A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Kolbi: nekem még nem jött meg a menzeszem (nem mintha hiányozna).
Szívemből szóltál, a közös idő nagyon fontos, nekünk is azóta élhetőbbek az estéink, hogy Ádi 8-kor már alszik.
Kistesó: szívem szerint várnék pár évet. De a korom zavar (nem azért, mert aaaaaaaannyira öreg vagyok, csak 32 ;-), de terhesség szempontjából más tészta). Ez a téma már sokszor előjött. Szóval vívódom, mert a következő babának akkor kedvezek, ha mielőbb jön, minden más szempontból viszont várnék. Hát majd meglátjuk. ;-)

Kép
Kép
irina

Napsütéses szép jó reggelt!

Kolbi!
Mensibn én se tudok segíteni sajnos.
Még nekem se jött meg.

Irina!
Mi az a más szempont amiér várnál?

Az éjszakánk nem volt valami hú de jó, de túl rossz se.
0 és 1 óra között csak 4× kelt a jányom utánna csak 2×.

Ma meg megyünk a játszira ismerkedni.
Itt a babaneten ismerkedtem meg egy csajjal és kiderült ő is
itt lakik,sőt nem is olyan messze,még jó,hogy van netünk :wink:

Detti!Timi26!Juba!és még sorolhatnám Tessék jelentkezni!

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Irina: szerintem kistesó-ügyben bízzátok Magatokat a sorsra. Ha én lennék 32, azt hiszem, én is gondban lennék. De most úgy tervezem, hogy 30-32 évesen kéne jönnie a 2. babának. Remélem, Gergőnek se lesz kifogása ellene, addigra biztosan kedvezőbb helyzetben leszünk, mint most. :roll:

A tegnapi Elevites témához akartam még írni: hogy lehet ám, hogy összekutyultam valamit, mert nagyon rég tanultam. A törpeség tuti, de nem biztos, hogy hipofízer. Csak a korrektség kedvéért. :oops:

ÉS most légy okos Domokos: a hírekben azt mondták, hogy ma hőségriadó lesz, az időjárás-jelentésben pedig, hogy nem lesz olyan meleg, mint tegnap. :twisted:

Detti
KépKép
kiskolbi

Hörcsög: szegény Ildike! :( Fogzik? Vagy a szél zavarta?

U.ERA HOL VAGY?????????? JÓL VAGYTOK????!!!

Detti
KépKép
kiskolbi

Irina egyetértek, nem lehet hasonlitgatni a gyerekeket, mert mindegyik más és más, van aki ezt tud, van aki meg azt.

Heni
KépKép
heni81

Szép napot!!!

Maggie! A borostyánláncot egy hete levettem, semmi változás! Persze lehet, hogy valakinél beválik, nálunk nem. Viszont áldom a Chamomillát, azt mindig kapja. Majd azért kíváncsi leszek a fog áttörése előtti napokra!!! Majd akkor dől el, hogy viseli Szeli a fogzást! :?

Majd folytatom...

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok !

Hát megfejtődött mitől volt az elmúlt két éjszakánk ennyire szörnyű.
Sajna Ádi taknyos. Folyik az orra és ettől nem tud rendesen aludni.
Bár a mai éjszakánk egész jó volt este negyed 10-kor már aludt és hajnali 5-kor kelt.

Kiskolbi : én a héten szeretném kiváltani a csomagot de ha úgy van szívesen elküldöm neked mert mi nem ehetünk tejterméket 1 éves koráig.

Vettem Vichy 50+-os napkrémet Ádinak és kaptam hozzá egy táskát is majd jó lesz neki a játszótérre vinni benne a holmijait.

És végül teszek pár képet ami a napkoban készült.
Kép megpihent játék közbe a járókába és persze a fejecskéjét a párnára teszi
Kép kis Popey
Kép az új Ferraris ruhájába
Kép mi is járunk hintázni
Kép kaja közbe elaludt
Kép superbaby sétára készen
Kép hintázás az erkélyen
Kép medence party

Mindenkinek kellemes napot.
20200310173350

Hőségriadó???? Nálunk nagyon hideg van, 20 fok alatt mutat még most is a hőmérő :shock:

Hát Péterkém jól visszaaludt, 7.15től aludt 8.45ig és most egyedül jáccik már vagy egy fél órája és hason kakil :shock:

Mozgásfejlődés: most ahogy igy jáccik lettem benne 100% an biztos, hogy akkor nyomja fel magát nyégykézlábra, ha megtudja támasztani a lábacskáit pl a falban, mert amúgy megy csak kalimpá velük.

Heni
KépKép
heni81

Hörcsög: más szempontok:
-- saját lakás (végre), l. Kiskolbiék
-- Ádival saját idő (az egyik barátnőm véleménye áll közel a saját vágyaimhoz: szerinte minden baba "megérdemel" saját időt a szülővel, és ez akkor megy, ha mondjuk a nagyobbik már bölcsiben-oviban van, így a kicsivel is lehet saját idő; persze a 2. gyerek már mindig testvér mellé érkezik, így mindig is osztoznia kell a figyelmen, de nem mindegy, mennyire)
-- nem bírom a tartós itthonlétet; nem vagyok az a típus, aki évekig tudna boldogan itthon lenni, őszintén szólva a "pár óra munkával boldog anyuka" típusba tartozom, feltölt(ene) és az itthoni monotónia is megszűnne
-- az energiáimat jelenleg egy gyerek is teljesen felemészti, és a véleményemet nyilván az is befolyásolja, hogy Ádi elég beteges (volt), fogalmam sincs, hogyan birkóznék meg egy kisbabával hirtelenjében (akikben fel sem merül ez, azok nyilvánvalóan egész más típusúak, mint én :-))
-- munkából kiesés (a szakmámban nem árt, ha az ember nem vonul el évekre, hanem publikál, konferenciázik)
-- anyagi okok miatt is mindenképpen vissza kellene menni dolgozni (ha lakást veszünk, ha nem)
Szóval elég sok ok van. Vitát nem akarok generálni, ezt leszögezem, ezek a saját véleményeim, nem tények vagy általános igazságok, így pl. nem gondolom azt, hogy rossz a kis korkülönbség tesók között vagy hogy csak az a jó, ha a saját idő koncepcióját mindenki megvalósítja -- ezek mind, mint minden, ember-, család- és babfüggő dolgok!

