A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

[quote="gigaboszi"]S írta:gigaboszichopin
Gratulálok!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Név? Kép?

Gigi mindent elmondott és megkérdezett helyettem is!!! :wink: :lol:
Vendég

Winona!

Az én munkahelyem sem tb kifizető hely, de a táppénzt azt ők intézték. Ha van olyan ember, aki intézi a személyzeti ügyeket, neki kellene a táppénzt is intézni. Már csak azért is, mert a táppénz első 15 napját a munkáltató fizeti nem az OEP, tehát azt a papírt hiába is adnád le az OEP-ben. Valamint a szülés után a TGYÁSt is nekik kell elindítani, mert ők igazolják, hogy volt munkahelyed 180 napig a szülés előtt. Bár ezt, ha nagyon lusták el tudja az ember magának is intézni, ha kitöltik a papírt.

Nálam úgy volt, hogy a táppénzes papírt leadtam a munkahelyen, ők pedig továbbküldték az OEP-be. Ha nem csinálják meg, neked kell az OEPbe bevinni, vagy beküldeni, de nem tudom pontosan hová.

Amikor kórházba kerültem, szólni kellett a körzeti orvosnak, mert a kórházi időszakra már nem ő tart táppénzen, hanem a kórház ad ki igazolást. Nekem azt javasolták a munkahelyen, hogy érdemes a szülésig táppénzen maradni, de ha úgy gondolod szülés előtt 4 héttel el lehet kezdeni a TGYÁSt.

Szülés után neked kell elintézni az Államkincstárban az anyaságit és a családipótlékot és a elvileg a munkahelynek a TGYÁSt. Ha ők nem intézik el, akkor az OEP honlapjáról le lehet tölteni az űrlapot és akkor elintézni a az OEP-ben, de mondom ezt elvileg a munkáltatónak kellene intéznie, akár kifizető hely, akár nem. Sajnos tudom, hogy sok helyen nem csinálják meg, hanem csak kiadják a papírt, pedig ezt az egyet nekik kellene.

TGYÁS lejárta után a GYED-et is magadnak kell intézni szintén az Államkincstárban, de ez még odébb lesz. :wink:

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

sziasztok,
schopin: nagy gratu. :)

oszman: amikor hazahoztuk Milánt akkor nagyon aluszékony volt, a cicin is aludt, javasolta a védőnő és a dokinő hogy kölcsönözzünk mérleget, és mérjük evés előtt és után, hogy tudjuk hgoy csak cuppogott vagy evett is a nagy félálomban. vagyis lemérem kaja előtt, kaja után, és a különbség az amit megevett. mostmár egyértelmű, hogy szépen gyarapodik, megvan a megfelelő számú pisis pelus, szóval nem lenne szükség rá hogy így figyeljem, de annyira rákattantam a méregetésre (statisztikus vagyok, táblázatot vezetek... erről is :oops: ), meg hát végülis nem erőfeszítés, kb 5 mp kaja előtt, 5 mp kaja után, és tökjó nézni hogy mikor mennyi. :D

nekünk az este úgy néz ki, hogy 7kor kaja, 8kor fürcsi, fél9-9kor még egy kör kaja, és aztán alszik éjjel 3ig, majd utána 6ig. ma mondjuk annyit evett, hogy értékelném hogy ha a 3as kaját kitolná akár 4ig... aztán egyszercsak még tovább, majd el is maradna... bár nem panaszkodom, örülök hogy tudok 5 órát nyugodtan, egyhuzamban aludni. :)

mia_snow

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:44-kor.
hékás

Jóóóóóóó reggelt!

Legalábbis jobbat mint a tegnapi :roll: :roll: Nem hiszitek el, szombat hajnali 1-től szombaaaat este 20:30-ig a gyerekem, ha összeadnám kb 1,5 órát aludt :cry: :cry: Az egész családot kiborította :cry: Minden baja volt, többnyire a hasa volt a tettes, de este felé már semmi nem volt jó :cry: A mai nap már jobban kezdődik :wink: Most alszik a drágám :wink: Remélem, a nap többi része is hasonlóan fog alakúlni :P

SCHOPIN GRATULÁLOK A BABÓHOZ :wink: Jól eltűntél attól függetlenűl :roll:
bluebox

Jó reggelt...
Nekünk nem annyira jó..tegnapot gyakorlatilag végig sírta Dávid...éjjel nem sírt de viszont enni inni nem akrt,most viszont megint sír de úgy csinál mint aki elfelejtett enni...szopni mindent...hát én megőrülök ettől a gyerektől :twisted:
Vendég

schopin szívből gratulálok,jó egészséget kívánok nektek
Vendég

Szia Bari!

Kitartás :wink: Én tegnap hittem azt, hogy feladom :oops: :oops:
Rohadt mérges voltam a védőnőre is, mert kértem, hozzon nekem receptet a tápszerre, mert félek, hirtelen fog eltűnni a tejem. Hát a recept még mindig nem ért ide. Tiszta ideg-beteg vagyok. Tejem csak annyi van jelenleg, amennyit meg is eszik Kristóf. Fejni nem tudok, csak kb 10 milit :cry: Ez azt jelenti, ha akarnának sem tudnának segíteni az éjjeli etetésben Apáék :cry: Pedig nagyon jó lenne, ha a hajnali első etetést Apa átvállalná, akkor tudnék aludni egyben 6 órát. Utoljára a terhes patológián aludtam ennyit. Azóta sem :cry: Fáradt vagyok és elkeseredett :cry:
bluebox

Én a nemevéstől vagyok megijedve mert a másik kettő is így állt le eggyik napról a másikra..és utánna pokol következett,és Dávid szerintem óhatatlanul érzi rajtam evésnél azt a drukkot,és azt is,hogy most mit érzek,hogy visszautasította a kaját,mert tudom,hogy mit szenvedtem a tesóival...
Vendég

Szép napot mindenkinek!

Nálunk egészen béke, nyugalom van...
Egyik gyerek már megreggeliztetve, felöltöztetve... másik gyerek most reggelizik, villával egyedül eszi a felkarikázott virslit... csak a kenyér marad ki mindig... :wink:
Vendég

Bari
Lazíts!
Olyan érzelmi radar van ezekben a picurokban, hogy hihetetlen...
Te idegeskedsz, Dávid egyre nyugtalanabb lesz... és tovább gyűrűzik az egész...
Olyan gyereket még nem láttam, aki ha rendszeresen kapott kaját, szándékosan éhen halasztotta volna magát!
Nem mindig esznek egyformán ők se!

Petimnek volt olyan időszaka, mikor már azt mondtam, hogy biztosan fotoszintetizál a gyerek... jó, ha egy nap egy-egy Túró-Rudi, Kinder szelet, joghurt volt a hami...
Vendég

Kép idegeskedés helyett....

Retard változata is van :lol: :wink:
Vendég

Szia Gigi!

Tegnap írtad a GRIPE WATER-t. Saját tapasztalatod is van a szerrel kapcsolatban, vagy csak utánanéztél? Mert úgy gondoltam, nem az infacol-t veszem legközelebb, hanem kipróbálom ezt a szérumot. Szerinted???? Vettem cseresznyemagot is, csak Kristóf túlságosan tekeri magát képtelen vagyok úgy használni ahogy kellene. Szinte észre sem vette, hogy a hasára tettem :shock: :roll:
bluebox

Ez a tapbletta nagyon jó :P Én is ismerem :wink:
bluebox

Ja és még1 Gigi. Ne nézz nagyon hülyének, de tudnál képet felrakni a DM-es pelusról??? Merthogy én vettem, de lehet hogy nem olyat amilyet végűlis akartam????? :shock:
(nagyon nem vagyok szőke ám :wink: )
bluebox

Márti
Tapasztalatom nagyon nincsen... szerencsére, nem hasfájósak a fiúkák...

DM pelenka... kétféle van... a babylove és az alana...
http://www.dm-drogeriemarkt.hu/content/ ... l#pelenkak
http://www.dm-drogeriemarkt.hu/content/ ... Alana.html
Vendég

Kép Tomi méret

Kép Kiskacsák

Kép Peti méret

Kép mintája
Vendég

Akkor megnyugodtam :wink: Csak kicsit vettem :cry: Én a babylove-ot vettem és a mini méretet (3-6 kg-ig. No, ez pici ránk :cry: Meg fogom próbálni a 4-9-ig :wink:
bluebox

Gigi ez tetszik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
el is mentem
Vendég

Bari, Te milyen pelust használsz????
Én már kipróbáltam a Pampers-t.(nem jött be), most van a DM (ez tök jó, csak nagyobbat kell vennem), Plus-ban vettünk Bpn Bini-t (ez is tök jó, csak ez meg nagy), eddig ami tutira bejött, a Libero :P
bluebox

Blue én ilyen névtelen diszkontos ócsó pelust használok :lol:
100db 3500ft
Vendég

Kép

de most ajálották,hogy a rossmann-os elég jó...azt is ki fogom próbálni
Vendég

Jóóóóóó regggggggggelt!!!!!!!!!!!

Hogy Ti milyen frissek vagytok ma!!!!!! :shock: :shock: :shock:

Eltávozott a családom,úgyhogy egyedül maradtam bébikémmel... :cry: :?
Jó lett volna ma családozni...dehát a pénz nagy úr,munka van.... :evil:

Tegnap a leányzók különböző hangokat adott ki....még nem tudtam megállapítani,hogy ez a nyögés továbbfejlesztett változata vagy "mondani" próbál valamit és elkezdte a gügyögést....
:roll:
Vendég

leányzók helyett leányzóm
Vendég

Sziasztok!

Hát szó mi szó visszaolvasva a mai napot, örülök neki hogy nem csak én vagyok ugyanabban a cipőben.
Az én kisfiam is szinte teljesen kikészít mindenki. A szombati nap hasonlóan blue-hoz szinte alvás nélkül telet. Már mindent kipróbáltunk de hiába. A pocakja fájt neki is. Egész nap nem tudott kakilni. Majd este locsi után elaludt egy fél órára, de keservesen sírva ébred. Erre apa kitalálta, hogy megmozgatja egy kicsit meg megitatta vizzel, és képzeljétek olyan kakit produkált, hogy a háta közepe is szaros lett, persze ruha, hálózsák mindent eláztatva. Szinte újra kellett fürdetni este 22:00-kor. Szerencsére utánna megnyugodott, és fél 4-ig aludt, de csak 23:30-tól. Aztán kezdődött a nyöszörgés az újabb szopi után. Szóval most ki vagyok purcanva, persze ő elaludt, csak most meg nekem nem megy az alvás. :cry:

Pelustémához hozzászólva nekünk is a Dm-es babylove-os bejött, szerintem tök jó, meg azon kívül a Libero. Amúgy próbáltuk a Huggist is de abból állandóan kipisilt, a Pampers sem rossz, de az első kettő jött be igazán nekünk.

Schopin: Nagy gratula a babához!
http://www.noivonal.hu/]Kép[/url]
ancsika82

Nálam nem frissesség kérdése, hogy most vagyok, inkább a nem alvás a tettes :cry:
ancsika82

sziasztok,

nálunk Milán lassacskán kiérdemli a glóriát a feje fölé, annyira jógyerek. tegnap vendéglátós bográcsozós napunk volt, a nagynéném és az unokatesóm nyüstölték a gyerkőcöt, nem tudtak betelni vele, de ez meg sem kottyant neki, csak annyi történt, hogy még 100 grammal többet evett a nap végére, mnt eddig. :D

pelus: a babylove-ból a legkisebb jó volt, az egyel nagyobbat kaptunk most 2 csomaggal, de az meg még picit nagy. pamperst kaptunk 2 bazinagy csomaggal, az jónak tűnik, bár minden ismerösöm szidta, szóval nem kizárt hogy előbb-utóbb kikerül belőle a pisi-kaka, szóval mindig lesem, hogy nem történik-e baleset, de az elmúlt 2 napban nem volt gond. a libero teljesen jó, de a legeslegjobb a huggies szerintem, bár asszem az a legdrágább. mondjuk most minden vendégünk pelenkát és popsitörlőt hozott ajándékba, úgyhogy bő 1 hónapra elég is lesz, szerintem csak augusztus vége-felé kell vennünk újat. :D

mia_snow

Hát Mia irigyellek, bár remélem pár hét múlva már nem lesz nálunk sem semmi gond. :? http://www.noivonal.hu/]Kép[/url]
ancsika82

Kép
Csak feküdnie ne kelljen, és no problem :P
bluebox

Dávid ma a 3. kaját is visszautasította...
70 körül nyeldekelt nagy nehezen...basszus most fogok bepánikolni ő megérzi és kezdődik .....
Valaki mondja lécci,hogy az ő gyerekének is volt "nemevős"napja...
de ne olyanokat írjatok,hogy 1liert eszik és még éhes meg ilyenek...ok?? :oops:
Vendég

Blue:édi bédi :lol:
Vendég

Kép

Bratyókám kezében :lol:
Vendég

köszi giga és montana a válaszokat :)
további jól evő és alvó babákat Nektek!

Kép
winona

Bari: volt ma kaka? Egyébként ma Kristóf sem viszi túlzásba a kaját :cry: De megmondom őszintén, hogy tegnap csak evett, de nem kakált, ma pedig úgy látom, hogy inkább csak kakál mint enne. Folyadékkal kínáltam, azt inkább elfogadja ma. Kiszáradni nem fog :wink:
bluebox

Annyira aranyosak együtt a skacok :P Gyönyörű a mosolya Bárány Úrnak :P
Dávidnak még nem láttam :wink:
bluebox

bari!
édes Dávid a bátyja kezében!

Blue!
Kristóf olyan kis értelmesen néz.. :wink:

Úgy érzem,mintha ma lötyi lenne nagyon a mellem...elmehet eggyik napról a másikra a tejem???? :roll:
Vendég

Tegnap Dávid egész nap ordított és evett...jó sokat.
Ma békésen szundikál de nem éhes...
Remélem,lesz olyan nap is amikor békésen szundikál és eszik is..
Kaki volt szerencsére kettő...elég laza de úgy nyög hozzá mint akinek székrekedése van... :lol:

Dávid még nem mosolyog...legalábbis nem tudatosan,amikor a szelek bántják akkor csinál olyat mint aki mosolyog,de még nem az igazi...
Tényleg mikor lesz tudatos a mosoly?ami tényleg nekünk szól?
Vendég

Lányok,én besokaltam....
Felvettem nektek,hogy hogy alszik Zoé...a nap 24 órájában,kivéve amikor cicin van,nyög.........nyög és nyög!!!!!!!És én egész éjjel ezt hallgatom.... :roll:
És félreértés ne essék!!!!NINCS ÉBREN,HANEM ÍGY ALSZIK!!!!!!!!!!!
remélem sikerül felraknom...

Nem sikerül :evil: :evil: :evil: :oops: :oops: :oops:
Vendég

Bari!
4-6 hetes korban lesz tudatos a mosolyuk....
Vendég

próbáld meg csiri

Szilveszter akkor nyögött amikor elaludt 1-2 órán keresztül..persze babakocsiban tologatás közben!Onnan tudtam,hogy egyre mélyebben alszik,hogy egyre hangosabban és elnyújtottabban nyögött...majd a legmélyebb álomban abbahagyta..kb 3 éves koráig tartott...úgyhogy ZOénak van még ideje leszokni :lol:
Vendég

3 ÉVES KORÁIG?????????????????????
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!HA EZT MÉG 2 NAPIG ÍGY FOLYTATJA,MIGRÉNES FEJFÁJÁSBAN FOGOK ELHUNYNI... :evil:
Vendég

Sziasztok!

Írnék Nektek nagyon szívesen, de tényleg nem tudok ideülni, és állni sem jó. Nem titok, olyan aranyerem lett, hogy a gyereket sem tudom büfiztetni.
Apa feladata lett.
Ez miatt már sírdogáltam is egy párszor. Olyan tehetetlennek érzem magam. Amúgy egy szavam sem lehet rá. Alszik-eszik, vagy épp a cicin alszik..... de igyekszünk.

Azért 1-2 kép a kicsiről. Az egyik 2. naposan, a másik apával
Aztán még jövök ígérem.....

Gigi: ha nem nagy kérés, írd be a táblába, hogy Sima szülés volt.

Kép
Kép
bszilvi25

Nem tudom nem akarom elszólni magam, de ma egész jól alszik a Marci.

Csiri megértem, hogy nem bírod a nyögéseket, és is azt hallgatom egész álló nap, ha fenn van akkor is nyög, de ha alszik akkor is. Mindig azt hiszem éjjel, hogy felébredt, pedig csak álmában csinálja.
Azért próbálgasd meg ferakni, kíváncsi lennék rá hasonló nyögéseket hallgatunk-e.

Bszilvi nagyon édi a babád!!!

jah amúgy az evésről pedig annyit, hogy ma nálunk sem viszi Marcika túlzásba a kaját, és a 3 órás evések helyett ma 4 óránként kér csak enni, de akkor sem kétségbeesve követeli. :roll:

Nem tudom mi van ma ezekkel a lurkókkal.

Bari nagyon szépek a fiaid! És a nagyobbiknak micsoda nagy szemei vannak nagyon jóképű kissrác. :wink:
http://www.noivonal.hu/]Kép
ancsika82

sziasztok!
Nagyon nagyon köszönöm andócának,és gigaboszinak a jótanácsokat..Végülis a garmasztán kenőcs,és a hajszárító sokat javított a cicimen,és már nem annyira szenvedek..Köszönöm nagyon..Remélem ár nap és rendbejön teljesen..

pelussal kapcsolatban.mi is a 100db-os gazdaságos pelust használjuk, nekünk a babyloves nem jött be mert elég széles,és ezáltal mindig áztunk éjjel.. Én rendelem egy csajtól,és ingyenes a postaköltség, ami ebben klassz hogy elsem kell menni érte, mert házhoz hozzák..Így 3 gyerekkel elég nehéz is lenne vásárolni..Főleg mert apánk örökké dolgozik.

csináltam vonalzókat, de nem tudom felvarázsolni őket, tudna valaki ebben segíteni... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: [/quote]
honorius

Gyors bekukk, mert vendégek jönnek...

Bari
Nem úgy néz ki Dávid, mint aki anorexiás... csak az idegeskedésed ragad rá... előbb-utóbb magamhoz veszem...aztán majd a dackorszak kezdetén visszakapod :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Szilvi
Sajnálom...

Honorius
Vonalzó... amikor megcsinálod, kell kapnod BBC-s vagy PHBB-s kódsort, ezt kell itt bemásolni a profilhoz (felül, SEGÉDLETEK)

Csiri
Videót úgy tudsz feltenni, ha előtte feltöltöd valamilyen netes helyre
www.photobucket.com
www.videoplayer.hu
www.youtube.com

Pelus
Babylove, Libero :lol:
Petinél próbáltam olcsó, diszkontos pelenkát :evil: ... többet kellett belőle naponta használni, mert folyton átázott... és piros lett a gyerekem feneke is... :twisted:
Vendég

gigi!!!!!!
Naggggyon köszi!
Na akkor újra!

nem csalás nem ámítás...Zoénk így alszik éjjel és nappal is....és ez nem hasfájás!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:

http://www.videoplayer.hu/videos/play/193013

Mit szóltok????? :roll:
Vendég

Gigi ha közelebb laknál szerintem meg is kérnélek,hogy néha adj egy kis kimenőt Dávidtól úgyhogy örülj,hogy messze van keszitől Debrecen..(és ezt a kimenőt Dávid jobban élvezné mint én) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tényleg kezdek rátelepedni...minden mozdulatát lesem...lehet,hogy anyukámnak nem kéne ennyire kiszolgálnia minket és akkor nem érnék rá :oops:
Vendég

Na most megint vagy én vagyok hülye, vagy csiri videóját nem lehet megnézni :shock: Kér felhasználónevet és jelszót!!!!
mIT KELL BEÍRNI??????
Vendég

Csiri

Hozzáférés megtagadva

Ez a videó nem publikus, csak az arra kijelölt regisztráltak tekinthetik meg!

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

Bari
Tessék ellátni a többi gyereket is... meg férjecskét... :wink:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?