A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Sziasztok!

Hűűűű de nagy marhaságot írtam tegnap... :lol: :lol: :lol: bocsi.
Szóval ahány napos a gyerkőc, annyiszor 10 gramm és plusz azon felül még 10 gramm. Egy 10napos babánál 110 gramm elfogadható adag. Remélem így már körülbelül jó, Gigi. :D :D :D

Nem aludtunk este 8tól éjfélig... Pocifájás volt...és sírás. Már én is pityeregtem, annyira gyötörte Petit.

Zombifejű anyukává váltam... :lol: :lol: :lol:
csipisz

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 11:25-kor.
pironya

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 11:25-kor.
pironya

Almaani, Oszman: hol, és hogy vagytok????
bszilvi25

Bari: Szilvinek jobbulást, neked meg kitartást.

Piri, Szilvi: kitartás! Ma telihold lesz! Úgyhogy lehet, hogy ma lesz action???

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Szasztok csajok!
Fogalmam sincs mi történk itt a babaneten!
Egyszerűen nincs idöm ide ülni a gép elé!
Mirkó most is ordit!!!!! :(
Reggel hat ota aludt 2 orát!
Szóval ma telihold lesz???
Akkor tuti nem lesz alvás!
Mióta hazajöttünk a korházból Mikóm 1,5 kg-ot hizott!

B.Szilvi!
Te nem akarsz még szülni???
Jol a végén vagy már te is!
Ki van még vissza??????
Vendég

Szia Móni!

De rég voltál!!

Vagyunk még azért!
Oszman
Almaani
Pironya
Mumin
Schopin
Én
és még ki tudja. A 385. oldalon van egy tábli, de nem a legaktualizáltabb, mert 1-2 lányról már kiderült, hogy babázik!!!

Nagyon várom már, hogy én is babázhassak, és persze, hogy szűlni akarok!!!!! :wink: :wink: :wink:
bszilvi25

Lányok! Jevi26 üzent: Ma 16:15-kor megszületett Vince baba. 4230 g 54 cm. Jól vagyunk! Puszi Évi!

Úgy láttam, hogy a ti táblázatotokban is szerepel!

Kép
szly27

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: nem tudjátok, hogy az amit megeszünk ételt mennyi idő múlva jelenik meg az anyatejben? Szóval arra gondoltam, hogyha eszek valamit és megszeretném tudni, hogy hogyan hat a babára (fáj-e tőle a hasa stb.), mennyi idő telik el!

Köszi
Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Gigi - Zoló nálunk is így eszik szerencsére. hétkor már aludt, 10-11 körül fog ébredni, aztán 2-3 óra körül.

Mia - nálunk is mikróztak a koriban, de beszéltünk erről a csecsemősökkel és ők mondták, plusz a védőnő is, hogy ne mikrózzak, mert rontja a tej minőségét és persze nem egyenletesen melegszik, mint ahogyan te is írtad.

Én két napja szörnyű hasmenéssel küszködök, felhagytam a tejserkentő teával, talán a gyógynövények okozhatják. Valami segítség a házipatikából? Segítsetek!

Andóca - erre én is kíváncsi lennék!

Barika - drukkolok, hogy hamar hazajöhessetek, ez a stressz tényleg nem tesz jót és a nagy fiadat is nagyon sajnálom. Ő hogyan viseli?

Szülni vágyók - kitartás, már nincs sok hátra! addig is aludjatok sokat, amíg tudtok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Jevi - gratulálok! Szép nagy baba lett Vince! Jó babázást és sok tejcsit nektek!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Kép
Kép
Vendég

jó reggelt

Jevi26: gratu nektek! :)

nálunk asszem elromlott a jógyerek. legalábbis tegnap este sehogysem működött rendesen. :roll: kb fél4ig még minden rendben volt... volt is itt a doktornéni, megvizsgálta, agyon lettünk dícsérve hogy milyen sokat fejlődött, és hogy hogy figyel ha beszélek hozzá, meg a mozgása is, teljesen el volt ájulva. olyan doktornőnk van aki ráadásul nagyon komolyan veszi a korai fejlődést, ha valamelyik gyerek nem csinál bizonyos dolgokat az "előírt időben", képes beutalni a neurológiára, szóval tőle aztán tényleg nagy szó a dícséret - legalábbis ismerősök ezt mondják.

na aztán eljött a délutáni kajcsi ideje (fél4), amikor nem evett annyit amennyit szokott, hiába volt fél órát cicin, csak cuppogás volt a vége. aztán 1 óra múlva meg éhes volt, de mivel előtte fejtem le minden maradékot, cumisüvegből kapott 40-et. nem akartam megzavarni a 3-4 órás ciklust, de úgy sírt szegény, az ökle meg szinte könyékig a szájában... muszáj volt. aztán nézelődött, de nem aludt, aztán meg már szerintem a fáradságtól sírt, aztán csak elpilledt félórára, aztán megint sírva kelt, éhes volt, akkor evett rendesen, de utána megint nem aludt szinte semmit, az egész estéből a fürcsit élvezte csak - pedig gondoltam ha elalszik, akkor kihagyjuk a fürdetést, mert már fél8 volt, és fél4 óta szinte semmit nem aludt szegény. szóval fürcsi után felélénkült, és az esti uccsó kaját is majd' 1 órával előbb követelte, de csak 30at szopizott, bealudt a cicin. le is tettem aludni, és éjjel 2ig nyomta (amúgy 3körül van neki az éjszakai kajcsi). reggel ugyan 6 helyett fél6kor kelt, de ez bőven belefér... és evett is rendesen. most kint alszik a teraszon. nemtom felkeltsem-e mert lassan megint kajálni kéne, de lehet hogy most pótolja a tegnapi nemalvást. nemtom-nemtom. tanácstalananyuka lettem. :?

mia_snow

Mi is így voltunk tegnap.
Nyüglődött egyfolytában,éjszaka is 3 után nem aludt még mellettem sem!
Most végre elaludt az erkélyen.
Várjuk a doktor nénit.

Kép
melike

Ti mikortól fogadtok látogatókat?
És egy másik kérdés:aki Liberót használ mennyiért veszi?

Kép
melike

Sziasztok!

Dorci baba nagyon szépen fejlődik. 240 grammot hízott egy hét alatt, 250 a maximum :) Kezdünk hurkásodni. Éjszaka 6 órán át aludt, úgy ébresztettem fel, mert nem mertem tovább hagyni. Szopizni olyan 70-80 grammokat szokott.

Ma néz rá a doktor bácsi is.

Mindenkinek pusz!

Néhány kép + anya egy héttel szü Kép lés után:

Kép Kép

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Bogiiiiiiiiiii! nem volt fair ezt a pociképet beraknod!!
én is csináltam már, gondolkoztam hogy feltegyem-e, de ezek után inkább nem. :lol:

mia_snow

sziasztok!tegnap nálunk is felborult egy picit a napirend, de mára szerencsére visszaállt.délben csak 60at evett, felkelt fél 2 kor is, evett 30-at, utána hiába ébresztgettem fél 5 körül, csak 6kor kelt fel, akkor meg olyan éhes volt szegény, hogy most aztán tényleg hallatta a hangját.persze a fürcsi közben elhallgatott, de utána követelte a kajcsit, aztán visszaállt minden a régibe. rem így is marad.
de most megnyugodtam, hogy írjátok, nálatok is nyugtalankodott a pici.

Kép
Kép
eyi

Sziasztok!

Tegnap sikerűlt "normálisabb" fürcsis képet csinálnunk!

Kép

Kezdünk hurkásodni :P
bluebox

Melike: látogatók: nálunk a szűk család járt itt. Tesók, anyukák. Unokatesók. 'Idegeneket' én úgy gondoltam, hogy inkább 1-1 1/2 hónapos kora után fogadunk. Távolabbi idegeneket inkább 2 hónapos kora után. Liberót mi a 2-est használjuk és olyan 30-35 Ft-ra jön ki darabja (a DM-be vettük).

Bogi!!!!!!!!!!!! Szégyeld magad! Ilyen képet feltenni!!! :) Én meg csak irigykedem, bár én is jól állok, de azért a hasamon és a combomon még mindig van mit fogni!!!

Az én kérdésemre nem tudja senki a választ?

