A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Sziasztok!

Mi jórészt itthon voltunk a hétvégén, apa sem volt itthon illetve szombat délután a kerti bulin. Egész jó sikerült, pedig jórészt egymásnak ismeretlen családok voltak, de mivel 9 gyerek volt, így a téma nekünk is megvolt: gyereknevelés. Vasárnap meg anyuéknál medencéztünk, én is beültem a lányom medencéjébe, csak így tudtam lehűteni magam. Tegnap annyira melegem volt, az ájulás kerülgetett. Viszont mostmár három éjszaka óta jót alszom, a földszinten azért elviselhetőbb az idő.

Apro! Tényleg jó betervezted ezt a hetet, azért csak óvatosan. Majd szóltok akkor ha jó nektek! Nekem már semmi extra progim nincs.

Szegény Szuszu, remélem odataláltál épségben!

Andi

KépKép
jazmin2005

szép jó reggelt mindenkinek!

Zsófi, szolidarítottam veled az éjjel, nagyon rosszul aludtam:(((
Ferci kb. 5 óra körül ért haza, jó fáradtan....
Nagyon szeretem, ahogy játszanak, remélem Barnus is örököl vmit a zenei rátermettségéből.

Erről jut eszembe, vasárnap megyünk le Paksra a Gastroblues fesztiválra, apáék ott játszanak vmikor korán du., na meg lesz főzőverseny is:)

A héten összeszereljük a bútorokat és rakok fel majd én is képeket:)
na meg beszerzem a kórházi csomaghoz valókat, mert még semmin sincs. Nem tudjátok véletlenül hol lehet beszerezni vékony pamut elől gombos hálóinget olcsón? sajnos nekem egy db-om sincs, sose szerettem a pizsamákat, hálóingeket, na de a kórházban csak nem alhatok meztelenül ;)

sniky

Niki, én három éve Auchanban vagy Tescoban vettem 1-2000 Ft-ért egyszerű pamut hálóingeket.
Vendég

szuszu, kitartást Neked a mai napra, végre Te is pihenhetsz most már!

Zsófi, kár, hogy kihagytad azt a 21 fokos vizet, húúúú de szívesen csobbannék most én is, de egyelőre marad a kád:) ha sikerül megfűznöm apát, még azért leugrunk vmikor a Balcsira vagy Velencére...

sniky

köszi Csenge, utánanézek, bár Tesco-ban már kerestem és nem találtam, legalábbis itt Csepelen nem volt:((

nem akarok rá túl sokat költeni, úgysem fogom utána használni...

sniky

Szuszu! Én a Dm-ben vettem, Babylove márkájú, azt hiszem 10db, olyan 1000 Ft körül volt. A többiek már leírták, hogy mire jó. Én a kórházba is viszek, mert kórttemenként egy pelenkázó van és nem mindegy ki után teszed le a gyereket. Nagy melegben itthon is használom majd, hogy ne ragadjon hozzá a bébi a gumishoz. Egyszer-kétszer még kézzel is ki lehet mosni és gond nélkül megszárad.

Nikianyu. én ruháspiacon vettem, de kínai boltokban is találsz dögivel. Nekem már van 4 ezzel kihúzom a kórházas időszakot. A legdrágább is csak 1300 Ft volt.

Tegnapot Pockom jóvoltából végighánytam, mert, olyan mozgást csapott odabenn, hogy a gyomromból is kirúgdosott mindent. Este már élni sem volt kedvem, éjjel 1-ig térdeltem az ágy mellett, fejemet a szélére téve. Reggelre viszont megtörtént a mi kis csodánk, befordul, végre irányba vagyunk. Doki gyorsan megkukkolta uh-gal és azt mondta így már jó lesz. Jövő hétfőn megcsinálja a 36 hetes vizsgálatot, aztán onnantól kezdve már csak NST-re járunk :)
bende

Sziasztok!

Na végre aludtam egy jót, már napok óta 3-4 órákat aludtam. Viszont iszonyatos görcsre ébredtem, hirtelem azt hittem, hogy eljött az idő! Na de azóta semmi, szerencsére.
A babaszoba nekünk is készen van, hétvégén lett felszerelve a polc is, majd felteszek képeket!

Szuszu,
3 féle süti??Nem vagy semmi! :)

Nikianyu,
Én is a piacon vettem vagy 5 db hálóinget, néhány mérettel nagyobbat a saját méretemhez képest. Nem mondom, hogy a legújabb divatnak megfelelnek, de sztem erre az időszakra teljsen jók lesznek! :)

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Én is csak gyorsan beköszönök, nekem is az utolsó munkanapom. De nálunk hála Isten nem szokás ilyenkor sütit sütni. :)
Nálunk búcsúbulit tartunk, a szabadságolások miatt az enyém 10-én lesz.

Most még ezerrel gyártom az átadási papírokat, leírásokat. Aztán kezdhetem kidobálni a felesleges cuccokat, valamint összepakolni a hazavivendő személyes tárgyakat. Este kocsival jön férjem, hogy mégse BKV-val kelljen hazavinnem. Kettő között még elmenni a nőgyógyászhoz, hogy megírja a táppénzhez szükséges papírokat.

