A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Dr.Spánik Gábor-OGYIK

Kriszta: Én is nagyon drukkolok nektek!!! Szerintem ma megszületik a várva várt Eszter baba :lol: Gondolunk rád!!!!!
lamme

Sziasztok!

Ma még hazaengedett a doki bácsink. Magzatvíz teljesen tiszta, bő 1 újnyira vagyok nyitva, viszont van egy kis véres váladékozás, de erre közölte, hogy hurrá mert akkor tágulok. Örültem, hogy örül. :) CTG után leküldött ultrahangra még, ott is minden rendben van, így közölte, hogy ha esetleg ma nem jön vissza akkor holnap 7 órakor vár az ambulancián. Holnap már maradok. :( Közölte, hogy úgy látszik nagyon jól érzi magát odabent, viszont én már annyira nem. Most már tényleg sehogy sem jó, a derekam majd le szakad, néha de még rendszertelenül jönnek kisebb görcsök, feszül a hasam. Most már tényleg jó lenne holnap megszülni. Ma hazafele vettünk még a szobájába egy szönyeget, ha ennek ellenére se hajlandó kijönni, akkor várunk túl sok mindent nem tudok csinálni.
Holnap este majd a tesóm bejelentkezik, hogy mi van velem, szurkoljatok hogy holnap babázhassak. :)
Mindenkinek szép délutánt. :D
toldikrisztina

Kriszta, kösz a helyzetjelentést. Azt hittem, ma már babázol. De holnap akkor tuti. És holnap megindítja, vagy jobb, ha benn vagy, és mindig oda tud rátok figyelni?
Sógornőm végülis 40+4 napra szült, szerintem max. 40+7-ig várnak mindenhol.
Hajrá Eszter :))

(Velünk minden változatlan, szerencsére most jól aludtam, semmi hasfájs. Holnap ctg, doki, hurrá :) Hátha mond vmi biztatót!!)
vumenke

Vumenke - igazán nem mondta doki bácsi, hogy mi lesz holnap, csak hogy ma még hazaenged, holnap meg korán találkozunk 7 órakor az ambulancián. Ebből gondolom hogy befektet, ő is rohant, én meg olyan ideges voltam, hogy elfelejtettem ezt vele tisztázni. De teljesen mindegy mert már 1 hete úgy járunk a kórházba hogy börönddel. :)
toldikrisztina

Kriszta, nagyon szurkolok!!!! Várjuk nagyon az infókat.
(Csomagmegőrző nincs a kórházban? Nem kéne mindennap hurcolni... ;) :D)

KépKép
KépKép
pannaanya

Krisztina: drukkolunk mi is (Anyám minden nap megkérdezi, hogy szültél e már :D ). Kívánom, hogy gyors és szép szülésed legyen!

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Krisztina, hát ezt biztos nehéz "tűrni"! Hajrá Eszter baba! :P

Amennyire tüzes és lelkes voltam tegnap, ma annyira rossz napunk van! :oops: Kérdezte tegnap a dokink, hogy szokott-e keményedni a hasam... Hát addig ismertlen érzés volt! Falra festette a fájdalmat :roll: Hajnal óta, rendszertelen időközönként pár másodperces fájdalmaim vannak. Van hogy pár perc telik el kettő fájdalom közt, van hogy 1óra... Nyűglődve aludtam du. 3órát, de azóta semmi! Laciapu alig mert elindulni dolgozni és megbeszélte Pannival, hogy hamarosan vége az eb-nek, azt legyen szíves és várja meg odabenn! :wink:
Fészekrakó ösztön itt kopogtat, de nincs erőm semmihez, elnyomom.
Vumenke, én örülnék egy takinéninek! Hidd el, nagy terhett vett le a válladról! 13. kerületben nem vállal egy kis pluszt :oops: :wink:
Anyukám jön hétvégén, vele majd könnyebb lesz!
Szép estét mindenkinek!

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok!

Kriszta: Eszter aztán megadja a módját a megérkezésének :D:D Természetesen holnap is gondolunk rátok és nagyon drukkolunk!!!! :wink:

Pepitanna: Le sem tagadhatnád, hogy néhány héten belül szülni fogsz :D :wink: Ez a pocakfájás, ez az ellentmondásosság ("fészket raknál", de mégsem :D ), ez a sehogy sem jó érzés, tipikus :D:D:D Kitartás, nemsokára neked is a kezedben lesz a kislányod :wink:

Vumenke: Rád is gondolunk holnap :D Te sem sokáig leszel már Pannival 2 in 1 :lol:
lamme

Sziasztok!

Kriszta: Eszter aztán megadja a módját a megérkezésének :D:D Természetesen holnap is gondolunk rátok és nagyon drukkolunk!!!! :wink:

Pepitanna: Le sem tagadhatnád, hogy néhány héten belül szülni fogsz :D :wink: Ez a pocakfájás, ez az ellentmondásosság ("fészket raknál", de mégsem :D ), ez a sehogy sem jó érzés, tipikus :D:D:D Kitartás, nemsokára neked is a kezedben lesz a kislányod :wink:

Vumenke: Rád is gondolunk holnap :D Te sem sokáig leszel már Pannival 2 in 1 :lol:
lamme

Nahát!! :shock: Kétszer ment el a hsz :shock:

Bocsi :D
lamme

Köszönöm a jó kívánságokat, egyre jobban izgulok. Bár azt mondják akik már szültek, hogy amikor már ott leszek és zajlanak az események nem ezzel fogok foglalkozni, hogy izgulok e vagy nem. Még az a szerencse hogy nagyon jó fej dokink van, azért szerintem az sokat számít. Szegény megint nem győzött elnézést kérni a vizsgálatok alatt, szóljak azonnal ha nagyon nem birom, de hát összeszoritott fogakkal meg csak a szépre gondolva kibirtam, meg hát a fájások alatti vizsgálat gondolom sokkal rosszabb lesz.
Na nem fárasztalak benneteket, majd holnap valaki jelentkezik helyettem. :oops:
toldikrisztina

Sziasztok!

