tényleg izgalmas!

Kriszti, együttérzésem a fogorvoshoz! Rám szerdán vár eme öröm...

na léptem...

Kép
Kép
bondi

Lányok! Főleg Andi és Hene! Kaptam smst Marcsitól. Pár napig nem tud netezni, mert elromlott a modemük. Csak most láttam meg a telefonomon az üzenetét. Szóval ha akció van, akkor ne neki küldjetek üzit, mert nem tud netezni.

Kép
szly27

Bondi: te egy kis művész vagy! (én szeretek ilyeneket csinálni de már jó rég nem fogtam bele semmibe!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.30 21:18-kor.
Vendég

Tappancs, ennyi idős terhesen még nekem is buli volt a hasamban napi 18-20 órában. Most az utóbbi két hétben fogta vissza magát. De érezhetően nagyon. Már sokkal óvatosabb, inkább csak feszít egyet, s mikor rájön hogy már nem a régi a terep, nem feszeng tovább.

Bondi, te nagyon ügyi vagy, jól néznek ki ezek a dobozok! Meg a kalács is.

KépKép
hene

Szly, tennél fel egy táblázatot, hogy ki hol tart?
Csak hogy tudjam kinek küldjek sms-t. Köszike!

KépKép
hene

sziasztok

hát megjöttünk a helyzet változatlan pitvari sövény hiány ez a pontos neve

kér idöpontot pestre a kariologiai intézet gyerek szivkorházába

mert valoszinü müteni kell eigy nem maradhat de ezt majd pesten megmondják mi lesz vele
na jo kilátások valami nagy várad térröl beszélt arra kell menni
há nekem azt mondhatja :D :shock: :shock: :shock: :shock:

Képimg][/url]
Kép
ronix

nagyon koszonom a homeos infokat, feljegyeztem mindent ami fontos lehet!

ronix: ez szar hir, bizzunk a legjobbakban, hogyminel gyorsabb felepulessel legyen tul rajta a gyerkoc! Meg hat Neked is kitartas! Nincs szornyubb dolog, mint gyerekkel korhazba menni....

Az Uzsokiban a beontestol par lepesre van a klotyo- de papirt nekem kell vinni- meg a zuhany is!
Szoval akar lehet olyana szitu, hogy egy masik vajudo zuhizik, nekem meg jon a mehetnek.....
Nekem tuti hasmenesem lesz, mindentol az van, szoval akar ki is hagyhatnak majd!

bondi: nagyon ugyi vagy!
Nekem mostansag nincs turelmem, pedig mennyi mindent alkottam regen...
Vendég

Roxin, sajnálom, de mindenesetre ne idegeskedj, rendeződni fognak a dolgok. Tudod, hogy itt mindenki veletek, mellettetek van a segítségre lenne szükségetek! Kitartás, erős csajszi vagy!

KépKép
hene

ja, termeszetesen sehova nemmentem, de most mar nem is megyek, mert nincs ertelme.
A furdesig eljutottam, meg ettem egy karej kenyeret, mert rajottem ma meg csak dinnyet es almaspitet ettem.
Szoval most nagyon remelem van penzvalto a tescoban es nyitva is lesz, kulonben ferjem leharapja a fejem es nem lesz boilerunk sem!
Vendég

Anyjuk, mi ez a lustaság??? Ma ilyen napod van??? :wink:

KépKép
hene

sziasztok,
én is vagyok, csak majd elalszom. Egész hétvégén pakoltunk, költöztünk, de csak ma fogunk az új helyen aludni először, mert még nem szerelték fel a csapokat :shock:

Szonja már elég nehezen bírja, tegnap alig tudott elaludni (ilyeneket mondott: Mama, valami rossz... valami rossz...)
majd megszakadt a szívem. Mellette aludtam, egy szivacson a földön és fogtam a kezét, úgy el bírt aludni.

Na de ma új házban alszunk!!!! És feltettünk Szonja hintáját, ami kulcsfontosságú :D

Elkezdek visszaolvasni, mert eddig "csak" dolgoztam.

Ronix, most látom, valami van a kicsivel???!!! :shock: A Nagyvárad teret megtalálod, ha beírod a www.utvonalterv.hu keresőjébe, hogy Budapest, IX. kerület Nagyvárad tér.
Nem olvastam az előzményeket, remélem, tudnak segíteni és minden rendben lesz. ++++++++++++++++

gyorsan visszaolvasok, hogy mindent értsek, és ne írjak hülyeségeket!

