A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Ágica!

mi is hosszabítatni mentünk :) úgy készülj minimum 1 hónap az elkészülése :roll: ha tudtam volna...

KépKép
viranka

Most csak gyorsan, mert ma délben van nagymamám temetése.
Jól vagyunk, Zsozsónak látszik a harci sérülése, de másnap reggelre már semmi baja nem volt.

Mennem kell...

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Boldog hófordulót tegnapra Raniának és Marcinak!
Boldog hófordulót a 10 hónapos VikDaninak!

Nagyon jók a képek ennyi tökéletes lurkót :D

Mesi!
Sok-sok puszi Zsozsó sebecskéjére.

Ágica!
Ildike is ülésből állt fel.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!

VikDannak és Boginak boldog hófordulót!
Amona????

Irina! Heni!
Szeli még mindig 3x alszik egy nap, általában másfél órákat, de van, hogy csak 3/4-et, de ez ritkább, inkább csak ha valami zaj felébreszti.
Szeli is kb. 2 óránként álmosodik, egyedül a délután bírja tovább. Ha 4 – fél 5-kor ébred a 3. alvásból, simán kihúzza 8-ig.

Hát volt éjjel buli rendesen! :D
Éjfélre rettenetesen felmelegedett a kisszoba, mert behajtottam az ajtónkat (nem kellett volna, mert így nem hűti a légkondi), aztán Szeli sírt, meg én is forgolódtam csak a melegtől, majd Szeli úgy felébredt, hogy ki kellett hoznunk a nagyszobába, ez volt fél 1 körül. Aztán Zsoltival kitaláltuk, hogy éhesek vagyunk, mert egyikőnk se vacsizott, így nekiálltunk enni! :) Szeli meg kapott 3 kekszet, azt be is nyomta. Utána játék az ágyon, csikizés, bohóckodás. 2-kor tettem le Szelit. De úgy elaludt, hogy Zsolti kérdezte is, hogy fejbevágtam-e... :D
Szóval hulla vagyok, de legfeljebb több koffeint nyomatok ma. :lol:

Elővettem a nyári plédünket. Igazából tegnap melegedtek fel úgy rendesen a falak, előtte nem volt ilyen meleg a lakásban, jó volt a hálózsák.

Szelit szerencsére nem kell egész álló nap szórakoztatni, elég neki napi 1 óra, egyébként totál elfoglalja magát valamivel.

Ja! Mi is voltunk mérésen kedden: 9250 g és 72 centi. Semmit nem nőtt, csak a súlya gyarapodott... :shock:

Timi26! Sima Chamomilla??? (Nem is tudtam, hogy ilyen is van.) Nekem automatikusan a Vulgarist adják, meg se kérdezik, hogy melyiket kérem. Az is 15-ös higítású???

Mesi! Sense! Leírtátok az érzéseiteket a másidik babával kapcsolatban, erre én meg azt álmodtam, hogy terhes vagyok, de már megyek is szülni, és akkor döbbenek rá, hogy nem voltam egy UH-n se, azt se tudom, hogy fiú-e vagy lány, nincs név se, gyorsan ki kell találni, de már jönnek a fájások. Aztán gyorsan bevillan, hogy jaj, remélem, egészséges, mert ugye azt sem tudjuk az UH kihagyása miatt... És így megyek szülni! :lol: Ja! És se dokit, de szülésznőt nem kértem fel... :lol:

Viranka! Örülök, hogy jobban vagy!!! :)
Mi is szervezzük a nyaralást. A Balatonhoz megyünk július végén, kiveszünk egy apartmant 3 napra, visszük Nagytesót is. :) Remélem, összejön!!!

Ágica! Szeli feje is leizzad a vacsinál, de aztán megszárad a haja neki.

Én nem emlékszem, hogy Szeli hogy állt fel először... :oops: De szokott így is, meg úgy is.

Kép

Kép
regcsiken14

Ja! Most jut eszembe, Szeli előbb állt, és csak egy hétre rá ült... :lol: Tehát kizárásos alapon csak térdelésből állhatott fel először! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Boldog Hófordulót Vikdaninak!!

Leszaladtunk mérésre: 8000 g 75 cm

Képzeljétek nekünk a dokinő csak most váltott tápot HA 2-re de most nézem már régebben is ezt kellett volna adnom neki. :roll: :roll: Szegény még mindig a Startot kapta.

Ági

Kép

Kép
agica1126

Ágica! Mi is (illetve Szeli ;)) egy hete isszuk kb. a 2-est, előtte Startot... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Viranka: Most jutott az agyamba hogy én telefonon beszéltem velük és azt mondta a nő feladhatom postán is csak értéklevélként és írjak hozzá kérvényt miért akarom és kikell fizetnem a hosszabbításért járó 10%-ot.De nektek is egy évre hosszabbítják nem?

Kép

Kép
agica1126

Na talán most van 5 percem :roll: ...

