A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

A házban meg lehúztam a redönyöket, így az emelet egy picivel melegebb, de lent pulcsit kellett felvennem. Persze ha tartósan meleg lesz biztosan feljebb megy itt is a hőfok.

KépKép
jazmin2005

Inkább pulcsit kelljen felvenned még most, de később mindannyian irigykedni fogunk a kellemes idő miatt rátok. :)

k.a.t.i.c.a

Hát remélem, hogy jó idő lesz nálunk a nyáron. Tavaly leszigeteltettük a tetőt és ablakokat cseréltünk, meg lett redőnyünk is. Előző évben simán mértünk 36 fokot az emeleten.

KépKép
jazmin2005

El is felejtettem írni, tegnap a dokimmal szóba jött a Telki magánkórház. Mondta, hogy a múlt héten küldtek onnan hozzá egy várandóst, akinél ott a 27. héten vették észre, hogy iker terhes. Azért az elég durva, nem?

KépKép
jazmin2005

Sziasztok!

Látom mindenki szenved a melegtől :(
Itt az egyetlen ember az országban, aki örül neki, ugyanis jó kis náthám van, de a napon, mintha elfújták volna :)
Ma voltam védőnéninél, és eléggé elszomorított, nem híztam már jó pár hete, és nagyon feszes a pocakom, azt mondta szerinte nézessem meg, hogy tud e fejlődni a baba :( úgy letört. Pedig élénk a kis nyuszifül és adom neki a sok gyümit meg vitamint, de hát mit csináljak, én ilyen vagyok, meg persze az idegeskedés sem tett jót, de hát ez van. Én pedig úgy igyekszem...

KépKép
columbine

Ági, nem vagy egyedül, aki örül ennek a melegnek. :) Engem mondhatni ez éltet. :D
A baba miatt szerintem ne aggódj, a sok gyümölcs és vitamin biztosan jó hatással van rá, és Ő bizony úgyis elveszi Tőled amire szüksége van. Viszont magadnak így az idegeskedés után azért adj egy kis plusz vitamint, mert neked is bírni kell a strapát!! ;)

k.a.t.i.c.a

Én nem azért félek a légkonditól, mert baktérium forrás.
És használtam világ életemben,mégsem lettem tőle "úgy" beteg.
Egyedül arra kell figyelni h rendesen tisztán legyen tartva.És a kinti hőmérséklettől ne legyen bent 5-6 foknál hidegebb.

nicike

Ági Én is 20 dekát híztam másfél hónap alatt,a baba meg több mint fél kilót hízott,ebben tegnap is biztosított az orvos :D
Ne izgulj,tuti minden rendben.Csak ne idegeskedj:)

nicike

Nálunk most még egész jó, kint 32 fok van, bent meg 27.

Hallott esetleg valaki valamit erről a szlovák sejtbankról:

http://www.cordbloodcenter.com/

A neten találtam, de jó lenne hallani róluk valami tapasztalatot... Nem tudom mennyire megbízhatóak, mindenesetre olcsóbbak mint a többi...

yuyu79

Ági!

A sok bíztatás mellett azért mindenképp menj el dokihoz, mert pont ma leveleztem egy kismamával, aki mindhárom gyermekét előbb szülte 3 héttel és ráadásul az utolsó két hónapban feküdnie is kellett, mert "befelé" nőtt a pocakja. Vagy legalábbis valami ilyen remek dolgot diagnosztizáltak nála, a lényeg, hogy nádszálkisasszony volt, pont mint Te, és a terhesség végfére is csak 55 kiló volt.
De azért nem kell megijdeni, teljesen egészséges szép nagy babák lettek a végére és semmi komplikáció nem volt, csakhát van, aki ilyen alkat.
Van aki meg bálnásodik... :wink:

