A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Sziasztok, nincs msot időm visszaolvasni, volt tgenap néámi árvizünk, DE az előbb HÍVOTT a drnénim, és HIBÁTLAN a cukroeredményem!!!! Mindjárt elrepülök a megkönnyebbüléstől. Köszi Mindenkinek a drukkokat.

potyka

Potyka,
ez nagyon jó hír, szuper! :D :D :D

Niki,
valaki megy Veletek Esztergomba, hogy vigyázzon Lillára este? Hát az jó kérdés, hogy hol tudnátok fürdetni, ha kell ez a rituálé Lillának este. Hol szálltok meg, hogy nem tudjátok, milyenek a fürdési körülmények?

Melinda

Kép
melinda80

Potyka,
az árvizet sajnálom. :(

Melinda

Kép
melinda80

Mni! Mi múlt héten mosdóban fürdettük Borókát, mert ahol voltunk nem volt kiskád. Gyorsabban intéztük el a fürdést, mintha itthon lettünk volna, de a kiscsaj teljesen jól elvolt így is.

Kép
Kép
Kép
petramama

Niki: kérjétek meg a Cicukát, hogy vigyázzon addig a Lillára :D Csak vicceltem. Jó akkor ne csütörök legyen, hanem szerda, habár ha úgyis jöttök be a városba, akkor lehet, hogy jobb lenne mégis a csütörtök.
Melinda: örülök, hogy elmúlt a köldösérv, az nagy megkönnyebülés lehetett.
Potyka: na hálistennek, akkor már minden akadály elhárult így a finishben. Tudsz valami jó kis homeót torokfájásra?
Kölyök: most jut eszembe, hogy ti ki is tudnátok menni egy-két meccsre.

Köszi lányok, a torkom nagyon fájt éjszaka, nem is igazán tudtam aludni miatta, de így napközben nem olyan vészes.

És egy kis pletyi: A János topikban tök jó kis összekapás alakult ki elaltatás, igény szerinti szopi témában. Nagyon izgi...hihihi :lol: :lol: :lol:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

FÚÚÚÚ, nálunk szakad az esőőőőő!
Szegény Panyóka, hogy fogom így kivinni!!!??? Annyira imád kint lenni a kerbten, babakocsiban, kézben, akárhogy, csak kint legyünk a levegőn! Mondjuk most épp bealudt reggeli szopi közben. Ilyenre se volt példa régóta, biztos az idő nyomta el....

KépKép
kmanna

Szilvánusz, maradhat a csütörtök, mert ha megyünk be a városba max. odaugrunk, de szerdán nem hiszem, hogy bevinne Feri. Bár a vonat jó közel van hozzátok, de nekem mindig annyi cuccom van, hogy nem tudnék vonatozni...
SZerintem Strepsils meg egyéb cukorkákat szopogathatsz, nem? Terhesség alatt lehetet, azt tudom.
Melinda, még nem igazán tudom, hogy lesz az esküvőnél... most nézem, bababarát szálloda és akár kádat is tudnak adni...

KépKép
KépKép
mni

Torokfájásra van homeos szopogatós kombinált, ha rekedt is vagy, homeovox, kb. a neve, ha csak fáj, arra nem emlékszem, de vmi homeogene féle. Amúgy töktuti a kakukkfüves szirup. Szinte azonnal múlik tőle, az nem homeos, sima gyógynövényes.

Az egyik csapunk (másfél éves a ház) bekötője, az a kis cső rohadt el. Másfél év alatt???? És az csinálta a buzgárt. Megyek is tovább, csak kicsit iderogytam relaxolni.

potyka

Petramama!

Valahogy eddig fel se tűnt(bocs :oops: )hogy 3 lányod van...azt láttam hogy 3 gyerek ,szal szupi :wink:Nekem meg 3 srác :lol: :lol: :lol: Nagyon jó a kép!

Niki!

Sztem is meh tudjátok fürdetni Lillát a mosdóban,de ha tényleg baba-barát a szálloda akkor tuti van kiskádjuk.

Szilvánusz!

Olika is egy hete megint felkel enni 1x éjjel úgy 3-4 óra között.De utána egyből visszaalszik szerencsére.
Ja és én is akartam írni neke d a homeos cuccokat a torkodra!!Az a 2 van amit a Potyka írt.Sztem jók,nekem használtak amikor iszonyat fájt a torkom pár hete.