KépKép
szkagi

Agi: hat oszinte elismeresem koltozni egy kisgyermekkel es pocakkal. Szegenyt elhiszem hogy megviseli, igennehezen dolgoznak fel ilyen nagy valtozasokat. de idovel majd ha megszokja megtalalja ott a helyet, es megszereti.
De erdekes hogy fog visszaemlkezni majd a regi lakasra, meg kesobb a koltozesre is....nagyon erdekes a gyermeklelek!
Vendég

hene: engem ez az ido nagyon lehuz.
Nem tudom semmi nem megy!
Vendég

jajj, nem irja ki a tesco oldala, meddig van nyitva a penzvalto
de hat korul csak nyitva van meg!
Vendég

Viki! Tudom, nekem is belefér az egy óra késés. Nem aza gond. Az idegesít fel, amikor bizonygatja, hogy majd meglátom..erre természetesen nem akkor jön, mikor mondja. Nem lenne gond, csak ne lenne olyan biztos magában.. Érted?
Én is hangot adok neki, volt, hogy szépen, volt, csúnyán, de sajnos az én párom nem egy "átlag ember". Nagyon nehéz természete van, önfejű, makacs. Nem engesztel ki, hiába esik rosszul ez-az.
Én tudom, hogy nekik sem könnyű, de könyörgöm. Miért mi sajnáljuk még őket, mikor nekünk nem csak a lelkünk hanem a testünk is változik? Én imádom a páromat, de jó lenne ha kapnék tőle több visszajelzést, hogy szeret. Na ezt nem tudom így leírni. Mindegy.

Kriszta! Akkor azért aludtam el én is, mert nem szugeráltál tovább. Áruló! :lol: :lol:
Na ilyet az én párom is csinált. Nyugdíjas búcsúztatóra ment este 6-ra, azzal, hogy felköszönti, iszik egy sört és jön haza. Reggel 6 lett belőle! Akkor is azt mondta, hogy majd meglátom, hogy nemsokára jön. Persze hívom, és azt mondja, megissza és jön. Ez az este alatt kb. 3-4 telefon volt, mindig azt mondta, hogy nemsokára indul. Így lett itthon reggel 6-ra.
A fogászathoz drukk!!

Anyjuk! Tiltani sztem felesleges. Abból csak a vita van. Az enyém zenél, hetente 2X próbál. Az tuti, ha nem zenélne, akkor még hülyébb lenne és több veszekedés. Én örülök, hogy a fölös energiáit levezeti. De azt kéne megtanulni, hogy valamit valamiért. Páromnak ez még nem jött össze a 8 év alatt. Voltak jobb és rosszabb időszakok. Ha a baba megszületik, akkor sem akarom, hogy abbahagyja, csak velünk is foglalkozzon, ne csak a saját érzéseivel!
De én már nem panaszkodom tovább, azért nem olyan rossz ember ő! Sőt! Imádom. Ezzel be is fejezném ezt a témát. De ha megint felidegesít, akkor úgyis elmondom! :twisted: :twisted:
A wc-zéssel én is így vagyok vagy 2 hete. Nekem sem fáj a hasam, de napjában többször is mennem kell, és elég lágy. (Bocsi, nem tudom szebben leírni. :oops: )

Akata! De jó, neked volt osztálytalálkozó. Nekünk az 5 éves elmaradt, de úgy néz ki, hogy most nyár végén a 10. meglesz! Alig várom. Remélem összejön!

Szly! Tünemény a fiad! Nagyon huncut nézése van! :lol:
Köszi Szly az infót! Akkor addig is nézek valakit. De remélem azért jól van!

Ami! De jó fej a férjecskéd! Ha így menne! Akkor már mi itthon lennénk a picivel.. :lol: :lol: Nagyon aranyos, biztos jót nevettél!

Wera! Akkor én már be is fogtam a számat. Nórikádat elég nagyra növesztetted! :lol:
Na nem bánom, mehetsz szülni! De komolyan! Akkora babát!

Dodó! Gratulálok a vizsgádhoz! Ügyes vagy! A szóbelihez is megy a szekér sz.r!

Beöntést kaptam 2X a két műtétemnél. Az első még a régi jó vastag csővel történt.Ami! Gondolom ti is használtatok olyat! Szörnyű. Nem tudtam visszatartani a vizet, folyt minden fele. Na meg ciki is volt. Ezért féltem a következőtől. De az már a vékony, egyszer használatos beöntö szettel történt és egy kicsit feszített, de semmi extra. Nem gond, attól egyáltalán nem félek!

