A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

:)

potyka

Sziasztok! Megjöttünk a piacról! Látom Ronix kórházba ment! Mindenhová viszem a telefonomat és azonnal szólok, ha van valami!

Azért még jó lenne, ha maradna egy kicsit az a baba! Szerintetek ilyen terhességi korban megpróbálják még visszatartani?

Babuli! Remélem hat Szabira az akció! Azért már ideje volt pelust vennetek. Bár nekem azért kellett, mert vinni kell a kórházba!

Kép
szly27

Szerintem még visszatartják... :roll: illetve attól függ, hogy ez a vérzés most milyen eredetű...
Reméljük a méhlepény rendben van. De biztosan nem engedik haza.

A ballagás tegnap remekül sikerült. Ugyan rettenetesen elfáradtam. Éjszaka egy csomószor felébredtem, mert a fáradságtól hol a lábam, hol a hátam görcsölt. Teszek fel rögtön képet!

Kép [img]
én, balra pedig a kicsi lányom
https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 1.2153.jpg[/img]
Lilla
Kép
sorrendben: anyósom, anyukám, barátnőm
Vendég

Óóóóóóóóóó.... Lilla mégegyszer:
Kép
Vendég

Ronixnak én is nagyon drukkolok!!!

Kép
andkata

Szly! Egyenlőre semmi előjel a jövetelre! Nálunk nem kell pelus a kórházba!

Marcsi! Örülök, hogy jól sikerült a ballagás! A lányok aranyosak a képen! :D
Vendég

Roxin, drukk!

Marcsi, szépek a lányaid és te is csini vagy! :D

Szabi, unga-bunga kifelé! :D
bencuri

Rendrakás kész! Most mennem kéne hajat mosni, nehogy ilyen hajjal menjek szülni! :lol:

Bencuri! Jobban van már Bence?

Kép
szly27

Erről jut eszembe! Itt Karcagon meghalt egy 18 hónapos kisfiú! A hülye anyja nem vitte orvoshoz, mert nem volt pénze gyógyszerre. Hányt és ment a hasa a kicsinek. Mire kórházba került volna, meghalt a mentőben! Ha beviszi a sürgősségire időben kap egy ksi infúziót (ingyen) és kutya baja se lett volna!

Kép
szly27

Köszi, Szly már nincs hőemelkedése se, csak az étvágya nem az igazi még! Remélem hétvégén teljesn helyre jön!

Ez nagyon durva, szegény kisfiú. Igen ilyenkor olyan hamar kiszáradnak! Én is első éjjel elloptam nem egyszer a cumit a szájából és ittatam, mondjuk csak egy egy kortyokat ivott, de sokszor!

Nem érzel semmit nem akar elindulni a lányzod Szly?
bencuri

Látjátok mit ir már a vonalzom, csak most vettem észre?! :shock:
bencuri

szly, és te milyen adagolásban szeded? mert mindenhol mást javasolnak... Én a málnalevél teát egy bögrét iszom egy nap, a többit meg még nem kezdtem el... AMit meg írtál arról az anyukáról, hát no comment... Nagyon kemény. Szegény gyerek (bár ha ennyire törődött vele, akkor el tudom képzelni hogy milyen élete lehetett...)

ronixnak megy a drukk! De a kórházban tuti vigyáznak majd rájuk.

Nálunk meg tök szép az idő. :) Terasz burkolás nemsokára kész, és a ház egyik fele is le van alapozva, már csak a másik fele kell és jöhet rá a szín. :) Úgyhogy haladunk szépen. :) Nagyon örülök neki. Én meg reggel füvet nyírtam, jól ki is purcantam tőle, mert már kb. két hete nem volt lenyírva (sose szoktam ennyi ideig hagyni) és ilyenkor olyan nagyra megnő, hogy kétszer annyi idő megcsinálni. De most kész és szép a kert. :) Most meg kinn ülök a diófa alatt a hűsben. 8)

