A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Márti - Kristóf baba nagyon édes, még egyszer nagy gratula hozzá!

Mindenkitől várjuk ám a szüléstörténetet!

Csiri - nagyon szépek a lányok így együtt, örülök, hogy Zoé ilyen jó baba, szerencsés vagy! Kárpótol a kezdeti nehézségekért!

Bari - szerintem is irány a doki, de én a jóslókra és a nyákdugóra tippelek. A CTG is sokat fog mondani és talán meg is vizsgál. A CTg úgy is mutatja a fájásokat is. Tényleg az előző lapodat ígérted, hogy felteszed!

Nálunk a helyzet változatlan! Apa nagyon reménykedik, ma van a szülinapja!!!!!!!!!! Talán ma lesz valami? Most a védőnőt várom, aztán kezdődik a sütés-főzés! Fincsi tortát sütök neki és fincsi vacsit.

Tegnap fodrászt nem találtam. Senki nem dolgozik szombaton? Ez furcsa..........Nekem kell valamit kihozni a hajamból szombatra, nem lesz könnyű! :shock:

Kriszta - védőnéni után írok privit! Hány órára mentek a dokihoz?

Egész reggel émelygek, de hogy mitől??????????

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka: biztos az időjárás teszi, nekem reggel hasmenésem volt... De hála istennek (lekopogom) már elmúlt!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Andóca - hasmenés? Az tudod, hogy szülést is jelenthet? Takarít a természet.......más tünet nincs?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka: nincsen semmi. De még fájás sem.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

lányok én attól parázok, hogy nem fogom tudni megkülönböztetni a jósló fájásokat az igaziaktól... Erre aki már szült, mind azt mondja, hogy ne aggódjak tudni fogom, teljesen más a kettő. Reggel úgy görcsölt a hasam, de mint kiderült nem a méh volt, hanem a beleim (már elnézést a gusztustalankodásért). Azt hittem, hogy ez az, de nem.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

:arrow:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 23:30-kor.
Vendég

Sziasztok Kismamik!

Először is hatalmas drukkok így a vége felé! :) Mindenkinek könnyű és gyors szülést kívánok!

Amiért ide pofátlankodtam: van egy Fisher Price zenélő hintánk. Egy eléggé komoly darab, ami boltban kb 40 000 Ft. Mi már kinőttük és a lassan (06.17-én) 1 éves nagyfiam már nem használja, így el szeretnénk adni.

Íme egy kép.

fatima

Ha valakit érdekel a hinta, akkor dobjon egy privit. :)

Üdv,
Fatima

fatima

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 23:31-kor.
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 23:31-kor.
Vendég

Vendég

Na most ráérek...és elkezdem írni a szobatársas sztorikat...
addig is egy fotó....
Kép
Vendég

csiri, ez egy tündééér!!! :D

Kriszta: ne menekülj, irj nyugodtan... én eddig teregettem, beágyaztam, most meg felrakom főni a tökfőzeléket... de félszemmel itt vagyok közben. ;)

mia_snow

Ja!
(miközben írom jegyzettömbbe a kórházi élményeimet,hogy tuti ne vesszen kárba ha felébredne a csepp...)eszembe jutott,hogy nem írtam meg pedig akartam,hogy a full tele ruhásszekrényünk jelenleg nem ér semmit....
az 56db kisnadrág,a 100 darab kisfelső és a 90 pár zokni közül csak 1-2-t tudunk használni,mert mind nagy.... :shock: :?
úgyhogy szívás.... :lol:
Na írok tovább....
Vendég

Csiri, gyönyörű a lányod, és nagyon csinos vagy! Elképesztő, hogy eltűnt a pocakod!

Bari, írd majd meg, mi volt! Lehet, hogy a fiad tényleg beint a dokinak, nem várha meg a terminus végét? ;)

Én ma délután megyek dokihoz, nagyon kiváncsi vagyok, miket mondd majd. 4 hete nem tudtunk érdemben beszélni, 2 hete csak aláírta a CTG-s papiromat... :roll:

Ez a hólyagszúrás ismerős :( Néha sikítani tudnék, úgy fáj... viszont amúgy még nincsenek jóslóim, és azt hiszem, a nyákdugó is a helyén van még...