És te is bekapcsólódtál a vitába a másik topicba??

Kölyök!

Olikát is mindig oldalra fektetem le hogy ha netán feljön a tejcsi nehogy megfulladjon(bár tudom hogy egészséges ,nagy csecsemő úgyis felköhögi ,de kicsit ebben paramami vok :wink: )szal kb.fél-1 órával a fektetés után már simán háton fekszik.Az a kis idő nem árt a babáknak oldalt sztem.Ha nem kényelmes nekik úgyis addig ficánkolnak míg helyzetet váltanak.

Tényleg ti nem mentek ki 1-2 meccsre??!! :wink:

Potyka!

Klassz hogy minden OK!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Eszterxx, köszi! :) Próbáld ki a trükköket, hátha Andris is belehúz.

Egyébként Erik 6 hónapos kora előtt két nappal fordult csak hátról hasra, szóval Laurától sem várok mást :).

Szilvánusz, igen, csak anyatejet kap, és éjszaka általában felkel egyszer olyan 4 óra körül enni, este 10 körül alszik el, és 7 körül felkel teljesen. Bár olyan is volt már egyszer, hogy 10-től 6-ig aludt végig, utána viszont már nem is aludt vissza. Nappal össze-vissza alszik, vagy nemalszik, szóval 9-11 óra a napi alvása, ami igen kevéske... :( Egyébként gyönyörű, vigyorog, dumálgat. 6 kiló, de a feje nagyon duci :D , remélem záros határidőn belül enyhül a tokahelyzet, mert állandóan kenni kell, mert befülled a nyakán a bőr. A két kezével már fogja egymást, és mindent, ami a kezei útjába kerül, valamint állandó rágcsálási kényszere van, úgyhogy valószínűleg indul a fogzása. Eriknek is több részletben jött, aztán csak 9 hónapos korában bújt ki az első fogacska.

Még mindig az új lakás miatt rohangálok állandóan, holnap kezdik a festést, de jönnek a parkettások is aljzatkiegyenlítést csinálni. Mostantól mindent mi intézünk, mert nem az eladó által adott dolgokat szerettük volna. Szóval most intézem a festőt, a parkettást, a klímást, a beltéri ajtókat, a redőnyöst , a konyhagépeket és az asztalost. Ja meg a kád és zuhanyfülke beépítését, mert ott is a forgalmazót kell kihívni. No meg a tükröst, mert méretre kell azokat is vágatni. Még kilincset kellene szerválni hétvégén, meg a villanyszerelési anyagokat, mert csak az alapkonnektorok beszerzését vállalja az eladó, a kilökősöket és a világítós kapcsolókat nem. A karnisok és a függönyök beszerzése még fényévnyire van...

Egyébként élvezem, csak még két családtag itt áll állandóan készenlétben, hogy szórakoztassák addig a gyerekeket. Elméletileg augusztusban kész lesz minden, de előre félek a költözéstől. Hogy mikor fogok én két lakást kitakarítani és összepakolni meg kipakolni???

Kép

Kép
mzx

Panny? Potyka: köszi, beszerzem a cuccost.
Panny: áá, dehogy szálltam be, én csak véletlenül odatévedtem infóért, mert egyik ismerősöm ott fog szülni, gondoltam hátha írnak okosat, aztán csak lestem. Kész örihari lett ott az utóbbi pár napban. Vicces :wink: :wink:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Na Hahó!

Fúúújjjjjjj idő van itt is!
Reggel direkt időben elkészültünk, Marcit elvittük suliba,
és utánna nyakunkba vettük a várost, hogy valami pofásabb
szemüveget keressek!
Sajnos olyan mérges lettem, hogy ilyen szar idő lett, hogy 1-2
üzlet után hazamentünk!
Sajna nincs esővédőnk, úgyhogy gondolhatjátok, így nem volt egy nagy élmény! :?
Na mindegy apa hazajön délután, és visszamegyek!

Mni!
Utánna sikerült, mikor a másodikat küdted!!!
Tök jó!!!!!

Pété!
Igen ezt én is hallottam, hogy amit magától csinál az nem
lehet baj!!

Pumperka!
Nagyon tetszik ez a fürcsis kép!!!!!!!!!!!!!!!!!
Édes a mosdókagylóba! :lol:
Szóval áramszünet volt, én meg azt hittem hogy meguntál, met tegnap szinte velem volt tele az oldal! :?

