Új privát üzeneted érkezett!

Azért indítottam ezt a topikot, mert a párom tényleg nem akar fősulit, vagy egyetemet elvégezni valamilyen szakon levelelezön. Van valakinek hasonló tapasztalata. Én tanárnő vagyok, és egy kissé jobb kereset nem ártana a részéről. Főleg, hogy van egy fiunk is. Azt mondja, hogy anélkül is jó neki. Pedig okos ember, amúgy nem mentem volna hozzá, dehát? Mivel lehetne meggyőzni?
Segítsetek.
Katka
 
 


Az, hogy valaki diplomás, még nem jelenti azt, hogy többet keres, mint pl egy asztalos,szakács vagy akár üzletvezető vagy akármi! Én szakmunkásképzőt végeztem szakács vagyok vidéken és kétszer annyi a fizum, mint a 2 diplomás testvéremnek Bp-en (tanár)! Szerintem sehogy se fogod tudni meggyőzni. Inkább gyártastok még gyereket és menjen el ő gyesre.....
csók
Milu
Milu
 


Katka!

Csatlakozom az elöttem szólóhoz. A diploma még nem jelent rögtön több pénzt, sőt elég sok munkanélküli van belőlük...Pl.anyám 3 diplomával volt másfél évig az.
A jól kereső állásokat nehéz kifogni és nem biztos, hogy a diploma dönti el ki kapja...
A szakmunkások sokszor többet is keresnek, mert rájuk mindig szükség van.
Te meg úgy is tudod, hogy okos és jó ember a férjed, nem? Mit dolgozik, mi a szakmája?
Nehogy a meggyőzés miatt kapjatok már össze. Amikor megismerted igérte, hogy tanulni fog?
Bellana
 
 

 
 

Szia Katka!
Tőlem sem hallasz más álláspontú véleményt! Ne erőltesd, ha nem akarja! Az én párom diplomás és ugyanannyit keresnek a diplomátlan kollégái is, mint ő. Hozzáteszem, hogy van akinek fodrász, vagy autószerelő közülük a végzettsége, és mégis megkeresik az általad áhitott fizetést. Én csak egy kis hülye vagyok, ha a te értékrended szerint itélem meg magam..De ha nekem a párom azt mondaná, hogy menjek fősulira, mert nekem is annyit kell keresnem,mint neki, akkor elhajtanám..
Ha többre vágysz, akkor keress mást aki megadjaKépKép.

Betti

KépKép
KépKép
 


Kedves Mindenki,

Szerintem bizony, ha megnezunk foldon levo "foiskolat vegzettek" atlagkeresetet, es a foldon levo "kozepiskolat vegzettek" atlagkeresetet, es a foldon levo "altalanos iskolat vegzettek", es a foldon levo "altalanos iskolat sem vegzettek" atlagkeresetet, akkor bizony nem az "altalanos iskolat sem vegzettek" atlagkeresete lesz az elso helyen.

Ugyanakkor hozzatartozik az is, hogy a MO-on a "diplomas" emberek nagyja multinal, vagy eppen koztisztviseloi statuszban dolgozik. Es ott bizony normalisan kell adozni. Ami megkurtitja a bruttot. Mig ez a kisvallakozasoknal kicsit maskepp megy.

Az ar, amit pedig az ember a munkero piacon er, az igen sok dologtol fugg. De tobbnyire az aktualis kereslet-kinalat hatarozza meg. Ezert lehetnek kirivo esetek, hogy egy epitesi vallakozo "akar szakkepzettseg nelkul" tobbet keresett mondjuk az utobbi 2-3 evben, mint egy bankvezer. De a piac tobbnyire olyan, hogy ha valahol hasznot lehet realizalni, es ehhez "keves energia kell" akkor nagyon hamar ott lesznek masok is, es akkor a kinalat no, ami pedig lejjebb nyomja az arakat. (Ha egy faluban 1 pek van, akkor nagyjabol o diktalja az arakat. Masok latjak, hogy itt el lehet adni jo aron a kenyeret. Csinalnak egy masik pekseget, es kicsit az elozo ar ala allnak. Ha 10 pekseg van mar, akkor jelentosen egymasra kell licitalni, akkor mar nem keres az elso pekseg sem kirivoan magas osszeget.)

