A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

3. javaslat: most hétfő, tehát 2-a, Dagály?

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Kriszta,
Nem semmi a súlya Petyának :lol: :D Vida doki csinálta az Uh-ot???

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Vica!
Ja, Vida doki. Azért remélem, az UH fölfelé téved, mert Panka 2,25-je után ez elég vicces lenne.

Kép
Kép
kriszta36

vica: bevallom én még javában vezetek. pláne, hogy a bölcsibe másképp nem lehet eljutni. egyszer mentem csak el oda babakocsival, meg két gyerekkel, de 1,5 óra volt oda-vissza és akkor azt mondtam, hogy soha többé.

kriszta: nekem eddig azt mondták, hogy az UH lefelé téved, de nekem eddig mindig jócskán felfelé tévedett.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok!

EMMUS!!!!!!
Nagyon-nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánunk Neked!!!!!!!!!
Vígasztald anyádat...biztos végigbőgi a napot :D :D :D

Zsófi!
Jó ötlet a strandolás...mi Dagálytól lakunk 10 percre...
De vigyázz Lénára, mert Orsi ott szedte össze az első nunigyulladását...kegyetlen volt. Pont abban a medencében... :(
Azt mondta a dokink, hogy ilyenkor bepanthennel kenjük a környékét...mármit ha strandra megyünk, akkor kissebb az esélye a gyulladásnak...

Csajok!
Orsi mostmár minden pisilésnél szól és nem is volt már balesete, délutáni alvás is pelus nélkűl...
De ki hogy oldja meg, ha josszabb útra mentek??????
BKV-n közli, hogy pisílni kell????????
Egyenlőre még nem mertem elindúlni hosszabb útra...autóban van alattan törölköző...

Kép

Kép
cukipofa

Sziasztok!!

Ismét itt... Most már igyekszem majd nem eltűnni, csak tudjátok, könyvelőéknél... :oops: Szóval volt még egy beszámolóm azzal küzdöttem idáig... Jelentem készen van :D Már csak a postáig kell elmásznom vele...

Próbáltalak visszaolvasni, de a felére nem emlékszem... Aktívak voltatok mióta nem jártam erre...

Steffi, ha minden igaz, találka jövő héten összejöhet délután... Kivéve hétfő, mert akkor megint szurkálnak a kórházban egész nap :roll: Meg persze, ha a gyerkőc úgy gondolja, hogy kijön, akkor ugrott az egész... Tegnap ránézett a háziorvosom a pocakomra, és közölte, hogy "na, ez a gyerek se lesz bent 21-ig..." Valószínűleg igaza lesz, mert a nőgyógyász is azt mondta, hogy ha nem indul meg hamarosan, akkor "rásegít" egy picit...

Vica, én még mindig vezetek (37.hétben), igaz, az ülés úgy van beállítva, hogy a kuplungot szinte a lábujjaimmal kezelem... De így 20 centire van a kormány a pocakomtól, úgyhogy még be is tudok szállni :D Múltkor lepődtem meg, mert anyu autóját vezettem, és csak bepattantam a kormány mögé - hát, majdnem beszorultam :D

No ennyi voltam, már megint munkásemberek jöttek, kutyát kell terelgetnem, meg munkásokat felügyelni (szigorúan az árnyékba telepített kerti székből :D ) Vicces lesz...

Nagyon jó hétvégét mindenkinek, majd még jövök ha lesz időm...

Judy

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Emmusnak boldog szülinapot kívánunk!!

Kép
tikó

Strand! Nekem a dagály a szimpibb, a Palatinuson volt egy rossz élményem, azóta nem megyek oda... :(
keddenként meg a Paskál féláras, én azt szeretem, ott kevés a medence, kisebb, átláthatóbb, de az sokatoknak messzebb lenne.

Szóval jöhet a hétfő! :)

mtunde

Sziasztok!

Minden szülinapost Isten éltessen sokáig!

manóka, tudom, hogy vannak kivételek, de azért remélem nem kell a páromnak levezetnie a szülést útban a kórház felé. (Azért nagy biztonság az, hogy itt mentőzik a környéken és hogy doki, tehát kapizsgálja a dolgokat)

Olyan haslekötős bugyit nemcsak a szülés után lehet használni? Mert hogy előtte elszorít mindent? Nekem ezt mondták, pedig annyira jól esne, főleg, hogyha hátrahajolok, akkor egy jó nagy domborulat emelkedik ki a pocakomból középen....megkérdeztem, nem sérv, pedig nagyon hasonló. De állítólag ez normális. Baromi idétlenül néz ki.