Kép
elan

Andóca - nekem is mindenki azt mondta, hogy fel fogom ismerni az igazi fájásokat. (ettől egyébként én is félek, hogy nem, engem is sokszor bélgörcsök tréfálnak meg) A szülésznőm szerint pedig ne a fájások hosszát mérjem, mert ugye 5 perces fájások is leállhatnak, hanem akkor menjünk, ha már beszélni és létezni sem bírok a fájdalomtól. Szerinte az a helyzet, ahol a kismami még beszélget, tréfálkozik, jól el van, az messze van a szüléstől és inkább otthon vajúdjak, mint a kórházban, mert még így is elég hosszú lesz a dolog, mivel első baba (jó, tudom, vannak kivételek) Hozzáteszem 10 percre lakunk a kórháztól, tehát én könnyen beszélek, akár még be is sétálhatnék! Mondjuk a mostani tempómmal az már 30 perc lenne....... :cry:

A védőnéni elment, mindent átbeszéltünk, már csak Zolón van a sor, ő dönt mikor jön, minden előkészítve, összepakolva..........

Manka

Kép

Kép
mankabi

Kriszta - privi ment!

Na megyek, mert soha nem lesz kész a torta. :oops:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Jó reggelt nektek! én még csak most ébredtem... :oops: :oops: :oops:

Tegnap este apával elmentünk a dokihoz... ultrahang, blablabla.... Kérdezte jól vagyok e, én persze tökéletesen, a gyerek nem sokat rendetlenkedik... Megjegyezte hogy lehet ez a "vihar előtti csend".
Azt mondta hogy beszéljem meg a gyerekkel, hogy még egy hétig maradjon benn... és MOST tudatosult bennem, hogy bármikor megindulhat a szülés. És ezért alig aludtam valamit. Ráadásul aprótalpú se aludt egy szemet sem. :shock: :shock: :shock:

Csütörtökön a doki berendelt nstre, de úgy hogy magánúton intézi, gondolom zsebbenyúlós téma lesz... Nektek kell fizetni érte?

Csiri, annyira tündér a kislányod és nagyon csini vagy így szülés után. És még mindig szerencsésebb hogy nagyok a ruhák, minthogy minden kicsi lenne rá :D :wink:
csipisz

Bari
Várjuk a híreket!
Vendég

Egy ismerősöm aprófogúnak hívja a kisgyerekeket :) Persze csak ha már van foguk :wink:

Kép
elan

Gyerekem ma tényleg Majmocska... :wink:
Vendég

Na és akkor egy szösszenet a kórházi pályafutásomból :wink:
Na!Hol is kezdjem?????
Amikor "átraktak" a szülőszobából 1 normális kórházszobába a visszatatrtás után,1 vágyam volt,hogy végre aludjak 48 óra ébrenlét után.1 6 ágyas szobába kerültem,ahol ketten voltak még rajtam kívűl...persze az egyik az úgy horkolt,hogy kellett kérnem egy seduxent az éjjeles nővérkétől,hogy aludjak...
reggel 5kor kibas..dott a szobaajtó,bejött egy nővérke,odalökött 1 hőmérőt és közölte miután az összes lámpát felkapcsolta,hogy fél 7-kor szívhanghallgatás,vérnyomásmérés KÖTELEZŐEN a folyosó végén!!!!Komolyan mondom,mint 1német SS tiszt!!!
Mai napig nem értem,hogy kismamákat miért hőmérőznek REGGEL 5-KOR!!!!!!!!!!!!!!!!
Esetleg 7-kor nem lehetne????
Kimentem nagy vagányan zuhanyozni és a wc-re...Hát lányok....akeleti vagy a nyugati pályaudvar budija ehhez képest első osztályú....és az a gáz,hogy a takarítónő meg ott kv-zott a "kis irodájába" ami a modó raktára....(el se hioszem,hogy a bent töltött 2 hét alatt semmilyen fertőzést vagy betegséget nem kaptam el....)
Fél 7 kor elindultam a KÖTELEZŐ "meetingre"...mint utána minden reggel(szívhang-vérnyomás)...
a kb 20 kismamából hárman voltunk SOKKAL VILÁGOSABB BŐRŰEK MINT A TÖBBI...)Azt hittem elájulok!!!
Erre délelött 8kor befektettek 1 csajt hozzánk,mert már csak ott volt hely....a csaj 31 éves volt,Cilikének hívták,a 8.gyerekét várta...szintén nemzetiségi,de a legfeketébb....
Az első 7 gyerek neve...:Pamela,Samanta,vanessa,Krisztofer,Béla,xavér és a többit nem jegyeztem meg...
a lényeg,hogy jött a vizit és ekkor akadt fel a szemem és nyeltem félre...Az orvosi "stáb " odaért az ágyához....Kérdezték töle,hogy miért nem járt terhesgondozásra....Mondta,hogy mrt nem tudta,hogy terhes!!!!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!A 8.gyerekét várta,9. hónapban volt,kb úgy nézett ki mint aki mindjárt szül és Ö nem tudta,hogy terhes!!!!!!!!Kérdezték a dokik,hogy akkor mégis miért jött,ha nem szülni...mondta,hogy görcsölt és azt hitte a veséje,de átküldték ide és itt mondták neki,hogy babát vár!!!!!
De volt jobb....kérdezték mikor volt meg az utsó menszesze,mert abból kilehetne számolni hol tart....Tudjátok mit válaszolt????????Azt,hogy 1997-ben,mert azóta vagy szoptatott,vagy szült vagy terhes volt....És Cilike bentvolt végig,rám 1 napra szülte meg 8.gyermekét Krisztopher Sándort....
Persze a gyereke makk egészséges,holott napi 2DOBOZ BOND cigit szívott el a kórház folyosóján....
Ez csak 1 a sok közül,majd ha lesz időm még írok,de már nagyon fáj a derekam a seb miatt.....1997-ben1997-ben!!!!!!!!terhesgondozásra....Mondt
Vendég

Ja, Csiri tudod miért volt olyan az osztály, amilyen... Ha ilyen nemzetségiek tartózkodnak ott többnyire, akkor sajnos nincs mit várni... Szomorú, de valahogy egyébként tényleg azokkal nem lesz semmi baj, akik nem foglalkoznak ezzel az egésszel...
Ááá, az meg hogy nem tudott róla??? Ugyan már... Csak valahogy meg kellett magyaráznia a dolgot. ;)

Várjuk a többi törit :D

Kép

Kép
bettica

Beszéltem Hugommal. Jön ma értem és elmegyünk epret szedni!!!! Juhéj! Annyira várom! Tele fogom magam enni fincsi eperrel... :lol:

Kép

Kép
bettica

Csiri
Ááááááááá... a klinikán is voltak ilyen brazilok... Szerencsére, a protekciómnak köszönhetően, fehér mamival voltam együtt... (van előnye, ha az ember a prof páciense)...
Mikor benn voltunk, született egy Szandra Kasszandra nevű kisbrazil... :wink:
Amilyen neveket tudnak adni... :roll:
Vendég

Bettica
Jó eperszedést!
Holnap reggel rábeszélem apát, hogy menjen el a piacra... :wink:
Vendég

Sziasztok!

Csiri! Ez durva lehetett,jó,hogy már otthon vagy!
Képek jöhetnek amennyit csak bírsz!

Bari!+++++++++++++++++++++++

Én most jöttem a dr-től,meg még volt pűr dolgom,kifingottam!
ctg rendben,kiscsávó ennyi cola,csoki meg kávé után hajlandó volt megmozdulni!
Méhszáj továbbra is 1-1 ujjnyi!
Dr szerint nem várja meg az idejét,mondtam remélem is!
uh alapján 06.06. :shock:
Az már jövőhét vége,de azzal már kiegyeznék!
Jövőhét kedd ctg+dr.,csüt uh!

Kép

Kép
ibm

ibm kár hogy végül nem jánosos leszel, lehet hogy együtt mennénk :D

mia_snow

Áhhhh nézegetem a babyket,és megkönnyeztem. :lol:

Szépek,nagyon.
Na ma ki szűl? Hajrá!!!

Kata&Milán

oszman777

Csajok!!!
a tesz--veszen ki jártas???
Vásárlás hogyan müködik ha venni akarok valamit?
pü-t várok.

Kata&Milán

oszman777

jajj csajok... belegondoltam, hogy tavaly ilyenkor már görögországban töltöttük nászutunk első napját - A HÁROM HÉTBŐL! jááájjj nagyon odahúz a szívem.

aki esetleg ráér, írtam róla egy röpke (asszem 6részes) élménybeszámolót. :lol:

http://www.tengerpartok.hu/gorog/person ... /index.php

mia_snow

Sziasztok!
Ibm: jövőhét? Azta mindenit! :lol:

Mia: csak a fotókon futottam át, de már az is elég volt, hogy én is odavágyódjak! Mi már azt várjuk nagyon, hogy a csöppséggel hármasban nekivágjunk valami jó kis tengerpartnak. 8)

Csiri: félelmetes a sztori! :shock: Sajnos abszolút hihető!
Ja, és szuperül nézel ki! A baba pedig tündéri! Még mindig jobb, hogy nagyobbak a ruhák, mintha máris kicsik lennének. 1-2 hét és adhatod rá őket, szerintem. Még fotót!!!

