A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

manka!
Mi a hét elején vettünk a Johnsontól a kifejezetten száraz bőrre való Új terméket...fürdetőt és testápolót,mert nekünk semmi gyógyszertári nem javította a kisbőrét...ez úgytünik beválik...ilyen halványzöld a színe...
Vendég

manka: kéz- lábhámlásra a fürdetőkrémet és/vagy az napraforgó olajat ajánlotta a doki és a védőnő, de azt mondták hogy sokmindent nem fogunk tudni kezdeni, mert vannak babák akik így is - úgy is lehámlanak kompletten a születés után. nekünk lábfejhámlás van most folyamatban. aszondja a zuram hogy rá kell napozni. :lol:

a tgyásos infót meg köszi, olyan igazolásból, hogy mettől meddig voltam kh-ban, 2 is van. gondolom az egyik a táppénz végéhez kell talán a munkaügyre, a másik a tgyáshoz valszeg.

mia_snow

Hékás: szerintem jó, ha kamillával kezeled.

Márti: nagyon cuki Kristóf.

Manka: mi Liberó 3-6 kg-ig pelust használunk, a 2-4 kg-t kinőttük, mielőtt használtuk volna. :lol:

Csiri: drukkolok, hogy megtudd az eredményt.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Sziasztok Csajok!!
Olvaslak titeket,csak mire végére jutok,elfáradok itt űlni.
Tegnap voltam NSTÉN,nem lett jo az eredmény.
Lépcsőztettek,de akkor sem lett jobb. Kezd be lassulni a baby,szülésre készül. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hétfőig ha nem szülök meg akkor hétfőn magzatviz vizsgálatra jegyeztek elö. Amit nem szeretnék mert fájdalmas ahogy azt a gumi csövet fel dugják. Most meg olyan intenziv a baby,de már fáj ahogy mozog.
De tegnap olyat éreztem derékba nyillalás,hasba,aztán láb tőbe. Még elviselhető volt. Mosmár ha mozog egyre inkább fáj a mozgása. De jo lenne ha a hétvégén már lenne belöle valami.Meg lent most is feszit. Mentem pihizni.

Annyira jo hogy itt egymásnak adjátok a tanácsokat ti mint Anyukák. És hasznos jo tanácsokat. Na majd lesz ez a topik hamarosan csak babás topik.

:D :lol: Olvasgatom,csak nem jo itt űlni. :lol:

Kata&Milán

oszman777

PIRONYA!!!!!
ÉN IS ITT VAGYOK MÉG!!! NEM VAGY EGYEDÜL!! :lol: :lol: :lol: :D :D
Nem szabad pánikolnunk,csak kitartás.

Kata&Milán

oszman777

Betti: csak nem szülsz????

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:23-kor.
hékás

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:24-kor.
hékás

Oszman: megy a drukk! ;)

pelus: babylove newborn volt először, most huggies (akciós volt múltkor) szintén a legkisebb. a babylove nagyon bejött kapásból elsőre, de a huggies mindent visz. pampersből csak vmi mintát próbáltam ki, gond éppen nem volt vele, de a babylove sokkal szimpibb nekem, ráadásul olcsóbb is. ha a huggies nem lenne alapból ilyen dárga, akkor tuti mindig azt vennénk. ;)

a h.ból most elfogyott már a fél zacskó, és vicces, mert amikor kibontottam, a 'tépőzár' teljesen összeért Milán pociján, most meg már van kb 2 ujjnyi hely. 8)

mia_snow

MEGJÖTTÜNK,NAGYON FÁRADT VAGYOK!!
EGYENLŐRE AZT SEM TUDOM HOVA KAPJAK TOTÁL KÁOSZ!!!
Majd próbálok visszaolvasni és írni puszi mindenkinek
Vendég

