A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Zmini, gratula! sok boldogságot (és sok tejcsit) kívánok! :)

csajok bajban vagyok. vagyis lehet, hogy nem baj, csak én látom annak... Milánnak nem kell a bal cicim. :( néha küzd rajta, néha csak felháborodik... azt figyeltem meg, hogy vagy én vagyok a béna, és a balra nem tudom rendesen rátenni (semmilyen tartásban), vagy nemtom... mintha a mellbimbóm se állna ki annyira, mint a jobbon. a jobból jól tud lakni, de mivel mindig lefejem a maradékot (mindkettőből), a jobban kb 10 ml ha marad, van hogy még annyi sem. mi lesz ha nem lesz elég neki, ami benne van? meg különben is... mérnem tudom a másikból szoptatni? pedig van hogy ömlik belőle anélkül hogy hozzáérnék... :cry:

mia_snow

........
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.20 09:53-kor.
pironya

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.20 09:54-kor.
pironya

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.20 09:54-kor.
pironya

Csiri: nagyon csini vagy tényleg!

Bari: megy a drukk!!

cumisüveg és cumi: nálunk mindkettő használatban van. a drágaságom cuppogva szeret elaludni (elsősorban cicin, ugye) úgyhogy csak és kizárólag a napközbeni elalváshoz a szájában van. de ahogy elalszik, már köpi is kifelé. amúgymeg cumisüveget mi használunk, az éjszakai kaja abból megy (lefejt tejet kap, van már vagy 2 liter a hűtőben :roll: ) és napközben csak szopi UTÁN! kap belőle vizet, de nem mindig igényli. azt mondták a kórházban hogy ha 25 foknál melegebb van, itassuk vízzel a babát...

mia_snow

Pironya: próbáltam már bölcsőtartásban, akkor úgy hogy az oldalamnál (hátam mögött) van a teste és csak a feje van előttem, próbáltam már fölé hajolva, és fekve is... aggaszt a dolog. :(

ha meg nem túl éhes, akkor azt csinálja hogy szájában van a cici, cuppog rajta de nem szívja és nézelődik. vagy beájul. :D milyen pasi az ilyen??? :roll: :lol:

mia_snow

Zmimi, szívből gratulálok a kis Zsomborhoz! Hozz mielőbb képeket :)

Bari, rajtad a világ szeme! :lol:

Kép
elan

Zmimi! Hatalmas Gratula Zsomborhoz!
Vendég

Zmimi: Gratulálok én is!!! Képeket majd kérünk ;)

Bari: Hűha lehet, te már láttad is a picidet? Nagyon drukkolok!!!

Eyi???

Na jó, ha Bence nem akar kijönni, akkor én ma elslattyogok végre egy kozmikushoz és talán egy fodrászhoz is... :roll:

Kép

Kép
bettica

CSAJOK!!!!

Biztos jön nemsokára Gigi is,de ezt találtam az iwiwen az üzenőfalon!!!

Rónai-Zsihovszky Kornélia [N... (427) Üzenek

Megszületett Nelli és Sanyi kisfia Dávid.Súly:3750 gr.Hossz:55 cm.(Nagymama üzenete)

június 9., 10:10

Kép

Kép
ibm

Bari!!! Hatalmas gratula!!!!

Remélem nem hari,hogy ideírtam!!! :wink:

Kép

Kép
ibm

......
pironya

Látom, már megelőztetek...

10 előtt hívott Bari, hogy megszületett 9:15-kor Dávid... a körülményekhez képest jól vannak.
Apa látta már Dávidot, Barika csak egy pillanatra... fáradt volt még...

(éppen bevásároltam...)
Vendég

Bari: Hatalmas gratula! És milyen szép méretekkel rendelkezik a kisdrága :roll: :lol:

Kép

Kép
bettica

Barika
Kép

Zmimi
Kép
Vendég

IBM: Te kis szemfüles ;) Köszi a gyorsaságot!

Gigi: Neked is köszi ;)

Kép

Kép
bettica

NA VÉGRE! :))) Bari megnyugodhat, tökéletes méretek :) Gratu!

Kép
elan

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:08-kor.
hékás

Zmimi! Hatalmas Gratula Zsomborhoz!

Bari! Hatalmas Gratula Dávidhoz!

Mindenkinek sok tejcit kívánok!

Betti: nálatok még semmi?