Kép
Kép
irina

babfüggő: babafüggő! ;-)

Kép
Kép
irina

Maggie! Mesi! Ez tényleg így van, a Gravidában van jód is!

Heni! (postára adod) :lol:
Nekünk is Milupa (Biskotti) kekszünk van! Szoktam vele gyümit is dúsítani néha.
Jaj, szegény Péterke, négy fog egyszerre!!! :(
Édes nagyon!!!

Kolbi! Nekem a mensim dettó, mint előtte, kevés vérzés, enyhe pocakfájás, előtte depressziós állapot...
De ha fáj a hasad, mindenképp menj dokihoz!!!

Időjárás ide vagy oda, délelőtt muszáj lemennünk, mert nem maradt tegnapról teljes adag brokkoli, és este elfelejtettem hozzá még joghurtot venni :oops:. Ma azzal dúsítom még! :)

KTimi! Ádinak jobbulást!
Nagyon édes a kis Popeyed! :)
Csúcs a szerkója és a medence!!! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Timi: nagyon édes Ádi! :D Tipikusan az a kiccsávó, akinek még a szeme se áll jól! 8) :lol:
A Hipp csomagodra pedig nem hajtok, ne értsd félre, csak a répás főzit szeretném elcserélni valakivel, ne álljon feleslegesen a polcon.

Irina: hidd el, én megértem minden szempontodat. Valahogy úgy vagyok vele, hogy nekem pedig az lenne az ideális, ha mondjuk napi 4-6 órában dolgoznék valahol (vagy itthon ugyanennyit, rendszeresen, közben Máté oviban, és akkor még főzhetek is), de persze ez a mai világban csak álom. A társaság nekem csak baráti szinten hiányzik. Biztos azért, mert a munkahelyemen egy csomót zaklattak az emberek a saját munkájuk hülyeségeivel, meg ment a furkálódás, másik kibeszélése, stb. Igazából ha munkáról van szó, magányos farkas vagyok, szeretem, ha békén hagynak, és csinálhatom a dolgomat (imádok elpepecselni vele, amíg tökéletes nem lesz, és nem szeretem ötpercenként megszakítani valami marhaság miatt ). Szabadidőben pedig igénylem a társaságot, és kezdődik a szómenésem. :oops:

Heni: hasonkakilás nagyon jóóóó! 8) :lol: Sokat lehet takarítani utána a popsiról! :lol: És nyugi, lesz majd 4kézláb támasz nélkül is. (Tudod: boszitopik! :wink: :lol: )

Detti
KépKép
kiskolbi

Irina! Szerintem mindenki tegyen belátása szerint!

Erről a témáról eszembe jutott, hogy pl. engem tök zavar, amikor megkérdezik tőlem, hogy lesz-e kistesó, és én azt válaszolom, hogy nem, akkor miért kell rávágni, hogy "egy gyerek nem gyerek"??? De igenis gyerek, mert én is egyke vagyok. Nagyon boldog gyerekkorom volt, rengeteg szeretetet kaptam stb. De rosszul esik ez a megjegyzés, pláne, hogy én nem zárkózom el teljesen, hogy legyen mégegy babánk, de tiszteletben tartom azt, hogy Zsolti már nem szeretne harmadikat, mert úgy érzi, hogy az anyagiakat nem tudná biztosítani, és ez nyomasztaná...

Kép

Kép
regcsiken14

Regi: pont egy hét múlvára kaptam időpontot. Kíváncsi leszek. Amúgy mióta "megjött" (2 napja), aztóta nem fáj a hasam. Előtte persze hetekig. Azért félek ám... :roll: :oops:

Szerintetek a tegnapelőtti főzeléket (ami maradt) odaadhatom Máténak? Végig hűtőben volt, és jól hűt. Vagy ne kockéztassak? :roll:

Detti
KépKép
kiskolbi

kiskolbi : szívesen oda adom mert mi úgysem esszük.
Ha kiváltottam küldök privit és akkor küld el a címeteket.
És igazad van, hogy a szemesem áll jól.

Múltkor vendégségben voltunk. Apja fogja a kezében az asztalon egy tál süti csokival leöntve. Mindenkire mosolyog meg dumál és közben a kezecskéjével az összes sütit össze fogdosta és a csokit vadászta. Mondanom sem kell, hogy a csoki a szájában landolt.

Na megyek pihizek egy kicsit míg alszik az én takony pócom.
20200310173350

Halihó!

Itt is akkora a szél van, babóca alszik, az utóbbi két nap eléggé pörgősre sikeredett, gondolom kipiheni a fáradalmakat. Tegnap este kénytelen voltam kissé felébreszteni, tisztába tettem, átöltöztettem, majd szopival aludt tovább. Éjszaka szerencsére többször is ébredt, szopizott, aminek nagyon örültem. Most meg (egy órája) ismét szopival aludt el. :lol:

Látom, Irina, Ti is ezzel küzdöttetek. Engem tényleg aggasztott, legalább ivott volna, de az sem kellett neki. No, hátha visszaáll majd a rend. Lehet, hogy ma nem nagyon fogom erőltetni a főzeléket? Majd eldöntöm. Remélem ez a vérzés nem kavar be nagyon.
Valaki kérdezte, nekem is ez az első, a gy.ágyi után.
Irina, én teljesen egyet értek Veled. Mind a mozgásfejlődéses témában, mind a gyerekvállalásban. Már többször is beszéltünk róla, hogy nagyon jó, hogy különbözőek vagyunk, mindannyian másként látunk dolgokat, de ez a jó, milyen unalmas lenne egy halom egyforma ember.

Kolbiéknak és Nektek is "lakásosodást" kívánok!

Kolbi! Köszi szépen a jódról írottakat, ezek szerint jól műxik a memóriám. :wink: Csak azért írtam le, mert már találkoztam olyannal, akinek nem mondta el az orvosa, pedig szerintem ez nagyon lényeges. Bár, Mesinek remek dokibája van, biztosan tud róla, de biztos, ami biztos....
Ki fogom próbálni a bulátát, majd beszámolok a fogadtatásáról.
Óriási gratula a fogacskákhoz!!!!! Észre sem veszed, aztán már tele lesz Máté szája fogacskákkal. :lol:
Éééés mennyire igazad van, apócának is jár a figyelem.

Heni! Nekem is címezheted. :lol:

Hörcsög! Alvás :(
Jó ismerkedést!! Érezzétek jól magatokat! :lol:

K. Timi! Mielőbbi jobbulást ennek a gyönyörű kispasinak! Imádom, ahogyan kidugja a kis nyelvecskéjét a nagy koncentrálás közben. :lol:

Regi! Éljen a homeopátia! :lol:
dmaggie

Timi!
Köszi, akkor majd megbeszéljük. :wink: Csoki: :lol: és tudják ám a kis Vacakok, hogy mit csinálnak!!!! Majd a szülinapi torta lesz a csúcs! :lol: Bár szerintem nem csokis lesz nálunk. :roll: Naponta egy pici kakaó az esti tápszerben rendben van, de amúgy no csoki. Majd készítünk/készíttetünk valami finom, maszatolható :!: :!: :!: és egészséges tortát. Jajj, már úgy várom! Azért az első szülinap mégiscsak az első szülinap.

Regi!
Csak a Te és Zsolti dolga, hány közös Gyereketek lesz. Senkinek semmi köze hozzá.

Detti
KépKép
kiskolbi

Maggie!
Biztos a szél is bekavart Bercinek az éjjel. Máté is nyünnyögött hajnalban rendesen.
Lakás: most nyáron autót veszünk, most az az akutabb probléma. Aztán gyűjtögetünk a lakásra. Egy a gond: itt B.keszin nagyon magasak az ingatlanárak, viszont mindenképp szeretnénk itt maradni, imádjuk.

ZAVARJATOK MÁ EL DÓGOZNI!!!!!

Detti
KépKép
kiskolbi

Regi! Jaj, tényleg annyira tapintatlanok, (vagy bunkók) tudnak lenni az emberek. Ezt én is nagyon tudom utálni, mindenki a másik portáján akar seperni, pedig.....
Nálunk is szoktak poénkodni a "negyedik majd lány lesz" -szel.
PMS nálam is műxik rendesen, régebben is, ha "bolond" (bocsi, nem Rád gondoltam, én hívom így a PMS-t) voltam, a Kedves kérdezte, hogy meg fog-e jönni mostanában. :oops:

Hasfájás: Lassan egy hónapja tart, érdekes, most, hogy megjött, kissé enyhébb. Én is rettenetesen megíjedtem, bár nekem okom is van rá, de mostanság kell majd ismét szűrésre mennem.

Felébredt a betyárom, mennem kell.
dmaggie

Kolbi! Dógozzá vazze!!! ;)

Kép

Kép
regcsiken14

Én meg kész vagyok az ebéddel. Vadas! :D
Nem is meséltem, hogy már nem rendelek, hanem főzök majdnem minden nap (mert elfogy ;)! Most már azért több energiám van. Éljen a koffein! Persze jó lenne nem rászokni, de inkább ez, mint az egész napos majdelalszom... :roll: :)

Silka! Kitakarítottál tegnap! ;)

Kép

Kép
regcsiken14

Maggie! PMS Nálunk dettó, Apa már fogja a fejét... ÚÚÚÚÚÚtálom!!! :evil: Ilyenkor fáradt vagyok, ideges, mindenbe belekötök, nincs kedvem semmihez... jaj, nem is sorolom... :(

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok

Egész reggel kidobott a babanet :twisted:

Kiskolbi: Nekem dettó ez volt a cerazett miatt úgyanigy pecsételgettem de elég hosszú ideig.Elmentem a dokihoz és írt fel rendesett mert úgye Petra akkor szokott át a tápra mert nem volt tejem egy dl sem.És nagyon szépen beálította a "rendes" fogamzásgátló.

K.Timi: Jobbulást a kis popeynek nagyon édi a képeken.

Heni: Péterkes egy számítógép zseni :wink:

Irina: Igazad van hogy nem szabad haonslítgatni a babák fejlődését egyértelmű.Csak azért kérdezgettelek mert lehet te észrevettél valamit Ádón és megosztod velünk ezáltal én is figyelem Petrát mert lehet nekem elkerülte volna figyelmemet. :roll:
De nem aggodóm eljön mindennek a maga ideje.Neurológiára meg kötelező mennünk júliusba. :roll:

Regi: Kívánom hogy Szelinek úgy jöjjön ki a fogacska hogy észre sem veszi. :)

Tesó: Én nem tudom minkor merném újra bevállani de 4-5 évnek tuti el kell telnie.Én sem vagyok munkafüggő de kell a változás egy kicsit.De amúgy én is kivagyok ezektől a kérdésektől: Mikor lesz a következő?? :shock: Nem mindegy nem rég született.