Regi, muszály este takarítanom, mert a fiúk itthon vannak nappal, és mindig láb alatt vannak :wink: ...de a pörgés az túlzás :oops: , inkább a félkóma a jellemző 8) .

Dotildi, gratulálok a felálláshoz :D !! Én kicsit félek tőle, pont a balesetek miatt :oops: .
És a 8 foghoz is hurrá :D !

Mesi :shock: :shock: :? :roll: . Ez még a véres ruhatárhoz :( . Elhiszem, hogy megijedtél, Bencének egyszer a szemöldöke repedt így fel :? , totyogó volt, puffant egyet a járdán, tiszta vér fejjel üvöltött, én kisebb szívrohamot kaptam, és mire lemostam, előkerült egy Zsófiénál kisebb seb :roll: . Nagyon ijesztő tud lenni, erre nem lehet felkészülni :? .

Ivás, Panka is szobahőmérsékletű vizet iszik, ami sokszor már nem kellemes :? , én sem tudom meginni a hűtőhideg vizet, de volt már rá példa, hogy egy kis időre betettem a vizet a hűtőbe, amíg langyosból iható nem lett :wink: .

Sense, örülök, hogy jól vagytok :D ! Ugye milyen édesek, és okosak ezek a babók? Naponta produkálnak valami újat :D !
Gratula a fogacskához :D ! A képek isteniek!!!!!!

Regi, nekem pont olyan fürdőruha kellene, amiben úgy látszik, mintha lenne valamim 8) ...kibuggyanástól sajna nem kell tartanom :roll: .

Viranka, de jó, újabb pozitív tapasztalatok :D !! A képeitek szokás szerint csúcsszuperek :D ! Micsoda kreatív apa, az a 3X-es torta nagyon jó ötlet :lol: ! Köszönjük Mírának a hozzászólást :wink: :D !

Hófordulósoknak sok puszi!!!!

Néhány kép, mert Panka már az ölemben táncol...nem bírja a meleget, hitttttis :roll: :roll: .

Kép Pancsi otthon :D
Kép Kép Kép KépPancsi a barátnőmnél :D !
Kép

Bedugtam az ágyba, úgy tűnik, álmos :shock: :shock: !

Vikdannak boldog 10.-et!!!
dettyk

Ja, mi is méredzkedtünk kedden, 8810 g és 72 cm :D !!
dettyk

Sziasztok!

Kispocc: a születési súlyához mérve kéne 11 kilónak lennie. Amúgy meg megmutatta a grafikont, korához képest a legtökéletesebb súlyban van...

Dettyk: akkor súlyban tényleg nincs sok különbség köztük, viszont centiben, vagy VikDan nem 74 cm, vagy Panka nem 72...na, este le is mérem!

Ma jó napunk volt. Egész délelőtt a pénztárgébe hajkuráztunk tintát. Szépen el is ment vele a munkaidő!!!

Holnap de. meg Szolnokra kell mennünk!!! Anikó! Összefutunk pár percre? Csak nem tudom a számod, mert tönkrement a telefonom...ha olvasod csörögj rám légyszí!!!

Viranka: nagyon szép család vagytok!!! :D

Köszi a köszöntéseket!
Boginak is BOLDOG HÓFORDULÓT!!!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok egy mai kép:
Kép Kép

Heni
KépKép
heni81

Bocsi vagyis kettő :oops:

Timi26 szerintem nem lehet valami féle tanácsdó mérce szerint növeszteni a gyerekeket. Ha visszaemlékeszel majdnem Vikdani volt a legnagyobb súlyú baba, aztán amióta mászik, mozog pl. Péterkém, aki még nem mászik lekörözte :oops:
REmélem mi is megállunk gyarapodni, mert ha igy folytatja :shock:
Örülök, hogy jó napod volt!:-) nekünk is:-)

Dettyk nagyon szuperek a képek, kedvet kaptam, egy családi medencéhez!

Regi az jó buli lehetett, de legalább ettél :wink:

Viranka csúcsszuperek a képek, mint mindig!!!!

Heni
KépKép
heni81

Halihó!

Gyors életjel, bár mindig így kezdődik, aztán meg regény lesz belőle. :oops: :lol:
Engedjétek meg, hogy ne reagáljak mindenre és mindenkire, jól lefárasztott ez a nap, igaz a többi sem kutya. Van még egy fiam, a Gergő egyik barátja, hát a négy gyerek ad elég munkát, de nem bánom igazán, nagyon aranyos, kedves kiskrapek, imádom.
A fogzás, a meleg meg nagyon megviseli Vacakocskát, ma már f8-kor aludt, de azóta is egyfolytában pakolok, stb. Most meg vár a vasalás.
A Kedves meg rendszerint estefelé esik haza, tehát kivagyok, mint a liba. Alvás terén sem javult semmi, reggel zombiként kolbászolok a kávémig, aztán már jobb. :lol:

Képet már megint nem lesz energiám kicsinyíteni, de csak eljutok addig is. :oops:

Hófordulósokat szeretettel ölelem, kitartás, hamarosan lehet tortát trancsírozni. :lol:

Jaj, a képeket meg egyszerűen faltam a szememmel. Tündérmanók, mamák, tesók egyaránt gyönyörűségesek.