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:08-kor.
hékás

Hékás
Én mindig annyit adok Tominak, amennyit elfogad... igaz, mi csak éjszaka cumisüvegezünk, nappal általában cici van...

Orsi
Én még nappal nem hagyom Tomit 4 óránál többet evés nélkül... még olyan kicsik, hogy kell nekik... és ilyenkor még lehetnek aluszékonyabbak...
Kaki... anyatejes babáknál előfordul, hogy több napig kimarad... amíg nem bántja a pocakját, addig különösen gond nincs... (így az első napokban arra azért kell figyelni, hogy a magzatszurok kiülüljön... és azért is kell az evést forszírozni, mert a bilirubin bomlásterméke széklettel ürül...)

Elan
Kórháztól függ, hogy császár után mikor adják oda a babát...

Nálunk Tomi a saját ágyában, a mi hálónkban alszik... és leginkább hason...

Csiri
Én csak anyatejet adok Tominak... Miért kellene víz, tea? :roll:

Andóca
Normális a szörcsögés...
Vendég

Andóca: Látod, az ég világon semmi :( Reméltem, hogy ez a jó kis hidegfront majd besegít, dehát Bencémet teljesen hidegen hagyta, max annyi van, hogy átfordult a másik oldalára (most nem bal oldalt jön ki a térde-könyöke, hanem jobb oldalt) és megint beindult, szét akarja rúgni a ház oldalát ;) Szóval nem jutottunk előrébb :)

Egyszer szívesen meglátogatnálak benneteket vagy csatlakoznék a sétához, ha úgy adódik... Majd szólj, ha aktuális esetleg :)
Jaj, de irigykedem most ;)

Kép

Kép
bettica

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:09-kor.
hékás

Nahát,ezt el sem hiszem.
Pedig tegnap olvastam hogy megy be Bari. Pont mikor elköszönt akkor akartam irni neki hogy egy utolso pocak fotot lökhetne. :lol:
El sem hiszem. Reméljük boldog,és meg nyugodott azért már. :lol:
Jo nagy baba,Az én Milánom is ennyire saccolták kb. :D
GRATULÁLUNK BARI!!!

Megyek ennek örömére sütök muffint,eprest. Nyam---nyam.
Apa ithon van,azt mondja Édesem ma kellene szűlnünk. Jol megmozgatott,várjuk a hatást. de ez a ygerek nem akar kijönni.
Majd bekuuuuuuuukkkkkkkk,később. :)

Kata&Milán

oszman777

ZMIMI, BAARI HATALMAS GRATULA JÓ EGÉSZSÉGET SOK TEJCSIT KÍVÁNOK!!!!!!!!!
bluebox

Remélem Bari tényleg megnyugszik már. Szép méreteket öltött Dávid baba :P

Szoptatás: ugyanez a problémám nekem is a bal mellemmel :cry: De én is kitartó vagyok és Kristóf tényleg egy hősként viselkedik. Azt csinálom én amit Pironya javasolt :P Miután jóllakott a jobb ciciből, utána odaadom a bal cicit. Már szépen elfogadja, de sokat küzdöttünk :wink: Naponta 7x, 8x de megérte, mert mostmár szívesen eszik belőle :P Képzeljétek, már 100-120-at eszik mindig :P Május 30-án 3480 gr volt, így jöttünk haza a koriból, tegnap este pedig 3890 gr :P Ugye milyen ügyesek vagyunk???????
bluebox

Hékás és Gigi!!! Ha szopcsizik a baba,és közbe még éjszaka cumis üvegből etetitek,ugyan ugy anya tejjel,Nem valoszinű hogy leszokik a ciciről,és hozzá szokik a cumis üveghez??? ez csak egy kérdés Nem értek hozzá,nektek meg van már tapasztalatotok.

Kata&Milán

oszman777

Hékás
A sárgaság miatt akkor fontos, hogy legalább 3 óránként egyen... ilyenkor kicsit aluszékonyabbak...
Tomi az adagját szerintem bőven megeszi az adagját... evés után csak úgy domborodik a pocakja... :lol:
Vendég

Hékás: Én a helyedben beszélnék vagy a védőnővel (ha aranyos és segítőkész, akkor mindenképpen) vagy egy szakértővel... Esetleg nincs "letapadva" a nyelve? Az is okozhat gondot szopinál és hamar megoldható a baj... Remélem nem fog a szopi kárára menni ez a "kis" probléma :rol: Ne add fel, kérj segítséget! Próbálj meg a neten keresni valakit, aki segíthet.

