A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Még a tegnapi naphoz, és a maihoz:
Potyka: a zenét biztos ki lehet kapcsoltatni, viszont csak az első 15 perc után volt idegesítő, akkor meg mégsem téphetem ki Fruzska szájából a cickót, amikor végre eszik. Komolyan elgondolkodtam, hogy kimegyek, és kinn az asztaloknál etetem meg a lyányt.

Kvaszeva: nagyon szépen köszi a köszöntést! Mi (Fruzsi és én) meg pedig Botondnak kívánunk minden jót a hófordulón (így két napos csúszással)

Marla: tele van egy csomó szép pillanattal a gyermekeinkkel töltött idő. Ilyenkor én is azt érzem, hogy érdemes volt, és tényleg nincs ennél jobb érzés a világon!

0bea0: úgy látom a te szülésed sem volt egyszerű. Köszi, hogy leírtad!

Mni: jó látni a nosztalgia-képet! Mikor megyünk a Trófeába? ;)

Marla, 0bea0: Kiszazsu vezeti a fényképes blogunkat, ott megnézhettek mindenkit, és a babókat (mármint, aki rakott fel képet)

Marla: tegyél fel képet Hannáról! Kíváncsi vagyok a hasonlóságra!

Judit18: durva ez a történet! Törtem volna be én is rögtön az ablakot...
Játszótér: háááát, nem lesz csendes a gyerekszobátok.
Tegnap, meg vasárnap jól kiakadtam: vasárnap reggel Fruzsó felébredt reggel, evett, és raktam vissza aludni. 9-kor (VASÁRNAP!!!!) az alattunk lévő üzlet alatt pinceablakot csináltak: elkezdték vésni a ház falát. Szóltunk nekik, hogy hát mégis... Vagy legalább írják ki, hogy mi várható. Erre a válasz: írjuk ki mi is, mit csinálunk vasárnap. Brrrrrrrrrrr És erre tegnap délután, végre újból aludni akart Fruzsó (persze közte éjszaka aludt, meg evett, meg ébren is volt ;) ) és ezek a dögök nem megint akkor kezdték el vésni a falat??? És nem pont a gyermek szobája alatt.... Persze a kisasszony felébredt...

Petramama: én is így voltam, úgyhogy még a múlt heti „babazsúr” előtt elugrottam a kozmetikushoz. Tegnap este meg fodrásznál voltam: csutkára vágattam a hajam – kezdem jobban érezni magam
Milyen jó ez a pocakos kép!

Jim: Azért csak visszatértél! ;) Helyes!
A képek szuperek! Jó csaj vagy, no! Leszel te még ilyen! A dokim nekem azt mondta a hasamra, mikor panaszkodtam neki a 6 hetesen, hogy okés, hogy idáig is nagy volt a hasam, de legalább nem lógott, hogy kb annyi idő, míg visszaáll, mint a terhesség... Gondolom, evvel nem nyugtattalak meg, de a dokim szerint ez az igazság... Viszont az azt jelenti, hogy már csak fél év... Ez se hangzik valami biztatóan... Na jó abbahagytam a nyugtatást, mert rosszul jövök ki belőle ;)
A sörrel tényleg óvatosan! Én csak napi egyet iszom, max 2-őt (habár mostanában egyet sem, pedig van a hűtőben vagy 8 dobozzal). Rohadtul hízlal, puffaszt.
A „tegnap hétfő”-n elgondolkodtam, de a múlt hét hétfővel behelyettesítettem pár másodperc gondolkodás után ;)

Kölyök: milyen volt a túrórudi? Most már tényleg előbányászom a kismamákat, megkeresem a tanácsadónő írásait...
Milyen figyelmesek nálatok a kórházban!!! És ez nem akkora pénz! Tehát nem (csak) pénz kérdése, hogy jó legyen az ellátás..
Helyes a copfos kép rólad!!! Úgy nézel ki, mint egy vagány kamaszlány :)

Pati: a hétvégén többször eszembe jutottál, meg a kisebbik fiad... Fruzsó óránként evett
Fifikásak ezek a kiskrambok (babók): Fruzska, mikor észreveszi, hogy fényképezném, mindig elkomolyodik, és koncentrál a gépre
Nagyon ügyes Norton!
Fruzskának van ilyen figurás rongyija – ajándékba kapta, de szívesebben eljátszik a pellussal...

Potyka: lássuk azt a csodát! Mielőbb! (de azért ne rohangássz, gondolom van elég dolgod)

Juditkecskemet: Fruzska is „elromlott” eddig 2-4 órát aludt délelőtt, most már csak fél-1 órát. És délután sem pótolja be... csak félórákat alszik... Meleg van szerintem nekik. És, mint írtam már, ő is állandóan csak enne. Ma megpróbálom a vizet, hátha az csillapítja kicsit a szomját. Mert van, hogy csak 5 percet szopizik, vagyis valszeg csak szomjas... No meg nap közben is megfürdetem, vagy lezuhanyozom – nagyon hálás érte!

