A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

jajj,de be van megint indulva a Babám-nyomogat össze-vissza! :shock:

Kép
Kép
Kép
kike

kike!
Nekem a derekam fáj!

d.dodó

Szóval szenvedünk rendesen :? Az fáj nekem is,mondjuk mit csodálkozok-lapátolás után,persze hogy nem tudok sokat állni a tűzhelynél. :?

Da amint kinnt lesznek a Babukák,sok bajunk nem marad-igaz majd lesznek mások,ha már ezek nem :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Na hát ma legalább jó sokat írtatok, amíg én el voltam!
Megjöttem a dokitól:
CTG- rendben (azon egy darab fájás sincs) méhszáj: doki szerint puhulgat, flowmetria rendben. Azt mondta ő nem szereti ha egy hétnél több a túlhordás, ezért jövő csütörtökön ha addig nem történik semmi befektet és megindítja! (ez csak olyan szempontból jó hír, hogy látom az alagút végét! De azért szeretném ha addig megindulna magától és az minnél hamarabb lenne!

Ne unatkozzatok már..... (vagy ha igen élvezzétek) mert nemsokára úgysem lesz rá időtök úgy vagy 20 évig! :D :D
Olvasni nem szerettek (arra nekem sosincs elég időm) vagy menjetek sétálni.

Sziszka: jó hogy hallunk felőletek és örülök, hogy Luca ilyen ügyes!

A többi kismamit is jó volt hallani (és ne privátban írjátok le a tapasztalataitokat mert hátha mi is okulunk belőle!)

Véda: örülök, hogy közel az idő!
Vendég

Nálunk is esett és szépen lehűlt az idő! (már csak 24 fok van!)

Kike: csak óvatosan a lapátolással! Bár ilyenkor már kitudja mitől indul meg. Csak nehogy túleröltesd magad (mert attól a lepény is leválhat, az meg nem jó!)

Nálunk reggel 8-tól este 8-ig szabad a "vásár" a kórházban ha jól tudom, mindenki jöhet és maradhat látogatóba és még a szobákba is bejöhetnek (aminek én annyira nem örülök, mert nem szeretnék olyan szobatársat akinél tudjátok úgy 20-40 ember ül ott egésznap (merthát mindenki nagyon közeli hozzátartozó és feltétlenül ott kell lennie)
De a saját családomtól nem tartok! Megha úgy érzem zavarnak mindenkivel vagyok olyan viszonyban, hogy azt meg is mondjam neki! Beteg meg nem lesz szerintem ettől a gyerek!
Vendég

Vidokata:Örülök hogy minden rendben volt a dokinál :wink:
Reméljük addig beindul magától is.

Szerintem szerdán én is erre számíthatok a dokim részéről-bár remélem nem-majd a lelkére beszélek,hogy hát itt van a két gyerek,nem akarok befeküdni,inkább várjunk még.

Kép
Kép
Kép
kike

Kata:Na igen,mindennek van előnye,meg hátránya is.Szerintem az lenne a jó ha ki lehetne tolni a kicsit-legalább a folyosóra,mégha csak 5 percre is,és az látná,akinek megengedem.De a szobába azért én örülök hogy nem jöhet be senki,ott csak ketteben vagyunk a kicsivel.
Persze gondolom csecsemős nővére válogatja hogy ki lehet-e tolni a babát,hogy legalább Apa megnézhesse,meg a gyerekek.

Kép
Kép
Kép
kike

Na,lessz ma baba?? :D :roll:

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok!

Nem vagyok túl jó kedvemben sajna, újra mélyponton, ami a szopizást illeti. Nóri úgy alszik, mint aki elájult, egyszerűen KÉPTELENSÉG FELÉBRESZTENI!!!! Csak akkor kel, amikor magától akar. Éjjel 2x másfél órát húztam vontam szegényt hogy keljen már fel, de nem sikerült. Így megint 10 órán át nem evett. Aztán fél 8-kor felriadt, gyoran bedugtam a cicit a szájába, evett 20-at és megint aludt 1,5 órát. Utána evett 50-et és aludt 1 órát. Most megint vagy 3,5 órája alszik, egyszerűen fogalmam sincs mi a francot csináljak vele!!!! Amit a dokik meg a védőnő mondtak (dörzsöljem a kezét, lábát, kutacsát, nyakát, csikizzem, stb) semmi sem vált be. Frankón átpelenkáztam, leápoltam a köldökét, átöltöztettem, kamilláztam a szemét, lemértem és MÉG ÍGY SEM KELT FEL!!! Én ez nem értem, komolyan. Megmondom őszintén, hogy még az orrát is befogtam, sőt, vizes ruhával törölgettem az arcát... de hát semmi. Hogy a picsába lehet így aludni :?: :?: :?: :evil: Na és van aki azt mondja hogy örüljek neki, és pihenjek én is, de hát hogy a francba, amikor szétvet az ideg hogy nem eszik, közben meg a tejem is apad... áááááh... ilyen nincs is... :cry:
Fejni szoktam időnként, de csak 20-ak jönnek le. Nóri többet is ki tud szívni belőle, csak hát akarnia is kéne.
Na mindegy. Tanácstalan vagyok.

Marcsi - nyugodtan írhatsz nekem, ha lesz valami, bár látom már többen is ajánlkoztak! Valóban, az elkövetkezendő 2 napban, de még 2 évben sem megyek szülni, az tuti! :lol:

Timi és mindenki aki unatkozik - gyertek és ébresszétek fel a gyerekemet!!! :twisted:

A Péterfybe be lehet jönni minden látogatónak a szobába. Őszintén szólva én nem örültem neki. Az hogy apa bejöhet, oké, de jobban szerettem volna ha a többiek kint maradnak. Főleg hogy nem csak hozzám érkeztek, ugyebár, hanem a szobatársamhoz is, mindegy volt hogy szoptattam épp vagy akármi... Persze megkérdezték, hogy nem gáz ha bejönnek, de most erre mit mondjak? Nem... inkább elfordultam. Szóval ez meg a másik véglet...
Vendég

kike!
Hát nem tudom...derekam majd leszakad, hasam is fájogat....de ilyen már máskor is volt! :roll:

d.dodó

Magdusnak hatalmas gratula Liza babához!!! Szép méretek (szerencsére) ahoz képest hogy csak 36. hét volt! :wink: Sok-sok tejcsit és jó egészséget kívánok nektek! Remélem hamar hazajöhettek! Várunk vissza!

Ja! És akiből a mai front nem csalja ki a babácskát, az készüljön a pénteki brutál hidegfrontra :!: :!: :!: :D

Maverick-nek írtam ma is (most már tuti jó számra) de még nem jött válasz. Kicsit aggódok miattuk, de remélem minden rendben és már babázik és csak azért nincs ideje visszaírni!!! :roll:
Vendég

Vera:Igen,a bejövetelben nekem se tetszene ez a dolog,hiszen az ember ha alszik aha fürdik ha fej,vagy szoptat,sosincs nyugalma-azért jobb így hogy ne jöhet be senki.

Nos,alvás terén-hát mit is lehet mondani-az én Fiam pár hónapos kora óta délután négytől aludt reggel hatig :shock: Egészen addig amíg oviba nem került.Nincs ötletem-tényleg csak az marad hogy közben fejjél :roll:
Orrcsipkedést is próbáltad?
Tényleg nem tudok mit tanácsolni. :?

Kép
Kép
Kép
kike

Megjöttem én is a dokitól!
Minden rendben volt, méhszáj teljesen zárt, C:3000. :?
Doki szerint egy hétig még tuti nem szülök.
Egyébként nagyon rendes volt, igaz hogy a héten szabin van, de ha szülök, jön. Úgyhogy minden visszavonva. :D :oops:

Görögdinnyénk 3600 gr. kb. Szerinte 4 kilós babára számíthatok.
És az utolsó két hétben már nem ajánlja az otthoni medencében való fürdést sem!

Kép
Kép
patr

Patr:hát bizony nincs kizárva a 4 kilós baba.Akkor már tényleg Görögdinnye,és nem Szőlőszem :lol: :wink:

Vera:Úgy legyen-péntek=Baba :D

Kép
Kép
Kép
kike

Vera, Nóri besárgult a kórházban?

Kép
Kép
patr

Patr, nem siet kifelé a görögdinnyéd, ha még mindig 3000 a méhszáj! jól tartja magát! :wink:
bencuri

Kike, igen :lol: , de már lusta vagyok kijavítani a vonalzómat.

Kép
Kép
patr

Bencuri, pedig iszom a málnalevél teát, szedem a homeos bogyókat. Remélem azért a szülésnél lesz hatása!

Kép
Kép
patr

[quote]V írta:era, Nóri besárgult a kórházban?

Nem, egy picit sem. Ezért nem is értem... egyetlen magyarázat az lehet h az apjára hasonlít: ő is lusta enni és bármennyit képes aludni :lol:

Ezt most csináltam:

A kép mondandója: "aggódjatok csak, jól szórakozom rajtatok!" :twisted:
Kép
Vendég

latom kezd mindenki visszaterni, es csupa pozitiv hirrel!
Most aztan mar nagyon izgis lesz a helyzet annyi de annyi baba lesz!
En a penteki hidegfrontban sem bizok, de hat tulajdonkepp nekunk meg van idonk:) Igazibol nem is nyugtalankodom, hisz minel kesobb szuletik a kiirt idoponthoz, annal jobban fog kijonni ferjem itthonlete. Mert az 5 nap kotelezo melle kivett meg 5 napot, viszont nem tudta honap elejere csak honap vegere.
Igy ha 13an szuletne akkor amig korhazban vagyunk dolgozna, es utana 2 hetet velunk lenne:) szuper lenne, foleg mert igy 100%os az indok miert nem kell hogy jojjon anyos :lol:
Vendég

Istenem ez a Nora baba egy tunder! MEg ha huncut tunder is es kikesziti anyat! En megertem hogy aggodsz- tobb mint valoszinu en is tiszta frasz lennek- de ehen halni tuti nem fog, igy gondolj MAgadra is! Az idegrendszeredre meg igen hosszan szukseged lesz! No meg a tejcire is a hercegnonek!
Vendég

patr: en isiszom a teat eszem a homeaos es teljesen zart....de bizom benne nem hiaba tomom magam ezekkel:) Bar az is igaz soha nem fogom megtudni milyen lett volna ezek nelkul:)

HA nincs valasztott dokim a kezeloorvos dont a tulhordas hosszarol?
Vendég

Vera, tündéri ez a kép!

Gyerekorvos mit mond, arra, hogy ilyen sokat alszik Nóri?
Azonkívül, hogy ébreszd fel :?

Kép
Kép
patr

Sziasztok!

Vkata, Marcsika! Nézem a telefont, résen leszek! :lol: Csak már jönnének a babahírek.. :lol: :lol:

Hene! Örülök, hogy rendeződnek a dolgok, várom az üzidet. Hátha egyszer csak sikerül írni. Előre is köszi!

Felkelt Manó. Majd jövök, az mms- eket meg várom!!!

sz.andi

Anyjuk ez az! :lol:
De nem baj, már ha hiszünk benne az is fél siker.

Kép
Kép
patr

Tünédri Nóri! :D
bencuri

Patr - jobb ötlete neki sem volt, csak h ébressztgessem. Persze mondani könnyű... És hangsúlyozta természetesen h mennyire fontos h éjszaka is felkeljen enni legalább 4 óránként - ezt persze csak azért h mégjobban gyötörjön a lelkiismeret ha nem sikerül... :?
Vendég

Köszönjük a dícséreteket! Tényleg anygyalka amúgy! :D :wink:

Egyébként az előbb fel is kelt és meg is etettem! Hurrá :D Aztán beludt, 5 perce letettem, most meg nyöszörög, még éhes :twisted: Örrrrrrdögi anygyalka!!! :lol: :lol:

Ez tegnapi (szólatok ha elég! :P )
Kép
Vendég

Vera Nekünk a gyerekorvos azt mondta, h éjszaka nem kell kelteni, csak napközben!
Bencét éjszaka is fel kellett kelteni, de ő sárga volt azért!
Az éjszaka miatt ne legyen lelkiismereted! Szerintem!
bencuri

Sziasztok!

Nem tudom, lesz-e olyan, amikor tudom követni az eseményeket :shock: :? 8) . Mi jól vagyunk. Bogáta hízogat, bár nem olyan veszett tempóban, tegnap volt 3230 g. Összevissza eszik 40-90 ml között.

Vera, nem lehet könnyű, de nem szabad idegeskedni (tudom, könnyű mondani). Nekem Toncsi volt nagyon sárga, azt a horrort, amit ébresztgetés címszóval a nővérkék lezavartak. A hajam szála az égnek állt. Főként fültekerés és tarkócsipkedés volt, iszonyat :( .
De ha nem sárga Nóra baba, mitől lehet ilyen álomkóros :shock: ? Hízik azért?
Nekem Toncsi egyáltalán nem szopott 1 hónapig, addig végig fejtem és szerencsére megmaradt a tejcsi, amikor már ő is akart szopizni. Próbálj meg minden etetés után is fejni, meg hát közbe is, ha ilyen ritkán eszik.
Tényleg doki, védőnő mit tanácsol?

A képen tündérpofi :D .

Csilla

Csilla

Kép

Kép
csillala

wera!
Tényleg nagyon tündéri Nóri baba! és milyen gyönyörű nagy szemei vannak!!

d.dodó

Csilla!
Ha lesz egy kis időd, te is tegyél képet!!

d.dodó

Vera:Kérünk méág képeket-tündéri !! :D

Kép
Kép
Kép
kike

Wera :P
Nekem még javasolták, hogy vetkőztessem meztelenre. Ja, és még egy lehetőség: álmában próbáltad már szoptatni? Amikor mozog a szemhéjuk alatt a szemük, akkor alszanak éberebben, és akkor van esély rá, hogy ha mellre teszed, szopizni fog.
Hát, zabálnivaló a kiscsaj, ez már egyszer biztos! És ezek a vigyorok... :D :D :D Annyira édes!!!

Málnalevéltea+homeo: én is szedem, iszom, de csak a vajúdás közben segítik a méhszáj tágulását, előre nem "dolgoznak"...

Kike :P Dodó :P És a többiek, akik finis előtt álltok :P
Ma is vihar lesz, meg front este. Menjen már valaki szülni, na!!! Én még nyugiban vagyok, viszonylag :roll: De már nem úgy, mint 1 hete... Főleg, hogy a 2 hete legyantázott fazonom, hm... hogy úgy mondjam kezd kinőni, a szülésznőm pedig péntek-szombaton nem lesz... :? Ez most így nagyon nem klappol. Úgyhogy mennék pl. én ma, ha lehet :roll:

Véda
Vendég

Csilla - nem tudnak ők se okosabbat mondani, csak ugyanezeket. Szerintem jól hízik. 2 hete vagyunk itthon, az elsőn 31 dekát, a másodikon 14-et gyarapodott. A védőnő kevesellte 14-et, bár nem értem miért. Nem malac ez a baba h fél kilót hízzon 1 hét alatt, nem?! :twisted:

Egyébként ma már nem vagyok hajlandó többet méregetni. Elég volt a stresszelésből!

Bencus - köszi! Nekem is egy ilyen doki kéne aki nem paráztat folyton...
Vendég

Véda:én mennék ha lehet :D A kölkök ma kikészítenek rendesen,egyszerűen eleresztik a szövegem a fülük mellett,de mindjárt kapnak a valagukra-hihetetlen:negyed óra alatt a Kristi megharapta,megcsípte,és leköpte a nővérét :twisted: :twisted: Persze azt se kell félteni:rohangál össze vissza ,Kristi meg üldözi :twisted:
Bevonulok a kórházba,egy kis nyugalomra. :evil:

Kép
Kép
Kép
kike

Véda - próbáltam de úgy szorítja a száját h pajszerral se bírnám szétfeszíteni! :lol: :lol: Ha elalszik a cicin és kiveszem a szájából, már akkor se tudom visszanyomni. :roll: Látnotok kéne azt a pofát! Majd legközelebb megpróbálom úgy lefotózni. :wink:

Most megint szopizik. Hát, van mit bepótolni! :)
Vendég

Mostmeg a Kristóf lelökte a Vercsit a lépcsőn,persze már mióta mondom nekik hogy hagyják abba rohangászást mert baj lessz-most kapott mindkettő a fenekére :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: kezd elegem lenni :evil:

Kép
Kép
Kép
kike

Addig van nyugalom,amíg el nem kezdenek menni-ezt jól jegyezzétek meg-addig élvezzétek a dolgot,még ha vannak nehézségek is,később csak roszabb lessz! :evil:

Kép
Kép
Kép
kike

véda!
Én mennék...de itt nem biztos hogy front lesz!! :( Ez nem Magyarország...

kike!
:( lehet a gyerekek is a frontot érzik...

d.dodó

Megírtam Apának,mit müvelnek a gyerekei,erre mi jött vissza:hogy ,,elég vicce,így olvasva,, :twisted: Én elhiszem,de így hogy én mérgelődük velük,egyáltalán nem vicces.

Csak szót kéne fogadni ha nem is az első,de legalább második szóra:miért olyan nehéz ez?? :cry:

Kép
Kép
Kép
kike

Kike - nem semmi hogy mit lerendeznek ezek az ördögfiókák! :twisted: Csoda hogy még bírod! Rajzfilm v iyesmi nem köti le őket? Tudom h nem a legjobb megoldás de iyenkor én tuti bedugnám őket a tv elé h legyen 1 kis gyugtom. :lol:
Vendég

Wera! Gondolom miről beszélsz. Mondjuk Viki nekem nem alszik annyit, sőt! De minden cicizésnél elalszik és nem tudok beletuszkolni 60g-nál többet. Képtelenség felébreszteni. Ha mégis felkel magától, akkor meg nem eszik többet.

Nekünk a doktornéni mondta, hogy nappal egyen 80-at, este meg az elalvás előtt 130-at is nyugodtan odaadhatok. Oké. De hogyan? Nem hajlandó többet enni.
Bár a tejecske mintha gyűlne.
Egyébként olyan fura, hogy éjszaka nem kell tápszer, mert egy mellből szívja ki a 60-at, a másik cickó meg már nem kell neki. Köv. szopinál meg jön a másik mell.
Nappal viszont sokkal kevesebb a tej. Én nem értem..

sz.andi

nyugtom
Vendég

Kike! És hogy fogod bírni a picivel? Hátha a csöppség majd egy kicsit lelassítja a nagyokat. :lol:

sz.andi

Andi - ez a pihenés miatt van! Ilyen sokat számít h éjjel nem vagy talpon! Ez nálam is ugyanígy van!
Vendég

Jaj! Azt meg mindig elfelejtem írni, hogy Nóri nagyon szép, de nagyon huncut szeme van. Tényleg olyan, amit a képhez írtál! :lol: :lol: Aggódjatok csak!
Az alvás miatt meg ne idegeskedj! Hagy aludjon, ha éhes, úgyis fel fog kelni. Te meg próbálj fejni, ha esetleg többet aludna.

sz.andi

Nórinak 80 a rekordja ciciből, de ez még csak 2x fordult elő. Egyébként ő is 60akat eszik ha nem kevesebbet :? . De cumisüvegből becsúszik a 110 is!

Szép időnk van... szakad az eső! :evil: Ennyit a mai sétáról... :cry:
Vendég

Én is gondoltam rá, de nappal nem tudok pihenni. Annyi mindent kell csinálni. Hát nem unatkozom...

sz.andi

na helló csajok, megjöttem ctg-ről. Teljesen jó lett, le is kapcsolták hamarabb, de a méhtevékenységes vonal az full egyenes lett, egy mm-es kitérés sincs rajta. Aztán nézett méhszájat is, és full zárt. Úgyhogy megnyugtattak, hogy ez a gyerek még nem nagyon készülődik... Úgyhogy szombattól naponta kell mennem... A szombat-vasárnap még csak hagyján, de hogy hétközben, mikor általában 5 óra a várakozás.... Egy 40+ kismama ott ül a vaspadon minden nap x órát. Vágyálmom volt. Úgyhogy most könyörgőre veszem hogy induljon el kifelé... :)
Amúgy andkatával meglátogattuk magdolnamot! Liza gyönyörű! Ahhoz képest, hogy durván 4 héttel hamarabb jött, egyáltalán nem pici. És nagyon formás! Képet sajna nem tudtunk csinálni, mert férjem elvitte a memória kártyát a gépből, de mondom sebaj, majd andkata telcsijével csinálunk. Erre ugyanolyan a telcsink. :) Úgyhogy csak leírni tudom, hogy nagyon cuki bébi. Majd tuti tesznek fel képet is. Nem akarjuk lelőni a történetet, úgyhogy nem is meséljük el, majd magdolnam, de szegény nagyon megszenvedett és igazából sürgősségi császár volt.
Na most hirtelen ennyi. Majd este még benézek. Ja, és andkata a te poénodat se akarom lelőni arról a csajról! Meséld el te hogy milyen jól időzített! :)

KépKép
muffin

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?