Anyjuk, akkor te voltál a másik, aki ötletet adott a megfordítósdihoz
csak nem emlékeztem, annyit kellett visszaolvasni, ill. írtam vmit a nevedhez a jegyzetembe, csak nem tudtam elolvasni
Köszönöm, hogy drukkoltatok Otinak!
Munka: Apa szereti, amit csinál, és nem keres rosszul, de csak az ő fizujából élünk (meg amit időnként mellétanítok-fordítok-korrektúrázom). Így épp kijövünk.
Ő is gondolkodik külföldben, de nem annyira az anyagiak, mint a magyar mentalitás miatt. Amivel olykor én is eddig-eddig-eddig vagyok...
Képzeljétek, van a sarkon egy zöldséges, aki nem túl szép árut ad el, elég drágán. Na, a héten gyönyörű cserit, epret láttam nála, és elég normálisan kinéző zöldborsót; vettem is mindből. De az eper keserű és olajízű volt, a cseresznye vízízű, a borsóban meg egy csomó penészes és kukacos volt

ilyet még nem láttam! Ha tényleg szeretné, amit csinál, és nem a pénzre menne, akkor megnézné, kitől és mit vásárol fel...
A piacon is sokszor találkozom ilyen mentalitással... pl. amikor kikerültek a forgalomból az 1-2 forintosok, egy fornettisnél vettem sütit. Eleve a többet dobott a zacsiba, mint kértem, de aztán a 6-ra végződő összeget 0-ra kerekítette fel.... apró bosszúság, de az igazságtalanságot sosem szerettem. Aztán meg sehol nem szeretnek nyugtát adni, úgy kell kérni.
De persze örülök, hogy ilyeneken kesergek, és nem azon, lesz-e mit ennünk holnap...
Csak pl. Olaszországban, érdekes módon minden harsogóan friss és színes volt, biztosan a klíma miatt is, de látszott, hogy a kereskedő is, aki árut vitt a piacra, figyelt a minőségre. És mindig beblokkolták a kis gépükbe.
Tanulás: nem panaszkodhatom a rengeteg papírommal, bár nem kapkodnak utánam. Valami piacképes tanfolyást én is el szeretnék végezni!
Munka: én hiszek abban, hogy az ember mindig megkap annyit, amennyire szüksége van, és nagyon bízom abban, hogy amikor munkaképes korba kerülök, találok olyat, amivel a családomnak boldog életet tudok biztosítani. És amiben én is boldog lehetek. Nevezzetek csak nyugodtan naiv álmodozónak
De most az a feladatom, hogy családi háttérmunkás és mindenes legyek Apa és a gyerkőcök szolgálatában, igyekszem kiélvezni és jól csinálni
Ennyi filozofikus merengés elég mára, asszem
További szép napot nektek!