A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ról lemaradtunk, de 2009-ben tuti szülünk

Zsuzska!
Ez jó!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
oriandy

Laptető!! Ez is jó! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
oriandy

Látod, egymás után kettő is :wink: :wink: :wink:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Mire képes a mobiltelefonod (amiről te nem is tudsz)

1. A segélyhívó szám az egész világon 112. Ez akkor is hívható, ha a telefon
billentyűi le vannak zárva. Próbáld ki!

2. A kocsiban hagytad a kulcsokat és távol vagy a lakástól, ahol a
pótkulcsot tartod? Nos az a megoldás, hogy hívd fel a lakást, és valaki
tartsa közel a telefonhoz a távirányítós pótkulcsot. Neked kb. 20 cm-re kell
tartanod a mobilodat a kocsiajtótól. Amikor otthon megnyomják a
távirányítót. Megnyílnak az autó ajtói! A csomagtérajtóval is működik. Tégy
egy próbát!

3. Lemerült a mobiltelefonod akkumulátora? Minden mobilnak van tartalék
töltés az akkujában, amely a *3370# megnyomására önmagától aktivizálódik,
így 50% póttöltést nyújtva. Amikor újra töltöd a telefonodat, automatikusan
ez is feltöltődik, így a következő alkalomra is lesz tartalékod.

4. Mit tegyél, ha ellopták a mobilodat? A mobilkereskedők azért titkolják
ezt az információt, hogy a tolvaj tovább használja a szolgáltatásukat,
fogyasszon ezáltal, a lopás áldozata pedig vegyen másikat és ő is tovább
fogyasszon.

Meg kell tudnod a készüléked sorozatszámát. Ehhez üsd be: *#06# HÍVÁS NÉLKÜL
és minden más nélkül, és a kijelzőn megjelenik egy kód. Ez az egyedi kód az
egész világon a te készüléked sorozatszáma.

Jegyezd fel és tartsd biztonságos helyen. Ha ellopják a telefonodat,
értesítsd a társaságod operátorát, és add meg neki ezt a kódot. Ez lehetővé
teszi, hogy teljesen blokkolják a telefont, még ha a tolvaj kicseréli is
benne a SIM kártyát.

Valószínűleg nem kapod vissza a telefonodat, de legalább biztos lehetsz
benne, hogy aki ellopta, sohasem fogja tudni használni.

Ebben az a legfontosabb, hogy ha mindenki ismerné ezt a trükköt, értelmetlen
volna mobilt lopni. Ezért hát küldd tovább minden ismerősödnek. És ne
felejtsd el felírni és biztos helyre tenni a sorozatszámodat.

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Jó estét!

Beni elaludt, így ráérek egy kicsit.

Encike!

Egy napos kirándulások jók! :D Mi is szoktunk néha. Beni imádja!
Pirivel mi a helyzet?

Nócika!

Én bejelöltelek iwiwen. :D Legalábbis remélem Téged találtalak meg.

Asiye!

Hol és hogy vagy?

Kislibus?

Mi van Veled?

Kihagytam valakit?
Vendég

Sziasztok!

Még énis itt vagyok....nagyon éhesen.... két órája várom a páromat,hogy végre menjünk haza.... de bosszúból elvihet e Mekdöncibe :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Hmmmmmmmmm! Mekdönci??? :wink: :lol:
Én lecsót csináltam és egy kis sajtos stanglival ettem! :wink: :D

Kép
oriandy

Nócika: én is bejelőltelek :)

nika70
Salgótarján

Húúúúúúúúúúúúúúúú.... már én is nagyon szeretnék csinálni.... imádom.... jó sok tojással :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Namegyünk haza!!!!!

Szép álmokat mindenkinek!!!!4

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Sziasztok!

