A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Jó reggelt!

Pumperka, milyen szép színes a hozzászólásod, nagyon tetszik! :D
Jók a fürdős képek, nálunk Feri fürdet, de nem hiszem, hogy Lillát el lehetne engedni, mert iszonyatosan ficánkól. Márti az a kád nagyon spécinek tűnik.
Tündérmanó, nagyon édes Réka. :D
Márti, Anita édesek a picik! Direkt öltöztettétek át Őket? ;)

Feri nagyon-nagyon félt a motorozás előtt, még mondta is, hogy elég lesz egy kör... mikor a harmadik kör után leszállt, tök boldogan nyilatkozott, hogy kihagyhatatlan, életreszóló élmény volt. Nem bánta meg, SŐT! :)

KépKép
KépKép
mni

Mni
Köszi a dícséretet!

Most kajcsizott RÉka! Büfizett, és fehér tejcsi jött egy pici vissza.

Pumperka
Szerintem neked van igazad, biztosan volt valami repedés az első kajcsinál!!!
Itt kiabál mellettem most.

Márti
Nekem is mennem kellene a szemészetre, régen voltam én is. Nem is tudtam, hogy van szemüveged. Nekem is állandó kell, de többnyire csak itt a gép előtt használom.
Nővérem lányának is nagyon sokat fáj a feje már kivizsgáláson is volt, de nem találtak még okot miért lehet.
Én is fejfájós vagyok, de mostanábban ritkábban fáj.
Az csak jó, hogy kiírod magadból ami bánt! Tegnap, ahogy a párom mondta, hogy az anyja bejelentkezett egyből görcsbeugrott a gyomrom. Szörnyű ez az érzés. Én sem szeretem, amikor érdekből csinál mindent!
Évzárótok mikor lesz?

Én nem tudom mit fogok főzni, de valami fincsit kellene.
Ádámnak csinálok piskótás banános fogpiszkálós sütit, mert azt kért. :)

Iskolás anyucik
Milyenek lesznek a bizik? MÁrcsak 1 nap. Nekünk csak fél, mert délig lesznek.

Kép
Kép
tündérmanó27

Na Halihó!

Jelentem pöri odarakva! :D

Tündérmanó!
Na de jó örülök neki, hogy nincs semmi gond!!!! :)
Évzáró nekünk nem szokott lenni, csak be kell menni a biziért!
Szerintem jó lesz a bizink!
Mi az a banános fogpiszkálós??????????????????
Nekünk is csak fél nap!!!!!!!!! :lol:

Mni!
Igen átöltöztettük őket, mert mentünk sétálni!
Ja meg Bence lepisilte Tifani pelenkázóját! :oops:
Megjelölte a területet! :lol: :lol:

Pumperka!
Te mit főzöl????
Várják a gyerekek a szünetet??
( De hülye kérdés????????)
Vendég

Szerintetek normális dolog az, hogy Bence fel akar ülni?????????
A hordozóból is állandóan még feljebb akar csücsülni,
és tiszta méregzsák, hogy nem jön össze neki! :shock:
Vendég

most csak röviden és félkézzel mert nyugtalan a drága...
szval Tündérmanó!
amikor volt nekünk az a véres hőmérős eset elmeséltem adokinak
és megnyugtatott, hogy a kicsik nyálkahártyája sokkal érzékenyebb és akár egy erősebb széklettől, vagy felül egy erősebb bukástól, hányástól is megsérülhet. Ez nem baj. Azt mondta, hogy bármikor véres és felhívok bármilyen dokit első kérdés az lesz, hogy hol és mennyi vér volt a kakiban/tejben ami feljött.
Szval ha mindenhol van, akkor az baj. Ha csak egyegy helyen, foltokban vagy -ő mondta igy- fonal szerűen van, akkor nincs gond, csak -a ti esetetekben pl valószínű gondoom én- erős bukás következtében. Tehát ha nem volt mindenhol véres akkor ne aggódj!
én is megijedtem volna a helyedben!!!!
Deezt télleg most mondta a doki.
na megyek, remélem nem lesz ilyen nyűgös az egész napunk, tegnap tök jó volt. szval ha lesz időm jövök hosszabban!

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!

Tegnap voltunk a Dévény-kezelésen, és a hölgy azt mondta, hogy Kristóf nagyon szépen fejlődik és próbáljam meg egy nap többször rövidebb időre földön leterített pokrócon hasra rakni, mert ott könnyebb megtartani magát (nem süpped bele a matracba).Azt javasolta, hogy elég lenne 2 hetente járnunk hozzá:) Nekem akkor sem akarja úgy csinálni a gyakorlatokat, ahogy másoknak:( Ráadásul evés után nem merem hasra tenni, mert kibukik egy csomó tápit. Lehet hogy másfajta tápra kellene váltanunk (olyanra ami kifejezetten bukós babáknak való)? Esténként még tudok annyit fejni, hogy egy etetésre elég neki (120-140 ml). Tegnap már nem bírtam estig, úgyhogy 5-kor fejnem kellett:)Örülök is meg nem is. Lehet, hogyha sűrűbben fejnék akkor visszaállnak a tejtermelődés, de mivel a kis Haramia nem szívja igazán ezért mindig fejnem kellene. Viszont mellette ez nem igazán kivitelezhető, mert állandó foglalkozást igényel.

Juditkmét: Ha jól emlékszem azt írtad, hogy a nagyobbik fiú neked is ilyen volt (foglalkozás szempontjából).Te hogyan tudtad átvészelni? Ha leteszem és nem vagyok ott vele max. 0,5 órát bír ki egyedül a játékaival (persze ha olyan a kedve). Egyébként ha a fekvést már unja akkor fel kell venni úgy, hogy előrefele tudjon nézelődni és mászkálni vele.

Tudja valaki, hogy a Laevolac szirupot hogyan kell használni? Kristóf nehezen tud kakilni még midig. Pedig azt hittem amikor elkezdte a tápit kapni, hogy beáll neki a napi rendszeresség (akkor 4 napig volt is széklete). De mostanában megint 2 naponta meg kell piszkálni és olyankor látszik, hogy már besűrűsödik neki és nehezebben tudja kinyomni. A patikában és a védőnő is ezt a szirupot javasolta, de a patikus azt mondta ne szoktassam hozzá, csak akkor adjam neki amikor nagyon erőlködik. Napi 2-3 dl kamillateát is megiszik. Nem tudom mi lehet az oka. A védőnő azt mondta, ha elkezdi enni a gyümölcsöt akkor majd megoldódik a helyzet, de addig még kb. 2 hónapunk van:(

Alvás Kristóf mostanában azt csinálja, hogy hajnal 4-kor felkel affektál az állatokkal, majd visszaalszik (legalábbis csöndbe marad). 5-kor megetetem utána alvás1/2 6, 6-7ig, de aztán megint felkel és gagyog, sőt van hogy kiabál. Nem tudom mi ez az új szokás,de remélem hamarosan leszokik róla. Eddig ha megetettem 5-kor utána 8-9ig aludt. Ráadásul délután sem nagyon akar aludni, pedig látszik rajta, hogy álmos és ezért nyűgös is. Lehet, hogy ezek a hülye hideg-meleg változások zavarják össze szegénykémet?

Kép
cicuka78

Sziasztok!

Cicuka: a hideg-meleg frontok biztos, hogy összezavarják őket, mert Tifani is elég sokszor felébredt éjszaka, ahhoz képest ahányszor felszokott.

Mondjuk nálunk, most az a legújabb, hogy ha az oldaláról vissza gurul a hátára éjszaka akkor felébred, és ha éppen olyan kedve van, akkor vissza kell tennem az oldalára,mert másképp nyafi van.
De egyébként nagyon jó baba.
Kurjongatt, gagyarászik élvezi a hangját nagyon.

Kép

Anita
Pam Brown: "A legőszintébb mosoly a csecsemőé.
Abban nincs semmi csel vagy számítás, csak színtiszta ÖRÖM."
gy.anita

Cicuka!
Én még a helyedbe nem adnám fel a szopit!
Próbáld többször, hátha egyszercsak rájön, hogy az jobb, és szebb, és mint a cumisüveg!
Nem próbáltad az Urticát???
Ez már csak így lesz egyre több új szokása lesz ezeknek a babóknak, felfedezte a kis hangját biztos! :D

Kezd alakulni a pörim!!!!!!!!
Most loccsintottam meg egy kis vörös borral!!!!!!!

Jim!
Nem azt írtad, hogy szerdáig leszel???????
Vendég

Szia Anita!
Te főzöl ma valamit??? Esetleg egy kis Kínait??????? :lol: :lol:

Mert hogy tegnap Anitával ettünk Kínait, és egész éjszaka ment a hasam, Alig vártam, hogy reggel legyen, és hívjam Anitát, hogy neki nem e voltak ilyen gondjai!
És hát igen!!!!!!! :lol:
De Bencének nem ment, remélem nem is fog!
Vendég

Cicuka!
Nekem Levi más tészta volt, ő nagyon-nagyon hasfájós volt, mi meg zombik. Éjjel nappal torkaszakadtából üvöltött, dehogy volt el fél órát sem.
Amúgy teljesen természetes, hogy "csak" fél órát van el. Még az is természetes lenne ha csak 10 percet. Ennyi ideig kell hogy lekösse valami. Társasági ember már ilyenkor is a pici.
Kamillatea: tönkrevágja a bélflórát, és igenis székrekedést okoz. Tapasztalatból tudom. Laevolac szirupot kap Levi is, kamillateával rontottam el a helyzetet én is.
Laevolac szirup teljesen mellékhatás mentes!!!!!!Most kérdeztem meg újra egy nagyon jó gyermekorvost (sebész), hogy tényleg nem szokik hozzá a szervezete???Erre azt mondta, hogy ez nem szívódik fel :!: ez csak mechanikai úton segít, egyáltalán nem árt. Kísérletezd ki, hogy mennyit adj neki. Levinek reggel este 5-5 ml-t adok, de nektek szerintem elég 3-3 ml - próbálgatsd.
Kamillatea helyett ha már mindenáron teáztatod akkor milupa vagy hipp csecsemőteát adj, granulátumosat. Én mindig reggel forralok egy kis vizet, és ha úgy látom adok neki egy kis teát. Víz mikróba, egy kávéskanál granulátum 100 ml vízbe (evőkanál helyett - hogy hígabb legyen, szinte csak víz legyen de mégis megigya, mert van egy kis íze).
Ne adj kamillateát csak alkalmanként (mert persze vannak előnyei is, de már sokadjára hallom hogy tönkrevágja a bélflórát - nekünk meg is tette)

Remélem segítettem!!!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziasztok, kamillatea helyett nekünk a csipkebogyót ajánlotta a gyerekorvos, én naturlandosat vettem, elvileg az gyógyszerkönyvi minőség. De van pickwick gyerektea is itthon, annak nagyon finom az íze, elvileg abban sincs koffein. Én még nem merek neki granulátumosat adni, de ha nagyobb lesz, majd azt kap.