Szilvánusz: az már rég volt, hogy nem bírta a hideget... Most kimondottan hálás érte...

Mni: hagyd a fenébe!!!!

Tcis: hm, Fruzsó lassan egy hónapja csinálja ezt a hisztit a kajálásnál... És nem jött meg a menzeszem (a védőnő is ezt kérdezte legelőször)

Marla: jó a pocakos kép! (jó a zoknid ;) )

Utazóágy: köszi a tippeket! Elalszik Fruzsó a kocsijában is, csak már annyit mozog alvás közben, hogy félő, hogy felébredne. Meg hát 3 hete már hozzá van szokva, hogy az ágyában alszik, ahol van hely, ezért gondoltam, hogy jobb lenne neki egy utazóágy a kocsija helyett. Habár, ha nem találunk megfelelőt, akkor az marad...
linocs

Linocs te hihetetlen vagy, hogy vagy képes mindenkinek válaszolni???? Nekem ez meghaladja az agyam jelenlegi kapacitását.

Trófeához én is csatlakoznék, ha lehet:)

Kép Kép

Kép
marla singer

Kolyok, a férjem is a Bárdosba járt, csak nem tudja megmondani, hogy 94 vagy 95-ben végzett :D Férfi a lelkem... Kertészné Hidvégi Zsuzsa volt az osztályfőnöke. Mond ez a név neked vmit?

Keresztelős képek a keresztapuval és a keresztanyuval... Kép Kristóf a babakocsiban várja a szentelt olajat Kép Balról jobbra: kresztapu, keresztanyu Kristóffal, Bea, Tomi
Vendég

Kolyokhoz kapcsolódva: az Istvánban mi is kaptunk nyomatos emléklapot a szülésről, hogy hol s mikor történt, hány kilóval, hány centivel és melyik doktor (bácsi) segítette a világra... Azóta is kint van a polcon!

Itt járt vmelyik nap a védőnéni és mutogatta a mozgás-fejlesztő gyakorlatokat. Csak annyi a gondom, hogy evés után nem tudjuk csinálni, mert akár 3/4 órával a kaja befejezése után is visszajönnek kisebb-nagyobb részletekben a félig emésztett adagok. Ha meg evés előtt csinálnánk, akkor meg kicsit ki van akadva szegénykém, hogy ő éhes, miért nem adok már enni neki...
:?:
Most nézem, hogy elég izgalmasan töltötte föl a gép a topikba a képeket (össze-vissza írta alá a szöveget).
Vendég

Linocs, mi társasházban lakunk, és itt is elég hülyén tudnak viselkedni az emberek néha... Vasárnap hajnalban, fél 5kor arra ébredtünk, hogy "a fiúk az utcán kemények ...", talán Dopeman ( :?: ) színvonalas száma (elnézést kérek, ha valakinek sértem az ízlését, de nekem nagyon nem jött be) kakaóra felcsavarva döngeti a ház falait. Azt hittem, lemegyek egyszál törölközőben, de szerencsére 5 perc után kiszálltak a kocsiból, a sofőr meg elhúzott.

Tavaly nyáron is volt egy hasonló eset, akkor szerintem részeg volt a pasi, mert azt hitte szerenádot ad a nőjének. Fél egy körül ébredtünk arra, hogy szól a zene a kocsiból, aminek az ajtajait kinyitotta a pasi. Aztán egyszercsak fogta magát és bement a lépcsőházukba, otthagyva a bömbölő autót, slusszkulccsal, tárva-nyitva. Pár perc múlva jött le a nő, kikapcsolta a zenét, leparkolt, bezárta a kocsit, és onnantól nyugalom volt megint... Ki érti ezt???

Marla, Hanna nagyon kis okos-elmélyült szemekkel játszik! Linocs, írtad, hogy Fruzsi elkomolyodik, amikor fényképeznéd - ezt Kristóf is csinálja, eddig arra tippeltem, hogy nem érti, hogy anya feje helyett mit keres ott az a fekete valami :)
Vendég

Bocsánat, mindjárt befejezem, csak olvasom, hogy a férjem nem tudja megmondani, mikor végzett és emiatt "leférfiztem", szóval, magamat meg lenőzhetem, mert mivel nem volt évvesztes, kis fejszámolással kisüthető, hogy 95-ben végzett...
Szép napot!
Vendég

Bea: mi meg arra gondoltunk, hogy a fényképező ezüst színe az, amit nagyon meg kell hirtelen figyelnie :)
linocs

Sziasztok!

Írtam egy egész hosszút, de elszállt. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Most csak ami eszembejut:

Linocs!
http://www.gportal.hu/picview.php?prt=6 ... 58&index=1

Mi valószínüleg ma ezt vesszük meg, de Anita is ezt írta.

