A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Márti: nekem először 7 hetes korában jött meg, azóta most lesz majd meg harmadszor. Be is állt egyből a 28 nap... az elsőnél nekem is dőlt, mint állat, napi(!!!!!) 1 csomag betét, durva volt. Azóta normális. Goedon ilyenkor szintén fanyargott a tejre, Norton zabagépet nem izgatja az ízváltozás. De csak szoptassál szorgalmasan. Sajnos nekem ilyenkor extra érzékeny lesz a mellem, és csökken a tej is, elég drasztikusan, ergo majdnem betojok, hogy egész nap szívni akarja.... :roll: :roll:

Szépségverseny: akkor mindenkinek(!) az általa legjobbnak ítélt fotóit fel kellene (újra) tennie. Mert állatság lenne visszakeresgélni. Még 1-2 nap visszaolvasása is gáz, nemhogy ennyi. ÉS bocsi, de nekem a legszebb kisfiú csak Norton lehet :wink: , de a második-harmadik helyre szívesen szavazok. Vagy kössük ki, hogy sajátra nem lehet voksolni. 8)

BIBIBÍÍ, hagy dicsekedem mán, megszúrták ma mindkét fiamat és egyiknek se volt egy hangja se. Norton észre sem vette. hogy valami történt :lol: :lol: Mondjuk a múltkori oltásnál bepótolta előre a következő nyolc oltára való bömbizést. :? :? Gordonnak meg be volt ígérve a meglepi, ha ügyes lesz. Annyira bátran odaállt, csak néztem. :shock: :shock: Aztán amikor beküldték neki a tűt, kicsit lefittyedt a nagy lelkesedés :wink: , de addigra már vége is volt. Láttam a kis arcán a vívódást, hogy sírni kezdjen-e, de olyan kis pasisan leplezte... :lol: :lol: :lol:

Tegnap a cirkuszban eszembe jutottál Linocs, a tűznyelős-fakír műsorszámnál mondták, hogy ezt otthon senki se csak aki.... beugrott az asszociáció, hogy mesélted a centrifugát. Merthogy szerintem azt se csinálja utánad akárki. 8) Mondjuk nekem most már Indezit a motyógép, de előtte a régi jó ENERGOMAT volt, na azzal ezt a pelenkázós hadműveletet megpróbálod így centrifuga fokozatban, tuti a csempére keni a gyereket. :lol: :lol: :lol:

Mni, Kölyök, jól esett, amit írtatok, köszi :wink: :wink:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Basszus :oops: :shock: már másfél órája csak visszaolvasom a 2 napi termést!!!

Márti!

Anyós miatt részvétem :( Én tuti nem lennék hajlandó még a párom kedvéért sem elviselni..Konkrétan nem vagyunk beszélő viszonyban sem :shock:

Képzeld múltkor írtam hogy megjött...hát azóta sem,úgyhogy nekem csak akkor egyzsre volt a gyogyitól amit elkezdtem szedni.
Légy kitartó a szopival,sztem is el kell hogy fogadja ha éhes lesz,nem??!!

Suttógó nekem se jön be,egyet értek Judittal :?

Kacika!

Én is itt végeztem tavaly Gödöllőn a SZIE-GTK-n...és itt is lakom :wink:
Te mikor és milyen szakon?

Judit(k)!

DFe miért húzta meg a doki Nimi kukiját????Nem szabd egy éves kor alatt!!!Pontosan azért mert tiszta heges lesz...sjna mi így jártunk a nagyfiammal...a hülye védőnő azt mondta hogy huzogassuk neki kezdetektől ....és mire 3 éves lett tiszta heg lett és semmit nem tágult és meg kellett műtei fitymaszűkülettel...a műtét nem volt gáz,rutineljárás és ambuláns volt..azóta szuperul működik neki a dolog :lol:
Akkor mondta a sebész, hogy egy éves korig TILOS hozzá nyúlni,mert addig váladék sem képződik,nem szükséges tisztítani sem.

Jim!

Az EX-ed egy bunkó!!!! :evil: :evil: :evil:

Szilvánusz!

Sajna én is egyetértek a többiekkel...én sem tartom jó ötletnek a szépségversenyt :?

Ezt olvastam az INDEX-en....sztem vérlázító :evil:

Poronty
Anyák, húzzatok dolgozni!
2008.06.16. 13:06 - gzp
Adjon az állam még több pénzt, és még később kelljen visszamenni dolgozni, és akkor lesz az országban jó sok gyerek. Bölcsi nem kell, a gyerek maradjon az anyja szoknyája mellett jó sokáig - foglalható össze a Szonda Ipsos felmérésének lényege, melyet a Miniszterelnöki Hivatal megbízásából készítettek, és amelyet a Népszabadság ismertetett.

Az eredmény igazából nem meglepő, legfeljebb szomorú. Mert mi sem egyszerűbb, mint kérni, kérni és kérni, ha meg a sok kérésnek általában kapás a vége, miért is tennének máshogy az anyák, bár a felmérés nem körükben készült, a biztosok az egész magyar nép véleményére voltak kíváncsiak. És a magyar nép a konzervatívnál is konzervatívabbnak mutatta magát, írja az index.

A "gyerek maradjon minél tovább az anyja mellett" felfogás nem csak idejét múlt, de a gyerekre is káros, remek módszer arra, hogy jó sok antiszociális, kommunikációképtelen, de legalább elkényeztetett kisköcsög lepje el az iskolákat és játszótereket. Aztán meg mindent. Mellesleg az évekre otthon ragadó anyák tudata beszűkül, kapcsolatukat nem csak a munkahelyükkel veszítik el bepótolhatatlanul hosszú időre, hanem a világgal is, a játszótéri anyuka nem véletlenül lett külön kategória. Ugyanaz a ruha ősszel és tavasszal, egy lazább nyáron, meg egy kabát télen.

Meg a sírás, hogy az állam nem ad eleget. De miért is kell három évig, lehetetlenül kevés pénzzel, havi bő húszezer forinttal támogatni valakit, hogy otthon legyen? Mert történelmileg így alakult ki, meg mert ezzel is el lehet takarni egy adag munkanélküliséget, és addig se önkormányzati segélyt kap az anya, hanem államit. Pedig nem jó senkinek, se anyának, se gyereknek, nekem, mint adófizető apának meg végképp nem.

De ha véletlenül valaki ezt megemlíti, azonnal gyerek-, anya- és magyarságellenes idegenszívű lesz, holott Európa fejlettebb részén évtizedek óta jóval rövidebb időre jár pénz, mert a nőnek nem a játszótér és a cumisüveg a természetes közege, hanem az alkotó munka. Amivel egyébként jóval többet megkereshet, mint a nyamvadt gyes.

Úgyhogy húzzatok dolgozni anyák, bármit is mond a magyarok többsége.

NO COMMENT!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Én is a SZIE-GTK-n végeztem tavaly:)

Ehez a cikkhez csak annyit:miért nem említik meg, hogy tőlünk nyugatra rengeteg 4-6 órás munka van, ahol (pl németo) 1200euró körül kapnak 4 órában mondjuk irodai munkában. Lehet hoyg ílyen esteben itthon is több kismama menne vissza 4 órára. De a kint sokan nem is dolgoznak 8 órát, ja igen és nem kis adókedvezmény van ha van gyereked....stb, tehát nem kéne példálozni

na ez jó kusza lett, remélem a lényeg érthető, de ez a dolog mindig nagyon felbosszant
fnora82

Panni, ez több fórumon is téma volt már.
Vérlázító, de a dolog korántsem fekete-fehér ennyire.
Aki nem dolgozik, hamarosan rájön, hogy nem elégíti ki a játszótér és a szarospelenka, különösn, ha addig pörgős életet élt. Visszamenni a munkahelyre nem mindig lehet, új munkahely kicsi gyerekkel pedig szintén nem egy bíztató kezdést ígér.
Aki gyerek mellett dolgozik, az meg szembetalálja magát azzal, hogy a gyes ami mellett lehet dolgozni, az molyfing, vagy elmegy feketén. De a legdurvább az az iszonyú erkölcsi tépelődés, a gyereket kire bízzam, mit csináljak, szabad-e elszakítanom magam tőle ilyen fiatalon, ennyi időre....
A megoldás szinte lehetetlenül idealista képet feste a mai Magyarországot tekintve: támogatni a munkába álló anyákat, oly módon, hogy akár még több pénzt kapjanak ösztönzésül, mint otthon maradó társaik. Például a béábiszitterre.... Csak sírnak, hogy kevés gyerek születik. Hja, kérem, ide gyerekete szülni?????

Kép
Kép

mpatr

Itt ömlik az eső! Lilla pedig szépen bealudt, pedig tök jó mesekönyvet találtam és abból meséltem neki. Pedig még fel akartam olvasni az egészet Neki, de biztos uncsi volt. :(

KépKép
KépKép
mni

ja, arról nem is beszélve, hogyha el akarod vinni, vagy érte akarsz menni gyerekér bölcsibe, oviba, mer mondjuk nagymama nincs közelben, másra meg nem szívesen vagy nem telik, akkor 8 órás melóból marad a műszakos, vagy a köztisztviselői, közalkalmazotti állás az éhenhalástól több, a megélhetéshez vajmi kevés pénzért.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Pati!

Sztem meg aki megteheti igeni maradjon otthon a gyrekével 3 éves korig mert ezt támasztják alá a szekmeberek véleményei is.Sztem anyukád ezt biztos jobban tudja mint én hisz szakmabeli :wink: És aki eddig pörgős életet élt az most ne akarjon pörgős életet élni hisz arra vállalkozott hogy gyreket szül és nevel és az biza áldozat és ezt meg kell hozni egy anyának arra a pár évre.Persze hogy nem lehet ugyanolyan életet élni mint előtte....Az más kérdés hogy akinek muszály anyagi okok miatt,szal annak kell dolgoznia....
Ne mondja nekem senki hogy egy egy-másfél-két éves kisgyerek érett a szocializálódáshoz????!!!!Ez baromság,már elnézést!!!
Némelyik még beszélni se tud,még az anyja se érti hogy mi épp a kicsi baja,nemhogy egy idegen gondozónő :shock: :shock: :shock:
Szakmai vélemények szerint egy gyereknek minél tovább az anyja mellett a helye és ezzel én is egyet értek...nem mondom hogy ne vigyázzon rá más is(nagymama stb..)hisz ez nálunk is bevett szokás :wink:
Kortárs pszichológusok szerint egy elhanyagolt gyerek előbb lesz antiszociális és kommunikációképtelen mint akivel az anyja foglalkozik.Az én agyam pl.nem gyepesedik be mert lediplomáztam a GYES alatt és nem járok macinadrágban se állandóan :wink: Szal a cikkíró is általánosít...ez hülyeség.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

szívás ez mindenhogyan, banyek :evil:

Jól kell férjhez menni. :roll:
Lányos anyák, ez a legjobb útravaló tanítás a hamuban süt pogi mellé...... életre nevelünk :roll: :roll: :?

ha nem otthon akarsz lenni, jobban szopacsoltatnak, mintha maradsz a tespedős semmiben.
az ország fele megy bele az adósság-spirálokba.
egy csomóan éheznek.
és akkor miért nem születik több gyerek.
ja és miért nem húznak az anyák dolgozni.
és ez nem kormány-függő.

Mindegy, bocsi, részemről lezártam a témát.

Más: délelőtti oltástó estére várható, hogy lázas lesz vagy sem?

Kép
Kép

mpatr

ja, kerüljük az általánosítást!
Gordon 13 hónaposan ment bölcsibe, simán érett volt rá, imádta.
és én most komolyan kérdezem, aki rá van utalva, hogy dolgozzon, az ne szüljön gyereket?????????

Kép
Kép

mpatr

OK!

Gordon milyen oltást kapott?Kullancs?

Sztem max bágyadtság lehet Nortonnál,láz ritka.

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

http://nol.hu/cikk/488949/

A téma itt vetődött fel először Panny, kultúráltabb a forma, de jelentősek a csúsztatások.
Hozzászólás Dobrev Klára nyilatkozatához

A miniszterelnök felesége szerint a „maradjon a gyerek 3 éves koráig az anyjával” felett régen eljárt az idő....

Csak erről a gyerekek mit sem tudnak. Egészséges testi-lelki fejlődésük záloga ma is ugyanaz, mint több tízezer éve volt: a mama közeli, biztonságot adó jelenléte, a szoros és meghitt kapcsolat a szülőkkel. Így, ebben a környezetben lesz képes a kisgyerek elsajátítani a szeretetteljes kapcsolat alapjait, a társas érintkezés szabályait és a felnőtt élethez szükséges készségeket.

Vizsgálatok tucatjai igazolták, hogy ami az anyával való kapcsolatban magától is végbemegy, arra a korai közösségi nevelés nem képes. A kisgyereknek a kizárólagos szeretetkapcsolatra, kötődésre van szüksége, ha ezt nem kapja meg, ha korán arra kényszerül, hogy napi sok órát távol töltsön a szüleitől, akkor visszafordíthatatlan sérüléseket szenved.

Ennek jelei jól láthatók a társadalomban. Nem véletlen, hogy a nevelők, pedagógusok egyre többen panaszkodnak arra, hogy munkájuk mind nehezebb és nehezebb. Ebben a helyzetben nagy hiba arra buzdítani az édesanyákat, hogy még többen hagyják másra, adják bölcsődébe gyerekeiket! Talán unalmasnak tűnhet az otthon töltött idő, de a napi munkába járás rutinja sem feltétlenül a legnagyobb kihívást jelentő dolog, és friss szemmel megnézve mi lehet izgalmasabb, mint egy emberke univerzumának építgetése? Inkább arra kellene serkenteni az édesanyákat, hogy építsenek közösségeket, találják meg a fogódzókat, ne éljenek bezárva a panellakásokba, mert ez egyáltalán nem feltétlen velejárója az otthonlétnek.

Más országokban már fölismerték, hogy az államnak anyagilag is kifizetődőbb az anyák otthon töltött éveit finanszírozni, mint bölcsődei férőhelyeket fenntartani és működtetni.

Ausztráliában éppen most van napirenden a fizetett szülési szabadság időtartamának növelése, mivel felismerték, hogy ha az anyának lehetősége van több időt otthon tölteni csecsemőjével, az jelentős pozitív hatással van egyrészt a szoptatás időtartamára, másrészt a korai gyermekévek minőségére. Ezzel szemben az anya korai munkábaállása csökkenti a kizárólagos és teljes szoptatási időszakot, ami jelentékenyen növeli mind a gyermek, mind az anya kockázatát különböző akut és krónikus megbetegedésekre. Ráadásul a gyermekközösségbe járó gyerekek fokozottabban vannak kitéve a különféle fertőzéseknek... Mindebből logikusan következik, hogy az anyák munkábaállása, és a gyerekek tömeges bölcsődébe járása rövid- és hosszútávon is megemeli az egészségügyi kiadásokat.

Az Egészséges Nemzetért Népegészségügyi Program (2001-2010) keretében meghirdették az
„Egészséges életkezdet és gyermekkor biztosítása” c. alprogramot. Ennek a programnak gyakorlatilag minden célkitűzése elérhető lenne a szoptatás támogatásával, illetve azzal, ha az anyákat arra buzdítanánk,hogy legalább az első 3 életévben maradjanak otthon gyermekeikkel, hiszen kevés kivételtől eltekintve ez a legegészségesebb életkezdet, ami egy kisgyereknek biztosítható.

Mi, a levél aláírói, többgyermekes édesanyákként tapasztaljuk, hogy az otthonlét rendkívül színes, változatos és izgalmas. A gyermekeinkkel eltöltött idő nem elvesztegetett éveket jelent, hanem érzelmi gazdagságot, nőiségünk kiteljesedését. Gyermekeink számára pedig érzelmi biztonságot, közös családi programokat, játékos fejlődést.

Néhányan tapasztaljuk azt is, mit jelent, ha munkába rohanó és este fáradtan hazatérő anyákká változunk, akiknek már sem idejük, sem energiájuk nem marad a férjükre, gyerekükre.

Dobrev Klára szerint "A világ megváltozott körülöttünk, és nekünk alkalmazkodni kell hozzá." Igaz, hogy sok változás van körülöttünk, de ami fontos és értékes - a család, a gyermek és a szülei - az nem változott meg, és ezt nem szabad szem elől tévesztenünk.

Valóban vannak olyan élethelyzetek és igények, amikor szükség lehet arra, hogy egy kisgyermek
bölcsödébe járjon, de fontos lenne, hogy az állam alapvetően azt az üzenetet közvetítse a társadalom felé, hogy az anyaság megbecsült tevékenység. Szeretnénk, ha továbbra is lehetővé tennék, hogy az édesanya otthon lehessen gyermekével, gyermekeivel az első három évben! Ez eddig sem volt kötelező senkinek, de hadd maradjon meg a választás lehetősége!

Tisztelettel,
Schneiderné Diószegi Eszter
pszichológus, IBCLC szoptatási szaktanácsadó, 4 gyermek édesanyja

Dr. Kun Judit
orvos, IBCLC szoptatási szaktanácsadó, 6 gyermek édesanyja

Dr. Martinovichné Debulay Bianca
IBCLC szoptatási szaktanácsadó, 4 gyermek édesanyja

Rózsa Ibolya
IBCLC szoptatási szaktanácsadó, 3 gyermek édesanyja

Dr. Boros Judit
szülész-nőgyógyász, IBCLC szoptatási szaktanácsadó, 3 gyermek édesanyja

Dr. Fialowski Aliz
matematikus, szoptatási tanácsadó, 2 gyermek edesanyja

Dombayné Fáy Tünde
közgazdász, szoptatási tanácsadó, 2 gyermek édesanyja

Szatmári Dóra
pedagógus, szoptatási tanácsadó, 3 gyermek édesanyja

Dr. Tőzsér Berta Mária
orvos, szoptatási tanácsadó, 4 gyermek édesanyja

Szombatiné Prohászka Emese
gyógypedagógus, szoptatási tanácsadó, 2 gyermek édesanyja

Makai Kinga
védőnő, IBCLC szoptatási szaktanácsadó, 3 gyermek édesanyja

Rákosi Dóra
gyógytornász, szoptatási tanácsadó, 2 gyermek édesanyja

Csákó Fruzsina
pedagógus, szoptatási tanácsadó, 3 gyermek édesanyja

Simon Nadinka
tanár, 5 gyermek edesanyja

Somogyi Boglárka
egyetemi hallgató, szoptatási tanácsadó, 2 gyermek édesanyja

Verdes Dóra
pedagógus, szoptatási tanácsadó, 2 gyermek édesanyja.

Szabó Béláné Rita
védőnő, IBCLC szoptatási szaktanácsadó, 5 gyermek édesanyja

Ez pedig egy állásfoglalás amivel messzemenőkig egyetértek.

Amúgy rajtam is kezd kitörni a depi, ha ez így megy tovább, anyum átjött segíteni, húgom is átjött a két sráccal, az inkább hátramozdít, de nem baj, és férjem beszólt nekik. Pont így történt a haramadik születésénél, a negyediknél is, amitr csak én szíttam, mert onnanfogva csinálhattam tökegymagam mindent. Ezen hogy a fenében lehet úrrá lenni...

potyka

Panni, igen, kullancsost kapott.

Potyka, depi????? :? TE?????????? :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép

mpatr

Jimm, pénteken tudok menni és csak délután.

Kép
Kép

mpatr

Potyka!

Teljesen egyet értek :wink:
Alátámasztottad és megerősítetted a szakértők felsorolásával az én véleményem...Ennek örülök,köszi!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Kicsit szórakozott vagyok :D
Szóval akkor a baba születési adatai: 3600 g, 55 cm. Most meg már 6.5 kilós a kis popója.

Zazi név sztorija:
Ültünk apával a kocsiban és a gyerkőc megállás nélkül sírdogált, ezzel is kifejezve, hogy mit képzelünk mi, hogy betettük valami mozgó izébe. A rádióban meg a Hajós András énekelte az Utazik a Zazi a metrón-t (vagy valami ilyesmi). Mi meg kínunkban, hogy megvígasztaljuk ebadta kis puncisát elkezdtünk neki énekelni a rádióval együtt. A gyerek meg egyből elnémult és csodálkozó tekintettel nézegetett minket egy sejtelmes félmosollyal az arcán (valami olyasmit gondolhatott, hogy te jó isten ezek a lököttek lettek a szüleim?, hova születtem? :-). Na azóta hívjuk Zazinak.

Lányok, kakis témában szeretnék érdeklődni. Ha jól emlékszem erről még nem volt szó.
Nálunk egy héten egyszer van "nagy dolog". A doki néni azt mondja, hogy anyatejes babáknál ez még elmegy amennyiben a gyereket nem zavarja/bántja. Szerinte a heti egy és a napi 7 között minden normális ebben a korban, mivel az anyatejben elvileg nincs salakanyag. Bár Zazin nem látom hogy kínozná, én viszont már a 4-5. napon mindig tiszta ideg vagyok. Van még valakinek hasonló problémája?

Kép
ginger1

Potyka!
Ez igen! :D

Panny, Mpatr!
Köszi nektek a megnyugtatást, remélem megbarátkozik az új ízzel.
A fejembe vettem, hogy ugysem kap pótlást!!!!!
Ha éhes lesz meg fogja enni úgyis!

Judit18!
Hát lehet nem mindenkinél jön ez be, és csak nekünk volt mázlim!
(suttogó)

Én a Suttogót még terhesen kezdtem el olvasni. Annyira tetszett, hogy le se bírtam rakni.
Szinte 2 nap alatt olvastam ki a könyvet!
Én akkor elterveztem, hogy követem a lépéseket!

Kvaszeva, Szilvánusz!
Szóval így alakul egy napunk:
- Reggel 5 körül szopi
-Visszaalszik 1/2 8-ig, akkor felébred, átöltözünk szépen
-Majd jön a reggeli
-Reggeli után játszunk játszószőnyeg, ha kell vásárlás, stb......
-Reggeli után kb 1 óra múlva már nagyon fáradt, és alszik a következő szopiig!
-11 körül szopi
-Utánna megint játszi, séta ez+az
-Utánna megint alszik
-Majd következik a 2 órás szopi
-Ezután már kb 2 órát is fent van!
-5 óra ismét szopi, és ezután már nincs alvás!
-Játszás...stb...........
-1/2 8 fürcsi
-és 8 órakkor szopi, utánna alvás!!!!!!!
-Én ekkor fent maradok 1/2 23-ig, és akkor jön az Álometetés!
-És akkor 5-kor, ismét kezdődik minden elöről! :D

Ja és azt nem írtam, de az alvás mostanra sikeredett úgy, hogy
mostmár berakom a kiságyba, és elaltatja magát!
Eddig ha leakartam tenni üvöltött, mostmár nem!!!!!!!

Hát nekünk így alakul nagyjábból egy nap! :D

Kolyok!
Annyira édesek vagytok!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

ginger1!
Igen ez valóban így van, hogy anyatejes babáknál teljesen normális ha akár 1 hétig nincs széklete!
De én is tiszta ideg voltam a múltkor a 3. napnál, úgyhogy a glicerines kúppal megoldottam a problémát! :shock:
Vendég

Nekün általában minden nap van, de ha nincs, akkor másnap mindíg van!!! :D
Vendég

Márti, a mensi a természet rendje (elég sz@r rend... :roll: ), emiatt mikek kéne pótlás????? :shock: :shock: :shock:
Csak meg ne szokja az új ízt annyira, hogy utána meg már nem is kell majd neki :lol: :lol: :lol: :lol:

Viccen kívül, annak idején Gordonnak csak 1-2 napig volt gondja vele, nem a mensi végéig.

Kép
Kép

mpatr

Egy kis Bence kép:
Kép Kép Kép
Vendég

Pati!
Én is így gondolom ezt!!!!!!
Van egy barátnőm, és ő azt montdta, hogy ha nem kell neki cici, akkor adjak neki pótlást!
(Idézőjelbe a berátnőm) mert csak ismerem ennyi!!!!!!!!
Hát én kifejtettem neki jó bőven a véleményem erről a témáról!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Bence cuki és gyönyörű!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D

Kép
Kép

mpatr

Köszi Pati! :D
Vendég

Márti: Bence nagyon édi...
Hogy szoktattátok az egyedül alvásra??

Nálunk napközben elalszik magától a cumival, meg egy pelus szorongatással, de este a kaja után a hasunkon alszik el, kb 20 perc után letesszük. Én azt hiszem ez nekünk szülőknek is olyan jó érzés, amiről nehezen szokunk majd le, de meg kell tanulnia egyedül, csak hason nem tudom hogy tudjuk máshogy elaltatni. Ha ébren leteszem hasra őrjöng:(
fnora82

Bence CUKI!!!

Fnora, Panny, én 2004 ben végeztem, és szintén GTK :lol: :lol:

Rohanok vacsiztatni...
Vendég

Fnora: nálunk pont fordítva van, napközben kézben akar lenni, vagy legalábbis a nappaliban, hogy lásson, este a kiságyában teszem le, és ezt igényli is.

Dicsekszem, már kétszer is előfordult, hogy 9-kor letettem Nortont és 5-ig aludt éjjel (tehát 8 órát). De hajnali 2 előtt általában nem kel fel a 9 órás fektetés után. Az éjjeli ébredéskor magam mellé veszem és reggelig úgy is vagyunk. Mondjuk nekem könnyű mert apja állandó éjszakás.

Kép
Kép

mpatr

Márti!
Nagyon édes Bence!

Mennyit bírtok egy délután alatt írni.