Kis kettősség van bennem. Egyrészt nagyon várom már, hogy végre otthon legyek, és elkezdjem beszerezni a babacuccokat (egyelőre csak légzésfigyelő-bébiőrünk van, azt is szombaton vettük, meg egy szoptatós párnánk, más semmink). Annyi tervem van, és kezd engem is elkapni a pánik, hogy nem leszünk időben készen. Annyira jó már azoknak, akiknek kész a babaszoba.
Nálunk külön szoba majd csak az új lakásban lesz, ahova ősszel költözünk. A mostani egy szobát most kezdjük gondolatban átrendezni, hogy egyáltalán mekkora kiságyat vehetünk, mi fér be. De ezek már a kellemes problémák. :D

Másrészt nagy lépés is, hiszen az elmúlt éveimet úgy töltöttem, hogy reggel munkába mentem, este haza. Szokatlan lesz napközben az utcán, de biztos gyorsan megszokom. :D

Beus

Kép
félhold

Beus!

Biztosan nagyon hamar megszokod. Nekem táppénzen kellett lennem, már a legelejétől és én is megszoktam. A következő pár hétben annyi beszereznivalód lesz, hogy nem is figyelsz majd erre, utána meg szerintem időnként örülünk, ha egyáltalán meg tudjuk különböztetni a nappalt az éjszakától.
bende

Beus, hidd el! és bár nálunk elég rossz volt a csapatszellem, mégis nagyon jó itthon! szerintem eddig semelyikünk sem bánta meg, hogy otthon maradt! ;) már csak Apróót kell megmentenünk és akkor talán kész is a csapat! mindenki otthon piheghet ebben a dög melegben, illetve foglalkozhat a kis jövevénnyel!

tök furi, de én azt hiszem tegnap este óta érzem, hogy csuklik a kisfiam! ma is, ilyen kis apró pattogásokat érzek belülről, de már vagy 3 perce, nem túl látványos kívülről, mert tényleg elég aprókák a mozgások, de érezhető, sőt, szabad szemmel látható is, ha valaki rákoncentrál a témára! :) annyira vicces!

voltam ma DM-ben, sikerült beszereznem a maradék 2 pöttyöt a 15%-os kuponhoz, szóval nálam is kezdődik a nagybevásárlás! illetve kiváltottam a Felicitas csomagot, amit még ki sem bontottam...

na, most megyek kajcsizni, aztán még jövök!

sophie27

szóval, úgy értettem, hogy rossz volt a csapatszellem, és nem bántam, hogy el jövök, de elég pörgős volt a melóm, itthon pedig ugye nyugisabb, de ettől függetlenül is nagyon jó! semmi stressz! mmint ilyen vállalati szarság!

sophie27

sziasztok!

Köszi a bókokat a szobára! Makadu! De fordítva van fennt, de apa azt mondta majd átrakja és azóta rakja :) Én is fel tudnám rakni, de a bútort is én szereltem fel és fáradt voltam, mire észrevettem, hogy ez nem lesz jó, kértem fordítsa meg, azóta meg elfelejtődött! Ez nálunk így megy!

Dekor! Ezek ilyen hungarocelből vannak, és kétoldalu ragasztóval vannak felrakva, így bármikor levehetőek, de azt mondták kis szöget is verhetek a falba és csak rátolom.

Olyan bűntudatom van ,mert tegnap este óta iszonyú migrénem volt és egész éjjel nem aludtam meg ma délelőtt is fel sem tudtam kelni, elfajult majdnem a hányásig, de még mindíg nem vettem be semmit, de 1 órája fel sem tudtam kelni meg enni sem. Felhívtam a dokinénit és mondta, hogy nyugodtan vegyek be algopyrint és, hogy ettől a fránya fronttól van. Bevettem az algopyrint és el is múlt, már csak éppen, hogy picit fáj. A terhesség elején vettem be gyógyszert, mert folyamatossak voltak a migrének, de kb 6 hónapja semmit! a múltkor az előadáson mondták, hogy inkább néha 1 gyógyszer minthogy jobban szenvedjen az ember, de akkor is olyan bűntudatom van! Eddig tök aktív volt a baba, de mióta a gyógyszert bevettem nem aktív! Biztos paranoiás vagyok és nincs semmi baj! Most úgy képzelem, hogy eddig tartotta bennem a lelket, hogy anya ne aggódj jól leszel, és mire jól lettem elfáradt és már alhat nyugodtan :)

Na eldugulok és örülök, hogy jobban vagyok és eszek sok gyümit, hogy a babót kompenzáljam!

Ritus

Kép
rituspoc

Sziasztok! Végülis sikerült fellépnem mobilon keresztül, de ez így nagyon lassú. úgyhogy inkább csak olvasgatlak Titeket, hogy ne egy egész hetet kelljen majd egyben végigolvasnom, meg ne is maradjak le semmiről ;-)

Nagyon jól elvagyunk itt a vízparton, bár én többet vagyok a faházban mint kint, mert itt van légkondi, kint meg napközben nagyon meleg van. A vízbe nem mereészkedtem be, csak a zuhany alá... Nemsokára jönnek a szüleim, nagymamám, meg a húgomék egy kis szalonnasütésre... Remélem nem ér ide az eső, amit mára ígértek...