Vica, még nekem is vezetnem kell, főleg amíg dolgozom. Bár én még annyira nem tartok elől és a hellyel sincs gondom, de azért az örűlt autóstársaktól néha kiver a frász, pedig állítólag én is sportosan közlekedem, tehát a sebességgel nem lehet panasz....

Kriszta, a 2 kiló sok 31. hétre? Nálunk a másik topikban van egy anyuka, aki most 29. hétben annyi. Kicsit én is félek, mert Prücsköt mindig kisebbnek mérték a koránál, aztán most hirtelen 2 hét alatt nőtt 300 gr-ot és így lett 1,3 körüli. Ha így nő, akkor én már bőven 2 kiló fölött leszek a 31. hetemben. :shock:

Jó strandolást Nektek, picikét irigykedem, én még az irodában fogok pislogni, de Ti barnuljatok le szépen! A picik biztosan nagyon fogják élvezni!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Dani és Ancsa nagyon sok boldog születésnapot!!!!! :)
Veronikusz, nekem a sima bandazs, amit a c&A-ban arulnak, is tok jol esett sokaig, meg tartotta a nadragot is, amig nem volt oriasi nagy hasam, nemtom, ez miben mas, mint amirol te beszelsz, csak 1900 ft volt...
aranyer, nekem most allandoan kijon, elegge utalatos, remelem, hamar elmulik szules utan, van ra vmi trukk?
en is siman vezetek, nem is birnek gyalog menni mar nagyobb tavokra, ugy faj a labam, meg a medencecsontom egy kis seta utan...meg ha csinalok vmit, es nem figyelek oda, akkor okes, de ha hosszabb ulesbol, fekvesbol kell felkelni, haaaat, nem konnyu...
kivancsi vagyok, az uh mennyit teved nalam, a mult heten 2800 g-ot mondtak Zsofira, es h hetente hizik 200 g-ot, na majd meglatjuk, hihi..
jo nektek, h mentek strandra, en mar nem merek, meg nem is akarnek senkit sem ijesztgetni ekkora hassal...:)

banana

Sziasztok!
egy gyors kérdés, mielőtt visszaolvasok:
zöld a kakija (világos zöld), ez normális?
a sárga szimpibb volt :oops:
Köszi!
Vendég

Kati!
Indulás előtt szigorúan pisilés, csomagtartóban bili, sőt nálam, ha nem autóval mentünk, hátizsákban bili. :lol: De ha szól, akkor nem lesz baj, bili előkapva és hajrá. Mindenhol pisiltünk, pl. Cora parkoló autó mellett, meg ilyenek.

Aprooka!
Nekem sok a 2 kiló, mert a lányom a 36. héten volt ennyi. Nem is sok, csak furcsa. Mindegy, gyerek bent még nem maradt, majdcsak kijön vagy így, vagy úgy. Ezen most nem stresszelem magam (megteszi anyós helyettem :lol: ).

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Ja, Kati!
Volt azért, hogy futottunk a bölcsiig reggel, hogy nehogy balesés legyen. :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Vica!
Én is még bőven vezetek. :D Szofinál hétfőn még mentem CTG-re, majd a utána lévő hajnalom megszültem. (és nem volt pici a hasam!! 4 kiló és 62cm fért el benne :lol: )

Banana!
Szerintem nekem az már kevés lenne. Valami jó erős aláducolás kéne. :lol: főleg hogy még nőni is fog. :shock:
Aranyér: hát nekem végül műtötték az aranyerem :cry: szülés után nem a gátsebem fájt, hanem a fenekem jegeltem.