Légkondi: Fertőzéstől bevallom én sem tartok, az ájulástól és magas vérnyomástól viszont annál inkább, ami még többet árthat.
A másik meg hogy azért az immunrendeszernek is kell néha adni egy kis löketet.
A munkahelyemen most fertőtlenítették egy hónapja az összes gépet. A kocsi is volt már.....
Ja és a vezetés 60 fokban, szédülve sztem sokkal veszélyesebb tud lenni.....úgyhogy én tuti használom ezen mérlegelések alapján.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Égi, mikor voltál utoljára uh-n? Eddig minden rendben volt nem? Szerintem durva, hogy ezzel ijesztgetnek, hogy kicsi a hasad, meg nem hízol. Ha valaki sokat hízik akkor meg azért rinyálnak... Amin kersztül mentél az elmúlt hetekben, hát szerintem nem csoda, hogy nem híztál. De a baba elveszi ami kell neki, úgyhogy szerintem se aggódj ;-)

yuyu79

Ági, bocs, mellényúltam :-D

yuyu79

Ági!
Ne izgulj, a baba biztos elvesz tőled minden neki kellőt. :)

Katica!
Tiszteletben tartom a véleményed, de annak ellenére sem félek a légkondiktól, hogy sok negatívumot olvastam róla.
Viszont vannak előnyei is: közel 20 évvel ezelőtt 1,5 évet éltem Pakisztánban (Apu ott dolgozott), és nyáron a 40 fokot nem nagyon tudod máshogy elviselni (a helyiek sem, pedig ők abba születtek bele). Volt, hogy egész éjszaka áramszünet volt, és inkább a kertben a nyugágyakon voltunk, mert bent nem lehetett elviselni a hőséget.
Az első munkahelyemen pedig csak ventillátor volt, a nyári kánikulában pihegve tudtunk csak dolgozni. Már ha munkának lehet azt nevezni, amikor épp, hogy csak levegőt kapsz, de gondolkodni már nem nagyon van erőd.

Egyetértek Nicivel, ha nem extrémen nagy a különbség a kinti és benti hőfok között, és megfelelően van tisztítva a berendezés, nem vagyok ellene. Ha az aktuális szobatárs kicsit hűvösebben szereti, mint én (elég fázós vagyok), inkább jobban felöltözöm (pl. a legnagyobb kánikulában is mindig van nálam egy kardigán, tömegközlekedésen is néha kell).
Én úgy vagyok vele, hogy ésszerű határok között használjuk ki a modern élet kínálta előnyöket, valamilyen szinten szerintem úgyis alkalmazkodunk ezekhez is.
Remélem te sem bántódsz meg, hogy nem értek veled egyet. :)

Beus

Kép
félhold

Ági, Te még nem voltál a 28 hetes uh-n, nem? Az mostanában lesz aktuális Nálad, nem? Szóval biztos, hogy semmi gond nem lesz, az meg tényleg nem hízlal, ha az ember stresszel... :(
Mondjuk lehet, hogy nem 28 hetes uh-nak hívják, de a 28 és 32 hét között csinálják!

A légkondival kapcsolatban, biztosan nem a legegészségesebb dolog, de én most értem haza Bp-ről, és megmondom őszintén, hogy az ájulás környékezett... Nem tudom, hogy ki mennyire bírja ezt a hőséget, de tényleg nagyon veszélyes! Nem gondolok rá, hogy rosszul leszek, de tényleg a rosszullét kerülgetett, pedig vízet is hordok magammal mindig, és éhesen sem indulok útnak! Szóval az biztos, hogy most nekünk még jobban vigyáznunk kell magunkra, mert ha rosszul esünk, annak csúnya vége lehet, így inkább a klíma mellett vagyok, bár itthon nincs és autónk sincs, amiben lenne, de az új lakás ebből a szempontból profi! Nagyon jó a klíma itt bent! ;)

sophie27

Én sem rajongok a légkondiért, amíg lehet nem is használjuk, de én fülledt melegben iszonyú rosszul vagyok. Ez mondjuk terhesség előtt is így volt.
Új lakásunkban lesz, de nem hiszem, hogy gyakran bekapcsolom. Irodában viszont nem tudok mit csinálni. Nem egyedül vagyok és mindig a többség akarata érvényesül :).