Pepitanna: a takarítónő is kecskeméti, szóval nem valószínű :) de biztos felétek is vannak. Mondjuk baromi nehéz normálisat találni (aki alapos, tisztességes, én nem tetű csiga). Ez olyan, és a borsos ár mellett már örülök, hogy itt volt, mert minden ragyog :)
Tegnap áttöröltem a bútorokat Prontoval és (végre) átrendeztem a céges mappáimat. Húúú, volt vagy 8 gyűrűs mappa, rengeteg könyv, jegyzet... fel kuka, mert megváltoztak azóta azok a nyomtatványok, felét meg 2 hatalmas szatyorba tettem és adom oda a kolleginának:) Sorba jönnek amúgy a céges mailemre a tanári levelek (a laptopot nem kellett visszaadnom--kell szept-től, csak a mobilt) és mindenki sajnálkozik, hogy ilyen hirtelen "elhagytam őket", szerettem :lol: olyan jól esnek ezek a levelek!

Ja még azt akartam írni, hogy így a 35-36. héttől már nagyon szenvedős aterhesség, legalábbis én nagyon kínlódom... annak ellenére, hogy semmi problémám nincs, de az ember már baromi türelmetlen, nagydarab, és hát valljuk be: félünk az ismeretlentől (főleg 1. gyerkőcnél)

Lamme: nem is írtad, hogy mi volt a dokinál, megnyugtatott a problémáddal kapcsolatban?

Kriszta: Mennek a drukkok +++++++++++++++++++++
és várjukm a helyzetjelentést! :D

Én most húzok a körzetihez táppénzes papírért, aztán jön ex-kollégám, majd lassan indulunk Pestre. Izgulok :)) Vasárnap hajnalban akarok szülni :lol:
vumenke

Cosmo: akkor lehet, hogy talizunk délután? Mi azért igyekszünk 3/4 5-5 fele ott lenni. Én egy sárgszöld halászgatyóban leszek és egy V alakú mellkivágott világos zöld-drapp virágos fölsőben.
vumenke

Vumenke: Anyum, ma nem akar túlórázni (nem is értem), de ha Kriszta mondjuk pont akkor szül, akkor ott dekkolok egy darabig. Én még nem tudom mi lesz rajtam, de azt hiszem megismerlek. Ismertetőjeleim: szőke, vállig érő haj (új, tegnap voltam fodrásznál :D ) és alacsony vagyok :?

Kép
Kép
cosmopolita

Hú, de várj, mi a Róbert K-ra megyünk, Te is?
vumenke

Igen :)
cosmopolita

A Dokink ma délután ott rendel.
cosmopolita

Oks, akkor majd meglátjuk, hogy lesz-e tali :)
És ha nincs doki, akkor Kriszta szül :lol:
Tényleg, majd megkérdezem tőle, hogy 1-2 héten belül hány kismamija fog várhatóan szülni :) Remélem, nem huszon x számot mond :)
vumenke

Drukkolok Neked a vasárnapi szülésért. Miért pont vasárnap? :)

Kép
Kép
cosmopolita

Köszi :)
A hétvége a közlekedés miatt szimpi, meg az olyan nyugis amúgy is :) De a párom "kikérdezte" Pankát, és Ő azt mondta (rugdosta), hogy hétfőn akar születni.

Hehe, aztán majd jót nevetünk egy szerdai nappal :)
vumenke

Sziasztok!

Végre tudtam jönni, nagyon kiváncsi vagyok Krisztáékra :D Csomót gondolok rájuk :D

Vumenke: Drukkolok a vasárnap hajnalhoz :wink: Szerintem is jó időpont :D (Vivi akkor született :D ) Köszi az érdeklődést, végülis nem sokkal jutottunk előbbre a problémámmal kapcsolatban. Doki szerint nem nőgyógyászati dolog, csak nőgyógyászati területet érint, így hirtelen pontosat nem is tudott mondani, de van néhány ötlete. Abban maradtunk, hogy várunk másfél hónapot, és meglátjuk, hogy változik-e a helyzet, és az alapján megbeszéljük a továbbiakat. Annyiban azért jobb így, hogy nem itthon rágódom magamban, hogy mi lehet, mert legalább már látta orvos, és nem tartotta komolynak :D Én addig paráztam rendesen tőle :oops:

Remélem tudtok találkozni (Cosmo és Vumenke) :D Tök jó, hogy szépen azért csak összefut a "banda" itt-ott :D Jó lenne tényleg egy találka, ahol mindannyian ott tudunk lenni. Végülis nem vagyunk olyan sokan, biztos össze lehet hozni :wink:
lamme

Sziasztok! :)

Hazaküldtek, úgy néz ki ma se szülünk. A helyzet változatlan a tegnapihoz képest, vagy is annyi változás azért van, hogy reggel elment a nyákdugó. De erre közölték, hogy akár a szülés előtt 1 héttel is elmehet, ez még nem jelent semmit. Pedig én reggel már úgy indultam itthonról hogy tuti szülünk, elég rosszul voltam, hányingerem volt, fájdogált a hasam. Szóval nem voltam egyáltalán toppon. Most mehetek szombaton és vasárnap is ctg-re. Szombaton ctg után fel kell hívnom dokinkat, hogy mi volt a ctg-n, és hogy vagyok, mert nem lesz bent hétvégén, viszont tudni szeretné mi van velem. Tök aranyos nem? :) Szegény reggel eléggé álmos volt, kiderült ügyeletes volt, és eléggé nehéz éjszaka volt fent a szülészeten.
Viszont most annyira nem volt rossz ahogy megvizsgált, vagy már kezdem megszokni. :) Szóval egy szónak is száz a vége Eszter nagyon jól érzi odabent magát.
Férjem közölte délután levisz a lakótelepre és az egyik 10 emeletes házat megmászatja velem legalább 2x akkor tuti beindul a szülés :) , már az összes haverja tülkön ül hogy bulizhassanak, Eszter meg cseszik rájuk. :)

Vumenke - ha így haladok, lehet hogy tényleg beelőzől. :) Kiváncsi leszek ma mit mond Neked a dokink.
toldikrisztina

Krisztina: a lépcsőzés biztos segítene :) Egyre izgibb mikor szülsz, mi már minden nap küldünk itt a fórumon :D Egyszer csak bejön.

Vumenke: ne haragudj, hogy nem vártalak meg, de én kb. 2 perc alatt végeztem. Anyu már nem volt bent. Sajna, vérvételes papírt nem kaptam, pedig azért mentem, de nincs reagens... majd megyek újra. Kaptam valami papírt, úgyhogy bármelyik doki tud majd írni beutalót.

Viszont megérte elmennem. Kb. 1 hete elég rossz a kedvem, mert folyamatosan hergelem magam a türelmetlenséggel :oops: Múlt héten jól ki is találtam, hogy ha már úgy hozta a sors, hogy megint mennem kell a dokihoz, megpróbálom megrövidíteni a várakozási időt.. és sikerült!!!! Én olyan boldog vagyok, hogy táncraperdültem itthon :lol: Nem is kellett kérlelnem, egyből mondta, hogy rendben. :shock: 1,5 hét múlva vérvétel, aztán 1 hónap múlva megmutatom az eredményt a dokinak. Megint történik valami, így azért könnyebb várni. Bocsi, csak ezt el kellett mondanom.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Cosmo: Ez fantasztikus!!!! Örülök nagyon, hogy nem kell kivárni az eredeti időpontot!!!! :D

Kriszta: Ez már kezd vicces lenni, hogy Eszter baba nem akar kibújni :D :D De most már tuti, hogy csak néhány nap van hátra :D
lamme

:D Még mindig vigyorok. Ittam is a hír örömére egy koktélt. Nem vagyok egy iszákos csajszi (sőt), de terhesség alatt nagyon kívántam a mojitot meg mindent, amit nem lehetett. Mondtam is a férjemnek, hogy a köv. 1,5 hónapban csak lágytojáson, tiramisun, camamberen és mojiton fogok élni. :twisted: Jól kiröhögött :D

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo - ez nagyon jó hír, hogy lerövidült az idő. Igazad van, most egyél minden olyat amit a terhesség alatt nem lehet. Én se vagyok egy iszákos csajszi de a finom koktélokat nagyon szeretem, hát néha én is úgy megittam volna egy pohárral, de hát nem lehet. A mojito a kedvencem különben.

Vumenke - csak nem szülsz? :) Mi volt a ctg-n?

Végül ma nem mentünk sehova, jöttek a barátok, elkezdtek sörözni, rendeltek pizzát, mondták hogy ők már nem várnak Eszterre elkezdik a bulit. Közölték hogy jól megtáncoltatnak aztán megyünk éjjel szülni, de szerencsére ezt ők se gondolták komolyan. :)
Ma nekem is nagyon jó kedvem van, ahhoz képest hogy tegnap és tegnapelőtt eléggé rossz passzban voltam már. Most valahogy minden gömbölyű :D , lehet hogy vihar előtti csend.
toldikrisztina

Sziasztok!

Jó dolog csupa jó hírről olvasni!!! :D :D :D

cosmo - én is veletek örülök és egészségedre! (annnnyira innék már én is valami finomat!) :oops:

Kriszta - ma többször elmentünk a kórház előtt és felnéztem a harmadikra, majd megemlítettelek, hogy már biztos "harcolsz" Eszterrel... :shock: De ilyet, hogy anya és magzata is ott legyen az apává válás ünnepén?! :wink:

vumenke - sok sikert a vasárnaphoz! :roll: :wink:

Nálunk is nagy az öröm! Laciapunak végre szabadnapja van (így itthon ordít a meccs, amiről sajnos(?) nem tudósíthat...) de ma megvettük a babakocsit!!! :lol: Nagyon örülünk neki, tologatjuk a szobában... :oops: Holnap megérkezik a kiságy és rövidesen mi is készen állunk a kiscsaj fogadására! Isteni dolog ez a készülődés!
Jó szurkolást nektek is! :roll:

Kép
Kép
pepitanna

Hol van Vumenke? Nekem ez már nagyon gyanus. :D

Pepitanna - de jó hogy meg van a babakocsi. :) Annyira jó a készülődés a kis csöpségekre, rendezgetni a kis ruhákat, pelusokat. Minek hol legyen a helye a pelenkázon.
Csak Esztert nem érdekli hogy kész a szobája. :(
toldikrisztina

Krisztina: érdekli Esztert, csak szereti kéretni magát :)

Köszi Mindenkinek, hogy velem örül. :wink:

Kép
Kép
cosmopolita

Helló Csajok! NEM SZÜLÜNK!!!! :( :D
Szerintem még vagy 3 hétig!!! Kiscsaj tuti jól elvan (ezek a lányok, grrr!!!) CTG volt (ezerrel mozgott, de semmi fájástev.!) Doki nem vizsgált (múlt héten se, mert akkor elkerültük egymást) :roll: azt mondta minek, már úgysem lenne koraszülött...
Kedden kell mennem újra, hurrá. Azt mondta megint, h tuti nem jön hamarabb és örüljek neki. Basszus. Betöltött 41. hét után indítja csak meg, úgyhogy elkönyveltem, hogy Pepitanna is hamarabb fog babázni, mint én, Kriszta Esztere meg már az eljegyzését fogja tervezgetni :lol:

Cosmo: sajnálom, de majd legközelebb! Mi végülis csak negyed 6-ra értünk oda, mert előtte az Ikeában elment az idő :)
Doki után elmentünk Diósdra megvenni az ágyat (apa most szereli), de az undorító pesti dugóban vagy másfél órát álltunk, azt hittem, mjégis szülünk (nagyon rossz hatással van Pankára is a stressz, a dugó).

Meglett az ágyik, aztán még Auchan bevásárlás a holnapi grillpartira. Kb. 20 perce értünk haza, most kezdem gyártani a görögsalit, fűszerzni a tarját. Ha már nem szülünk :lol:

Kedden uh is lesz, jól kiderül, hogy Pankát több, mint 4 kilósan kell világra hoznom :)

Cosmo: mikortól lesz akkor zöld út?

Kriszta: basszus, Eszter milyen kis lusti :) Szegénykém, már kilehetsz idegileg :(

Pepitanna: milyen a babkocsi? teszel mfel képet? Holnap én is lekapom az ágyat, ha minden kész. Vettünk egy édes pirosas szőnyeget is az Ikeában :)

Na pussz, házimunka ezerrel :)
vumenke

Na ne már, most meg senki nincs itt? :((
Basszus, éjjel hajnali 1-ig dolgoztunk! Párocskám kiságyat szerelt :) (nagyon szupi!!!), én meg húst pácoltam, görögsalit és tzatzikit gyártottam. Jó sokat. De legalább minden kész az esti grillezéshez. Ma nem tervezünk semmi extrát.

Csajok, használt/használ valaki hordozókendőt? Én most rendeltem egy rugalmasat (újszülöttkortól használható, akár szoptatni is lehet benne), meg egy mei tait. Ez eleve 4 pánttal van, és csak meg kell kötni a derékon, ill. a nyakban - nagyobb korban jobb. Kíváncsi leszek, a neten csupa jókat lehet olvasni ezekről a kendőkről, és napközben, itthon is szerintem szuper, hogy a testközelben van a pici, tud aludni, stb., ugyanakkor anyuka minent tud mellette csinálni.
vumenke

Vumenke: nálunk is teraszos sütögetés lesz, igaz csak édes kettesben. :) Mi is csináltunk pácolt húst, görög salit, grillezünk majd este sajtot és a férjem most ment el koktél alapanyagért :wink:

Aug. közepe az időpont. Persze az eszemmel tudom én, hogy fizikailag jobb lenne még várni, de a lelkemet (és néha a családomat :? ) gyilkolom addig, úgyhogy nem tudok várni. Bízom benne, hogy szervezetem tudja, mikor van felkészülve egy új terhességre. Persze, amikor majd nem jön össze az első, meg a második hónapban, akkor majd nem leszek ennyire bölcs és megértő :evil: De azon majd ráérek akkor szomorkodni.

Kriszta: a virgin mojito se rossz :wink: Amúgy én 3 héttel voltam bent tovább anyám pocakjában. Még jó, hogy ma már ezt nem engedik. Én már akkor is lusta voltam :lol:

Pannaanya: mi újság az autóval? Tudod már mikor mész vérvételre? Ha lehetne, én elmennék helyetted... én szeretem azt a cukros izét 8)

Lamme: elfelejtettem korábban írni, hogy ha nem sürgős a dokihoz menni és nagyon zavar az öltöző, akkor tudakold meg mikor van a Róberten (havonta 1-2 alkalom) és ott külön kis fülke van, rendes ajtóval.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Kriszta, Vumenke babák: Ezt a lusta népséget :D:D:D Tessék már végre megszületni :D:D:D

Cosmo: A mojito-t én is imádom :D Viszont a virgin-ről még nem hallottam :shock: Godnolom alkoholmentes :D Én nagyon csípem még a screaming orgasm-t :D :D Köszi a Róbertes ötletet. Remélem megoldódik magától a problémám (doki szerint van rá esély), ha nem, akkor majd kiagyalom, hogy hova kérjek időpontot tőle.