Olvastam a balesetekről, erről meg eszembe jutott egy jó történet. Gergő már nagyobb volt, talán két és fél, amikor elesett, felrepedt az álla. (A dédimami vigyázott rájuk, mert én a festés után takarítottam.) Amikor megláttam, rögtön tudtam, hogy varrni kell, dédimami állította, hogy egy pzs odaszorítása megoldja a helyzetet. Nekem lett igazam. :oops: Apa természetesen akkor pont úton volt, inkább nem hívtam, hogy ne idegeskedjen, taxival röhantuk a balseb-re, ahol az volt a szokás, hogy a gyereket átveszik az anyukától, ajtó bezár, a mami meg rágja a kefét vagy amit akar a folyosón. Így volt velünk is, én kint toporogtam, a gyerekem idegenekkel bent. Egyszer csak hallom, hogy a gyerekem torka szakadtából kiabálja, hogy Jaj, Istenem, mi lesz velem? Igazából nem is tudtam, hogy sírjak vagy nevessek.
:oops: :lol:
Rá egy hónapra meg leesett egy székről, beütötte a fejét, akkor meg azt kellett varrni, ráadásul akkor érkeztünk meg anyukámékhoz Nánásra, indulhattunk vissza. No, akkor már nem hagytam magam, lyukat beszéltem a sebélsz hasába, nem is volt kiabálás. Én is kibírtam a varrást, miután kijöttünk a kezelőből mondtam csak a férjecskémnek, hogy azonnal vegye el a gyereket tőlem, mert összeesek. :lol:

Bocsi, bocsi, de most csak tényleg ennyi.
dmaggie

Jesszusom Maggie! Ez ám a rémtörténet... :(

Ééééés az mindig mosolygós Heni a mindig mosolygós Péterkéjével!

Ma is csatalngoltunk. Anyukámnak is vettünk egy-két rucit, hazafelé Szeli aludt a babakocsiban, így a szokásos 8 helyett most tettem le aludni. :) A vacsit most mindet benyomta, viszont az uzsinak csak a felét ette. Valszeg máskor nem éhes ennyire. Nem is agyalok ezen többet.

Kinyitottam az ablakokat, most kellemes szellő jön be! :)

Apa meg valahol elakadt, bekrepált a kocsi... kéééész vagyok. Nem tudom, mikor fog hazaérni... :(

Kép

Kép
regcsiken14

Mivel még ébren vagyok, gyorsan kerestem néhány képet a keresztlányunkról, meg mellé teszek párat Bercóról is. :lol:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Jó, tudom ritkán teszek fel képet, de akkor aztán..... :lol: :lol:
dmaggie

Jó reggelt :D !

Először is: MINDEN KIS ÜNNEPLŐNKNEK BOLDOGSÁGOS FORDULÓT!!!!
Maggie:háááát, nem semmi történetek :? . Már előre tartok tőle, hogy fogom viselni az efféle baleseteket. Pedig enélkül nincs. És hát nekünk muszáj helyt állnunk...így, vagy úgy :D . Gyönyörű a kis családod: keresztlányod és a kis Bercó is imádnivaló :D

Regi, mosolygok magamban, ahogy elképzelem, amint a családotok nekiáll vacsizni az éjszaka közepén :lol: ! Tök aranyosak vagytok :lol: !!!Szerintem se agyalj, mikor mennyit eszik Szeli! Jó husiban van, biztos tudja ő, mikor mennyi esik jól a kis bendőkéjének :lol: ! Szerintem ez a meleg amúgy erre is hat.

Heni!Nagyon helyesek vagytok a képeken! Azt hiszem, Te írtad a múltkor, hogy Apával játszik, hozzád pedig kéredzkedik Péterke, ugye? Ilyen nálunk is előfordul. Játszik az apjával, bemegyek: vége a játéknak, Gyerek felém ezerrel, és már rángatja a nadrágomat nyüszögve :twisted: :lol: ...
Dettyk!Nagyon szépek vagytok a képeken!!! :wink: :lol:
kispocc

ÉÉÉs: tegnap először hagytam magára Gyermekemet :lol: ! Elmentem Győrbe vásárolgatni, Botó apájával maradt. Egész délelőtt, ha rágondoltam, elindult a tejkilövellő(vagy mi :oops: ) reflexem, és elindult a tejcim :shock: . Hát ilyet... :shock: Na mindegy, végülis jól éreztem magam. Gyerkőcöm pedig jól elvolt, az apjának SEMMMI műsort nem csinált az altatások előtt :shock: . Letette az ágyba, puszi, rácsukta az ajtót, és ennyi. A műsor csak nekem jár :evil: . Erre ma én is bepróbálkoztam: letettem, csapkodta magát. De ilyenkor szinte ugrál a kiságy is. Puszi, jól hallhatóan becsuktam az ajtót. Erre ELHALLGATOTT ÉS ALSZIIIIIK :lol: :lol:
Ja! És tegnap mikor meglátott, kapart felém a parkettán, mászott ezerrel és felállt, ahogy letérdeltem mellé, harpdált és búúúújt nagyon :lol: . Olyan jól esik a szeretete :oops: :lol: .
Még akartam valamit, de majd később, mék pakolni.PUSZIII!
kispocc

Viranka!