Cs.

Kép

Kép
csimby

mecsi: pedig foglaltunk neked helyet melletünk, csak hát nen jelenkeztél, így azt hittük, hogy nem jöttél el. :( az előadás tényleg jó volt, nagyon jó fej ez a doki (Dr. Bálint Mihály). Viszont hogy nincsen klíma, meg csak pár ablak nyitható, azért az durva volt, majdnem lefolytam a székről, azért is ficeregtem végig, mert a hátam/derekam is beállt nagyon és sehogy sem volt már jó az ülés.
Ott volt egyébként Csenge is melletünk a szélén :)
Kár, hogy nem jöttetk oda andakával!! Legközelebb talán sikerül előbb odaérni egy konkrét megbeszélt talákozóra még az előadás előtt, hm?

mákszemnek drukkolok, hogy minden rendben legyen és pihenjen sokat!! :!:
lei

columbine!
én az első babámmal 60 kg val mentem szülni ill. 90 pocakkörfogattal végig a védőnő azzal paráztatott hogy milyen kicsi a pocakom és milyen feszes.
a 32 héttől nem híztam vele csak fél kilót az eredmény egy 3100grammos 1 héttel túlhordott eleven kis ördögöcske!
ne izgulj!
Egyébként mekkora az a pocakméret egyébként egyébként most 83 cm a másodikkal pedig elvileg a 2 babánál jobban enged a pocak főleg sajna az első császáros lett tehát a hasfalam sem valami helyde erős!
Igen nekünk kicsit befelé terjeszkednek jobban ami nekünk nem a legjobb de szerintem őket nem zavarja!

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1

Betti, pont így vagyok én is, nem is idegeskedem rajta, csak nem jó hallani, hogy nem a nagykönyv szerinti a dolgok folyása :) a legjobbat akarom nyújtani ennek a lánykának :)

Mecsi, sajnálom, hogy nem találkoztunk tegnap, nagyon vártunk pedig! Jövő héten mindenképpen gyere oda hozzánk, Csenge is próbál jönni, ha lesz kire bízni az ifjoncot, és a torna meg árnyékos helyen volt, annyira kellemes, és persze végig pletyiztük, szóval nagyon jó, gyere!! Andaka, ha tudsz te is :)

Zsófi, Yuyu még nem voltam UH-on, majd csak 32. hét körül megyek dokihoz és akkor ad beutalót, pedig nagyon szeretném már tudni, hogy mi a helyzet odabent, egy kicsit izgulok, hogy a sok idegeskedés nem ártott e meg neki. Annyira mondják, hogy még a stressz is befolyásolja a növekedését meg mindent, szóval nem tudom mit gondoljak, addig nem nyugszom amíg nem mondják, hogy mindene rendben növöget.

Apróka, remélem ilyesmiről szó sincs, egyszerűen tényleg alkat kérdése lehet, de azért próbálok sokat pihizni én is. :)

Elhatároztam, hogy most már nem hallgatok senkire, mert ahány EÜ dolgozó annyi elmélet a súlyommal, a méretemmel stb. kapcsolatban. :D

KépKép
columbine

Lányok enm akartam "pánikot" kelteni :oops:

Columbine én se nagyon híztam, sőőt amit felszedtem azt a kórházban most leadtam...

most amikor bennt feküdtem a kórházban, kézeljétek el az egyik fiatal párnak nem fogadta el aKrion az őssejtet mert kevés volt... állítólag ez előfordul.. hiszen nem tudni mennyi van a köldökzsinórban.. így elvesztettek 30-40e Ftot és még az őssejt sincs meg.

na megyek vissza feküdni
Vendég

Sziasztok!

