A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

na, muszáj volt valami kaját magamhoz venni, mielőtt leszédülök...
de most már életben maradok.

Üdv az újaknak itt! Látjátok, mekkora a pörgés - én ma egy oldalt elolvastam, amíg a többiek egy másikat teleírtak :shock:

Titi, szerintem még jobban is jársz, ha akkor szülsz, amikor nincs itthon a dokid... csak tényleg jó ha van veled egy választott szülésznő.
Titi, te kapod a gyest? Mert neked (is) írtam, hogy azt le kell mondani időben - bár lehet, hogy tudod már, akkor bocs :)

Timi, de jó nektek! Velencei tó, hmmmmm... A fürdőbugyihoz miért nem húzol sima melltartó+pólót? Legalább vízbe mehess, ha már ott vagy :D

Képzeljétek, tegnap amíg vásárolgattam, mindenki megkérdezte, hogy ugye már hamarosan szülök... merthogy nagy a hasam, meg már eléggé lent is van :?
hát nem szülök még, július 5-ig nem kéne, azt mondta a dokim!!!!

KépKép
szkagi

kike!
Azért a cipeléssel csak óvatosan!!!

d.dodó

Lányok,nekem tök lent van a hasam,a köldököm még kisincs fordulva.Tök olyan mint volt.Baromi sovány voltam ,ez lehet ettől?
Mármint az természetes h alapból van lent?Nem mindig a szülést jelzi ugye? :D

nicike

Titi hol fogsz szülni?
Gondolom igy élmény lesz nála szülni :( Mondott konkrét összeget egyébként a szülésre?

nicike

nici!
az nem jelzi a szülést. van akinek alapból lent van.

szkagi!
vizbe nem megyek, mert mint már irtam rettentő hajlamos vagyok a fertőzésre! esetleg a lábam beleteszem. de hogy a viz közeledjen a micsodám felé... szó sem lehet róla most. máskor nem zavarna, de most nem lehet!

Kép

Kép
timi1982

Nicike: hát persze, hogy nem. Ahány ember annyi pocak alkat! Ez csak amolyan népi megfigyelés. Gondolom ahhoz képest száll le szülés elött amilyen elötte volt.
Vendég

:) Köszi,megnyugodtam.
És előfordul h a köldök se fordul ki? Vagy ez csak idő kérdése.(?)
Ez persze nem parám,csak érdekel.Mert nekem még a piercing is ugy áll benne mint terhesség elött.

nicike

nah én aztán!

ülök kényelmesen a kis nagyfenekemen hogy ma semmi dolgom. gondoltam hogy az "ebédet" is akkorra főzöm meg mire nyusziapu hazajön.
erre eszembe jutott hogy szülésfelkészítőre kell mennünk. ugyhogy gyorsan odadobtam az ebédet. még jó hogy fél óra alatt kész van.
:twisted: :twisted: ez a terhesfeledékenység... szörrrrnnnnyyyyűűűű!!!!

Kép

Kép
timi1982

a köldök sem feltétlen fordul ki.
nekem se fordult még ki. és remélem nem is fog. sőt még nincs is egyenesben se. még befelé van igencsak.
szerintem attól is függ kinek mekkora a pocija. aki inkább csak előre nő, annak előbb kijön mint aki mindenfelé nő.
én szélesedek is. lassan könnyebb átugorni mint kikerülni :D
szóval lehet nekem azért sincs még kifordulva.

Kép

Kép
timi1982

timi!
Tegnap nekem is fél 5-kor jutott eszembe, hogy a rizst még nem főztem ki :) még jó hogy hamar kész, és Ati 5-re ért haza.... addigra kész lett.

d.dodó

Had kérdezzem meg,mire jó a szülésfelkészítő?? :oops:

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok!

Hát a szonográfus se talált semmi aggasztót Adél veséjében! :):):)
Köszönöm a drukkolást mindenkinek!!!