Az éjszakánk valami brutál volt soha nem volt még ilyen 02:00-től fél 4-ig sírdogált ha kivettem nem volt jó ha magam mellé vettem az sem de közben tök álmos is volt egyszerűen fogalmam sincs mi volt vele utána fél nyolcig aludt de én már olyan fáradt voltam( nem vagyok hozzá szokva az éjszakázáshoz) :(
Viszon most reggel fél9-9:45-ig aludtunk egy nagyot :lol:

Ági

Kép

Kép
agica1126

Kép tropicariumban

Kép Ő is tud idétlen pózban aludni :lol:

Kép medencében

Kép

Kép

Kép Viranka ezt neked fotóztam, Gréta cica is tud sírni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Küldtem a g-mailre is képeket. Amiket ide nem engedett feltenni.

Heni nekem is küldheted :lol: :lol: :lol: :lol:

Na el, kiscica nyügi :?
később még jövök

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vagyok. Gyorsolvasó üzemmódban olvasok, csak írásig nem jutok :)

Pusszancs nektek!

KépKép
KépKép
fleur

Életjel :D !

Megvagyunk, csak kevés időm van reagálni :roll: .
A képeket mindig végiggörgetem, egytől-egyig imádom őket :D :D !!

A mi napjaink is elég mozgalmasan teltek/telnek: a gyereknap óta Bencének is volt egy erdei iskolás napja, kicsit mi is kint voltunk Pankával, most pedig rettenetesen para vagyok, mert holnap készülök életem eddig leghosszabb útjára (úgy, hogy én vezetek :oops: ): Debrecenbe megyek a gyerekekkel, anyósommal és sógornőmmel 8) . Görcsben van a gyomrom :oops: , de biztosan jó lesz, csak egyszer érjek oda :oops: . Vasárnap reggel már jövünk is haza, ez csak egy rövid hétvégei rokonlátogatás lesz, és a Balcsi előtt nem is baj, ha melegítek a hosszabb utakra 8) .

Kiskolbi, a bulátás infót szeretném megköszönni, rá is vetődtem a DM-ben, Panka ügyesen eszi, és imádja :D , látni kellett volna, micsoda óbégatásban tört ki, mikor egy kis tenyerére ragadt darabot elvettem tőle :lol: :lol: .

PMS :evil: :evil: :evil: , az utóbbi pár napban én is bolond voltam :evil: ...én tiszta ideg vagyok ilyenkor...annyira feszült vagyok, majd szét pattanok...megkérdeztem a nődokit anno, azt mondta, ha naon zavar, kapjak be egy Xanaxot :shock: . Hát most szopi miatt az is kilőve :roll: ...marad az idegbaj :twisted: .
Egyébként nekem már nagyon régen megjött, talán 2 hónapos volt Panka :cry: (bírtam volna még...). Teljesen normális, bár rendszeresen késik pár napot :? .

Ááááá, egy csomó mindenre akartam reagálni :oops: . Na majd ma talán...
Ja, Panka inkább kevesebbet alszik az utóbbi napokban: 6 körül kukorékol :roll: .

Néhány képet dobok, aztán még utazás előtt megpróbálok bepótolni pár oldalt...legalább terelem a figyelmemet :oops: .

Kép Farkasszem :D

Kép Kép Én is be akarok menni az ugrálóvárbaaaaaa :evil: :evil: :evil: :evil: !!!!

Kép Kép Haggyámáááá!! Akkor is megkóstolom :P !

Kép Egy új kedvenc kép :D !
dettyk

K. Timi: igazi huncimunci (sőt: hunzimunzer! ;-) Ádámod! Gyógyuljon meg mielőbb, küldöm a ++++++++++-t!

Ágica: igazából csak ijesztgetni nem akartalak sem Téged, sem itt senkit a mozgásfejlődési mizériákkal, ezért írtam, hogy ne hasonlítgassunk. De ha nem zavar Téged/Titeket, mindig szívesen leírom, Ádi épp hol tart, ill. mit mondanak rá.

Kiskolbi: részmunkaidő=álom, sajnos, igaz! Még egy szakmán belül is megoszlik, ki hogyan dolgozik (pl. ahol én tanítok, ott rengeteget kell dolgozni, favágás-papírmunka nagyon sok van emelett, de ha összejön az új, ott kevesebb óraszámban kellene, 2 napra csoportosíthatnám az órákat stb. -- szóval ki kell fogni... a kutatói szférában is tudok helyet, ahol napi 8-9 órát nyomni kell, olyat is, ahol heti 10 ó jelenlét a kötelező, meg olyat is, ahol szinte semmi munka nem folyik... én azért meguntam, hogy csak azért, mert kevesen vagyunk, kismilliárdnyi diákot tanítsak, levelezzek velük stb., imádom ezt amúgy, csak nem többezres hallgatói létszám mellett, úgyhogy ha van olyan hely, ahol tizedennyi hallgatóval MINŐSÉGI munkát engednek végezni, oda megyek... csak hát ilyenből tízévente van egy, ha egyáltalán... Neked nagyon rugalmatlan ilyen szempontból a mhelyed?)

Móni: Gréticica maga a gyönyörűség, könnyes arccal pedig egyszerűen csodaszép királylány!!! :-) Szuper a tropicáriumos fotó is, nagyon tetszik!

Dettyk: a gyerekeid olyan szépek, hogy festeni sem lehetne szebbet, az utolsó kép tényleg fantasztikus!

Ja, csatlakoznék a Anti PMS Fan Club-hoz, magam vagyok a klasszikus PMS-nő: meleghullámok, sírás-nevetés egyidejűleg, türelmetlenség a köbön, aztán 1. menzesznap mintha elvágták volna...

