A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Judit18
Megkérdeztem a gyerekorvost az itatással kapcsolatban. Azt mondta babatea vagy édeskömény tea 2-3 dl-hez egy kávéskanálnyi cukor nyugodtan mehet. Az a lényeg hogy ne legyen agyoncukrozva. Nincs szabály hogy mennyi folyadékot ihat az etetések között. Annyit amennyit ő kíván, de ne lakjon jól vele.

Laevolac: Minden nap adhatok neki? Eddig minden nap kapott 2-2 ml-t és minden nap 2x volt is széklete rendesen.Lehet h. elég lenne napi 1x adni neki?

Kép
cicuka78

Már olyan rég volt táblázat feltöltve... nagyon sokan lennénk, ha mindenki írna nekünk...
Akinél valamit elírtam, jelezze, hogy ki tudjam javítani! :)

KépKép KépKép

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok!

Hajhullás: nekem is ömlik :( . A fodrászlány, akihez járok, kérdezte múltkor, hogy szedek-e Elevitet. Hát én terhesség alatt sem szedtem, most meg igyekszem nem növelni a tonnáim számát. Szóval, szerinte nagyon jó, neki egyik gyerek után sem hullott a haja.

Hajrá Jim, sokat gondolok Rátok!

Linocs, tök jó, hogy már eszik Fruzsi, nem csodálom, hogy kiborultál!

Niki, de jó, hogy meg volt a keresztelő, mi augusztus elejére terveztük, de még nem is beszéltünk Gyuri Atyával (Ő adott minket össze). Egyébként a felnőttek megkeresztelése nem is olyan egyszerű dolog. A barátnőm férje nem volt megkeresztelve, így azt mondta a pap, hogy anélkül meg nincs egyházi esküvő. Szegénynek szombatonként kellett járni valami felkészítőre, tán még most is tartana, de mivel megvolt az esküvő, gondolom a foglalkozásra járásra való tekintettel mégis összeadták Őket, szóval, szerintem már nem jár, és lehet, hogy nincs is megkeresztelve :oops: . Azért megkérdezem, hátha jó nagy hülyeséget mondtam :oops: (de nem hiszem).

Kép
kikó70

Ja, és még a hajhullásról, a reggeli felkelés mindig úgy kezdődik, hogy párna és hálóing hajatlanítás, majd vállak jól megnézése, hogy biztos nem maradt-e rajta hajszál, utána csak a gyerek kézbevétele. Már Zalán is megkóstolta a hajamat, pedig az enyém fel is van fogva.

Kép
kikó70

Melinda, de jó, már én is készülök, hogy megnézem a Szex és New Yorkot, pont tegnap beszéltük Endrével, hogy hogyan tudnánk kivitelezni. Amikor ment a tévében a sorozat, azt is szerettem, engem mindig olyan jól kikapcsolt. Valahogy úgy lesz, hogy egy hétvégén bemegyünk Pestre, és amíg én mozizom, Endre elsétálgat Zalánnal. Nem szívesen bízom még másra, Endrét meg nem érdekli a film, úgyhogy szerintem ezt a közeljövőben meg is lépjük.

Kép
kikó70

Kikó, én szedem az Elevitet naponta és mégis hullik. Most azt gondoltam, hogy felváltva fogom inni esténként a vas, kalcium pezsgőtablettát.
Keresztelés nélkül tuti nincs esküvő, biztos meg lett keresztelve. Pl. a felnőtteket a húsvét szombati szertartáson belül szokták keresztelni.

KépKép
KépKép
mni

Ezek szerint Zalán már szeret sétálni?

KépKép
KépKép
mni

Niki,
igen, ez dilemma, tényleg korán kezdődik az előadás.
Szuper, hogy Lilla ilyen jól bírta a keresztelőt. :)

Szilvánusz,
ez jó, hogy ugyanolyan ruciban altatunk. :D

Linocs,
nagyon örülök, hogy Fruzsi jobban van! :)

Tündérmanó,
ez jó hír, hogy Rékának nem a pocija fázott meg! :)

Bea,
köszi a tippet a hajhullás ellen!

Panny,
nos, igen, ilyen vagyok. Szeretek utánajárni a dolgoknak, zavart, hogy mitől fintoroghat a lánykám. :roll: :)

Cicuka,
jobbulást Kristófnak!!!

Kikó,
ha szeretted a sorozatot, akkor tuti fog tetszeni! :wink: :)
Elevittel én is úgy vagyok, hogy inkább nem szedem, mert híznék tőle.

Lányok, megnyugtattatok, hogy többeteknek is hullik a haja...ez persze szörnyű, de ez van...asszem én vágatok belőle.

Melinda

Kép
melinda80

Kicselezem a fiatalurat. Csak akkor indulok el Vele, ha már dörzsölgeti a szemét meg ásítózik. Illetve, csak akkor rakom a babakocsiba. Most is már 1 óra óta alszik a teraszon. Amikor ébren van, nem tudok mást csinálni, csak Vele lenni. Nagyon igényli!

Kép
kikó70

sziasztok!
most végre itt vagyok rendesen.
:)

JIM +++++++++++ megy ezerrel a drukk ++++++ majd gyere és mesélj!
szval nemhiszem, hogy a második császár a gond, lehet hogy valamiért az orvosod csak ijesztgetni akart, vagy speciálisan Neked szólt. szval Anyukám anno mindhármunkat császárral szült és nővérem születése után 2ésfél éven belül született az öcsém, azaz kb egyév kéthónapra jöttem én és újabb egyév kéthónapra az öcsém. Nem mintha hűdejót tett volna a szervezetének ez... szval nemhiába nem ajánlják. Én is tervezek még min 2 gyermeket, de nem 1 éven belül. de majd meglátjuk.... bogyót én sem szedek már egy ideje elvből, mi gumizunk.... :roll: :roll:

