A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Erről ennyit! Kb. 20 percet szunyókáltam, és álmosabb vagyok mint voltam. Csinálok rántott husit, és jól beebédelek! Sehol senki?

Kép
dittke

Ez nem semmi. Én se szeretnék így szülni! :roll:

Kép
dittke

csajok babu ki9t értesít elviletg?Mert én még nem kaptam sms-t tőle pedig tudja a számom, ha ír hozom az üzit. Remélem ma megszül mert csórikám totál kész van idegileg.No fekszem tovább mert annyira szarul vagyok, hogy ez durva.Minden jót sziasztok
tappancs28

Menjél pihizni!

Kép
dittke

tappancs! Azt mondta Babuli, hogy Vikit értesíti.

Kép
szly27

Sziasztok Mamik!

Én is megírtam a szüléstörténetem. Aki nagyon fél a szüléstől, az lehet hogy jobb ha csak utána olvassa el. Elég hosszúra sikeredett, de hát 2 egész napot nem is lehet akárhogy lesűríteni...

Olvasgatlak benneteket ha időm engedi, dajnos nem tudom mikor fogok tudni visszatérni a babanet mindennapjaiba. De higyjétek (ezt így kell írni???) el, hogy igyekezni fogok, csak még egy kis türelmet kérek! Addigis mindenkinek nagyon drukkolok! :wink:

Ja! És most már tényleg csinálok egy új vonalzót is... :oops: :lol:

Puszi
Vendég

Babu +++++++++++++++++++

Atya Világ!!! A baba úgy viselkedik mintha kiakarna jönni a köldökömön.mintha kapraná utánna meg taposná,reggel óta ezt csinálja és már nagyon fáj :cry:
Szoktak ilyet csinálni?
Egyszer csinált ilyet a 24.hét környékén,de utána úgy elfáradt h 4 napig meg se moccant :)

nicike

2008. június 9. hétfő. 5-kor kelés, 7-kor UH, méhszájvizsgálat, 2111. Elkönyveltem magamban, hogy na, ebből még mindig nem lesz semmi egy ideig. Nem is fájt annyira mint az előző heti, így nem is készültem szülni. Hazamentem, délután aludtam még 2 órát, jól ébredtem, nem fájt semmim. Pár óra múlva elkezdett fájdogálni ott lent a méhszájam környéke, gondoltam hurrá, tágulok!

Este 8 körül már kezdtem gyanakodni, hogy mintha már nem csak úgy fájdogálna, hanem időnként beerősödik, elmúlik és visszatér. Még mindig nem fogtam fel, hogy nemsokára szülök.

Éjjel 11 - lefeküdtünk, akkorra már gyanús volt, hogy igazi fájások, de nem akartam potyára bemenni, gondoltam hátha tudok még aludni egyet. Hogy a fájdalom vagy az izgalom miatt, de nem tudtam.

Hajnali 2-re egész erősek lettek, ki is költöztem a nappaliba, Jóbarátokra próbáltam relaxálni. Akkor már elkezdtem figyelni az órát is. 10 perc, 8 perc, 10 perc, 12 perc, 8 perc, 6 perc, 10 perc, 8 perc. Bosszantott hogy nem egyenletesen jöttek. Most akkor honnan tudjam hogy indulni kell-e vagy nem?!?!?!

3-kor Apa észre vette hogy eltűntem mellőle, kijött utánam és folyton kérdezgette, hogy menjünk? Ne menjünk? Mi lesz? Kb 18 NEM után, a 19-edikre ráböktem hogy IGEN. Hívta az apját, megkönnyebbültem. Kb 20 perc múlva jöttek értünk, addig nem is volt újabb fájásom. Na, gondoltam, elkapkodtuk. Már az autóban mondtam hogy ne haragudjanak, lehet h vak lárma volt, de aztán megint elkezdődtek, így megbeszéltük hogy a döntést inkább az orvosra bízzuk.

3:50 - Beértünk. Egy legszebb álmából felcsöngetett kócos-morcos szülésznő fogadott bennünket, fölvette az adataimat, NST-re kötött és vártunk. Nagyon erősnek éreztem a fájásokat, bár ha muszáj volt még tudtam beszélni közben. A gép szerint nem voltak túl erősek. Ügyis orvos szerint méhszáj 2222. Azt mondta ez lehet akár még jósló is, de ha fölgyorsul, meglehet a baba akár 2 órán belül is. Kicsit megijedtem. Erre vártam 9 hónapja és most itt vagyok!?! Nem baj, minden rendben lesz. 7-kor műszakváltás, durcás szülésznő haza, jött egy új, nagyon kedves (van Isten!).