Marla!
Privi ment.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

nem tudom mi van most nálunk. Múltkor már több mint egy héten át aludt este 9-től reggel 6- fél 7-ig, most meg visszaszokott, hogy egyszer felkel éjjel 2-4 között, ez miért lehet, már egy hete...

Na akkor jó sokan vagyunk ex gtk-sok, milyen szakon végeztetek?
fnora82

Most látom csak milyen mázlista vagyok, úgy a kölkök egyéves koráig nem is hallottam menzeszről... Cserébe feltűnés nélkül bírtam teherbe esni, és kétségbe is egyidejűleg, mert minden másra, cska babára nem gyanakodtam.

:lol:

Pati, ígérem többször nem zargatlak, de mire nyeszeteltetek a lepényből, és ki csinált belőle homeos szert????? Férjed mit dolgozik éjszakánként?

Babáitok gyönyörűségesek, és úgy elvesztették az újszülött formát, tiszta apró emberkék. Kislánykáktól meg szépen kiöltöztetve tisztára elolvadok, és irigykedem. Aztán lehet majd a mi Daninkról kiderül, hogy egy kis Daniella???? :lol: Bár 12 hetes kora óta mondták, hogy fiú a lelkem, akkora a bizonysága. :P

potyka

Fnora!

Milyen szak?És nappali vagy..?Én távoktatásra jártam,HEM szakra.

Kacika!

Te milyen szakra jártál és nappali vagy egyéb?

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

[quote="fnora82"] írta:fnora82Én azt hiszem ez nekünk szülőknek is olyan jó érzés, amiről nehezen szokunk majd le, de meg kell tanulnia egyedül(

Ez hülyeség!! :shock:
Mit szivatod magad azért hogy más mit gondol????
Ha neked meg a babának úgy esik jól, altasd a hasadon száz évig!

Előbb-utóbb nem lesz rá igényetek és akkor villámgyorsan elhagyjátok ezt a szokást. Egy kamasz ritkán szuszog anya hasán... :roll: ( ugye, Monácska? :wink: ) :wink:

Ne görcsöljetek ilyen dolgokon, érezzétek jól magatokat a babával!!!!!

Azért merem ezt írni, mert Gordonnal nagyon bevált és most sem teszek másképp. Nem szoktattam a gyereket kiságyba napközbenre, általában egész nap a közelemben van, kézben, az autóban, a nappali közepén, babakocsiban. Meg vele alszom. Azt hiszi mindenki, hogy ettől elrontható egy gyerek. FRÁSZT! Gordon állandóan emberek között volt szintén, nem kiságyban, és amikor 1 évesen kitettem a saját ágyamból, simán végigaludta az éjszakát, mert ezt látta anyától is.

Tudom, hogy nem minden gyerek egyforma, de nálunk nagyon bejött. Csak ha valakinek elmondtam, akkor mindjárt jött az ésnemfélszhogyelrontod? . Már untam. :roll: :wink:

Kép
Kép

mpatr

mpatr: örülök, annak amit írtál, imádom amikor este a kis babszagával alszik rajtam. Napközben elaltatja magát egyedül ha tudja hogy a közelben vagyok, vagy odateszem magamhoz, egy pokrócon vagy a hordiba nézelődni... de napközben ritkán kell cipelni a fencsóját, (de akkor órákon át)
fnora82

Jaj, Potyka, bocsi, erre elfelejtettem anno válaszolni.

A lepényből-magzatburokból-köldökzsinórból készült "homeopátiás szer" vagyis nozóda olyan, mint egy alternatív őssejt-terápia, gyakorlatilag rengeteg (minden?) testi-lelki nyavalyára jó lehet. Nekünk egy gyógyszerész csaj csinálta meg, aki egyébként is homeopátiás szereket készít. Beajánlanálak hozzá, de most külföldön van jó darabig.

Párom taxit vezet.

Ezek szerint Ötöske nem tervezett csibe. És Hatoska? :wink: :lol: :lol: :lol:

Márti, a kispasijaid hogy jönnek ki egymással?

Kép
Kép

mpatr

Csak köszönök, mert pakolászok, holnap megyek a Balatonra. Feljött após, és holnap levisz minket, előre láthatólag Robi jön utánunk péntek éjjel és együtt jövünk vissza vasárnap.

Patti, majd jövő héten valahogy randizunk!!! Ne hari!!!!

Beus, feladtam, amit ígértem, ha bármi kérdésed van, hívj! Elsőbbségivel megy, remélem holnap megkapod.
Vendég

Jimm, nem is bánom, nekem is zúzós a hét.
Érezzétek jól magatokat a BAlcsin, rátok fér a tárgyalás után a kikapcs.
Jövő héten mindenképpen egyeztessünk, hogy haladjunk!

Kép
Kép

mpatr

Köszi Évi, megpróbáljuk mi is a gyakorlatokat.

Márti, hasonló a mi egy napunk is. Annyi a különbség, hogy Zalán nem túl jó alvó nappal, általában fél-egy óra múlva felébred. Szóval ilyenkor a következő szopiig még játszás vagy hurcolás van.

Ginger, gondoltam, hogy az Emil Rulez-féle Zazi, csak én úgy emlékeztem, de azt hiszem van is benne ilyen sor, hogy Zazi az ágyban.