Mikor az előzőt elkezdtem írni, még volt esélyem a laptetőre... Lecsúsztam. :( De hajrá Andi! :D

Beni mostanában csinál csak ilyet, hogy nem akar aludni délután. De a kiságyban elvan... Ha viszont alszik, az minimum 2-3 óra szokott lenni. :D
Este kilen- fél tíz felé alszik el, és reggeleig fel sem ébred. Ez ritkán történik nyolc előtt, de néha kilencig, fél tízig is alszik. :D Ezt nagyon élvezem. Ő már kb. egy éves kora nem ébred éjszaka. Este viszont kell neki mese, és addig bent kell vele maradni, míg el nem alszik. Nem tudom mikor fog ez megváltozni...

Zsuzska!

Viccek jók! :D :D :D
Mobilos infók??? Nem vagyok benne biztos, hogy minden igaz.
1. 112 segélyhívó sem hívható szerintem billentyűzárral, de akkor igen, ha nem tudsz PIN kódot.
2. Kocsi kinyitása akár igaz is lehet, nem tudom...
3. Akkumlátor feltöltése tartalékról? Ilyet még nem hallottam, majd kipróbálom.
4. A *#06# kóddal valóban meg tudod nézni a készülék IMEI számát. Ez az azonosítója a készüléknek, és ez alapján lehet letiltani a telefont. Nem a SIM kártyát, vagyis a telefonszámot, hanem magát a készüléket. Így más kártyával sem lehet használni.
Viszont hogy ezt megtegyék Neked, igazolnod kell, hogy a készülék valóban a Tiéd. Ehhez pedig számlára van szükséged, amin egyértlműen látszik a neved és készülék IMEI száma is!
Ezek után, ha a rendőrségen teszel feljelentést és ők hivatalból eljárást indítanak amivel megkeresik a mobilszolgáltatót, akkor talán el tudják kapni azt, aki megpróbálja használni a készüléket.

Azt hiszem ennyit a telefonokról ma estére. :D
Vendég

Mennyien írtok amíg én a saját irományomat szerkesztem...

Egy kis BigMac... :D De jó lenne!
De nem panaszkodom, a férjem hozott nekem kínait vacsrára. :D

A lecsót én is szeretem. Jövő hten csinálok is. Holnap sztrapacska lesz juhtúróval. Hmmmmmmmmm!
Vendég

Cath!
Dani ebéd utáni alvása 1,5 max. 2 óra. Este pedig 8 és 9 között alszik el, ez attól függ, mennyire fáradt - így kel reggel fél 7-kor. Ez nekünk ideális, mert úgyis készülnünk kell a bölcsibe. Igaz hétvégén jó lenne, ha aludna még egy kicsit, de mindegy. Ja és a hab a tortán: reggel ha felébred egyszerűen átsétál hozzánk és így szól: Szia Anya! Felébredtem!
Aztán bebújik közénk, és ha ügyes vagyok, még visszaalszunk egy kicsit együtt! :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
oriandy

Andi!

Az is nagyon jó, ahogy Dani csinálja! Főleg, ha bölcsibe jár. Minden nap ott van? Te már dolgozol?
Kíváncsi vagyok Beni hogy fog ébredni, ha már nem kiságyban alszik majd.
Vendég

Megyek én is aludni. Jó éjszakát mindenkinek!
Vendég

Cath!
Nem dolgozok, hanem suliba járok. Fogászati asszisztens leszek ha nagy leszek. (Az egébb szakmám és suli mellé!)

Én is jó éjszakát kívánok mindenkinek!!

Kép
oriandy

Jó reggelt!

Még mindenki alszik?

Andy!

Minden elismerésem a Tiéd, hogy Dani mellett van időd és energiád tanulni!
Bár azt hiszem nekem sem lesz más választásom, mert legkésőbb novemberig le kell adnom a szakdolgozatomat. Akkor ugyanis letelik a két év amit halaszatani lehetett. Utána pedig vár az államvizsga. :shock: :roll: Most már sajnálom, hogy nem fejezetem be ez az egészet amikor Beni még pici volt. Már rég túl lehetnék rajta. :roll:
Vendég

én már fél hat óta fent vagyok :):):) csak ilyenkor még nem kapcsolom be a gépet :):):):)

nika70
Salgótarján

Szia Nika!