KépKép
muffin

hát igen bencuri, most elég sokan vagytok esélyesek egy héten belül. babuli, ami, szly, te... aztán a mi hetünk lesz még sűrű. Azt hiszem két napon belül hatan vagy heten vagyunk kiírva... Úgyhogy nemsokára beindul a babaeső. :)

KépKép
muffin

Muffin, egyre izgalmasabb, nem győzük majd kapkodni a fejünket a babaesőbe!
Egyébként le a kalappal, hogy ekkora pocakkal még füvet nyirsz! Meg is érdemled a hűsölést a kertben! :D
bencuri

Sziasztok!
Jajj,szegény Ronix!Nincs még róla hír?Megy a drukk neki ezerrel.

Bencuri:gratula a 39-hez :D

Kép
Kép
Kép
kike

Köszi Kike!
bencuri

azt hiszem ledölök egy kicsit! :D
bencuri

Ronix drukkolok neked vigyázz magatokra! Azért még ne jöjjön ki a picurka!

Kép
linda24

Bencuri:Jól teszed,én is aludtam egyet.Jó szundit. :D

Kép
Kép
Kép
kike

hu muffin nem semmi energiaid vannak Neked:) Fuvet lehet hogy meg nem kismamakent sem tudnek nyirni- igen gyehennak a karjaim :oops: Na de majd a babakocsicipelesbe megedzodom:)

apaek fel ugrottak- hugom megy enekversenyre- es hoztak fini jogyhurtot, meg cseresznyet:)
Vendég

Sziasztok lányok!

RONIX, drukkolok nagyon, hogy minden rendben legyen!

Patr, nem akarnám magam ismételni, de szóval még egyszer nagyon sok boldogságot születésnapod és esküvőtök alkalmából! Remélem, ott is olyan klassz idő van, mint itt nálunk.

Az is izgalmas lesz, mikor a mi 6osunk, a most 34+2esek beindulnak, főleg, ha addig is minden babó így betartja a naptári időt!

Sziszkával mi lehet, reméljük csak annyi, mint Magdival, hogy nem azt a telefont vitte be, aminek a számát megadta.

Muffin, te írtad a 2 belvárosi patikát? Melyikek azok?

Vikit nagyon ágyba parancsolhatta a párja, hoyg egyáltalán nem jelentkezik, de jól is teszi, első a Lackó!

Kép
teó

en meg majd itt arvalkodom - de boldogan, mert olvasom majd a babahireket- es pityergek a csodas babakon....
Vendég

Ja és még neked akartam írni, Kriszti, hogy nem ijesztgetni akarlak a cukorral, csak tudom, hogy te is lazítottál a diétán, mint én.
Viszont tegnap+tegnapelőtt is nagyon csúnyákat mértem magamnak 2szer is és pont olvastam vhol, hogy vhogy így a 30. héten túl romlik a cukor, aztán a 36. héttől javul.
Úgyh elkezdtem megint nagyon odafigyelni, csak azért írom, nehogy te is járj.

Kép
teó

Járj helyett így járj

Kép
teó

Ronix üzent: "Sziasztok, a szülőszobán vagyok. Elkezdett leválni a lepény. Infúziót kapok, meg tüdőérlelőt. Még mindig vérzek, de nem nagyon. visszatartják amíg lehet! "

Szegény Ronix! Szorítok, hogy legalább addig tudják visszatartani, amíg hat a tüdőérlelő!

Kép
szly27

Kitartas ronixnak! Ne csuggedjen el! Irni ugyan konnyu, de ha megmarad a hite, az nagy erot ad! Bizzon es higyjen magukban! Remelem sikerul visszatartani a babyt!
Vendég

Ronixnak megy a drukk! Kitartás, minden rendben lessz!!!!
Patr nagyon sok boldogságot kívánok! :lol:

Kép
dittke

sziasztok!

Jajj, szegény Ronix!!!
Sajna gondoltam, hogy ez lehet a vérzés oka... :?

Ilyenkor vissza tudják tartani? :shock:
Vendég

Bencuri! Még nemigen érzek semmit. semmi jele, hogy ki akarna bújni!

Muffin! Én málnalevél teát nem iszok. Most cimicifugát szedek napi 1x5 golyót. De ha lenne caullophylumom is, akkor felváltva kéne szednem őket naponta 1x5 golyót. (remélem érted egyik nap cimi..., másik nap caulo...) Vasárnap kell szednem még plusszban 1x5 arnicat. Ez mind CH30-as. Viszont mivel a caulophyllum csak hétfőn lesz meg, így addig csak a cimicifuga van.

Kép
szly27

Marcsi! Szerintem csak addig a pár oráig próbálják visszatartani, amíg hat a tüdőérlelő, de pontosan nem tudom az mennyi idő.

Kép
szly27

en igen szamarfulu vagyok a temaban, szoval hogy ez Ronixnal csak ugy derult egbol villamcsapaskent jott?
Vagy valami oka van ennek?
Vagy csak egyszeruen kismano ugy dontott megelegelte odabenn?
Igaz irta minap Ronix hogy kemenyedik nagyon a hasa, oda is irta sok mosolygo arccal lehet o megy hetvegen a sok sorban allo ellott a hetvegen..
Jajj milyen iszonyat lehet ezt megelni izgulva, felve...es meleltte a gyerekek....Remelem minden rendben lesz veluk!
Nagyon sok erot kivanok nekik!
A visszatartas orakat, vagy napokat jelent?
Vendég

Rosszul tettem fel a kérdést: Meddíg tudják ilyenkor visszatartani?
Vendég

azt hiszem a tüdőérlelőnek 24 óra kell... :roll:
De nem vagyok benne biztos... :oops:
Vendég

Most néztem, Ronix 34+4 hetes kismami ma.
szerintem már nem lesz semmi baj!!!!
Vendég

Hú, szegény Ronix. De így, hogy a 35 hétben van, azért az már nem olyan rossz a baba szempontjából, nem?
Persze, még pár hét jó lett volna, tudom.

A lepényleválás nem akkor szokott lenni, ha eléri a méhszájat vagy azon van?

Kép
teó

Teó!

Nem, sajnos nem csak akkor...
Csak a lepényleválás a baba szempontjából nagyon veszélyes..

Szerencsére viszont már jó helyen vannak, így ha kell, bármikor közbe tudnak avatkozni a dokik.
Vendég

Szerintem, ha a tüdőérlelőnek lesz elegendő ideje, akkor nem lesz baj. Persze amúgy sem, csak akkor hosszadalmasabb kezelés kell a babának. De az inkubátor szerintem tuti egy darabig.

Lepényleválás meg lehet bármitől. Akár eséstől is, vagy amit Teó mondott. Vagy akár csak úgy!

Kép
szly27

igen elvileg baj mar nem lehet! Legalabbis nekem mar a 32ik heten ezt mondta a vedono, hogy ne siessunk ugyan sehova, de most mar baj nem lehet....
De hat akkor is!
A legjozanabb anyuka is ilyenkor halalra aggodja magat!
A lenyeg mindketten jol legyenek! Az ilyenkor mellekes meddig kell korhazban mardniuk,.....
Gondolok rajuk nagyon!
Vendég

Hát én sose gondoltam volna, hogy a terhesség ennyi bonyodalommal járhat. Már hányan vannak közülünk kórházban.

Kép
teó

en tudom, hogy az ilyennem minden napos, meg az atlag szulesek/ szuletesek nem ilyenek, megis egy egy ilyen hir annyira megijeszt, hog mennyi minden varatlan dolog tortenhet! Hiaba mondogatta nekem a vedono, hogy a szulesben semmi ordongosseg nincs, bla, bla....azt hiszem az eletem egyik legfelelmetesebb pillanata lesz, de mindenkepp a legszebb!
Vendég

Hát,reméljük hogy legalább azt megvárja a Babuci hogy a tüdőérlelő hasson.
Gondolom minimum addig kell majd bennmaradniuk amíg a Baba el nem éri a három kilót,ugye?

Kép
Kép
Kép
kike

Nos,mindenesetre most megyek és már tényleg bkapolok a korházba.
Közben azért figyelem az eseményeket.

Kép
Kép
Kép
kike

teo: az az erdekes, hogy en mig nem lettem kismama csupa fitt makkegeszseges, gondtalan kismamat lattam...es eppen ezert mikor nekm kezdotek a gondok ezerszer jobban szenvedtem, selejtnek ereztem magam.....de ma mar tudom, hogy igenis egy gyermek kihordasa nem gyerekjatek( hiaba igent termeszetes dolog) es tele van veszelyekkel meg ma is! Ezert nem ertem a nagyfene fejlett nyugati orszagokat hogy tudjak ennyire "felelotlenul" vegigcsinalni- alig van orvosi ellatas, ellenorzes....- ebbe beleorultem volna odakinn. Nem is banom, hogy itthon ragadtunk!
Mert meg igy is mennyi minden kozbe johet.....
En alairom nem betegseg a varandossag, de igenis egy olyan MAS allapot, amit komolyan kell venni egeszsegugyis szempontbol is! NAgy melo egy "torekeny" noi szervezetnek!
Es imadom ferjemben hogy o ezt nagyon is igy gondolja es tisztel ezert hogy ezt az ajandekot megadom neki, hogy gyermekunk lesz.
Vendég

Kike! VAn ahol 2,5 kilóval hazaengedik a babát, vagy már akkor, ha nem fogy, hanem gyarapszik. Persze függ a kiindulási súlytól. Azért a 3 kiló az sok szerintem, addig nem kell bentmaradni. Mert pl van olyan aki mondjuk 3100 gral születik és visszafogy 2900-ra. Őt attól hazaengedik.

Kép
szly27

kike: Te nagyon lazan nyomod.... :lol: de persze te mar rutinos vagy!
Nekem a 16ik hettol van korhazi pakkom osszekeszitve:( Igaz azota mar atpakoltam szulesre keszulve a 32ik heten, de amiert engem vegig korhazzal ijesztgettek jobbnak lattam keznel tartani egy "keszenleti" csomagot.
Szerencsere sosem kellett!
Most meg ami van az mar kelleni fog elobb utobb, akar akarom, akar nem:)
Vendég

Szegény Roxin, Kitartás, de legalább jó kezekben vannak odabennt!
bencuri

en is ugy tudom 3 kg alatt hazaengedik. Hisz van baba aki normal idoben 3 alatt szuletik.
Most mar az sincs, hogy addig bennmaradnak mig el nem jon az igazi szuleshez kozeli idopont.
Ez korhazfuggo leginkabb, meg a baba egeszsegi alalpotan mulik, hogy tud e enni, stb...
Vendég

Szerintem sem kell 3 kg-ig bennt maradniuk. Elég, ha a súlygyarapodás megindul, és azt hiszem a koraszülött súlyhatár a mérvadó. az 2,40.
De ezt már most igencsak megközelítheti ronix babája...
Reméljük, hat a tüdőérlelő, és nem lesz semmi komplikáció.
várom a híreket... :roll:
Vendég

én is remélem semmi baj nem lesz, olyan rossz még a hideg is kiráz! nagyon drukkolok,h semmi baj ne legyen a picurnak! és Roxinnak se!
bencuri

Azt hiszem most mindenki tűkön ül,hogy mi lessz.Megyek tovább pakolni :lol:Eddig mindig ugyan azt a táskát vittem magammal,de most kicsinek tűnik,no mindegy majd meglátjuk hogy mi nem fér be.

Tena lady-ből hány darabosat visztek?

Kép
Kép
Kép
kike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?