Pepitanna: Párod sportriporter? Mintha írtad már volna :) Ismerhetjük pl. a tv-ből? :D Mesélj, milyen babakocsit vettetek? :)

Vumenke: Mi használunk mei-tai-t, nagyon szeretjük :D A babakozelben.hu-ról rendeltük. Niki olyan jókat szokott szundikálni benne, annyira jó érzés, ahogy elnehezedik, a fejét ráhajtja a mellkasomra és horpaszt egyet :D:D:D A www.mamami.hu oldalon van jópár hordozós topik, és van egy lány, aki nagyon penge bennük. Én is kértem már tőle tanácsot a mei tai-jal kapcsolatban :)

Mindenkinek szép hétvégét!
lamme

Ma is itthon vagyok, csak eddig nem volt időm írni. 1/2 12 körül végeztünk a kórházba, utána elmentünk még a Pólusba kávézni, van egy nagyon jó hely ott. Vettünk még egy kisebb méretű szönyeget a Diegoba, utána spuri haza. Megebédeltünk, majd átmentünk a barátainkhoz, egy hatalmas telken laknak a szüleikkel és az ő részükön van medence, bár én csak a lábamat áztattam benne, de nagyon jó esett. Most értünk haza ismét.
Ctg-n minden rendben volt, közölték hogy látszik nagyon jól érzi magát a baba, fájás semmi, tiszta egyes vonal volt. Dokit hívtam, csak nevetett rajta, majd közölte, hogy azért ha bármi van rögtön hívjam időben, mert lesz egy időszak este amikor nem lesz elérhető. Legközelebb hétfőn délelőtt találkozunk, de azért nekem menni kell holnap is ctg-re.
Terhespatológián teltház van, volt ott egy csaj akinek a dokija mondta hogy szombaton befekteti, majd közölték ma vele, hogy egy szabad ágy sincs. Jó kilátások, volt egy olyan érzésem tegnap hogy ezért nem fektet be engem se a dokink, mert nincs hova.

Vumenke - megyünk hozzátok vacsorázni :) , jól hangzik amit csináltál.
Tegnap akkor jó kikirándultad magadat, nem csodálom hogy már ki voltál teljesen.
Úgy látszik most ilyen lusták a babák, bár engem tegnap megnyugtatott az egyik barátnőm, hogy az ő lánya is lusta volt világra jönni, most meg pörög ha kell ha nem.

Cosmo - azt úgy is Te érzed, hogy mikor jó Neked újra kezdeni. Én is mindig megéreztem, mikor kell pihenni a beavatkozások között, és mikor kell elkezdeni. Sőt az utolsónál haragudott is már a férjem rám, mert azt hitte dirrekt húzom az időt, közben éreztem, hogy még akkor nem jött el az én időm. Viszont amikor megéreztem szerencsére be is jött. :) Hallgassál csak magadra.

Na megyek mert mindjárt éhen halok, majd még később visszanézek.
toldikrisztina

Krisztina: lassan már csak kibújik Eszter. Addig addig mondogattuk neki, hogy emiatt meg amiatt ne jöjjön még, hogy most megmakacsolta magát :D
Köszi a tanácsokat, én is bízom benne, hogy a következő terhességnél minden rendben lesz és minden szempontból jókor jön. A t.patológián szerintem január óta vadászni kell a helyet, de megoldják, ha kell. Áprilisban engem is másik osztályra vettek fel, de pár óra múlva már költöztem is.

Lamme: igen, alkoholmentes a virgin. Tegnap a férjem ilyet ivott (Ő vezetett :wink: ), én meg alkoholosat és megmondom őszintén, hogy alig éreztem különbséget a kettő között. Meg is lepődtem :shock: De fincsi volt mindkettő.
Screaming orgasm-t még nem ittam. Nekem a másik kedvencem a tequila sunrise.

Lányok! Még mindig nem jók rám a régi melltartóim... szerintetek mikor kezdhetek örülni, hogy így marad? 8) Kb. 2,5 hónap telt el szülés óta. Gondoltam, ezt azért mégse kérdezem meg a dokitól :D

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok lányok,

Kicsit el vagyok havazva, még mindig nem értem magam utol a nyaralás óta.

Kriszta, Vumenke: remélem minden rendben lesz, nagyok szurkolok nektek meg a bébiknek. Egyetlen tanács ilyenkor, hogy pihenjetek sokat, mert aztán jön a kórház meg az "édes" nem-alvás. :D

Cosmo: irigyellek a koktél miatt, a mojito az egyetlen, amit szeretek, de azt nagyon... :D Örülök, hogy előbbre jött a "határidő", pihenj sokat, és amikor készek vagytok, hajrá!!! :D:D Melltartóról: szerintem nyugodtan ásd el őket, nekem az első terhességeknél 1-1 méretet nőtt és meg is maradt. Pannánál megint nőtt, az is megmaradt. Most megint nőtt. Plusz B-ről D kosaras lettem. A melltartóipar belőlem él, az tuti... Szóval ki ne dobd, inkább várd meg a következő terhességet és ajándékozd el, vagy tedd el "lánykorod" emlékének. :D

Hordozókendőről: mi is nagyon szerettük, mindent tudtam csinálni a rajtam alvó bébivel, szükség esetén még mosogatni is. :D Panna is nagyon szerette, csak sajnos le kellett tenni, amikor terhes lettem a kicsivel, mert Panna nyomta a hasam.

Pepitanna: Olyan jó érezni a lelkesedést az írásodon, a készülődés olyan izgi! :D Kiságy, babakocsi, mind-mind sok-sok boldogsághormont termel a bébinek is! :D Csak így tovább. Kérünk képeket!!!

Maszatkám folyton rúg, mocorog, mint akit fizetnek érte. Azért elvezem, de most már egy kicsit szeretnék majd nem terhes is lenni, mostanság kicsit belehúztunk ebbe a témába. :D
Autó még sehol (épp most szedik szét megint, motorgenerál), de lassan jármű lesz belőle. Optimista vagyok. :D Vérvételt nem tudom, de hívom a dokit hétfőn reggel. Nem vagyok lelkes, Cosmo, nincs kedved meginni helyettem? :oops:

KépKép
KépKép
pannaanya

Pannaanya: szívesen megiszom a lötyit :wink: Nem kérheted, hogy a zsemle+tej variációt csináld inkább? Talán, ha arra hivatkozol, hogy rosszul vagy tőle?
Melltartós válaszod tetszett 8) Ez jó hír, bár tényleg egy vagyon a csere.
Ma kiderült, hogy a férjem szuper mixer, ha majd aktuális lesz Neked is, akkor szívesen látunk néhány mojitora, addig meg tökéletesítjük a tudást. Én lelkes kóstoló vagyok.
Pannáról nincs új fotó?