Tőlem meg most viszi el Apaa gépet. :( Dolgozni akar... :roll:
Vendég

Esőmentes szép napot mindenkinek!

Itt vagyok én is :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reggel óta olyan hányingerem van, hogy csak na. Lassan ilyen lesz a fejem: :mrgreen:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Az jo, ha hányinger környékez, jelent vmit!!!!

Nekem ma lement a hő, igy piri lesz!!!!
encike 2

Encike!
Vaami nem stimmel, ahogy nézem, mert a vonalzód szerint 2 nap van hátra a peteérésig, de látom írod, hogy leesett a hőd és piri lesz.... :wink: :lol: :roll:

Kép
oriandy

Sziasztok! Derüs stét mindenkinek!

Nika és Cat! Köszi a jelölést vissza igazoltam! :D :lol:

Zsu! Hányinger?!?! Remélem reggel óta azért elmult már legalábbis jobb már! Vagy remélem babó van a dologban! :lol: :lol: :lol:

Oriandy! Küldöm a privit!

Itt aztán volt ma elég szépen eső! Remélem holnap nem lesz, mert holnap medárd napja van!És ha mégis esne akkor 40 napig nem lenne száraz idönk és azt valahogy egyik porcikám sem kivánja!
Most néztem ki az ablakon lehet, hogy mindjárt kinyomom a gépet, mert elég fura szine van az égnek! Szoval nem is tudom, hogy ez most szürke vagy inkább zöld, de az tuti, hogy nagy vihar lesz! És inkább az igazi szine fekete! :? :? :cry: :o :o :shock: :twisted: :evil:

Kép

Kép

Kép
nócika

Sziasztok!

Zsuzska!

Hányinger jó! :D Persze csak ha nem vírus okozza!
(Nekem még piri alatt is volt émelygés, így ezt most már nem tekintem jelnek. :( )

Encike!

Sajnálom pirit! De ha jön, akkor előtted a következő hónap! :wink:

Nócika!

Eső nálunk is volt! :cry: Pedig inkább a gazt kellett volna lekaszálni az udvarunkon. Így csak tovább nőtt! :(

EB-t nézitek?
Majdnem vezettek a portugálok! De les... :( Bár Figo nélkül szerintem nem az igazi a csapat. :(
Képzeljétek el, az egyik ismerősöm interjút készített Figóval amikor Magyarországon volt nemrég. :) És azt mondta, hogy az életben még jobban néz ki és intelligens. Sokat olvas, művelt. Nem olyan, mint a magyar focisták. És hűséges a feleségéhez...
Vendég

Sziasztok!

Csináltam ma 2 LH tesztet is, és a délutáni már majdnem egyforma erős volt, de az estinél halványabb a tesztcsík. Vagyis én arra gondolok, hogy túl vagyok az Lh csúcson (tehát a PÉ-n), de majd elválik.

Nócika!
Bejelöltelek!

Zsuzska!
Hogy állsz rókakomával? Üldöz még? :wink: :lol:

Én nem tudom, de valahogy úgy "fájdogál" a hasam, mintha meg akarna jönni, de az meg lehetetlen, hiszen most volt csak peteérésem! :roll:

Kép
oriandy

Andi!

Pé-től nem lehet olyan "mindjártmegjön" érzés? Én eddig azt hittem... :roll:
Vendég

Jónás-módszert ismeri valaki?
Találtam egy oldalt: http://lunarium.co.uk/jonas.php
Most olyankor kell akciózni apával pontosan amelyik időpontot megadja? Nem számít, ha nem akkor van pé? (Modjuk azt tudom hogy a kiskatonák pár napig életképesek...)
Vendég

Nyertek a portugálok! :D :!: :!: :D :D :D
Vendég

Úgy látom ma este már senki nem lesz...
:(

Én is megyek aludni...
Vendég

Jó reggelt! :D

Legalábbis jobbat, mint az időjárás!