Mi május végén 4 napot töltöttünk Nyíregyházán, és naggggyon jó volt. Igaz, messze van tőlünk is, de jól éreztük magunkat! Szuper az állatpark, de tényleg! Mi majd egy napot töltöttünk csak ott! Volt fóka-show, jegesmaci etetés, és gyönyörű gondozott parkról van szó, nem a szokványos ketreces állatkertől.Boti is annyira élvezte! Van élményfürdő, sétavonattal be lehet járni a környéket, van múzeumfalu stb. Szerintem nagyon jó választás :lol: . Persze Ti tudjátok :wink: PUSZI!
kispocc

Sziasztok

Boldog Hófordulót Bálintnak,Lindának,Botondnak!!

Maggie: Annyira szépek vagytok együtt elmondani vagyis leírni nem tudom. :)

Regi: Remélem apátok rendebn hazaért.Ez az autó jól kibabrál veletek.... :?

Kispocc: Látod milyen jól elvolt Boti apájával legalább te is ki tudtál kicsit kapcsólódni. :)

Ági

Kép

Kép
agica1126

Lindusnak, Bálintnak és Botinak boldog hófordulót!!! :)

Maggie! Nálatok minden gyerek ilyen gyönyörű??? :D

Kép

Kép
regcsiken14

Ágica! Köszi, Apa rendben hazaért, végülis "csak" a zárral volt gond, de ezt már nem mondta telefonba, olyan ideges volt... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Isten éltessen Bálint!
Kép

Boldog 9-et Linda!

Kép

Ildikó
KépKépKép
sense4

Hello!
Kispocc!
A kikapcsolódás kell! Jó, hogy Botond elvan Apájával is.
Regi!
Még jó, hogy nem volt nagyobb gáz!
Maggie!
A kersztlányod is gyönyörű
Dettyk!
Pankát pedg továbbra is imádom! :oops:
Emese!
Remélem minden oké veled. Még nem fejeztem ki részvétem a nagymamád halála miatt. Most megteszem! :cry:

Rólunk!
A mai éjszakai is szörnyő volt. Botodova gyakorlatilag 40 percenként ébredt 3/4 9-től. :evil: Kissé ki vagyok purcanva. 11-kor magam mellé vettem őt, és hajnal 3-ig figyeltem, mi történtik. Hát ne tudjátok meg. Egész álló éjjel megy a gyerek. Mászik ide-oda, dobálja a seggét. És felébred a saját mozgására. Én ezt nem értem. Már régóta stabilan mászik, jó ideje előre fele jár, ha valamibe bele tud kapaszkodn. Akkor miért mozog éjszaka is egyfolytában??? Szerintetek?
Így felhítvam a gyerekorvost, hogy mi a fene lehet ez.Válasz: Biztosan álmodik sokat. Próbáljak neki adni, egy ideig GERMICID C kúpot!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:
Mondtam, hogy ezt ne fogok adni, inkább valami mást mondjon. Akkor a citromfüvet javasolta. Ezt lehet kipróbálom.

Ildikó
KépKépKép
sense4

SENSE!

Az én Botondom DETTÓ!Vagdalkozik nagyon, egy percre sincs megállj, jár keze, lába, és erre ébred - vagy el sem alszik :twisted: . Bár ma nem tudom, mi lehet, már 2szer aludt:). Ha oldalra fordul álmában, egyből hasra, és már emelkedik is négykézláb, és már ülve, vagy állva süvölt. Doktrnénink homeós Viburcol kúpot javasolt, de nem éltem vele. Küzdünk tovább :wink: , majdcsak nyugi lesz egyszer :lol: Ha van némi nyugis időd, relaxálj, pihenj!!!! :wink:
kispocc

Lányok, ma olyan nyugi volt, simán főztem mellette, még desszertre is jutott egy kis időm :D Tán front van? :lol: Kép ezt csinááátam
Kép Boti a járókájában főzött:)
kispocc

Hát képzeljétek, Szeli meg napközben (a déli alvásánál) 3 órát aludt! :shock: Még egész pici baba korában aludt utoljára ekkorát nappal.

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Botus édes a kis köténykében:-) Kispocc receptet is kérnénk a kép mellé:-)

REgi szuper, én már ezeket a hosszú alvásoskat várom , mert a majdnem egy óracskányi alvások alatt még csak szusszanni sincs időm.