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Andóca, pont ezt akartam megkérdezni ma a védőnőtől, hát nem elfelejtettem :cry:
bluebox

Hát az én pocifotóm sem a tuti még, de azért megmutitom :wink:

Kép
Ez szülés előtt kb másfél héttel :cry:

Kép
Ez pedig a jelen :P

Azért alakulok ugye??????

70 kg-al szűltem, 63 kg-al jöttem haza a kórházból, most pedig 55 kg vagyok :P
bluebox

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 11:26-kor.
pironya

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 11:26-kor.
pironya

Andóca: ezt én sem tudom sajna. :(

Márti: ez nem semmi, hogy mennyi ment le. Mennyit szedtél fel összesen? nekem +15 kg-ból eddig 8 ment le, a majd' 3 hét alatt. de most néhány napja egy deka sem. :(

ilyen volt - ilyen lett képek:
szülés előtt 1 héttel:
Kép Kép
most:
Kép Kép

aztán mindjárt jönnek a pocakosok és kiátkoznak minket... :D

mia_snow

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 11:27-kor.
pironya

Mia: Szóval nekem a gyári súlyom: 43, 45 kg volt általában. Nos ahogy terhes lettem, lefogytam 40 kg-ra :cry: . Aztán felhíztam 70 kg-ra. Szóval, ahogy nézzük, vagy 27 kg-t, vagy 25 kg-t, vagy 30 kg-t híztam :roll: :roll: a 25 kg a legbarátibb :wink:
Bocsánat Pironya. De ha figyelmesen olvastad az irományaimat, akkor azt is kellett látnod, hogy én visszasírom a pocakomat, szóval most nagyon hülyén fog hallani, de irígyellek a pocakodért :cry: :oops: A kellemetlen részéért már nem :oops: :?
Kitartás.......... tudom, könnyű mondani :roll:
bluebox

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 11:27-kor.
pironya

lányok: nagyon jók a fotók.

Márti: nagyon édes Kristóf, ahogy fürdik.

Bogcsa: nagyon édes Dorina.

Ti mennyi ideig fürdetitek a babákat? Mennyi ideig van vizben a bébike? Mennyi vizet tesztek a kiskádba?

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 11:28-kor.
pironya

Piri: sietned kell az Ikrek babával. Beszéld meg Csongorral, hogy már csak 1-2 napja van! :lol:

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Andóca: Eddig nálunk a fürdés elég rövid ideig tartott, mert a kődökcsonk nemrég esett le, és teljesen mára forrt össze teljesen, ezért mától már több ideig és több vízben merem füröszteni.
Eddig annyi vízben fürdettünk, hogy ha lefektettem volna akkor pont belefolyt volna a fülébe a ví. Szóval, elég kevés vízben fürdettem. Vagyis ha űltettem, akkor pont nem ért a köldökéig :P Na most ezt jól megmondtam mi???? Jobban nem tudtam leírni, bocs :oops:
Mától viszont, kétszer annyi vizet fogok belerakni, hogy ha űltetem, ne fázzon, minnél több testrészét érje a víz. Biztos kellemesebben fogja magát érezni:)
Az idő pedig eddig kb 10 perc volt, most nem tudom hogy fogja magát érezni. Szóval az idő attól függ :P

Kérdés: Hallott már valaki bővebben az injekciós fogamzásgátlásról???????
Engem érdekelne.
bluebox

Gigi: Bettica 06.15-én szült! javítsd ki légyszi a táblázatban. köszi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Márti: én nem ismerem ezt a fajta fogamzásgátlást.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Libero - 990 Ft/csomag (tesco), de mi Huggiest veszünk, az 940 Ft/csomag/28db

Pocak - szép pocakok, én nem fotóztam még utána, de talán ma ráállok a mérlegre.

Fürdetés - amíg végigüvöltötte, addig csak annyi idő volt, míg lemostam a kis testét és persze kevés víz volt csak az alján. Nekünk a kád aljában egy kis szivacs van, arra fektetjük/ültetjük, így nem olyan riasztó neki és nem csúszkál, jó erre a textilpelus is, de mindkettőt szárítani kell úgy is. Most már leesett a köldökcsonk jó ideje, így több vízben fürdik, hogy ne fázzon és már jobban élvezi, csak előtte és utána sírdogál!