8-ra jött a saját dokim, megvizsgált, méhszáj ugyanannyi, fájások 5 percesek. Menjünk ki sétálni. Nagy buzgón róttam a köröket a folyosón, gondolva hogy ez majd tényleg segít.

10 óra: erőm semmi, fáj a fejem, éhes vagyok, szomjas és hol van már a babám?! Ettem egy fél kiflit jeges teával, maga volt a megváltás.

Dél körül örömhír, méhszáj 5-6 cm, fájások is erősödnek, még mindig 4-5 percesek. Éljen, haladunk!
Vérnyomás 165/105, szülésznő megijed, kapok rá bogyót. Megint sétálni kell, pedig már rohadtul nincs kedvem, fájnak a lábaim, atom be vannak dagadva, a fájásoktól kaparom a falat, mindenki bámul. Hát sose lesz már vége?

15 óra - vizsgálat, méhszáj 6-7 cm, jöhet az EDA. Vééégre! Félek, de biztos jó lesz. Nem kelhetek fel utána?? Kérek beöntést. Elég rossz volt, de nyugodtabb vagyok, hátba szúrnak, megdicsérnek, sikerült. Érzem ahogy hat a szer, mintha elkábítottak volna. Beszédem lelassul, fájdalom helyett csak az összehúzódásokat láttam. Ezzel elvagyok egy darabig, bár már nem bánnám ha babázhatnék.

15:30 - Dokim műszakja lejárt, elment magánrendelni, majd hívják ha kell. Remek, de már ez sem érdekel.

17:30- fájások erősödnek, jön a 2. dózis EDA. Helyzet változatlan. Erőm zéró, fejgörcs kibírhatatlan, nem bírok már beszélni sem. Algopyrin és cukor vénásan. Megérkezett az Anyukám! Párocska kimegy, Anya simizi a kezem, beszél hozzám, életemben nem volt még rá ennyire szükségem.

19:00 óra - fájások erősödnek, újabb EDA, most már kábító cucc nélkül, hátha kicsit magamhoz térek.

20:00 óra - ügyis doki burkot repeszt, nem érzek semmit, magzatvíz tiszta. Elkezdik nyomatni az oxitocint. Ettől pillanatokon belül olyan 2 perces fájásaim lettek, hogy véresre rágtam a számat. Baba feje nincs beékelődve, várunk tovább. Hogy jobban beforogjon, 3 fájásonként forduljak át a másik oldalamra. Iszonyatos fájdalom, lábaim zsibbadnak, csak segítséggel mozognak.

Lassan telnek a percek, megérkezik a dokim, megvizsgál, halad a buksi. Érzek kakilás-ingert?? Semmi. Ugyanezt megkérdezi 5 percenként, de hát ÉN NEM ÉRZEK NA! Sebaj, akkor minden fájás induláskor nyomjak.

21 óra - inger semmi, de nyomkodok szorgalmasan, erőm megint csökken. Az óramutató csakis ólomból lehet, miért nem történik már valami??? Hol van már a kisbabám???

22 óra - helyzet változatlan. Folyik a könnyem, nem bírok többet nyomni. Végre újabb vizsgálat. Doki matat, bevilágít, tűnődik, kimegy. Szülésznő bejön, matat, kimegy. Mégegy doki bejön… konzultálnak. Beilleszkedett a fejecske, csak nem jól. Kicsit oldalasan van, így veszélyben van a bébi is, anya is. Kitépik az oxitocint, közlik hogy császár. Telefonálnak az anesztesnek, azt mondják még legalább egy óra.
Kétségbe esek, magam se tudom már mitől félek jobban. Inkább csak szeretném ha vége lenne már ennek a rémálomnak. Apát kiküldtem, egyedül akarok lenni. Anesztes bejön, nem túl kedves, benyom egy sokadik extra adag szutykot a hátamba, zsibbadok.
Nem tudom, valahogy átkerültem a műtőbe, fekszem az asztalon, minden porcikámmal reszketek, 10 centis kilengéssel. Minden erőmmel próbálom leállítani, de képtelen vagyok uralkodni a testemen. Lekötöznek, leragasztanak, nagy a kapkodás. Vágnak, kiabálok, fáj, mindent érzek. Rángatás, szaggatás, borzalom. Kapok gázt, azt mondják aludjak. Hülyék ezek???!

