A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Én vagyok,csak az előző lap ajját kaptam ki :?

Kép
Kép
Kép
kike

Muffin! Ezeket találtam! Remélem segít!http://www.bioszerviz.hu/homeopatias-protokoll.html
http://www.mimnet.hu/0100_hun/index.asp ... ew/&pid=18
Vendég

Lányok, közületek van valaki akinek akinek a 31. hétem még ült a babája?
A védőnőm közölte tegnap szerinte nem fog megfordulni mert volt már fejvégű,de 9 hete igy van,meg néha haránt fekvésbe.
Multkor a doki azt mondta még simán megfordulhat,tegnap már nem mondta.

nicike

Nicike! Elvileg az utolsó percben is megfordulhat!
Vendég

potyka, babu, köszi az infót. :)
Azt hiszem, akkor úgy fogok tenni, hogy caulo vajúdás alatt fél óránként, aztán meg arnica 3 napon át (30-as) és kész. :) nem fogom még ezen is stresszelni magam. :) Most meg iszogatom szépen a kis málnalevél teámat, meg csináljuk a masszázst, aztán azt hiszem már minden tőlem telhetőt megtettem. Már csak szülni kell. :)

KépKép
muffin

en is itt vagyok, csak amig itt van hugom, nem tudom ugy hozni a formam:) Csak nem ulhetek itt mindig,akkor nagyon unatkozna....
Ma kicsit takaritunk, de semmi extra, mar csak egy ajto van surolni, minden mas csak napi szintu dolog.

fozni lehet nem fogunk( mara gyumi leves van, meg kaposztas teszta) hanem csak csinalok egy jo adag csresznyes sutiket...meglatjuk.

Mindenkinek szep napot!

En tegnap beszereztem a cimicfugat es arnicat( Muffin az ORson az sztka patikajaban van!) de oszinten nem ismerek senkit a kozveteln kornyezetemben, aki hasznlata volna, igy kicsit proba babanak erzem magam. A szulesznok sem emlitettek, szoval ugy erzem az Uzsokiban nem bevett dolog hasznalni...
En azert kiprobalom, ja es iszom a malnalevel teat is!
szerintemmar a tudoat is sokat jelent:)
Vendég

nicike, nekem a 34. héten fordult meg, előtte végig csücsült, egyszer sem volt fejjel lefelé. Úgyhogy még van időd. Amúgy nekem tegnap volt egy olyan érzésem mintha visszafordult volna, mert eddig mindig lenn csuklott, most meg tegnap kétszer is fenn éreztem olyat mint amikor csuklik. Úgyhogy nagyon remélem hogy nem vicceskedik, mert az egyik unokatesóm is képes volt a 39. héten visszafordulni, és császár lett belőle... (a szülei azóta is viccelődnek vele, hogy kifejtette a véleményét a viágról és már akkor szart volna bele... :) a lényeg, hogy még egyáltalán nem vagy elkésve. :)

KépKép
muffin

nicike: nekem is vegig ezzel jottek, hogy nem fog megfordulni, meg csaszar lesz...es most a mult heti uhn mar fejjel lefele volt.
Megis ra ket napra ujra ult, viszont tegnap ujra visszafordult.
Tudom elvileg mar nem csinal ilyen nagy mozdulatokat nincs helye, bal, bal, de tenyleg barmikor visszafrodulhat, befordulhat "jo" pozicioba.
Ezen ne izgulj!
Es ha egyszer o ugy erzi magat jol, akkor meg hiaba minden rabeszeles, trukkozes, akkor ugyis a popsijat mutatna eloszor a vilagnak:) viszont ugy tenyleg biztonsagosabb a csaszar!
Vendég

Én attól is félek, bár azt mondták felesleges....Hogy tegnap kaptam a dokitól megint képeket.és össze hasonlíottam azzal amit 1 hónapja adott ugyan ott a kórházban.És a multkorin minden képen látszik a baba nyaka meg álla,most egyiken se.Csak valami fehéres,világosabb valami.Az nem a köldökzsínór szerintetek?
Mindjárt felteszem a két képet h lássátok Ti is mire gondolok.
De az foglalkoztat h szerintetek nem baj ha a nyaka körül van?

nicike

Muffin! Szívesen!
Remélem csak rosszul érezted és Eliot nem fordult vissza!