Zsófi!
Strandra én tuti nem megyek, mert két szaros után én már nem tudok rohangálni így orrnehezékkel. Alvás meg tuti nem lenne belőle. Ma kint voltunk a nagynéném nyaralójában és 1,5 óra alatt aludtak el ÁGYBAN. Szofinak még utazóágyat is vittem. :oops: Mellesleg én félek a fertőzésektől. :oops:

Borsika!
Ilyenkor csak tovább van a gyomrában/beleiben és jobban megerjed. Bocsi. Ez nem gond tudtommal. :D

Kriszta!
2. gyerek – azt mondják az okosok, hogy – mindig több mint az első. Lásd nálam. :lol: Kata 3, Szofi 4 kiló. Hármaska???? Jaj neeeeeee!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz!
A 3,25-tel talán kiegyeznék... De a kevesebb is jöhet. :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Kati
Utólag is nagy-nagy gratula Orsinak a bilizéshez!!!! :D
Mi a gond a szemével? Próbáltam visszakeresni, de nem találtam.

Veronikusz
Újra néztem a képeket. Hát szeretnék én olyan "kövér" lenni mint most te. :lol:

Vica
Én a másodikkal voltam +30 kg-nál. Vida doki nagyon tapintatos volt és csak néha kérdezte a súlyomat. :lol:

Emese
Helyzetjelentés??? Lehet kínrímbe szedve is. :wink:

Aprooka
Babafelszerelés: Szerintem sosem lehet eléggé felkészülni. Nekem sikerült mindegyiknél fontos dolgokat otthonhagyni. Aztán apa feltúrta a fél házat, mire megtalálta. :lol:

Anittik
Édesek a gyerkőceid!!! :D

Vali
Mintha azt írtad volna, hogy ma lesz eredmény Ádámnak.
Mi volt az orvosnál?

Gyuzsó
Ti minden képen nagyon szépek és kiegyensúlyozottak vagytok! :D
Éjszakák hogy telnek mostanában?

Kriszta
Anyóstémához: Tegnap, mikor Marciért rohantam a suliba, ledobtam fél12-kor Matyit anyósnál. Lehet, hogy nem mondtam, hogy nem ebédelt. Hát ő ugyan meg nem kínálta az ebédjükből, hanem jól megtömte cseresznyével.
És éjszaka nem csak Marcit tartottam megfigyelés alatt. :evil:

Tünde
Bene ma is ügyeskedett a bilibe?

Banana
Egyre izgibb!!!! :lol: Már csak napok kérdése és te is kezedben tarthatod a babádat.

Barbi
Szépek vagytok a képen! És ez a frizura nagyon jól áll neked! :D

Ancsa
Bocsi, de csak most vettem észre az új avatarképet meg a vonalzót! Nagyon szupi. Lara csudaszép kislány! :D

Dóri
Pancsolós kép :lol:
Kár, hogy a pofiját nem lehet látni. A kisasszony egy tündérke. :D

Valentina
Ma már jobban van Viktor?
Biztos, hogy az oltás okozta a lázát? Most vmi új influenzáról lehetett hallani!

Steffi
Ti is nagyon szépek vagytok a képeken! Nagyon csini pocid van! :D Martin meg igazán pasis a kendős képen is. Mi is hasonlót hordunk, ha hagyja.
Tényleg, nektek nem veszik le a fejükről a fejfedőt a gyerekek? Nekem egyik sem akarta elviselni a fején a nyári kendőt, most Matyi is nagy harcok árán viseli el néhány percig.

Rólunk: Matyi ma együttérzésből jól beverte a homlokát, pont ott, ahol Marci púpja van. Már két hadirokkantat ápolok. :lol: Remélem a lányommal már nem történik semmi.

Egy meztelen képet is felteszek, remélem nem baj.
Kép

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Köszönjük szépen a köszöntéseket nagyon édik vagytok! Holnap lesz a nagy buli már nagyon várom ha még bírom este töltöm majd a képeket!
Mindenkinek jó éjt!!!!! És mégegyszer köszönjük :D (Kati nem is egész naaaap! :D )

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Borsika
Szerintem teljesen normális. Ha nincs bűzös szaga, akkor minden rendben. A te étkezésedtől függ, hogy ő meddig emészti a tejet, mi minden van benne. A színe sokféle lehet, sárgától a sötétzöldig. Legalábbis nálunk sokszor volt zöld, de nem volt semmi gond.

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Borsika: nekem azt mondta a védőnő, hogyha hasfájós, akkor zöld a kakija - Fruzskának biza elég sokáig volt zöld..., és sokat volt hasfájós. Aztán, ahogy fejlődik az emésztőrendszere, úgy lett sárga a termés ;)
linocs

Bori!
nekem a Heim Pálban azt mondták hogy normális néha a zöld kaki mert így választja ki a baba bélrendszere a salakanyagokat....

Orsi

borsa

Köszi a megnyugtató válaszokat! Akkor úgy tűnik minden egybevág, hasfájós lehet, mert egész nap bömböl is... már második napja :( Tényleg már azt hiszem mindent kipróbáltunk, de mégis... :(
Csak ha foglalkozunk vele akkor hallgat el... megyek is vissza a robotba... azért jó lenne valamicskét aludni is... remélem majd magától elfárad egy kicsit... :?
lehet, hogy iszom valami nyugtató teát, hátha az őt is kiüti...majd utánanézek, mit lehet ilyenkor...
Vendég

Linocs,
ahogy sárgásra változott a termés, úgy a hasfájósság is elmúlt?
(= Van még remény, hogy egyszer majd alszunk valamicskét?)
Vendég

Sziasztok!

Emma-Baba: Nagyon Boldog Születésnapot kívánunk neked, bár egy kicsit elkéstünk :?

Adri: Felhívtam a gyerekdokit és ő azt mondta,ha Hétfőig nem megy le a láza akor vigyem le hozzá :shock: De nagyon remélem, hogy csak az oltás :cry:

Steffi: Köszönöm,hogy próbálsz vigasztalni :)

Rólunk: Majdnem elütöttek ma minket a Viktorral. Olyan fa..... emberek vannak,jól fel is idegesítettem magam miattuk :twisted: :twisted:
Viktor nagyon megilyedt és alig tudtam megvigasztalni :cry: :cry: :oops:
Szerencsére az ijedtségen kívűl más bajunk nem lett :o
Láza csak reggel volt és most is csak hőemelkedése van.
Na megyek mert sose fog elaludni
Jó éjszakát mindenkinek
V

valentina

Halihó!

Adri!
Hát mindkét szeme a normális tartományom belűl van, de azon belűl nagy az eltérés...
Szóval az egyik szemével végigolvasta a sorokat a másikkal 4 sorral kevesebbett látott :(

Nem is győzöm hangoztatni, hogy mindenki vigye a gyerkőcöt a szemészetre...annyira fontos...
Én mindkettőt fél évesen vittem elösször...a vizsgálat maga nagyon modern és nem vesz igénybe 2 percet sem...
Ennyit megér sztem...és legalább időben észreveszik ha van valami baj...

Kriszta!
Ugye Orsi hétfőn még csontra pelusos volt aztán kedden meg már reggel úgy kezste, hogy bili és azóta szól rendesen...2 balesete volt, de ma pl már az sem volt.
Most néztem a brendonban lehet venni összecsukható bilit...egy olyat beszerzek mert azt tudom vinni mindenhova.
De nem tudom, hogy mennyire képes visszatartani...eddig ugye szólt és pár másodpercen belűl alatta volt a bili, amikor meg játszón vagyunk akkor csak letolja bugyit legugol és pisikél...
Kakit is rögtön oda termeli és már délutáni alvásnál is ragaszkodott a bugyijához...
Éjszakára még ráadtam a pelust, de már nagyon nem akarta azt sem...

Borsika!
Nemsokára fogtok aludni rendesen éjszaka...csak most tűnik teljesen kilátástalannak :D :D :D ez egy ilyen időszak...

Borsa!
Holnap mi is buli!!!!!!!!!!

Veronikusz!
Nálatok hogy van Kata a szobatisztasággal????? Ő már teljesen az???? Nincsenek balesetek??????

Kép

Kép
cukipofa

Borsika: aha, bizony, ahogy sárga lett, el is tűnt a hasfájás. Az első hónapja volt olyan (bocs, hogy nem írtam rövidebbet - de hát jobb az igazság ;) )
Próbálkoztunk az Infacol nevezetű csodaszerrel, de utána mindig sugárban hányás volt az eredmény, úgyhogy megpróbáltam a büfizésre megtanítani, és az segített, illetve a macska/párduc/repülő-póz még, ami bejött (a bal alkaromra fektettem hassal lefelé úgy, hogy a feje a könyökömnél a lába a kézfejemnél, és a kezemmel a két lába közt benyúlva tartottam) - ezt a pózt a kórházban töltött első napok óta kedveli a csajszi...
Kitartást!!!! +++++
linocs

Sziasztok!

Emmus, nagyon sok boldogságot kívánunk ezen a szép napon!!! Jó ünneplést holnapra! :lol:

Zsófi, nem lehetne 2 hét múlva, vagy akkor is strandos randi? Akkortól van suliszünet, addig nem tudunk elmenekülni itthonról. Tervezem a két gyerekkel a strandolást, úgy, hogy apa délután csatlakozik, de ez bizti nem a jövő hét. Lécccciii! :oops: :oops:
Hogy tetszett a kisvasút a gyerekeknek? Én 16 évig "dolgoztam" ott. Igen, kispajtásként indítottam a vonatot, utána maradtam ifivezetőnek, majd főállásban is ott dolgoztam Áki születése utánig. Azt hiszem ezt mondják szerelemnek... :lol: :lol:

Kép Ákival Széchenyi-hegy, Gyermekvasút

Vica, én is vezettem végig, péntek este szolíd partin voltam kolléganőmnél, hajnali egykor egyedül haza vidékre (ez volt szombat hajnal), majd másnap érkezett Ádám. :D

Veronikusz, vannak kivételek, Ákos 3400 g volt, Ádám 2700 g. Remélem Te Pocaklakód is hozza ezt a formát, én nem növekszik 5 kg-ra. :lol:

Igen, köszi az érdeklődést, ma voltunk a kórházban, és nagyon úgy néz ki, hogy Ádám a gyógyulás útjára lépett!!! Először volt normális a vas értéke a múlt hónapban (most kaptam meg a leletet), a vírusvizsálat egy lezajlott fertőzést mutatott ki (vérben volt a vírusfertőzés, tehát nem olyan, mint pl. a hasmenések, vagy az infulenza). Most már nem kell vaspótlást kapnia, a mai vérvétel vasvizsgálatát küldik postán, de a hemoglobin, meg egyéb értékek javultak.
Tehát nagy a boldogság, én annyira megkönnyebbültem... nagyon kegyetlen látni azt a sok beteg gyereket...
Legközelebb 2 hónap múlva kell mennünk kontrollra! :lol: :lol: :lol:

Szép hétvégét!!! hali

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok!

Jöttem elsősorban szülinapköszönteni,
Emma,Danika nagyon boldog születésnapot Nektek!

Ancsa,
neked is természetesen! Képeket köszi, bocs, hogy nem válaszolok, de valami vírust bekapott a gép, mindig kikapcsol, kilép az internetből, most is itt drukkolok, hogy legalább ezt meg tudjam írni.

Kösz mindenkinek az együttérző hozzászólásokat. Gyuzsó átugrott a héten(tudjátok, egy faluból származékolunk), neki nagyjából elmeséltem a részleteket, szóval elég tré a helyzet. Tényleg nem szeretem kiteregetni a családi szennyest, mégis olyan jó lenne egy kicsit kibeszélni az egészet...szóval annyira sajnálom ezt a kisfiút(aki 12 éves nagy cula mellesleg-úgyhogy épp a legjobb korban van a történtekhez), tényleg nagy lelki sajgásom van odabent. Amióta Nagyjankó elhozta(kedd asszem), fel se hívta őt az anyukája,a TAJ kártyáját a mai napon a jegyzőn keresztül megkaptuk. Zsombor telefonált rá tegnap, de nem beszéltek szerintem többet másfél percnél, a gyerek olyan fejet vágott utána,mint akit hasba vágtak. De azt megmondta, hogy a nevelőpapihoz ő nem megy vissza.
Ha ez nem elég, annyi cuccal hozta el az apja Zsombort,ami rajta volt, szép lassan vesszük neki a ruhákat. A nagy elvállok-elköltözök előadás alatt az iskolából is sikerült a gyereket kiíratni, Nagyjankó intézte a jegyző segítségével, hogy visszavegyék, ja tankönyve sincs ugye nálunk, mondjuk azt nem vettük meg,kikölcsönözhettük neki az iskolakönyvtárból. Részletezzem még?...
Anyósom tök jó fej, segít amit tud(főz, vasal), így még a délelőttöm megmaradt a két kicsire, ugyanis Zsombor nem egy éltanuló, hogy haladjunk,ott kell ülni mellette, meg ugye egy jó hetet kihagyott-sok a pótolnivaló. Mindegy, két hét és nyári szünet. És rájöttem, hogy tök ász vagyok nyelvtanból...

Jóhír viszont, hogy nagyon olyanok a hírek, hogy bankos büntetést nem akarják ránk vonatkoztatni, most van a jogszabály módosítás alatt, de még nem akarok korán örülni.

Ne haragudjatok, hogy nem reagálok az irományaitokra,de csak gyorsan szaladtam végig, eccer csak beállnak a dolgok és lesz időm jönni úgy,mint eddig. Még egy gyors rínya: az is olyan rossz, hogy nem tudom, mi lesz mondjuk egy hónap múlva. Hányan leszünk, hogy kell tervezni,szóval most egy kicsit vacak...és hát ugye gyerekek előtt nem mutatjuk...
Kösz, hogy "meghallgattatok".
Emese

Kép
Kép
paklincs

Sziasztok!

Borsika, a zöldes széklet lehet attól, hogy túleszi magát a babó, és nem rendesen. és sajna, ha túleszi magát, akkor sok levegőt nyel, ami hasfájóssá teszi. Büfiztesd szopi közben is, én 2-3 büffentést várok ki, aztán kerül vissza a cicire. Ha tud büfizni, és esetleg rottyant is kaja közben, akkor előbb-utóbb elmúlik a hasfájás is. És igen, van az Infacol, Espumisan emulzió, gripe water, viburcol kúp. Na mi ezeket mindet végigpróbáltunk Zsomborral, de egyik sem hatott. Kinőtte 3.5 hós korára.

Isten éltsse a szülinaposokat! Zsombor lassan 2 éves lesz, ez olyan hihetetlen!

A kis betegeknek jobbulást!

KépKép
KépKép
anittik

Vali,
most olvasom, de nagyon tök jó!!!!Sirálykirályság!!!!

Kép
Kép
paklincs

Cukipofa!
hát pont ráéreztél :oops: A héten adtam rá először egybe ruhát és nem tudta még hogy kezelje, ráadásul itt voltak vendégek - gondolom uccsó percig halogatta a pisilést ... hát a WC előtt állva besikerült neki. PONT EGY ÉV UTÁN!!! De biztos hogy a ruha zavarta, mert reggel úgy öltözött fel, hogy gyorsan felvette a ruhát mert tetszett neki, majd a bugyit se tudta felhúzni tőle, így le is vette a ruhát. :shock:
Szóval Kata egy éve szobatiszta nappal, még a DU alváshoz se kell neki, vizsont éjjel még van, mert annyit iszik mint egy kis kacsa, még akkor is ha nem kap lefekvés előtt 2,5dl kakaót, hogy nem bírja ki reggelig. Néha ugyan szól éjjel, hogy kell pisilni és akkor száraz is marad, de még akkor sem az igazi.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vali! Ez tök jó hír! Sokat gondoltam Rátok.

Cukipofa!
Panka is elég hamar lett szobatiszta (pisiileg!), és nagyon hamar kikövetelte, hogy - először délután, aztán éjjel sm - legyen rajta pelus. Az a jó, hogy viszonylag hamar tudta tartani is. A kaki még mindig pelusba, de szól ha kell és szól, ha kész. és a pelusba mg véletlenül se pisil. De nem akarok szórakozni a kakival, amíg ilyen székrekedős zavargások vannak. A múltkor megbeszéltük, hogy ha elfogy a pelus, akkor már bilibe/WC-be fog kakilni is, erre képes volt egy napig visszatartani, mert látta, hogy már csak egy pelus van.
Szerintem ne parázz be, ha hirtelen nincs ott a bili, inkább kérdezd meg, hogy tudja-e tartani, aztán majd rájön.

Paklincs! Nagyon gáz lehet a helyzet, és minden tiszteletem a Tied. Ráadásul pont ez a kiskamaszkor elég érzékeny állapot lehet. Szegény kölyök! Írok privit.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

A szobatizstaság-prodzsektet mi most ízlelgetjük Már van bilije Zsombinak, tetszik neki, nem utasítja el. De produktum még nem volt benne. De még ráérünk, hiszen 2 éves. Annak azért örülök, hogy teszik neki a bili. :)

Szeretnék kérdezni: nemrég elkezdtük a bolti tejet, mert a tápszerre a gatyánk ráment... Mostmár nem keverem a tejet a táppal, hanem forralt-lehűtött tejet kap. A kérdésem az, hogy meddig kell(?) forralt tejet adni?
Köszi a válaszokat!
K

KépKép
KépKép
anittik

Halihó!
Látom pangás van :D :D :D

anittik!
A dobozos tejet nem kell forralni, mert az magas hőmérsékleten lett hőkezelve...
Orsi pl egy éves kora óta kap dobozos nem forralt tejet...ha nem lesz tőle hasmenése akkor mehet nyugodtan...

Kép

Kép
cukipofa

Vali
Nagyon örülök, hogy a leletek jók lettek. :D :D :D

Emese
Hát nem egyszerű a helyzetetek, de te egy talpraesett csaj vagy, biztos nagyon jól megoldod. Zsombor lelke nagyon sérülékeny ebben a korban(meg bármelyik korban). Nagyon sajnálom, hogy az anyja így áll a dolgokhoz. :cry:
Máskor is "meghallgatunk"! Nekem már az is nagy megkönnyebbülés, ha megoszthatom a bajomat vkivel. Te is bátran, bármikor!

Kati
Remélem Orsi szemével nincs komoly baj! várjuk az eredményeket!
Most buliztok? Dejódejó!

Szép estét mindenkinek!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Cukipofa!

Köszi a választ, akkor szerintem ha elfogy a hűtőből a forralt, akkor már nem készítünk újabb adagot. ;)

KépKép
KépKép
anittik

TÜNDE!
NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNUNK NÉVNAPOD ALKALMÁBÓL!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Cukipofa!
a dobozoson te mit értesz??? a tartós tejet amit nem is kell hűteni míg fel nem bontod? Mert mi dobozosat iszunk, de FRISS TEJET.

A tartós dobozoshoz csak annyi, hogy mi azt kezdtük el adni Katának tápszer után és majdnem szívinfarktust kaptunk, mert már nem is tudom, bedagadt a szája vagy pöttyös lett tőle???? :shock: :oops: :oops: :oops: Még jó hogy volt egy mentős orvos a házban akit az ágyból rángattunk ki, hogy azonnal jöjjön fel. Ő is rögtön a tejet mondta. Mi utána csak friss tejet adtunk neki, amit vagy fél évig forraltunk is. Ezt csak azért írom, hogy van aki nem bírja a tartós tejet. De remélem Anittik-nél nem lesz baj és ihatja a gyerekőc!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Tünde
Nagyon boldog névnapot kívánunk!

Kép

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Tünde!
Isten éltessen!
Kép

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Előszöris Tündéinknek nagyon boldog névnapot!!!!

És a szülinapi képekből néhány....

Kép
Kép
Kép

Orsi

borsa

Sziasztok!

Tünde: Boldog Névnapot kívánunk neked.

Borsa: Nagyon édes Emma ebben a kis szerkóban :lol:
Milyen ajándékokat kapot Emma?

Velünk minden rendben,láz mentesek vagyunk. :lol:
Most alszik,de éjszaka fél óránként ébren voltunk,lehet hogy jön a foga,bár nem látszik semmi se neki.
Na megyek mosogatni.
Szép napot mindenkinek.

valentina

Sziasztok!

Lányok, köszi!

tej, sima friss tej is forrlava van (majd gyorsan lehűtve, ettől áll el néhány napig), így nem kell nekünk is forralni, csak a falusi tejet kéne. Mi 1 éves korától adjuk Benének, és semmi baja.

MSE, jó, hoyg kiöntöd a lelked, kell az, bízom benne, hogy Zsombor körül lenyugszik a helyzet, és ti is bírjátok majd a sarat.

Vali, szerintem később IS mehetünk strandtalálkára, amikor már nincs suli.

Bili, ha itthon vagyunk, ritkán pisil be Bene, szól, ráül, stb. Ha lent vagyunk az udvaron, akkor még ha néha rá is ültetem, vagy ő is ráül, valami eltereli a figyelmét, és mégsem a bilibe megy, hanem utána valahova. De akkor is szól, ha bepisilt, így azért azt tuodm, hogy tudja, mi a helyzet. Szerintem nálunk augusztusra lesz stabil a helyzet. Én még midnig adok rá pelust ha elmegyünk. Kelekótya. És a fiúknál ez azért lassabb is.