23:20 - Végre meglátom a kisbabámat!!!!!! Pont olyan kis dagi, mint gondoltam. Csak egy pillanat volt az egész, de akkor már mindegy minden volt. Hagytam, hagy rángassanak, semmi sem érdeket többé. Elvitték, rendbe tették, na meg engem is.

Átvittek a pihenőbe, Apa is bejöhetett, a szülésznő elintézte hogy kismanót is kihozzák egy pár percre. Rám tették. Reszketve feküdtem ott mint egy béna, de ő még hason fekve is rendületlenül szopizni próbált, emelgette a fejét. Fantasztikus volt. A szívem szakadt meg hogy ilyen magatehetetlen vagyok, de közben meg annyira boldog voltam és elégedett. Megszűnt a világ arra a pár percre és már akkor tudtam hogy minden szenvedés megérte.

10 percesen:
Kép

Kis Buddhám :D :
Kép

Egyedül fogom a cumisüveget:
Kép
Vendég

Ezt én produkátam:
[quote]d írta:ajnos nem tudom mikor fogok tudni

Helyesen: de sajnos nem tudom... :lol: Kicsit rövidítettem! :wink:
Vendég

Wera! Nagyon jól leírtad a szülést, így nem is tűnik olyan rossznak, de gondolom elég volt! De ott van a pici lány, aki kárpótol mindenért!
Nem szopizik, vagy miért kap cumisüveget?

Kép
szly27

Én elolvastam Wera! Dacolok a pszichémmel:) Köszönjük, hogy leírtad. Hát nem volt a egy diadalmenet. Annak viszont örülök, hogy jól vagytok! Továbbra is bőven tejecske? És alszik pár órát éjszaka?
Remélem tudsz pihenni is!!!

Muffin
! Valahogy az elöbb kimaradt a reagálásom. Sajnálom ami az I-es Nőin történt. Sajnos káosz uralkodik ott, főleg a terhesgondozáson és ez nagyon szomorú. Néha rossz belegondolni, hogy én is ott fogok szülni. Remélem az hogy az orvos a barátnőm és választottam szülésznőt, fog segíteni....
Most akkor végleg lemondtál arról, hogy a Feketénél szülj? Vagy hogy lesz? Kitartás, biztosan irtó nehéz lehet Nektek! Gondolunk Rátok!

Én utoljára jártam védőnőnél! Továbbra is egy tündér, még a pszichémmel is foglalkozik!!! :)
Minden rendben Adéllal, én még mindig minimal oedemával, + 8 kg össz! Csak az éjszakáim ne lennének ilyen gyatrák....

Kép
andkata

Jelentem még mindig egyben de már nem érdekel! NST jó lett bár fájás egy deka sem volt Szabi szépen ficánkolt! :D Vérnyomi és vizelet is okés!

Köszönöm Mindannyiotoknak a DRUKKOKAT! Úgy néz ki későbbre tartogatjuk őket! :lol:

10:30-ra mentem nst-re 11-kor végeztem fél 2-ig a dokira vártam, hogy megnézze az eredményt és aláírja!

Rendben hazaértem és bekajáltam egy jó nagy tányér hideg gyümi levest amit az Anyukám csinált Nekünk tegnap! Nyami!

Wera! Hát nem semmi szülés történet! Az viszont biztos, hogy megérte mert egy szépséges Nóri babát kaptál érte cserébe és ez mindennél többet ér! :D

Tappancs! Jelentem már megnyugodtam! :D :wink:
Vendég

Andkata! Nagyon ügyesen bánsz a kilókkal! :D
Vendég

Wera, nem lehetet egyszrerű.Elismerésem.

Andkata ki az orvosod?

nicike

Köszönjük, hogy leírtad Wera! Borzasztóan megszenvedhettetek a picúrral. De megérte, látom! :lol: Ha nekem ilyen lett volna akár az eggyik is, lehet hogy most nem várnám a 4. gyerkőcöt!

Kép
dittke

Babuli! Mikor mentek megint? Doki mit mondott?

Kép
dittke

Babuli! Nyugi, minden nappal közelebb vagy a szüléshez! Ez elég durva, hogy ennyit kell várni az orvosra. Ez mondjuk nálunk is így van. Bekopogsz a szobába, ha nincs bent, akkor ülj a folyosón addig, míg arra nem téved, mert persze mindenki tudja hogy bent van, de senki sem tudja, hogy pontosan hol. Jó mondjuk nekem ez nem gond, mert jön unokatesóm, felhívja telefonon és rögtön elkerül a doki. Ráadásul én csak egyszer voltam NST-n a kórházban. A többi a magánrendelőben volt, ahol nem kellett várnom.

