Fejni nem kell, csak abban az esetben ha a baba nem tud szopni vagy csomós a cici, egyébként a tej mennyiség alkalmazkodik a baba igényéhez.
Mit vigyünk be (papírok): személyi és lakcímkártya, apáé és anyáé. Ha tudjuk fénymásoljuk le, mert akkor az eredetit nálunk hagyják, valamint a házassági anyakönyvi kivonat 300 napnál nem régebbi, ezt elveszik nem kapjuk vissza, illetve apasági nyilatkozat, ha nem vagyunk házasok. Kell a kiskönyv és azok a leletek, amik nincsenek benne.
Mit vigyünk babónak: popsikrém és alkohol van a szobákban a pelenkázón közös.
Kell: pelus (eldobható, kb. 25-30 db)
pelus (textil, több darab)
törölközö a babónak (1-2 db)
Ruha: ilyen melegben body és kiszokni, ha hidegebb van akkor rugi és takaró is.
Popsitörlő és fürdető, ha akarunk napraforgó olaj, de nem szükséges olajozni a babót
Fürdetés: első nap nem fürdik, általában szülés után sem fürdetik, fontos a magzatmáz. A második nap, a fürcsinél leveszik a csapot a köldökről. a köldökcsonk kb 10 nap alatt leeseik, de utánna még 2-3 napig kezelni kell, amíg nem szárad meg. A csonkot víz nem érheti, vagyis minimálisan érheti, de áztatni nem szabad.
popsitörlő kell a kórházban, de otthon ha lehet inkább vízzel mossuk le a popsit, mert a felesleges illatok nem jók.
ez édi lesz kitértek erre is: kislányok felülről lefelé töröljük de sosem belül, csak felületet, kivéve, ha a kaka belemegy. krémezni is csak popit és szeméremdombot
kisfiúk: bárhol törölhetjük, krémezni a popit és a zacsi alját és oldalát, valamint a fütyi lefele álljon, mert kipisil a köldökig (fontos: ne huzigassuk a bőrt, majd a gyerekorvos megmondja mikor kell.)
altatás: oldalt fekve
anyának: evőeszköz, pohár, tisztálkodó eszköz, papucs 2 db, betétet kapunk, de volt hogy elfogyott, tehát kell, jól kinyitható felsőrész és még az alap dolgok.
cicire krém: lehet (purelán krém), de a LEGJOBB KRÉM: AZ ANYATEJ Szopi után kifejni és rákenni.
Na ennyi, főiskolás múltam megszégyenítő jegyzettel ennyit tudtam felírni.
Ez az István kórház, akit nem érdekel attól bocsi, hogy így közszemlére bocsátottam.
Jó olvasást
Ritus