Sense nem semmi ez a mozgásfejlődés, ha egyáltalán az. Lehet, hogy csak a meleg miatt forgolódik, Péterkém is többet mocorog mostanság.

Maggie szupik a képek!!! Nagyon csinos vagy!

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Sense sajnálom, hogy ilyen rosszak az éjszakák.
Nem lehet, hogy már Ő is érzi rajtad a feszültséget és emiatt ilyen nyugtalan éjszaka?
Remélem hamar rendbe jön és újra jókat tudsz majd aludni.
A képek szuperek :lol: Nagyon cuki a földevő Boti :lol:

Kispocc Boti korán kezd ismerkedni a sütés kiegészítőivel :lol: :lol:
Puding volt a desszert?

Maggie te már tapasztaltál rémisztő dolgokat mi még előtte vagyunk :?
Szuperek a keresztelős képek :lol: Bercó tünemény. A kis keresztlányod meg csudaszép :lol: :lol:

Viranka bogarat ültettél a fülembe. Én is mutattam apának azt mondta még megbeszéljük :lol: :lol: Gyönyörű hely :lol: :lol:
A képek nagyon szuperek. Mint mindig :lol: :lol:

Heni lehetne több kép is.
Nagyon szépek vagytok :lol: :lol:

Irina voltatok azóta gyógytornán?
Hogy alakul Ádó mozgásfejlődése?

Fleur Lillának elmúltak már a pöttyei?

Gréta cicát még vasárnap megcsípte a szúnyog 3 helyen és ahelyett, hogy elmúlt volna nagyon csúnyán felhólyagosodott :?
Tegnap el is mentem vele az orvoshoz.
Fenistillel kell kennem és figyelnem. Illetve próbáljak meg vigyázni, hogy a jövőben ne csípjék meg :shock: ez szinte lehetetlennek tűnik a számomra. Mindenesetre van a táskámban fenistil és rázó és nagyon figyelem a csöppöm. A drágám elég csúnyán reagál a szúnyogcsípésre :(
Ma megfőztem majdnem mindent a hétvégére. Vasárnap csak köretet kell csinálnom és slussz :lol: :lol: :lol: :lol:
A kinézett ház sajnos ugrott :cry: nem tudtunk megegyezni a szerződésben. A szóbeli megállapodásunkat gyakorlatilag semmibe vette az építő :cry: most keresünk másik házat, remélem hamar sikerül találni. Mindenképpen költöznénk az idén. Inkább sajátot fizetünk mint albérletet :roll:

Felsírt cica.

Pussz

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vaklárma :lol: :lol:
Hál istennek csak simi kellet :lol: :lol: :lol:

Regi Csináltassátok meg a kocsit mert mi lesz így a nyaralásotokkal?

Meryke megsütöttem a sütit.
Nagyon nagy sikere volt :lol: :lol:
Ha van még ilyen szupi recepted majd kérlek oszd meg velünk :lol: :lol:
Na meg persze kérünk sok-sok képet a nyaralásról is :lol: :lol:
Remélem jól érzitek magatokat :lol:

Dotildi Gratulálok a felálláshoz.
Nagyon ügyes a nagylány :lol: :lol:

Valaki kérdezte Cica miként halad az önálló lépésekkel.
Egyre ügyesebb. Naponta többször nekiindul. Úgy birom, ha Ő elhatározza, hogy oda megy a kis lábain akkor azt véghez viszi. Van, hogy már hangosan kiabál és veszekszik mert nem sikerül aztán egyszer csak eltalálja a megfelelő egyensúlyt és lépked :lol: :lol: Az ágyról, kanapéról már profi módon letolat.
Legújabb hobbija az, hogy a 2 személyes kanapé karfájáról átmászik a 3 személyes kanapéra 8) Nem zavarja, hogy van köztük 5 perc szünet :roll: :lol: Félelem érzet benne semmi, bennem annál több. De nem esik le. Nagyon ügyesen kapaszkodik és átmászik.

Na mára ennyi.

Mindenkinek kellemesen hűvös éjszakát :wink: :lol: :lol:

Puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

Csak gyorsban, mert mennem kellene aludni nagyon.
Holnap utazunk Egerbe és csak jövőhét pénteken vagy szombaton jövök haza. Anyuéknál leszünk Lillussal.
Esélyem sincs visszaolvasni :(
Majd egyszer.
Amúgy jól vagyunk, csak most nagyon fárasztó korszakhoz érkeztünk, ezért is nem jöttem. Szörnyen anyás.....ha otthon vagyok állandóan ana ana és csimpaszkodik és ha otthagyom üvölt....szóval kimerítő. Szó szerint semmit nem lehet tőle csinálni.
És persze párhuzamosan az alvások is csökkentek.
Ez van, remélem nem tart sokáig.
No majd igyekszem jönni...mi lesz itt 1 hét múlva. 1 hónapig olvasok mire beérlek titeket. :? :lol:

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok, Lányok!

Isten éltesse utólag is nagyon-nagyon sokáig: Vikdanit, Bogit, Raniát, Marcit, Lindát, Bálintot és Botit!

Ádi nagyon szépen köszöni a dicséreteket, dagad tőlük a melle! ;-)

Timi26: súly - orvosonként eltérő a dolog, a miénknek pl. "elég", hogy Ádi kb. 9 kiló (8800 gr), azt mondta, akörül sokáig áll(hat) a súly. Ádi nem hízott az elmúlt hónapban semmit, nőtt 1 cm-t. A védőnő már épp mondott volna valamit, amikor az orvos közbevágta az előbbieket. Amúgy meg Vikdan rengeteget mozog, nem csodálom, hogy nem hízott vagy másfél kilót. A születési súlyhoz még annyit, hogy pl. Viranka Bálintja is mekkora súllyal született, és ő sem lett 10 kilós mostanra (Ádi sem a nagy szül. súlyával). Úgyhogy ez teljesen változó.
Megmondom őszintén, a Chamomilla vulgaris a fogzásos éjszakákra nekünk már egyáltalán nem használ. Lehet, hogy azért (is), amit írtál.

Viranka: szuper a torta, csak próbálom dekódolni a díszítését: három tulipán oké, és a három kereszt/iksz? Aláírás helyett? ;-) Elsősegély a bajban? :lol:
Szerintem csináljunk majd egy "a topikbabák legviccesebb képei" versenyt, abban a csirkecsontos Bálint és a lufikoronás képek is komoly esélyesek lesznek a győzelemre... :lol:

Dettyk: de szépek vagytok a képeken, Pankát megeszem abban a fürdős pelusban! Ja és ne vágd le a fejedet! 8)

Heni: Petikéd is ilyen szöszi már? Nekem csak most tűnt fel... nagyon szépek vagytok!

Maggie: micsoda történet... fő a lélekjelenlét... nem is tudom, mihez fogok kapkodni adott helyzetben.
Bercibaba csodás, a keresztlányod pedig igazi szépség, és ahogy látom, nagyon szereti a csokit (?), vagy ami nyakig beborítja. Meg is mutatom majd Ádinak a képet, hogy "na, idáig kell eljutnod!" ;-)
Hallod-e, csodacsinos egy nő vagy, a ruhádat meg imádom! :-)

Kispocc: tej: én is tapasztaltam, milyen alattomosak a cicik :lol: tegnap szépen feltöltődött a bal mellem, alig bírta ki estig. Valószínűleg több folyadékot ittam, mint máskor.
Hiszti-csak-anyának: szerintem betűszavasítsuk (HCSA) :lol: , annyira jellemző ugyanis, hogy még sokszor szó lesz róla szerintem...
Főzés: gratula! :-)

Sense, Regi, Kispocc, Maggie: sajnálom a katasztrofális éjszakákat... nálunk dettó... bár én nem a felkeléseket nem bírom, azt már megszoktam (persze nem mindegy, hogy kétszer vagy hússzor kell), inkább a hajnalban-végleg-felébredünk mókát :cry: legalább 6-ig elaludna Ádi, de nem, kelünk 5-kor meg 5.15-kor, mint Timi is... egyszerűen nem alussza ki a 10 órát, hanem olykor 8,5-et, 9-et...

folytköv., de ezt elküldöm, el ne szállllllllllllllllllllljon :D

Kép
Kép
irina

Móni: jaj, nagyon-nagyon sajnálom, hogy úszott a ház, tudom, milyen rossz, amikor beleéli magát az ember, és ugrik valami! De biztos vagyok benne, hogy találtok jobbat (mit jobbat: az álomházat!) és normálisabb eladótól!
Drága vagy, hogy kérdezed, Ágicának is írom: egyelőre négykézlábazik Ádó, de már sokkal többet és hosszabban csinálja. Próbált elindulni is belőle, de orra esett :shock: Viszont a gyógytornásznál annyira ügyes, rengeteg mindent kihoz belőle kezelés közben. Optimisták vagyunk. :-)
Szúnyogcsípés: na majd lefényképezem Neked Ádit, mert nálunk is szörnyű pirosak és hatalmasak, szerintem ez babáknál normális. Szerencsére már volt ilyen, azért nem kaptam most szívbajt, mert vagy 5-6 helyen megcsípte egy szúnyog Ádit. Kb. egy hét, mire elmúlik. Most olvastam, hogy citromfüvet érdemes venni/ültetni, a szúnyogok utálják és isteni az illata (citromvüves szúnyogriasztó karkötőt is lehet kapni). Antihisztaminos krémet, gélt javasolnak magára a csípésre, de elég benedvesíteni és ráfjni is, vagy ecetes/sós borogatást tenni rá.

Fleur: jó utat Nektek és érezzétek remekül magatokat!

Ádit tegnap anyura bíztuk egy kicsit, mert apát avatták. Hát, mikor visszamentünk, épp be is fejezték a csaknem két órán át tartó (!) ebédet. :lol: :lol: :lol: Ádi pár napja ugyanis az étel egy részét kiberregi-kiköpködi, nagy élvezettel csinálja. Utána aztán folytatja a kajálást, ahol abbahagyta, de képzelhetitek, hogy néz ki a konyha...