Tök jó itt, de azért gyakran eszembe jut, hogy ha hazamegyünk, jövő héten rendbe kell végre rakni a leendő gyerekszobát, hogy meglegyen a bútorok helye, amiket hamarosan elhozunk a bátyáméktól... Csak nehogy előbb szüljek... de igyekszem gondolatban kizárni ezt a lehetőséget ;-)

Mindenkinek szép napot!

yuyu79

Beus, gratulálok az utolsó munkanapodhoz, majd meglátod, milyen jó otthon lenni ;)

Ritus, tudod, nem aggódunk semmin, megbeszéltük !!! :)
Örülök, hogy már jobban vagy, ne csinálj belőle ügyet ;)

Julcsi, de jó nektek, élvezd ki minden percét és pihenj, amennyit csak lehet:)

csajok, köszönöm a hálóinges tippeket, körbenézek a héten ezügyben:)

Zsófi, mostanában én is érzem a csuklásokat, egyre többször:) olyan vicces.... tegnap este is, szegénykém, már azt hittem, hogy nem tudja abbahagyni és mindezt hajnali fél 4-kor.

sniky

holnap megyek a szopipárnáért, amit megrendeltem még 1,5 hete! ;)

most összeírom, hogy miket kell még beszereznem magamnak, hát kb. mindent :(, és lehet, hogy holnap megveszek belőle 1-2 dolgot!

remélem, hogy nem lesz annyira hőség, mint a hétvégén! drukkolok magunknak! :P

sophie27

Niki!

Én is a tescoban vettem hálóinget, igaz, nem gombos elől, de jó mély a dekoltázsa, és kifejezetten kismamáknak való, rá is volt írva. Kb. 2700 Ft volt. Illetve a másikat meg Auchanban vettem én is, az is mélyen dekoltált, vmi 1900 Ft volt. Érdemes körülnézni.

Ritus!

Nagyon tetszik nekem is a gyereksarok. Meg lehet kérdezni, hogy a kétoldali ragacsos állatkák milyen árben voltak?

pöttömpanni

Ritus!

Még annyit, hogy lehet h már írtad, de hol szerezted be ezeket a cuki dekorokat?
És ne legyen bűntudatod az Algopyrin miatt, én is szenvedtem a fejemmel, és ha az elején szedtem, és akkor bizony végigkérdeztem mindenkit hohy lehet e szedni( védőnő, nőgyógyász, tapasztalt kismamák), akkor most sem lesz a picurnak tőle semmi baja.
Mellesleg a gyógyszerekre azért írják rá h ne szedje kismama, mert kismamákkal nem kisérleteznek, így elővigyázatosságból mindenre ráírják, nehogy per legyen belőle :wink:

pöttömpanni

Sziasztok!
Csak gyorsan bekukkantok. Megjöttem Balcsiról, isteni volt a pihenés és a vízben fürcsizés is. Nagyon jó volt a víz, naponta kétszer bent voltam matraccal, perezs atlétában, hogy a hasamat ne érje a nap. Most már itthon vagyok, már nem dolgozom, ezért nem tudtam előbb nethez jutni. Remélem a héten megkapom a laptopot amleóhelyről és intézem hozzá az internetet otthonra és akkor sűrűbben tudok jönni.
Mindjárt megyünk apával 4D-s UH-ra, remélem megmutatja a pofiját a kislurkó, aki nagyon aktív mostanában, folyamatosan mocorog és dörömböl, csak úgy hullámzik a hasam.
A meleg engem is kikészít a panelban....nehezn bírom, de azért nem panaszkodom. A szopipárnával is tök jól tudok aludni. :)

Szóval minden Ok velünk! de nem tudom, mikor tudok írni legközelebb.
Mindenesetre holnap szerintem megyek a kórházba tornára, és utána az előadást is megnézem, hátha nem lesz olyan dög meleg. Ha meg mégis, akkor hazamegyek.

Puszi mindenkinek!
Lei
lei

Sziasztok!

A dekoros cuccokat még a bababőrzén vettem, de láttam már több helyen, azthiszem bababoltban is, meg papírboltban is. Kétoldali ragasztót meg bárhol vehetsz, festékboltban stb.. és csak egy pici kell rá, mert könnyű és megfogja az is. Drágának nem volt drága, de sajna erre sem emlékszem! A bricostoreban is láttam dekorokat, bár másmilyen jellegűeket.
CSináltam kis figurákat magamtól is, azt még nem ragasztottam fel, kicsit házi feelingje van, mert nem vagyok túl ügyes, de majd felrakom a képeket! Ezeket dekorgumiból csináltam vettem két színű dekorgumit a baumaxban és kivágtam belőle figurákat! Ilyen dekor dolgokat ezekben a hobby boltokban tutti tudtok venni és szerintem ott sok szép dolog van.