Linocs!
:( :(
Az nem jó, hogy nem kell neki cici! És akkor most hogy esztek???

Tündérmanó!
Megfázott a pocija??????????

Szilvánusz írta:

[quote]8 írta:kg??? Atyaég! Mivel eteted töltött káposztával??

:lol: :lol: :lol: :lol:

Szilvánusz!
Sajnálom, hogy betegeskedsz!
A Homeós bogyót nem próbáltad???????
Szóval Marci is forgolódik!!! Bence még nem!
De ami késik az nem múlik! :lol:

Kmanna írta:
[quote]J írta:a és hol lehet ilyet nyerni????????????
Gondolom nem kaparóson!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kmanna!
Panka nagyon gyönyörűséges!!!!!!!

Petramama!
Azt a mennyi leányzó egy kupacba!!!!!!!!!
Gyönyörűek nagyon!!!!!!

Kolyok!
Hát igen nem lehet elég hamar kezdeni!!!!!!!!!!!
:lol:
A pöri isteni lett! Megspéciztem egy kis vargányával, meg vörrös borral!
Tényleg mentek meccsre?????

Juditk!
Drukkkk!!!!!!!!! +++++++++++++++

Potyka!
Ez szuper!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az árvíz az nem! Remélem nincs nagy gond!!!!!!!!

Meli!
Jaj de jó, hogy rendeződött a köldöksérvetek!
Nagyon örülök neki!!!!!!!!
Vendég

Alvás utánni ébredés:
:lol: :lol: :lol:

Kép Kép
Vendég

Sziasztok, vettem ma tejbearapépet kipróbálom estére, mert már sokadik napja többször is felkel kajálni éjjel, én meg már olyan vagyok, mint a zombi, jó lenne visszaállni az egyszeri háromkori evésre... Valaki már írta, hogy azt adja, hogyan kell?? Cumisüvegből lehet?? Milyen higitásban???

Böbi

Kép

Kép
bosek

Márti, az a nyújtózkodós kép nagyon cuki! :) És milyen szép ágynaműje van! :)
Mzx, nem semmi amit írtál... akkor most egy cseppet sem unatkozol! Ha van pár perced kérünk képet Lauráról!

KépKép
KépKép
mni

Most jöttünk meg az anyatejes világnap rendezvényről, meg Csengét hazahoztam, Áron úszás....Szóval zajlott a délelőtt.

Melinda!
Jó,hogy már nincs gond a köldöksérvvel. :wink:

Szilvánusz!
Én is bírom az ilyen izgis szóváltásokat egyes topikokban. Persze az a jó,ha max egy egészséges vita alakul ki. jobbulást. :wink:

Potyka!
Cukor szuper. :wink:
Csötörés. :evil: :evil:

Petramama!
Jók a csajok nagyon. :wink:

Niki!
Annyi a víz a kádban, hogy,ha belerakjuk Zsombort, akkor 5 centi van a kád tetejétől kb. Szóval,ha csapkod,akkor úszik a fürdő rendesen. :lol:

Márti!
A nagy jövések menések miatt, vásárolni nem tudtam, így most főzni se nagyon (elég kiürült a hűtő), szóval nyitom az ablakot, hogy jöhet a pöri. Ébredős kép cuki. :wink: Áramszünet idejére át is mentünk tesómékhoz. :wink:

Mi most 4 körül eszün aztán visszalvás 7-fél 8-ig. :wink:

Mzx! Amikor Írod a dolgaidat, mindig eszembejut, hogy nem is értem, hogy költöztem egy 6 és egy 22 hónapossal. Csenge nagyon gyorsan evett és jó baba volt,az volt a szerencsém.... Kitartás. Klassz lesz az új hely.Eriknek is nagyobb tere lesz. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Szilvánusz, én a Jánosban szültem, ha gondolod, kérdezz nyugodtan!