Látogatók
- eddig még csak a családtagok voltak, idegen még jó ideig ne jöjjenek, a nap nagy részét pizsiben töltöm, kajával ellátnak minket, apa itthon van még, mindent megold, így nekem csak pihenni kell, majd később jöhetnek!

Injekciós fogamzásgátlás - nem ismerem!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!
Szilveszter holnap jön haza hát már pont elegem van a korházban alvásból.Reggelente meg 130-al döngetek haza mert fejnem kell,legalább is úgy érzem de alig jön valami :twisted:

Hasatok szépen lement ügyesek vagytok :lol:

Dávidka sokat alszik,enni is úgy kell fölkelteni...du. néha nyöszörög!
Viszont még nem gyarapodott semmit...nem tudom,hogy ez gond-e,olyan a súlya mint ahogy kihoztuk a koriból,na mindeggy ezen már megpróbálok nem izgulni,hétfőn úgy is visszük tanácsadásra ott majd megmondják
Vendég

Blue mi egy másik topikban anno kitárgyaltuk az inekciós fogamzásgátlást...ott is van egy védőnő,éa azt írta,hogy csak annak javasolják aki már tuti nem akar gyereket szülni mert tönkreteszi a méh nyálkahártyát...vagy valami ilyesmi..pontosan már nem emlékszem
Vendég

Szia Bari!!!!!!!!!!

Nagyon örűlök, hogy nem kell már sokáig a korházban lennetek :P
Köszi a választ, én is valami hasonlót olvastam, de azért rákérdezek a dokinál. Nem mintha bármi bajom lenne a gyógyszerrel, de annyira hülye vagyok, hogy el szoktam felejteni bevenni :oops: :oops: Eddig mindig időben észrevettem, hogy nem vettem be :roll:
bluebox

Dávidról nem akarsz dobni pár képet??????
Meg mindenki!!!!!!!!!!!!!!!!! Mindenki eltűnt!!!!!!!!!!!!!!!!! Dobjatok fotókat.!!!!!!!!!!!

KISMAMIK ITT A VISSZA NEM TÉRŐ ALKALOM!!!!!!!!!!!!!!!TESSÉK VILLANTANI A POCAKOKAT, MÁR CSAK PÁR NAPIG HORDHATJÁTOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MUTASSÁTOK MITEK VAN :P :P :P :P
bluebox

Kérdés: Szoptatós anyukák, és akik tudják a választ!!!!

Szabad gombát ennünk????????
Ha igen, akkor megyek pucolni :?
bluebox

Márti én hétvégén ettem 2 fej rántott gombát, nem volt gond belőle. :)

fotók:

megjavult a gyerek:
Kép

mert napoztatja a lábát :D
Kép

mia_snow

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 11:28-kor.
pironya

Kép
Kép

Íme a mai fotók!

Mindenki köszi a z eggyüttérző szavakat..remélem Pirinek igaza lesz és tényleg vége az őrületnek nálunk(kopp-kopp)

És hasonlóan a többiekhez egy kicsit én is bánom,hogy soha többé nem leszek terhes,annak ellenére ,hogy nálam rosszabbul senki nem viselte!!
az orvosom már a műtét közben mondta,hogy egy 4. császár simán belefér,és én elgondolkodtam.......
Vendég

Én is elgondolkodtam amikor mondta a dokim, hogy két év múlva folyt köv???????
bluebox

Sziasztok!

Bari! Örülök, hogy jöhettek haza a kórházból. :)

Marcus kedden volt 4480 gr. :shock: :lol: Kórházból 2950 gr-mal jöttünk haza. :shock: Kérdeztem doktornénit, hogy nem baj, hogy ilyen mértékben gyarapodik (hízik 8) ), de mondta, hogy nem. Majd lelassul egy idő után, főleg, amikor már mozogni fog.

Liberó: én az Intersparban vettem 90 darabosat 3200 ft-ért.

Látogatókat még én sem nagyon fogadtam, a barátnőm könyörögte be magát egyedül, ő már nagyon türelmetlen volt, nem bírt várni. :)

Fürdetéshez én már elég sok vizet rakok, sőt én szoktam az arcát is locsolgatni, készülünk a babaúszásra. Legnagyobb meglepetésemre, ha az arcához ér a víz, még a szeme sem rebben, annyira természetes neki. Vagyis a szeme az rebben, mert becsukja. :wink: Szereti nagyon a sok vizet.