Köszi a megnyugtatásokat, már nem izgulok, mert nem lesz, nem lehet semmi baj :)

Ritus

Kép
rituspoc

ezek az otthoni kreálások, nem olyan szépek mint a falon lévők, ez a kiságy oldalára fog kerülni. Még arcoskát kell csinálnom nekik, mert a filctoll lejön róla!
Ha nem lehetne felismerni kis kukacok, meg egy tekibéka! :)

Kép
Kép

Kép
rituspoc

Ritus,
Nagyon édes a teki és a kukacok! Ügyes vagy nagyon :)

Lei,
Én is kiváncsi vagyok, hogy ilyenkor mit lehet látni a 4D-n, mivel már olyan nagy hogy lehet, hogy csak egy-két testrészét fogja megmutatni. De remélem együtt működik és a pofikáját legalább megmutatja! Várjuk a képeket! :)

Kép
Kép
dia123

Ritus,
Nagyon édes a teki és a kukacok! Ügyes vagy nagyon :)

Lei,
Én is kiváncsi vagyok, hogy ilyenkor mit lehet látni a 4D-n, mivel már olyan nagy hogy lehet, hogy csak egy-két testrészét fogja megmutatni. De remélem együtt működik és a pofikáját legalább megmutatja! Várjuk a képeket! :)

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Na, ma is jól bennragadtam, de úgy gondoltam, hogy addig én haza sem dugom a képem, amíg le nem adom a jegyzőkönyvet. TÖBB MINT 40 oldal lett, úgyhogy lesz mit olvasni. Már nem volt kinek átadnom, így a véleményeket majd telefonon kapom. Illetve ha valami nem stimmel, még be kell majd ugranom, de akkor is jó érzés, hogy az én felem letudva.
Petim diplomaosztós jegyeit ma még átvisszük anyósékhoz, holnapra meg lemondom sztem a köztisztviselői napos kirándulást. Mert különben ma este kellene még elmenni Auchanba és Bauhausba is, amit nem bírok már.
A lábaim ma először voltak nagyon csúnyák, eddig is volt pici dagadás, de ma eltüntek a bokáim :shock: :?
Tudom, lesz ez még rosszabb is, de azért kicsit elszontyolodtam tőle.

Ritus, nagyon édesek a dekor - cuccok, lehet, hogy én is kedvet kapok!

Na, megyek is, felpolcolom a csülkeim.

pusz

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!
Gyors helyzetjelentés :) A Balcsi szuper, mindenki menjen el, aki teheti, nagyon jó volt, én is alig voltam napon, szinte csak amikor megmártóztunk a vízben, mégis sikerült egy kis barnaságot összeszednem, nagyon tetszik :)
Viszont egy kis rossz is történt a hétvégén, a szombati kerti partyn összeszedtem egy kullancsot, amit sajnos csak ma vettünk észre, így két teljes napig bennem volt, ez azért aggaszt egy kicsit, mert még nincs egy éve, hogy gyógyultnak nyilvánítottak a Lyme kórból, így most aggódva nézem a helyét, remélem minden rendben lesz.
Védőnőnél is voltunk ma, mindent rendben talált, de elég gyorsan lerázott, nekünk most már hetente kell menni.
Ritus: nekem is nagyon tetszik a szobátok, szerintem egyenlőre ennyi elég is a babának, aztán később majd kialakul :)

Lei, ha lesz jó kép a babáról, oszd ám meg velünk!
Gátmasszázst természetesen küldöm :)

Kellemes estét mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

sziasztok!

Megint lemaradtam mint a borravaló :cry: De olvasóüzemmódban azért vagyok, csak épp a lányom nem engedi hogy ide üljek :cry:

Popsikrém: nekünk is Ung.Infantumot írta fel a doki néni és nagyon szerettük, nincs halszaga... Ha nagyon piros volt RÉka popsija akkor én sudocremet használtam, na az a tuti!!!!

Én csak ajánlani tudom, a Fixies-nek az eldobhatós pelenkázóját... Mi pl. babamasszázsra is azt vittük és nagyon bevált. ÉN már vettem is egy csomagot.

Aprooka,
Milyen tanfolyás van a héten??? Múltkor írtad, hogy még a gyógyszertárba kell menned beszerezni a cuccokat... Miket kell még megvenned? Ez a heted nem eccerű, de eddig is pörögtél ezerrel... A lábdagadásra a másik topicba írtam néhány ötletet.---

Sniky,
Hálóing: én most vettem a Csepeli piacon 2 db, pamut, ujjatlan elől gombolos hálóinget... BÁr ahol szülni fogok, ott adtak hálóinget (legalábbis 2 éve) és leginkább azokat használtuk.

Rituspoc,
Nagyon ügyes vagy, és kreatív!

Balcsizokra én is irigyke vagyok nagyon, nem is tudom, hogy legközelebb mikor fogom látni a magyar tengert! :(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Lei, nem lesz holnap és jövő héten torna! Ági írta pénteken. Csak előadás. Képzeld, a múltkor bekpcsolták a légkondit :o szóval nem lehetetlen, csak azt hiszem nem mindegy dokinak szabad ilyet csinálni :lol:
Vendég

Sziasztok Lányok!