SZVSZ ugy lehetne jogosan osztalyozni, hogy kinek a munkaja mennyit er, "Hogy hanyan tudjak helyettesiteni az illetot?" Ha sokan, akkor keveset keres, ha kevesen akkor sokat keres. Tehat egy plasztikai sebesz talan ezert keres tobbet, mint pl. egy takaritono.

Udv, ZoliApu.
 
 


Zoliapu!

Ha a plasztikai sebész hivatalos fizetését nézzük, akkor nem biztos, hogy többet keres egy titkárnőnél! Persze a "zsebbepénzeket" nem számoljuk. Nem kevés olyan titkárnőt, vagy adminisztrátort ismerek, aki nettó 150 felet keres, puszta érettségivel!
Tudom, Te takarítónőről írtál, de azért ez is érdekes, nem?

Titati
 
 


Kedves Titati,

SZVSZ "legalisan" bruttoval szamolva "nagy atlagban" egy "kepzettebb" ember tobbet keres.
Es igen, biztos, hogy van kivetel.

Udv, ZoliApu.
 
 


Kedves Mindenki,

ja es megegy!
Nem a diploma hatarozza meg egy emberrol hogy jo v. rossz ember.
Az ember alapveto jellemen a diploma szerintem nem valtoztat. (Attol meg, hogy valaki diplomas, korantsem biztos, hogy atadja a helyet a buszon. Es detto forditva.)

Udv, ZoliApu.
 
 


Zoliapu, ezt bizony jól mondtad!
Jó pár diplomás tuskót ismerek, és tüneményes nem diplomást! Szerintem akár diplomás valaki, akár nem, ha nem ül közel a húsos fazékhoz akkor annyi.
Mellesleg legálisan szerintem marha kevesen keresnek jól. "Aki dolgozik nem ér á pénzt keresni". Persze ha valaki ért a számlákhoz, könyveléshez, az biztos nagy előny...
Ráadásul ma igencsak túlkínálat van diplomásokból. Nyomják, hogy legyen minnél több diplomás, aztán a végzettek meg csak lesnek, mert már nem nagyon van hova menni...

Üdv, Bellana
 
 


Mellesleg,kedves topik indító Katka merre vagy????
 
 


Szép ez a diploma-nem diploma kérdés boncolása. Biztos hogy jó, ha az embernek van öt belőle. De én bevallom nektek, hogy soha nem fogok lediplomázni, hiába tudom hogy jó lenne, és talán többet keresnék. Egyszerűen utálok tanulni!! VAgyis csak olyan dolgokat nem tudok megtanulni, ami nem érdekel. De milyen főiskolában tanitanak úgy, hogy csak olyan tárgyak vannak, ami érdekel?
No, nem akartam megint belelendülni, igazából azt akartam irni, hogy valóban igaz, hogy emberileg nem minden diplomás diplomás.. Sajnos sokan lenézik a nem túl tanult embereket. Tapasztalatból tudom, hogy a kedves okos emberek úgy bánnak az eladókkal, mint egy utolsó mocskos bűnözővel. Holott nem mindenkinek vannak tehetős szülei. Nem mindenkinek finanszirozza apuka-anyuka a tanulmányait! Van aki azért nem tudott továbbtanulni, mert tizenéves létére el kellett tartania a családját! Örülök, hogy nem mindenki indult ilyen mélyről, de ettől még nem kellene elszállniuk maguktól!! Én sem érzem kevesebbnek magam, mint ők!!

Betti

KépKép
KépKép
 


Hajrá Betti Kép
 
 


Bellana!
köszi!

Kép
Csak hogy ne értsd félre, a gif az aláirásom!

KépKép
KépKép
 


Sziasztok!
Nem tudom, miért lenne olyan nagyon fontos a dipoma, ha valaki jol érzi magat nélküle... Mint Zoli is irja: sok diplomas bunko is van. Furcsa ez a beszélgetés...KépKép
Vendég
 


Drága Kukaczom! Hűha Kép
Nekem úgy tűnt, hogy mi is azt írtuk amit te, csak neked sikerült frappánsan összefoglalni Kép
Bellana

Mellesleg mindegy miket irogálunkitt össze, mert aki kérdezte nem is jelentkezik. Akkor minek kérdezte ?!
 