Tegnap kaptunk szurit, elég jól tűrte Blanka, csak egy kicsit konyult le a szája, nem volt vészes. Súly: 6,90. Szerencsére most nem lázas, mint a múltkor, elég jól aludt, csak hajnali 3-kor állt neki a röhögésnek mellettem a nagyágyban, de egy kis ringatás után szunyált reggelig. Most is röhög a hordózóban teli tüdőből, pedig ide érzem, hogy be van szarva. Na megyek is kipucolom.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Laevolac tényleg tök jó, nyálkás réteget képez a kakin, és könnyebben kicsusszan. Az otthonban is azt adjuk a gyerekeknek, szerintem annyira még az íze sem rossz, mi a teájukba öntjük.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Judit18, Eszter zöldet kakil a tápszertől?

Akartam már kérdezni, hogy mit adtok a babákra éjszakára?? Én eddig kezeslábas pizsit adtam, de szerintem már marha melege lehet benne, most csak egy hosszúujjú body volt rajta, de szerintem még így is melege volt.

Na megyünk gyorsan sétálni, amíg nem esik. Sziasztok.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Márti
Nekünk kedden 6kor lesz évzáró. Jó lesz, mert fél5ig van judo tábor! :) Rohanás haza, öltözés, rohanás vissza!
banános fogpiszkálós úgy néz ki, hogy 2 karika piskóta közé banánkarika, fogpiszkálóra felszúrva és csokibamártva. Nagyon szereti Ádi.

Linocs
Fruzska, hogy van? Aggódom!

Kép
Kép
tündérmanó27

Juditkmét:Köszönöm a válaszodat és a tanácsodat. Valamelyik nap én is csipkebogyó teát főztem neki. Azt is megitta. Remélem még nem késő, hogy átváltsunk és tényleg nem okozott semmi bajt. Nem akarom mindenképpen teáztatni, de a vizet nem hajlandó meginni. Ebben a nagy melegben pedig nem mertem megkockáztatni, hogy kevés folyadékot igyon, mivel mi tápos babák vagyunk muszály pótolni.

Bosek: Neked is köszönöm a tanácsot.

Kép
cicuka78

tea:bocsi hogy akadékoskodom :wink: de miért kell minden áron teáztatni a babákat????Én egyik gyerekemnek sem adtam teát és jól el vannak nélküle :wink: sőt anno az anyukám se adott nekem teát ,mert minek???És egyet is értek ezzel!!!Mert sztem fölösleges...ha itatni akarom Olikát mert mondjuk dög meleg van és szomjas, akkor sima vizet adok neki.Nem jó nagyon rászoktatni őket a teára sztem ,mert attól van az oviban az a sok fekete fogú kisgyerek is :(

Márti!

Olika is húzná fel magát ülésbe de nem megy neki és dühöng :wink:

Judit(k)!

Látod van igazság :wink: ...örülök hogy sikerült a vizsgád!!!

Tök megértelek...amikor nekem a nagyfiammal mellgyulladásom volt és feküdtem a műtőasztalon hogy felvágják a mellem :( szal rávágtam volna arra az ajtót aki azt mondja hogy "milyen szép dolog a szoptatás"...
Most persze más a helyzet,de akkor én is így éltem meg...

Nagyon szépek a képek a babákról,mindegyik!!! :wink:

Pumperka!

Én is akartam kérdezni ,hogy így megmarad egyedül a vízben Zsombi??? :wink:

Cicuka!

Teljesen normálisan műkszik a fiad :wink: az hogy egyátalán már fél órát elvan egyedül a játékaival több mint szuper :wink: teljesen normális, hogy utána a karodból akarja szemlélni a világot :wink:Enyim fiam is így műkszik :lol: :lol: :lol:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Tegnap én is sima vizet adtam Lillának, hogy a Hungaroringen voltunk. Dög meleg volt, ugyan nem ivott sokat, de szerintem az a pár csepp is elég volt és olyan édesen toligálta vissza a nyelvével... :) Hazafelé meg az Árpád-hídon elkezdett üvölteni, a cumit kiköpte, de a cumisüveg és a víz tetszett neki. Jól elnyammogott rajta hazáig. :)

Feri és a motorozás:
http://www.terminal.hu/cikk.php?article_id=111625

KépKép
KépKép
mni

Én azért mondtam hogy evőkanál helyett teáskanálnyi granulátum, hogy szinte vizet igyon. Ezek a teák direkt csecsemőknek készültek, mindenféle káros dolog nélkül.

Panny!!
Én pontosan azért adok teát Niminek, hogy teljen a gyomra ne egyen annyit...Húzom vele az időt, ő meg boldogan megissza. Így kevesebbet eszik...
Meg is látszik, mert a korábbi heti fél kg helyett 10 dkg-okat hízik. Így is 7,5 kg...
Levi fél évesen 10 kg volt, egy évesen 14. Most valahogy próbálom lassítani a hízást....
A tea így szinte víz ízű...Adnék én inkább sima vizet de Levi sem itta meg, és Nimó sem akárhogy küzdök....Ráadásul néha úgy kifoszt az anyatejből, hogy egyszerűen egy csepp nem jön több és inkább egy kis tea, mint tápszer.

Na nem sok teát kap Nimi, még 1 dl-t sem egy nap.

Egy álom gyerek. Olyan drága. Rátekertem a babakocsira egy plüss mosolygó virágot :D és olyan boldog neki. Pont elkaptam egy pillantását az előbb: aludt - felébredt - meglátta a virágot - mosolygott rá egy nagyot és boldogan visszaaludt. Alszik már 10 óra óta. Éjszaka 12 órát aludt (két evéssel) és még du. is fog aludni vagy 3 órát. Felfoghatatlan. Ha felkel akkor sem sír csak játszik és nézelődik. Néha már csak úgy megsajnálom, pedig látszólag nagyon elvan és felemelem körbemutatom neki a lakást, az udvart....Pedig nem is jelez semmi olyasmit hogy kézben akar lenni...Hihetetlen....Imádom....

Panny nem irígyellek azért a mellgyulladásért...... :cry:

Igen a vizsga miatt nagyon boldog vagyok, és belevetettem magam a további tanulásba.

Holnap motoros képességek :(
Hétfőn sajátos nevelési szükségletűek pedagógiája :( Kő kemény, hatalmas anyag.....

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Judit(k)!

Jó tanulást :shock: (szegény) :wink: :wink: :wink:
De nem baj...meglesz a gyümölcse a sok tanulásnak,ez a lényeg!! :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

El se hiszem, végére értem az olvasásnak. :) Hétfő óta csak olvastam. De mindjárt nekiállok reagálgatni. Már úgy hiányoztatok!

Melinda

Kép
melinda80

OBea,
örülök, hogy utalják a tgyást!!! :)

Lusie,
nem semmi Petike méretei, 8 kiló :shock: :)

Juditkecskeméti,
kiakadtam én is ezen a másfél kiflis beszóláson. :twisted:
Nagggyon örülök, hogy 5-ös lett a vizsgád, ügyi vagy, gratuláció! :D

Kmanna,
szuper, hogy ilyen jól viselte Panka a szurit! :)

Pepike,
küldök sok-sok pozitív energiát Nektek! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Linocs,
jobbulást Fruzsinak, hogy van???

Márti,
nagyon sajnálom a hűtős esetet. :(
Nem semmi a mérleges kép! Én is így szoktam érezni, mikor ráállok... :roll:
Rossz, hogy romlott a szemed, kontaktlencsét még nem próbáltad? Nekem már évek óta ugyanaz a dioptriám, mióta azt használom.

Potyka,
folyamatosan drukkolok a cukor miatt!!!

Linocs, Pumperka, Kölyök,
jó volt olvasni a szopi klubbot! :lol:

Judit18,
Dórit is leköti a tv, este Apával nézik az EB-t. :)
Jó, hogy el tudtál menni vacsizni, ügyi volt Eszter, hogy olyan hamar elaludt!

Beus,
kijárt Neked, hogy ilyen jó kislányod legyen! Ennivaló hurkák! :)

Évi,
gondolok Apukádra, sok erőt és a legjobbakat kívánom!!!

Eszterxx,
szia!!! De jó, hogy írtál! Ügyi Andris, hogy már úszkál! :)

Bosek,
vagányak a mocis képek! :)
Ha nagyon meleg van éjszaka (26 fok), akkor egy body van Dórin és be van takarva. Ha hűvösebb, akkor egy body+hálózsák, és nem takarom be.

Közhely, de tényleg igaz, hogy minden baba gyönyörű!!! :D

Melinda

Kép
melinda80

Te is Meli!!!!!!!! :wink:
Gyere mesélj mi történt veletek azóta!!!!!!!!!! Dórka baba csinált valami új mutatványt??

Panny!
És meg is műtöttek???? De utánna szoptattál tovább, vagy mi volt? :shock:

Mni!
Nem tudom megnézzni, azt írja, hogy ERROR ........ stb.... :shock:

Tündérmanó!
Jó lehet az a banános bigyó! :D

Na én is kész lettem a kajával azóta!!!!!
Nagyon fini lett, nokedlit szaggattam hozzá!

Linocs!
Tényleg jobban vagytok már???????

Szilvánusz????????? Merre????????
Vendég

Hétvégén anyukáméknál voltunk. Szuper volt. Ki tudtam végre kapcsolódni picit. Egyik nap vásároltam is magamnak néhány felsőt, nyári nacit sajnos nem kaptam magamra. :( De nem adom fel! Majd még járom a boltokat. :)
Dóri jól érezte magát, jól esett neki a vidéki levegő, jól elnyomta, szerencsére csak az egyik nap volt nyűgös. Szerintem a borús idő tette.

Tegnap voltunk a 3 hós oltáson és a rota ellenit is akkor kapta meg. A rota ellenit olyan szépen nyelte le, hogy egy csepp se jött vissza. :) A kötelező oltásnál meg csak a szúráskor sírt fel, utána abbahagyta. :) Este picit nyűgös volt, de szerencsére nem lett lázas.

Melinda

Kép
melinda80

Márti,
ja, igen, van egy újdonság. :) Dóri már nem csak könyököl hason, hanem néha kinyújtja a kezét és úgy tartja magát.

Melinda

Kép
melinda80

Meli!
Örülök, hogy nem volt gond az oltáson! :D
Na akkor jól sejtettem, hogy van valami újabb produkció! :lol:
Ügyi nagyon!
Vendég

:D Igen, jól ráéreztél! Köszi!

Melinda

Kép
melinda80

Csak gyors bekukk, mert indulunk Békéscsabára.

Holnap viszem az Aput uh-ra, ahol megnézik van-e áttét máshova vagy nincs.

Kérlek Benneteket szorítsatok értünk!

Ha tudok visszaolvasok és jelentkezek hétvégén.

Mindenkinek nagyon szép, pihenős hétvégét kívánok!

Puszi.

UI: Potyka mizu a cukorral?

Évi

KépKép
kvaszeva

Éva!
Nagyon szorítok!!!

Nagyon - nagyon bele bírom élni magam a helyzetedbe. Minél több orvos véleményét hallgassátok meg, mert nem biztos hogy egyetlen egy doki megállapítása helytálló.

Apánál már az elején azt mondták, hogy áttétek vannak a máján, közben valamilyen lebenyek voltak csak (mikor felnyitották akkor látták) és csak az utolsó évben lett áttét (a 7. évben), de neki csak azért mert a daganatot nem tudták eltávolítani.

Nagyon nagyon remélem, hogy Apukád műthető és még idejében észrevették a tumort....

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Márti, pedig jó a link, nem értem miért nem nyitja meg... ha kimásolod és beirod az explorer ablakba működik.
http://www.terminal.hu/cikk.php?article_id=111625
Kvaszeva, drukkolok, hogy minden rendben legyen Apukáddal és jól sikerüljön a keresztelő.

KépKép
KépKép
mni

Márti:

Holnap jöttök???

Ja igen, egy kis kínait főzök mire jöttök.Ok? :wink: :lol:

Kép

Anita
Pam Brown: "A legőszintébb mosoly a csecsemőé.
Abban nincs semmi csel vagy számítás, csak színtiszta ÖRÖM."
gy.anita

Évi, nagyon drukkolunk nektek!

Tea - nekünk csak székrekedésre ajánlották a cukros kamillateát, nagyon keveset 20-30 gr-ot, szerintem annyi biztosan nem árt.

Cicuka, nem sok a 2-3 dl tea? akkor talán nem eszik annyi tápot vagy tejet, nem?
Már én is gondolkoztam olyan tápon amit bukós babának adnak, Eszter mostanában nagyon sokat bukik, majd rákérdezek az orvosnál érdemes-e....

Bosek, Eszter zöldet kakil a táptól. Többnyire jó sötétzöld, vagy néha sárgás kicsit

Szilvánusszal beszéltük, hogy jövő hét végefelé (gondolom csüt körül) nekifutnánk egy rómaizásnak megint - Linocs úgy tudom már csatlakozna. Gyertek mindenki!! csak jobbidő lesz addig!

Pété, gyere te is mindenképp, meglásd Livi alszik vagy egy órát! :) csak hogy rácáfoljon, hogy nem alszik :)

Tündérmanó
, igazán gyönyörű Réka!

Niki, csak aztán nehogy Feri rákapjon a motorozás ízére, aztán aggódhatsz! :) Mondjuk Attilának csak robogója van nem aggódom nagyon, bár a bpi utakon az lehet, hogy veszélyesebb mint a motor....

Melinda, nagyon ügyes Dóri! úgy tűnik ő a topic legügyesebb babája, már átfodul meg kinyomja magát kinyújtott kézzel, nem semmi!

Pumperka, ezt a lebegést mi is kipróbáljuk még soha nem raktam ilyen sok vízbe, meg mindig tartottam közben, kíváncsi vagyok...

Megvettem ma a második Rotavírus oltást a gyógyszertárban - szívtam is a fogam, nagyon durva majdnem 18,000 ft.....

Meg csak most jutott eszembe, hogy a szocpol miatt be kell jelenteni a bankban, hogy megszületett Eszter, áll. 60 napon belül kellett volna, remélem még nem büntetnek ezért .....

KépKép
judit18

Cicuka! Livike is általában 2 naponta kakil, és akkor állatira erölködik. Azt mondták, nem szabad sűrűn kúpozni, mert akkor hozzászokik, úgyhogy nagyon ritkán csináljuk sima Germiciddel, és akkor brutálisan dől belőle...
Az alvással kapcsolatban én is ki vagyok akadva, hogy pár napja 2-3szor is felkel éjszaka, ami eddig nem volt jellemző.

Márti! Livike is fel akar ülni a hordozóban, és nagyon felhergeli magát, hogy még nem úgy megy, ahogy szeretné. A hozzáértők szerint amit a gyerek magától csinál, az nem árt neki...

Pumperka! Én is úgy gondoltam, hogy csak felmérném a terepet, hogy hogy is néz ki egy ilyen úszás.

Kép
pété

Ja, elcsesztem! Nerm germicid, hanem glicerines.. Hááát, igen, az egy kicsit máááás... :oops: :oops: :oops:

Kép
pété

Judit! Szívesen csatlakoznék hozzátok, de gőzöm sincs, hogy lehet eljutni a Rómaira. Még nem tudok valami jól tájékozódni...

Kép
pété

nem a kamilla tea hajt, hanem a cukor fokozza a bélmozgást. a kamilla tea nem jó!!!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziasztok!
Egész nap áramszünet volt. :cry:
Mostmeg szopi van. :lol:

Pété!
Lehet,hogy tényleg jó 5let belenézni egy foglalkozásba. :wink:

Melinda!
Szuperügyes Dóri!

Évi!
++++++++

Judit!
Kitartás a sok tanuláshoz! :wink:

Tea téma:
Pannyval egyetértek. Sőt, próbálom a vizet is mellőzni amig tudom.
De lehet, hogy lesz az a 40 fok amikor kell. :wink:

Fürdés: Ha csak kívül van tisztítva a füle, szerintem nem gond,ha odamegy Zsombornak a víz. Ő is csapkod már rendesen fürcsi közben. És képzeljétek, a lányom volt aki először elengedte így "Zsombort. Nekem meg merészség volt neki odaadnom. :lol: :lol: :lol:
Kép

De fürödtünk már így is:
Kép

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Köszi csajok az aggódást!

Csak röviden: van jó hír: mától nem kell hordania Fruzskának a terpeszbetétet (én teljesen meghatódtam), és rossz: a kisasszony nem akarja elfogadni a cicim, csak nagy harcok árán :cry: :cry: :cry: Gondolom fáj a torka (amúgy az meg lehet, hogy a fognövekedéstől piros, mert attól is lehet), és még egy jó: láza nincs, és amúgy jókedélyű, csak a cicimet meg ne lássa...

Szóval bocs, de most kicsit ki vagyok merülve, úgyhogy másra nem reagálok. BOCSÁNAT!!!

Mindenkinek szép napokat, majd jövünk
linocs

mármint jövök :oops: (habár Fruzska is imád internetezni ;) )
linocs

Pété, Erik is nemalvós volt, max. 10 órát aludt egy éves koráig naponta, sokszor napközben egyáltalán nem aludt. Evvan, túl kell élni, nálunk semmi nem használt, csak a homeopátiás bogyókkal volt egy fokkal jobb a helyzet, napi 2*1/2-1 óra. Laura sem alszik túl sokat, sajna.

Eszterxx, Laura egy héttel ezelőtt még egyáltalán nem tartotta a fejét hasonfekvésben, fel sem emelte, elkezdett hamar sírni, és ülésbe húzásnál is totálisan lógatta. Aztán azt a tippet kaptam, hogy a pelenkázón tegyem hasra velem szemben, úgy, hogy leguggolok és a szemkontaktust tartva vele magyarázok neki, és akkor próbálgatta, hogy rám nézzen. Az is jó, ha a karodra fekteted hason úgy, hogy a fejét nem támasztod alá, és akkor kénytelen tartani. Két nap múlva már nem sírt, azóta telerakom érdekes dolgokkal ahogy hasra fektetem a kiságyban, és úgy is elvan már 2-3 percig. Ma már tök jól kinyomta magát, és végre rájött, hogy felhúzásnál be kellene feszíteni, és tartani magát. Tegnap pedig elkezdett hátról oldalra fordulni, és hasról hátra.
Nagyon örülünk, már kezdtem komolyan aggódni. Hihetetlen, hogy egy hét alatt ennyit fejlődött, gyakorlatilag a nulláról indultunk.

Kép

Kép
mzx

Évi
Szorítunk!!!!! Bízom benne minden rendben lesz!

Márti
Réka is ülne fel, Ádi ugyanez volt. Teljesen begurul, mert nem sikerül neki.

Pumperka
Mosdókagylós fürcsi nagyon tuti. :)

Kölyök
Köszönöm, amit írtál.

Mni
:) Jó a Feri írása!

Judit 18
Köszi :)

Melinda
Már hiányoztál

Tényleg Szilvánusz merre van???

Lehet Rékának megfázott a pocija, mert nyálkásat kakil. Kétszer is volt ma olyan, hogy evett és utána telerakta a pelust.
Tiszta paramami lettem ma.

Kép
Kép
tündérmanó27

Évi,
nagyon szorítok Apukádért!!!

Judit18,
az átfordulást azóta se produkálta, érdekes... :roll: Azon agyaltam, hogy lehet véletlen volt csak, lehet, hogy úgy tettem vissza görgetés után hasra, hogy alatta volt a keze...nem tudom, de jobban rémlik, hogy mindkét keze elöl volt, amikor hasra tettem. Na mindegy, ez rejtély. :) De már várom, hogy újra forduljon.

Pumperka,
édes Zsombor a mosdókagylóban! :D

Linocs,
örülök, hogy már nem kell a terpeszpelus! :) :) :)

Mzx,
nagyon ügyes Laura! :)

Amit még nem írtam, hogy úgy néz ki, elmúlt Dóri köldöksérve. Tegnap a dokinő megvizsgálta és már nem érezte, most már nem kell ragasztani. Ennek úgy örültem. :) 4 hét múlva, mikor újra oltásra megyünk, megint megvizsgálja, és ha akkor se érzi, akkor tutira elmúlt. De jó lenne!

Melinda

Kép
melinda80

Tea: én sem adok semmit neki, csak tejcsi!!! Panka még a vizet sem fogadja el, annyira utálja a cumisüveget!

Niki,Feri,
leírhatatlan a sárgaságom az irigységtől!!!!!! Én is akarok Talma mögött motorozni!!! Sőt, már az is jó lenne, ha eljutnék a saját motoromig :) !!!!!!! Ja, és hol lehetett ilyet nyerni???? Gondolom, nem kaparóson :) :)

Na, és akkor a mi fürcsis képünk: - ez már a nagyobbik kád, a legelsőt kinőttük, hát ez se sokáig lesz jó!
Kép

Jócakát mindenkinek!!

KépKép
kmanna

Sziasztok!

Na megint kicsit eltűntem, de az a helyzet, hogy pár napja nem éreztem magam valami jól, ezért le is kellett mondanom a mai randit a Judittal, mert nem akartam, hogy elkapják a takonykórt tőlem. Igazából a torkom fáj, meg tüsszögök, de kicsit féltem, mert Marci is olyan kedvetlen volt aszittem elkapta, de mivel se nem nyűgös, alszik rendesen, gondolom nincs baja.

Ma összefutottunk a dokinkkal az Eurocenterben és azt mondta, hogy a ropogás teljesen normális. Vannak olyan laza babák szte, akiknél ez normális.

Nálunk az éjszakák változatlanok, továbbra is többnyire 2szer kel és a második után már nem alszik vissza, jobb esetben ez legalább 5 után van :shock: :shock: .

Ő nem akar sem felülni, sem felállni viszont azért forgolódik oldalra, sőt tegnap egész hasig gurult.

Mzx: már éppen érdeklődni akartam, hogy merre vagy. Dejó ezt hallani, már bocs, hogy ezt, de én is azt sejtem, hogy a Marci is ilyen lesz, hogy sokáig semmit, aztán hirtelen fog egymás után több dolgot csinálni. Atyaég Laura már mindjárt 4 hónapos. És anyatejes még? Átalussza az éjszakát?
Pété: gyere te is jövő7 en a talira, mert akkor majd jól megnyugtatunk, hogy más baba sem alszik többet és nincs el több ideig egyedül és hát igen ez az időszak arról szól, hogy szinte minden percét ki kell tölteni.
Cicuka: nagyon örülök, hogy Kristóf szépen csinálja a gyakorlatokat, sztem márcsak neked kellenne egy kicsit több önbizalom és meglátnád, hogy veled is csinálja.
Eszterxx: ne ígérgess, mert úgyse tudod betartani :lol: :lol: 8 kiló???Atyaég, mivel eteted töltött káposztával? :wink: :wink:
Bosek: nagyon komoly a a kiscsaj, olyan mint egy kisóvodás, hogy ül? beszarás....
Linocs: :cry: :cry: :cry: . És adtál már neki cumisüvegből tejcsit vagy tápszert? Kitartás, hátha visszajön a cicizhetnéke a kiscsajnak.
Kvaszéva: jobbulást kívánok apukádnak.
Juditkecskemét:gratulálok, fasza csaj vagy.
Panny: egyetértek, én sem adnék teát, ha nem muszáj, de mondjuk ha vizet nem fpgadja el, akkor lehet, hogy kénytelen az ember.
Márti, Tündémanó és egyéb "anyósfüggők", nem irigyellek titeket.

Zsu, Jim, Fanetta mikor jöttök mán haza?

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Tündérmanó,
nem ehettél esetleg olyat, amitől ment a pocija? Lehet, hogy csak hasmenése volt Rékának. De a tapasztaltabb anyukák biztos meg fognak nyugtatni!

Kmanna,
de szépen figyel Panka fürdés közben! :)

Szilvánusz,
jobbulást Neked, szorítok, hogy Marci ne kapja el!

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok!
Én is eltűntem egy kicsit, de rengeteg dolgom volt...

Évi! Először is neked megy a drukk, hogy minden rendben legyen apukáddal!

Judit(kmét)! Azért mégis csak érdemes tanulni. Nagyon ügyes vagy!

Bosek! Irtó jók a motoros képek!!! És milyen ügyesen ül a pici lány...

Mni! Szerintem most minden pasink irigykedik Ferire. Ez tényleg egy örök élmény lesz neki.

Tea! Boróka sem kap teát, pedig a tejci éppen csak elég neki. Mostanában olyan löttyedtek a ciciim. Nem tudom mi lesz így. De a cumisüveget/cumit utálja!!! Ugyan cumisüvegből még csak tápit, meg vizet próbáltam adni, teát még nem. de nem akarok semmi édes löttyöt adni neki, ha nem muszáj.

Szilvánusz! Gyógyulj meg mihamarabb! Talán mi is tudunk jönni jövő héten. Bár a nagyok is itthon lesznek.

Linocs! Nektek is jobbulást!!! Tudom nagy a küzdelem a cici miatt, de ne add fel!!!! +++++++++++++++++

Fordulás: Elővettem a nagyok babakönyveit. Dorka lányom csak 6 hónaposan forgolódott. Ma pedig állandóan okleveleket kap a kiemelkedő sport teljesítményeiért. Amibe belekezd szinte minden megy neki. Úgyhogy senkinek semmi aggódás!!!!

Márti! Én még nem voltam szemészeten szülés óta, de a nagyokkal nem romlott a szemem. És most sem veszem észre, hogy kevésbé látnék élesen.

Pumperka! Ilyen jó reggeled volt??? Szép színes a hsz-od. MIndjárt teszek fel én is képeket.

Na mára megyek, mert már alig látok a fáradtságtól.
Kép
Kép Már én is nagy kádban fürdök
Kép Három a kislány

Kép
Kép
Kép
petramama

jó reggelt,
na bepótolom tegnapi lemaradásom...
elsőnek is,
Éva, nagggyon megy a drukkkk +++++++++++++

Bosek, tudom már írtam de mg mindig nagyon tetszik a motoros kééép!!! akartam kérdezni, arcod hogy van???

Linocs, remélem jobban van a kis Fruzska!! ++++

Judit18, azért a barétnős estéért irigyellek ám... most filozom mi lesz majd ha hazamegyek, de a szüleim is most költöznek ki épp bpestről... nem fogok tudni elmenni esténként...

képzeljétek, most döbbentem rá, hogy már nem megyek többet haza... amikor januárban otthon voltam akkor még el sem kezdték wladni és keresni újat... de gyorsan elkelt.. olyan furi, hogy vége... :? :roll:

JUDITKECSKEMÉT WOWWWW TÖK JÓÓÓÓ, ŰGYÖRÜLTEM AZ 5ÖSÖDNEK!!!!!! GRATULA!!!!

Márti, Anita, jól összehoztátok a csöppségeket.. aranyosak!!!!

erről jut eszembe, Máténak egy 9hónapos lányka csapja a szelet, már feláll néhány lépés is megy neki és amikor találkoznak nagyon érdeklődik iránta... :lol: :lol:

Mni Feri aztaaaaaa tuti lehetett...!!! és nagyon jók a képek!! annyira jó a cikk is....

na folyt köv a reggeli szopinál... ;) vidám napot

Kép

Kép
kolyok28

Kölyök, atyaég, reggel fél hatkor irkálni :roll: :roll: !! Aludj inkább... én 6 óra óta itt fejek, de legalább be tudtam pótolni az olvasást!

Mzx, boldog hófordulót a topic legidősebb babájának!!!!!!!! Már 4 hónap, pedig mintha csak ma történt volna!!! És hogy drukkoltunk, meg irigykedtünk, hogy te már babázol!!! (na jó, én aztán főképp, pláne 1 hónap múlva :lol: ) Hiába, no, elsőnek és utolsónak jó lenni, Laura és Máté történetét senki nem feledi :lol: :lol:

Kvaszévi, nagyon drukkolok!!!!!!!!! Nektek olyan családi őrangyalotok van, hogy nem lehet semmi rossz!!!

Mni, irigy-irigy Ferire!!! És kérünk szépen ujabb Lilla képeket is!!!

Juditkmét! Haaaatalmas gratula a vizsgához és drukk a következőkhöz!!! Jó ötlet ez az itatás, megpróbálom én is, csak vizzel Andrissal, hátha akkor nem nő annyira. Mondjuk szerintem amúgy sem eszik sokat, olyan 8 decire jön össze egy nap. Ebből kb fél liter az anyatej, ennyire volt elég nekem a szálbeültetés. De olyan jó érzés, hogy amikor felszivódik a fonal, akkor leesik a reggeli fejés fél decire, majd a kezelés után hopp, visszaugrik két decire!