Judit!
Beleborzongtam a sztoriba. Még jó, hogy nincs központizár a kocsimban, de klíma se. :?

Marla!
Hanna igazi kis hölgy. :wink:

Jim!
Irgum-burgum. Milyen kis lavinát indítottál el. Még én is ráálltam a mérlegre. Háááát nem kellett volna. De legalább szülés ota semmit nem hízam.

Kölyök!
Az Árkádban nem volt olyan drága a szoptatás. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pati!
Szerintem is mindegy, hogy van e valami kis állatfeje a kendőnek, ha kendős lesz Norti akkor a babos kendő is tuti :lol: , igaz Potyka!
Bár nekünk is van egy baris kendő az ágyban. Hátha azt kívánja meg Zsombor. Néha már oda is kanalazza a fejecskéjéhez, de szerintem csak véletlen, de ebből még bármi lehet...

Bea!
Ránk is ránkférne egy kis mozgásfejlesztés, baromiras nem tetszik Zsombnak a hasonlevés. Fejemelés is alig van, nemhogy alkartámasz. Kicsit már én is türelmetlen kezdek lenni, de tudom, nem hasonlíthatr mindenben a nagy fiamra...

Már én is kezdek a nyaralós cuccokon gondolkodni. Akarok
Zsombornak valami ehhez hasonlót, a partra, meg az esti fürdetésekhez. Csak ezt drágállom.

http://www.bababirodalom.hu/product.php?id=1199

Valami mezei felfújható kismedence is jó lesz szerintem. Egész nap nem fogja bírni pancsi nélkül. Leengedve kis helyen elfér...

Meg vettem már strandsátrat, bár még azt is jobb az árnyékba fellállítani. Persze, ha talál az ember.

Balatonföldváron béreltünk egy apartmant. Egy 700nm-es kertben 3 apartman kiadó. A másik kettő még arra az időpontra szabad... :wink: :wink: Vízparti. 150 m-re a strandtól....

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

De ez is ari kislánynak!
http://www.arzuhanas.com/Medenc%E9k-Kat ... 26078.html

A fiam nagyon szeretet ilyenbe belefeküdni pár centis vízzel, hanyatt, vagy hason. Persze ahhoz stabilan hosszan alkartámasz kell, és mehet a pancsi....

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Nagyon jó ötlet az ilyen emléklap. Én Lilla kezéről és lábáról szeretnék nyomatot csinálni... szerintetek mivel lehet? Festékkel vagy inkább sógyurmával?
Bea, én evés előtt egy órával vagy fél órával szoktam tornáztatni, ha ébren van. NAgyon szereti és mindig röhög közben. Kivéva ha, hasra fordítom... akkor üvölt. :(
Marla, Bea köszönjük a képeket! :)
Szerintem gyerekestül nehéz lesz a Trófeát összehozni... :( Főleg, hogy a csapat több, mint fele elég passzív... :(
Pumperka, ilyen gombát vett Anyukám Lillának. :)

KépKép
KépKép
mni

Úr Isten :shock: mennyit írtatok...mire elolvastam mehetk etetni :?

Röviden...nekem sajna annyi dolgom van hogy alig jutok ide a géphez...
Tegnaop volt a nagyfiam óvodai évzáró ünnepsége...annyira édesek voltak.Előadtak egy mesét is a jobbak :wink: a fiam egy medve volt benne.Hát gondolhatjkárok hogy megkönnyeztem :oops:

Pumperka!

Én Krizsivelo anno szoptattam az IKEA-ban...elég kultúrált.
Olika is utál hason lenni dettóra :( próbálom azért erőletetni..vagy fejelgeti a földet mérghében vagy kibukja a tejet :? Fejét amúgy tartja rendesen,kezén ő se tartja magát.LÉn is abba a hibába esem, hogy folyton a nagyoklhoz hasonlítom :wink:

Jim!

Teljesen megértelek!

Utálom magam,nem is merek a mérlegre állni... :(
De amíg szoptatok nem akarok drasztikusan fogyózni.Edzeni se volt még időm eljutni,de hamarosan muiszály lesz.....csak ebben a rohadt melegben nincs hozzá kedvem :shock:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Bea!

Üdv! :wink:
Dkeszi itt van hozzánk közel :wink:
Nagyfiam keresztapja meg Fóton lakik :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Pumperka,
ezekbe a medencékbe már bele lehet tenni egy 3-4 hónapos babát?