Kép

Kép
bettica

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:09-kor.
hékás

Sziasztok!

Gratulálok Barinak! Sok boldogságot nekik is!

Mia! Nekünk is volt szopi problémánk a bal cicivel és igazából nem tudtam rájönni, hogy miért. Tejci volt benne bőven, de Marcus egyet cumizott rajta, majd kiköpte. Ha visszaraktam a szájába megint cumizott egyet és kiköpte. Én a spártai módszert alkalmaztam. :oops: Egyszer, amikor acélosnak éreztem magam, akkor mellretettem és ahányszor kiköpte, mindig visszaraktam a szájába. 45 (!) percen keresztül játszottuk ezt, majd a végén ő adta fel, rácuppant és megkajcsizott belőle. Azóta nincs gond a bal cici elfogadásával sem. :roll:

Cumisüveg egyelőre nincs nálunk, de cumi néha igen. Két szopi között néha ébren van Marcus, és cumizással szórakoztatja magát.

Nem vettem fel melltartót tegnap este alváshoz, azzal a felkiálltással, hogy hagy aludjak kényelmesen, reggel meg arra ébredtem, hogy eláztattam a lepedőt anyatejjel. :roll: Most cserélhetem le az ágyneműt. :twisted:

Idáig azon paráztam, hogy nem eszik a gyerek, most azon, hogy túl sokat eszik. :roll: :twisted: Három és fél hetes és lassan eléri a 4 kg-ot. Ez a születési súlyhoz mérve is 700 gr hízás, ráadásul ugye 3 kg alatti súllyal jöttünk haza. Egy kis zabagép lett. Három óránként szigorúan követeli a jussát, nem bukik, nem hasfájós, jól alszik, kaki van rendesen, így nincs szívem kevesebbet adni neki. Nem is tudom, hogy hogy csinálnám. :shock: Szopás felénél szedjem le a ciciről? :roll:

Hétvégén anyósnál voltunk. Tiszta stressz volt. Nekem. :twisted: Agyon aggódta magát. Egész hétvégén azt hallgattam, hogy éhes a gyerek, fázik, le ne ejtsd, fáj a hasa, stb, mindezt azért, mert néha ébren volt Marci két szopi között és mondogatta a magáét. Nem tehetek róla, ilyen nagydumás gyerekem van, aki már három hetesen sem tudja befogni a szájacskáját. :lol: Persze az lett a vége, hogy állandóan felkapkodta, és próbálta elringatni. Marci ráérzett az ízére a dolognak és már este is ölben akart lenni. Nem tudtam elaltatni az ágyában, magam mellé kellett venni. :roll: Tegnap este jöttünk haza és féltem, hogy itthon sem fog aludni, de szopizott, betettem az ágyába, kicsit dünnyögve méltatlankodott, de utána elaludt. Éjszaka sem volt probléma jelzett, hogy éhes, szopi, majd alvás. De mondtam a páromnak, hogy most azért nem megyünk egy darabig. :twisted:

Egyébként meg jó fej az anyósom, ezért csodálkozom, hogy így viselkedett. Talán ez friss nagymamás tünet. :? De azért hanyagoljuk az utazást egy darabig. :wink:

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Márti! Látom Kristóf is jó evő lett! :lol: Szépen gyarapszik ő is. :lol:

Kép Kép
montana

Oszman
Nálunk nem okozott gondot...
Petim nagy cumista, cumisüvegezett is elég sokat... és cicizett is...
Most Tomi csak éjszaka cumisüvegezik, vagy majd ha megyünk valahova...

Szopis tanácsadó segítségét érdemes igénybe venni!
Nekem van egy ismerősöm, nekem nagyon sokat segített... telefonon bárki felhívhatja...
(gyerekorvos, az ő ténykedése során lett a DOTE szülészete Közép-Európa első baba-barát osztálya :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Dr. Ádám Borbála neonatológus gyermekgyógyász
Tel.: 20/942-4896

http://szoptatasert.hu/belso.php?inf=hova
http://www.lll.hu/telefon

Egyébként nagyon jó ötletek vannak az Anyák lapjában, Baba magazinban...
(nekem egyébként jobban tetszik ez a két "szakirodalom", mint a Kismama :oops: )
Vendég

Lányok: nálatok mennyit eszik a baba egy szoptatásnál? Mi nem cumisüvegezünk, de cumizni igen.