Kép
andkata

Na jó,ez hülye kérdés volt,igaz? :oops:
csak mert én egyxikkel sem voltam,nem hiszem hogy ettől felkészültebb lenne az ember.
Szerény véleményem szerint cak az ember ideját rabolja még ez is-persze akinek van ideje,az miért ne menne.
Na,jó,eldugultam.

Kép
Kép
Kép
kike

Hali csajok!
folytatnám ahol abbahagytam az este, de mind kidob a babanet :evil:
kezdem írni újra :evil: :evil: :evil:

megvolt a védőnőnél tett ehavi látogatásom, minden rendben :wink:
az elmúlt hónap alatt csak fél kilót híztam :shock: :lol:
jövő héten meg már az első CTG-re kell mennem :lol: :lol: :lol:
eddig úgy tudtam hogy csak a 36. héttől kell kezdeni :roll:

Bondi!
a hülye nyanyána :twisted: k jól megmondtad! :lol: :lol: :lol:

Szly!
én is normál Tenát vettem, az extra hatalmasnak tűnik.
:wink:

Üdv az újaknak! :wink:

Kép
kimma

Kata!
sajnálom a táppénzt :(
hátha csak egy-két napot késnek :wink:

Nem emlékszem már, ki írta hogy megkapta az adóvisszatérítést :roll:
mennyi időre a bevallás benyújtása után :?: :?: :?:
csak mert jól fogna most az a pénz, ugyanis most vettünk tütüt, jövő héten meg elvileg megérkezik a babakocsi, úgyhogy azt is kell fizetni...

Kata, Kike!
Gratula a "nagy pocakhoz" :!: :lol: :lol: :lol:

Kép
kimma

kike!
én inkább azért megyek, mert jön velem apjuk is és legalább hall valamit. habár szokott művelődni a kétbetűs helyen is a kismamaujságommal :D
tök rendi.

szóval mi ezért járunk, meg nagyjából rálátást kapok az itteni kórházról. elmondják hogy itt mi hogy szokás, és valószínű lesz szülőszoba látogatás is.

a mult órán az apás szülésről volt szó. meg légzéstechnikákról, habár mivel szülésznőm lesz, igy ő biztos segít sokat.
meg beszélgetés a többi kismamával, tapasztalatok cseréje, meg elmondták hogy nagy általánosságban hogy kezdődik a vajúdás, fájás, és mikor célszerű korházba menni. kaptunk listát hogy mit kell vini a kórházba egri viszonylatra megcisnálva.
meg szóval ilyenek...

azt a 3-4 alkalommal eltöltött 1,5-2 órát meg kibirjuk. jól elvagyunk.

Kép

Kép
timi1982

kimma!

mi kaptuk meg. vagyis a párom kapta meg mert az enyémet kicsit később adtuk be.

kb. 2-3 hétre a benyujtást követően kaptuk meg.

Kép

Kép
timi1982

kimma Én is megkaptam már,kb 3 hónap után.

nicike

jah és az övé interneten ment be.

az enyémet postán küldtük 17-18-a körül. az még nem ért ide.

az övét nem tudom mikor küldte el a könyvelő pontosan, de mikor mondta hogy elküldte, rá 2-3 hétre megjött a pénzecske.

Kép

Kép
timi1982

Timi:köszi a felvilágosítást :D :wink: Mondjuk biztos hogy először szülőknek megnyugvást biztosít a szülésfelkészítő.

Lenne mégegy buggyant kérdésem:nézzétek el,ma fáradt vagyok :lol: :lol: Hogy van az hogy valakinél CTG-t csinálnak,valakinél meg csak NST-t?Gondolom orvos,meg korházfüggő.
Itt mindig csak NST-csinálnak,CTG-csak akkor van-legalábbis volt még három éve,mikor késik a babó,és be kell feküdni a kórházba.