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo: Milyen volt a romantikus sütögetés? Mojito, mmmm :) nekem is akedvenc koktélom! Siófokon van egy Sooters nevű kerthelység a szállodasoron, mindig ott szoktunk iszogatni. Nem olcsó, de iszonyú sok és ütős :lol: tuti most nyáron is fogok inni, csak én is a virgin fajtát :)
Férjed rendesen fehér rummal, mentával, cukorsziruppal csinálja? Egyszer mi is próbáltuk itthon, de nem lett az igazi sajna.

Melltartó: szerintem lassan reménykedhetsz, hogy marad a mostani méreted :)
Én terhesség előtt is 85 D-s voltam és nagyjából maradtam is. Remélem, szoptatás után sem nőnek... már 2 éve is meg akartam műttetni őket, mert nagyon zavar a nagyságuk, meg fogyás után nem állnak úgy... na majd gyorsan nmég egy baba és hajrá :)

Augusztus közepe :lol: wow! az már mindjárt itt van! Addig tessék száműzni a negatív gondolatokat és ráhangolódni a projektre :)

Lamme: mi is a babközelben-ről rendeltük őket, remélem fogjuk tudni használni és szereti majd a kiscsaj.

Kriszta: már inkább nem írok semmit a szüléssel kapcsolatban :lol: :lol: :lol:
Maradt egy kis grill cucc, küldjek fénypostával? Ha éjszaka szülünk, akkor visszük be magunkkal a maradékot és holnap gyere be érte, mert gyerekcsalogató :) (Bár erre most nem sok esélyt látok)
Holnap mikor mész ctg-re? Ilyenkor a szülőszobákhoz kell menni?

Pannaanya: az a jó, ha rugdos Maszatka :) Olyan jó Neked is azért, hogy már tudod, hogy mire készülj (szülés, anyaság)

Rólunk: mivel 1-kor feküdtünk éjjel és 8-kor keltünk, isznyú álmosak voltunk mindketten a férjemmel. Anyuéknál ebéd, majd 2 és fél óra alvás, király volt :) Délután bementünk a városközpontba, mivel 2 napja nyílt a "borváros". Ekkor elözönlik borászatok a főteret, és rengeteg féle bort lehet kapni, meg vannak lángos-kolbász-, stb. árúsok, imádjuk a hangulatát. Tele van pakolva a tér padokkal, asztalokkal és nagyon szuper a hangulat, tavaly nagyon sokat voltunk kinn. És most is kinéztünk :) Vettünk egy üveg Tokaji félédes muskotályost az esti grillpartira, de végülis nem bontottuk ki. Én azért nagyon ritkán, de iszom alkoholt. Pl. radlert 1 dl-t (aszem 1,5%-os az alkoholtartalma), vagy 1-2 havonta egy kis pohárnyi bort, szerintem ez tuti nincs hatással Pankára. Mindegy, ez most elmaradt, mert a srácok söröztek, a másik csajszi meg sofőr volt.
A grillezés tök jól sikerült. Dumcsiztunk, eszegettünk. Felkértük őket keresztszülőknek, itt olvadoztak :)) nagyon aranyosak voltak, ahogy belelkesedtek a felkérésre!

Holnapra is tök jó időt, napsütést mod, asszem napoztatom még egy kicsit Pankát, bár már így is jó barna :)
vumenke

Vumenke: jól sikerült az este, kellemes volt az idő is, járt a levegő.Szerintem ma is megismételjük :) Igen, úgy csinálja Andris a koktél, ahogy kell, mindennel együtt. Tavaly is próbálkozott már, akkor még nem sikerült, viszont a tegnapi isteni volt. Azt hiszem múltkor kevés volt benne a cukorszirup.

Klassz napotok volt nektek is. Jól hangzik, én is tökre szeretem az ilyen rendezvényeket.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Kriszta: Mi volt a ctg-n? :D Vagy esetleg már babázol? :D:D

Pepitanna: Olyan jó, hogy ilyen mozgékony Maszatka :wink:

Cosmo: Én nem sok koktélt ismerek, köztük a tequila sunrise-t sem, de biztos ízlene, mert imádom a tequilát :D :oops:

Vumenke: Kár, hogy nem lehet a mellel üzletelni :D Én elviselném, ha egy kicsit nagyobbak lennének :D Milyen színű kendőt és mei tai-t rendeltél? Nekünk natúr-csíkos színű MT-nk van :) Ma még te sem jelentkeztél..... Csak nem szülsz? :D:D:D

Mi jól vagyunk, Niki alszik, Vivi meg úton hazafelé anyósékkal :D Náluk aludt tegnap, és most hozzák vissza. Úgy tud hiányozni, már nagyon várom :lol:
Nikinél amúgy tombol a szeparációs félelem :? Tegnap este kb. fél óra volt, mire a párom el tudta altatni. Remélem hamar túl lesz rajta.
lamme

Sziasztok!