Láttuk, hogy hüvibe tornáztatok, pedig részben amiatt nem mertünk menni, meg inkább az odaúttól féltünk, hogy ránk sül a gatya.
Hihetetlen mennyire nem volt levegő a terembe, pedig az előadás nagyon jó volt. Tetszik ez a pali, ahogy hozzá áll a dolgokhoz. Én az Uzsokiban fogok szülni, kár hogy ott nincs lehetőség megválasztani a "pózt".
Ági jól fogod fel a dolgokat, nem kell itt állandóan izgulni.
Tegnap Mecsivel megmértük a pocakom, ha jól emlékszem 104 cm volt.
Jövőhéten mi lesz a téma? Tetszett, hogy kicsit csavarogtunk. Mecsivel este 10-re értünk haza. :D

Kép
andaka

Sziasztok!

Szerintem senki ne féltse a babáját, és ne aggódjon minden "apróság" miatt, mert ezzel csak árt. Magának, és lehet a babának is. Nagyanyáink, anyáink idejében hol volt még ultrahang, és mégis itt vagyunk, egészségesen. Amelyik baba életerős, azt agyon sem lehet csapni, amelyik viszont nem, akkor már jobb is, ha elmegy, még idejében. Lehet durván hangzik, de én hiszek a természet szelekciós erejében.
Egyet jegyezzetek meg. Az immunrendszereteket, soha, semmilyen körülmények között ne vegyétek tréfának, ne "adjatok neki", úgymond, hogy ennyi kell, meg legfeljebb edződik. Sosem tudhatjátok, éppen egy ilyen könnyelműség folytán mit szedtek össze, amit aztán akár egész életetekben hordozhattok, és megbánhatjátok.

Kép
felicia

Sziasztok!

Amint igértem, ime a SOTE-s szülésfelkészitő beosztása (amiről már lemaradtunk, az ismétlődik, tehát az első kettő majd júliusban ismét lesz):

máj 15: A terhesség élettana.

máj 22: A terhesség higiénéje és mentálhigiénéje. Táplálkozás a terhesség alatt.

máj 29: Konzultáció, filmvetités. (nem irja, hogy milyen film, sajnos)

jún 5: Családjogi törvények. Társadalombiztositási törvények és rendeletek.

jún 12: A magzat egészségét vizsgáló eljárások.

jún 19: Családközpontú szülészet. A szülési fájdalomcsillapitáas. A férj résztvétele és szerepe a szülésnél.

jún 26: A gyermekágyas időszak higiénéje. A családdá szerveződés korai időszaka.

júl 3: A korai anya-apa-gyermek kapcsolat és kommunkáció. Az újszülött korházi és otthoni ellátása. A csecsemő gondozása, érzelmi szükségletei.

júl 10: A terhesség és a szülés lélektana. A szülőszerep.

júl 17: A terhestorna jelentősége, a tornafoglalkozásokon tanultak alkalmazása a szülőszobában.

Kép
Kép
dia123

Dia és azt lehet tudni ezek az előadások hány órakkor kezdődnek?

Kép
andaka

Ha jól emlékszem, azt írta, hogy 16 órától csütörtökönként. És pontosan hol?

Kép
felicia

Sziasztok lányok!
Mozgalmas egy nap volt nekünk a mai, mert holnap reggel vendégek jönnek 4 napra, és még egy csomó mindent el kellett intézni, így most valószínűleg eltűnök 4 napra.
Andi: vesemedence tágulatot nekünk is találtak a 16 hetes ultrahangon, de 3 hét múlva a kontrollon már semmi nem látszott belőle, ugyanezt kívánom nektek is!

Barbi: szuper a szoba, nagyon tetszik, jó munkát neked, de nagyon vigyázz magadra!

Melinda: Mákszemnek üzenem, hogy kitartás, az eredmény megér mindent!

Sziasztok lányok, kellemes hétvégét mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Köszi Szilvi! Remélem, hogy nálunk sem lesz gond belőle.

KépKép
jazmin2005

Jó reggelt!

Tegnap végre eljutottam fodrászhoz, már nagyon kellett egy kis kényeztetés.
Persze azt hittem lefolyok a székről a 2 törülközővel, meg a totál műanyag védővel a nyakamban, de most megint nincs gondom pár hónapig.
Most volt a leányzó esküvője szombaton, megnézegettem a képeket és olyan jó volt nosztalgiázni...

Ma meg egy újabb nap, amit túl kell élni.
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele (akik már nem dolgoznak), de nekem iszonyúan lassan telnek a napok, amióta lekezdtem visszaszámolni. Olyan, mintha minden nap kétszer hosszabb lenne. Pedig most még meleg sincsen, legalábbis itt nagyon fúj a szél és még árnyékos a szoba.

Belevetem magam a munkába, amíg még valamennyire fog az agyam.De majd bekukk, ha lefáradok.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Elég nehezen sikerült bejelenkeznem a babanet oldalára... Már a főoldal sem akart bejönni! Lehet a hőség miatt kergült meg az oldal is! ;)

Jujj, Aproo, de jó neked, én is nagyon mennék fodrászhoz már! Annyira melegem van a hajamtól, pedig nem is hosszú... Elvileg jövő hét csütörtökön megyek a régi fodrászomhoz, de most már jó lenne itt a környéken is találni egy normális szalont, hogy ne kelljen ennyit utazni! Ha valaki tud, valami jót, csak szóljon!

sophie27

nah. és akkor itt van a kedden készült pocakfotó, ami annyira nem profi, mert magamról csináltam, de a lényeg látszik! ;)

Kép
pocakfotó 28+3

sophie27

zsófi!
Igazi kismama pocid van,csini vagy.
Én se látom magamon h látszik h babát várok,de kezdek rájönni valóban Látszik :)

Én fodrásznál két hete voltam,most pedikűröshöz áhítozom.De lusta vagyok bejelentkezni.Pedig két utca:)

nicike

Sziasztok!
Késnek a vendégek, így gyorsan beugrottam egy kicsit.
Zsófi, szerintem nagyon csini a pocakod, és kismamás is, szóval pont olyan amiről álmodoztál :wink:
Pedikűröshöz nekem is kellene mennem, de valahogy most nem tudom erre rászedni magam, lehet hogy meleg, vagy a tegnapi nagy takarítás, de most a házból sincs kedvem kimenni. Azért egy kis kerti medencét felfújtam a keresztfiamnak, őket várjuk 2 éves, legalább neki legyen jó ez a meleg, biztos élvezni fogja.

Kellemes napot mindenkinek!

<
sziszka78
Tolna

Jó reggelt mindenkinek!

Én már megint sikeresen elcsaptam a hasam! Este beszallonáztunk hagymával,nem birtam kihagyni, sajnos :( :( most meg szenvedek.

Lei: Képzeld tényleg intézett a dokim szülésznőt, a CZakker Juditot akit írtam, már fel is hivtam telefonon és jövőhét szombaton este megyünk be a korházba látogatóba és beszélni vele. Nagyon kedves volt! Ma találkozik vele egy ismerős csaj is majd kikérdezem aztán továbbitom a véleményt. Hátha neked is jó lesz ő, ha mást nem találsz.
Kedden pedig torna ott a helyem és legközelebb igy már tuti vagyok kire fogok rászolni :oops: Pedig én a nagypofáju , nem vagyok ilyen. :D 4. VÁRANDÓSSÁG – ZENE – SZÜLETÉS - TÁNC ez lesz jövőhéten hát talán nem annyira érdekes.