Ildi

Kép
kikó70

Pumperka!
Nyithatod az ablakot!!!!! :lol:

Kép

Mni!
Azt üzeni Bence: Köszi :lol:
Vendég

Nyitva,de nem jön semmmmmiiiii!
Ez egy merénylet volt ellenem. Hmm és nokedlivel van...
:lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Már egy hónapja, gondolkodom rajta, hogyha nem is egészen, de jó lenne átállni a mosható pelenkára. A kukánk 1/3-a pelenkával szokott telelenni, és ez zavar. Egy csomót böngésztem már ezzel kapcsolatos oldalakat fórumokat, de valahogy bizonytalan vagyok
Persze azt is tudom, hogy nem én fogom megmenteni a Földet, egyesegyedül, de azért mégis jobb lenne egy kicsit környezettudatosabban gyereket nevelni gondozni. De közben vannak fenntartásaim:
-lesz-e időm a pelenkákrendbentartására
-elég jól megtartják-e a kakit pisit
-nagyobb a csomag a baba fenekén

Most a rendezvényen végre kezembe vettem az egyik mosható pelenkamárkát. Kellemes volt a tapintása tetszett. Most töröm a fejem, hogy belevágjak-e? Mert nem olcsó, bár hosszútávon jóval olcsóbb, de csak akkor szeretnék belefektetni pénzt, ha biztosra tudom, hogy fogom használni. :? :?

Nektek mi a véleményetek erről?

Ezt a fajta pelenkát tapintottam.
WWW.popolini.com :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

sziasztok
na Máté ma megint taknyosabb... szegény kicsikém...

Melinda, anyukámék Telkibe költöznek ki egy kertesházba. már régi vágyuk volt. meg teljesen megértem, mert óriási volt az a lakás... elsőnek nővérem költözött el, aztán tavaly én majd ősszel az öcsém....

A másik kézlenyomatkészítő sokkal jobb. szval ne gipszeset vegyetek, hanem mindjárt nézem.... baby art a neve
http://brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?mainmenu=jatek&submenu=ajandek&category=hobby&empty=1&productid=198049&pageno=1&whid=25
éz nem ragad rá a gyerek kezére és jobban is lehet nyomkodni. viszont tényleg alvó gyerekkel csináljátok, sokkal könnyebb :D

Szilvánusz:
nekem is fájt a torkom és egyik barátnőm épp járt patikában, hát megkérdezte hogy van-e olyan szopogatós bigyó amit szoptatósok is ehetnek de olyan nem volt. Azt mondta, hogy a strepsil meg ilyeneket nem ajánlja.... de kaptam valami torok-sprayt amihez aztán nem volt kedvem, mondjuk nagyban hozzásegített a mellőzéséhez,hogy abbamaradt a torokfájás. pár kanál méz illetve sok mézestea.
jaja itt van nálunk az EB, de egyrészről még pici Máté, a férjem nem nagy focirajongó (nemúgymintén :lol: ) illetve kicsit drágák a jegyek.... meg iszonyat hamar elkeltek.... szval én azt tervezem, hogy egyszer egy kivetitős nagy banzájra elmegyünk, a tó fellett is van egy nagy... csakhogy nem tudom Máté mit szólna a tömeghez.... :roll:

elaltatás: tegnap volt itt egy kétgyermekes anyuka akinek a kisebbikje Máténál 3hétte fiatalabb, ő mondta, hogy szerinte szoktassam rá az egyedülelalváshoz.... de most még nem tudom, hiszen ahoz sírni kéne hagyni.... de vajon akkor mikor? én még nem szeretném ha álombasírná magát. én valahogy azt gondolom, hogy ha más nem, kendőben elalszik, de igazából kézben is, ha látszik hogy fáradt 1 perc ringatás és alszik. szval..... na nem szítom itt a vitát, csak magam sem tudom, a szívem azt mondja, hogy nem kell még a gyereknek magától elaludnia, azért vagyok neki én... ;)

Panny, bocsi, ne értsd félre, nemakartam beleszólni, csak pont a felbüfögés miatt akartam egyszer én is a kórházban és ott mondták, hogy lehet de állandóra nem jó. nyilván ha nem így alszik végig akkor meg pláne nem szóltam ;)

Mzx, soksok erőt még mindig az építkezéshez.... tuti tök jó lesz végre majd!!!

Mni, azért kapcsoltam be a gépet,hogy ne aludjak el szopi közben, mert mint írtam tegnap nagyon kevésszer evett Máté és azt akartam, hogy jól egyen. jól evett :D de szerencsém volt mert utána visszaaludt és én is :) 8ig :)
szerintem is tuti lesz nekik ott fürdőkád a bababarát szállodákban szokott lenni. tényleg, visztek valakit vigyázni rá? vagy a szállodában lesz a muri és babyphon?