Judit18, én se fejnék pár cseppért!! Amikor csak 20-30t sikerül kipréselni egyszerre, nekem már az is nagy csalódás :cry:

Na, felkelt az ifiur, reggelizni, majd még jövök!

Kép

KépKép
eszterxx

jó reggelt ismét :)

tegnap amúgy csak 4szer evett a fiatalúr, szval most kivételesen örültem a hajnali kelésnek meg hogy már megint itt ücsörgök. merthogyaz előző hsz természetesen szopi közben íródott :)

ott tartottam, hogy Feri, tök jó a cikk amit írtál!!!!

Tündérmanó, Réka milyen huncutul tud nézni... ;)

Pumperka, igen várom már, hogy menjünk. kicsit tartok a hosszú úttól, meg előre látom milyen zsúfolt programunk lesz és attól is... de várom már. nekem nagyon hiányoznak az otthoniak, család... barátok... néha szokott kicsi honvágyam lenni de még nem vészes. azért ami itt nagyon jó, a nyugalom... ésa csodásan friss levegő...
hihetetlen a lebegős kép... kipróbáltuk mi is, azaz mégsem tljesen, valahogy mindig el akart merülni a feje...

Márti, hogy sikerült a pörkölt?

Cicuka, ez szuper hír, hogy ilyen jól fejlődik Kristóf!
azt én is akartam írni, hogy Máté messze földön híres kisangyal, de félóránál többet ő sincs el egyedül, mondjuk nem mindig veszem ki utána, inkább játszom neki/vele :)

Anita, Tifani az oldalán alszik? nekünk itt azt mondták az nem tesz jót a gerincének...

Juditkecskemét megy a drukk mára +++++++++++++++

szia Melinda!!! már hiányoztál ám!!! tök ügyi nagylányod van!
tök jó, hogy elmúlt a köldöksérv :)

Linocs tök jó, hogy adios terpeszpelus!!! :)

aztamindenit, Laura már 4 hónapos!!! woooowww képeket kérünk!!!! :)

Szilvánusz, jobban vagy?

Petra(DorkaBoroka)mama, naggyon tuti a 3akislány kép!!! :) :)

Eszterxx :roll: :roll: én szoptattam olyan korán, de szegényTe... MINDEN ELISMERÉSEM A TIED!!!
olyan jó hogy újra vagy! csak mintha mostanában Patival taszítanátok egymást... Patiiii kukucs gyereelő :)

és Zsu, Jim?

Csujzi, Tand miújság veletek, rég hallottunk felőletek!

ja nem írtam a legjobbat, azuram megcsinálta a tvt most már a földi adók is bejönnek véégre nézhetjük az EBt... :lol: de sajnos csak félidőig jutottunk, mert utána végre hajlandó volt picit felébredni...

meg még azt akartam írni, a talp-kézlenyomat készítőről volt itt szó múltkor. mi akartunk venni, aztán végül nem találtunk akkorát, amekkorába mind2 keze lába belefér és azurmnak az nem volt jó. de most lesz a szülinapja -remélem nem olvassa ha igen Marci tessék majd meglepődni ;) - szval vettem egyet kipróbálni. hát igaz alvás közben javasolják és én egy tök nyugis éber állapotban csináltam, de a kicsi kezét nagyon nehéz volt. nem is sikerült rendesen. vettem is mégegyet, hogy alvó gyereken megpróbálom újra.... ;)

vidám napot!

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!

Petramama,
de jó képek! Aranyos Boróka és a tesós kép is szuper! :)

Kölyök,
azt elhiszem, hogy fura lesz hazamenni egy másik lakásba. :( Hova költöznek anyudék?
Máté már most vonzza a csajokat, mi lesz később? :lol:
Dórira meg egy két héttel fiatalabb kispasi mosolyog folyton. Anyukájával egy napra voltunk kiírva, a szülésfelkészítő tanfolyamon ismerkedtünk össze, szoktunk együtt sétáltatni, meg babatalizni. Dóri még nem nagyon viszonozta a kedvességét.
Ilyen kézlenyomatos készletet szerintem én is fogok venni.
Király, hogy már tudtok EB-t nézni! :D

Melinda

Kép
melinda80

Jó reggelt!

Kölyök, Eszterxx én is csatlakozhattam volna a hajnali szopi klubhoz. Újabban Lilla is 5-kor ébred... de olyan korán bekapcsolni a gépet? Szóval utána még megpróbáltunk visszaaludni, de nehezen megy, mert a kisasszony nem engedi... :D
Petramama, szuper az a kép a három gráciáról! Ötletes nagyon! :) Kérünk ilyet a többi háromgyerekestől is! ;)
Szilvánusz, jobbulást! Én nem tudom még, hogy alakul a jövő hetünk, az biztos, hogy csütörtökön kell mennünk a Tűzoltó utcába kontrollra...
Kmanna, Panka is már milyen nagy!
[quote]G írta:ondolom, nem kaparóson

Neeeeem! :)
Melinda, remélem, hogy végleg elmúlt a köldöksérv! :)
Pumperka, milyen mély volt a kádban a víz?? Nem semmiii! Az a mosdós kép sem hiszem, hogy mostanában készült... :) Én pont arra gondoltam, hogy két hét múlva megyünk esküvőre Esztergomba és ott aludhatunk... szóval még fürdőkádat is vigyünk vagy aznap ne fürdessük meg Lillát? Ki tudja milyen ott a mosdó? Beleférne-e? Fürdés nélkül tuti nem aludna, mert annyira megszokta már az esti rendszert. :)

KépKép
KépKép
mni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?