Légkondi: Nálunk nem volt a lakásban sem az autóban szenvedtem is sokszor tavaly. Az egész lakásra rásüt a nap reggel 9től délután 4ig és hiába redőny stb..... dögvész pusztít, megmaradni nem lehet a szobába, és mivel az utolsó emeleten lakunk padlás felettünk ami nincs jól leszigetelve az meg nyomja vissza a laásba a meleget Igy idén be is szereltettük a légkondit. Ha tisztán tartja az ember és odafigyel nincs vele gond.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Zsófi szerintem igenis látszik hogy kismama vagy és szépen gömbölyödsz te is!

most nézem a pizsim a jobb cicinél tiszta pötty. Ezek szerint már van előtej. Na ez de hiányzott :lol: :shock: , tegnap este óta néha görcsölget a hasam olyan mint amikor meg jönne, remélem csak a nehéz kaja miatt és nem más.

Hétfőn megyek a kórházba a beutalóért UHra lehet ha nem lesznek sokan ki is várom a sorom. Jön oda valaki UHra?

Nagyon tetszenek a SOTE-n a témák , oda is mehet bárki vagy csak aki ott szül?

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Dia nem tudod ilyenkor a szülőszobákat mindig meglehet nézni?

Húúú,Én reggel mindig olyan jól ébredek h azt mondom akár még 5 gyereket szülnék,estére meg ugy vagyok vele csak ez a kis csaj jöjjön ki:)
Tegnap este 57 kiló voltam(full bedagadva),reggelre meg megint alig 55.
Szerintetek ez már víz?

Akik fogadnak szülésznőt,megkérdezhetem h mennyit szánnak neki? Mert az orvosom azt mondta minimum 30 ezret illik nekik adni.
Ti mennyit adtok?Én még azt se tom kell-e nekem szülésznő :?

nicike

Zsófi, nagyot nőtt a pocid amióta nem láttalak, de tényleg!csini!

Fodrász: Sajna akihez jártam anno ő Budakeszin van, aztán találtam egy leányzót Budafokon, aki maszekol így jóval olcsóbb, csak kocsi nélkül igen nehéz megközelíteni. A campona közelében van.
Végül: mivel az esküvőmre pont nem ért rá, ajánlott a kozmetikusom itt Halásztelken egy lányt, aki nagyon jó kis esküvői frizut csinált a 3 szál hajamból, szóval őt is csak ajánlani tudom, de sajna Neked megint csak kocsival 5 perc lenne, de busszal egy átszállás.

Jó sok előadás van mindenhol. Nálunk összesen 6, de ebből egy dietetikus, akihez külön kell bejelentkezni, ha gond van a cukorral-kajákkal. Illetve van egy baba-mama masszázs tanfolyam is, ami különálló. Így összesen 4 előadás marad, de ebben a melegben még az is sok nekem.
sajna apája meg most nem tudna jönni, így a júliusi turnusra megyünk, ami még döglesztőbb lesz....na, majd meglátjuk hogy lesz, de a kútvölgyis anyukák nagyon ajánlották, azt mondták, hogy baromi jó a hangulat és nagyon sok praktikus dolgot mondanak el. + mivel nagyon lecsökkent a Kútvölgyi ágyszáma, így nincs tömegnyomor, lehet ismerkedni a csecsemősökkel meg a szülésznőkkel utána.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

nicike, mindenképpen fogadj szülésznőt! Akkor ő tényleg ott van melletted végig és segít. Míg a doki nem strázsál az ágyad mellett 5-7-10 vagy akár több órát. Szóval jól jöhet.
Pénz: Ez kórházfüggő is, meg az sem mindegy, hogy 1 óra alatt megszülsz vagy tart 22 órát, mint sógornőmnél.
Tehát a tarifa átlagosan tényleg 30-35 szokott lenni, de ez változtatható.
Van, aki nem is fogad el pénzt, csak ajándékot.
Én próbáltam sógorommal beszélni erről, hogy kérdezze meg a dokimat, minek örülne, de kerek perec elutasított. Azt mondta, ebbe nem akar belefolyni
Annyira furi, de neki pl sokkal kínosabb ez a téma, mint a kismamáinak.