Kép
marla singer

Marla!
Pár centi vizzel igen! Hanyatt is lehet. Arca úgyis totál kint van. Mégha oldalra fordítja a fejét akkor se nagyon tudna nyelni a vízből, ha elég pici a víz. A kezével, lábával meg csapkodhat, az tetszik általában.
:wink:

Panny!
Holnap jön hozzám Pété!
Ha van kedvetek ti is elnézhettek, bár tudom több gyerekkel, már nehezebb elindulni. De szívesen látlak benneteket is, meg bárkit. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Zsombor mostanában így altatja magát:
Kép

Ezt a két állatot "kanalazza" oda magához.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka!
Édi, édi, édi!!!!

Kép
Kép
Kép
petramama

Pumperka! Mikor mentek Földvárra? És mennyi és mekkora az apartman?

Kiváncsi vagyok az utazóágyra, mert ez is nejlonos. Mennyire fog zörögni alvás közben.
Én is vennék egy újabbat, emelőset, ha találnék olyat, ami nem zörög...

Kép
Kép
Kép
petramama

Pumperka!

Köszi a meghívást,de egyenlőre ebben az izzasztó melegben nem mozdulunk ki Olikával messzebbre...de tényleg jó lenne már talizni :wink: Meg jönne velem Krizsi is.......hát nem akarom Pétének elvenni a kedvét a több gyerek vállalástól :lol: :lol: :lol: mert Krizsikém nagyon eleven(finoman fogalmazva :lol: :lol: :lol: )

Mi is Balcsira megyünk majd augusztusban ,Lellére egy hétre.Aztán októberben még Alsópáhokra, a baba-barát hotelbe 5 napra.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Pumperka, éééédes. És milyen jó, hogy megtalálta az ujját is.

DIDYMOS ügyben, fontos!!!! info: ebay.de -n általában jóval olcsóbban van új, és elég egyszerű paypallal fizetni, ha kell segítség, szóljatok!!!

Olyan emléknyomathoz meg vhol láttam valami készséget, összecsukható képkeret, benne talán gitt???? De nekem a kicsi lábáról sima temperás van, az sem rossz. Csak fürdés előtt kell csinálni :lol: .

potyka

Döbbenet, hogy mik vannak! :(
http://index.hu/politika/bulvar/bonl8051/

KépKép
KépKép
mni

mni: kemény! akkor elvileg lehetne már egy 5 éves unokám :shock: bakker, 11 évesen nekem még mensim sem volt, sőt 13 évesen még barbiztam -akármennyire is hihetetlen 8) - ha nem jövök össze Edda táborban egy sráccal, szerintem a szüzeségem is eltartott volna 18 éves koromig :oops:
Vendég

Ne csináljátok már, az én kicis lányom 13, hol van még a babázástól???? Ugye?

potyka

rémlett, hogy van még ennél fiatalabb anyuka is:

íme:

http://youngest_mother.tripod.com/

Kép
marla singer

Iszonyú! Az én lányom 12 éves! De hál Istennek még nem menstruál. Meg remélem ennél sokkal több esze van. Ő még olyan gyerek...

Kép
Kép
Kép
petramama

Potyka! Köszi a dydimos infot. Ha rendelnék és nem megy, ígérem jelzem. :D

Kép
Kép
Kép
petramama

Aki még nem próbálta, próbálja ki a babójával, mit reagál a tükörben a tükörképére! Hatalmas élmény! Fruzska teljesen odavan a tükörben látható mosolygós lénytől (magától) 1-2 hete:
Kép
linocs

Jim: nekem eltartott 19-ig, de szerintem jó is volt az úgy: nem értettem volna 11, 12, 13 éves koromban, mi történik...
Fruzska korosztályával kapcsolatban nincsenek hamis illúzióim, habár azon leszek(ünk), hogy ne kivagyiságból, divatból ugorjon neki a dolognak...
linocs

Jim, az alkoholmenetes sör energiatartalma 100-250 kcal között van, márkától függően. A szoptatás mellett is max. 2500 kcal a nők napi energiaszükséglete, szóval ha Te lenyomtál hatot, akkor az igen szép plusz bevitel :). Lehet, hogy máris fogyni fogsz egy csomót, ha ezt korlátozod...

Én egyébként 3-4 liter folyadékot iszom, igaz, hogy csak 56 kilóhoz +kb. 8 decinyi szoptatáshoz való mennyiséget kell innom.

Kép

Kép
mzx

Bocs, azt nem írtam, hogy fél literé ennyi.