Potyka, oszegény.... nem semmi, hogy pocakosan még ilyen nehézségeket is ilyen strammul bírsz!
és ssszzzzuuuuuppppeeerr hogy nincs semmi cukrosbajod!!!!
hajrá, ez megérdemel egy csokit :D

Márti, ez merénylet volt.... főleg hogy én ma egy készen vett kaját terveztem megmelegíteni, hiszen Mátéval a pocakomon nem olyan izgi főzni, de hát .... szval nem finom, mert nagyon hagymás... én meg azt nem szeretem :roll:
szval írtó jól néz ki a pöri!!!!
és az ébredős képek, haláli.... ahogy tartja a kezét az orra elé :lol: :lol: "hát én bolond, mit csináltam" kifejezés :lol: :lol:

Pumperka, tényleg nem merül el sosem? úgy kipróbálnám mégegyszer....
ja babaúszás, képzeljétek itt most kell jelentkezni a szeptemberi kurzusokra.... :shock: :shock:
nekem tetszik ez a mosható pelus, de vajon mennyivel több macera? ki is kell vasalni? vagy azt nem kell? és kijön belőle a kaki folt??? mert nekem a pelusokból ruhákból csak akkor, ha azonnal utána kiöblítem.... :roll:
és amúgy milyen volt a rendezvény??

Kikó, tessék többet írni, mizujs! hogy vagytok?

megyek, lassan felébresztem Mátét -ne értsetek félre, de a kendőbe a fél napot átaludná, viszont most szerintem szüksége van a tejcire.... ha kiveszem a kendőből felébred ;) igy keltem fel kedvesen....

vidám hétvégét!!!

Esztereu, Norco???

Kép

Kép
kolyok28

Kölyök!
Ha jól sejtem mindjárt szoptatsz, és akár olvashatod az írásomat. :wink:
EleinteZsombor oldalra fordította a fejét és akkor bizony vigyázni kellett,hogy ne nyeljen bele a vízbe. (kétkorty egyszer lecsúszott. :oops: :oops: ) Elmondhatom, hogy eddig a gyeremekem csak anyatejet kapott meg két korty fürdővizet. :lol: :lol: (ja és K és D vitamint) De tegnap beszéltük, hogy már milyen ügyes, és, ha érzi, hogy a határhoz ér(víz és levegő) akkor korrigál és fordítja el a fejét. Meg akkor kell résen lenni, ha a lábával elkezd csapkodni, mert hullámokat csinál és 1. beteríti magát 2 a fürdőszobát 3.akkor kezd süllyedni, de először mindig a lába és a feneke. Szóval ezek nem hosszú 10 perces "lebegések", de annyi igen, hogy egy mosolyt kicsalni és párat el lehet kattintani a fényképezővel (másikunk résen figyel)

Mosható pelus: Elvileg van hozzájuk papírbetét amivel a kaki nagyját ki lehet emelni és Wc-be dobni és az teljesen lebomló. A többit 60 fokon mosni kell. Hogy mennyire jönnek ki könnyen a kakifoltok annak még utánaérdeklődöm. Vasalni nem kell őket. Legjobb levegőn szárítani....

Rendezvény:
Jó volt. Voltak előadások, tanácsadók(szoptatási, homeopátiás, intim torna stb.) Volt babamasszázs, hordozókendő kipróbálás.
Pár árus: Moshatópelenka, babacipő,könyv, bébiétel, bioélelmiszerek. Kitöltöttem egy anyatejes totót és kisorsoltak számomra egy dvd-t. Amin egy gerinctorna program van. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

képzeljétek nem kellett kelteni, magától felébredt míg egy mailt írtam... és nem is volt taknyos... csak éhes... :wink: :lol:

Kép

Kép
kolyok28

Szuper!
Én is úgy utálom az ébresztést!
Nálunk az edzésremenések miatt szokott ébresztés lenni főleg. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

:) tök jóóóó Pumperka, télleg szoptatok :)
szval azt én is néztem a websiteon, hogy a belső része a pelusnak produktummal együtt hajítható, ha jól értem a wcbe? szívesen hallanék én is olyan ember véleményét, aki használta ezt!
kicsit ngem is zavarhogy a szemetünk fele pelus... (de ugye ti is cseréltek minden szoptatás környékén? én előtte szoktam...

Kép

Kép
kolyok28

csak nem Ti is szopiztok? ;)
a lebegést meg majd kipróbáljuk ma este mégegyszer. lehet, hogy bepróbálkozom egy együttfürdéssel, de csak ha nem lesz taknyosabb.