A vizesedésre próbáld ki a csalánteát. Ha egész nap otthon vagy, nyugodtan 2-3 dl-t is (kb. 1 evőkanál csalánfű kell bele, és 5 percig kell áztatni forrázás után) Ha mennél valahova, akkor este 1 dl-t. Filtereset ne vegyél, csak zacsisat, gyógynövény boltban. A védőnénim tanácsolta és nekem eddig nagyon bejött, mert vizesedni én is elkezdtem.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

De jó,köszi Aproo! Este el is megyek patikába,mert a kórházban olyan csúnya lábakat láttam, hogy megmondom őszintén attól h olyan lesz a lábam jobban féltem mint a szüléstől.Pedig tudom h természetes velejárója,de ott tényleg brutáll vizes lábak voltak.

Szülésznőt eggyik nap szeretnék,másik nap nem :)Az a baj hogy nem tudom hogy fogok viselkedni a fájdalom miatt.Lehet azt se hagynám h hozzám érjem.Vagy szerinted olyankor a lelkemre is tud hatni?Ugy félek h valamivel megbántanám szegényt...

nicike

Nici
Ezért is jó , ha tálkozol azzal a szülésznővel akit esetleg felfogadnál, hogy elmond neki milyen vagy mire számithat viselkedésileg és hogyan tudna segiteni rajtad akkor , talán. Tudják ők mi a dolguk , de jobb egy fogadott szülésznő mint egy ügyeletes aki adott esetben több anyuka mellett is rohangálhat vagy az óráját nézegeti. Szerintem!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Igen, minden héten csütörtökön vannak az előadások a SOTE-n 16:00tól. Pontosan nem tudom, hogy melyik teremben van, gondolom a recepción megtudják mondani majd. A barátnőm volt, és elvileg egy nagy előadóteremben van. Igen, szinte minden alkalom után lehet látogatni szülőszobát, hacsak nem szülnek éppen nagyon sokan egyszerre. Sztem bárki nyugodtan mehet az előadásokra! :)

Kép
Kép
dia123

mecsi: esetleg majd megkérdeznéd a Czakker Juditot, amikor találkoztok, hogy tudna még vállalni esetleg egy kismamát (vagyis engem) augusztusban? Még nem kell konkrétan, de ha esetleg nem lenne szimpi mégsem az a nő, akihez megyek majd, akkor jó lenne tudni, hogy van-e más lehetőségem.

párom ma letorkolt, hogy szerinte túlspilázom a dolgokat és hogy még tökre ráérünk megvenni a babcuccokat, gondolok itt a kiságyra, a szekrényre, a pelenkázól falapra...stb.
Hát nem tudom....ahogy látom köztetek már többeknek megvannak ezek a bútorok. Nekünk még semmi. Most akkor várjak és majd az utolsó hónapban álljak neki mégegyszer?
De hát már úgy bennem van ez a zsongás...ezt nem értik a pasik, ezt a fészekrakó ösztönt, hogy minden meglegyen időben.
na, ma este le fogunk ülni kicsit beszélgetni erről a témáról azt hiszem....
lei

Mazska. ha jól emlékszem Te kérdezted a Dél pesti kórházas szülésznő elérhetőségét, ugye?
Valamilyen Etának hívják! priviben elküldöm a számát, ha kell még.
lei

Lei,

Tökre megértelek, nálunk is hasonló a helyzet, mármint, hogy semmit nem vettünk még én meg egyre inkább tűkön ülök....

Meg is beszéltük - sikerült rávennem - hogy ahogy hazajön 9-én, utána mindent beszerzünk. szerintem se szabad az utolsó hónapra hagyni, mert nem tudhatod, Te mennyire fogod bírni a mászkálást. Úgy értem, tuti rosszabbul, mint most, na és mi van, ha a babahamarabb érkezik, 1-2 héttel.... ne a finisben kelljen kapkodni. Szerintem próbálj vele beszélni, úgyis akkor nyugszunk meg, ha minden időben megvan...:))

sniky

tegnap voltunk Ritussal megint a Szent Istvános előkészítőn, Bán Judit tartott előadást a normál szülésről. Iszonyú meleg volt, megint nem volt légkondi az ebédlőben, nem is tudom hogy éltük túl??!!! :)))

