A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Kép 4 naposan

Kép
melike

Kép Kép Ma

Kép
melike

Szia Melike!
Gratula Mátéhoz! Nagyon ari!:)
heni baba

ÉN IS gratulálok Mátéhoz!! Nagyon ari!!! Szép kisfiú!!! Én is ilyen rövid szülést akarok!!!
bszilvi25

Szilvi és mindenki:azt kívánom,hogy mindenkinek ilyen szülése legyen!
Csak higgyetek benne és ne parázzatok!

Kép
melike

Sziasztok!

Minden anyukának és babájának gratulálok, öröm nézni ezeket a kis csöppségeket!

Igyekszem jönni, de általában csak az olvasásig jutok, most is sietek, még el kell mennem Violáért az oviba! Még a héten megy, vagy ha megszülök előbb, akkor már nem!

Valaki felvetette az RH- vércsoportot, hát én az vagyok, a Párom meg Rh+, a lényeg tényleg, amit Gigi leírt, Viola után is megkaptam az anti D-t, és most is meg kell kapjam, így nem lesz gond. Az utolsó laborom eredményét még nem tudom, mert csak múlt héten vették le a vért, de remélem az is jó lett, 3x néznek ellenanyagot a vérben a terhesség alatt!

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!

Kitti baba: Kép Kitti

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Kép Kitti

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Én még nem küldtem képet, most bepótoltam őket...

Kép Kitti

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Heni: Gratulálok és sok tejcit kívánok! Micsoda meglepetés... Lány helyett fiú...

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Óh, Kitti baba is nagyon jó csaj :lol: Gratulálok hozzá!

Mia: Nekem csináltak AIDS tesztet is. Fogalmam sincs, hogy miért, én azt hittem, hogy ez is a protokoll része... Az tény, hogy nem a nőgyógyász, háziorvos kérte, hanem a haematológus csináltatta meg a Honvéd Kh-ban mondván, ha már szúrnak amúgyis, akkor a terhességi vérvételt is beleveszi. Szóval ez is benne volt...

Kép

Kép
bettica

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 16:02-kor.
pironya

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 16:03-kor.
pironya

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 16:03-kor.
pironya

[quote="pironya"]K írta:pironyaözben azt nézegetem a fotókon, hogy ebben a melegben, ki mennyire öltözteti fel a picúrt..........remélem erre rá lehet érezni......nem akarom, hogy szegény gyerekem majd megfőljön....

Ezen a felöltöztetés dolgon én is sokat gondolkodom...
bszilvi25

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 16:04-kor.
pironya

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 16:04-kor.
pironya

Piri: mi a távozáskor adtunk a dokinak pénzt. MI fogadtunk szülésznőt és neki is akkor adtuk oda. A szobatársnőm viszont nem fogadott szülésznőt és azt hiszem, hogy kb. 10 e Ft-ot adott neki.

Betti: legyél te a következő!!!!! Menjünk babázni közösen.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Én is távozáskor szeretném odaadni a pénzt az orvosnak. Vagy varrat szedéskor.
A szülésznő nálam sem fogadott, de ha rajta múlik, hogy nekem jobb legyen, biztos adni fogok neki!!!! :wink: :wink: :wink: :wink: (szintén ilyen 10ezer körül)
bszilvi25

Sziasztok!
Mi rögtön a szülés után adtuk a pénzt a dokinak is meg a 2 szülésznőnek is!
Mivel nem a fogadott dokimnál szültem igy a doki is és a szülésznök is 30-at kaptak fejenként!
De nem sajnáltam mert nagyon rendesek voltak!
Minden uj anyukának GRATULÁLOK!!!!!
CSODASZÉP BABÁK SZÜLETTEK!
Vendég

Sziasztok!

Andóca,Melike!!!Jó a 2008 júniusi felhozatal... :wink: :lol:

Lányok!Szerintetek tényleg van olyan,hogy 1 ember elmegy amikor 1 születik????Bocs,hogy ilyet írok,de reggel meghalt Zoé dédpapája,aki 2 napja még itt ült a konyhaasztalomnál és ette a főztömet....hihetetlen...(nem az én papám volt,hanem a páromé,ritkán taliztunk,de annyira megérintett,hogy 2 napja még itt volt és semmi látszatja nem volt...)
:cry: :cry: :cry:

Ma voltunk védőnőnél és Zoé 3620 gramm és 51,5 centi....
tehát fél centit nőtt és a hazahozatali sulyhoz képest 80 dekát.... :shock:
Ki is van kerekedve a drágám....kicsit székletgondjaink lettek....a védőnő glicerines kúpot javasolt....nem tudom,nem ismerem....tapasztalat vagy valami más parktika???
Vendég

Pironya!
Mamám mindig azt mondta,hogy a bébin 1 réteg rucival kell többnek lennie mint rajtunk és akkor nem fázik....nekem ez általában bevállik,bár néha úgy betakarom,meg sapka meg miegymás,mintha minimum a minuszok röpködnének...Hiába.....öregszem.... :wink:
Vendég

Csiri!
Szerintem igaz!
Amikor én megtudtam hogy terhes vagyok rá 2 napra kiderült aposomrol hogy áttétes tüdörákja van!
4 héttel Mirkó születése elött meghalt!
Nagyon szerettem!
És annyira vártam a babát!

Részvétem a dédpapához! :cry: :cry:
Vendég

Székelési gondra kamilla tea nekünk bevált!
De csak naturan!
Vendég

Csiri: részvétem. Egyébként tényleg van benne valami igazság. Nekem is azt mondta a barátnőm, amikor két éve meghalt apukám, hogy amikor elmegy egy ember jön helyette egy másik!

Öltöztetés: most hogy nincsen olyan nagy meleg, én vagy hosszú ujju bodyba és ujjatlan rugiba, vagy rövid ujju bodyba és hosszú ujju rugiba adom a bébit.

Sétáltatni ti milyen öltözetben viszitek? Mármint mennyire melegen öltöztetitek fel őket? Hétvégén ha jó idő lesz, valószínű lemegyünk sétálni.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Szia Csiri!

Sajnos igaz, hogy egy születik, egy elmegy :cry: :cry: Nálunk a családban sajna így volt. Most nem tudom hogy ki és mikor távozik, de nagyon nem várom :cry: :cry: Pedig.......

Székletgond: Infacol csepp. Nagyon jó. Mi nagyon hasfájósok lettünk, vagyis inkább nagyon nehezen megy a kaki. Ebből a cseppből minden etetés előtt kell adni neki egy adagolóval és nagyon jól megkönnyíti a dolgát a picinek. Én csak dícsérni tudom. Bár kicsit húzós az ára, de megéri és ez mellett fincsi narancs íze van :P
bluebox

Lányok: nem tudjátok, hogy a babakötvényt az meg kell nyitni valahol, vagy az állam automatikusan megnyitja?

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Andóca!
Itt tájékozodhatsz a babakötvényröl!
Remélem segitettem!
http://www.babakotveny.info/?oldal=reszletesen
Vendég

Csiri: szerintem is van ilyen. nálunk az apósom akkor ment el, amikor megtudtuk hogy Milán útban van. aztán a férjem mesélte, hogy annó ő is úgy volt, hogy akkor halt meg a nagypapája, amikor kiderült hogy ő már pocaklakó. érdekes - és ijesztő. szerintem.

eddig hosszú ujjú body és ilyen kis talpas naci (nemtom mi a neve) volt Milánon, ma már rövidujjú body és ugyanilyen gatyó. itt nagyon jó idő van, és mondta a védőnő hogy a babakocsiban +2-3 fokkal melegebb, merthogy zártabb, ugye. a + 1 réget hűvös időre vonatkozik. ha fel van öltöztetve, és azt látjuk hogy pirosodik az arca + meleg is, akkor nyugodtan lejjebb lehet vetkőztetni, a túlmelegedés veszélyes lehet.

mia_snow

Gigi: nagyon köszi a táblát! Nem semmi a fiúk aránya! :shock:

Gyönyörűek a babáitok, lányok!!!! GYÖNYÖRŰEK!

Piri: mi úgy tervezzük, hogy szülés utáni "dumcsizásnál" adjuk a dokinak a pénzt, mi 50.000-et fogunk adni.

almaani
Kép
almaani

Almaani!
TE IS MINDJÁRT SZÜLSZ!!!!!!!!!
Vendég

ja, pénzügyek: én a dokimnak akkor adtam pénzt amikor uccsó nap megvizsgált, meg ideadta a zárójelentést, ilyesmit. 40et adtunk neki meg egy üveg eperlekvárt. :D

a szülésznő nálunk nem választott volt, neki 10et adtunk.

mia_snow

Mia!

Az üveg eperlekvár az komoly?! :shock:

Lányok!
Ti már megigényeltétek az anyaságit és a többit?És valakinek érkezett már valami?Mi múlthét hétfőn igényeltünk mindent és azt mondták,hogy az anyasági 8 munkanap....Most ez komoly vagy inkább ne várjam erre a hétre????(jól jönne most....)
Vendég

Csiri!
Nekem is kb 8 nap volt!
Szerintem megkapod!
Családi potlékot csak ma kaptam meg!
Azt mondják hogy aki számlára kéri az hamarabb megkapja mint akinek a postás viszi ki!
Vendég

Köszi Móni!
Akkor reménykedek....max holnap meg kellene kapnom akkor...DE JÓ LENNE....Úgy fogy a pelusunk,hogy nem tudom követni....apa megcsak jöv hét elején végez a mostani munkával,akkor fizetik ki....

Andóca!azthiszem Te írtad,hogy a sétát vasárnap körülre tervezitek...Mi 1 hetes kora óta aktív sétálósok vagyunk...kiszokni,kombidressz,kispoló valami vékony kardigán és kisnaci,illetve árnyékban,fák alatt a hűvösebb időben elfért még 1 kis pléd is rajta...
Vendég

Megjöttem... Voltam kozmetikusnál, találtam itt a környéken egy nagyon aranyos csajszit...

Andóca: Mennék én, de hát a fiam nem úgy gondolja :? Bár az éjszakámat most is rendesen megkeserítette. Amint letettem magam vízszintesbe, Bence belelendült és nem kímélt semmit. Percenként keltem pisilni, szó szerint... Éjjel egykor még itt kukorékoltam...
Rucik: Asszem akkor kicsit lájtosabb cuccost kell a gyereknek összekészítenem hazahozósba, mert amit betettem az kicsit sok lesz majd neki... Azért az autóban is elég meleg lesz, sajna nincs légkondink :( Este át is nézem a kórházi dolgokat, hogy minden meglegyen...
Séta: Na engem a főnököm kerget ki a világból azzal, hogy a védőnőtől majd jól kikapok, ha 6 hetes kora előtt kiviszem a gyereket a lakásból. Hát normális ez? Max 2 hétre vagyok hajlandó ilyen szép időben begubózni :roll: Sőt, lehet hamarabb megyünk szüleimhez, ott legalább a friss levegőn lehet majd a gyerek és nem itt a panelrengetegben....

No, megyek készítek vmi étket, aztán meg fodrász... Hihi, apa nem fog este megismerni ;)

Kép

Kép
bettica

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:12-kor.
hékás

Hékás: Ezért kap el a harci ideg, mikor a főnököm "jobban tudja". Ja, pasi, igaz van egy lánya, de hát akkor is :roll:

Kép

Kép
bettica

hékás!
Én ne legyek támpont az öltözködésben...ugyanis legszivesebben én is csak annyit adnék rá mint Te most,de eléggé hűvös a lakásunk,főleg a szobája....ráadásul amikor lightosabban öltöztettem,mindenki közölte velem,hogy fázik a gyerek,úgyhogy én akkor bizonytalanodtam el....Most amúgy kombidresszben,kiszokniban,vastagabb pléddel betakarva alszik...(ja és ha jól érzem bekakált,de olyan jól és nyugodtan elvan benne :wink: :shock: )

Bettica!
régen tényleg az volt,hogy 6 hétig "nem lehet" bébivel kimenni....Szerintem téllen még csak csak okés,nade szép időben....
Vendég

Valaki írta tegnap,hogy 12 hetes korára kell tartania a fejét a bébinek....ma megkérdeztem a védőnőt a mérekezésnél és Ö 4 hetes kort mondott,illetve,hogy akkorra kell forgatnia is a kis fejét hátonfekve jobbról,balra....az már megy...de a fejtartás még kanyarba sincs....

nem tudtok a neten egy jó linket,ahol a csecsemők fejlődése hétről hétre le van írva????Én csak nagyon nagyvonalakban leírtakat találtam... :idea: :roll:
Vendég

Melike! Máté tündéri kisfiú! :D

Andóca! Kitti is nagyon szép csajszi! :D
Vendég

Melike! Máté tündéri kisfiú! :D

Andóca! Kitti is nagyon szép csajszi! :D
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:13-kor.
hékás

Csipisz merre lehet? Lehet, hogy ő is szülni van?
És Shopint is régen láttam errefele...

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:13-kor.
hékás

Csak én maradok egyben... :)

Kép

Kép
bettica

[quote="hékás"]G írta:hékásigi!
Megvan még a pukli a pici fején? Tényleg 6 hét, mire felszívódik??? Marcinak is van, és azt mondta a gyerekorvos, hogy amíg fel nem szívódik, addig sárga is marad valószínűleg... Én meg félek attól, hogy valami gond lesz abból, hogy sárga a gyerkőcöm :cry:

Pukli még kicsit látszik, de egyre jobban megy össze... Tomi nem volt nagyon sárga...
Sárgaság... gyerekorvos nem küldött el vérvételre?
Vendég

[quote="pironya"]G írta:pironyaigi: töled már viszik a tejet? Milyen vizsgálatok kellettek? Nálunk kell: tüdőszűrés, székletvizsgálat és aids-teszt.

A tesztet lehet megcsináltatni egyedül előre........sima vérvétel a bőrgyógyászaton........a többit csak a szülés után lehet.........

http://www.heimpalkorhaz.hu/anyatej/

Tegnap már vittek el tejet...
Laborokat én terhesen megcsináltattam...
Szülés után a klinikán elintéztem a mellkas-röntgent, a bőrgyógyászatot...

És a múlt héten beszéltem itt az anyatejgyűjtősökkel... tegnap már jött is a begyűjtős emberke...
Vendég

Készítgetem itt hetente az "utsó" képeket :)

Íme a mai:

Kép

Kép

Kép
bettica

Lányok! Segítsetek aki már szült! 30 napnál vagy 300 napnál nem régebbi Házassági Anyakönyvi Kivonatotok volt-e?
Ha nekem Áprilisi van azt vajon elfogadják? Köszi
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?