Kép
Kép
irina

Ezt tegnap olvastam, elég megrázó dolgok is vannak benne:
http://www.kismama.hu/magazin/vitatkozz ... srol/5206/

Kép
Kép
irina

Levinek boldog névnapot!!!

Petrának boldog hófordulót!!!

:D

Kép

Kép
regcsiken14

Irina! Szeretném Neked megköszönni azt a szálláskereső linket, ugyanis találtunk egy apartmant Balatonszárszón, oda megyünk nyaralni július végén!!! :) (Egyébknét nagyon béna vagyok a szálláskeresésben, mert Anyuval sose tudtunk nyaralni menni... :()

Kép

Kép
regcsiken14

Halihó!

Van egy szusszanásnyi időm. :lol: Bár pakolgatni kellene, ugyanis utazunk névnapozni Tiszacsegére.

Utólag is Isten éltesse Botondot, Lindát, VikDanit, Bálintot, Raniát, Bogit és Marcit!!!

Jaj, Lányok nem akartam ám íjesztgetni senkit, csak eszembe jutott ez a kis történet a balesetekről. Leginkább azt akartam mondani, amit Anitja is anno, hogy az anyukák mindig tudják, hogy mit kell tenni, mi a jó a gyereknek. Akkor is van lélekjelenlétük, amikor más esetben már összeesnének, stb. közben felébredt manó, egykezezek. :lol: bízzatok csak magatokban!!!!!!!!!!
vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv ;>,c*kkkkkkkkkkllllllllllllllllllllnnnnnnnnnnnbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
bercó is szép napot kíván :lol:
dmaggie

Heni! Szelinek ez a 3 órás alvása csak kivételes eset volt szerintem. Bár én teljesen meg vagyok elégedve a nappali 3 x 1,5 órákkal! :D

Csajok! Akiknek nem alszik éjjel a babája, adtok valamit? Én (illetve mi) azóta alszunk éjjel rendesen, mióta Szeli fürdés előtt kapja a Chamomillát (illetve ezt a Vulgarist), talán 1x ébred olyan 4 körül, de még visszaalszik 6-ig. Én teljesen ki voltam készülve, mikor 4-5x ébredezett, nemhogy még várandósan, Sense!!!
Mondjuk Szeli tuti, hogy a foga miatt ébredt, azért is kell a cumi, hogy azt rágja.

Bár olvasom, hogy Irina, Nektek már nem jön be??? Nekünk beválik. De lehet, ez is olyan, hogy pl. Péterkének használ a borostyánlánc.

Jaj, nekem nem jött be Viranka linkje, de még megpróbálom.

LMóni! Nagyon sajnálom a házatokat... :cry: De lehet, hogy nem véletlen, mert egy sokkal jobbat fogtok találni!!! :)
Szegény Cica! Nem is gondolnám, hogy egy szúnyogcsípés felhólyagosodhat... :(
Nagyon ügyes kiscsaj! :)
Nyaralásra lehet, hogy bérlünk inkább egy autót. Egyébként Apa úgy tervezi – ha továbbra is ennyi melója lesz -, hogy ősszel lecseréljük! :) Remélem, összejön!!!

Fleur! Jó utat! És kitartás!!! :(

Kép

Kép
regcsiken14

Babaúszás: Szerintem az a fontos, hogy a baba jól érzi-e magát a foglalkozáson. Pont! ;) Nem is vesézem tovább.

Kép

Kép
regcsiken14

Húh csajok ezek a képek!

Maggie: Beró és a kis keresztlányotok..hát gyönyörű gyerekek!!
LMóni: Ház :( , csípés
Sense: nem alvás: :( Próbáljátok meg a chamomillát, mi is fürdés közben adjuk, egyszer ébred a foga miatt.

Fleur: jó utat!

Heni: annyira szépk vagytok!!
Kispocc: Boti. :D nagyon édi

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok,
Jól vagyunk! Tegnap voltunk dokinál, megnézte az ínnyét és a felső sor teljesen be van durranva. egyszerre fognak jönni??? alul van még csak 2 foga Emmának.

Párom pedig Írországban kapott állást. 3 hetente 1 hetet kint tölt. :( Szerencse hogy nagyinál lakunk, nem vagyunk egyedül. :?

Megtaláltuk a tökéletes kersztszülőket Emmának. Párom részéről az öcsse, az én részemről a majdnem hugom ( a szüleinknek van egy közös cége, és a lányt születése óta ismerem, pesztráltam és azóta is nagyon szeretjük egymást, meg a két család is összejár, együtt nyaraltunk..stb.

ja és Norvég barátaink lettek a tiszteletbeli kersztszülők, szóval még keresztelő is lesz!!! Végre, én korábban szerettem volna csak a bátyám meg a felesége nem vállalták el sajnos. :( azért jóban vagyunk csak.. ez van!

hm mi is történt még? a párom 30. szülinapja közeledik! BULI, meg lagziba is készülünk, mindez egy hétvégén! :-( sebaj!!