 


Drága Kukacz és Bellana,
már megint nagyon együgyűek, pontosabban agresszíven hülyék vagytok, persze ez nem hat a meglepetés erejével. Az egyiknek 0 az IQ-ja és elképesztő az infantilizmusa, a másik meg iszonyú tapló. Lehet, hogy a diploma ezen nem változtatna, de nem is tudnátok megszerezni. Kép

A topikindító semmit nem mondott és nem is kérdezett a diploma és a jellem összefüggéséről. Ebbe teljesen feleslegesen mentetek bele, nyilvánvalóan csak azért, hogy a roppant butaságotokat a vélt jellembeli gazdagságotokkal próbáljátok - kétséges eredménnyel - felejtetni.
Névtelen
 


Van, aki úgy érzi, a nem diplomás az nem is ember...
Van, aki ha nincs diplomája, kisebbségi érzése van. (volt nekem is, de már elmúlt Kép. nem a diploma, hanem a kisebbségi érzés Kép)
Míg vannak azok, akik _saját magáért_ értékelik az embert...

Zsóka
 
 


A páromnak van ugyan diplomája, de olyasmiből amit utál. Tehát mintha nem is lenne. Most burkolást tanul hétvégéken, mert szeretne érteni ehez, bár rendszergazda egy jó helyen, mégis. Ja, és boldog vele, és érdekesnek és izgalmasnak találja. Beteg, mi? Kép

 
 


Névtelen beszólását észre se vettük.
Igaz, lányok?

Titati
 
 


Helló lányok!

Most vajon névtelen diplomás e vagy sem? Gondolom van ha azt gondolja, hogy nekünk nem lehet Kép
Amúgy nem tudom miből gondolja őgyávasága, hogy nekünk nincs...(Azért gyáva mert a névtelenség homályába burkolózik)
Mellesleg azt sem értem, hogy miért vagyunk együgyüek? Azért mert azt írtuk, hogy diplomások is csak ugyanolyan emberek mint mások? Hogy köztük is van bunkó - Névtelen nyugodtan vedd magadra ha az vagy! - És a nem diplomások között is vannak bunkók -ha mégsincs diplomád akkor meg ezt vedd magadra-.

És még valami: ha nem ér fel a te szellemi magasságaidba a beszélgetésünk akkor nyugodtan olvass valami neked valót. Pl: "Hogy ne legyek Névtelen, avagy hogy vállaljuk fel véleményünket?"
Vicces, hogy még a nick nevedet sem mered felvállalni Kép -ha van egyáltalán...

Csók:
Bellana

Ui: apropó: a rosszindulatúság diplomával sem lesz vonzóbb tulajdonság, úgyhogy azt hiszem kezeltesd magad.
 
 


Draaaga Névtelen Pajtasom!

Kép
Vendég
 


Titati! De, én észrevettem a beszolast...Kép
Névtelen! Infantilizmussal egyetértek!!! Na, képzeld!!!Kép IQ-val mar nem, diplomam pedig van... Raadasul olyasmiböl, amit szeretek, csak éppen nem lehet vele munkat talalni!Kép
Tovabbra is tehetsz 1 szivességet!!!Kép
Vendég
 


névtelen egy barom. ne foglalkozzatok vele.
Lina
 


Lina! Igazad van, de SAJNOS néha nem tudok nem foglalkozni az ilyen "joindulatu" beszolasokkal!!!Kép Nyanyanak igaza van, hogy csak annak a véleményére adjunk, aki fontos, mégis rosszul esik. Nem értem, miért jo az, ha szemétkedik valaki???
Vendég
 


FKatka és végül is mi lett????? Meggyőzted??

Lina
Lina
 


Névtelehez No comment! Nem tudom, mire veri magát!? Az egy nyamvadt diplomájára?! Ha annyira nagyképű akarok lenni, akkor a szeméhez vágnám, hogy nekem már 2 egyetemi diplomám lesz nemsokára, na és? Nem lettem tőle más.....(főleg nem olyan hibbant, mint Névtelen elvtárs)Kár is ennyi szót fecsérelni rá. Szóval, az én párom hentes, bár az építőiparban dolgozik, mivel ott többet keres. És lássatok csodát: én havi 150-160 körül keresek, 3 melóhelyen, ő 120-130 egy helyen. Szóval diploma ide , diploma oda, ha boldog az ember a másikkal, mindenki tehet egy szivességet (Névtelenre és fajtársaira gondolok)!Zsuzsi
 


Hahó, már nem aktuális a téma, mert válunkKép persze nem emiattKép
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Házasság, család

Jegyzetfüzet:

 

cron
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó