A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Hűha:előttem már csak 6 baba van :lol:

Dodó:neked még nem mutatta meg magát hogy Fiú,vagy Lány?

Bondi:Otinak megy a szurkolás,biztos nem lessz semmi gond,és simán átvészelitek,neked meg azért megy a drukk hogy addig még ne szüljél meg hog mellette lehess.

Babuli:Megy a drukk hogy az NST kimutasson valamit,és végre Szabi előbujjon :D

Most van itt a vízvezetékszerelő,és ő mesélte hogy másfél hónapja szült a Lánya:nem akarok senkit megijeszteni csak írom.Szóval második gyermekét szülte,az elsőt császárral,ámde ezt nem akarta a főorvos hogy császáros legyen,végül annyit szenvedett szegény Nőci,meg a Pici is,hogy mire megszületett újra kellett éleszteni,mert nagyon sokat volt a szülőcsatornában.Szóval itt is vannak hülye dokik.Meghát ugye ha az első csástzáros akkor azért az nem úgy van,hogy csak azért se legyen a második is az.Bár úgy tűnik nem minden doki gondolja így. :evil:

Kép
Kép
Kép
kike

Nekünk szerencsére már van autó igaz 13 éves de nagyon jó állapotú! :D
Vendég

Babuli

Istennő vagy multkor 1 órán keresztül szivattak ide-oda kapcsolással már kész voltam idegileg :twisted: :evil: :twisted: Így legalább felveszik el se hiszem.A jó istenke áldjon meg drágaság!!
tappancs28

Tappancs! A 3800 ft-os telefonszámlámból egy ezresnyi a kórház hívásával ment el 2 hete! Utána derítettem ki a csajtól ezt a számot amit Ő vesz fel! Ma reggel másfél perc alatt kértem időpontot tőle! :D Nagyon Szívesen! :D
Vendég

kike!
Lehet hogy megmutatta volna magát, de itt nem mondják meg!! ennek röviden annyi az oka, hogy egy szem UH van a 18. héten... és sajna itt a 19. hétig legális az abortusz.... és sok az olyan nemzetiségű, és vallásu ember, aki ha megtudná hogy lány, akkor elvetetné. Göteborgba be lehetne menni, és a 25. hét után 500 koronáért megmondják.... nade ha valaki bírta a 25. hétig, akkor szerintem már bírja utána is.... és semmi garancia nincs, hogy kifizeted az 500 koronát, és tényleg látszik a neme..... na, röviden ennyi :) Ugyis hamarosan kiderül. Én szeretem, hogy meglepi!!

d.dodó

Dodó, köszi, hogy szőke nőknek is elmagyaráztad (pedig még csak ezután készülök szőke csíkokat tetetni a barnába...) ez azért nagyon szimpatikus rendszer, még ha csak 16 hóig tart is...
Tappancs jöhetek veled kivándorolni? Bár gyaloglást nem vállalok :)

Vkata, köszi, örülök, hogy jó kezekben lesz a fiacskám :)

Andkata, jó gyerekfelvigyázást! Remek edzés lesz neked :)

Előttem még húszan vagytok... hát tessék belehúzni, kérem :wink:

Olvasom a gátmasszázst, hát, elég meredek... én még csak-csak megcsinálom magamnak (bár nem igazán tudom, mikor kerülnék hangulatba hozzá), de amennyire viszolyog Apa a szüléstől, annyira nem élvezné ezt a kifejezetten terápiás célzatú turkálást sem...

Kép
Kép
bondi

Szly
kösz elég a mosás nálunk haldoklik a gép, így a segítség a mosáson van hangsújban esetleg bérteregetést vállalok ha érdekel :wink:

Bondi
Gyere sétálni nem fogunk majd vezetek a Kangooba be férünk és még aludni is lehet ha éppen álmossak leszünk.Oti is élvezné hidd el :wink:
tappancs28

bondi!
A repülő már itt van 1,5 óra alatt Göteborgban.... (már nem száll le Varsóban is)... és onnan a vonat már csak 45 perc :lol: .

d.dodó

Babu
Felvette az első csörgésre hát ez valami királyság , hogy nekem nem volt ennyi eszem ez azzért elgondolkodtató egy kicsit :oops: .Mégegyszer köszke.
tappancs28

Dodó
Nincs olyan isten, hogy elengedjem a lábammal az anyaföldet :lol: a másik terhesként ennyi idősen már fel se engednek ha jók az infóim
tappancs28

Tappancs! Én is csak azóta tudom amióta be kellett mennem egy időpontért mert a telefonon nem tudtam elérni! Akkor mondta, hogy ezt a számot hívjam! Szívesen! :D Mire megszülök mindent kiderítek! :wink:
Vendég

tappancs!
Ez igy igaz... a wizznél a 28. hétig lehet repülni.

d.dodó

Tappancs, köszi az invitálást, vicces látvány lenne két pingvin, amint északnak tartanak :D
Folttisztításban elég jó vagyok, ha az megfelel :)

Dodó, az tök jó, csak hát már föl sem engednének a repcsire :)

Megyek, most már nekiállok tenni-venni, hátha attól felébred Otibondi (nem irigyelni, sokáig alszik, de későn is fekszik...)
Meg felhívom a barátnőmet, itthon lesz-e Oti műtétje napján, ha netán épp akkor szülnék :) úgyis mindig ajánlkozik :) és már eléggé jártas a dologban, meg a dokim módszereiben is, már 3 gyerkőcöt szült nála :)

Kép
Kép
bondi

egy kérdés: ti fogtok levetetni / vetettetek le őssejtet?

Kép
Kép
bondi

Dodó
akkor ezt lecsúsztuk rendesen, no se baj én imádok vezetni nyáron (tavaly) hasonló okok miatt vezettem le Bulgáriába csak 23 óra volt autóval éppen azt mndtam apának, ha pályán nem arra megyünk, hanem a másik irányba és + 200 km-et akkor a Görögöknél lukadunk ki( s mennyivel jobban jártunk volna hajaj....)
tappancs28

Bondi
Nem , igazság szerint örülünk , hogy a szülést kiköhögjük .
tappancs28

Tappancs! Lejárt a gép! Jöhetsz teregetni! :lol:

Dodó! Az jó pénz, pláne, hogy ez a minimál. De egyébként gondolom azért arányaiban többet is költötök ott kint. Vagy nem? Mármint drágább a megélhetés?

Kép
szly27

Bondi! Mi sem vetetünk le őssejtet!
Vendég

Bondi! Nem sajna! Nincs rá plusz pénz! Meg aztán fizesd a tárolást is! :shock:

Kép
szly27

Bondi! Mi sem vetetünk le őssejtet!
Vendég

sly!
Hát ez igy igaz... meg mondim, itt nem lehet 3 évet itthon maradni a gyerekkel....16 hós korában oviköteles.... de drágább, persze. A lakbér és az élelmiszer is....

d.dodó

Szly repülök csak a kezdő lökést várom a törpéktől :wink: :lol:

No megyek reggelit csinálni a rosszcsontjaimnak jók legyetek.
Nálam igemcsak haldoklik a net .Nem sikerül frissíteni stb ..azt hiszem ráveszem magam a mosásra és a főzésre addig hátha regenerálódik ez a dög.. :evil:
tappancs28

Micsoda hülyeség:16 hónaposan még egyéltalán nem érettek az ovodára. :shock: :evil:

Kép
Kép
Kép
kike

Csajok! Most lépek ha menni kell a kórházba akkor írok ha nem akkor délután jövök!

Jók legyetek! Írjatok sokat! :D
Vendég

mi sem vetetünk le őssejtet. már volt régebben erről szól itt a topicon.

egyébként én ugy tudom, hogy amit ma tudnak vele gyógyítani azt tudják másból is!
aztán persze 20 évig tartják és addig sokat fejlődhet a tudomány, de hát addigra meg lehet kitalálnak olyat is hogy nem kell őssejt és másból is tudják.

meg az ára... mi kiköhögjük amit kell, és akkor arra már nem mondom hogy nem telne, de lenulláznánk magunkat rendesen!

Kép

Kép
timi1982

kike!
5 hós kortól lehet beadni oviba... itt nincs külön bölcsi meg ovi... mert 5 éves kortól meg iskolaelőkészítőbe kell járni!

d.dodó

lányok!

lenne egy elég "csunya" kérdésem.

a dokim ugyebár irt fel vasat. nah a tájékoztatóra rá van irva hogy terhesek nyugodtan használhatják. sőt, elsősorban nekik irják.
ez ok. megnyugtató.

mellékhatásként rá van irva hogy fekete széklet. nah eddig ezt magamtól is tudtam.
de még az is rá van irva hogy székrekedést okozhat. ok, ezt is gondolom és elhiszem.
nah de én eddig sem voltam arról hires hogy gyakran kellett mennem a kétbetűs helyre ilyen ügyből kifolyólag.
nah mármost nem elég hogy heti 1-2 alkalommal kell csak mennem, de még elég nehézkes is a dolog és egy kicsit fájdalmas.

szerintetek szedjem nyugodtan tovább, ugyis csak 1 hónapig kell, vagy kétnaponta szedhetem? vagy mit csináljak?

Kép

Kép
timi1982

Micsoda különbségek vannak országszerte :roll: A Vercsi most tölti be szept-be a hatodik életévét,de nem mehet még suliba,mert év vesztes,így mégegy évig ovis lessz,amit nem bánok.Egyébként itt az oviban nem év vesztesnek mondják az ovónők hanem év nyertesnek :D

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok Lányok!

Benéztem egy kicsit, míg alszik a babym! :)
Sokat gondolok ám rátok, csak vagy nincs időm jönni, vagy ha lenne, inkább elfekszem én is a törpével együtt. Kicsit fáradt vagyok, de már kezdünk összerázódni. Kezdjük megismerni egymás rigolyáit, bár még vannak olyan dolgok, amit nem tudok értelmezni, és végül arra jutunk apával, hogy ez csak hiszti, vagy csak egy kis babusgatásra van szüksége! :)
Az éjszakáink kezdenek egész elviselhetők lenni. Amivel problámáink vannak, az a tisztába tevés. Fázós a kicsike, és amikor kibújik a lába a rudiból, és hozzáér a szobahőmérsékleű levegő, beindul a bömbizés.
Jelentem felébredt a törpe. Már itt van a karomban. :)

Csatolok képet!

Kép

KépKép
hene

Timi:hát jó kérdés,szerintem ne is szedd.Vagy tényleg ritkábban,és ha akkor se változik a dolog akkor hagyd el-szerintem.
Nekem is a védőnőm mindig szajkózta hogy irassak fel,de a doki szerint nem kell,nem volt rossz a vérképem.
És nem is vizsgél meg a multkori vizsgálat óta gyakrabban,csak majd még egyszer,mert azt mondta ha jönni akar a baba akkor már jöhet,teljesen felesleges vizsgálgatni ha nincs semmi gond.Nem bánom,mert a buszozást már nem bírja a gyomrom,így is innentől hetente egyszer be kell mennem NST-re,az épp elég.

Kép
Kép
Kép
kike

Hene:Hát nagyon ÉDES Gergő!!! :D :D Csak mosolygok rajta milyen kis drága! :D

Kép
Kép
Kép
kike

először is bocs, de 1 kézzel pötyögök, így nem használok nagybetűket.

timi, ha kell szedd a vasat, de old meg a székrekedést is. reggeli előtt kanalazz lekvárt, és igyál rá egy bögre kamilla teát. próbáld ki. szerintem.

KépKép
hene

Kike: ez csak elnevezés kérdése! Hidd el az azonos korú gyerekekkel azonosan bánnak mindenhol, országtól függetlenül. Mindegy hogy ott iskolaelőkészítőnek hívják azt ami itt nagycsoport, körülbelül ugyanolyan feladatokat oldanak meg, és a 16 hónapos is azt fogja csinálni, játszani az ott ovinak nevezett intézményben mint itt a bölcsiben.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.24 17:43-kor.
Vendég

(jaj: bocs regeteg mindent elírtam, de most nem javítok bocsi)
Vendég

Hene: nagyon cuki Gergő baba! Olyan jó nektek! Mostmár nagyon vágyom rá, hogy én is megismerjem a kislányomat!
Vendég

Timi! Szerintem se hagyd abba a vas szedését. Gondolom nem volt jó a vérképed, azért kell szedni. Próbálj meg székletlazító dolgokat is enni mellette.

Kép
szly27

Én nem igazán szeretem még oviba se adni őket 3 évesen,inkább tartanám magam mellett,amíg csak lehet.Vercsit is nagyon nehezen adtam be,csak azért mert nem igazán beszélt,és nagyon pösze volt,mondatokban egyáltalán nem beszélt,és így muszáj volt hogy gyereklek között legyen-aztán most meg már be sem áll a szája :D Én bölcsibe se adnám,adom,adtam,egyiket se.Bár én voltam bölcsis,de szerintem amíg lehet jobb ha az Anyja melett van a kicsi.Legalábbis ez az én véleményem.Nem tudom ki hogy van vele.

Kép
Kép
Kép
kike

Hene! Tényleg nagyon aranyos Gergő! És az a mosoly!!
Gyere gyakrabban ha tudsz és van már itt pár újdonsült anyuka, lehet babás témákról is beszélgetni!

Kép
szly27

Csajok írt Csilla!!!

"Szia. Szerdán (11-én) született meg a kislányom Bogáta. 48cm és 2950g. Tejcsi már van, ügyesen szopizik és hízik. De besárgult így még maradnunk kell. Titinek írtam. De látom már ő is babázik. Puszi mindenkinek. Csilla"

Nagy-nagy gratula Csillának Bogátához!!! Írtam neki választ, hogy mindenki gratulál, és jó egészséget kíván!!

d.dodó

Bár én azthiszem egy Anyatigris vagyok,és talán túlságosan is ragaszkodom,és féltem őket :oops:

Kép
Kép
Kép
kike

Dodó:Köszi a hírt :D
Hatalmas gratula Csillának!!!

Kép
Kép
Kép
kike

Én Rolit nem adom bölcsibe, de a kicsit be fogom adni. Kell nekik egyébként a kortárs csoport. Nagyon sokat megtanulnak ott egymástól, amit én hiába próbálok itthon tanítani, nem fog menni.
Például Roli elég verekedős. Sajna a játszótéren már majdnem minden gyereknek volt hozzá "szerencséje". Ha beadnám bölcsibe, biztos lenne olyan gyerek, aki nem hagyná magát. Kapna az én fiam is, de megtanulná, hogy mit szabad és mit nem. Most állandóan a sarkában kell lennem, nehogy megverje a többit.

Kép
szly27

Csillának hatalmas gratula Bogátához! Jó egészséget és sok tejcsit!!! :D

KépKép
hene

Nálunk az sem utolsó szempont, hogy ilyen pici korban még roppant fogékony az agy...és az ovi ugye svéd.... szóval plusz egy nyelvet folyékonyan tudni fog..... és a suliba majd még tanulhat angolt is.

d.dodó

Mégegy dolog:ha nem baj..pl:a férjem tesója csak azért adta be a Lányát egy évesen bölcsibe,mert a saját bevallása szerint nem bír otthon megülni.Akkor minek vállal az gyereket,aki nem készült fel arra hogy legalább két-három évig a kicsival legyen és nevelje,nem pedig bedugja a bulcsibe,csak hogy neki könyebb legyen,és legyen szabadideje.Bocsi-csak kikívánkozott :oops: Ja,és persze ismét gyermeket vár. :roll:

Kép
Kép
Kép
kike

Csilla! Gratulálok Bogátához!

Kép
szly27

kike!
persze, ha meglenne a lehetőségem, én is itthon maradnék 3 évig..... na de pl itt arra is lehetőség lenne, hogy 5 hósan berakom az oviba....na de ezt nem fogom tenni..... a maximum itthon tölthető időt itt leszek vele!

d.dodó

Csilla: nagyon sok szeretettel gratulálunk Bogátához!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.24 17:45-kor.
Vendég

Szly:Igen,igaz,gyerekfüggő is-ki mennyire kivánja a társakat.Ne értsetek félre.
Az én gyerkőceim nagyon nyugodtak voltak,persze azért volt verekedős korszak is-bár csak a Vercsinél,de átvészeltük.

Dodó:a nyelvtanulás szempontjából meg igazad van.

Kép
Kép
Kép
kike

Persze megértelek titeket is.Sajna az ember nem mindig teheti azt amit szeretne,és amiről úgy gondolja hogy az a jó. :?

Kép
Kép
Kép
kike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?