jaaaaaj de jó a vonalzó!!!
thank you gigi
Vendég

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 15:50-kor.
pironya

Bőrszárazság: Kristófnak is a lábfeje kezdett hámlani. Nekünk amit írt a doktornéni nagyon bejött :P :P Egyszeri kezelés után minden eltűnt, de én azóta is használom, nagyon hálás vagyok érte.
Szemgyulladás: Nekünk is begyulladt a bal szemünk. Előszőr a kamillát mondták, de azt is, ha 3 napon belűl nincs változás, akkor írnak fel szemcseppet. Hát felírtak, mert nem múlt el :cry: Egy heti kezelés után múlt csak el. Kop, Kop, Kop. Egyébként azt mondták, ha 1 hónap múlva sem múlik el a gyulladás, akkor elküldenek szemészhez kimosatni, ami nem fájdalmas, csak roppant kellemetlen. No szerintem meghallotta Kristóf, mert nagyon szépen meggyógyult :P :P

ÜDVÖZÖLLEK BARI ÉS DÁVID!!!!!!!!!!!!
bluebox

Kismamik!!!!!!!!!!!!!! Még a Szilvi is itt van :P :P
bluebox

TELJESEN EGÉSZSÉGESEK VAGYUNK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!JUHÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!!!!!
(csak valószínű hamarabb lett levéve a várminta mint kellett volna....) :wink:

BARI!!!!!!!!!!!ÜDV.... :wink:

ramaty idő van,még mindig esik,a boltba sem jutottam még el.... :evil: Lassan éhhalált halok.... :?
Vendég

:arrow:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 23:01-kor.
Vendég

Sziasztok!

De jó Bari,végre itthon!

Nem volt rossz éjszakánk,nem sírt a drágám.Alakulunk.
Volt a doktor néni ma is,mert hétfőn hallott valami szívzörejt és újra meg akarta hallgatni.Eltűnt,nem hallotta.Szerencsére.
A pocink egyre inkább úgy tűnik fájdogál néha,de nem vészes.

Képzeljétek tegnap félrenyelt és nem kapott levegőt pár másodpercig.Még a feje is lógott,úgy kellett lefelé fordítani és ütögetni a hátát.Nem kicsit ijedtünk meg Apával. :cry:

Kérdés:sárgadinnyét lehet enni???

Kép
melike

De szép kis hajas baba Zéti!

Kép
melike

melike!
sárgadinnyével én is szemezek,de nem tudom a hatást....már nagyon meggondolok mindent,szegénykém egész nap nyög...nem sír,csak szépen magában nyögdécsel....viszont ma ajánlotta a gyerekdoki az espumisan cseppet...(tuti nem jól írtam le a nevét...)állítólag nagyon hatásos...mert nekünk sem a lázmérőzés sem a kúp,sem a kamillatea,sem a hasmasszás,lábtorna,sem a kajáravaló odafigyelésem,hogy mit eszek nem javított semmit.... :cry:
úgyhogy minden újra vevő vagyok,csak ne szenvedjen Zoé
Vendég

melike: sárgadinnye szerintem rizikós, de egy kevéstől nem lehet gond. egyél egy kisebb darabot, aztán ne egyél 2 napig. ha nem lesz baj, akkor utána bele lehet húzni jobban a dologba - legalábbis én így fogok tenni a neccesebb kajákkal. ;)

méghogy péntek 13 csajok, csupa jó dolgok történnek ma. Bari, üdv újra itt. Csiri: örülök hogy minden okés. :)

mia_snow

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:24-kor.
hékás

Köszi a véleményeket.

Kép
melike

Csiri: nekem azt mondta a védőnő hogy vannak kifejezetten hasfájós bébik, akik mellett aztán tökmindegy hogy mit eszik az anya, sajnos fájni fog a pocija. az infacol nevű valamit javasolta rá, ha esetleg hasfájós lenne Milán, de eddig még nem volt gond.

gondolom olyan ez, mint anyumnál a migrén, szegény szedhet rá akármit, kipróbált már csomó mindent, evésre odafigyelni, több folyadékot inni, egészségesebben élni, stb... a migrén az jön már 30 éve szegénynek, mintha muszáj lenne. azt gondolta hogy klimax után jobb lesz, nem lett jobb. mostmár a frontokra fogja. hát abból meg most van jópár. :roll:

mia_snow

xxx
hékás

Pironya! Ha te türelmetlen vagy akkor Én mit mondjak? Ha Szabi előbújik agyon harapdálom! :D :wink:
Vendég

Sziasztok!
Hiába függő vagyok!
Volt a doki néni..és VÉDŐNŐ :twisted:
Dávid azóta alszik.
Én megfürödtem,jól leáztattam a kötést a hasamról elvileg még 5 napig nem érhette volna víz..na ehez képest már kötés sincs.
A hasam olyan mint egy 7-8 hónapos terhesnek,szerintem brutál.senki nem gondolná szerintem hogy már megszültem :lol:
Vendég

[quote="mia_snow"]
írta:
mia_snowgondolom olyan ez, mint anyumnál a migrén, szegény szedhet rá akármit, kipróbált már csomó mindent, evésre odafigyelni, több folyadékot inni, egészségesebben élni, stb... a migrén az jön már 30 éve szegénynek, mintha muszáj lenne. azt gondolta hogy klimax után jobb lesz, nem lett jobb. mostmár a frontokra fogja. hát abból meg most van jópár. :roll:

Azért remélem a hasfájása még a klimaxolása elött elmúlik :wink: :lol: 8)

Bari!!!!!
Mesélj már!Mizu?Milyen Dávid?Sírós,nyugis,alvós,eleven?Szopizik?Tesók?Apuka?Nagyik?sebed?Milyen volt a csaszi?Láttad a bébit utána?Tejed van?
Minden érdekel!!!!!!!!!(szerintem mindenkit!ugye lányok?)
Vendég

Mia: én jelöltelek iwiwen, a többieket egyenlőre nem találtam... jelöljetek meg nyugodtan!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Csiri !
Sajnos tej nulla,vagyis fájdalmasan bedagadt beton kemény cicik és nem tudom kifejni,hiába maszírizom meg minden de nem jön ki,még egy pár nap próba utánna elapasztás!Amit már csak azért sem szeretnék mert Szilveszternek torokgyulladása van és a dokinéni szerint az anyatej immunanyagai megvédenék,de egyenlőre csak annyi van,hogy a mellszívóból nem lehet kiönteni mert összekeni és mire kicsöpögne eltünik a falán!
Sebem rendben,bár iszonyatosan vérzek,a legnagyob tenalédi is kevés.

Műtét:iszonyatosan rosszul éltem meg..a dokim profi volt nem vele volt a baj!
Valahogy nagyon éreztem mindent,nagyon éber voltam végi,hatalmas rángatások a hasfalamon,és a végén a zsibbasztás feljött a rekeszizmomig...már ugy vettem a levegőt mint delt véder,teljesen meg kellett donteni az ágyat az anesztesnek mert úgy fulladtam!És utánna végig ébren voltam amig a lábamba visszajött az élet,egyszóval szar volt..
De a dokim nagyon rendes volt és kedves.
Mindhárom gyerekemet világrasegítette

Dávid..egyenlőre nem ismertem ki kellőképpen...szereti a tápszert 80 körül eszik,nagyon vékony lábacskái meg kezei vannak...előre félek az esti fürdetéstől!!
Szép baba imádom.Most alszik én meg csak nézem azt a szép kis formás fejecskéjét Kép
Vendég

Barika
Kötés kellene :roll: :roll: :roll: :roll:
(amikor én sebészeten voltam, ott a műtét másnapján levettük a kötést a betegekről...)
Örülök, hogy tetszik a vonalzó! :lol:

Mi gyógyszertári kencéket (fürdető, popsikrém) használunk...
Pelenka: DM-s (Babylove) és Libero, ha éppen akciós, akkor Huggies is... Pampers az kizárt :evil: (most is csak egy kis csomagnyit használtam, úgy kaptuk... én nem veszek, akkor se kellene, ha fizetnének érte...)

Keresztelő
Mi fontosnak tartjuk... nálunk megszokott dolog, hogy vasárnap istentiszteletre megyünk...

Manka
Nagytemplom :lol:
Ki?????

Én eszem vegyesen mindent... szerencsére, Tomi se hasfájós...

Hasfájásra nagyon jó megoldás... cseresznyemagos zacskót mikroban megmelegíteni, azzal masszírozni a pocakot (zacsi a DM-ben kapható)
Vendég

Barika
Cicire próbálj meg zsíros ruhát tenni... vagy meleg vízzel zuhanyoztatni...és minél gyakrabban próbáld Dávidot cicire tenni...
A legfontosabb a nyugalom!
Vendég

Bari! Dávid tüneményes kisfickó! :D
Vendég

[quote="bluebox"]K írta:blueboxismamik!!!!!!!!!!!!!! Még a Szilvi is itt van :P :P

Köszi Márti, Te figyelsz!!! :wink: :wink: :wink: :wink:

Bari: nagyon szép a kisfiad!!!!! Büszke lehetsz rá!

Mi hazajöttünk, ma megint nem éreztem a legjobban magam. Hiába, a sok ácsorgás már nem esik NEKI olyan jól :roll: :roll: :roll:
bszilvi25

Sziasztok!
Bari jo végre olvasni téged. :lol: Remélem meg nyugodtál. :D És boldog vagy. :P Már nincs mért aggodni,már kezdbe foghatod az egészséges babyd. Nem ugy mint mi!!
Gigi! én már láttam a dm-be ezt a cseresznye magos zacsit,csak nem tudtam mire jo. Fülre gondoltam. De felirtam,meg jegyeztem,hogy hasfájásra jo. És veszek ha kell majd.

Kata&Milán

oszman777

Szia Bari!

Örülök,hogy újra ittvagy!
Dávid gyönyörű,büszke lehetsz rá!
Remélem mostmár jön egy kicsit nyugodtabb időszak!
:wink:
Sajnálom,hogy ilyen rossz volt a császár,látod én pont ezek miatt parázok ettől!
Werának is hasonló élményei voltak! :cry:

További sok sikert és boldogságot a kispasihoz!!!

Kép

Kép
ibm

Csajok! Bettica tuti szűlni ment,nem szokott ilyet csinálni,hogy nem jelentkezik!
Jöhetne már valami hír róla is!

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!
Vagyok én is, csak sajna leginkább olvasni bírok, mert az ülés nam igazán megy :( Szülés közben megrepedhettt a farokcsontom, mert iszonyúan fáj még mindig.
Boni eszik, alszik, semmi panaszom nem lehet rá. Ha eleget eszik éjszaka 4 és fél órát is alszik.
Azt sajnálom, hogy nem elég az anyatejem és minden etetésnél pótolunk. De az is lehet, hogy a tchnikával van baj :( Most úgy szopizunk, hogy csak az egyik ciciből egy evésnél. De mindenki mást mond :(

Kép

Kép
[/url]
stella40

sziasztok!

hú én még mindig nem tértem magamhoz, kicsit hosszú volt a szülés, már a lagzin kezdett elvándorolni a nyákdugóm, azt írtam is,
ez volt szombat éjjel. Aztán vasárnap 10 20 perces fájásaim voltak, du-ra 5 percesek ezekkel mentem be a kórházba.Alig voltam nyitva, az osztályon vajúdtam, éjjel 1 körül mentem fel a szülőszobára, de még mindig csak 1 ujjnyi volt s kezdett szivárogni a magzatvíz. Aztán egyre erősebbek lettek a fájások, volt amelyiknél egy csomó magzatvíz ment el, volt amelyiknél minden tiszta vér lett. 8kor jött meg a dokim, ő adott gyorsító szurit,(hozzáteszem, ha nincs fogadott dokim, lehet hogy az ügyeletes doki beadja a szurit és nem szenvedek ennyit, csak az én dokim szólt az ügyeletesnek, hogy én az övé vagyok, s gon így lett meg 9 20 kor MIRABEL. Eléggé hosszú és fájdalmas volt, de ahogy kibújt minden kínt elfeledtetett. Teljes eufóriában voltunk apával ilyen csodát még soha nem éreztem, a kis élőlény akinek 9 hónapig együtt dobogott a szíve az enyémmel, most minden fájdalmat egy pillanat alatt elfeledtetett velem, soha ilyen boldogságot nem éreztem