Bár gondolom vasárnap reggel még mindenki alszik ilyenkor.... :wink:
Vendég

Vasárnap reggel hét óra és Beni felkelt... :shock:
Szerencsére itt vannak a nagyszülők.
Vendég

Cath!
Én ismerem a Jónást! Vagyis volt hogy nézegettem, és ebben a hónapban nekünk sikerült elcsípnünk, bár teljesen véletlenül! :roll: :lol:
Szóval jó pár nappal utána néztem meg és akkor láttam, hogy éppen jó időben voltunk együtt apával! Ez az jelenti, hogy amit ír időpont, az elötti nap kell együttlenni. Nekem ez most 02.-án volt, és 01.-én volt is akció! :lol: Ja és pont lányos hónapom van, ráadásul 0 rizikóval, ami mégjobb!!!
A Jónás naptár szerint a megadott időpontban van egy extra petesejted és ha jó időben vagy együtt apával és minden klappol, akkor a baba neme is sikerülhet. Ha a PÉ-vel van együtt, akkor még nagyobb esély van a babára, de a nem az 50-50%-ra csökken. A rizikó azt jelenti, hogy mennyi az esélye, hogy valami betegsége vagy baja lesz a babának. A 0 a legjobb!
Neked mikor van? És mit mutat erre a hónapra??

Foci: én nem vagyok oda érte, de a férjem szereti, így néha muszályból megnézem, és nyomn követem az eseményeket. :roll: :lol:

Kép
oriandy

Amúgy Dani fél 7-kor kelt, de ágyban tudtuk még tartani úgy fél 8-ig. Nem aludtunk, csak lustiztunk. Azóta fő a husi leves... :wink:

Pé-nél lehet ilyen fájdalom, igen! Remélem nekem is ettől van. :wink: Mára már a derekam is fáj. Ja és kijött 1-2 pattanásom is. Ezek tuti PÉ jelei nálam, az utóbbi 2 ciklusban nem volt rendes peteérésem, na, nefélj, nem is jött ragya a képemre! Most meg.... :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
oriandy

Andy!

Június 14. ebben a hónapban. Lány és rizikó:1. Az még jó, nem?
Bár az már a 19. CN, és nekem múlt hónapban a 16-on volt PÉ-m.
De akár az is lehet, mert a hőm még mindig nem esett le. 36,7-36,6°C váltakozva naponta a ciklus eleje óta...
Azt hiszem kipróbáljuk...

Remélem Nektet bejön! :D :D :D
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm kérdésetek, de rókácska csak délelőtt üldözött, ebédre elhagyott :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Viszont ma reggelre a hőm a béka popója alá kúszott és már pecsételgetek is, szóval szerintem holnap piri meg fog látogatni :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
De sebaj, mert jövő héttől szedem a Closty-t és majd az segít nekünk.... no persze apácska is kell hozzá :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Cath!
Igen, jó az 1-es rizikó!!
Ha 14.-én van a Jónásod, akkor elötte nap kell összebújni apával.

Zsuzska!
Másik topikba is írtam, hogy Closti mellé a ciklus elején cickafarkfű teát igyál, peteérés utántól pedig a palástot!

Kép
oriandy

Sziasztok!

Ismerem én is Jonást, ebbe a hoba ezt is elkaptuk. Pont 6.-án volt és mi 5.-én voltunk együtt. Igaz még jo lett volna elötte az a pár nap is, de nem értünk rá.
6.-án kellett volna megjönnie, lehet csak jo ez a J?
Még nincs piri, de maga az érzés megvan, hogy itt van. A hőm nem tudtam ma rendesen mérni. Hajnalba 36,5, majd 5 orai alvás után 36,8. Holnap már tudom időben mérni.
encike 2

Sziasztok!