Tudom nem a reklám helye de Csöppke és Dominó blogjában nagyon sok hasznos dolog található!

http://dilidomino.freeblog.hu/!
Vendég

Muffin! Szívesen!
Remélem csak rosszul érezted és Eliot nem fordult vissza!

Tudom nem a reklám helye de Csöppke és Dominó blogjában nagyon sok hasznos dolog található!

http://dilidomino.freeblog.hu/
Vendég

Kép 1 hónappal ezelötti Kép Tegnapi

nicike

Nicike! Én látom a második képen is az állát csak egy kicsit halványabban! Viszont köldökzsinórt sehol nem látok!
Vendég

Jó reggelt!

Hú, kicsit lemaradtam.

Andi köszönjük, hogy ilyen részletesen leírtad a szülést. Olyan jó olvasni őket! Viki édi!

Hene! Lehet hogy már írtam, de Gergő is nagyon aranyos.

Muffin! Drukk a forgalmihoz! tudom, hogy ez most más, de én anno 4-szer hasaltam el rajta, pedig nem vagyok béna. Ne izgulj!

Nicike! Lehet, hogy csak lejjebb hajtaj a baba a második képen a fejét. Bár én nem látok ott semmit, esetleg ha nagyobb lenne a kép. Egyébként ha a nyakán van a zsinór, az még önmagában nem olyan nagy gond. A zsinór nem folytja meg, hiszen nem a nyakán keresztül megy az oxigén, hanem a zsinóron. Az a gáz, ha a zsinór olyan szoros,hogy elszorul.
De ha nyugtalan vagy, legközelebb kérdezd meg a dokidat.

Én viszonylag jól aludtam, bár hogy már így előre tudom az időpontot, kicsit járt az agyam hajnal 2-kor. De utána szépen vissza tudtam aludni. Olyan furcsa, nem tudom elmagyarázni, de furcsa érzés így előre tudni, hogy mikor lesz. Már várom nagyon, de izgulok is.

Babuli! Remélem már csak üzenetet kapunk tőled!

Kép
szly27

Szly! Hát Én is remélem!
Vendég

Kép

Igy hátha jobb,De akkor azt mondjátok a köldökzsínórnak jobban kéne látszódnia ha az lenne?

nicike

Nicike! Szerintem teljesen jól látszik az álla és a nyaka is így, hogy nagyobban látom! Szerintem a köldökzsinórnak jobban kéne látszani!
Vendég

Nicike! Nincs ott semmi! Én tisztán látom az állát és a nyakát!

Kép
szly27

Csak már most hízott a pici, az egy hónappal ezelőttihez képest, így nem lehet ott akkora rés!

Kép
szly27

Nicike, UHn azért nem látszik a kzs rendesen, emrt az rétegfelvétel. Ergo az, hogy előtte vagy a nyakán van nem értelmezhető. Amúgy nekem született kzsval nyakon gyerek, kutya baja. Amíg a vízben van, nem nyomódik, a születés után meg letekerik.

potyka

na közben sikerült rendet tenni, megfürdeni meg reggelizni, de tanítvány még sehol... Na mindegy. Legalább addig még gyorsan bekukkantottam.
Nicike, szerintem is csak kisebb a helye, és ez egyre inkább így lesz. Az meg a másik fele, hogy ha bármi gond lenne, tuti mondták volna.
Na most tényleg megyek, remélem pár percen belül a tanítvány is itt lesz, mert nincs ma időm tovább tartani neki ha késik...
Szóval mindenkinek stresszmentes, szép napot. Babunak meg Szabi babát. :)

KépKép
muffin

Köszi Lányok :D
Én buta vagyok ehez :oops:
De megnyugodtam :D

nicike

Sziasztok!
Vagyok én is!! nem tuidom mi van velem, az egész éjjelt végigaludtam mint a bunda, pisilni sem keltem fel. Viszont most reggel arra keltem, hogy hányingerem van, görcsölök, fáj a hátam, és azt álmodtam ma szülni fogok. :shock:
Amugy 37-et ír a vonalzóm!! :lol:

Anyjuk!
Nekem meg gratula a 36-hoz.....ez egy "betervezett" mérföldkő volt nálad!