Kép
Kép
Kép
kike

Nici! Nekem is van a köldökömben piercing, azazhogy csak volt, mert néhány hete kivettem, mert zavart. Néha azért visszateszem, hogy be ne nőljön, hamár megszenvedtem érte, meg úgy könnyebben is tudom tisztítani.
Én lényegében csak előre növök. A köldököm eltűnt már, de ki nem fordult, csak igazodott a hasamhoz. :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Kimma!

Elvileg 31 nap lehet maximum...

Kata!

dél körül átutalták a táppénzt....

Kép
andkata

Timi! Hivatalosan úgy van, hogy a beadástól számított legkésőbb 31.napig küldik. De én is majdnem két hónapot vártam rá. :evil:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

itt is nst-t csinálnak. legalábbis én mindenkitől azt hallom hogy azt csinálnak.
de ha már ott tartok többet tudok :D

Kép

Kép
timi1982

Köszi csajok! :lol:
akkor még várok türelmesen...

AKata!
örülök hogy jó lett minden a szonográfusnál is! :lol: :lol: :lol:

Kép
kimma

Titi, mostanában nincs szerencséd! Velem tök rendi volt tegnap is! Most akkor mikor nincs pontosan? Én úgy tudom pont akkor mikorra én ki vagyok irva! Kire gondoltál mint szülésznő!? Segíts!

Potyka neked van már a kútvölgyibe szülésznőd v. csak dokit választottál?

Kimma én is megkaptam már 30-án fizuval együtt az adójóváirást! :D
bencuri

nem tudom kinél akadt el a felhő az esővel, de jó lenne ha nem ülne rajta órákat!!
itt fülledt idő van. jó lenne egy kis lehülés!!!

Kép

Kép

Kép
timi1982

Kriszti: nekem 8 éve lötték ki a köldökömet és nem sokáig volt benne piercing. Még mindig nem nőtt be. Már nem is fog.

Nici: ez a doki szerencsére (legalábbis eddig) nem beszél pénzről ezért is volt szimpi. Olivérnél 2,5-3 éve akkor is normálisan ellátott és kedves volt amikor nem adtam neki pénzt. De ma egyébbként egy másik kismama is panaszkodott rá amig vártunk a sorunkra és ő most a magánrendelésére jár és neki is ez a tapasztalata, pedig ő fizet.

Ági: köszi az infót, ma kértem a dokitól igazolást és nemsokára elintézem. Nyomtatványt már kaptam a lemondáshoz is és a TGYÁS-hoz is.

Timi: nekem akkora a hasam, hogy a bör már teljesen kifeszült rajta annyira, hogy a böröm már nagyon fáj ha hozzáérek. Nekem nem fordult ki a köldököm csak kisimult. Szerintem ez alkati kérdés vagy hogy mondják.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Itt megint kezd beborulni. :lol:

Nemsokára indulunk a védőnőhöz. Kíváncsi leszek mennyit kell várni. nagyon utálom.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Ha rakok fel egy képet mondtok róla véleményt?Hogy fent van-e vagy lent?Mert ma már halottam,h kicsi,nagy,lent van,van,előre csúcsosodó...szóval mindent:)

nicike

Nici! szerintem pont jó helyen va, bár kicsit tényleg lentebb mint az enyém. Ha jól sejtem Te sem vagy alacsony! :wink:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

nici!
szerintem tök "átlagos"... jó, az enyém ennyi idősen naygobb volt.... de az enyémre meg mindenki mondja hogy hatalmas..... és nincs lent..... enyém is igy lentről kezdett nőlni!!

d.dodó

Ismét itt. Korai volt reggel az öröm, mert annak ellenére, hogy éjszaka jobb lett a lábam, utána rendesen bepótolta a dagadást ás iszonyatosan néz ki. de nem is lenne ezzel baj ha nem fájna mellé. Nektek nem volt ilyen? Olyan érzés, mint amikor kimegy a bokád és nehéz ráállni... Mert a bőr eddig is feszült, de most belül fáj... Tipp?
Amúgy meg pont mázlim volt mert nem áztam el. Kimentem a buszmegállóba és még szemerkélt az eső. De van fedett megálló meg egy pad. Szépen leültem, volt még kb. 10 perc hogy jöjjön a busz. Erre odaér két kb. tizehnat éves kiscsaj és elkezdtek cigizni, de úgy, hogy az egyik maga mellé tartotta a cigit miközben röhögcséltek és az orromtól kb. 40 centire füstölgött. Próbáltam csúnyán nézni meg jelzéseket adni de egy idő után baromira felhúztam magam. A végén felálltam, és mondtam nekik, hogy nem gond, majd én odébb megyek! És ki kellett állnom az esőbe amíg ők szépen cigiztek. Legszívesebben felrúgtam volna mind a kettőt. Álljon ki ő az esőbe ha ilyen gusztustalan szokása van hogy cigizik. Totál kiakadtam. Aztán meg ők röhögcséltek a hátam mögött... Na mindegy.
Már csak vásárolni kell meg kaját csinálni a vendégeknek. de nagyon nem akarózik hogy jöjjenek... egész nap ezen stresszeltem. Férjem is próbálkozott már hogy mondjuk le őket, csak az a baj, hogy úgyis kierőszakolnak majd másik napot és akkor ugyanaz kezdődik előről... Inkább akkor legyünk túl rajta...
Na most megyek, remélem a férjem mostmár hamar végez és mehetünk. (itt vagyok benn a melóhelyén...)
Este szerintem még jövök.
Ja, és a hétvégén megyünk a Balatonra. Már várom. :)

KépKép
muffin

173 centi vagyok,te mennyi vagy Kriszta?
Dodó: Hát remélem elkezd nőni fölfele is és nem csak előre:)

vissza térve a piercingre, fogalmam sincs mikor vegyem ki h ne forrjon be a lyuk.Mert nekem az orromban 5 évig volt piercing és 2 óra alatt benőtt.Tesóm 2 éve vette ki 3 év után és neki még mindig bele lehet rakni :?

nicike

ja, és nici, a köldököm nekem sem fordult ki. Sőt, ki sem simult. Úgyhogy szerintem tényleg típus függő. :)

KépKép
muffin

Muffin remélem Én is ebbe a típusba tartozom :)

nicike

Én meg 183cm. Elég későn kezdett el növögetni a pocak, de azt hiszem bepótolta, viszont sosem lesz akkora, mint itt sokaknak, mert elnyúlik a hasfalon. Nekem is előbb köldök alá nőtte be magát, aztán mászott felfelé.
Majd Apa hazajön, dobok fel képet.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

muffin!
nekem a kezem volt tegnap ilyen, hogy nem bírtam az ujjaimat behajlítani annyira bedagadt... de nekem a sok gyümölcsevés tényleg segít!!
Fú, utálom, hogy a bagósok nincsenek tekintettel a kismamákra!! nekem két kismama osztálytársam is van, akik maguk is dohányoznak! :(
Sajnálom a nemkívánt vendégeket.....bosszantó lehet. Amugy mi finomat főzöl nekik??

Nici!
Érdekes, mert nekem meg a köldököm már nagyon rég kifordult....hónapokkal ezelőtt..... tényleg alakt függő!

d.dodó

Nici!

Nekem a köldököm kisimult, és elég hamar kivettem a pircinget, mert nagyon hamar beforr a lyuk. De mindenhol! Az orromól kiesett (piszkáltam és eltört.. :D ) kb. 3 óra múlva tudtam elindulni venni egy másikat és nagyon megszenvedtem, hogy vissza tudjam rakni. Na jó piros is lett , de sikerült. A szemöldökömbe is elég nehéz volt visszarakni, miután lecsavarodott róla a bogyó és én nem tudtam visszacsavarni. Meg kellett várni apát, hogy hazajöjjön melóból. Azzal is megküszködtem. Szóval Sztem tök mindegy mikor veszed ki. De van szilikonos pircing, amit nem kell kivenni, alkalmazkodik a pocid alakjához. Csak én itt nem találtam sehol. De Neked hátha sikerül szerezni.

sz.andi

Na mi van? Nem kellettek már a felhőim, visszaküldtétek őket?
Szegény Timiékhez meg egy sem jutott?!

Lassan állhatok neki főzni. Borsófőzi lesz meg csirkepöri.
És megpróbálkozok a Kike-féle kaláccsal.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Muffin!
A lábam nekem is katasztrófa, a duplája és nagyon fáj már. De reggelre egy picit megy le a víz, de kb. fél óra után szét akar csattanni. Nekem sem segít semmi. Ha felpolcolom, akkor 3 óra után nem fáj annyira, de ha a gép elé jövök 5 perce, akkor megint ugyan olyan rossz. Szóval én semmit nem tudok vele kezdeni.

sz.andi

Ennyit a pihenésről! Amióta Apa elment kisuvickoltam a lakást a macsek hagyatékából! Hát annyi szőr volt, hogy egy kabátnak elég lett volna! :evil:

Tappancs! Én bele gondoltam, hogy a 11 nap nem sok de Toldi szerint túlhordás lesz! Ami azt jelenti, hogy Neki a Balcsiról kell hazajönnie! 14-én utazik Én meg 15-re vagyok kiírva! :D

Andkata! Örülök, hogy a szonográfus sem talált semmit! :D

Kimma! Én írtam de sajnos nem tudom mert a cég intézte!

Kike! Nálunk is csak NST-t csinálnak!

Nici! Szerintem teljesen jó helyen van a pocakod és nagyon csini! :D

Muffin! Jó, hogy nem áztál el! Lábdagadásra sajnos nem tudok mást csak esetleg egy kis tornát! Sajnos a dohányosokkal szemben Nekem is rosszak a tapasztalataim! Igaz Én is dohányoztam de ilyenekre mindig oda figyeltem![/b]
Vendég

Arról a szilikonosról én is hallottam. Egy kolleganőmnek is olyan volt bent mikor terhes volt. De én sem találtam.
Állítólag valami karika.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Ja! Kriszta! A felhő eltévedt. Borult, de egy szem eső nem esett. Most megint süt a nap ezerrel!

Csajok! Nekem vagy 1 órája folyamatosan olyan érzésem van, mintha kakilni kéne. De nem jön semmi. De ezt már unom. A székelési inger megvan, de nem jön semmi. Lehet, hogy a baba feje nyomja, de fájás semmi. ÁÁÁ, már megőrülök ebben a melegben!

sz.andi

Andi! Az lehet, hogy a csajszi furakszik lefelé! :D
Vendég

Babuli! Én is gondoltam rá, de nem fáj sehol!

sz.andi

Andi, akkor Te is átvagy(voltál) szúrva rendesen.Én is ilyen vagyok :)

Nekem anyósom mondta ha késöbb úgy érzem kakilni kell,akkor szülök.

Babu,köszi :) Szerintem kis aranyos,csak mindig paráztatom magam :)

Kriszta, na akkor Te tényleg nem vagy pici:) Én még úgy nőnék egyébként,Te hogy vagy vele?

nicike

Andi! Nekem, mióta nagyanyám ellátmányolt minket egy stadionnyi cseresznyével, azóta semmi bajom.
Gyógynövényboltokban lehet venni NatureCare nevű készítményt, az rostokból áll, porítva van, kismamák szedhetik és nem szokik rá a szervezet.
Meg van egy aszaltszilva-lé, az is jó állítólag, azt vettem, de a cseresznye is bejött és nem sikerült kipróbálnom. :D

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Andi! Előbb útobb fájni is fog! Türelem! :wink:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?