Kép

Kép
kolyok28

amúgy tök jófej anyukák vannak itt, elláttak annyi jótanáccsal... :)
sósvizes oldat amit az orrba lehet cspegtetni, hogy oldja a trutymót, sok cvitamin, este döntsük meg az ágyát... és kérdezték mennyire vagyok ijedős láz ügyben... mert az első az mindig a legnehezebb...

ja egy barátomék otthonról tanácsoltak egy nagyon hatékony egyemberes orrszívós poziciót:
"1 személyes lefogás: leülsz a földre, gyereket a két lábad közé veszed, fejét a lágyékodhoz, két karját a combjaid alá.
Így tiltakozhat, mégis lehet orrot szívni, szembe csöppenteni!"
tényleg működik....

Kép

Kép
kolyok28

most kaptam egylevelet, vlki 500chf-ért azaz kb 80000hufért ad el egy negyeddöntős baseli jegyet... hmmm kb ennyi lehet a tgyasom :)

Kép

Kép
kolyok28

Biza,. Kölyök, ezt a technikát alkalmazom én is, és sokkal kevésbé nrutális, mint lefogni, meg birkózni, megatöbbi. (de kívülállónak ne mutogassátok :lol: ) És tényleg, az ágy fej felőli lábát is alá lehet ducolni.

Én is vettem mosható pelust, a szeméthegy miatt. Állítólag (eddig nem próbáltam, de sztem nem is olyan régi ez az újabb verzió) szóval közvetlen használat után ecetes vízbe kell tenni, és akkor ninc svész a foltokkal. Mondjuk a csak mosódióval mosóknál van, de az megint távolabb áll tőlem, viszont ált lebomló mosószert veszek. Nem kell vasalni (szemben a sima textilpelussal), és van belőle olyan, amin eleve rajta a gumibugyi is, de ne arra a nylonzacsi szerű izére gondoljatok ám!!! És olyan cuki mintái vannak... :oops: De nekem a többség önálló, és van három ilyne külső hozzá. Azt gondoltam nagy melegben itthon nem is fogok rá záróréteget adni. Ja, és annyit mosok, hogy azt a néhány pelenka nem kavar be a napi mennyiségbe. Na majd (remélem már nem soká) referálok.

Jejej, epres hariboval ünneplem a cukorprobléma megoldódását.

potyka

Potyka, jól teszed hogy eszed :)
milyen az a lebomló mosószer? akartam ezt már kérdezni, mert én ilyenről még nem hallottam, tudom, tudatlan vagyok.... :oops: :oops:
és, sikerült már kiszárítani a lakot?

Kép

Kép
kolyok28

Kölyök, aranyos vagy, hogy érdeklődsz felőlünk. Igyekszem írni, amikor tudok, de olvasni, mindig olvasok. Szóval velünk minden rendben. Úgy néz ki kialakult a napirendünk, bár az estékkel és éjszakákkal már rég nincs semmi probléma. A kezdeti szorongásaim elmúltak, Zalán egy édes babóca, szinte mindig tudom mit szeretne. A szopizások a kezdeti 1-1 1/2 óráról kb. negyedórára csökkentek le. Megeszi szépen az adagját, ami most sem több 100-130 grammnál. Ma mérjük meg, de ruhástul kaja után ma 7040 gramm volt. Lassan már a 68-as ruhák is kicsik lesznek rá. Még nem fordul hasra és vissza, eddig csak az oldalára fordult. Igazából én nem siettetek semmit, amit Ő magától csinál, az úgy jó. Viszont állandóan ülne, de ugye az még korai... Vettünk Neki egy tök aranyos hintát, dönthető a támlája, de még így is elég ülős, szóval még legalább egy hónap vagy kettő, hogy kényelmes legyen teljesen. Azért 2-3 percre bele szoktam tenni, hát úgy vigyorog, nagyon tetszik Neki a hintázás.

Kedden volt itt a védőnő, és mondta, hogy kaptak egy papírt, miszerint, az újabb felfedezés, hogy mégsem kell hetente adni a gyerekeknek a konakiont, elég havonta egy adag. Meg is kérdezem a gyerekdokinkat, de eddig elfelejtettem :oops:
Ti mit tudtok erről?

Jövök, ha tudok, most mennem kell!