Kép

Kép
mzx

mzx: basszus, nem mondod? Mondjuk gondolhattam volna.....csak féltettem a tejem, hogy mi van, ha nem iszom sört, nem lesz annyi. de úgy néz ki ez hülyeség, most is annyi tejem van.

ez a mai korosztály nagyon gáz. Nekem fiaim vannak, de félteni fogom őket. Leginkább a kábszertől. Meg amiket most lehet látni a TV-ben, hogy ölik egymást a fiatalok. Nagyon gáz! Meg a lányok is olyan kis kurvincák, egyik barinőm általánosban tanár és ciki, ha vki 8.-ban nem szűz. Már 12 évesen cigiznek, isznak, sexelnek. Én 19 évesen irattam fel fogigátlót, akkor volt az első komolyabb kapcsolatom -előtte sexeltem 1-2-szer, tényleg nem sokszor, de akkor gumival és nem is élveztem, amennyire visszaemlékszem- szóval mit tud alakítani egy kislány az ágyban? Meg aki megd.gja, na az meg pedofil! Én már a 18 éveseket is olyan kislánynak látom!
Vendég

Jim! Na, látod, hogy jár az, aki a férjemmel dolgozik? :wink: :lol: Ajánlottam is (na nem úgy!), meg különben segített emilben is! :D

Mni! Nálunk azért igényel külön szervezést, mert Békéscsabán lesz a keresztelő, nem étterembe megyünk, hanem Anyuméknál lesz ebéd, kb. 30 vendég jön, mint egy kisebb lakodalomba (elvált szülők gyermeke vagyok), a vidékieknek szállás is kell és nem szeretnénk ha hülyeségeket vennének ajándékba Botinak, ezért még ajándéklistát is készítettünk, hogy legyen miből válogatni. :roll: :oops: :wink: :lol:
A Brendonban lehet kapni lenyomatkészítőt. Mi kaptunk egyet ajándékba, de még nem csináltuk meg, így nem tudom milyen. :roll:

Bea! Nálunk azért a júni 15., mert a húgom lesz a keresztanya, de Ő Angliában él, így akkorra kellett szervezni, amikor itthon lesz. (Ezután legközelebb karácsonykor. :roll: :( )

Kölyök! Terveztem ám, hogy szólok amikor Genfbe megyünk, hátha... :wink: Előre láthatólag szeptember közepe-vége.

Patti! Nekünk is van rongyink. Micimackós, mint egyébként minden a szobájában. ( Még jó, hogy a szülei nem függők. :roll: :lol: ) Néhány napja "játszik" vele Boti, Boti tarka. :wink: :lol: Eddig csak hason fekve nézegette. Egyébként a tükröt imádja. Van a játszószőnyegén. Tisztára olyan, mint egy kismajom. Folyamatosan bámulja magát benne és röhög saját magára. Haláli! :D

Linocs! Tükör. :wink: :lol: Utazóágy: Nekünk kölcsön volt, nem állítható a mélysége. Tényleg leszakadt a hátam, mire kiszedtem a gyereket, de Boti szerette. Jókat aludt benne nappal és éjszaka is. Most az Elefániban akcióban az állítható mélységű, oldalán lecipzározható ágy pelenkázófeltéttel.

Borzasztóak ezek a történetek. Mászkál rajtam a hideg. És még én voltam meglepődve anno gyakorlaton, amikor a 13 évestől megkérdezte az orvos szülés közben, hogy akkor is ordibált-e amikor a gyereket csinálták?! :shock:

Évi

KépKép
kvaszeva

Alkoholmenetes :!: , he-he :lol:
Egyébként vasárnap meg hétfőn megettem 8 szelet tortát... Nagyon nem úgy étkezem egyébként sem, ahogy egy szoptató maminak kellene... Éljenek a zöldségek!!! :wink:

Kép

Kép
mzx

Sziasztok,
sajnos Marci nem viselte ezt az oltást olyan jól mint a múltkorit, mert egész nap nagyon nyűgös volt, meg sokat sírdogált, mire most délután megmértem a lázát és 38,3 volt végbélben. Ugye abból le kell még vonni fél fokot? Na így kapott egy fél kúpot, aztán el is aludt, nagyon kíváncsi leszek, hogy lemegy-e tőle. Szerintetek, ha nem mit csináljak vele? Adjam be a másik felét is? Hidegvizes fürdő? Persze ha nem megy le, úgyis felhívom a dokinőt. Szegénykét úgy sajnáltam, szörnyű ez a tudat.:cry: :cry: :cry:
Szerencsére enni eddig szépen evett, de a kakija is olyan híg, mint a folyadék...aggódom kicsit... :cry:
Így aztán Judittal sem tudtunk talizni.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Szilvánusz: :( sajnálom, szegényt! (meg téged is)
Igen, le kell vonni fél fokot, de nekem a védőnő azt mondta, hogyha lázas, és hívom emiatt őket, akkor mindig a mért fokot mondjam nekik, és hogy hol mértem. Én mindenképpen felhívnám a dokinőt, ha nem megy le. Vagy az ügyeletet, ha a dokinőt már nem lehet elérni.
+++++++++++++++++++++++++++++

(én csütörtökön viszem Fruzskát az oltásra - tartok tőle én is...)
linocs

Szilvánusz! Igen le kell vonni 0,5 fokot, ha végbélben méred a lázat.
A láz miatt gyelőre ne aggódj, ez az oltásnak teljesen normális következménye.
Megkerestem az oltási útmutatót, amit a védőnőtől kaptam, ebben az áll: "Jelentkezhet láz, hányás, hasmenés, nyugtalanság. A lázas állapot gondos megfigyelést és folyamatos lázcsillapítást igényel. A tünetek tartós fennállása esetén haladéktalanul jelentkezni kell az oltóorvosnál."
Úgyhogy csillapítsd a lázát, ha kell nyugodtan még egy fél kúppal is. Ha holnap is lázas lenne, akkor konzultálj a dokival. (Szerintem már ettől az egytől is rendbe fog jönni!)