Kitti, ugye te köszöntél rám??? Mire észbe kaptunk, már el is tűntél...

lei, Te végül voltál a Krisztinél jógázni? Én már nem járok hozzá a tömeg miatt, viszont találtam egy tök jó helyet, ami olcsóbb is és szintén jó helyen van, kevesen vannak, heti 4 alkalom közül tudsz választani. Én hétfőn járok 16.30-ra és csütörtökön 17.30-ra. 1600,- egy alkalom, de van bérletes lehetőség is: 7500,- / 5 alk. és 14,000 / 10 alk. Sattva Egészség- és Jógaközpont az Astoriánál

sniky

Nálunk is lassan alakul minden, de venni már csak apró dolgokat kell bútort meg csináltatunk. De én kitaláltam ma hogy adok a párom kezébe egy 4-5kilós dinnyét fogja a hasa előtt és mászkáljon. Kb nekünk is ilyen érzés nagy hassal mászkálni minden után, még akkor is ha ülünk a kocsiba :lol: :lol: ugyhogy ha mégis húzná a száját ezt meg is teszem.
Lei persze megkérdezem szivesen.

Bár csak ilyen idő lenne egész nyáron mint ma , süt a nap fúj a szél ez így elviselhető és még napozni is lehet :lol: :lol:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Zsófi, nagyon szép már a pocakod, igazi kismamis pocak:))

Ági, szerintem se izgulj a baba miatt, biztos minden rendben van;)

És tényleg lányok, ne "izguljatok" minden apróság miatt, csak pozitívan:)) én tegnap szó szerint bemenekültem a munkahelyemre egy órára a jó hűvös, légkondis szobába, mert odakint már azt hittem, hogy hőgutát kapok:( szerintem nagyon nagy áldás a légkondi, nekem soha semmi bajom nem volt tőle, eszembe nem jutna emiatt aggódni, bocs katica, hogy nem értek egyet veled ebben... remélem nincs harag?!

sniky

Mecsi, megpróbálok beszélni az égiekkel, mert ez a mai időjárás nekem is nagyon bejön:)))

sniky

Már én is leadtam a jelet anyumnak odafent hogy intézkedjen :D :(
Egész nap az erkélyen vagyok kiraktam még az ágynemüket is este olyan jó lesz belehemperegni.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Húúú, Niki ez a jóga nagyon jól hangzik!! Nagyon érdekel, és szívesen megyek, mert ezek laglább jó időpontok, tehát melóból símán odaérnék. Te voltál már? Mikor mész legközelebb?

Krisztinál nem voltam, de leveleztünk és előjegyzett a júliusi szülőpóz órára, amire párral lehet menni. Júniusban már nem is tart órákat az Aranytízben, ha jól tudom.
lei

köszi mecsi :)

igen, ez a mai időjárás nagyon jó nekem is. Jó lenne, ha a Balcsin is ilyen lenne az idő. 8)
lei

Sziasztok!

Binyek!
Nagyon szép a babaszobátok! Jók a színek! Biztos az ikrek is imádni fogják!

Én is úgy rendezném már befelé a babaszobát, de ágy, meg pelenkázó nélkül nehéz.... Az ágyunk 2héten belül érkezik, de a pelenkázót majd csak július végén-augusztus elején kapjuk meg. Mondjuk itt úgyis csak augusztus közepétől lesz rá szükség, addig Bp-en dekkolunk, ott meg utazóágyas lesz a pici.

Melinda!
Mákszem-Judit tényleg nagyon eltűnt, de én azt reméltem, csak a költözés miatt. Ezek sajnos nem túl jó hírek, amiket hoztál róluk, de tényleg feküdjön és pihizzen sokat, hogy bírja még bent a baba egy jó ideig! Kitartást neki!

panna1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?