Ildi

Kép
kikó70

Mosható pelus ügyben az én véleményem, hogy a több víz és áramfogyasztás se sokkal környezetbarátabb, de az tuti, hogy én lusta lennék még a pelusmosással is foglalkozni. :(

Kölyök, köszönöm az érdeklődést pofa ügyben, már jobban mozog, de még nem az igazi, üvegből inni még nem tudok csak szívószállal (a sört ugyebár :D), meg a bal szemem még nem független a jobbtól, erre például akkor döbbenek rá, mikor fényképezni kell és a jobb szememmel belenézek az ablakba, de a balt nem tudom lehunyni, úgyhogy még egy darabig fordítva kell csinálnom. Ránézésre már nem is olyan vészes, de a beszédemen még sajnos hallani, mintha pösze lennék, vagy affektálnék olyan. De kitáláltam tök jó beceneveket magunknak, apa a szőrösszájú, Blanka a csókosszájú, én meg a ferdeszájú. :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

[quote="potyka"]. Ja, és annyit mosok, hogy azt a néhány pelenka nem kavar be a napi mennyiségbe.

[/quotJejee]
Erre gondoltam én is.Pár fránya pelenka nem oszt szoroz, a napi mosásban. És tényleg cuki minták vannak.

Arra gondoltam, hogy nem veszek meg annyit,amennyi ténylegesen kellen, hanem mondjuk kettőt, meg egy külsőt, és, ha bejön bővítem a készletet. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Kiko!
aZ ÉN VÉDŐNŐM IS EZT MONDTA, HOGY LEHET, HOGY ÁT LEHET ÁLLNI A HAVI 1 K VITAMINRA. :wink:

Nagyon eltér országonként, hogy milyen gyakran adatják.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

ja, eltér. Itt kétszer kapott a kórházban és egyszer 1 hónaposan.
Ennyi.

Kikó, tök jó hallani, hogy milyen vidám és magabiztos lettél! :)

Bosek, valahogy reménykedtem benne, hogy már kicsit jobb. Furi lehet...

na megyek, mert a kincsem szórakoztatásra vágyik ;)

Kép

Kép
kolyok28

kölyök,
a legjobbaz orrváladékra az anyatej. Én úgy szoktam, hogy lefejek pár cseppet egy kanálba, orrcseppentőbe szívom és kész is. És gyulladáscsökkentő hatású is.

Kép
marla singer

Kölyök, itt a dmben van békás (frosch típusó majd minden tisztítószerből, azokban jóval kevesebb a környezetre ártalmas adalék, pl. mosószer biológiai úton lebomlik, így gondolom a víz is normálisabb marad tőle. És persze tudom, egy fecske, meg mosás, megatöbbi, de azért az eldobhatós pelus tök nem bomlik ám le, és iszonyú szeméthegyet csinál. És az én gyerekeimnek szükségeük lesz még a Földre, sőt az unokáimnak is. Na ezért. Aztán majd meglátjuk.

Az új moósgépem abszolut energiatakarékos, sőt víztakarékos, és hétkilós dobjával ZABÁLJA a szennyest. Imádom.-

potyka

érdekes Marla amit írsz, ezt még sosem hallottam. itt ezt a sós vizes fiolás orrcseppet preferálják és az itteni anyukák jót mondanak róla....

na, ilyen is rég volt már, 15percig evett csak, de csak azért, mert már tiszta fáradt volt és bealudt rajta. ;)

Potyka érdekes amit mondasz, hogy van ilyen mosószer, utána fogok járni, mert ez tényleg egy apróság. a mosható pelenka meg valószínű elhatározás kérdése. kíváncsi vagyok a férjem mit szól hozzá, megkérdezem majd. mert egy kicsit engem is zavar, hogy naponta kb 6 pelenka az ugye hetente 42 az egy hónapra 180... egy évre... kis sem merem mondani, és gondolom kb 2 éves kora körül lesz szobatiszta. oksoks a végefelé már nem kell 6 pelenka naponta de akkoris... szval Neked bevált?

na felébredt 10 perc után akkkor folytaom a szopit....

Kép

Kép
kolyok28

Na adtam a kiscsajnak kanállal tejpépet, simán ette, de csak pár kanállal mertem, majd kíváncsi leszek mi az eredménye. Kipróbáltam, hogy cumisüvegből ki lehet-e szívni és nekem sikerült, szerintem neki is menni fog.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Sziasztok!