Pepika, Mni, én is sokat törtem a fejem az ajándékon, aztán egy nem olyan nagy ötlet lett, de azért örült neki. Ikeás kisvasút ;) majd Máté eljátszik vele, de addig esetleg Marci ;) azzal a címszóval, hogy maradjon mindig ilyen gyermek. Meg kapta ezt a talp-kézlenyomatott... Ennek nagyon örült, csak sjanos kicsit betöredezett... meg még valami meglepi volt neki. írtam az otthoni családnak-barátoknak, hogy küldjenek képeslapot, mert milyen jó lesz, hogy kinyitja a postaládát és soksok képeslap ott figyel neki. És bejött. a hamarabb megérkezett lapokat elraktam és ma reggel visszacsempésztem, míg ő fürdött. és megkértem, hogy hozza már be a postát, mert szerintem jött számla de nincskedvem kimenni érte. És tökre örült neki :) összejött 10-12 lap. Gyanítom lesz még 1-2 ami késik. de így is tök szupi volt!

reggeli... hát igen ;) kicsit laktató és nem éppen fogyókúrás de fincsi... ma is azt kért reggelire :)

Eszembejutottak ám az éppen akkor keresztelt gyermekek szombaton ;) várjuk a képeket!
Évi, mizujs, hogy vagy? sokat sokat gondolunk Rátok! ++++

katolikuséknál ugye elvben igenis "kell" egyházi adót fizetni, csak nem jön az adóbehajtó, hanem rád van bízva, hogy mikor és mennyit fizetsz. Szerintem nem akkora gáz, hogy ha igénybe veszed a "szolgáltatást" akkor fizetsz is érte. Amúgy itt Svájcban máshogy van. nyilatkozol, hogy milyen vallású vagy és a fizudból alapból levonják az egyházi adót, aztán max visszaigényled! ez furibb nekem.... :roll:
még egy dolgot a keresztelőről, aztán abbahagyom, tuti ;) szval én azért tartom fontosnak, azaz egyetértek a kívánalmakkal, hogy a keresztszülő gyakorló hívő legyen (szándékosan nem katolikust mondtam, Máté leendő keresztapja pl református;)) , mert elvben arra hivatott, hogy ha azt látja, hogy a szülő nem teljesíti a hitbeli nevelést, akkor megtegye ő. És hogy példa legyen. Nyilván nem a "vasárnapi keresztényekre" gondolok. De akkor tud példa lenni és tanítani, ha maga is megéli a hitet. Persze magyarázok én itt, akinek a bérmaanyja nem szokott rendszeresen templomba járni...(én választottam és tudtam ) ... szval tudom én,hogy nem ezen dől el, de elvben jogos elvárás lehet... szerintem ;)
na mégegy, Kikó hozzászólásával kapcsolatban:
szval az egyházi esküvőhöz,elég ha az egyik fél van megkeresztelve (tuti, nálunk is ez volt), de akkoris kell felkészítőre járni, nem lehet, hogy olyanra járt a barátnőd meg a férje? és valóban a felnőtt keresztelés egészen sokáig minimum egy éves felkészítő kellett hogy megelőzze. Ez most változott, állítólag már nem kötelező, de a legtöbb helyen maradt ez az úgynevezett katekumenátus, így hívják ha jól tudom azokat akik keresztségre készülnek. Ezt most csak onnan tudom, mert Marci sincs megkeresztelve és Máté keresztelője kapcsán rákérdeztem Gáboratyánál, aki minket összeadott, hogy mennyi idő egy felnőtt keresztelő előtti felkészítés. és ő mondta...

Kmanna, pocakosan egyszer én úgy sütöttem tortát, hogy elsőnek véletlen kiborult a nyers tészta, így a fele odalett, majd a diódarálás nem sikerült, végül nem diós lett csak kakaós és amikor kisütöttem nem jött fel... azért elfogyott.... két nappal később, amikor a receptet mondtam másnak akkor esett le, hogy kimaradt a sütőpor ;) szval én is jártam már így :lol:
Naggyon vagány a motoros kép! én mondjuk félnék, de tök tuti!!!
(és milyen vékony voltál!! ;) )

Petramama, ne aggódj, vannak sokkal rugalmasabb papok. Pl én felhívtam a mienket, hogy akkor júli 12 de mi csak 10dikén mennénk haza. mondja jólvan. mondom, kell-e bármi papír, akár a keresztszülőktől. mondja nem kell. ;) Mondjuk már egy jóideje ismer engem, ezáltal Marciról is hallott már, és ő adott minket össze :) (Kmanna, Bosek, motorozik ;) ) de ehhez télleg kell, hogy ismerjen minket :)

Cicuka! egy tapasztalat: ugye mi eddig azért fektettük le 11 körül, hogy ha akkor kezdi a nagy alvást tuti tovább alszik, ami olyan 6körüli volt. Namost a hétvégén úgy adódott, hogy 8ra értünkhaza, a fiúúúmár nagyon éhes volt, mondtam Apának akkor gyors fürdés és utána szopi és alvás, mert ha most eszik akkor nem keltem fel 11kor fürdetni. És csodák csodája aludt fél5ig. 10től. Úgy hogy előtte a délutánt szinte végigaludta (mert kirándultunk kendőben volt... ) erre tegnap is kipróbáltuk, negyed9kor fürdetés és ma aludt háromnegyed6ig!!! szval szerintem nem biztos hogy érdemes 11kor felkelteni enni...
gratula a hasraforduláshoz!!!
Jobbulást Nektek :( :( szegény, nagyon nem lehet egyszerűűűű!!!

amúgy ezzel a korábbi mosdatással megjártam... így pont lemaradok a meccs nagy részéről... (tudjátok, aki 1 órán keresztül szoptat...) tvzni közben nem merek, de laptopon követem az eseményeket... na majd a negyed/elő/rendes döntőkre kitalálok valamit. pl Apa szoptasson ;) :lol: :lol:
/nálunk én vagyok a nagyobb footballfun... /

Juj lányok irigy vagyok a moziért ;)

Bosek, szuper, hogy eltudtál menni! bár az elázásért nem irigyellek, ugye nem lettetek betegek?

Lusie!!!! dejó, hogy tudsz jönni :)
Nagyon aranyos Peti!!! mekkora.... de egyáltalán nem kövér hihetetlen!!! És Olcsi is... és olyan jó vékony vagy!!! gratula!