Kép
szly27

elkerül=előkerül

Kép
szly27

Wera!
Köszönjük, hogy leirtad! Azért minden elismerésem a tiéd... nem lehetett egyszerű, de megérte!

babuli!
Hát senki nem tud hatni arra a gyerekre, hogy szót fogadjon??

Nekem délután aludnom kellett egyet, mert olyan voltam mint a hulla....de a hányinger velem maradt.... :( és nem tudok igazán semmit enni.. Most is csak egy darab hideg dinnyét ettem...

d.dodó

Wera: nagyon köszönjük a szép történetet! Én azért pityeregtem rajta! nem lehetett könnyű!
Vendég

Dodó!
Csak nem mentél szülni???

Nici! Rigó Barbara

Babu!
Kitartás! Örülök, hogy Szabi jól érzi magát!
Köszi, de sajna kb. 10-15 kg-mal többről indultam, mint kellett volna...

Kép
andkata

Dittke! Legközelebb ha addig nem szülünk akkor csütötökön kell mennem NST-re! Doki nem mondott semmit mert nem az Én dokimnál voltam mivel Ő nyaral és csak akkor jön ha szülök!

Szly! Nekem is csak azért kellett ennyit várni mert az ügyeletes dokinál voltam!
Vendég

Dodó! Hát ezaz! Csak tudnám mi lesz amikor idekinnt lesz ha már most nem fogad szót!

Andkata! Majd lemegy! :wink:
Vendég

Babu: egyszer én is megjártam így az ügyeletes dokival!

Képzeljétek a ctg-n az első 20 percben végig aludt a drágám (mert elötte kificánkolta magát a folyosón a másfél órás várakozásban)
és hogy felébresszék a hasamra tettek egy kütyüt, ami egy marha nagyot dudált és szegénykém majdnem kiugrott a hasmból! :evil: :evil: :evil: Úgy sajnáltam! Ez embertelen!
Vendég

Vidokata! Szabi is alukált de mondta a szülésznő, hogy vakarjam meg a hasam és erre felébredt! Nem semmi, hogy Nálatok ilyeneket csinálnak! :oops:
Vendég

Csütörtökig csak kibújik! :lol:
Apáék horgásznak! Megyünk megnézzük, hogy lessz-e vacsi belőle! :lol: Meg sétálunk eggyet!

Kép
dittke

Dittke! Reméljük! Jó sétálást!
Vendég

Sziasztok!

Nemrég értünk haza. Levente rendíthetetlenül alszik egyszerűen nem lehet felébreszetni. Lassan ennie kéne.
Sajna most se erőm se időm nincssokat írni és a szüléstörténetet is későbbre halasztom. Gondoltam benézek hozzátok, már nagyon kíváncsi vagyok kivel mi van. Csak ezt az oldalt olvastam el, kérlek titeket, ha van időtök adjatok helyzetjelentést.

Viki: köszi, hogy tájékoztattad a többieket!

Mindenkinek köszi a jókívánságokat (Viki közvetítette) Nagyon jól esett.

Sajna a vérnyomásom még mindig rendetlenkedik így folytatnom kell a dopagitszedést.

Levente egy gyönyörű "szumó birkozó" :lol: :wink:
Olyan finom a bőre és annyira jó az illata. Néha attól féltem, hogy mindjárt felfalom. Nem tudom miért de nagyon sokat alszik sokszor alig bírom felébreszteni enni. Délben sem tudtam felébreszteni enni, pedig elég sokáig próbálkoztam így muszály volt lefejnem a tejet, hogy indulás elött meg tudjam hamar meg tudjam etetni, mert sajna nagyon lesan eszik. Csak tegnap este óta tud valamennyire bibókiemelő nélkül szopizni, addig csak azt tudta kellő mértékig beszívni, hogy jöjjön is belőle. Sajna sokszor csak a végét kapja el, mert nem nyitja ki rendesen a szálját. A tej meg csöpög a szájába ami megint nem készteti szopizásna, csak cumizik. Szerencsére elég jól beindult a tejci, márcsak egyre sűrűbben kéne szopiznia, hogy időben kiszívja.
Na most csak ennyire volt energiám megyek próbálkozom az ébresztővel.