Kép
Kép
Kép
petramama

Pumperka: köszi a tippeket!
Nagy helyes Zsombor, ahogy altatja magát!
Fruzska a mai nap kezdte nem szopni, hanem rágni az ujjait, az öklét. Idáig nem nagyon vette be a szájába a kezét :roll:
linocs

Linocs! Mi is szoktunk bohóckodni a tükör előtt. Boróka is mondogat a "másik" babának, meg nevet rajta.

Évi! 30 vendég otthon? Az nem semmi! Anyukád jó sokat készülhet. Én ezt nem vállaltam be, pedig mi csak 15-en leszünk. :lol:

Kép
Kép
Kép
petramama

Petramama:

Amit mi vettünk utazókiságyat, az nem nejlonos anyagú.Meg jó szines, narancs-piros-citromsárga csíkos.
Majd ha össze lesz rakva küldök róla képet.

Linocs:
A tükör Tifaninak is nagyon tetszik, szegény nem tudja elképzelni hogy ki az a másik baba.Olyan aranyos, mosolyog rá.

Kép

Anita
Pam Brown: "A legőszintébb mosoly a csecsemőé.
Abban nincs semmi csel vagy számítás, csak színtiszta ÖRÖM."
gy.anita

Linocs, Petramama, köszi a választ. Lement végül 37,4-re és a kedve is sokkal jobb volt, végre mosolygott, meg beszélgetett. Jól meg is síratott ezzel :wink: Azért beadtam neki a második felét a kúpnak, mert fürcsi után, fektetés előtt 37,7 volt. Remélem reggelre teljesen lemegy és visszatér a régi kismarcell.
Petramama: bejelöltelek...:)

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Szilvánusz, gondolok Rátok én is, remélem, reggelre már semmi nyoma sem fog látszani a láznak Marcin!
A korai "éréshez" nekem is van sztorim: Kristófom keresztapukája egy helyi általános iskolában tanít és osztálykirándulásra vitte az ötödikeseket kb 2 évvel ezelőtt. Saját szemével látta, hogy az anyuka óvszert ad a fiának, hogy nehogy valami hiba csússzon az osztálykirándulásba...
Ja, az meg már gondolom senkit sem lep meg, hogy mostanság megelégelte, hogy részegek a gyerekek, s az osztálykirándulásra beszerzett egy szondát és elmondta a gyerekeknek, hogy nem szeretné használni, de akinél jelez a szerkentyű, azt azonnal hazaküldi a táborból... No comment
Vendég

Sziasztok!

Ne haragudjatok, nem tudtam jönni.
Péntekre lebetegedtem, 38.7 volt a lázam, fájt minden végtagom, alig tudtam lábraállni. Teljesen kibuktam.
Ádám még mindig rosszul, félre kezelték. Tegnap voltunk a gyerekorvosnál és ő mondta, hogy allergiája van. :x Kapott gyógyszert, a héten még itthon van. Csütörtökön visszük dolgozatot írni a suliba. Aztán még van 1 hete hátra! Utána, hogy fogja bírni a judo tábort nem tudom. Kicsit félek tőle.

Anita
Tegnap nem Ti jöttetek szembe velünk délután az utcán? Nem mertem köszönni, mert nem voltam biztos benne. Akkor jöttünk a dokitól és a régi lakás előtt parkoltunk.

Jim
Az én hasam is hasonló és én még sört sem iszom! :)

Szilvánusz
Remélem hamar rendbejön a kis Hajasbaba!

Pati
Én is gondolkodtam a morzsoló kendőn, de nálunk is a pelusát húzza magához és azzal alszik. Ma bevetettem Ádám régi "mucusát", mert ő is így kezdte, aztán utána az én hajgumimat sajátította ki. Azt szagolgatta, húzogatta az orra előtt cumival a szájában.
Norton nagyon ügyes. A két fiad gyönyörű!

Pumperka
Jó, hogy kérdezted az utazóágyat, én is gondolkodtam már rajta. A medencéken is vacilálunk. Az apartmanról írsz nekem anyagiakat?

Bea
Nem semmi volt a történeted! A lényeg az eredmény. Ami történt bízom benne felejthető.