Túléltem az utolsó hivatalos munkanapomat. Végül nem kellett kocsival mennem, mert az egyik kedves kollégám eljött értem. A sütiknek nagy sikere volt, kb. 10 perc alatt elfogytak, pedig jókora adag volt. Ajándékot nem kaptam semmit, szerintem fel sem fogták, hogy azért vittem egy rahedli sütit, mert ez az utolsó napom. Igaz, hogy az is benne volt a pakliban, hogy ma volt az első nap az új irodában és minden szana-széjjel volt. Mindegy, nem is számítottam másra.
Viszont még a héten írnom kell egy jópár doksit az utódomnak, amiket nem volt időm megírni a munka miatt. Ma reggel is úgy sütöttem a sajtos rudat, hogy közben dolgoztam a laptopon.
Voltunk a férjemmel a tornastúdióban az apukás beszélgetésen. Nagyon érdekes volt, nagyon jó dolgokat mondott ez a Bajnainé, vicces egy nő és nagyon jó a szemlélete a szüléssel kapcsolatban. Szerdán lesz a gyakorlati oktatás, ha esetleg valakit érdekel. Az már apukák nélkül lesz és légzéstechnikát fognak oktatni, szerintem hasznos lesz.

Szép estét mindenkinek!

szuszu

Bende,
Gratula a beforduláshoz!

Sziszka,
Benned is volt Lyme-os kullancs? Bennem is, de olyan régen, hogy mi diagnosztizáltuk Anyukámmal, mert a kórházban a bőrgyógyász még élőben nem látott. Aztán irány a László kórház... Veled mi történt pontosan?

Ritus,
Tényleg aranyosak a kukac meg a teki :D

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Vica!

Kedden szülőszoba látogatás, szerdán előlről kezdődik a terhességgel, de én arról lemaradtam, csütörtök meg szülés, együttszülés. A 4. előadás majd hó vége felé lesz a gyermekágy, szoptatás, de azon már voltam.

csepeli piacon mennyi a hálóing? Nekem azt mondta Erika, hogy adnak, de legyen is nálam, mert most már nem helyben mossák, így hétvégén hiány lehet. :?

Gyógyszertár: minden mütyűr, amit el tudok számolni egészségkártyára. A fülpiskálótól a mellszívón át a kisollóig, lázmérőig, eldobható bugyiig, stb. Lehet, hogy pár krémet is megveszek előre, majd kikérdezem, melyik olcsóbb receptre, melyik nem. Ami nem, azt most felpakolom. Akkor aztán már tényleg csak a családból kell összegyűjteni a cuccokat és a gyerekrészleg kész. Jöhet a konyha rendbetétele. :D

Mindenkinek jó éjt, megyek, mert leesik a fejem!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Én megint jó korán felkeltem, de ma ugye megyek be a városba, a szopipárnáért! ;) Már nagyon várom! Kíváncsi leszek, hogy milyen...

A másik, amit ma szeretnék elintézni, hogy veszek egy-két db szoptatós melltartót! Nem tudom, hogy mennyit érdemes beszerezni, főleg szülés előtt, de nekem eddig sem tűnt fel, hogy méretekkel növekedett volna a mellem, nem tudom, hogy miért, de simán beleférek az eddigi kényelmesebb darabjaimba! Szóval úgy döntöttem, hogy benézek a Christina Moda-ba, azt hiszem ott mondtátok, hogy vannak jók, elég jó áron!?

Már most reggel folyik rólam a víz... :( Irigylem azokat, akik tudnak rendesen aludni, ebben a fülledt időben! Kint a teraszon tök jó idő van, de itt bent, hát meg lehet fulladni! És éjjel sem aludtam rendesen, már az elalvás nagy procedúra volt, aztán egy szúnyog került a szobába, és azzal hadakoztam! Szóval elvagyok, mint a befőtt!

Szuszu, azért sajnálom, hogy semmit nem kaptál, azért mégis csak egy nagy dolog előtt állsz, illetve, ha olyan a csapat, akkor általában gondolnak ilyenkor a távozóra! :(

Aproo, hát akkor jó kis programok vannak kilátásban a mai napra! ;) Hajrá!

Ritus, nekem is tetszik a kukac, és a tekibéka! ;) Ügyes vagy! Már lassan nekem is hozzá kellene látni a hímzésnek, mert így sosem leszek meg...

Lei, ha tudod, osszd meg velünk a fotókat Csabi babáról!

sophie27

Sophie,
Én anno 2 darab szoptatós melltartót vettem, egyet bevittem a kórházba mert miután beindult a tejcsi úgy éreztem magam mint "Pamela Anderson"! :lol: :D Pedig sajna nem rendelkezem nagy cicikkel, de ott azt hittem, hogy elhagyom menetközben... Apának nagyon tetszet, nem is tudom hogy miért :lol: :D

Aproo,
Szülőszoba látogatás nagyon jó, remélem szerencsétek lesz és nem lesz szülés.... 2 éve Várnai Gabi tartotta, nyugodtan kérdezz rá a légkondira :lol:
Én a hálóinget kemény 1800 Ft-ért vettem. Nagyon jó minőségű, de én úgy gondolom, hogyha lehet akkor inkább a kórházit használnám megint.... Kényelmes volt.... Csak fittipaldinak kellett lenni, mert reggel ahogy kitették mindenki rácuppant!

LÁnyok,
Ki milyen mellszívót vett??? Nekem régen medela volt, de tönkre ment... MOst avent-et szeretnék de azt mondják hogy két féle van??!! :shock: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok!
Most értünk haza a laborból, 36 hetes terhességem alkalmából 4 kémcső vért vettek :( Persze senki sem volt annyira udvarias, hogy előre engedjen (nem is tudom mire számítottam) így végig kellett várnunk a másfél órás sort :( A végére olyan hangosan korgott a hasam, hogy bárki hallhatta :)

Vica: én egyenlőre nem veszek mellszívót, majd ha hazaértünk a kórházból, és úgy látom szükség van rá....

Szuszu:pont ugyanígy jártam az utolsó munkanapomon, minden névnapot, szülinapot megünnepeltünk eddig, mindenki kapott valamit, és nekem is nagyon rosszul esett, hogy két napig sütöttem, két üveg minőségi piát vittem, és még egy 500 Ft-os Body-t sem kaptam....

Rita: az első kullancs csípésem érdekes volt, mert ugyan volt egy csípésem, de nem szedtünk ki belőle kullancsot. (azóta tudom, hogy a kullancs NEM mindig marad bennünk) Elmentünk Erdélybe 10 napra keresztelőre, és mire hazaértem 47 cm-es Lyme folt volt a köldökömtől a hátam közepéig :( Ilyesztő volt. Végöl Pesten a Lakos Dokinál kötöttünk ki, aki nagyon rendes volt, és neki köszönhetek mindent. Ő volt az egyetlen doki, aki komolyan vette, mert az itteni bőrgyógyászat felér egy katasztrófa sújtotta területtel.... A mostani csípésem egyenlőre csak piros, remélem a folt nem nő majd, hanem eltűnik, azt hiszem Lyme kórnál is azonnal elveszik vagy kiveszik a babát, a korától függően, ezért izgulok.

Niky: vasárnap lehet, hogy mi is megyünk Paksra :)

Szép napot mindenkinek!

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Tegnap megint egész napos orvososdin voltam, de minden rendben, a kis belei nem tágultak tovább az 1. klinikán megnyugtattak, hogy nem nagy a vész, és most úgysem tudnak mit tenni, ha megszületik majd uH-on pontosan megnézik, mi is a gond. De az esetek többségében mindent rendben szoktak találni. Úgyhogy nyugi van. Mérték a babácskát, teljesen jók az értékek, bár Pöttömtől egy kilóval le vagyunk maradva, de mivel kislány és mi se voltunk nagy babák, nem aggódom. Egyedül a lepény érettség aggaszt, III. fokú, ami a szülés idején kéne legyen, úgyhogy valószínű nem tudom kihúzni a 40. hétig. Nem értem, hogy miért ilyen "öreg", de remélem nem lesz gond miatta.

Szóval a méretei 35. hét 2. nap:

BPD: 91 mm OFD: 112mm HC: 321mm
AD1: 98mm AD2: 86mm AC: 289mm
FL: 64mm

Súly: 2240 g

Teljesen izgatottak lettünk, már csak 2-3 hét és babázhatunk. Hihetetlen, hogy tényleg napok kérdése. Úgy várom már, hogy a karomban tarthassam.

Lei, csak előadás lesz most, torna nem!! 6tól és ha minden igaz most már légkondis a terem, a múlt héten is használták meg előtte is.

Barbikámról semmi új hír? Nagyon sokat gondolok rájuk, Niki, ha tudsz valamit, kérlek írj, vagy ha van egy telefonszámod amire lehet egy smst írni neki, megadnád?

Csenge, köszi a köszöntést, bár ilyen korban már tudod, nem ünnepeljük :lol: :lol: :lol:

KépKép
columbine

Sziasztok!

A Ti pocitokat is simogatják idegenek?????:-(
Vagyis ismerősök,de akiknek nem kéne....
Miért éreznek olthatatlan vágyat az emberek, hogy simogassák a pocim????Én annyira utálom!
Össz. 2 embert szeretek,ha Hozzá ér(rajtam kivül:-)
Ha kibújt a Bébim se fogok ujjongani, ha az elején fogdossák,na de ezt most hogy mosdd meg sértődés nélkül....
Én pld. pár hetes koromban olyan,de olyan gombás fertőzést kaptam,mert Anyu osztálya eljött és végigtapiztak,hiába kérte,hogy ne!
Alig tudtak kikezelni.

Alig aludtam,nyűgi vagyok,pedig annyi dolgom van.Takaritjuk az elhagyandó kérót,és a beköltözendőt.
Én kinai hálóinget vettem,vállpántos,tiszta pamut,térd fölöttig ér(ha már a nyakamban lesz,legalább kevés anyag legyen) kb. egy ezresért....
Kitartás!Sziasztok!
Eszti
ivaneszter

Ugyan Ági milyen korban? :lol: és még nekem írod ezt! :lol:
Örülök, hogy minden rendben a babával! Nem is lesz semmi gond, csak ne aggódj. Mennék előadásra, de egyelőre még senki sem jelentkezett, hogy vigyázna a rosszcsontomra :) azért még reménykedem.

Vica, a kétféle Avent mellszívó szerintem a kézi és az elektronikus. Van, aki egyiket van aki a másikat favorizálja.
Vendég

Csenge :lol: :lol: :lol: ekkora pocakkal valahogy nincs meg az a csitri feelingem :)

KépKép
columbine

Sziasztok!

Sziszka, hogynéz ki a lyme folt?Hamar nő?

Mellszívón Én is gondolkodom és olyan tanácstalan vagyok h most vegyek vagy ne vegyek....
Szopis melltartó az tuti hasznos,de Én még abban sem vagyok biztos.

Ági,Örülök h Lili babával minden rendben. Hamarosan már a karodban lesz,tényleg csakét 2-3 hét. Irigy,Irigy :D

Én olyan hülyén érzem magam kb 2 hete.
Émelygek meg nehéz a felyem,fókuszálnom kell néha h lássam amit a nézek.Ezek normálisak az utolsó harmadban?

Zsófi,neked mondták h vegyél teszt csíkot ami nézi a fehérjét nem?
Kaptál valahol?Mert Én sehol nem kapok :?

3 hét és mehetek ctg-re.Nekem már ez hihetetlen 8) h itt tartunk.

nicike

Ági mekkora most a pocid?

Ja...Ez ciki,bocsi :arrow: felyem=fejem

nicike

Nici
Mostanában nekem is vannak napok (pl. ma :( ) amikor amolyan émelygős érzésem van meg nehéz tartani a fejem. Sztem ez normális ilyenkor. Mondjuk nekem lehet, hogy az alváshiánytól is van, mert nem sokat tudok aludni a sok éjjeli pisiléstől, na és a melegtől sem nagyon alszom valami jól. Kitartást, már nincsen sok hátra! Bár utána sem lesz sokkal könnyebb, mert akkor a babuciktől nem fogunk sokat aludni!! :wink:

Kép
Kép
dia123

Nici, nekem a folt 10 nap alatt nőtt 47 cm-esre, szóval szerintem gyorsan, de van akinek nem lesz ekkora. Ja, és olyan mint egy kokárda, kifelé pirosodik, és viszonylag szabálytalan kör, a belseje szinte testszínű.
Nekem nincsenek ilyen tüneteim mint neked, de nem vagyunk egyformák, biztos hogy normális, a terhesség sok mindent kiválthat!

Eszter: igen! Nekem is ellenállhatatlan kísértést éreznek akár idegenek is hogy megsimogassák :) Kitartás a költözéshez!

Ági: nagyon örülök, hogy minden rendben van veletek, szerintem most már a lepényen se aggódj, még egy hét, és ha megszületik, akkor még csak koraszülöttnek sem számítana már! Szóval ha már eddig eljutottunk akkor semmi baj nem történhet!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Tegnap sikerült befejeznem a babszobát, aszem ez lesz a végleges verzió! Bár a kiságy az első néhány hónapra átkerül majd a mi hálónkba, de amikor majd nagyobb lesz a babu, ilyen lesz a szobája (a kagyló fotel kikerül majd onnan amikor már nem szopizik):

Kép pelenkázó (szoba ajtóval szemben)

Kép szoba

Kép szoba felülről

Kép kiságy

Kép ruhácskák

Kép
Kép
dia123

Dia, nagyon szép a szoba, ügyesek vagytok:) a pelenkázósszekrény az a Faktum / vörös róka szériája?
nagyon hasonlít rá és én is abba voltam beleszeretve:)

Ági, örülök, hogy minden rendben veletek! És tényleg ne aggódj most már semmin, pár hét és babázunk mind:) küldtem neked privit!

Ritus ügyes vagy szerintem is nagyon, nagyon édesek a kukacok és a teknőc is, még a végén én is kedvet kapok az alkotáshoz:)

Eszter, igen, sajnos én is tapasztalom amit írtál, és a legnehezebb, hogy ne bántsd meg az embereket, hogy hogy mondd meg, hogy ne fogdossák a pocidat, sokszor én is tanácstalan vagyok. Bár ha látom a szándékot, akkor általában két kézzel fogom a pocimat, "eltakarom" előlük, hogy ne férjenek hozzá. Úgy látszik az működik, mint mikor az ember keresztbe teszi a karját maga előtt, egyfajta elzárkózást mutat....

lányok, köszönöm a sok tippet a hálóinggel kapcsolatban, kinézek a csepeli piacra is!

sniky

Sziszka, akkor lehet, hogy találkozunk Pakson? ha jöttök, mindenképp csörrenj rám: 70/382-0024, jó lenne találkozni:)

sniky

lányok, újabb hírek Barbiékról:

Barbit ma hazaengedik a kórházból, az anyukája úton van hozzájuk és a hét végéig ott is marad, így nincs egyedül, lesz segítsége. Döme baba szépen cseperedik, mától kap anyatejet;)

szegény Regő baba állapota nem nagyon változott, még mindig kórházban.

sniky

Niki, köszike!

Dia, nagyon szép a szoba!! Otthonos, barátságos, biztos nagyon boldog lesz benne a babóka, használjátok egészséggel!

Sziszka, köszi a bíztatást, most már fél lábon is kibírom :) ha még 2 hetet kihúzunk 3as lepénnyel, szuper jó lenne. Nagyon próbálom most hízlalni, hogy elérje a 2500 g-ot, az a cél :)

Nici, az én pocakom most 94 cm, olyan jó előre ugrós, vicces, mert aki meglát mondja egyből, hogy na ez tuti fiú én meg mindig vigyorgok, hogy nem-nem, tuti lány :) muris, mert teljesen olyan mintha csak odaragasztottam volna. Majd kicsinyítek képet és felteszem, régen pakoltuk fel a pocakokat, én kíváncsi vagyok a tiétekre, úgyhogy akinek van képe róla, ossza meg :)

Nekem ma totál változékony a hangulatom, hol, nevetek, hol sírok. Szörnyű, alig várom, hogy a hormonjaim végre a régiek legyenek.

Na megyek vasalom a babaruhákat, meg a kórháziakat, bármelyik pillanatban lehet szükség rájuk... de izgi :)

KépKép
columbine

Sziasztok!

Dia nagyon szép a szobátok, ugyanilyen bútorunk van, bár még nincs összeszerelve.... a komódban a dobozok ikeásak? nagyon praktikusnak látszanak!

Barbiéknak nagyon örülök,h jönnek haza, szegény Regő babának jobbulást!

Ági kitartás, egyik ismerősöm a harmad fokú lepénnyel kibírt több mint egy hónapot (persze figyelték,h kisfia megkajon mindent).

Olyan szédülős dolog nekem is szokott lenni, az újdonság a nagyon erős szívdobogás,mintha ki akarna ugrani a szívem, és mellette olyan mintha fulladnék.....szörnyen rossz, de nem tart csak kb 5 percig aztán elmúlik....

Ritus tök jók a kukacaid! Ügyes avgy nagyon!
makadu

Sziasztok!

Ági, örülök a jó híreknek! A lepény érettsége miatt pedig szerintem se aggódj, biztosan nagyon jó kezekben vagy, és figyelnek Lilikére, hogy mindene meglegyen! ;) Annyira izgulok már, hogy ki lesz a következő...

Niki, köszi a híreket Barbiékkal kapcsolatban! Regő miatt picit izgulok, szegényke egyedül marad bent a kórházban... :( Remélem, hogy ő is napokon belül hazamehet!

Nici, igen, nekem mondta a háziorvos, hogy patikában kapható, de elvileg a védőnőnek is van, szóval, ha beszélsz vele, szerintem ő is leellenőrzi, ha kéred! Sajnos a nevét nem tudom, de biztos, hogy patikában kapható! Valamilyen gyorsteszt!

Dia, nagyon tetszik a babaszoba! Bárcsak mi is itt tartanánk már... Annyira édesek a kis kuckók, amiket berendeztek a picinek! Látszik, hogy mindenki mennyire várja már a kis babuciját!

Nálam minden okés! Eléggé megviselt a városi kóricálás! Jó messzire kellett mennem a szopipárnáért! Azt hittem, hogy jobban járok, ha személyesen veszem át, és ugye nem fizetek a postázásért, de lehet, hogy jobban jártam volna... Nagyon megerőltető volt!

Most itt vagyok anyuéknál, persze egyedül, mert mindenki melózik, de itt legalább ebédelek, meg pihegek, amíg apa dolgozik, aztán együtt megyünk haza! ;)

Melltartót nem néztem, mert már nem volt energiám tovább mászkálni, viszont hálóinget vettem én is, 1390-ért, az Örsön egy ázsiai áruházban! Ez van, nem szépségverseny! :P

sophie27

Ja, és még egy, a mellszívóval kapcsolatban... Nem tudom, hogy mi van akkor, ha olyan szinten bedurran a mellem a kórházban, hogy fejni kellene, de nincs mellszívóm!?

Vagy Ti hogy gondoljátok?

Én úgy vagyok vele eddig, hogy veszek egy kézit, az elektromosra nagyon sokallom a pénzt, és az legyen velem már a kórházban is! Hátha esetleg ezzel is tudom gyorsítani a tejbelövellést!? Ki tudja, hogy a baba tényleg velem tud-e lenni végig, és tényleg sűrűn mellre tudom-e tenni. Vagy ez butaság így?

sophie27

Zsófi,

rengeteget gondolkoztam ezen a mellszívó témán én is és többek tanácsára arra jutottam, hogy felesleges egy vagyont áldozni a mellszívóra. Mert ugyebár azt sem lehet tudni előre, hogy kinek melyik válik be, a kézi, vagy az elektromos és nem is biztos, hogy szükség lesz rá....

ezért én arra jutottam, mielőtt megvenném a méregdrága Avent-eset, veszek a gyógyszertárban egy olcsó kézit (kb. 1000,- Ft!!!), azt viszem magammal a kórházba, aztán majd meglátjuk, hogy beválik-e, vagy kell-e?

Állítólag a tej mennyiség is a baba igényeihez alkalmazkodik jó esetben...;)

sniky

egyébként szoptatós melltartót én még a Christina Moda-ban vettem, azt hiszem 1300,- körül volt darabja!!!

sniky

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?