Márti! Beszéltem a védőnővel és feliratkoztunk a babamasszázsra. Utólagos engedelmeddel Kristófot is felirattam. 8) Legfeljebb, ha mégsincs kedvetek, akkor nem jöttök. Mondta a védőnő, hogy a szabadságolások miatt nem tudja pontosan, hogy mikor indul legközelebb tanfolyam, de szól, hogy milyen időpontok vannak.

Nyűgösködénél nekünk nagyon bejött a babáknak hangszerelt komolyzene. Marcus ahogy meghallja, azonnal abbahagyja a nyügit és csak figyel kikerekedett szemekkel.

Lányok! A babák nagyon szépek! :lol: És természetesen mindenki nagyon csinos. Én is rakok mostani pocakképet, de kéretik figyelembe venni, hogy alapból duci vagyok, tehát az a plusz 20 kg, amit láttok, az már terhesség előtt is megvolt. De most azzal nem foglalkozom. :oops:
Kép

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Sziasztok!

Márti, Bogi, Mia: szépek a pocik tényleg!!! Remélem, majd nekem is hamar eltűnik. :wink: :wink:

A gyerekek is édik!

Hát? Én ma voltam CTG-n. Sehol semmi. Méhösszehúzódás nuku. 20-ig nem ment fel......
Aztán jött a "fincsi" vizsgálat, megint azt hittem csillagokat látok. Mondja a doki: engedje el magát, nem szadizom meg nagyon!! :roll: :roll: (Tényleg nem??? - mondjuk MÉG nem fáj a pocim, de most ma már valami vér (ami nem világos) is jön belőlem :roll: :roll: :roll: )
Ezt biztos azért kaptam, mert azt mertem mondani, hogy én ma szeretnék szűlni! :D :D
Holnap reggel 1/2 8-ra megyek megint. Szerintem jól megszadiz ismét. Ha esetleg éjjel lenne valami, el lettem igazítva, hogy a 2. emeleten van a szülészet. (mintha nem tudtam volna :shock: )

Márti: poci képet rakok, remélem, hogy TÉNYLEG az utolsót!!!!
bszilvi25

Andóca
Tudomásom szerint olyan 5-6 óra...
Fürdés... olyan tenyérnyi magasságban van a víz a kiskádban... és addig, míg lemosom... plusz kicsi pancsolás (időt még nem mértem)... nyöszörgés van, mikor kiveszem...

Melike
Látogatók... eddig csak a legközvetlenebb családtagok voltak itt... barátok majd ezután jönnek...
Nem akarok még vendégfogadást csinálni :oops: ... ha jönnek, akkor készülni kell, az macera...
Viszont mi már kimoccanunk... vasárnap voltunk templomban, tegnap voltunk baba-mama klubban...

Márti
Én ettem gombát...

Nagyon szépek a cemeték, a pocakok
:lol:
Vendég

Kiskukac éjszaka "vándorolt" a kiságyban... vagy manók jártak nálunk... szépen le lett fektetve Tomi, hasra, ahogy szereti... reggelre az ágy másik végében volt, a hátán feküdt...
Valamikor 4 és 1/2 7 között dolgozhatott ezen... de nagyon halkan, anyja nem ébredt fel a mocorgására...
Reggelre meg már majd éhen halt... 2 cici+fél üveg tej kellett neki a nagy munka után... :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Voltunk a doktor néninél... 4780g és 57cm Makifej :lol: :lol: :lol: :lol:

Felirattuk a rota- és a pneumo-elleni oltást...
Vendég

Fogamzásgátlás
Nem tudom... nekem arra nincs gondom...

Mi már bejelentkeztünk 2009 nyár-őszre a Kaáliba... :wink:
Vendég

Pironya! Ne kapkodj mert még nem volt meg a kórházi beszámolóm bár ha így folytatja a fiam akkor a végén még egyszerre szülünk! A dokim azt mondta vasárnapig kapunk haladékot! :lol: Utána be kell feküdnöm!

A babák tündériek és a laposhasak nagyon csinik! :D
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?