Kép
Kép
irina

Irina: Én inkább csak hálás lennék érte hogyha leírod hogy hogy haladtok.Egyáltalán nem ijesztegesz.
:)
Ági

Kép

Kép
agica1126

Na már megint oldalt kezdtem :lol:

Kép

Kép
agica1126

Helló, megint alvás van:-)

Irina én is örülnék neki, ha leirnád, éppen hol tart Ádika, meg milyen gyakorlatokat csináltok, stb.

Ágica kezdődik a ki kezdi az oldalt verseny??? Csak sajna Timikénk nagyon passziv lett:-( :-( igy ki fogja megszámolni????

Móni, hogy Gréta cicád mekkora könnyeket hullat, eszem meg a kiscsajt:-) nagyon szuperek a képek!

Kiskolbi hajrá kocsi project, aztán lakás project, aztán tesó project!!!

A kis drágámat ma nem küldöm senkinek sem, mert egy angyal:-)
bocsi csajok :wink:

Holnap megy apa állásintejúra, hát most az egyszer nem tudom, hogy drukkolja e neki, mert nettó 30 ezerrel több volna a pénz, de viszont messzebb is van, meg folytonos műszak lenne:evil:
Úgy utálom, hogy erre mi felénk nincsen normális munkalehetőség. Én már előre rettegek, hogy majd fogok e tudni találni valamit magamnak, mert tesó még várat magára.

Heni
KépKép
heni81

Borostyánlánc: nálunk most vagy az hat, vagy ennyire birja a fájdalmat, avgy lehet nem is fáj a drágám inye, de nem szenved nagyon a felső fogai végett, pedig úgy vettem észre mintha az egyik már kicsit kint lenne, csak ugye nem enged hozzá érni, én meg nem erőltetem.

Pétekém utálja ha macerálják. Nem szeret öltözködni, nem szereti ha fülét tisztitom, körömvágás rémálom, ugye az orrszivásról meg ne is beszéljek. Ő az a ne macerálj már tipus. Hát ez van.

Heni
KépKép
heni81

Dettyk, hát elfelejtettem reagálni a gyönyörűséges Panka képekre:-) Valami tündér a kiscsaj, szuper a tesós kép:-)
Nálunk is menő a földkaparászás, meg a fű szaggatás:-) csak úgy néz ki a körme utánna, mint egy munkásnak :wink: szerintem kell már nekünk egy homokozó, csak félek megenné a homokot :evil:

Heni
KépKép
heni81

Hello Lányok,

Viranka,
Isten hozta a legifjabb családtagot!

Kép

Heni,
Jesszusom, egyszerre 4? :shock: Legalább hamar túl lesztek rajta. Péterke, a rendszergizda :lol:

Kiskolbi,
nekem hamar (szülés után kb. 3 hónappal) megjött és miután már nem szoptattam sima fogigátlót kaptam. Az első 2 „érdekes” volt, de azóta úgy beállt, mint a katonatiszt. Ugyanúgy óramű pontossággal jön meg, mint lánykoromban. És már nem is olyan rengeteg és nem is fáj annyira, mint kezdetben. Biztos, h segített a bogyó.

Regi,
Igen. :lol: De két részletben. A porszívózás/felmosás ma délelőttre maradt. De most csilli-villi minden. Vagy 1 napig…

Medence: apa tegnap hazahozta a dzsungeles pancsit (mint Kőszegi Timiéknek és Lmóniéknak) és LIZI FÉL TŐLE :shock: :shock: :shock: . Az apja belerakta (ruhástul az üres cuccba) és reszketve sikítozott. Gondoltam, h ma ismerkedünk majd vele. De mikor bementünk abba a szobába, ahol volt a medence, már rögtön kapálózni és sikoltozni kezdett. Másnak nem volt hasonló tapasztalata? Most akkor ennyit a fürcsiről? :roll:

Grétike zabálnivaló, ahogy kint pancsizik.
No és Panka, ahogy néz a kalpagban!

Képzeljétek, Lizi végre fölült magától. Sajnos lemaradtam róla, de kétszer is mászás közben láttam utoljára, nem sokkal utána meg csücsült. És a földön haladásunk kezd átalakulni a kúszásból a mászásba. Ezeknek leginkább azért örülök, mert mióta fölálltunk, semmit nem hajlandó csinálni, csak állni. Mindenhol talál vmit, amiben fölkapaszkodik. Ja, és pont lesz.r minden játékot. Bármit odaadok neki, megfogja, és földhöz vágja... :roll:

silka
silka

ha nem vág ki.... :evil:

Irina :)
mintha én írtam volna :)
[quote] írta:dival saját idő (az egyik barátnőm véleménye áll közel a saját vágyaimhoz: szerinte minden baba "megérdemel" saját időt a szülővel, és ez akkor megy, ha mondjuk a nagyobbik már bölcsiben-oviban van, így a kicsivel is lehet saját idő; persze a 2. gyerek már mindig testvér mellé érkezik, így mindig is osztoznia kell a figyelmen, de nem mindegy, mennyire)

ez milyen igaz :) olyan jól esett kikapcsolódni :) esküszöm az volt a munka :) kikapcsolódás :)
-- nem bírom a tartós itthonlétet; nem vagyok az a típus, aki évekig tudna boldogan itthon lenni, őszintén szólva a "pár óra munkával boldog anyuka" típusba tartozom, feltölt(ene) és az itthoni monotónia is megszűnne [/quote]

így utólag belegondolva,jó h. nem lett kistesó hamarabb :oops:
[quote]- írta:- az energiáimat jelenleg egy gyerek is teljesen felemészti, és a véleményemet nyilván az is befolyásolja, hogy Ádi elég beteges (volt), fogalmam sincs, hogyan birkóznék meg egy kisbabával hirtelenjében (akikben fel sem merül ez, azok nyilvánvalóan egész más típusúak, mint én )

[quote]- írta:- anyagi okok miatt is mindenképpen vissza kellene menni dolgozni (ha lakást veszünk, ha nem)
Szóval elég sok ok van. Vitát nem akarok generálni, ezt leszögezem, ezek a saját véleményeim, nem tények vagy általános igazságok, így pl. nem gondolom azt, hogy rossz a kis korkülönbség tesók között vagy hogy csak az a jó, ha a saját idő koncepcióját mindenki megvalósítja -- ezek mind, mint minden, ember-, család- és babfüggő dolgok!

Ágica!
de belehúztál :) Petra kasziózik :shock: nem Bálint tanította neki :wink:

Kolbi!
meg ne lássam felül a nevedet :wink: dóóóóógóóóóózzzzzáááááááá,mert nem lesz ez így jó 8)

Heni!
rám hülyén nézett a védőnő mikor megkérdeztem,h. nem baj ha dobozba teszem a gyereket?Robi meg elkezdett röhögni :oops:

Regi!
senkinek semmi köze hány gyereket szülsz,de kérdezd meg támogat Titeket anyagilag?S ha igen akkor megbeszéled Zsoltival :wink: Én azt bírom mikor
--mikor lesz eljegyzés/esküvő? :arrow: ebből következik :arrow:
--mikor lesz gyereketek? :arrow: mikor szülsz/mi lesz a neve stb....

Ma elmentünk védőnő/dokinéni látogatásra :9
Bálint hízott kemény 90gr-ot,nőtt 0,5 cm-t :) Mivel nagy a gyanú a tejérzékenységnek emiatt fehérjepótlásra az alábbi tanáccsal láttak el:
tojást megfőzni :arrow: sárgáját felnegyedelni főzelékbe beteni,figyelni :) ha nem allergizál akkor 2 nap múlva ismét,s így tovább míg egész sárgáját megeheti :) halat ne adjak,mert allergizálhat nagyon :)

mozgásfejlődés engem spec érdekel,mert Bálint is néha repülözik még,kipróbálom láb lefogást :) s Irina írjad mi történik veletek :)

Lmóni
Édi Gréta :) tényleg sír azon aképen :roll: :wink:

Nevemet én nagyon szeretem,bár volt időszak a mikor utáltam 8) s ez is volt egyik oka nem vettem fel Robi nevét :oops:

PMS 8) 8)
bár nekem még nem jött meg,vannak eléggé arra utaló tüneteim :oops: hiszti,türelmetlenség... :oops:
Anitja????????

pusza

ja s mind2 gyerekem alszik :shock: ilyen is csak éjjel szokott lenni :lol:

KépKép
viranka

Gratulákat köszönjük átadva :)

KépKép
viranka

Na megtöröm az 5 órás csendet :lol: (azóta már lehet írt valaki, ezt a hsz 1 órája írom)

Köszönöm szépen a Gréti dicséreteket :lol: :lol:

Viranka Mi is küldjük gratulációnkat a kis családnak :lol: :lol:
Mira csúcs volt picinek :lol: :lol:

Heni pedig beleéltem magam, hogy rövid idő alatt teljesítem a 2. gyermeket és ráadásul egy tündéri kisfiút :wink: :lol:
Nagyon érti a számítógépet. :lol:
4 egyszerre, az szép lesz.
Párodnak drukkolok, csak 30e több.

K.Timi Ádám nagyon aranyos.
Egyforma vízforgatós medencéjük van a csemetéinknek :lol:

PMS szülés után pontosan 6 héttel megjött azóta rendszeresre beállt.
Ha közeledik elviselhetetlen tudok lenni és depis, ne szólj hozzám napjaim vannak amik az 1 menszi napon megszünnek.

Silka szerintem ez fog változni. Tegyétek bele az egyik kedvenc játékát és vigyétek ki a medencét a teraszra. Egy idő után érdekelni fogja és magától felfedezi. Előtte fújtátok fel vagy már felfújt állapotban látta?
Gréti végignézte ahogy én felfújom és így az első perctől kezdve érdekelte.
Gratula a felüléshez.

Dettyk nyugi, nagyon ügyes vagy és minden rendben lesz. Hipp-hopp odaértek. Küldöm a zabszem eltávolító megnyugtató energiát :lol: :lol:
Gyerkőcök tündériek :lol: :lol:

Ma nagyon sz..r napom volt. Grétacica ma igazi cica volt :? . Összesen 40 percet aludt, sírt, nyüglődött. Délutánra aztán kibújt a 7. fogacska. Ráadásul ma itt volt Anna baba, barátnőm kicsi lánya és megint ikres anyuka voltam. Gréti azért sírt mert ki akart menni, összeszedtem őket kimentünk az udvarra, akkor meg Anna sírt, hogy be akar jönni :? Ma nagyon nem voltak egy hullámhosszon, így elég húzós volt kettejükkel. De azért megoldottam :wink:
Most meg negyed órán belül 3* sírt fel Gréti. Jön a 8.
Nem tudom így milyen éjszakánk lesz :roll:
Szerintem nem sokat fogok aludni :?

Korkülönbség nálunk a Jóisten dönti el mennyi legyen.
Mivel Grétikémre 5 évet vártunk számunkra bármi lehet. De bárhogy alakul mi szeretettel várjuk. Ha kis korkülönbség akkor összenőnek és azért lesz jó nekik. Ha nagy korkülönbség akkor mindkettő megkap engem igazán a legfontosabb, legbújósabb korszakában. Nővéreméknél van kis korkülönbség és nagy is. Mindkettő jó. Csak az előző jobban kimeríti a szülőt.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Mire elolvastam, már nem tudom, mit akartam írni... :?
Képek szupik, az biztos!!! :D

Kicsit le is vagyok lombozódva. Elhagytuk a tescoban Szeli édes sapiját, pedig úgy imádtam... :cry:

Na, jó éjt!