Potyka! Mi ez az árnika pontosan? Hol lehet kapni? Érdekelne, mert én is a szülés utáni dolgoktól félek.
Nálunk pl, nem is adnak EDa-t, csak nitralgin van. Anya attól halucinált...

Bondi! Nagyon izgalmas. Csak rossz, hogy reménykedsz, hátha ma elindulsz és nemsokára babázol, aztán kiderül, vaklárma. De majd csak eljön az ideje. Rohadt nehezen telik ez az utolsó pár hét!

Hú Ronix! Szegényke. De sajnálom! De nem lesz semmi gond!

Na ma én is elég álmos vagyok. Ez a meleg lefáraszt.

Sikerült végigolvasni! Jaj, de ügyi vagyok!! 8)

sz.andi

Húúú, mennyit írtam :oops: :oops: Bocsika! :oops: :oops:

sz.andi

Ronix: gondolom, hogy nagyon nem nyugtat meg (ha a te gyerekedről van szó) de ez egy rutin műtét, a szívsebészeknek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.30 21:19-kor.
Vendég

Na itt vagyok ujra én is!! Bár jól megszívtam. Elmentem ugye a hivatalba a papírral, hogy ugye 3-tól fél 5-ig fogadnak ezzel. Hát a francokat. Bár rendes volt az a nő, aki ott volt, mert behívott....és legalább a papírt elvette tőlem. De kiderül, hogy ez a 3-tól fél 5-ig ez egy ilyen iformációs szarság, amit végig kell ülni. Persze a mai már elkezdődött, ugyhogy arra nem ülhettem be, igy mehetek juni 9-én ujra!
Szóval feleslegesen gyalogoltam le a városba...... persze rohadt meleg van.... dagad a lábam, kezem.... és a hasam is sokat keményedett... (mindez a semmiért...).
Na de egy magnummal megjutalmaztam magam! :)
Most meg még felraktam egy rizslevest főni, és leültem végre. Ma már mást nem akarok csinálni! Igy is hulla vagyok, mert sikerlt amugy fél 5-kor kelnem, és nem tudtam visszaaludni! :evil:

d.dodó

Ronix: Van honlapja is az Országos Kardiológiai Intézetet beírod a keresőbe. Ezen belül meg lehet találni a gyermek kardiológiai osztályt is. Térkép is van fent. Kihez küldtek titeket?? Ha választhatsz kérjetek időpontot az Oprea Valériához (főorvosnő) nagyon profi. (de mondom ott tulajdonképpen mindenki)
Vendég

Andi, kérdésem lenne. Mi jót csinál a törpe a pocidba a mai nap folyamán? Érzi a melegfrontot?

Az én párom is szokott ilyeneket csinálni, de mióta egyre hatalmasabb a pocakom nagyon rendes fiú lett!

KépKép
hene

Andi; ez az en nem akarom tiltani, de van ra pelda hogy nagyon kibukok es azt mondom neki, menjen labdazni de akkor en elmegyek!
Persze nem gondolom komolyan meg igazan nagyon szeretem ot, de sokszor felhuz azzal hogylabdazni van 3-4 oraja pl szombaton de velem setalni egyet vagy csinalni valamit nincs( ehhez hozza tartozik hogy szerintem nalam is rosszbbul viseli ezt a nyugdijas eletformat).
Kicsit neha felek hogy fog menni ez ajovoben, de remelem megtalaljuk a kozeputat, hogy ne erezze azt az egyetlen hobbijarol le kel mondania, de en sem erezzem azt hogy csak egy haztartasi alkalmazott vagyok.
Vendég

dori: nem semmi lehet ez a sved nyelv ha ilyen rossz aranyban sikerultek a vizsgak! Vagy ennyire nem akarjak megadni az idegeneknek a papirt?
Frusztralo lehet annak akinek amunkahoz kell.
Ez Neked mar ugye az utolso?
HA ez kesz, akkor hivatalosan azt mondjak tudsz?
Az en agyam most egy magyar mondatot sem tudna befogadni nem hogy egy idegen nyelvet...
tanyleg a gyerek automatikusan lesz sved is?
Mert en ezzel nem vagyok tisztaban de en azt olvasta , hogyaz euban a magayr szulok gyermeke magyar allampolgar lesz.
Hogy van ez?
A kismamakat osszegyujtottem, elkuldtem.
Nehany oldal hianyzik, bocs!
Vendég

sajan most mar nincs kifogas, mennem kell:(

ma mar nem is leszek szerintem, mert haza mar parommal jovok, oszt ilyenkor ove a gep....
Vendég