Bari: még semmi hír? Örülök, hogy bement a dokihoz. Nemlehet, hogy a nyékdugó távozott reggel?

almaani
Kép
almaani

Mia! Hát igen,lehet,hogy együtt mennénk,lennénk!
Ne is mond a tengert,pár napja én is megvagyok bolondulva,de nekem elég lenne egy udvari medibe beugrani és aztán kiülni tűző napra mondjuk jégkrémmel,barackal!!!!!!!!!
Remélem augusztusban már fürödhetek,mert ez így elég gáz lesz!!!

Kép

Kép
ibm

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 20:11-kor.
hékás

Csipisz - nekem minden vizsgálat, jelenés, UH és CTG magánban van, így fizetünk és nem kell sorban állnom. Apa szerint nálunk is vihar előtti csend van most.........

Megkívántam én is az epret, megyek eszek is egy adagot. Pont most beszéltek róla a rádióban, hogy milyen egészséges!

Csiri - nem semmi történet! No comment......................van egy védőnő ismerősöm, hát ő is mesélt már olyanokat, hogy megáll az eszem! :shock: Egyébként egyértelmű, hogy hazudott a csaj és csak kitalálta a dolgot. Nálunk 3 ágyasak a szobák, talán sikerül jó szobába kerülnöm. :roll: A nevekről pedig jobb nem is beszélni. Szegény gyerek!

Megyek folytatom az előkészületeket!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Itt vagyok mindjárt visszaolvasok!
Ctg volt jó lett...doki szerint joslók,és a méh dolgozik az volt a barna cucc...ha csak egy "adag"jön akkor nem kell rohanni de ha több jönne akkor igen..
Furcsa,hogy ezek a lájtos izék josló fájások lennének...
Manak rakom a múltkori ctg-t...a mostani elvette a doki
Vendég

Manka...nem Manak :oops: :oops:
Vendég

Jaj de jó Bari!
Látod milyen jó,hogy bementél!
Legalább már ezen nem kell parázni! :wink:

Kép

Kép
ibm

9.-ére vagyok előjegyezve császárra...ha addig nem indul meg...de ezektől a lájtos fájásoktól nem fog :? :? :?
Vendég

Bari: örülök, hogy minden oké, addig még ki tudod használni a terhesség jó oldalait!!! :wink: :lol:

almaani
Kép
almaani

Hú de jó!
Akkor mostmár tényleg indul a visszaszámlálás!!! :wink:

Kép

Kép
ibm

No...ez a tegnap elötti ctg
itt még nem volt josló ,amúgy szerncsére most sincs csak egy kicsit...hát hiányzik a napi 6 magnézium..mert abbahagytam..
tegnap már csak kettőt ma eggyet sem vettem be

Kép
Vendég

Csiri gyönyörű a kiscsaj és ez a szerkó...hát nem vagy semmi :lol:
Vendég

Bari, örülök, hogy minden rendben :)
Csiri, nem semmi az a kórház hogy ennyi nemzetiségi van :)
Szegeden remélem azért nincs ennyi.
Én már letudtam az ebédet, meg a délipihenőt is. Csináltam rántott tököt,meg rántott sajtot sült újkrumplival, meg joghurtos salival :)
Desszertnek meg vettem görögdinnyét, nagyon finom volt :)

Kép

Kép
[/url]
stella40

Bari - örülök, hogy minden oké! Lidhtos fájásból még addig simán lehet erősebb! Szép CTG, azért már ott is volt méhtevékenység, nekem 40-es fájásnál nem ment feljebb egy hete és az is csak párszor volt, igaz nem éreztem.

Most keltem fel....... :oops:

A torta még mindig félben :oops: , nem baj legalább kihűltek a tészta.

Manka

Kép

Kép
mankabi

lidht=light :oops:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Stella - megkívántam a görögdinnyét! Ez nem ér!!!!!!!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka én meg a tortát kívántam meg...ami nekem már igazán nem hiányzik

Fájás:mivel mindkét gyerekemmel csaszi volt és nulla fájás ezért őszíntén szólva nem nézem ki magamból,hogy lesz fájásom...valahogy elképzelhetetlen
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?