Én is ugy halovány, de tényleg csak nagyon halvány fogalmam van a Jónás modszeréről! Szoval én eddig csak azt tudtam, hogy fiú lány dolog mikor van! Ugy hogy most jól össze kevertetek ezekkel a számokkal! Mindjárt belépek és megbróbálom megnézni mi is az a Jónás izés modszeres dolog amiről ti beszéltek!

Encike és Andy! Remélem tényleg jól csiptétek el a kisfickókat és mind a ketten babásak lesztek a Jónáskától!

Cath! Nektek akkor meg nem sok van hátra mert minjá itt van 14.-e! Apára fel!!!!! :lol: :lol: :lol:

Zsuzsuka drága! Jobban vagy már??? :wink: :roll: :P

Csajok én ma fini friss zsenge zöldborsó levest föztem meg rántott pulykamellet meg rántott csirkecombit zsenge rirzi-bizivel! Naon fini volt! Most azon gondolkodom, hogy sütök valami fini sütit! Valami gyümiset kéne! Még majd meglátom! Kivánom én is meg apácska is ugyhogy valszeg sütök! :wink: :wink: :P :P

Kép

Kép

Kép
nócika

Sziasztok!

Zsuzska!

Szerintem amíg csak pecsételgetsz nincs gond. ahogy nézem ez pé után a nyolcadik nap. Ez akár beágyazódástól is lehet. (hő leesik, beágyazódásos vérzés...) Szóval szerintem ne add még fel! Majd ha igazán megérkezik piri, akkor készülj a következő hónapra!

Andi!

Ha egy-két ragya az ára a pének, akkor jöhet! Annyit még kibírok. :)

Encike!

Lehet, hogy így jobb, hogya csak egy napon voltatok együtt. A kiskatonák talán tettrekészebbek voltak. Kívánom, hogy csak az érzés legyen meg, és piri tartsa távol magát tőled!
Vendég

Nócika!

Lehet, hogy nekem is inkább itton kellett volna maradni sütni-főzni. Most legalább lenne valami jó kaja és nem lennék éhes. Ehelyett megpróbáltunk kerti bútort keresni, nem nagy sikerrel. :( Ráadásul Apa kikölcsönzött a Bricoból egy motoros kaszát... Most azt hallgatom ahogy a gazt prbálja lenyírni az udvaron... Nem ez az ideális zajszint egy vasárnap délutánhoz... :( :roll:
Vendég

Cat! Ha ez megnyugtat a párom kertész! És nekünk alpból motoros benzines fükaszánk van! Tehát hálistennek nem kell kölcsönöznünk! Szoval én is halgatom heti egy nap hol hétfön hol vasárnap, de hál istennek álltalában szombaton! Amugy milyen kerti butorra gondoltatok??

Kép

Kép

Kép
nócika

Sziasztok!

A hétvégén átvettük a házunkat! :D Kár, hogy majd csak 2 hónap múlva költözünk....

Megnéztem jónást, de elfelejtetem, hogy a délelőtt az am. ugye? A Délután mag a pm. ??? Mindenesetre mindkettővel a 13-át dobta ki, jövő hónapra is, de már augusztusra 5-ös rizikót irt. Pedig akkor van a hőzassági évfordulónk...

Kép
kislibus

Cat! A gazt mi együtt nyirtuk, meg megnyestük a rózsabokrot!
Most készülünk beruházni egy elektromos al-ko fűnyíróra. Meg még erre-arra. Már tanulgatom a kertészet alapjait. :D
kislibus

Elállt az eső!
Voltam az új munkahelyemen pénteken és mondták, hogy akkor augusztustól számítanak rám. Akkor költözünk ui. Szóval most jól alakulnak a dolgok.
kislibus

Kislibus az 5 nem jo, akkor ne probálkozz, mert tudod nem egészséges baba foganhat.

Cathrine!
Nekem is pecsét,de csak épp láthato. Ha menszi lenne akkor az már nekem zutty lenne, nem pötty. A beágyezodás hanyadik napon lehet?