Kiko, Pumperka

Mi havonta adjuk Rékának a Konakiont, mert a gyerekorvosunk már úgy adta, és a használati utasításban is az van, hogy havonta kell adni. Nagyon sok doki és védőnő nem akar újítani.

Kép
Kép
tündérmanó27

Bosek

Anno Ádi is imádta a tejpépet. Én csak kanállal adtam neki.

Kép
Kép
tündérmanó27

csőváz :wink:

jó volt Pécsett, még a bneszéva férjét is láttam, mikor a Makáriban söröztem a földieimmel :wink:

egy szónak is száz a vége, jól éreztük magunkat, Martint még a rektorhelyettes is meglátogatta, körülöttünk forgott a világ, amit igencsak élveztem. Többen terhesnek néztek-legutóbb ma egy fickó -meglehetősen jó pali-, ahol a hordozókendőt vettem- és az általam 20 éve ledagadtazott nővérem, aki amúgy tényleg dagadt volt...szóval 160 cm és 84 kg-ról fogyózik és most 68 kg....én meg 73....sebaj :wink:

hétfőn tárgyalásra megyek, aztán a Balcsira, nem nagyon lesz időm írni nektek. remélem mindenki jól van, visszaolvasni most nem tudok.

Pati, beszélnünk kéne vmikor, csak dobj egy üzit mikor érsz rá.

ui: a "Nem fogadott hívás"-t látta vki? A férjem ezt akarja megnézetni most velem, azt mondta, félelmetes.
Vendég

Sziasztok!

Pumperka, én is kacérkodom a pelenka-kérdéssel: egyik kedves barátnőm kezdettől fogva az általad leírt "környezetbarát" pelenkát és betétet használja a kisfián. Nagyon meg van elégedve vele és szerintem irtó boldog, hogy nem szennyezi a környezetet!

Évi, én is csatlakozom a többiekhez és gondolok Rátok. Írd meg majd, hogy mi lett a vizsgálat végeredménye.

Petramama, azaz Judit, nagyon helyesek a lányzók a fényképen!

Panni, valaki érdeklődött a mellgyulladásod története után. Engem is izgat a téma, ha van kedved és időd, szívesen olvasnám el a részleteket (írtad, hogy csutkára fejted és sokat, aztán meg eldugult, gennyes lett).

Mindenkinek szép hétvégét kívánok!
Vendég

Juj! Itt van Jim!!!
Vendég

Hello Bea :wink:
Vendég

Kölyök, ez az orrszívós pozíció így olvasva elég durvának tűnik... Elképzeltem a dolgot, és rájöttem, hogy nem lenne szívem kivitelezni. Persze, elhiszem, hogy a kényszer nagy úr, de egy pár ilyen orrszívás után én a gyerekek helyében tuti még inkább szívből utálnám az egészet. Az is igaz, hogy én elég érzékeny lelkű volnék... :lol:
Vendég

Szia Jim! Jó, hogy itt vagy - nekem viszont sajna mennem kell, vár a fejő-szerkentyűm... :oops:
Vendég

Hi Jimm!!!!! végre!!!
drukk a tárgyalásra és utána süttesd csokibarnára magad a Balcsin és gyere hadd egyen engem a sárga irigység ;)

Kép

Kép
kolyok28

Bea, én is így voltam vele, hogy én ezt tuti nem fogom tudni, majd a férjem... de amikor hallod, hogy szipog hogy már alig kap levegőt és tudod, hogy minden egyes szipogásnál egyre lejjebb megy a trutymó ami egyre rosszabbat tesz neki....
szval a kényszer nagyúr. és elfelejti hamar viszont cserébe kap levegőt és nem lesz fülgyulladása meg nemtudommilye
de nem tartozik a kedvenceim közé.
De ez olyan, mint amikor a kocsival megyünk és nincs sehova félreállni és ordít.... ki kell bírni, még ha ott vagyok mellette akkor sem szabad kivenni, mert az veszélyesebb... itt is ki kell bírni a sírást, és minél gyorsabb vagyok annál kevésbé rossz neki. és tényleg nem fáj neki. (oksoks még nem próbáltamki magamon, mert nem vagyok taknyos... de az meggyőzött, hogy az első kettőnél egy nyik sem volt... ha fájna már akkor fájt volna neki.... )

Kép

Kép
kolyok28

amúgy észrevettétek, hogy péntek 13 van? :roll:

Kép

Kép
kolyok28

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?