Kölyök
Szerintem jobb röviden a hajad!

Melinda
Azt hiszem, Te írtad, hogy Dórinak kevés a tej úgy néz ki. Nálunk is ezt vettem észre, mert Réka ordított sokszor, nem tudtuk miért, már mindent kizártunk és akkor megpróbáltam két ciciből etetni evésnél, illetve gyakrabban 2 óránként, most talán helyreállunk.
Úgy gondolom most jött el, hogy több az igénye.
Bízom benne, hogy a tejtermelés is alkalmazkodik, mert egyből bepánikoltam, hogy kevés a tejem.

Minden kép nagyon jó!!!!

Potyka
Lassan elkezdhetünk izgulni érted!!!!!

11éves lány szülése
Erre mán ez csak így megyen a roma családok körében!

De megdöbbentő tényleg!
Ádámot és mostmár Rékát is nagyon féltem a jövőtől, mert ugye egy idő után a közösség a formálóerő. Bízom benne, hogy azért meglesz a kellő eszük a dolgokhoz. A szakdolgozatomat a drogosokról írtam, és államvizsgán megkérdezte a tanár, hogy miért ezt választottam. Válaszom az volt, hogy annyira nem ismerem a világukat és van egy fiam, őt pedig nagyon féltem attól a világtól.

Megyek áztatom magam egy kicsit, aztán elteszem magam holnapra, mert hulla vagyok ismét.

Engem is jelölhettek iwiwen. vinczénénagyerzsébet

Kép
Kép
tündérmanó27

Jó reggelt, mindenkinek!

Pété!
Már ébren, szóval hívhatsz bármikor! :wink: :wink: :wink:

Petramama, Tündérmanó!
Igyekszem megkeresni a balatoni apartman leirásait!

Szilvánusz!
Jobbulást Marcinak. A 2 hós oltás minket is megviselt. Még a köhögés is lehet, hogy azért volt, de az lehet megfázás is.

Linocs!
A tükör nálunk is nyerő. :wink: Akartam már kérdezni, hogy még mindig későn fürdettek, vagy már előrébbhoztátok, és így is átalussza Fruzsi az éjszakát? És milyen jól egymáshoz öltöztetek Fruzsival a képen, teljes harmónia köztetek.

Potyka!
Kitartás a meleghez. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

http://www.datanet.hu/ftur/hazak/k81a_f2.html

A Balatonföldvári apartmanok. Régebbi típusok, de nem is drága viszont, és közel a strand....

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka: este valahogy beálltunk a 8, fél 9-es fürdetésre. Fruzska is addig bírja, meg valahogy úgy is jön ki a lépés... És valahogy nem is hajlandó előbb elaludni. De 10-kor mint akinek parancsba adnák: elalszik. És utána már csak reggel 7-8 tájékán ébred :) Egyelőre ez az, ami két hónapja fix Fruzska szokásaiban. :)
A földvári apartmanokon mos én is komolyan elgondolkodtam...
linocs

Sziasztok!

Tegnap este már csak visszaolvasni volt időm.
Képzeljétek, tegnap reggel Dóri hasról hátra átfordult. De annyira hihetetlen volt az egész. Úgy volt, hogy játékból párszor forgattam hasról hátra aztán vissza. Utána hasra tettem, elé raktam egy játékot, közbe pakolásztam körülötte. Mikor visszafordultam, már hanyatt volt a leánykám. :) Azóta nem csinálta. De úgy örültem neki, ő meg nem tudta, hogy mi az a nagy szám, amitől anya ekkora lázban van. :D

Még egy apró öröm: tegnap főztem borsólevest és nem viselte meg Dóri pociját. :) Na, ez most úgy hangzik, mintha Dóri ette voln a a levest, de értitek. :wink: :D

Évi,
szuper helyeken voltatok! A monaco-i nagydíjért irigy vagyok, mi itthon néztük a tv-ben. Közbe mondtam is a páromnak, hogy Ti épp arra vagytok. :) Egyébként 6 éve voltunk mi is átutazóban Monaco-ban, amikor a spanyolországi nyaralásból hazafelé jöttünk kocsival. Gyönyörű hely!

Beuska,
még mindig rohanásban. :( Remélem eljön már az idő, amikor tudsz pihizni is! Tudod már, hogy várhatóan mikor jöttök Dunaújvárosba? Jó lenne talizni!

Obea,
üdv köztünk, örülök, hogy már nem csak olvasgatsz és a szüléstörténeted is megosztottad velünk!

Pepike,
nagyon sok erőt és kitartást!!!

Kölyök,
szép hosszú hajad volt, de szerintem Neked a rövid jobban áll.

Anita,
boldog névnapot kívánok!
Milyen kis husi Tifani! :) Aranyos!

Marla,
de jó, látjuk végre Hannát is, tündérke! :)

Pumperka,
cuki nagyon a kép, amikor szopizza az ujjacskáját Zsombi! :)

Niki,
igen, elképesztő, hogy mik megtörténnek. :(
A cikk utolsó mondatán kiakadtam:
"Mint a főorvos elmondta, néhány napja ment haza az osztályról kisbabájával egy 17 éves kismama, akinek a mostani volt a harmadik császármetszéses szülése."

Szilvánusz,
sajnálom, hogy így megviselte Marcit az oltás. Ugye ma már nincs láza?

Tündérmanó,
igen, én írtam, hogy kevesebb lett sajna a tejci.
Jó lenne, ha Neked valahogy sikerülne visszatornázni a mennyiséget! 2 óránként fel kell keltened Rékát? Vagy nem alszik nagyokat napközben? Dóri sokat alszik, így nincs szívem felkelteni.

Melinda

Kép
melinda80

Liniocs!
Dettó, kb fél 9-kor fürdés, 9-kor evés 10-kor alvás. :lol: :lol: :lol:
Csak mi eszünk hajnalban, de tolódik már a reggel felé. Most fél 5-kor ettünk.
Viszont két napja, fürdés elötti evés után sírás van. Lehet, hogy kevés a tej?? Majd az idő megadja a választ, vagy egyszerűen csak elmúlik. Akkor már nem igazán tudom sűrűbben megszoptatni, mert jön a fürdés.... Eszik kb 7-től majdnem 8-ig. Próbálom nyugtatni ,és aztán szinte rögtön fürdés. :? Tegnap még a fürdésnél se nyugodott meg. :(

Majd próbálok napközbenre több szopit valahogy beiktatni. Tegnap 7-szer evett Zsombor, de ma megpróbálok 8-at összehozni. Csakhát ma is megyek vele a nagyok Dijkosztó gálájára, ahol Csenge fellép, Áron meg okleveles lesz. Ilyenkor bizony nem mindig sikerül minden nyikkra mellretenni. Meg el is tereli a figyelmét a sok látnivaló. (legalábbis egy darabig.)
Na ez most olyan önmagambanbeszélgetésre sikeredett. De legalább megbeszéltem magammal mi is a teendő. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok

Melinda
Nem kell szerencsére ébresztenem Rékát 2 óránként. Délelőtt a reggeli fél 6-6 körüli kajcsi után még alszik, délután már keveset, de 8-9 körül alszik el este. Ha éhes felkel napközben, de úgy néz ki, hogy helyrejön az étvágya. Megjött tegnap, lehet ez is volt az oka a tejcsi minőségének?
Dóri nagyon ügyes!!!!! Nekünk a múltkori átfordulás után még nem volt újabb, de nagyon lökdösi magát a kiscsaj!!! :) A kiságyat körbejárja már!

Kép
Kép
tündérmanó27

Pumperka
Már akartam írni, hogy nálunk is 40 perc, 1 óra a szopi újabban. Te, hogy bírod? Végigszopizza Zsombor neked? Nemcsak cumizik?
Ne haragudj, ha már leírtad ezeket, de nem emlékszem rá.
Nem lehet lerövidíteni ezt az időt? Valami ötlet nincs arra, hogy jobb szopizók legyenek?

Kép
Kép
tündérmanó27

Pumperka,
olyan ügyesek a gyerekeid! :) Karate díjkiosztóra mentek?

Tündérmanó,
jó gyorsan visszajelöltél iwiw-en! :)
Az jó, hogy nem kell felébresztened! Igen, azt hallottam, hogy állítólag a mensitől rosszabb ízű a tej és kevesebb kedvvel szopnak a babák.
Dóri is körbejárja a kiságyat! :D Azon szoktam jókat derülni, hogy éppen ébredéskor az ágy melyik szegletében találom. :)

Judit18, Panny, Bosek, Fanetta, Anita,
jelöltelek Titeket iwiw-en!

Melinda

Kép
melinda80

Tündérmanó!
Dehogy szopizza végig. Pihi, szundi, nézelődés közben.Én türelemmel várom, mikor rövidül a szopi.

Melinda!
Ez most sulis program. :wink:

Sajnos gyanítom,hogy a tejhiányunkban az ujjszopás is ludas.
A kis buta képes ébredéskor inkább az ujját szopizni és nem kiabál nekem, pedig tök éhes.Mivel elég nagy a ház, ha én lent vagyok nem hallom, látom mikor ébred és mikor kezdi az ujjszopit.Most is ránéztem, és már bőszen az uját szopizta, se aztán kiderült, hogy nagyon is éhes. Cumit azért se adok. Ha ébren van nem gond, jelez,ha éhes, csak hajnalban, reggel ,és adéltáni nagy alvásánál. Remélem lecseng ez valahoy,és rájön, hogy szólni kell. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?