Kép
Kép
eyi

Stella
Ha tejet akarsz szaporítani, annak a leghatásosabb módja, ha minél gyakrabban, minél alaposabban kiüríted a cicidet...
Olyankor hatásos, ha 1,5-2 óránként mindkét melledet felkinálod Boninak...
https://www.babanet.hu/faq/szoptat.php
Vendég

[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1213375496.7391
.jpg[/img]

Kép

Kép

Kép
Kép
eyi

Sziasztok!

Jelentem, Június 7-én 20óra 5perckor megszületett Peti, 3400 gramm és 50 centi!!!

Ma jöttünk haza a kórházból, iszonyúan fáradt vagyok. Sajna kevés a tejem, és tápszerrel pótolgatjuk, ráadásul csalódott is vagyok emiatt...

A szülés rendben lezajlott, délután 4-kor már 1perces fájásaim voltak, mire beértünk a kórházba, és átöltöztem, elfolyt a magzatvíz, 6kor már a szülőszobán voltam. Apa kitartó biztatása mellett 8ra már a kezemben volt aprótalpú.
Ami nem is olyan apró... :D

Holnap igyekszem feltenni képeket...

Gratulálok minden új anyukának. :)
csipisz

Eyi, Csipisz!!!!
De jó, hogy jelentkeztetek!!! Már nagyon vártam a híreket. :D :D

Eyi: a képek alapján megérte ez a "kis" szenvedés!!! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Csipisz: várunk Tőled is képeket!
bszilvi25

Sziasztok!

Bari: Jó végre otthon ugye? én is alig vártam...
Dávid gyönyörű kisbaba! Gondolom mostmár végetértek az aggódásaid... fő a nyugalom!

Eyi: nagyon szép Mirabel!! Gratulálok!!! Minden rossz élményt elfelejt az ember mikor meglátja a gyönyörű gyermekét...

Csipisz: GRATULÁLOK Neked is! Várjuk a képeket!

Én ma mértem Andriska mennyit szopizik. 80-90 grammokat. Csak éppen nem tudom az elegendő e. Mindkét cicimben van elég tej, legalábbis úgy érzem.... Ő dobja el egy idő után mikor jól lakik és ha megnyomom még mindig jön belőle rendesen. Valaki tud nekem segíteni hogy mikor kell fejni? Mindenki mást mond. A kórházban azt mondták nem kell, had álljon be a kereslet-kínálat elve, de a védőnő és a gyerekorvos azt mondja fejegessem néha...

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

CSIPISZ, SZÍVBŐL GRATULÁLOK PETI BABÁHOZ!!!! NAGYON JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK NEKTEK!!!!!
bluebox

Buci
Én azt a cicit, amiből szopott éppen Andris, azt fejném ki...ha egy ciciből esztek egyszerre...
ha kettőből, akkor azt, amelyikből először evett...

Eyi, Csipisz
Gratulálok!
Vendég

Kép
Kép

Ha valaki kimaradt volna, vagy nem jól írtam valamit, szóljatok!!!!
Vendég

Gigi: ment PÜ!!!!
bszilvi25

26 babánk van, 7 lány és 19 fiú :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Súly
Legkisebb:2380g
Legnagyobb: 3900g
Átlag: 3270,56g

Hossz
Legkisebb:47cm
Legnagyobb:57cm
Átlag: 52,48cm
Vendég

[quote="bszilvi25"]G írta:bszilvi25igi: ment PÜ!!!!

Nem ért ide :cry:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?