Monti: én is jártam így, hogy csurom vízes a lepedő a cicimtől! Ja és szoptatásnál is 'tejben fürdök', mert ahogy véletlenül nyomom azt a cicim amiből nem szoptatok, akkor csurom tej leszek.

Hékás: én nekem is az a parám, hogy nagy a mellbimbóm, viszont Kitti szája olyan kicsike. Megkérdeztem a nővérkét, hogy biztos, hogy be kell kapnia az egész mellbimbó udvart? Mert kb. akkora a szája a kicsikémnek mint a mellbimbóm, de megnyugtatott, hogy nem. De azért néha én is szenvedek.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

sziasztok! Zsófi vagyok, eyi uncsitesója, jöttem a friss hírekkel!

Megszületett Mirabel! ma reggel, 9 óra 20 perckor! 51 cm, 3100g és szép fekete haja van!!!

és temészetesen gratulálok minden kismaminak a babákhoz!!! én is szoktalak olvasni titeket közben :wink:

külön gratula barinak! hatalmas egészséges babója született!

Kép
Kép
eyi

Montana
Adjál neki, amennyit Marci akar!!!!!
Szopós babák az első hónapokban akár 1-1,5 kilót is híznak!

Jobb-bal
Próbáljátok meg olyan helyzetben cicire tenni, mintha a kedveltebb helyen lenne....
Vendég

Azt, hogy szoptatás felénél leszedem a ciciről, poénnak szántam, mielőtt még őrültnek néznétek! :lol: :lol: :lol:

Kép Kép
montana

Sok boldogságot Eyinek és Mirabelnek!

Kép Kép
montana

Tomi 3860-nal született... a legkisebb súlya 3760g volt, 2 hetesen volt 4120g...
Azóta nem mértük... de szépen növeszti a pocakját :lol:
Vendég

[quote="montana"]A írta:montanazt, hogy szoptatás felénél leszedem a ciciről, poénnak szántam, mielőtt még őrültnek néznétek! :lol: :lol: :lol:

Ááááááááááááá.... csak fakírnak... hogy bírod hallgatni a sírást... :wink:

http://www.szoptatasert.hu/belso.php?in ... o_elsohet1
Vendég

Hékás: Akkor Haberman... Próbáld ki, állítólag ha ebből eteted a kicsit, akkor meg kell dolgoznia a kajcsiért és kisebb valószínűséggel fog leszokni a ciciről... Tapasztalatom nincs, de nekem ezt ajánlották ;)

Eyi: Éljen! Sejtettem én ;) Nagyon nem jöttél az elmúlt napokban... Gratulálok Mirabelhez!!!

Zsófi: köszönjük a híreket!

Kép

Kép
bettica

Hihetetlen, akár hányszor bekukkantok, mindig megszületik egy babó :P

EYI HATALMAS GRATULA A BABÁHOZ. SZÉP MÉRETEK!!!!!!
bluebox

Eyi
Kép
Vendég

[quote="bettica"]H írta:betticaékás: Akkor Haberman... Próbáld ki, állítólag ha ebből eteted a kicsit, akkor meg kell dolgoznia a kajcsiért és kisebb valószínűséggel fog leszokni a ciciről... Tapasztalatom nincs, de nekem ezt ajánlották ;)

Nagyon jó a Tommee Tippe és az AVENT cumi is, ha nem nagy rajta a luk... a Haberman nem annyival jobb, mint amennyivel drágább....
Vendég

Kép Kép Kép Kép

És egy pár kép a hírhez ,Dávid megérkezett.3750 gr. és 55 cm.
Bari-Nagyi üzenete
Vendég

EYI: HATALMAS GRATULA MIRABELHEZ.

Sok Tejcit kívánok!!!!!!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Zmimi,Eyi! hatalmas gratula a babákhoz!!
Sok tejcsit és jó egészséget!
Ennyi babát egy napon!!!

Én is-én is-énis!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
ibm

BARI!!!!!!!!!!

Hatalmas gratula mégegyszer a "kicsi" Dávidhoz!
Remélem minden a lgnagyobb rendben és jól érzed magad a körülményekhez képest!

Köszönjük szépen a fotókat!!!

Kép

Kép
ibm

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:10-kor.
hékás

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:10-kor.
hékás

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?