Öcsémék elvitték a 2 csajszit kirándulni Szilvásváradra. Ott szép idő van, itt nákunk meg dörög, esik.
encike 2

Nócika!

Miért benzines a fűnyírótok? Mi elektromosat akarunk, de igazából nem is értek hozzá. A kerti bútort meg már kinéztük :wink:
kislibus

Encike! Nekem az előző baba akkor ment el, mikor 0 volt a rizikó. Most akkor higgyek, vagy ne higgyek??? Amúgy se hajtunk nagyon rá a dologra a köv. 5 hónapban, az új munkahelyem miatt.
kislibus

Encike! A beágyazódás a pé-től számított 6-12. napon lehet, de a 12. napi beágyazódás már kockázatos, hogy nem megy végbe, mert előbb leválik a nyh.
kislibus

Na látod nekem ajánlották a teákat. Ittam egy honapig, pé mégse volt előtte viszont volt. A palásttol meg késett a menszi. Most akkor én is minek higgyek? Épp csak a hőmet mérem és kész. Lehet ép ezért nem sikerül, mert programozva vagyok erre a pére.
encike 2

Sziasztok!

Nócika!

Jó neked, hogy a párod kertész! Mi most kértünk árajánlatokat kertre, öntözővel együtt... Elég nagy számokkal riogattak, de konkrétumot még senki sem mondott. :shock:

Kertibútort mi fából szeretnénk, de ha lehet trópusiból. kihúzható asztal hat székkel. Horror árak vannak. :twisted: Az már biztos, hogy teak nem lesz. Most az eukaliptusszal barátkozunk. A Kikában 230 körül mondták, de azt is említette, egy eladó, hoyg ez nemrég volt akciós, és talán még el tudja intézni nekünk olyan áron. (Az kb. 173e) De még erre sem monduk rá, hogy persze, így a hülyének is megéri... :D Inkább nézelődönk még, és szokjuk, hogy esetleg ennyit kell kiadni érte. És akkor még nem is említettem a párnákat rá, a napernyőt és a hintaágyat... Apa szívrohamot fog kapni...

Kislibus!

Gratula a házhoz (lakáshoz)! :D Most már Ti is boldog tulajdonosok vagytok! Ugye milyen jó? És majd ha ott is lakhattok!
Én csinálnám Apával a kertet, de a nevelőapám annyira lelkes, hogy nem férek oda. Így maradtok nekem Ti... :D
Kertu szerszámokra majd nekünk is be kell ruházni. Előtte közvéleményktatást tartunk a barátoknál az utcában. És lehet, hogy Titeket is megkérdezlek. Nem olyan egyszerű ez... :roll:
Milyen kerti bútort vesztek és hol?
Új munkahely tetszik?

Encike!

Ezt még múlt hónapban a babatervezők otthonán találtam:
" Lehet látni a beágyazódást a hömérsékleti görbén?
A legtöbb esetben nem lehet látni, de két esetben lehet sejteni:
1) A beágyazódás során pecsételö vérzés lép fel, kb. 7-13 nappal az ovuláció után.
2) Az hömérsékleti görbe trifázisos, azaz három hömérsékleti szint figyelhetö meg. A hömérséklet ebben az esetben nemcsak a tüszörepedés után növekszik meg, hanem még egyszer, a beágyazódás után is feljebb emelkedik. Ez azzal van összefüggésben, hogy a szervezet még több progeszteront termel, ami tovább nyomja a hömérsékletet felfelé. A trifázisos görbék 4,5%-a viszont nem terhes nöknél is megjelenik, viszont ez a görbetípus terhesekre igencsak jellemzö (maradék 95,5%)!! "
Vendég

Kislibus!

Nem lehet, hogy nem a Jónás napon fogant?
Andi szerint a Jónás nap ugyanis extra peteérés, ami nem mindig esik egybe pé-vel.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?