Hene! Az én drága törpikém mozog, bár nem túl sokat, de eleget. Az idegesít, hogy sokat fáj és keményedik, de nem akar elindulni kifele. (Biztos sötét van neki és nem találja a kiutat :lol: )
Annyival másabb a mai nap, hogy én alszom el, egyfolytában álmos vagyok, de a hasam meg fájdogál. De ebből sztem nem lesz májusi baba!
A Tiéd? Hogy viselkedik?

sz.andi

Anyjuk!
Hát nem könnyű a svéd!!! És az a nagyon durva, hogy van aki 11 éve itt él, meg svéd férje/felesége van, és nem sikerült nekik!!!
Igen, nekem ez az utolsó osztály itt az SFI-n.... ha akarom akkor majd még a SAS-on folytathatom (az már olyan sima suli) de ott talán már tantárgyak is vannak....és onann a végzettségednek megfelelő (magyar végzettség) vagy ahol előtte a saját országodba dolgoztál, olyan gyakorlatra kiraknak... egy hét suli, egy hét gyakszi asszem. De nekem majd csak ha babáztam.... azaz egy év... itt ugyanis egy év után lejár a gyes....gyerekek mennek az oviba.
Én is ugy hallottam, hogy ha mindkét szülő magyar, akkor tök mindegy hol születik, akkor is magyar lesz a gyerek. Valamennyi év után meg lehet kérvényezni a svédet is (még én is megkérvényezhetem magamnak ha akarom - asszem 3 év itt élés után). de ugy sem mindenkinek adják meg.
Előre is köszi az ujságokat!!!! Nem baj hogy hiányzik pár oldala! :)

d.dodó

Ronix! Sajnálom, hogy műteni kell! http://www.kardio.hu/ ezt nézd meg! Van térkép, hogy hogy jutsz el a kórházba!

Andi! Örülök, hogy minden rendben Veletek! :D

Anyjuk! A Pesti úti tescoban 9-ig van a pénzváltó! :D

Bondi! Ügyi vagy, kalács nagyon guszti!
Vendég

Anyjuk!
Amugy magyar is van olyan, aki már most jött másodszor D vizsgázni!!!! És a tanár is megkérdezte, hogy mióta tanulom a svédet (C-ben nem ő volt a tanár).... és kicsit elképedt, mikor mondtam, hogy aug végén kezdtem a C-t.... december elején le is vizsgáztam.... és januárban kezdtem a D-t (mikor Magyarból visszajöttünk).

d.dodó

Dodó gratula a vizsgához!!! Megérdemelted a magnumot! :wink:
Andi örülök a jó NST-nek!!!
Bondi szépek a dobozok! Meg a kalács is! :wink:
Ronix kitartás a lánykádnak!!!

Kifőztem végre a cumit, cumisüveget, mellszívót. Így már a kórházi csomag is készen van. :)

Kép
sziszka82

sziszka!
A párom azt mondta a telefonba, hogy a cseresznyét is megérdemlem... pedig ma már nem is volt akciós..... (120 korna volt kiloja - szóval több mint 3000 Ft kiloja) de azt mondta vett nekem egy keveset! ;)

d.dodó

Andi, pont ezért kérdeztem. Ma elég sokat mozog, nem dúrván, de az elmúlt napokhoz képest sokat. Sokat keményedek, és a pocim alja fájdogál. Én reggel korán keltem, de 8-kor visszafeküdtem, aludtam 10-ig. 1-től 3.ig megint aludtam. És fáj a hátam, és ma nagyon sokat járok pisilni. Már az én párom is mondta, hogy elveszett az EXIT tábla odabent! :wink:

KépKép
hene

sziszka!
Cumit mennyi ideig főzted?? Már forrásban lévő vízbe tetted bele??? És csak sima vízbe, ugye?? (béna vagyok ehhez)....