Voltunk párommal moziba, végre, kettesben egy kicsit, nagyon jó volt, és Emma is jól szórakozott a nagyikkal. locsoltak ( nagyon imád Emma locsolni) hintáztak, sétáltak, játszottak......nem is hiányol. Imádja a nagyszüleit. főleg a nagyapját, ha megjelenik megáll az élet!

Ja tegnap voltam az UPC-nél lemondtam a szerződésünket hát ott szétszedték a dolgozók. sétáltak vele, kacagtak, le is fényképezték, és kérték adjam nekik mert olyan szép, vidám, kedves, és barátságos. :oops: :oops: :oops: Emma meg csak kacagott!na jó hosszú lettem!

jó hétvégét!

KépKép
kaqk
Debrecen

IWIW meghívója nincs valakinak???

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk! Én kérek iwiw meghívót, és azt át tudom majd küldeni, de várni kell rá nemtom hány napot. Elindítom, jó?

Mivel jár a keresztszülőség, hogy nem vállalták a bátyádék??? :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Regi: nagyon köszi

Hát ők elvileg meg vannak keresztelve, de budhisták lettek és szerintük nem fér össze, nem lennének jó keresztszülők, pedig szeretik Emmát, ma is itt voltak és nagyon jó volt, csak ..nem igazán értem miért nem merik vállalni, pedig mondtuk , hogy igazából semmi különössel nem jár, csak szeretni kell Emmát. mindegy, már nem is beszélünk velük erről

KépKép
kaqk
Debrecen

Petrusnak boldogságosat :)

köszönjük a köszöntéseket mi is :)

kaqk!
sajna apjuk ameghívót elküldte,de az üzenőfalra kiírjam van-e vkinek felesleges?

ennyire futja testileg lelkileg padlón(miért áldott meg az ég a húgommal vagyis a hülye természetével :evil:

Sense neked meg küldtem püt :) :wink:

szép estét :)

KépKép
viranka

Sziasztok!

Kaqk: nekem van meghívóm! Küldd a címet, hová küldjem, már csak 4 napig érvényes!

A mai nap a lazulásé volt. Reggel gyorsan megfőztem, délután meg anyukáméknál voltunk. Kertiparti volt náluk,vesztemre jó beettem, nem is lett volna gond, de már két napja alig ettem valamit. Most meg úúúúgy fáj a hasam!!! :oops:
Volt sok vendég, olyan jólesett, ahogy dícsérték a gyerekeimet!!! :D
VikDan is nagyon barátságos volt mindenkivel.

Már oldalazva jár a kanapé mellett! Kíváncsi vagyok, mikor indul el segítség nélkül, mert Rebeka bizony ezt nem kapkodta el.
VikDan is olyan megfontolt. Tök óvatosan ül le állásból, olyan édes!!!

Kismamák: hogy vagytok???

L.Móni: mi is jártunk így egy házzal, mielőtt nekifogtunk építkezni. És nagyon örülünk, hogy végül így alakult!!! Ti is megtaláljátok majd a megfelelőt!!! :D

Kép
Kép
timi26

Jaj, Petrusnak BOLDOG HÓFORDULÓT!!!

Levinek pedig NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!!

Kép
Kép
timi26

ezt most találtam :) vannak jópofák is :)
http://www.bild.de/BILD/news/leserrepor ... dex=0.html

KépKép
viranka

Timi26! Hát Szeli már több, mint 2 hónapja áll, de még csak egyszer ment 2 lépést önállóan, azóta se. Inkább az állással próbálkozik, már egész ügyesen tud egyensúlyozni! :D

Viranka! Kitartás a húgodhoz!

Kép

Kép
regcsiken14

olyan ritkan tudok jonni, ugy sajnalom. lassan rendbe leszunk a koltozessel.
tudjatok van linikenek a fulen az a borfuggelek, jovo heten penteken lesz a operacio, nagyon nagyon felek...
linike amugy este kb fel k9tol alt delig alszik ugy, h neha folkel, trecsel a jatekaival es ut visszaalszik, de nem kell bemennunk hozza! 8) 8)
mar hivtam az orvosunkat, h nincs-e baja, de azt mondta nem baj - azert jovoheten meg megnezetem, mert mar hetek ota ez megy. Ma pl allt 1 percig magaba, kapaszkodva lepeget, es felismer nehany targyat: tiktak, kacsa stb.
sztem tok ugyesen rag - bar meg csak 7 foga van ... majd rakok fol kepeket

es kepzeljetek nekunk is ket csikunk van, azert irom igy, mert ugyebar a terhesseget az orovos allapita meg, es remelem minden rendben lesz ANNYIRA BOLDOGOK VAGYUNK!!!!!

Kép

Kép
mmarica

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?