Cosmo: ügyes a férjecskéd :wink: biztos fini a koktél :)

Lamme: a Mei tai 2-színű. Az egyik fele piros, a másik virágmintás. A hordozókendő meg drapp, keresek képeket. Kép Kép

tehetnél fel képet a tietekről :)

Mi az a szeparációs félelem? :shock:

Ma se szülünk, a vasárnap hajnali kívánság-szülés nem jött be. Lehet, hogy Panka félreértette, jövő vasárnapra gondolt? :roll:
Mégsem mentem ki napozni, mert állat meleg van. Helyette sütök csíkos túrótortát, remélem, jó lesz :) Este meg megyünk be megint a borvárosba :lol:

Kriszta
gyanúsan nem jelentkezik, remélem már Eszterben gyönyörködik :)
vumenke

Hú de csúnyán szétnyomták a képek a topicot :(
vumenke

Sziasztok,

Cosmo: Melltartóbiznisz tényleg nem semmi. De nagyon most se ruházz be, mert ugye tervezed bébit, ergo nőni fog. Úgyhogy csak óvatosan... :D
Cukrot buktam, próbáltam az evős verziót emlegetni, de azt mondta a doki, hogy csak ezt a löttyöt fogadják el... :evil: Majd kibírom valahogy.
Köszike, a koktélt megisszuk, csak jöjjön el az ideje, hogy szabad, de még messze van...(terhesség, szoptatás).

Vumenke: aranyos vagy. Nagy élmény, de azért engem anno konkrétan az emlegetett nagy "anyaság-fíling" nem csapott fejbe. Jó érzés, meg minden, de nekem nem ilyen hirtelen típus volt, csak úgy lassan (néha még ma is elcsodálkozom, hogy lányom van, és jön még egy :D). A szülés egyébként meg tényleg olyan volt nekem is, hogy az alacsony fájdalom-küszöb miatt nekem nehéz volt, meg pechemre sokáig is tartott, de amikor utána a műtőben megmutatták a bébit, valahogy már nem is fájt annyira. Mondjuk a másnapi első felülés megérne egy misét. Ne hasizomból próbáld, ahogy én csináltam... :D (Oldalra fordulni, és oldalt kézzel segítve felülni.)

Lamme: nekünk most olyan van, hogy minden idegentől fél, és bújik a nyakamba (egyáltalán nem szokott bújni). De az esti alvástól nem fél, meg ilyenek. Csak ha például túl közel jönnek hozzá a babakocsiban (mellesleg ki szereti, ha az arcába másznak? Nem értem, miért gondolják a hülye emberek, hogy a gyereknek ez jó...), vagy ha más módon közelítenek. Akkor bújik és egy idő után sírva mászik a nyakamba, szegény. :D Egyébként meg nagyon barátságos, ha tartják az 1m távolságot, mindenkire vigyorog. Nem tudom, de szerintem ez is szeparációs szorongás, csak másfajta. Mindegy, majd elmúlik, nektek is meg nekünk is. :D

Pankáról fotók fent vannak a weben (http://members.upclive.hu/janosy.agnes/), jól el vagyok maradva, de most gyorsban feltettem a nyaralásos fotókat, és megcsinálom mostmár az elmaradást is... :D

Addig is itt egy kiskedvenc:
Kép
Panna kendőben

KépKép
KépKép
pannaanya

Sziasztok!

Kriszta még nem jelentkezett ma :shock: :D Vajon már babázik? :D Én már nem merek tippelni, mert eddig mindig buktam :D:D:D:D

Vumenke: Nagyon szép színű mei tai-t és kendőt választottál!!! Ezt a virágos mei tai-t mi is néztük, de végül ezt a fajtát választottuk:

Ezen a képen még nem tökéletes a megkötése, mert alig pár napos volt a mei tai, és még gyakorolni kellett, de már így is tök jó volt :D
A szeparációs félelem azt jelenti, hogy a baba "fél" egyedül lenni. Kb. féléves kor után jelentkezik, egy agyi érési folyamat, minden babánál előjön. Még nem tudja a baba, hogy attól, hogy nem lát, én még vagyok, és nem hagytam őt magára. A baba ebben az időszakban elhagyatottnak érzi magát az anyukája nélkül, ezért sírva követeli vissza a biztonságot jelentő szülőt. (Az utolsó mondatot a netről szedtem le, ill. egy kicsit átdolgoztam. :D )

Pannaanya: Ez a kép Pannáról szuper!!!! :D Nem csodálom, hogy az aktuális kedvenc :D Simán be lehetne nevezni valami baba szépségversenyre :wink: :D Megyek is mindjárt megnézem a fotókat :D
Igen, amit írsz, az is a szeparációs félelem egyik formája, most olvastam a neten :D Engem is tökre zavar, hogy a gyerekhez nyomulnak az emberek :? Nem tudom felfogni, hogy miért nem érzik, hogy ez mekkora gáz?
Te császárral szültél? :shock:

Csajok, lehet, hogy hülye gondolat, akkor ne írjatok rá semmit :D:D Mi lenne, ha megkeresnénk egymást iwiw-en? Már ugye azokkal, akik fent vannak iwiw-en :D Ha valaki kiváncsi rám, akkor priviben megadom a nevem :D

Teszek fel képeket Csajszibarackjaimról :D Remélem, hogy Pannáról és majd a többi gyerkőcről is sok-sok képet látunk majd itt :wink:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2010.05.27 12:29-kor.
lamme

Pannaanya: oks, melltartó projektet el(hó)napolom egy időre. Cukros lötyit sajnálom, pedig ahogy olvasom sok helyen a tej+zsemle verziót alkalmazzák. :(
A képek nagyon cukik, itt kacagtam hangosan a gép előtt... :D Jók a szövegek is.

Lamme: én fent vagyok az iwiwen, bár pár hete, amikor haragudtam a világra és durcáskostam :roll: szinte minden infót és képet töröltem az adatlapról, de szívesen visszacsinálom. Inkább Te küldd majd a neved priviben, mert ha én elküldöm, akkor több száz lehetőséget kidob /és amúgy se tudok azóta se privit írni :evil: /
Csajok még mindig nagyon szépek. Nekik is és Pannának is olyan szép nagy szemei vannak :D

Kép
Kép
cosmopolita

sziasztok

Most megyünk be a kórházba, szerintem szivárog a magzatvíz. Drukkoljatok, pusza
toldikrisztina

Kriszta, hajrá!!!!!!! :D :D :D :D

KépKép
KépKép
pannaanya

Kriszta: Szuper :lol: :D:D Drukkolunk!!!!! :D:D
lamme

Kriszta! Megy a drukk! Kíváncsi vagyok mikor kapunk hírt! :D :D :D
cosmopolita

Kriszta: gondolunk Rátok, tuti ez lesz a Ti napotok :lol:
Majd valaki azért írjon helyzetjelentést, ha tud :)

Pannaanya: olyan furcsa ez az anyaság-kérdés! Én nem voltam soha ilyen anyatípus. Eleve nem is volt a közelemben soha csecsemő, se közeli rokon, se barátő (vagyis ott igen, de nem vettem ki a részem a munkákból). Soha nem pelenkáztam, etettem cumisüvegből, stb. Ha eltoltak mellettem egy kisbabát, megnéztem, hogy milyen aranyos, de nem lett könnyes a szemem. Összekerültem a párommal és összeházasodtunk. Beszéltünk a gyerek-témáról, meg hogy mikor kéne belevágni, de ezt sem görcsösen, meg nem azért, mert már majd' megőrültünk :)) Én nagyon imádom a munkámat (végre megtaláltam, ami érdekel, az előző 2 iszonyat volt), emellett szeretek szabadon élni, utazgatni, néha iszogatni, nyüzsögni. Ez kicsit ellentétes a gyerekneveléssel, ami most következik. Viszont nagyon várom a kislányt és Őt egy újabb kalandnak tekintem az életünkben :)
Viszont: valamelyik nap beszéltük a férjemmel, hogy nagyon nem szeretnénk, ha Panka "tönkretenné" a házasságunkat. Ez így lehet, hogy furin hangzik, de rengeteg olyan családot látok, ahol a gyerek születése annyira megváltoztatja a szülők egymás iránti viselkedését, hogy egymással már nem is beszélnek, csak, hogy pl. hány pisis pelus volt aznap. Mi ezt nem szeretnénk. Mi mndig is igényeltük azt, hogy kettesben min. másfél-2 hetente elmenjünk 1-1 pizzériába, étterembe, tavasszal-nyáron minden hétvégén geocachingeltünk (gps-es kincskereső játék), havonta min. 1 pezsgős-borozós romantikus estét tartsunk, ilyesmi. És nagyon félünk attól, hgy ezek totál eltűnnek. Nyilván csökkenni fognak, de nem szeretnénk, ha totál feladnánk a kis szokásainkat a baba miatt.
Én nagyon szeretnék "eszemnél maradni", nem csak és kizárólag anya lenni. Ezért nagyon örülök, hogy szeptembertől tudok távmunkában dolgozni pl. Ha nem tudnék, akkor biztosan elkezdenék valamit tanulni, másoddiploma, vagy egy újabb nyelv.
Jó lenne még utazgatni is. Anyuék pl. kimentek 3 hétre Indiába, mikor én fél éves voltam (már nem szoptatott). És miért ne??! Nem emlékszem rá és nem tört meg. Nekik meg kellett egy kis kikapcsolódás.

A másik kérdés meg (ami összefügg ezzel) a gyereknevelés. Nem akarunk hisztis, akaratos kislányt nevelni. Nálunk nem lesz steril szoba, nem lesz suttogás, nem fogok 50 m-re menni a kiságytól, ha valaki telefonál csak azért, hogy a gyerek nyugodtan tudjon aludni. Az anyaméhben is iszonyú zajok érni, aztán a kórházban is a többi csecsemő, meg az ápolók. Minek kellene ezt elrontani? Ha nagyobb lesz miért ne mehetne ki a párom szüleinek a tanyájára? Miért ne ehetne homokot (én is ettem és élek) és miért ne kúszhatna együtt a kiskutyákkal a sárban? Azért, hogy egy nem boldog, elkényeztetett felnőtt legyen? Na ne :)

Remélem, nem vágtam ki senkinél a biztosítékot, de nagyon így látom, a férjem meg még inkább :) Bízom benne, hogy tartani is tudjuk magunkat a főbb irányvonalakhoz, ha megszületik Kisbéka :)

Lamme: kösz a meghatározást, már jobban képben vagyok :)
Szuper a kendős fotó, mindketten nagyon jól néztek ki rajta!!

Rólunk: tegnap borvárosbor nélkül :)) Viszont ettünk sparhelten sült lepényt, párom libazsíros és libatöpörtős kenyeret lilahagymával. Szupi hangulat volt :) Sajnos az éjszakám pocsék volt. Nem részetezem, de azt hittem, indulunk szülni. Pedig nem tipikus vajúdós jeleim voltak, de a fene tudja, mkt kéne érezni, annyi mident olvastam már...

Csináltam képeket a kiságyról, mindjárt dobok fel.
vumenke

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?