Pati, köszi, engem is megszólnak pont azért, amit leírtál.

Kép
kikó70

Potyka, én úgy szeretem olvasni a hozzászólásaidat!!!!!! És végre mégegy '70-es :wink: .

Kép
kikó70

Kölyök!
Nagyon tetszenek a képek. Gyönyörű a kisfiad.

Márti!Bence is igazi kiskrapek!

A szomszédasszony megetette Nimót tápszerrel amíg odavoltam :( Mondtam, hogy csak végszükség esetén de negyed óra múlva, ahogy elmentem fodrászhoz, adott neki 150 grammot....
Na mindegy, valamit valamiért.
Egy hónapja várok a fodrászra, és nem volt más aki vigyázzon a kölkökre. Nimi végül a délutánt is végigaludta, most is alszik....Ha fenn van nagyon nyűgi, ezért inkább a babakocsiba tettem és ott elaludt.
Levágattam a hajam, hátul fel van nyírva, jajj de jó végre!!!!Előre meg hosszabbodik. Ez a kedvenc frizurám....

A fütyi téma miatt nagyon ideges vagyok, legközelebb szólok, hogy a nézet kissé elavult, hogy le kell húzni ilyen korán. Szegény Nimi, csupa vér volt és úgy üvöltött.. :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

jól nyomjátok...
az ember lánya elmegy sétálni ( a hosszú szottyos nyirkos napok után végre egy napsütéses 23fok!!!! az remény Nektek is, általában ami itt van az pár nap múlva otthon is megjelenik ;) )
szval elmegy sétálni Ti meg teliirtok majd egy oldalt! wow

köszönjük a dícséretet ;)

Pati, nem semmi, jössz és dicsekedsz.... hogy nem sírt Norton és Gordonnakis csak a szája széle biggyedt le.... naneeeemáááá hogy átalussza az éccakát.... najó, gratula :)
és azért jól jön egy kis biztatás, hogy jó az ha babusgatjuk a babákat ;)
ehhez a jó férjválasztáshoz van egy sztorim, sosem gondoltam volna, hogy bevállik:
amikor leérettségiztünk a matek tanárommal beszélgettem. kérdezte mi akarok lenni (matematikusra jelentkeztem), mondtam matematika tanár. kézzel lábbal próbált lebeszélni :shock: :shock: azt mondta, ha rosszat akarna nekem, akkor mondaná, hogy jó, legyek az! mondta, hogy nem lehet belőle megélni, hogy a rezsire sem elég amit így keres csomó különmunka stbstb. Mire én nagy kamasz lazasággal: majd a férjem gazdag lesz ;) Erre ő: és megvan már? mondtam nincs ;) asszonta akkor gyorsan keressem meg ;)
végül vártam rá még 5 évet ;) Amikor összeházasodtunk még ugyanannyi volt a fizetésünk.... azóta már változott a helyzet... ;)

Panny, én is olvastam azt a cikket, most van egy másik belinkelve ami az adatokról szól. De igazából arról kéne, hogy szóljon, hogy mindenki csinálja azt ami szerinte legjobb a gyermekének! Amit szeretne, (vagy kell...) csinálni!!! ha valaki otthon akar maradni, teremtsék meg a feltételeket, hogy otthon maradasson és ha valaki vissza akar menni dolgozni, hát akkor annak a feltételeit teremtsék meg. csak sajna nem ilyen egyszerű...

Potyka!! /úgy látszik a Pbetűsöket részesítem előnyben.... :roll: :roll: /
szval fel a fejjel, nem ám depizni!!! miért? mond el nekünk, itt a vállam kisírhatod, és van egy kis fagyim meg soksok lindt csokim. na? ;)
már akartam kérdezni, hogy mi lesz Ötöske neve? ;)

Ginger, Kikó
van olyan szám is hogy Zazi a metrón meg olyanis hogy Zazi az ágyban... szval Zazi megihlette Hajóst rendesen..... derég hallgattam, na mindjárt ;)
Ginger amúgy én is szoktam ahhoz a cselhez folyamodni, mikor az autóba sír a gyerkőc, hogy feltekerem a kazit és éneklem vele. Mondjuk nekünk vanegy kazi ami már rojtosra volt hallgatva amikor megkaptuk anyukáméktól (khmmm nem mai darab) és mi azóta csak rojtosítottunk rajta... :lol:
Elvileg télleg nem gáz a heti egyszeri kaki. Sőt überelek az itteni dokinénik szerint a 12 napig no kaki sem gáz HA NEM szenved a gyermek. Próbálkoztál baba-pocimasszázzsal?

Márti, nem rossz napirend! és magától ébred és kér enni 5kor?
ilyen pontosan 3óránként eszik. Milyen édesen figyel Bence!!!

Csajok mostanábannekem az a "bajom" hogy nem akar általában csak 4 óránként enni, ehhez hozzávéve hogy alszik 10-11től hajnali 6ig, volt már hogy csak napi 4szer evett... ez nemkevés??? de én nem akarom minden nyöszörgésre etetni, mert nem bizti hogy éhes. Amúgy nem szokott sírni az éhségre sem, de azt már tudom mikor éhes, nyammog rendeset. Az ujjacskáját meg szopi után is szopizza pedig a cici már kiesett a szájából...