Kép

Kép
regcsiken14

Húúúúúúú lányok!
Nagyon látszik, hogy ma nem volt hőség.
Sehol senki.
Na én megyek megpróbálok vasalni :? :? aztán gyorsan sokat aludni.
Már ha hagy Grétikém.

Jó éjt nektek.

Puszi.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Silka! Szeli a homokozó szettől ijedt meg, még sírt is, de már szeret vele játszani (homokozóban még nem voltunk).

Kép

Kép
regcsiken14

Móni,

igen, felfújt állapotban. Végignézte, ahogy küzdök vele. :lol: Estére addig eljutottunk, h leülünk mellé - ő az ölemben - és végre hajlandó volt megfogni egy pillangót. Cselesen beledobtam neki a lasztiját, de nem mert érte bemászni.
Gratula a fogacskához! Ti is jól belehúztatok! :lol:

Jó éjt mindenkinek!

silka
silka

Na ne már lányok!
Sehol senki?
Hahóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó
Koránkelők!!!!!!!!!!!!!!!!

Nekünk nagyon rossz éjszakánk volt :cry:
Grétike sírt a foga miatt, amikor meg lenyugodott a dentinoxtól akkor mozgás fejlődött :? Kb 3 órát sikerült aludnom.
Na, megyek főzők egy kávét.
Szép napot mindenkinek.

Silka meglásd annyira meg fogja szeretni a medencét, hogy majd ki se bírod venni belőle.

Puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jó reggelt !

Nekünk ma jó éjszakánk volt.
Ádi kétszer kelt de mind a kétszer elég volt, hogy odamentem és lefektettem betakartam és már aludt is tovább mintha mi sem történt volna.

lmóni : igen láttam, hogy egyforma medencébe nyomjuk.

Silka : én a medencét elötte fújtam fel Ádi a járókából figyelt és nyúlkált kifelé.
Amikor kész lettem rögtön bele tettem és már csapkorászott is igaz még víz nem volt benne.
Aztán szerdán kitettem az erkélyre vittem bele langyos vízet és már benne pucérkodott a drágám.
De hidd el hipp-hopp ráérez az ízére és tutti ki sem fogod tudni venni belőle annyira élvezni fogja.

Lányok ma megyünk az aneszteziológushoz. Kiváncsi leszek mik lesznek az előírások bár szerintem lehet nem is lesz semmi az egész műtétből így, hogy Ádi taknyos. Már szeretnék túl lenni rajta mert ha most azt mondják, hogy így, hogy beteg Ádi nem lehet akkor tutti nem lesz megcsinálva soha max akkor ha már ő dönt róla.

Na megyek készülök a mai napra.
Mindenkinek szép napot.
20200310173350

Jó reggelt!

Én itt, de nekünk is elég rossz éjszakánk volt. Nem elég, hogy Szeli szokás szerint többször ébredt, még valami autóriasztó is szólt legalább fél órán keresztül. Azt hittem, a guta megüt. Úgyhogy elég hulla vagyok, kávé ide vagy oda, már egy olyan Plusssz-t is megittam, de hiába... Pedig tornázni akartam.

Szeli meg olyan nehezen aludt most el... :cry: Szegénykém! :(

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Csak egy gyors életjel!!!

Apának ma koncertje van, egész héten arra készülődünk, én vagyok a jobb keze... (ilyenkor persze jó vagyok nála... :roll: )
Rohangálok, intézkedek, szerveszkedek össze-vissza!

Gyerekek jól vannak, VikDan már négykézlábazik, úgy próbál mászni, ha leteszem sokáig ül, kiságyban nagyon jól elvan. Az éjszakák is jók, 5-6 között ébred, és újabban (nagy örömömre) kaja után visszaalszik. Ez a nyári szünetre nézve nagyon jó hír!!!

Igyekszem majd jönni, de ma még a gépet is szétszedik, azzal veszik fel a koncerten a hangot. Ha újra összerakják akkor jövök!!!

Nagy pusszancs mindenkinek!!!

Ünnepelteknek sok-sok boldogságot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Betegeskedőknek gyors gyógyulást!!!

Gremesének pedig pozitív enerdzsit!!! +++++++++++++++++

Kép
Kép
timi26

Gútenmorgerforevribádi!

Úgy látszik megint volt vmi a levegőben, h ennyire rosszul aludtak a kis kópék! Mi is csatlakozunk, este 10-kor zokogással kelt és nem tudtuk mi se megnyugtatni vagy 40 percen keresztül. Remegett a félelemtől. Mintha nem tudta volna, h hol van... Lehet, h rosszat álmodott? Tudnak egyáltalán már rosszat álmodni? És nem mástól nyugodott meg, mint a SZOMSZÉDUNKTÓL :shock: :shock: :shock: ! Pont akkor jött haza, két kedves szó Lizinek és már abba is hagyta a sírást. Mi meg csak lestünk. Mondjuk nagyon szeretik egymást, de ez akkor is döbbenetes...

Móni, KTimi, majd mutatom Lizinek a Ti csemetéitek fürdőzős képeit, és akkor majd kedvet kap talán ő is a dzsungelhez. Egyébként sztem a tetején lévő levelektől fél...

KTimi, takonynak gyors múlást, h végre meglegyen a műtét!

Timi, jó, h jelentkeztél, majd akkor holnap várjuk a beszámolót!

silka
silka

Sziasztok!

Pár oldalt sikerült még tegnap visszaolvasni, egy csomó mindenre reagálni is szerettem volna, de persze a szita agyam ma már nem sokra használható....
Mindenesetre minden időközben ünnepeltnek sok boldogságot kívánok!
Nagyon gyönyörűségesek a fotók, már tényleg komoly csajszik és pasik vannak itt!

Látom, nem csak én vagyok kevesebbet illetve ritkábban. Remélem azért az elmúlt hetekhez képest sűrűbben tudok jönni a közeljövőben. Bár lassan vége az ovinak és akkor egész nap három gyereket kell lekötnöm. Hát nem lesz könnyű. Ja, igen, korkülönbség!

Korkülönbség: én kis korkülönbséghez tudnék tudnék hozzászólni, tudnék mondani kb száz érvet mellette és kb. száz érvet ellene! :D

PMS: Jajj, ne is mondjátok, sajnos nekem is megjött ( most először, egy picit még később, mint a fiúkná), de már két hete szenvedtem és éreztem, hogy ez lesz a vége! A tejcsin nem vettem észre változást tőle szerencsére!

Most nem is tudom hirtelen mi volt még a téma. Ja, mozgásfejlődés.
Zita még mindig csak törbbszörös forgó, gördülő bajnok, illetve rák üzemmódú. Hason emelgeti magát, a keze kinyújtva, lábak rogyasztva, éppenhogy felemelkedik a popsi, és nem megy tovább, ez meg persze hisztit vált ki.
Fogunk még nincs, pedig most már nagyon várom!

Medence: Hát harmadik gyereknek már a cumit is csak a kutya nyalja le..... szóval utólag jöttem rá, hogy semmi fokozatosság nem volt, az udvaron felfújtam a kis medencét, bele víz, gyereket meg bele. Az ismerkedést átugrottuk, jött rögtön az élvezkedés. MOndjuk a mellé mászó, rötyögő testvérek is biztos sokat segítettek a dolgon, de Zitának nem volt ellenvetése.
Silka, az jutott eszembe, ha a kedvenc játékok se segítenek, hogy (ha belefér) esetleg a már megszokott kis kádat vagy játszószőnyeget tegyétek bele a medencébe és hátha az csalogató. Illetve valamennyire másszatok be ti is vele, hát már amennyire ez megoldható, hogy a kezetekben legyen, de mégis a medencébe.

Mesi, sokat gondolok rád!

Hirtelen ennyi, puszilok mindenkit!

KépKépKép
bongyi

Sziasztok,

Én is vagyok ma, eddig csatangoltunk, tegnap előtt az ikreknél, tegnap fodrásznál.
Erre tegnap estére Robesz belázasodott, és megy a hasa, az éjszaka velem aludt, egész jó volt, hűtőfürdőztünk, a kedve viszont jó, úgyhogy mivel itt hétvége, kihívom a dokit. Ja és hát a cicit is nagy nehézségek árán fogadta el, valamennyit ki is hányt. szóval aggódom, csak az a jó, hogy olyan kis jókedvű, remélem semmi komoly.
Azért hogy meg tudok én ijdeni, hát amivel először találkozik az ember.

Minden kép csudajó.
Az ünneplőknek sok boldogságot.

Gyorsan csak Emese, minden a legnagyobb rendben lesz, nyugi, gondolok Rátok én is sokat, sőt most, hogy megjött, elkezdtem gondolkodni én is, hogy lassan, lassan lehet próbálkozni, no azért még odébb van, csak a hááááát

Tegnap előtt benne volt Robesz a Blikkben, és 3. lett egy gyereknapi szépségversenyen:)
Ezzel a képpel. Kép

Még annyi mindent szeretnék írni, no majd jövök

Kép
Kép
nektarin

Vettem egy új kalapot és egy kendőt (hát nem teszvesz áron, de ez van...) :D
Kép
Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Tegnap nem tudtam jönni, mert cefetül éreztem magam!
Estére rámjött valami takonykór, plusz hulla fáradt voltam. Persze, mert tegnap előtt elmentünk vásárolni, és biztosan az autó-légkondi bekavart. Szerencsére Zsófinak semmi baja, mára már én is jobban érzem magam!
Amit sérelmezek, az az, hogy Zsófi 7-kor kelt, és még mindig nem aludt, holott 4x próbáltam altatni. Én már régen aludnék!!!!

Nektarin! Jaj, de jó ez a fotó, és gratulálok a III. helyhez! Hány induló volt? 4? :lol: :wink:

Csak bátran, bátran, tessék tesót gyártani!!!!! Csinálhatunk egy al-topikot "téli kistesók" címmel! :lol:
Robesznek meg jobbulást! Szerencsére Ők olyan könnyedén veszik a betegségeket.

Bongyi! Neked is köszönöm a rámgondolást! Nagyon sokat számít!!!
Amióta korábban írtad, hogy a harmadik gyereknél a kutya nyalja le a cumit, ez annyira megtetszett, hogy mi már most "alkalmazzuk". Nem tudom, mi lesz a harmadiknál... :shock: :lol:
Gondolom nem lehet egyszerű a három lurkóval, de biztos vannak olyan percek ,amikor elszórakoztatják egymást, és Te csak lehuppansz és nézed Őket. :D

Silka! Szerintem ültesd be a szomszédot a medencébe, és tedd mellé Lizit! 8)

lmóni! Jaj, Kiscsillagnak hogy potyognak a könnyei... Eszem a szivét! A Tropicariummal nagyon jó ötletet adtál. Ha jól leszek, mi is elmegyünk! :D

Regi! Én nem igazán értem ezeket az autóriasztókat. Vagyis inkább az autók tulajdonosait. Ha egy megszólal, tuti egy óráig zeng a környék. Ilyenkor hol a tulaj, hogy megnézze, nem éppen lopják-e az autót? És hol van, hogy leállítsa??? :roll:

NA most mennem kell, talán el tudom altatni Zsófia Főhercegnőt! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?