Borsika,
a zöld kaki tök normális, Villőnek hasfájás nélkül is van néha. Fogalmam sincs melyik nap éppen milyen színűvel lep meg. :)

mtunde

Sziasztok!

Köszi a válaszokat! Akkor holnap reggel kipróbálom forralás nélkül, ha megy a hasa tőle, akkor forralom neki tovább, ha nem, akkor nem kínlódok vele többet. :)

Isten éltesse Tündét!

Borsa, Emma nagyon szép kislány! Csini a ruhácskája! :) Isten éltesse mégegyszer! :)

KépKép
KépKép
anittik

Sziasztok!

Tünde! Boldog névnapot kívánunk!
Tündérnek is hasonló jókat!

Anittik!
Én sem forraltam a tejet Pankának, csak először kicsit próbáltam. Valamikor egyéves kora után.

Mi ma gyereksziget délelőtt. Van mindenféle ingyenes, de nagy rablás is az biztos, főleg a kaja meg a vidámpark rész.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Tündérke
Nagyon boldog névnapot kívánunk neked!

Kép

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Kétszeres nagynéni lettem szombaton!!!!!! :D :D
megszületett a bátyámék második kisfia, természetesen a Kútvölgyiben. :wink:
tündéri legényke a képek alapján :D :D
(csak nem haragszanak meg érte, hogy ide megírtam, elvégre ez egy igen örömteli esemény :) )

Kép
Kép
Kép
manóka28

Gratulálok a testvéredéknek! :) Sok boldogságosságot nekik! :)

KépKép
KépKép
anittik

Sziasztok!

Én csak most csatlakoztam és szeretném a segítségeteket, véleményeteket kérni. 2006. aug-ban a Kútvölgyiben szültem a kisfiamat császárral (sajnos). Most tervezzük a második babánkat és szeretnék orvost váltani mert kicsit csalódtam a dokimban. Azt szeretném kérdezni, hogy kit javasoltok.
A kisfiam farfekvéses volt és nagy: 4100gr és 59cm a feje pedig 38,5 cm császárral is nehezen vették ki ezért oxigén hiányos lett ebből kifolyólag pedig hypoton.
Akinek nagy babával van tapasztalata, vagy hallott már valamit az kérem hogy írja meg.
Köszönöm!
Ildikó
ildikó33

sziasztok

Vali! nagyon örülök a JÓ HÍREKNEK!!!!! a lényeg,hogy Ádám is egészséges!!!!más nem is számít!! :D :D
szombat este voltama CT-n, eredmény csak vasárnapra lett :? addig meg evett a fene, hogy mi lehet a buksiban?
de negatív lett. :D ugyhogy "fejem"rendben.
szóval nem tudom milyen vizsgálat jöhet még? de sztem ezt az értágítót is felesleges szednem...dehát az orvosok ugye mindenre felkészülnek :? még multkor a belső fülről magyarázott vmit a dokinő, hogy abban van vmi folyadék, és lehet h az nem tud kifolyni vagy vmi ilyesmi... na mindegy, itt tartok most...

Emese! juj elég durva helyzet...már amennyire követni tudom az eseményeket, a párod "volt felesége"kitette a közös gyereküket? :oops: hát anya ez????? és a 12 éves kor, tényleg a legnehezebb-kamasz időszak....páromnál is akkor váltak a szülők...
hú Emese, nem irigyellek, a 2 pici mellé, most hirtelen egy nagy gyereket is kaptál, de minden elismerésema tied, hogy így bírod !!!!Remélem mindannyian meg tudtok bírkozni az új helyzettel,mert ugye mindenkinek nagy változás ez. sok sok erőt kívánok neked/nektek!!!!! minden rendben lesz..

TÜNDE! Isten éltessen nagyon sokáig boldogságban és jó egészségben!!!
és Dóri Tündéjének is nagyon boldog névnapot kívánok!!!

Kép
gablaty

Ancsa!
Boldog névnapot! (jó vagyok, még el sem felejtettem :D )
Kép

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?