Wera nagy-nagy gratula neked!!!! Ügyes voltál, legközelebb jobban sikerül!!! Jó egészséget és sok tejcit kívánok mindkettőtöknek!!!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Titi! Jó, hogy már otthon vagytok! Várjuk a képeket a szumós Leviről! Ha van időd írjál Nekünk szüléstörténetet! :D
Vendég

titi! CSak neked felteszem a babás táblit! Kérünk bele képet!

Kép

Kép
szly27

Titi!
Még egyszer nagy-nagy gratula nektek!!

d.dodó

sly!
csillala-nál nem irtad bele, hogy sima szülés.... pedig megírtam...a 2. sms-ben volt amit irt.

d.dodó

Szia Titi! Jó hogy jöttél és már otthon vagytok!

Hát itt: kórházban van Magdolnam, H. szilvi, Maverick!
Csillala: megszült!
Viki: nem nagyon jön mostanában mert feküdnie kell szigorúan mert kinyilt!
Segítsetek lányok még milyen hírek vannak?:???????????????
Vendég

Ja igen Ami és Sziszka is végre túl vannak rajta!

Tényleg Terék Kriszti nagyon régen írt már mi van vele ki tudja?????????
Vendég

Sziasztok!

Mi is megvagyunk még egybe, porszivoztam, felmostam, porttöröltem...., hátha haza kell jönni apának majd éjjel! 8)

WEra, köszönjük a szüléstörténetet. Jól megszenvedted, de megérte! :wink:

Babu, úgy láttom nem müködik az oda vissza szugera! :roll:

Titi, örülök,h otthon vagytok! Remélem hamar összeszoktok! Oliver mit szól a tesóhoz? Van segitséged? Drukkolj h 20.áig megszüljek mert utána nincs a doki! Várjuk a képeket!
Ha ti otthon vagytok és nem bánod akkor majd üzenek neked! ha nem nagyon megterhelő!

Muffin, drukk a vizsgádhoz!
bencuri

Tényleg régen írt Kriszti! Kriszti hol vagy?
Vendég

jaj Wera: azt nem is írtam, hogy gyönyörű a kislányod és hogy te milyen csinos lettél! Na mondjuk ezt gondoltam is hogy így lesz az eddigi fotók alapján is!
Vendég

Bencuri! Nekem is feltünt, hogy nem müködik! :D
Vendég

Bencuri,Babu: pedig higgyétek el, hogy én is (és gondolom még egy páran) szugerállak ám titeket!
Vendég

ja és Titi örömmel tettem, h megoszthatam a többiekkel a hireket, csak azt sajnáltam, h nem lehetet bemenni hozzád! de egyszer csak összefutunk már!
bencuri

köszi Kata, reméljük előbb utóbb elérnek minket az unga-bungák!
pedig tegnap kétszer másztam meg a harmadikat is!
bencuri

Vettem én is gátmasszírozó olajat! Lehet, hogy már késő de kipróbáljuk!
Vendég

Roxinnak még nincs meg a babája, ilyen sokáig vissza lehet tartani, részleges levállásal? :roll:
bencuri

Kata ártani nem ártasz vele egy próbát megér! 8)
bencuri

Kata! Szerintem már lassan Mindenki minket szugerál aki él és mozog! :D
Vendég

na, csak gyorsan búcsúzom holnapig....

Titi, nekem még régebben a gyerekorvos mondta, hogy ha nem akar felébredni a pici kajolni, akkor emeljem magamhoz függőlegesbe (mintha meg akarnád puszilni a pofiját), és óvatosan, lassan forgasd meg a saját hossztengelye körül - de csak óvatosan. ŰÁllítólag ez felébreszti, mert valami az egyensúlyozó rendszerével még nem tökéletes.
Én nem próbáltam, mert nem volt rá szükségem, meg beszari is vagyok, de azért most átadom neked az infót. Hátha fel tudod vele ébreszteni, hogy egyen.

Hátha a Katák is tudnak valami jó módzsert ébresztésre - ha már se a puszi, se a simogatás, se az ajtócsapkodás :D nem segít

lépek haza, mindjárt zuhog

KépKép
szkagi

Titi!

Nehéz ügy! Próbákozz Ági által leírt módszerrel! Egyre ügyesebb lesz majd meglátod. Szerencsére jó a súlya, így nem akkora tragédia, de azért ennie kellene néha...

Kép
andkata

T. Kriszti! Hol vagy? Rossz a net?

Kép
andkata

Itt zuhog...de nagyon...

Kép
andkata

Nálunk már elállt!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: