A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Ronix!

Kívánok sok-sok boldogságot nekd, kicsi Léninek és persze az egész családnak
!

Marcsi!
jól emlékszel, Réka volt eredetileg

itt embertelenül meleg van :(
egész éjszaka forgolódtam...
meg mikor megyek ki éjjel pisilni,nem győzök körülnézni, nincs-e bogár- ugyanis 4 napja elleptek a szárnyashangyák meg fülbemászók :evil:
befújtuk, leszórtuk porral a hálót, remélem most már kipusztultak :!: :evil: :evil: :evil:
ja, és a lábam is úgy bedagadt, hogy csak totyogni tudok :roll:
pedig olyan virgoncan járkáltam eddig :lol:

Kép
kimma

BETÖLTÖTTEM A 36. HETET! :lol: :lol: :lol:

Kép
kimma

Kimma: gratula a 36. héthez!!!
Vendég

Végre, végre! Babuli, Isten hozta Szabolcsot! A legjobbakat kívánom nektek: jó egészséget, sok tejet, boldog mindennapokat!

Ronix, Isten hozta kicsi Lénádat! A fenti jókívánságok rátok is érvényesek! :D

A babák kivétel nélkül tündériek!

Ma voltam laboron, nst-n. Minden rendben velünk, a dokim mondta, hogy "még" jó a szívhang. Mondjuk a negyed liter kóla és a rántott húsos zsömle ellenére Nati elaludt a saját szívdobogásától, de aztán felébredt, és egy idős prof bácsi is átjött a másik szobából megdicsérni a szívhangját :)

Marcsi, Anyjuk, a császár-témához - ami engem is érint: a dokim tegnap volt egy szakmai fórumon, ahol azt hallotta, hogy a császáros mamikat már eleve nem szabad azzal áltatni, hogy természetes szülésük lehet, úgyhogy engem is erre készítget. Én meg azt mondtam erre, hogy nem kell minden terhességnek ugyanúgy végződnie, és ha minden rendben van amúgy, és elindulnak természetesen a dolgok, jó lenne, ha hagynánk, amíg lehet. Ő azt mondta, hogy viszont ha csak egy kicsi bonyodalom is lesz, tolnak a műtőbe.
Én nem félek a császártól, mert tudom, hogy ha sor kerül rá, akkor babának-mamának is az a legjobb. Inkább arra gondolok, hogy a természetes szülés mégiscsak a "rendes" módja a szülésnek, de ha nem adatik meg most sem, nem fogom kevesebbnek érezni magam tőle, csak mégis jó lenne megtapasztalni.
A műtét utáni fájdalom az első napon nekem is rémes volt, de amint fölkelhettem (én még 24 óra után), óráról órára jobban lettem. A mai műtéti technikákkal tényleg nagyon gyorsan lehet regenerálódni, ezt szemléltetik a mi fitt mamijaink is :D

Na megyek, lassan vár a fodrász :)

Kép
Kép
bondi

Na...csak rávettem magam, és befestettem a hajam :)! Meg le is zuhiztam, mert mindjárt indulok a városba....azaz még fél óra. Dokinőhöz csak 3-ra megyünk, de addig ezt-azt elintézek ha már lent vagyok!

Ekkora egy bolond időjárást.... előbb még esett az eső, most meg süt a nap....

d.dodó

Sziasztok!
Ezt már szeretem:lefekszek alukálni,més mire felkelek,van egy újabb Babánk! :D

Ronixnak hatalmas gratula Lénához!! :D

Muyzáj volt szundiznom egyet,persz mikor felkeltem be kellett vennem egy rennie-t,már kezdem unni hogy ismét kapkodhatom be,van hogy egy nap kétszer is. :(
Dominik gyere már ki!!

Kép
Kép
Kép
kike

Na...én indulok! Majd ha hazajöttünk, akkor bejelentkezek valamikor, hogy mi volt!

d.dodó

Huhh, megint jó sokáig tartott visszaolvasnom.

Jelentem Maverick-nek írtam a délelőtt, de még nem válaszolt. A múltkor egy másik számról írt, én pedig most arra ami nekem eredetileg is megvolt, így nem vagyok benne biztos hogy ez most jó vagy nem.

Titi - tüneményes a kisfiad! Olyan jó kis harapdálni való husikája van! :D
Ezek szerint nektek sem esett még le a köldökcsonk? Nekünk nagy nehezen tegnap este elhagyta a bázist, de maradt még trutymó alatta bőven, úgyhogy minden pelusozásnál kapirgálom ki szegénynek fültisztítóval, meg hintőporozom.
Örülök hogy ilyen jó sok tejcsid van! Csak így tovább!!!!! :wink:

Csillala - Gratulálok Bogihoz, gyönyörű kislány! Örülök hogy visszatértél végre közénk! :D

Ami - én is forró vízben melegítem a tejcsit. Ismerős az "annyira sírok hogy levegőt se veszek" project! Nóri ezt pelusozás közben szokta eljátszani. Rendesen lilul a feje közben :shock: . De akkor megfogom a buksiját, kicsit megemelem és beszélek neki és úgy elkezd figyelni rám és lenyugszik. Persze ahogy visszateszem folytatja :twisted:. Tipikus hiszti... de hogy már 2 hetesen... :roll: :lol:
Egyébként Nóri is egyre inkább csak ölben hajlandó nyugton maradni. Rákapott az anyán-alvásra és máshogy nem igazán hajlandó. Ma is fél órát volt az ölemben, direkt hagytam hogy jó mély álomba szenderüljön, és nagy óvatosan letettem a kiságyba. Hát nem telt bele 1 perc, máris kiabált és aztán már nem is aludt vissza. Így ma délelőtt nem aludt semmit... Most szerintem csak ezért van el a kiságyban, mert már kikészült. :lol:
Voltatok tegnap sétálni? Milyen volt?
Mi is akartunk menni már hétfőn, de kötőhártya gyuszija lett és úgy nem akartam. Már gyógyulgat, úgyhogy talán ma egy kicsit le tudunk menni. Én már tök kivagyok ettől a bezártságtól.

Muffin - végre bíztató hírek! Tényleg az lenne az igazi elégtétel, ha ennyi izgalom meg minden után a kis Eliot egészségesen látná meg a napvilágot. Asszem mindenki nevében mondhatom hogy itt mi egy emberként izgulunk értetek és drukkolunk, hogy minden a legjobban alakuljon veletek! :wink:

Kriszta - szép nagy már a pocid! Nem te izgultál az elején, hogy nem nő kellő mértékben? Hát most már behozta a lemaradást! :D

Marcsi - sajnálom hogy már minden éjszakád ilyen pocsék. Nem értem én sem ezt a folyamatos görcsölést! Szörnyű lehet! :( Kitartást és sok erőt kívánok! Hamarosan csak rossz emlék lesz az egész! :wink:

Anyjuk - ne félj a császártól! Nagyon hamar túlleszel rajta, de ezen ráérsz majd akkor gondolkodni, ha kimondják rá az ámment. Addig kár is ezzel foglalkozni!

Nálunk volt ma kint a védőnő. Olyanokat mondott csak amit már én is gondoltam, pl hogy nem azért csöpög a cicim, mert annyira sok a tejem, hanem mert nem jól működnek a záróizmok és gyulladásban van a cickóm. Mivel Nóri sokat rágódik rajta és keveset eszik, ezért már odaadom neki mindkettőt minden szopizásnál. Most majd arra megyek rá hogy lerövidítsem az időt, hogy ne áztassa agyon az így is sebes bimbiket.
Kiakadt a védőnő hogy napi 400-akat eszik 600 helyett, mondta hogy keltsem fel éjszaka is enni. Később tökjó lenne ha így végigalussza az éjszakát, de most még korai :? . Hát ez van.
Egyébként ma mértem, 10 dekát hízott egy hét alatt. Az nem vmi sok, de azért nem is olyan rossz, főleg hogy még ilyen fiatalka. Majd jövőhéten többet hízik... remélem...

Képzeljétek, rólam meg szaladnak le a kilók! El se hiszem! Még 2 napja írtam, hogy +6 van rajtam, most meg már csak 5! Ez király! :D És a pocim is szinte napról napra húzódik vissza. Azért bevallom először szülőként baromira megdöbbentem a szülés utáni nap, hogy mekkora állatinagy hasam maradt!!!! (Kokrétan fele akkora mint a szülés előtt volt :shock: !!!!) Nem is remélem hogy ilyen hamar visszahúzódik majd. Bár még zselé állagú meg plötyi meg minden, de hát majdcsak alakul ez is. :P

Potyka - szupi ötlet a blog! Küldöm majd én is a dolgokat hozzá! :D

Nah, megyek ebédelni, aztán már ébreszthetem is a csajszit.

Cuppa!
Vendég

ronix!

hatalmas gratula Lénához!
sok egészséget és tejcsit kivánok!! legyetek nagyon boldogok családként!!!

Kép

Kép

Kép
timi1982

én meg voltam ebéddel nyusziapunál.
aztán meg elmentünk a városba és vettünk porszívót.
már ki is próbáltam. végigporszívtam az egész lakást!

irtó jó. annyira hosszu teleszkópos nyele van!!! végre nem nyűg Bence hogy jó lenne már abba hagyni :D :D :D
jah és van hozzá egy hiperszuper kefe. forog benne külön egy kefés fej + a szívó hatás. hogy az mi mindent össze nem szed meg ki nem sziv a szőnyiből.

jah és végre nem porzsákos. tartályos :D :D :D már annyira elegem volt a porzsákból. utáltam takarítani.

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok!

Köszi mégegyszer mindenkinek a bíztatást a császáros szüléssel kapcsolatban!

Ne tudjátok meg, milyen mérges vagyok.... :twisted: :twisted: :twisted:
Már csak ez hiányzott a mai rossz kedvemhez!

Hívott a védőnő, de tőle nem számítottam a szokásos -egyben vagy még kérdésre?!!!

Szerinte már meg kellett volna szülnöm a jelek és a méhszáj állapota alapján!
Mondtam neki, hogy ezt Emmával kellene megbeszélnie! :evil:

Sajnos nálam szóba jöhet, hogy hiába görcsölök, a korábbi méhszájzáró műtét miatt nem fogok tudni tágulni!
HURRÁ!!!
De miért nem a 16. héten nem tudtam?!

Azóta is folyamatosan görcsölgetek, de akkor meg minek?!
Vendég

Lányok, HELP 8)
Az mennyire normális h a vérnyomásom jó,de a pulzus magas?
A pulzus meddug jó?

nicike

Nicike!

mennyire magas? Tuti a melegtől van! mennyit ittál?

Kép
andkata

Wera! Igen, jól emlékszel, én nyavajogtam, hogy nincsen pocim, most bezzeg... csak győzzem emelgetni! :lol:

Marcsi! Hát ez marha jó! Előbb nem tudták volna mondani? :shock: :evil:

Nicike! Én úgy tudom, hogy kismamiknál tök normális, ha kicsit magasabb a pulzus. Nekem mostanában 80-100-ig mindenféle volt, de se a védőnő se a doki nem mondta, hogy sok.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Sziasztok!

ROnix gratulálok, sok-sok boldogságot és jóegészséget kívánok nektek.

Nicike! A pulzusom nekem is magas szokott lenni, de a doki semmit se szokott rá mondani. Gondolom hogy a vérnyomás a lényeg.

Amugy nekem is rémes éjszakám volt, és reggeltől délig görcsöltem, azóta semmi. Nekem a külső méhszáj 2 ujjnyira nyitott, középső, belső 1 ujjnyira nyitott. szerintetek így tényleg bármikor beindulhat a szülés? Minden ismerősöm azt mondja hogy így már hétvégére meglesz. :shock: Hát azért kicsit félek mi van ha tényleg??? Még koraszülött lenne. Igaz?

Kép
linda24

Hát eddig másfél litert ittam,az kevés? Úgy nem kívánom.Én nem is néztem eddig h mikor mennyi volt a vérnyomás mérőn,csak ma mondta egy kis mama h ő gyógyszert szedett rá mert magas volt.És akkor néztem h nekem is 100.

nicike

Linda! Nyugodtan megszülethet, semmi baja nem lenne a leányzónak, nyilván már 3 kg körül van. De a méhszájról már annyira rémséget hallottunk, szerintem nem azon múlik....

Kép
andkata

Nici! Nekem majdnem mindig akörül van. Mondjuk a vérnyomásom általában a bka feneke alatt és olyankor felmegy a pulzus, plussz a terhesség is rátesz. Napi minimum 2 liter, ilyen melegben 3 liter folyadék!!!

Kép
andkata

Linda!

Látod, nálam már mióta nyitva van... :roll: Már az összes könyv szerint meg kellett volna szülnöm, és még mindíg itt vagyok...

Nici!
Nekem a vérnyomásom normális, viszont a pulzusom mindíg száztizenvalamaennyi.
Soha nem mondanak rá semmit, mert a vérnyomi jó.
Vendég

Linda! Pihizz sokat, ha még nem akarod kint tudni! Már tuti nem lenne baja, ha megszületne. És szerintem nem csak a méhszájon múlik!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Köszi csajok a válaszokat :D

Akkor többet is kell innom,bár a vérnyomásom meg nekem is van,h néha inkább alacsonyabb.

nicike

Sziasztok!
Babulinak, és Ronixnak nagy-nagy gratula!!!! :lol:
Ma hajnalba meglátogattuk a klinikát, mert volt egy kis vérzésem. Meg fájdogál a hasam is. Minden rendben van. Voltam nst-n, meg uh-on is. Bizti kislány! Méhszáj 2211. Megyek vissza pihizni. Vigyázzatok magatokra ebbe a melegbe! :D

Kép
dittke

Hát igen erről a méhszáj nyitottságról már én is nagyon sok mindent hallottam, sajna ezért nem tudja már az ember eldönteni hogy mihez tartsa magát. De végül is nekem csak az a lényeg hogy ne legyen koraszülött. De akkor már nem lenne ezek szerint. :)

Kép
linda24

Sziasztok!

Szüléstörténet:

17-én este fél kilenckor elfolyt a magzatvizem. Gyors telefon apának, h induljon haza, mert itt az idő! Anyukámékat is hivtam, h jöjjenek Bencusért. Közben még bepakoltam ami még hiányzott a táskából, teljes nyugalomba voltam gondoltam úgy is rendszertelenek a fájások soká lesz ebból még valami! Apa villámgyorsan hazaért a munkából és már robogtunk is a kórházba! 9.15kor megvizsgált a doki és mondta h ebból éjfélre baba lesz, nem nagyon hittem neki!ja és ha hiszitek ha nem olyan szerencsém volt, h a szülésznőm és a dokim is ügyeletes volt! Ennek nagyon örültem! Miközben megirták a felvét papirjaimat egyre sürübben és rendszeresen jöttek a fájások! Ekkor már öt percesek voltak! Átmentünk a szülőszobákhoz, mind a három üres volt igy a napsugárt választottuk annak olyan barátságos szine volt! Apát otthagytuk a szülőszobába, megkaptam a beöntést és vettem egy zuhanyt! Kaptam homeos bogyókat és közbe csináltunk egy ctg! Ekkor már 2-3perces fájásaim voltak!Ekkor már úgy éreztem nagyon fáj és könyörögtem egy kis fájdalomcsillapitóért, kaptam egy kúpot! Közben mondta a szülésznőm h idejébe szóljak ha már nyomnom kell, hirtelen úgy éreztem itt az idő a dokit hivták mobilon,h jöjjön. De mire odaért mi már nyomtunk! Nagyon fájt, csak úgy szoritottam apa kezét és mondtam,h nem tudom megcsinálni. Ő csak biztatott és velem együtt vette a nagy levegőt! Nagyon nagy segitég volt! nÉlküle nem is tudom mihez kezdtem volna! Majd 22.51 perckor megszületett Szonja 3450g és 54cm-vel, hihetetlen boldogság és nyugalom öntött el. Rátették a pocakomra, majd apa elvágta a köldökzsinort! Elvitték megmosni és felöltoztetni, majd apa hozta vissza és vigyázott a pici lányára még engem varrtak! Két órát még a szülőszobán voltunk, majd átsétáltunk a korterembe, a babát leadtuk éjszakára, bár én egy percet nem tudtam aludni éjszaka! Csak az járt a fejembe, h el se hiszem h ilyen könnyen ment és mostmár egy kislányom is van!
Mindenkinek hasonlóan szép és jó élményeket kivánok aki még a szülés előtt áll. Nagyon sokat köszönhetek a szülésznőm és az orvosomnak is akik végig mellettem voltak és Apának!
bencuri

Roxin Gratulálok Léna babához, sok boldogságot az egész családnak!
bencuri

Bencuri! Annyira jó volt olvasni a történetedet!

Ilyenkor kicst megnyugszom, hogy van remény a gyors és "könnyű" szülésre!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Bencuri csak gratulálni tudok hogy ilyen szép és gyors szülésed volt. Remélem ilyen lesz az enyém is, bár ezt előre nem tudni. :)

Kép
linda24

[img]http: :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bencuri 2009.03.07 10:45-kor.
bencuri

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára bencuri 2009.03.07 10:45-kor.
bencuri

Na jó mostmár lelövöm magam, mert velem lesz teli az oldal! :oops:
bencuri

Jaaaaj, de kis tündi! Micsoda hajas! :D

Az jutott eszembe, hogy van a topikunkban nemsörényes babóca?

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Linda, Kriszta hajrá Nektek is gyors szülést és akkor javul a statisztikánk! 8) :wink:
bencuri

Kriszta, igen jó sok haja van, de bizti nem tölem örökölte! 8)
bencuri

Kép Kép

Kép
szly27

Na beletellett egy kis időmbe, de még látom javítanom kell rajta. Majd legközelebb!

Bencuri! Ha nem haragszol, Szonja képét majd a köv. tábliba rakom be, mert pont ügyködtem vele, mikor feltetted. De elmentem.

Kép
szly27

Potyka! Jó ötlet a blog! Küldjük el priviben a dolgokat hozzá?

Kép
szly27

Oké, köszi Szly!
Boldog szülinapot Rolinak! :D
bencuri

Köszi!

Kép
szly27

Kép
bencuri

jaj!!!

eszem a kis husikájukat!!! az összesnek! már milyen sokan vannak :D
egyik szebb mint a másik.
én meg már alig várom a jövő hét szerdát hogy tudjak beszélni a dokival.
közben kiderült, hogy akit a saját dokim helyett szerettem volna (ő is akkor lesz szabin), szóval ő vállal tervezett szülést.
persze akkor minek, ha nem az én dokim, de legalább azt mondják ő is rendes.
hát nah majd meglátjuk. jövő hét szerdán felvetem az ötletemet a sajátomnak.
remélem rábólint és tervezett szüléssel még elcsipem őt, és együtt szülhetünk a tervek szerint.

Dokim, szülésznőm, Nyusziapu meg én. És persze Bence!!!!:D :D

(habár én mondtam neki hogy megyek vele nyaralni és igy kéznél lesz mindig :D )

Kép

Kép
timi1982

Szly ha megkérlek majd ezt a képet rakd fel légyszi, köszike!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bencuri 2009.03.07 10:44-kor.
bencuri

Timi, drukkolok, h összejöjjön ahogy szeretnétek!
bencuri

szly!

olyan jó hogy ilyen gyorsan volt erőd táblázatot gyártani.
nem tudom pofátlanság kérni a másikat is??? :oops: :oops:

NAgyon boldog születésnapot kívánok a husikádnak :D
Kép

Kép

Kép
timi1982

Már mekkora ez a tábla! Mennyi baba van rajta! Annyira jó nézni!
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

HAt tuleltem a varosban valo kolbaszolast, oszinten nem is banom, hogy most jo ideig nem lesz ilyenben reszem. zert elcsabultam nehany bolt megnezegetesere is, de azert dagadt labbal ebben a hosegben nem olyan sokaig mulattatott.
A konyv megvan, el iskezdtem masodszor is olvasni.

Koszonom a biztatasokat csaszarral kapcsolatban. Szeretnem ha arra kerul a sor, ne legyen nagyon rossz elmeny!

Maria: nem faros, harant fekveses volt, aztan amikor a 36on ismeteltek epp nem volt az, viszont amennyire en erzem a napok nagytobbsegeben az. Bar mondom o meg nagyon aktiv, szoval barmi lehet....de ha az irany jo is lesz, a fejmeret miatt meg mindig nagy az esely a csaszarra:( parom is csak ugy tudott kijonni....es sajna az o fejmeretet orokolte a babo.
De en azert meg bizom magunkban!
Vendég

Szly:Rolinak boldog szülinapot! :D

Jó sok babánk van már! :D

Bencuri:nagyon édes Szonja baba :D

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok!
Na, visszaértem a dokinőtől! Először filmet kellett megnézni a szülésről....párom azt mondta "na, nem nyugodtam meg". Egyfolytában azt mondogatta, én ezt nem fogom bírni. Mondja, hogy már 2 hete nem is alszik...mert ha már csak megfordulok is az ágyban, vagy megmozdulok, akkor egyből fölkel, mert azt hiszi itt az idő! :)
Aztán volt vizelet vizsgálat (jó lett) meg vérnyomás (110/80), szívhang (140). És volt megint fundus magasság.... ez nemigazán tetszett neki...azt mondta alacsonyabb mint hétfőn. Azt mondta mondjuk hogy sokminden befolyásolhatja. Pl hogy most aludt, és ilyenkor jobban összehuzza magát. De elküldi az eddigi görbét a korházba.... és ha a korház ugy gondolja, hogy ez nem gáz, akkor csak a dokinőmet hívják fel...egyéb esetben én kapok egy időpontot UH-ra!

d.dodó

Dori: koszi a megkoteses oldalt. Jonak tunik, majd kiserletezek:)
Ez a fundus dolog mi a fene? Ilyent sosem neztek nekem. De nem a koldok folott meddig tart a mehed? ebbol o mit allapit meg? hisz ilyenkorra mar siman "leszallhatott" a meh....minek az uh?
Vendég

Mary!
De a méh magassága! Egész lentről a szeméremcsont aljáról méri egy centivel, és megkeresi a méh legmagasabb pontját.... ő is mondta, hogy már lehet hogy lejjebb ment (amugy már az van a papíron, hogy fejvégű, és F=fixad, vagyis beilleszkedett). És pont ezért mondta, hogy lehet hogy a korházban is azt mondják, hogy ez már ilyenkor normális méret.

d.dodó

hat nekem a doki az ujjaval nezte, de csak a masodik harmadban, es akkor is akoldoktol. szerintem annyira nincs mar igy avgen jelentosege, hisz barmikor megszulethet. Mit akar ezzel bebizonyitani a baba?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?