Ezek a nagy zsugázó apukák... már most kezdik a gyerkőcök tanítását... :lol:

tudom, jó későn, de én néha elmerengek, hogy én még olyan gyermeknek érzem néha magam és hogy vajon mindent jól csinálok-e, hogy csak nem rontom el ezt a csöppséget... mert annyit mosolyog nevetgél és csudaaranyos... és én vele nevetek és szeretem, de nem érzem magam annak a komoly szülőnek... :roll: :roll:

Zsu, persze hogy hiányzol!!! csúúúúnya UPC... brrr, és még a T-bunkókat szokták szidni.... brrr

Melinda,szegény máris menses... :roll:
hajhullás nekem is van, állítólag normális, én is mindig Máté kezéből szedem ki.... és ilyenkor örülök, hogy rövidre vágták :lol: :lol:
jaj, szegény kicsi Dóri, remélem szép időtök lesz hogy hosszan tudjatok sétálni és tudjon aludni. és remélem hamar befejezik a felújítást....

Szilvánusz jobbulást!!! ne is mondd a meccset, én csak laptopon olvastam online.... igy is izgi volt... szegény cseh kapust sajnálom....

Linocs, tényleg örülök, hogy jbban van Fruzsi...
érdekes ez a kádas úszás dolog. én is ezen gondolkodtam, hogy előtte itthon kipróbálom a kádban élvezi-e a lubickolást...

Tündérmanó, gratula Ádám eredményeihez!!!

Panny, azt mondod elég három fiú? :lol: :lol: asszem el tudom képzelni, hogy elég... ;)

Márti, télleg őrült figurákat tudsz felrakni.... :)

Mni, köszi a táblázatot, épp elgondolkodtam,hogy végül mennyire aktualizáltam a nálam lévőt.... ;)

rendes kis porontyom van, engedett végig írni... pedig 1 órája írok... ő meg másfélórája alszik... ;) lassan ébredhetne enni... :roll:
vidám napot!

Kép

Kép
kolyok28

bocsi, írtó hosszúúúú lettem.... :roll:

Kép

Kép
kolyok28

Niki,
28 év és 55 cm, ami kimaradt.

Kép
marla singer

Kölyök, esküvő előtt mi is jártunk felkészítőre, amit én pl. nagyon szerettem. A barátnőmék is jártak, de a férjének még a keresztelés miatt is külön kellett járnia. Ez biztos!

Kép
kikó70

Kölyök,
megható lehetett, amikor azt a sok képeslapot meglátta a postaládában Marci! Nagyon jó ötlet volt! :)
Szuper, hogy olyan sokáig aludt éjjel Máté! :)

Délelőtt lementünk sétálni, dél körül hazaértünk, akkor nem fúrtak. Evés után simán elaludt Dórika, aztán csak 3-kor álltak neki megint fúrni, de nem keltették fel Dorkát. :)

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Latom ez a kereszteles dolog nagyon felkavarta a topikot :) , erdekes, h minden pap mashogy velekedik :roll: , a mi papunk azt mondta, h o siman megkeresztelne Leont, annak ellenere, h apja muzulman es nem vagyunk hazasok, o azt mondta, h a pici errol nem tehet es vegulis igaza van! Bar apja azon a velemenyen van, h majd a gyerek maga valasztjon vallast, en azert egy honapos koratol hordom minden vasarnap templomba.... amugy Kolyoknek igaza van, eleg ha csak az egyik fel kereszteny es lehet templomi eskuvo :wink: !

Lusie! Mekkora fiad van :shock: ! De gyonyoru, hiaba egy pasi legyen pasi :wink: ! es nagyon jol nezel ki!

Jim! nagy nagy drukk! hianyoztal, tudom, nem is irok ide, de olvasni mindig olvasok :) ! a bio gyumolcsok ill a moshato pelus temaban teljesen egyetertek!

Mni! tegyetek fel gyorsan keresztelos kepeket a kishercegnorol!

Kolyok! Meggyogyult Mate? en is mindig huztam Leon fekteteset 10-11re, de a heten magatol bealudt a torpe 8kor es nem lehetett felkelteni es igy is reggel hetkor kelt, majd 10perc szopi es aludt tovabb 9-10ig! csaszaros dolog meg erdekes, itt is azt mondjak, h inkabb ne 1evig, de anyukad az elo bizonyitek, h minden rendben is lhet, csak sajnos ott van a kockazat(viszont ez mindig van :roll: )!

Melinda! Menses :shock: ?! jajj, ez az egy dolog hihetetlenul nem hianyzik meg :lol: !

Linocs! Szuper, h Fruzsi jobban van!

Mozizni en is mennek, csak dilemmazom, h hogyan, mert Leon hihetetlen jo baba es igy apja egesz nap elvan vele, eleg ha megszoptatom a tobbit o is eltudja vegezni, de ha delutan 1kor akarok menni, akkor hazakell jonnie a munkabol, aztan a delutaniak meg nem jok, mert ugye foci es az este 10orai meg hat..., vhogy ahhoz nincs kedvem!

foci! a tegnapi meccs hihetetlen jo volt :D !

Kép Kép
rima

Lilla a kis minden iránt érdeklődő és Lilla a dzsungelben édesdeden alvó:

Kép

Kép

feri (mni)

Néhány kép a keresztelő kapcsán:

Kép

Kép

Kép

feri (mni)

Jöttem egy kicsit panaszkodni... :oops:

Majd elalszom, mindkét gyerek kukorékolt éjszaka, Laura fél 7 óta fent van, egy szemet sem aludt, most is itt ül az ölemben, mert már leszakad a karom a hordozástól, ringatástól.. Hogy miért van nekem két ilyen nemalvó gyerekem??? Semmit nem lehet tőlük csinálni napközben, mármint házimunkát. Hetek óta nincs rendesen kitakarítva, 20 részletben csinálom, úgyhogy átlagosan állandóan kosz van.
Próbálom Kriszt megfűzni, hogy legalább kéthetente jöjjön már egy takarítónő, mert utálom, hogy ha körbenézek, akkor mindig azt látom, hogy ezt vagy azt le kellene takarítani, de sajna az építkezés miatt nem állunk túl jól, úgyhogy nem túl lelkes az ötlettől. Jófej, nem neki kell takarítani!
Most még ráadásul az építkezést is intézem, úgyhogy ha a nagymamik nem segítenének, akkor azt sem tudnám csináni. Pl. 2 napja bronz színű kilincset kutatok a neten.

Áááá, fáradt vagyok, aludni akarok, és még a múlt heti vasalnivalóval sem végeztem, amihez még 5 ing jött közben...

Kép

Kép
mzx

Judit18, nálunk a kivitelező hozta a saját embereit. Társasházi lakást veszünk, csak az anyagok jó részét mi hozzuk, így az embereivel külön meg kellett egyezni a plusz dolgokról. A parkettást, a klímást, az asztalost és az ajtós céget szereztük mi, de még nem tudok nyilaztkozni róluk, mert még egyik sincs kész.

Kép

Kép
mzx

Beszéltem a barátnőmmel, mert nagyon kíváncsivá tett ez a keresztelős dolog. Igen, jól tudtam, az a pap, aki Őket adta volna össze, csak a férj megkeresztelése után vállalta volna a pár összedását. Valóban, ahogy írtátok is, az egyik fél elég, ha meg van keresztelve, de ez a pap elég konzervatív, és feltételül szabta ki a férj megkeresztelését. A srác járt is egy darabig, aztán már nem, és azóta sincs megkeresztelve. Viszont egyházi esküvőjük volt, találtak olyan papot, aki ugyanabban a templomban összeadta Őket.

Kép
kikó70

A keresztelővel kapcsolatban felmerült bennem néhány gondolat, melyekkel remélem senkit sem fogok megbántani. Szerintem csupán azért senki se kereszteltesse meg a babáját, mert az olyan trendi, illetve mert a szomszédéknak is most volt a keresztelője, és az olyan szép volt (a külsőségek miatt). A keresztelő szerintem rendkívüli fontossággal bír, de csak és kizárólag akkor, ha a szülők és a keresztszülők pontosan tudják, hogy ezzel mit vállalnak. Konkrétan azt vállalják, hogy gyermeküket, keresztgyermeküket az egyház törvényeinek megfelelően fogják nevelni egész életükön át. Ez bizony nem könnyű feladat, sőt!

Furcsának tartom továbbá, hogy sokan úgy várják el az egyház szolgáltatásait, hogy nekik amúgy gyakorlatilag semmi közük a valláshoz, és ha ne adj Isten az érintett atya valamit kérdez, vagy kér a keresztelő kapcsán, azt egyből sértésnek veszik. Lehet, hogy nem teljesen analóg a példa, de azért leírom: én immár három éve vagyok a Ford Mondeo klub tagja, Nikivel és most már Lillával is járunk az összejövetelekre és aktívan részt veszünk a klub élet mindennapos dolgaiban. Amikor már egy éves múlt a tagságom, ennek szerény elismeréseként klubtagsági kártyát kaptam, melyre büszke vagyok, és amely bizonyos kedvezményekre jogosít fel. Na most a klubban nem egyszer fordul elő, hogy bejelentkezik egy-egy vadonatúj tag, és a fórumon gyakorlatilag már az első hozzászólásában klubtagságit követel magának. Noha azt sem tudja a többi tag, hogy kicsoda, micsoda, honnan jött, merre tart. Ilyenkor kicsit érdemes lassítani, nem kapkodni, és higgadt fejjel gondolkodni, alázatosnak lenni.

Továbbá azt az érdekes jelenséget vettem észre, hogy fordított arányosság tapasztalható a vallásosság mértéke (neveltetés, templomba járás, imagyakorlás, stb.) és az éppen aktuális egyházi szolgáltatás helyszínének mérete és pompája között. Konkrét példa volt néhány éve, hogy az egyik leginkább nyíltan vallásellenes honatyánk a budapesti bazilikában tartotta az esküvőjét. Kérdem én: hogy is van ez? A katolikus vallás tanítása alapján élők (ide sorolom magamat és kis családomat) általában inkább a halkszavú, türelmes, szelíd emberek közé valók, de ettől még nem hülyék, és van egy bizonyos kialakult értékrendjük, amely mellett igenis kiállnak. Természetesen a papok is emberek, nekik is lehetnek nehéz napjaik, de könyörgöm, míg mások szemében a szálkát is észrevesszük, a sajátunkban sokszor a gerendát sem látjuk.

(mint azt az elején már írtam, remélem senkit sem bántok meg a gondolataimmal - a mi keresztelőnk tegnap volt és minden tekintetben remekül zajlott, Isten egyháza pedig egy pici Lilla babával gyarapodott) :)

feri (mni)

Sziasztok!

Megjöttem Szegedről, túl vagyok az utolsó vizsgán is. :D :D :D :D :D :D :D

Szóbeli volt és 5-ös lett :!: :!: :!: :D :D Sajátos nevelési szükségletűek pedagógiája.

Nanó még egyszer köszi a segítséget!!!!!

Nagyon fáradt vagyok, nem reagálok most. Végre a gyerekeimmel is tudok majd törődni , már olyan bűntudatom volt.
Nimi 11.30-kor evett, 5 -re értem haza, és addig nem evett. Fél 2-től aludt 5-ig. Milyen kis okos, a kis drága. Tündér!!!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Na akkor énis.
Én nem voltam megkeresztelve és a bátyám sincs. Ettől függetlenül ismerem a Bibliát valamelyest (mert elolvastam önszorgiból) és hiszek Istenben. Amikor házasság előtt álltam a párom egyébként húsvét,karácsonyi keresztény szülei miatt megkeresztelkedtem gyorsan, hogy legyen egyházi esküvőnk, amit én nem bántam, de magamtól nem ragaszkodtam volna hozzá. Utólag nagyon örültem neki mert evangélikus szertatás volt és gyönyörű és nagyon jófej pappal aki végre nem marhaságokat hordott össze, hanem irtójó útravalókat adott.
De vosszatérve a keresztelőmre, az én drága jó Ödönömet akkor láttam életemben először, azt sem kérdezte hiszek-e Istenben, tudok-e imát stb., de azt megjegyezte, hogy egy üveg vilmospálinkát szívesen elfogadna cserébe, hogy ő ilyen rugalmas volt. Hát így lettem én 2 éve református.

Most pedig nagyszülők megintcsak szeretnék a keresztelőt, erre akit választanánk keresztszülőnek, egyik sincs megkeresztelve. Kérdem én akkor meg tényleg mi értelme? Kicsit képmutatásnak érzem az egészet ezért én nem is ragaszkodnék hozzá. Attól még persze szépen, erkölcsösen, megfelelő értékrend szerint próbálom nevelni, de könyörgöm mégegy imát sem tudok.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

most látom Levi ma 2,5 éves!!! :D :D :D Szégyen hogy ez nem jutott eszembe, a vonalzón kell hogy észrevegyem :oops: :oops: :oops:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Linocs, örülök, hogy jobbanvagytok, kemény lehetett. De az első akadályz szuperül vetted :lol: .
Jim, hajrá ma du. Csaszi után, sima szülés után is illene az ember lányának úgy msáfél évet várni, mielőtt túlterheli a szervzetet, de olyat, hogy nem lehet megtartani, nem hallottam, sőt ismerős két gyereke között egy év van, és az első csaszi volt, másodikkla épp hogy beértek a kórházba, kilőtt, simán született. Azóta van harmadik, ő is simán született. :lol:

Nem vagyoka csúcson. :cry: Ill. hirtelen túl nagy kihívás a vakáció, háztartás kombináció.

potyka

hi, megjöttem. rohadt fáradt vagyok, csupán fél 2-től fél 5-ig tartott a tárgyalás. Martin közben éhenhalt majdnem.
majd mesélek, köszönöm a drukkokat, kikó köszi az sms-t is, csak még nem volt erőm visszakapcsolni a telefont.
az ex jól felhúzott, de azért nekem is sikerült őt felidegesítenem. a köv. tárgyalás október 16-án lesz, de kértünk ideiglenes intézkedést.
köszönöm mégegyszer, puszika nektek
Vendég

Jim, nem csodálom, hogy elfáradtál, 3 órás tárgyalás... nem semmi!
Juditkecskemét, gratulálok a vizsgáidhoz! Szuper ügyes voltál! Ez volt az utolsó vizsga, ugye?

Képzeljétek, elmentünk Ferivel biciklizni! :) Az első 500 méter után már kivoltam... ilyenkor mindig morgok, hogy nem az Alföldön lakunk. :) Végül 6 km-t tekertünk, ami nem sok, de két év után bőven elég volt. :)

KépKép
KépKép
mni

Jim, azért majd mesélj még hogy miben maradtatok. sajnálom, hogy megint felhúzott...

Linocs, persze én is rájöttem, hogy szerdán mennék a rómaira miután bejelentkeztem, de végül minden úgyis sztorno, mivel Eszter köhögésére megállapított az orvos, hogy piros a torka valami vírust kapott el úgyhogy egyelőre nyugi van, nem ugrálunk sehova.
sokat nem tudunk tenni, Cebiont kap, hogy erősödjön és Nazivint ha nagyon betaknyolódna.
meg persze megint kiütéses amire annyit tudtak mondani, hogy hajlam, kenegessem valami gyógyszertári kevert krémmel meg zsíros testápolóval. ez van...

amúgy azt mondta, hogy az úszással is várjak amíg meg nem kapta még a 4 hónapos oltásait is ami a csúszásunk miatt majd kb 5 hónaposan lesz. úgyhogy akkor visszatérünk a témára

Niki, Lilla egy kis tündér ebben a ruhában!
és ilyen polót is kapott a templomban? nagyon érdekes, még soha nem láttam ilyet!

Kölyök, tök röhej de én még lassan 34 évesen és azon mélázok hogy elég érett vagyok-e a gyerekvállaláshoz. szerintem vagy született anyatípus az ember, vagy egyszerűen beleedződik és így válik anyukává. asszem az utóbbi vagyok, de azért élvezem

nálunk nem sok választás van keresztelő ügyben mivel Attila családja elég vallásos és ők ragaszkodnak hozzá. és mivel ő is hívő ezért én nem fogok akadékoskodni bár lehet, hogy inkább rábíznám a döntést mert jómagam bizonytalan vagyok....

egyre inkább parázok a szombati nyaralás-indulástól.
szerintem sansztalan, hogy beférjünk a kocsinkba.
anyósom is jönne, de őt már átpateroltam papámhoz, mert hozzánk nem fér be.
így is tök nagy változás lesz Eszternek, azt akarom, hogy minél több megszokott cucca legyen körülötte, úgyhogy jön a játszószőnyege, a gumiszőnyege, az összes játéka, a pihenőszéke, a mózes stb. stb. stb..... még a kádján is gondolkodtam pedig van ott is kád....
na jó lehet, hogy túlzásba viszem....

ja és a kardinális legnagyobb problémánk - hogyan nézzük az EB-t Zánkán, mert nincs ott TV!!! úristen!!! :)
szóval még lehet, hogy valami TVt is kell szereznünk, de így is csak az egyik meccset tudja Attila élőben nézni, mert m2 csak kábelen jön be. szóval érdekes lesz
de remélem a Zánkai strand lángosa (ami isteni!) majd kárpótol :)

tuti most fogyok majd le, már látom :)
ma volt egy szomorú találkozásom tavalyi fürdőruháimmal :)
hát rámjönnek csak itt-ott kicsordulnak dolgok (sajnos nem mellben) még lehet, hogy nézek valami palástolóbbat a héten

viszont már rendeljük a mobil-internetet szóval nem maradok le semmiről !

KépKép
judit18

Niki, mikor tekersz át Ürömre ? :)

Múltkor Attila is azzal viccelődött, hogy miért nem futok el az Auchanig meg vissza, az csak 8 km! :)

KépKép
judit18

Sziasztok!!

Csatlakozhatok hozzátok?

A kisfiam március 7.-én született, igaz kicsit hamarabb a vártnál, de minden rendben van. Megpróbálok visszaolvasni, hogy képben legyek. :D
cipo5

Judit, igen ez egy kis keményített ing. Még én sem láttam ilyet, de nekünk is nagyon tetszett. :) Biztos solymári szokás. :)
Ürömre? Én? Soha! Feri szavaival élve Beszari Mari vagyok, mert ahol autók vannak ott utálok bringázni... 10-es út meg elég gyilkos. Ha lenne bicikliút biztos szívesen áttekernék, de azt nem fogom megélni...
Szia Cipo! Persze, hogy csatlakozhatsz hozzánk, de a visszaolvasás már elég nehéz... A "Háború és béke" szerintem rövidebb a topiknál. :D :lol:

KépKép
KépKép
mni

Ok,akkor csak egy részét!! És nagyon fogok figyelni!! :D :D

A Solymár-Üröm utat a 10-en Én sem vállalnám be! Lassan autóval sem egy leányálom. :(

Nagyon ari a kislányod!! :D
cipo5

Szia cipo5!
Úgy tűnik, én üdvözölhetlek először a csapatban :D
Juditkecskemet, ne legyen lelkiismeretfurdalásod, nagyon nagy feladatot vállaltál magadra a sulival és a gyerekekkel! A lényeg, hogy tudod, melyik az igazán fontos...
Niki, klassz a ruhácska a felirattal és ezek szerint Ti a gyertyát is megkaptátok...
Feri, nagyon jól megfogalmaztad az álláspontodat, egyet értek Veled.
Vendég

Niki, köszönjük a táblázatot - jó látni, hogy mi is ott virítunk :D
Cicuka, nagy kitartást és erőt kívánok Neked és Kristófnak is!
Mi holnap megyünk 3hós oltásra, remélem, minden ok lesz.
Vendég

Köszönöm az üdvözlést!! :D

Ti hogy tudtatok képet feltölteni? Nekem nem sikerült,mert nagyon nagynak írja. :(

Mi csütörtökön voltunk 3 hós oltáson. Gabo elég jól viselte, bár panaszkodott egy kicsit,mert éhes volt, várni kellett és várakozás közben elaludt, úgyhogy még fel is keltették. Borzasztó. :D Éjjel volt egy kis hőemelkedése, de adtam Neki kupot és utána rendben volt minden.
cipo5

Bea, Te nem csinálsz vonalzót? Igen, a gyertyát is megkaptuk. :)

KépKép
KépKép
mni

Hogy kell beilleszteni a vonalzót?
cipo5

Judit, sajna nálunk is félig állnak a munkák, elképesztő, hogy mennyire nincs jó szakember, ill. egyedi dolgot nem szívesen vállalnak, mint pl. lépcső burkolása, mert macerás, kézzel kell, és úgy tűnik bár innen nézve egy vagyon, a szaki felől 3-5000000 Ft nem is nagy pénz.

Niki, és hol bicajoltok? Mi csak a repülőtéren, az is emelkedős, de legalább forgalom nincs. Ég is a pofám, szgeény kölkeimmel hónapok óta nem kirándulok, na da majd, ha akis versenyző már a hátamon és nem odabent lapít. :lol: Fiaim ugyanis minden sziklát megmásznának, az én szalagjaim meg alapállaípotban is túl lazák. Hát még így fellazulás idején.

Csodaszép a kicsi Lilla. Én meg sápadozok, hogy fiúcskánk lesz megint, mert anno nem lehetett ám ennyi cuki cuccot kapni a lányoknak. :lol: Na sebaj, az apja viszont büszkén vigyorog, fiúból összesítésben Ötöske a Negyedik. :P

Judit, nem kell neki annyi cucc, kicsit szelektálj!!! Neki is izgalmas lesz a környezetváltozás, és a valódi biztosnágaot nem a kiskád, hanem az anyája jelenti :lol: Mondjuk ilyenkor tök jó a bárányszőr, nálunk azon alszanak, ha valahova leteszem, tudják, az a helyük. Nme is nagyon hagyják mosni, mert annak "szagja" van. Mikor ősszel feltörölték vele Tunéziában a repteret (három óra késés és hajnali háromkor kelés) azért utána megkockáztattam egy mosást, túlélte a birka is, kölyök is. A kicsiét meg már bettettem a mi ágyunkba, hogy fészekszagú legyen majd.

JuditK, le a kalappal előtted!!!! És a féléves szülinapokat mi csak a hatodik hónapban ünnepeltük. :lol: Féltortával. :wink:

Keresztelő téma érdekes, itt nekem úgy tűnik, örülnek ha valaki beesik. Mondjuk nekünk sem volt egyházi esküvőnk (bár ref pap jött a Tanácsba), de férjem első házassága rendesen katolikus módon zajlott, és nem ő az az ember, aki majd pápai felmentésért fog folyamodni. ÍGy a srácok is reformátusok. (és most katolikus oviba fognak járni :lol: :lol: :lol: , mert oda tudtam helyet szerezni).

Jim, akkor ma mész is? Hétvégén mindenképpen megyünk, ha olyan az idő, egy napra biztosan. Majd hívlak. És annyira hittem, hogy ez bíróságból m,ár az utolsó... Nem irigykedem .

Szép napot Nektek, remélem ma elkerül ez a hormonvezérelt hiszti, amin olyan nehéz uralkodni.

Ja, és képzeljétek, végül csak megvettük nagylánnyal a kicisnek a hazahozós cuccot, sőt összegyűlt egy nagyadag hálóingem is, csak lesz szülés.... Még ráér, de azért közeledik. :lol: És tegnap az indiai boltban sikeresen vettem valami nyári kacabajkát, ami végre óóóóriási még rám is. Ok, alul lenyiszatolom, de felül még a kötő totál összekötése UTÁN is lóg. Szerencsére a 7XL helyett az 5XL-t választottam. EZ már tuti testképzavar, nem????? Viszont kényelmes.

potyka

Jó reggelt!

A reggeli rohanás lecsengett! Ádi elment judo táborba, Picur evett tisztábatettem kétszer és most úgy néz ki elalszik.
Közben kiteregettem, összepakoltam a konyhát.
Nemsokáig van pihi, mert megyünk oltásra 1/4 12-re.

Potyka
Ezt, hogy csinálod! Két babócát fogsz szülni? 10 nap eltéréssel? :) :)

Kép
Kép
tündérmanó27

csak gyors mese: fél 12-kor szopott Martin, 13-ra értünk a bíróságra, 13:30-kor kezdődött a tárgyalás, ami 17-ig tartott!!!! Gyereket nem lehet bevinni az épületbe, de a biztonsági őr a büféig megengedte, hogy betoljam a babakocsit. A tárgyalás után még az ügyvéddel kellett beszélnem, így a fiam a kocsiban szopott negyed 18-kor. Közben ugye én sem ettem, nem ittam, majd kűzdhetem vissza a tejem, mert már ma reggelre érzem, hogy kevesebb :x

Az első két óra azzal telt, hogy felolvasták az exem beadványait, utána meg a mi ellenkeresetünket...majd az ex ügyvédje beszélt, majd az enyém és a végén hallgattak ki minket. Ez a köcsög össze-vissza hazudozott, hogy én verem meg Robi is a gyereket, sötét szobába zárjuk, nincs vagyona, bérel lakást 5 :!: ezer Ft-ért és nettó 60 ezret keres. A bírónő is sokszor megmosolyogta. Nekem csak az igazat kellett elmondanom, beidéztettem Robit is, majd ő tanuskodik, plusz óvoda + igazságügyi szakértőt rendeltem el. A hülye bunkója beszólt, amikor jöttem ki: látom, fogytál, de még van rajtad 40 kiló. Majdnem fejberugtam, de próbáltam higgadtnak tűnni. A tárgyalás közben ugye szemben ült velem és a középső ujjával vakargatta az orrát, magyarul direkt fuck you-t mutogatott, én meg vissza. A köcsög ügyvédje is vette. Nyert ügyünk van, csak lesz még minimum 1 tárgyalás, max 2.

juditkecsk: gratula a vizsgákhoz, ügyes vagy nagyon!

Lilla gyönyörű még mindig, igazi kis angyalka abban az Istenkés ruciban.

Ma sem leszek, mert a változatosság kedvéért ismét Zuglóba kell menni ügyvédhez, közjegyzőhöz, mert én is kellek a Kft alapításhoz, mert tulajdonostárs leszek........

potyka: a Balatont megírom este, mert a férjemmel is le kell beszélnem, mert Pécsre is kell menni, diplomát véd vmikor a közeljövőben.
Vendég

Akar a fene kettőt szülni. Az első vonalzó a klasszikus számoláson alapszik, a második az első UH-n. És akkor még messze nem tettem ide a drnéni-féle július 9 jó lenne??? Időpontot. Amúgy nekem jó, csak valaki beszélhetne a Gyerekkel, mint főszereplővel is. Amíg nem kedzték az előbbrehozást fezsegetni, esküszöm jól elvoltam. Azóta hisztis vagyok. :cry:

potyka

Képzeljétek mi történt tegnap. Egyszerűen hihetetlen.......
Délután találkoztam Beuskával, aztán a park szélén elváltak útjaink, ő hazament, én visszamentem a parkba, mert kérdezni akartam vmit egy a mi házunkban lakó anyukától (4+1,5 éves lányai vannak), aki szintén a parkban játszott a gyerekeivel. Odamentem hozzá, kérdezem tőle, hogy hol van a nagyobbik lánya. Mondja, hogy park szélén (mi kb. a közepén voltunk) barátnőzik egy másik kislánnyal. Odanéztem, láttam is őket, "virágot" szedtek.
Kb.2 perc múlva odaszalad hozzánk a másik kislány, hogy a Móni (őt is így hívják) menjen gyorsan, mert egy néni megfogta mindkettőjük kezét, hogy hazaviszi őket, de ő elrohant a Diát viszont elvitte. A kislány apukája pedig utánaszaladt. Ne tudjátok meg Móni hogy nézett ki amikor ezt hallotta. Gyorsan elrohant velük. aztán már csak azt láttam, hogy jönnek vissza kézenfogva, a Móni pedig sír. Ha a másik kislány apja nincs ott, akkor simán elvitte volna a kislányt. Amikor az apuka utánaszaladt, hogy hová viszi azokat a gyereket, akkor azt mondta, hogy haza a férjéhez. erre a fickó: és az nem zavarja, hogy én vagyok az egyiknek az apja? Erre a nő elkezdett kiabálni, hogy rendőrt hív stb és elment....
És ez itt történt a 9. kerületben, ahol elvileg millió kamera van. És millió babakocsis és tipegő gyerek.
Elmondtam a páromnak és ő se tud napirendre térni a dolog felett.
Még én sem tudom megemészteni. ha vki elvinné Hannát, én a két kezzemmel tépném szét........

Kép
marla singer

Jó reggelt!

Köszönjük a Lilla dicséreteket! :)
Jim, ügyes voltál, gondoltam, hogy nem hagyod magad. Szerintem még a bírónő sem hitte el, hogy veritek a gyereket. Hol lehet manapság 5e Ft-ért lakást bérelni??? Nem gondolta komolyan, hogy elhiszik...
Potyka, itt bringáztunk a faluban, de elmentük a weekend házak felé, ott nincs akkora forgalom. A reptérre mi sárkányt eregetni jártunk. :) (na nem én voltam a sárkány :lol: )
Cipo, vonalzót vagy a www.babafalva.hu -n vagy a www.lilypie.com -on tudsz csinálni majd a BBC kódot bemásolod az oldal tetején a segédletek alatt legördülő profilba. Kicsit bonyolult, de remélem menni fog.
A képet meg le kell kicsinyíteni, 600x600-asra maximum. Ha nem megy küld el nekem segítek átméretezni. :) Mail címem látható.

KépKép
KépKép
mni

Látom még benne vagyok a táblázatban :o :D
A leges legeljén én is írtam ide, mert én is márciusra voltam kiírva. Csak ez előtt a terhességem előtt volt egy vetélésem, és addig nem akartam rendszeresen jönni, míg el nem telik a "kritikus" 3 hónap. Aztán viszont már annyira elmaradtam, hogy nem írtam. Viszont sokat olvastalak/olvaslak benneteket.

Sőt, Judit(kmét) tal egy szobában voltunk , nekem is március 14-én született meg a kislányom.
Láttam Judit Levijét is a kórházban, ott tündéri volt :wink:
És ezúton is gratulálok a vizsgáidhoz Judit!
Vendég

Marla singer, ez nagyon borzalmas! Szerencse, hogy nem történt tragédia és meglett a kislány.
Kacika, bizony benne vagy a táblázatban. :) Judit is írta anno, hogy Veled volt egy szobában. Ha már itt jársz megadod a hiányzó adatokat Petráról? Képeket is örömmel vennénk. :)

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok!

Jim, örülök, hogy jól sikerült a tárgyalás, biztos nincs esélye annak a görénynek. Martin nagyon ügyes volt, hogy így kibírta a várakozást, Zalán már biztos eladta volna a házat.

Niki, nagyon édes Lilla. Olyan jó, hogy a kislányokat, olyan kis cuki ruhákba lehet öltöztetni, számomra még rejtély, hogy Zalánra mit adok a keresztelésekor.

Cipo5 üdv. közöttünk!

Marla, ez hihetetlen! Pont tegnap mondtam a férjemnek, nem is tudom minek kapcsán jutott az eszembe, hogy ha elvenné vki tőlem Zalánt, én beleőrülnék.

Judit(k), gratulálok a vizsgáidhoz, nagyon ügyes vagy!

Ildi

Kép
kikó70

Aranykavics, Mona hol jártok? Bevallom néha átkukkantok hozzátok a másik topikba. Kavics hajnalban pont eszembe jutottál, mert olyan hangosan rikácsoltak itt is a madarak, hogy be kellett csukni az ablakot. Lilla 2-kor felkelt enni és már 3-tól lehetett hallani a csipogást... még szerencse, hogy vissza tudtam aludni. Ide is írjatok én úgy szeretem olvasni a hozzászólásaid!

KépKép
KépKép
mni

Mni, Persze: 30 éves múltam febr. 28-án!!! Gondoltam is rátok aznap :wink: , Petrácska 48 cm volt, és 3050 g.
És 10. 40 kor született, valamivel JuditK. Nimródja után. :D Ő a szomszédos műtöben volt, amikor engem készítettek elő.
Képet is teszek, ill. próbálok kicsinyíteni, ha nem megy, akkor lehet hogy segítséget kérnék.

Marla, ez nagyon durvaaa....
Vendég

Ja, és Aranykavics is abban a szobában volt amelyikben én...legalábbis asszem. Ezt sakkoztuk ki Judittal.
A dátum stimmel, SZilveszter baba is stimmel.

Aranykavics ha olvasol, én veled szembe és eggyel jobbra, az ablaknál feküdtem. Andival akinek a Bogija született egy nap mehettünk haza.
Vendég

Na Sziasztok!!!!!!!!!

Kép

Sajnos eljött az a pillanat, amit tudttam, hogy nem sokára be fog következni!
Tegnap jött a telefon, Hétvégén útra kel az anyós!!!!!!!
Kép

Nagyon nagyon sírtam!
Csak abban reménykedem, hogy 3 hónapnál nem lesz többet!
De azt hiszem most ügyesebb leszek, és nem fogok idegeskedni, mert beveszem a lesz@-rom tabit!
Reggel útra kelünk Bencével, és megyünk Anitáékhoz, Tündérmanóékhoz! :lol: :lol: :lol:

Tündérmanó!
:lol: :lol: :lol:
Ez most váratlanul ért ugye???????? :lol: :lol:
Ja amúgy beszélhetsz a pappal! Én benne vagyok a 3-as keresztelőbe!
Csak tanulni nem nagyon akarok!

Mzx!
Laurának Sok Boldog Névnapot!!!!!!!!!!!!!!!!
Kép

És nagyon sajnállak, hogy nem alszik Laura!!!!!

Mni!
Nagyon édes Lilla ebben a rózsaszín szerkóban!!!!!!!!

Cicuka!
Hogy vagytok????????
Szegény Kristóf sajnálom nagyon!!!!!!!!!!!!!
Ezt neki küldöm!!!!!!!!
Kép

Rima!
Sziaaaaaaaa!!!!!!!! De jó hogy írtál!
A meccs szerintem is tök jó volt!!!!!!!!!
Képeket rakhatnál fel!

Juditk!
Nagy Gratula neked!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nagyo ügyes vagy!!!!!!!!
Kép

Jim!
Fúúúúúúúúú!
Ahogy olvastam, hogy mit írtál, teljesen felhúztam magam!!!!!
Ennyire nem lehet bunkó valaki, mint az Ex-ed!!!!!!!!!!!!!
Úristen ez a 40 kg-os beszólás meg ........... :evil: :evil:
Iszonyat bunkó egy pali lehet!!!!!!!!!!!!

Judit18!
Biztosan minden simán fog menni!
Ne aggódj!
Ja és utánfutót visztek ennek a sok cuccnak????????
:lol: :lol: :lol: :lol:

Cipo5!
Üdv itt küztünk!!!!!!!!!!!!
Képet a Paint-be tudod lekicsinyíteni, vagy pedig itt ezen az oldalon!
http://www.meretezdat.hu/index.php

A vonalzó meg a www.babafalva.hu
Remélem tudtam segíteni!

Bea!
Megy a Drukkkk az oltásra!+++++++++
Tündérmanó nektek is!++++++++++++

Potyka!
Te csúcs egy csaj vagy!!!!!!!!!!!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X