Jim, jó Balcsizást!!! :)

Bocsi csajok, de én behidaltam a saját papunkon. (igérem leszállok róla... ;) ) ezt nézzétek meg, most készül(t) a széphalmi plébánia honlapja... na ilyen fazon a papunk:
http://szephalom.plebania.hu/main.php?rovat=15
laza mi??? ;)

Kép

Kép
kolyok28

Kölyök, jó fej lehet :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép

mpatr

Judit!!!
képet kérünk az új frizkóról!!!!
nyugi, Nimi kialussza magát és újra a régi lesz ;)
a szomszédasszony meg egy alkalommal nem tudja elrontani, ne aggódj ;)

Kép

Kép
kolyok28

Kölyök: igen. Pocimasszázs van minden tisztábatételnél, meg lábemelgetés, meg fohászkodás, meg könyörgés a "kakihoz" :-)
éppen csak a vodozást hagyom ki :-)

Kép
ginger1

ugye, Pati? nézd meg a sok savanyú arcú pap közt egy vigyorgó napszemcsis... ez ám a propaganda :lol: :lol:

Kép

Kép
kolyok28

Pletyogjak? A János atya előtti pap addig elmélkedett, míg r ájött, Jézus nem ISten fia, így lapátra került.

A jóképű szőke, meg addig motorzott, míg be is csajozott, gyerek is lett, és leszerelték.

János atya rendes ember, őt kiemelték. Most tanít.

:lol:
Ötöske elvileg Dani lesz.

Pati, sztem akkor lefagagyasztom a cuccot, és keresek vkit, aki vállalkozik a potenciálásra.

Judit, én simán elviszem őket magammal adott esetben fodrászhoz, ott mondg van decukiezababa néni, aki amúgy párhósan szórakoztató.

Kölyök, sztem szól ha éhes, ne aggódj :lol: .

És biza én is együttalszok, ottmaradok fektetésnél, mikor ki mit igényel. Jelzem a tizenhárom és a kilencéves nemigen próbál már rajtam aludni... Úgyhogy van remény.

Most pedig megyek, megpróbálok mindenkit rábeszélni a vízszintre.

Ja, csak azon depiztem, hogy a nagycsalád jóelőre összevész, és durcáznak, hogy ne is kelljen segíteni jönni. Nem azért, de spec szülni nyugodtabban mennék, ha tudnáém, hogy anyám főz rájuk. Viszont tudom, szerencsére van ám McDonalds :lol: :lol: :lol: és azt az apjuk is meg tudja csinálni (amúőgy tea és virlsi a repeortárja). Meg szerencsémre a nagfylányom már tiszta kis anyuka bír lenni pár napig. Igazából haza akartam jönni szülés után rögtön, de annyian mondják, hogy ugye elvileg hat hétig kéne feküdni, de legalább pár napot, azt meg itthon nem lehet, hogy kezdem beadni a derekam.

Pati, nem lesz Hatoska. Én akkora csomót köttetek a petevezetékekre, hogy ihajla. Mert még ekkora jóból is árt a sok ám. :lol: :lol: :lol: Meg ugye annyira cikis gyesen lenni, és ingeynélni..... Már mindnehol megmondták.

potyka

Ginger, a wooodooooot inkább hagyjuk, vagy mégse? vegyünk egy babát és húzzuk ki a kakiját :lol: :lol:
fúúúú nálunk épp most termel... ide hallom... (nem nehéz, a kiságy mellett lapítok... :lol: :lol: ) ... már szaglik is...
megyek...
szval szerintem nyugi, de persze könyen beszélek....
ajajajjjj a második hang... most már télleg usgyi mert ebből lepedőcsere is lesz....

Kép

Kép
kolyok28

irigy, irigy :-)))

(Ki gondolta volna, hogy 34 évesen az lesz a legfőbb gondom, hogy mikor kakil be a gyerek. A legnagyobb ünnepek az évben pedig azok a napok amikor összejön neki).

Kép
ginger1

Na jó, most már próbálok konszolidáltabb témákat is előkapni.

Kép
ginger1

Ginger, nem hiszed el.... csere közben is sikerült neki, szval utána mehettem a mosdóba a pelenkázón lévő textilpelust gyorsan kiöblíteni, de a mosdóból még jól hallottam, hogy újabb adaggal tisztelte meg a friss pelust :lol: ilyen nem szokott nálunk lenni.... közben meg nevetgél :lol:

amúgy Sógorom mondta, hogy a kisgyermekes szülő-kor az amikor az ember az alap funkcióknak, mint pl kaki, büfi, puki megtanul örülni :lol: és dícséri.... majd szegény gyerek pár év múlva mit kap egy nyilvánok büfiért.... :roll:

Kép

Kép
kolyok28

a pukizás az nálunk is nagyon megy hang és "illat" effektekkel megspékelve. Leginkább az abc-ben, a gyógyszertárban és bárhol, ahol 4 nél több ember hallja/szagolja. Én meg szemérmesen pillogok és úgy csinálok, mintha ott sem lennék. :-)

Kép
ginger1

bocsi, de nem bírom ki, még pár kép:
ez igazából 15 napja készült!!!:
Kép

Kép

Kép
kolyok28

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?