Mindenki másnak, aki esetleg hétfordulós, annak gratula!!!

d.dodó

Dori: kosz, igen jeloli is mara anaptaram, hogy vegre "nyugi" van!
De a tegnap hallottak alapjan meg jo soka az is lesz....
PErsze ez nem azt jelenti nem kattog az agyam mindenfele hulyesegen de legalabb mar abban nyugodt vagyok, ki tudtam hordani a babyt!
Vendég

Muffin! Köszi szépen! :D
Vendég

Nicike! Nem vagy buta csak kismami! :D

Dodó! Gratula a 37. héthez! :D

Anyjuk! Gratula a 36. héthez! :D
Vendég

Mary!
Tekla van amugy nálad? Vagy Tilda?

d.dodó

Sziasztok!

Tényleg nagy már a türelmetlenkedés :) teljesen megértem!

Csillala, gratulálok Bogátához, és nagyon sok boldogságot kívánok nektek!

Nicike, ne aggódj, az én lánykám a 32. héten fordult el fejvégűből farosba. A dokik azt mondták, még visszafordulhat. Elvileg az utolsó pillanatig, de persze vannak kockázati tényezők (nálam az előző császáros heg miatt a 37. hét közepéig engedik forogni, ha addig nem, akkor mindenképp vágnak). Ezt az orvosok tudják, tehát ne hagyd, hogy a védőnőd riogasson!

Képzeljétek, úgy érzem, mintha Nati megfordult volna tegnap. És szerintem eddig azért volt faros, mert tudta, hogy nekem kényelmesebb. Tegnap este óta viszont itt húz, ott feszít, éjjel pedig attól tartottam, hogy kapok egy váratlan szülinapi ajándékot, annyira nem volt jó sehogy a pocakomnak (igaz, Ottónak sem volt jó éjjele, csomót felsírt, végül közöttünk aludt. Lehet, hogy nőttek a csontjai). Most reggelre kicsit jobb lett.

Ja, igen... Szly, a táblázatban átírnád az életkoromat? :P Köszi!

Hene, Gergőd gyönyörű!

Andi, köszi, hogy leírtad a történeteteket! Olykor kicsit vészhelyzetes volt - nem semmi, min mentél át -, de gyönyörű, és Viki csodaszép lányka!

Tappancs, szép család vagytok!

Kike, úgy látszik, a babák izgágáskodtak tegnap :) az én lányom sem bírt magával. Tegnap este vagy félórán át csuklott, amikor már aludtam volna, és bármerre fordultam, nem bírta abbahagyni szegény... :)

Muffin, hajrá a forgalmi vizsgához! Ha meg mernek húzni, küldd be őket ide a fórumba, majd ellátjuk a bajukat! :D
Az I-es klinikáról: tesóm két hetet volt bent infúziókúrán, és a fogadott dokija egyszer sem nézett rá, az ügyeletesek passzolgatták ide-oda. Tegnap végre beszélt az orvosával, és kiderült, a dokija mindenről tudott, ami vele történt, csak valahogy ilyen béna a klinika szervezése, nem propagálják, hogy az orvosok közelebb kerüljenek a betegekhez. Néha felháborító volt, miket kellett csinálniuk tesóméknak. Képzeljétek, pl. a várandósosztályon a mamik maguknak csinálják a ctg-t, ráadásul úgy, hogy a tizenvalahány szobára (40-60 emberre) van három gép, amikért harcolni kell egész nap... Ezt csak azért mesélem el, mert talán az intézmény maga ilyen személytelen. Muffin, mindenképp harcold ki magatoknak a figyelmet!

Mennem kell, a lakás romokban, és a ma éjjel után kicsit parázom, hogy Natit ebbe a káoszba fogjuk hazahozni. Oti nagyon édes, már felajánlotta a segítségét :D úgyhogy számolnom kell azzal, hogy dupla lassan fogunk mindent csinálni :D

Kép
Kép
bondi

Dori: Tekla, de epp anya most irt egy emailt, amitol majd lefordultam a szekrol, hogyTeklanak szerda, csut magassagaban haza kel menni, mer vasarnap koncert, es minden hang szamit, es hogy remeli nem buzditottam arra a Teklat maradjon nalunk egesz szunetben, bala bla. en meg nezek mint rozi a moziba, hogy amr megint mit vetettem. MAst is irt amit vegkepp sehova nem tudok tenii....szoval bizti rossz passzban van...:(
Vendég

Bondi! Nagyon Sok Boldog Születésnapot!
Kép
Vendég

Csajok! Most lépek! Indulhat a DRUKK!
Remélem már csak Szabi érkezésével jelentkezek legközelebb!
Vendég

Mary!
:shock: na, szegény Teki! És ezt előre nem tudta anya, hogy vasárnap koncert?? Na, de majd max ha a Marantánál lesz, akkor lehet hogy még talizhattok....
Nekem csak este irt, de igyazából csak annyit, hogy Stefano próbálta a kamerát telepíteni (küldtünk egyet az otthoniaknak ajándékba) de hogy enm sikerült neki! meg hogy majd ma hív ha a néninél végzett a takarítással!

Csajok!
Már hasmenésem is volt....és vukk is majdnem jött, de az ugy döntött egyenlőre még marad!

d.dodó

babuli!
Megy a drukk!!

d.dodó

Babu: hajra! Tiszta izgi!
Vendég

Babuli, köszi!

Drukkolok!!!!!

Kép
Kép
bondi

Bondi,sajnos tényleg ilyen a kórház. Én bent feküdtem 1 hetet és valóban igy van.A ctg horror ami harc megy érte,megcsinálod nagy nehezen aztán vissza dobják h csináld újra,nem értékelhető.
Az Én dokim minden reggel meg este feljött hozzám, de hiába Ő az orvosom nem volt bele szólása a dolgokba :shock:
És teljesen kiakadtam,mert Én benne bíztam meg,És mikor Ő azt mondta haza mehetek 2 bizonyos orvos aki ott mindenbe bele üti az orrát,csak h a főnököt játszák,nem engedtek.De mikor meg kérdeztem h MIÉRT????Azt a választ kaptam a kedves Orvostól h MERT! :evil:
A dokikkal nincs baj,az beosztások nem stimmelnek szerintem.

nicike

Lányok, vagyok én is!

Babuli, megy a drukk ezerrel!!!! ++++++++++++++++++++++++ eljött a te időd, remélem!

Andi, nekem is kicsordultak a könnyeim, amikor olvastam a történeted... még jó, hogy épp nem jött és nem telefonált senki.

Bondi, nálunk is nagyon lelkes Szonja, mi is számíthatunk némi követelőző segítségre, amit majd Ő akar csinálni...
Azt kértem tőle mindenesetre, hogy ne etesse meg semmivel, akárhogy sír, inkább nekem szóljon 8)

Patr, utólag is sok boldogságot, szép közös életet kívánok mindkettőtöknek, na meg a gyerekeknek!!!! Képeket ígérél :wink:

A bölcsis néniket nem tudtam kiosztani, mert nem volt ott az a veszekedős csaj, de mindegy. Este láttam, hogy azért nincs baja a gyereknek, csak visszajátszotta valószínűleg, amit ott lát. Hát ez van, utánozza a bölcsis néniket is, ugye... Rájöhetne a csaj, hogy a saját szavait hallja vissza!!!! A homokevést is tuti látta valakitől, mert még SOHA nem csinálta. De így legalább Szonjával is volt miért ordítozni a bölcsiseknek...

Én ma még nem szültem, és ez már jó hírnek számít :D
Szombaton nagyon megdöbbentem a nyákdugó láttán (Tappancs, szívesen átengedném most neked ezt az élményt), Szonjával is hamar elment, de két héttel utána azért szültem.
És az még nekem mindig korai nagyon!
Július 1-ig maradj még velem, Nándika, kérlek,
kérlek...

KépKép
szkagi

Sziasztok!

Tegnap totál elhavazódtam, mostanra olvastam vissza.
A 17 hónapos, akire 5 órn át vigyáztam egyébként egy tündér volt, semmi gond nem volt vele.

Csilla! Nagyon gratulálunk Bogátához!!!

Kata! Szerintem jók ezek a méretek és örülök, hogy alapvetően minden ok Dórikával. Mi különben szívesen adunk pár grammot ha gondolod.... :D

Babu! Hajrá!

Andi! Én is nagyon köszönöm, hogy leírtad és örülök, hogy alapvetően jól vagytok! Tényleg nagyon édes pici leány!
A masszírozás és tornáztatás sokat segíthet a hasfájáson!

Hene
! Gergő annyira édes, kis csibész arca van! Örülök, hogy jól vagytok!

Bondi! Isten éltessen!
Hajrá a pakolászáshoz!

Viki!!!!???

Tegnap beszereztük a mellszívót és a kölcsön babakocsit! Peg perego, nem egy mai modell, de jó kis tereprevaló!
Most sterilizálok, mosok, lassan minden komplett lesz... Olyan jó érzés!

Kép
andkata

Ági!

Ja, elfelejtettem: szegén Szonja kicsit biztos meg van azavarodva aaz új helyzettől. Azért jó lenne, ha beszélnél a csajjal, ha sikerül! Gondolom nincsenek nagy türelemmel a gyerekeke iránt....

Remélem Nándi még marad egy darabig!!!!

Kép
andkata

mármegint mindenki lelépett

kezd elegem lenni a munkából. Én is akarok ebédidőben ebédelni, utána pihenni, kicsit sétálni, olvasgatni, babaruhákat mosni, vasalni, a kislányommal játszani, játszóterezni...

reggel kicsit megtologattam a lányom a babakocsi rácsos aljában (elég régi típus, fém kosara van alul, elbírja még Szonját is), nagyon élvezte! Bár azt mondta: gyorsabban!!!! 8)
de egy pingvintől ez is szép teljesítmény, asszem. Térdtől már inkább összeszorítom a lábam, akármit csinálok :roll:

KépKép
szkagi

Potyka! Vagy esetleg aki tud válaszolni! Caulophyllumból nem kaptam CH 30 asat, hanem az van ráírva, hogy D30. Mi a különbség? Egyáltalán ugyanaz a kettő? A gyógyszertárban azt mondták, hogy ugyanaz, csak ez a cég Dvel jelöli a hígítást. Tényleg így van?

Kép
szly27

Andkata,
megpróbálok majd beszélni a lánnyal (30 éves, és egyébként van gyereke, már láttam!!!), mert ez így tényleg nem jó hosszútávon sem. Csak nem akarom, hogy a gyerekeken álljon bosszút (kiabáljon velük az anyjuk miatt). Úgyhogy majd valahogy ügyesen akarom neki mondani, hogy akár szeretgethetné is ezeket a csöppségeket...
ők annyira hálásak minden kis kedvességért, mint egy kis falka kutyakölyök.

Ha meg nem bírja a gyerkőcöket, miért ment bölcsisnek????

(ilyeneket mond: összeszaroztad a segged... b@ssz@ meg... :shock: :shock: :shock: :shock: ) - ezt konkrétan hallottam!
és persze ezeket szépen mind visszamondja a lányom
és amióta ő van, érdekes módon állandóan bünteti a babáit Szonja (kiabálja: most büntetésben vagy!!!!)

mi ezt SOSE mondtuk neki

KépKép
szkagi

babuliról semmi hír?

d.dodó

Sziasztok!

Babuli drukkolok, remélem tényleg már csak Szabi babával jössz! :)

Muffin neked is drukk a vizsgához! De szerintem neked tuti hogy sikerül!

Olyan meleg van kint, igazi nyári idő, kikéne menni egy kicsit napozni. De nem sok kedvem van semmihez se. :?

Kép
linda24

Ági, ez nagyon durva....

Kép
andkata

(ugye, durva? Hát ezért borultam ki tegnap...)
az orrom is vérzik, meg annyira sajog belül

Muffin, drukkolok ám neked is, hogy ne valami hülyével hozzon össze a sors a vizsgán... más bajod nem nagyon lehet, remélem 8)

Bár a tesóm, szintén amcsi jogsival hazajött Amerikából, és totál meglepődött néhány dolgon. Például hogy az egészen kisméretű behajtani tilos tábla is igazi, és nem csak viccből van kitéve az utca elején...
meg hogy milyen sokan jönnek szembe az utakon (ott ugye autópálya szinte mindenhol)

simán felment egy autópálya-lehajtón :roll:
(de nálam így is jobban vezetett - akkor legalábbis)

De tudom, te itthon élsz, úgyhogy rutinosan venni fogod az akadályokat!!! Azért hajrá, hajrá!!!! Nehogymármegbukj!!!!

Babuli, te meg adj hírt!!!! Ha nem jelentkezel, azt hiszem, szülésben vagy!!!!

KépKép
szkagi

Babuli megy a drukk!!!++++++++++++++++
Ági ez nagyon durva! Miért nem szóltok valakinek, a fő gondozó néninek!?
Megyek pihizni, mert napok óta nem tudok aludni, és nagyon fáradt vagyok. A vérvételen is majdnem elaludtam!

Kép
dittke

sziasztok!

Megjöttünk, Győrben voltunk, a gimnáziumba beíratni a lányomat.
Utána vásárolgattunk, most meg nagyon fáradt vagyok. a lábaim a szokásos... szóval már én is nagyon terhes vagyok...

Viki!
A történetedet olvasva már indulnék is, hiába voltak aggasztó részei, nagyon szépen leírtad. Köszönöm.

Muffin!
Drukkolok a vizsgádhoz, biztosan sikerül, hiszen rutinos sofőr vagy!

Babuli
?????????????????????????????????????
Drukkolok, hátha!!!+++++++++++++++++++++

Ági!
Durva, amit a gondozónőről írtál, és bemártanám a felettesénél. Ilyen ember nem való ilyen pici gyerekek közelébe. (Más anyukáknak nincsenek hasonló panaszai?)
a nyákdugó miatt részvétem, Nándi még tényleg maradhatna egy kicsikét... :roll:
Reméljük, még fog is! :wink:

Tegnap este én is azt hittem megszülök, összevesztünk apával, és annyira felhúztam magam....
Hiába, hisztis vagyok... :oops:
Én is egyre nehezebben viselem magam. Pedig a dokitól hazajövet olyan jó kedvem volt, aztán egyszerre csak elszállt, és cirkuszoltam mindenen.
Sajnálom, egyszerűen már nem bírok magammal. Szeretem a pocakomat, szeretek kismami lenni, de a vele járó kellemetlenségeket egyre nehezebben viselem. Rosszul vagyok tőle, hogy minden háromszor annyi ideig tart, hogy nem tudok lehajolni, hogy nem tudok már pihenni, mert sehogy sem jó... Folyamatosan álmos vagyok...

Na, jó, nem részletezem, valószínűleg ti is ugyanezekkel a problémákkal szembesültök nap mint nap.
Vendég

Babu: nagyon szorítunk neked!

Bondi: Boldog szülinapot kívánok!

Ági: beszélj azzal a kis Nándi babával!

Na ma voltam a házidokinál táppénzpapírért (és remélem én már nem megyek többet, majd anyu vagy a férjem elhozza szülés után az utolsó adagot!)
Utánna voltam a munkahelyemen leadni.
Majd sikerült a választott szülésznővel találkozni (mostantól ő csinálja a ctg-t a szülőszobán) hát hogy őszinte legyek eddig lent a másik helyen kevesebbet kellett várni. Ma irtó nagy pörgés volt, a kimamaik a folyosón vajúdtak, volt akit kiraktak a szülőszobáról egy kicsit mert az ő szülése nem haladt annyira és közben valakinek meg beindult!!!!!!!!!!!!!!
Elég durva volt!
Én valami csendes időben szeretnék szülni mert ez a diliház......
Szóval beszélni tulajdonképpen nem tudtunk, azt mondta majd legközelebb jövőhét szerdán.
(ha addig meg nem szülök) bár ennek semmi jele egyenlőre.
Azért irígykedtem a szülésre váró mamikra ám!!!!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?