d.dodó

Ronix+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Szülés téma: először szülő anyucik, ne féljetek!!! A félelem fokozhatja a fájdalomérzetet, ez sajnos tény. Minél erősebben görcsölsz lélekben, annál erőteljesebben érzed a fájdalmat :( Egyszerűen muszáj pozitívan ráhangolódni. Próbáljátk meg! Valahogy úgy kellene felfogni, hogy ezen a napon végre megláthatom a várva várt gyermekemet, kezembe vehetem, megpuszilgathatom, a szemeibe nézhetek, ő pedig rám... És hogy ezt megelőzi majd vajúdás, gátmetszés, beöntés, bármi, az egy dolog, de ő már örökre itt marad velem, és ezeket a kellemetlenségeket miatta elviselem.
Konkrét tapasztalatom a beöntésről annyi, hogy én elég rosszkor kaptam (sok múlik azon, mikor kapod). Szóval én a végefelé kaptam, akkor amikor már rettenetesen fájt, és gyakoriak voltak az összehúzódások. Szóval a pár perces beöntés ideje alatt volt 3 fájásom - addig abbahgyták -, majd 5 percig vissza kellett volna tartani, de nem ment, mert a második erős fájás után már nem bírtam. (Pár perc múlva Lilla is kibújt, szóval ez tényleg nagyon a vége volt.)
A szülés utáni napok is nagyon különbözőek. Nekem pl. az iszonyat erős mensis görcseim sosem jöttek elő a szülés után, se pár órával, se később. Ez hozott helyre. A vérzés bár sok volt, nem viselt meg. Én "csak" a gátmetszéssel kínlódtam, de nagyon. Kisműtét is kellett 2 hónap múlva, és 8 hónapig hozzá se lehetett érni. Szóval azzal én nagyon megkínlódtam, de azért nem ez az általános :wink:

Hú, nem bírok már sokat itt ülni, rettenetesen fáj a derekam, és a forgóm, úgyhogy elköszönök!
Hene, Andi, Sziszka, Wera és... Babuli (soroljalak már ide?) :D Nektek++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Véda
Vendég

Dodó, le a kalappal előtted! Nekem nem sok nyelvérzékem van! :?

KépKép
hene

Véda! Ha lehet akkor Én még várnék legalább 1 hetet de inkább 2-őt mert átkell költözni! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Dodó aranyos a párod! :lol:
Andi, Hene, nekem tegnap mozgott többet az elmúlt napokhoz képest, ma viszont extra keveset. Ki érti ezt? :roll:

Kép
sziszka82

Dodó sima forrásban lévő vízbe és csak egy pár percet. Max 5 percet.

Kép
sziszka82

Sziszka! Biztosan tegnap annyira elfáradt, hogy ma pihen ebben a melegben! :wink:
Vendég

hene!
nekem meg mindig is a nyelvérzékem volt jó.... és a törihez, matekhoz, és ilyenekhez hülye voltam (még a nyelven kívül az irodalom és a nyelvtan ment).....de a németet és az angolt is hamar elsajátítottam szerencsére,...... azt sajnálom, hogy az olaszt be kellett fejeznem (abban az időpontban volt valami kötelező délutáni óra, mikor olasz)..... a spanyolt még teljesen enm adtam fel.... van itthon anyagom hozzá... majd ha a svéd már nagyon megy (a beszéd is) akkor lehet nekiállok a spanyolnak ujra!

d.dodó

Hene! Sztem nemsokára eljön a mi napunk. Valószínű, Te mész hamarabb. Bár minden szülés más, sztem a kezdete is az. Fogalmam sincs mi miért van. Az tuti, hogy picit másabb vagyok ma. De ha menni kell, azt úgyis fogjuk tudni. csak má mennénk.. :lol:

sz.andi

sziszka!
Kösz a cumi kifőzős infót!!

d.dodó

Ja, pisilni én is sokkal többet járok, de ez éjszaka óta van. Pedig nem is iszom most sokat!

sz.andi

A spanyol nekem nagyon tetszik! Azt szívesen tanulnám, de valahogy nem bírom magam rávenni, hogy nekiálljak. Pedig most lett volna rá időm! Csak lusta vagyok! :?

KépKép
hene

Dodó: a spanyol nekem nagyon tetszik (én a gimiben 4 évig tanultam) sajnos tudni nem sokat tudok pedig heti 5 órában ment de a tanár nem volt túl jó! De én sem adtam fel, hogy egyszer megtanulok!
Vendég

Hát igen Hene igazad van most kellett volna! De valahogy mindig akadt más dolgom. Meg egy kicsit net függő is lettem! :oops: :(
Vendég

Andi, én sem vágyom már másra. Olvastam egész nap a beöntés és egyéb témákat, amik a kórházban történnek szülés előtt közben. Én sosem foglalkoztam ezekkel, mert ha kell akkor ezek elkerülhetetlen dolgok. Pár hete meg már abbana stádiumban vagyok, hogy nem érdekel mi fog történni, csak menjünk már, és szülessen meg a kicsi fiam!

KépKép
hene

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?