A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Na, mesélj.
Míg nem voltál, addig kiderítettük, hogy a baba érzékeli, hogy te napozol, már a 16. héttől, mert fényáteresztő a pocód.
Vizsgálatok:
Az anya hasfalának a közelében vakut villantottak fel, mire a magzati szívverés erőteljesen csökkent. Ráadásul a kutatók ezt a tevékenységet a 2-7. hónap között lévő magzatokkal folytatták, akiknek ebben az időben a szemhéjaik összenőtt állapotban vannak, tehát nem látnak igazából. A babák nemcsak szívverés-lassulással reagáltak, hanem motoros (mozgásos) választ is produkáltak: a fény exponálásával ellentétes irányba fordultak.

KépKép
benó

Zsuzsi, az előbb hallottam a tévében. Nagyon tetszik:

Mi a fenének akarunk állandóan fogyni? A kisebb koporsó nem lesz olcsóbb! :D

Kép
flóra 11

már rég fent vagyok. voltam üzibe, megreggeliztem és egy kicsit össze rakodtam.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Ez nagyon morbid. :evil:

KépKép
benó

vissza még nem olvastam, mert megint olyan sokat irtatok.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

A napozásod szempontjából ez a lényeg.
Szerintem elhagylak benneteket 10 percen belül, addig húzzunk bele.

KépKép
benó

Nem rossz a spagetti!
Le kellett zuhanyoznom, és feltörőlni a fürdőt! Nem akarok hormonzavaros maradni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
muzsuzska

mondtam én,hogy élvezte a napot!

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Mi szeretjük a morbid dolgokat!

Kép
muzsuzska

Nem vagy hormonzavaros, csak nem működnek most jól a hormonjaid. Ne skatulyázd be saját magad.

KépKép
benó

Legaláb nyaraláskor nem kell szenvednem a piritől!

Kép
muzsuzska

A zuhannyal lemosod a hormonzavart? :D

Kép
flóra 11

De jó is lenne!!!!!!!!!!
Nem írom le mit mostam le, de a labdát is le kellett!

Kép
muzsuzska

Tudom,Zsuzsi. A pirire értetted a zuhanyt,csak vicceltem. :)

Kép
flóra 11

Oké, nem is nekem mondta. :D Én nem szeretem. :x

Biztos élvezte a napot. Most ezt az egészet úgy képzelem el, mióta voltam az aqua parkban, mint mikor a narancssárga fedett csúszdában csúsztam, annyira jó volt, és átvilágított a nap a műanyagon, és egy gyönyörű nagy sárgaságban kellett csúszni a fény felé. És egyáltalán nem féltem. Azt írják a Lelki köldökzsinórban, hogy az aqua parkok és a sokasodó csúszdák is azért jönnek létre, mert egyre többen szeretnék újraélni, újraértelmezni a saját szülésüket, és feldolgozni azt. Ezért kedvelik annyian a csúszdákat. Lehet, hogy hülyeségnek tartjátok, ők ezt írják. Kép

KépKép
benó

Lelki köldökzsinór: Felhívtam az anyukámat, épp a jégverés által megtépázott sárgabarackból főz lekvárt!

Kép
muzsuzska

Na, akkor ez az elmélet megmagyarázza,hogy én miért féltem örökéletemben a csúszdától,soha nem voltam tobogánon semés nem is kívánkozom. Biztos azért van,mert engem az anyám nem akart megszülni, tehát már onnantól kezdve rossz emlékeim vannak tudat alatt.

Kép
flóra 11

ez érdekes.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Tök fedett csúszdát képzeljetek el.

És azt írtam már, hogy azt is olvastam, hogy az anyának először is a saját anyareprezentánsát kell feldolgoznia, mielőtt teherbe esik, vagy legalábbis mielőtt megszüli a gyermekét? Az azt jelenti, hogy azzal is tisztában kell lennie, hogy ő hogyan érezte magát a méhben, félt-e, és mitől, hogyan viszonyultak hozzá a szülei, míg a pocakban volt, milyen traumák érték, akart gyerek volt-e vagy elutasították vagy féltették vagy bármi. Mert ha ő sérült a méhben, akkor ő sem tud igazán biztonságot nyújtani a méhében a saját gyerekének. Erre is jó a kapcsolatanalízis.
Pl. volt egy anya, ez nagyon érdekes dolog, de persze az egészhez nem sok köze van, aki relaxált állapotban kanál- és edénycsörgést hallott a háta mögül egyfolytában. Kiderült, hogy az anyja, míg vele volt terhes, egy konyhán dolgozott. Na, ezt kapjátok ki!

KépKép
benó

én imádok csúzdázni, de az idén kihagyom.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Irigylem a párom alvókáját, még mindig szundízík!

Kép
muzsuzska

Hát az én anyám egyszer fél percig átvette tőlem a tészta dagasztását, amikor terhes voltam, aztán vissza is adta, hogy ő inkább sose eszik kalácsot, de ezt ő nem csinálja. :D Aranyos nagymama, nem?

Kép
flóra 11

Na, tessék, pont erről írok én is, Flóra.
Ezek nagyon-nagyon érdekes dolgok szerintem. Írok erről, ha szeretnétek. A nemkívántságról is van egy fejezet.

KépKép
benó

Nekem térisszonyom van! A csúzdára meg fel kell mászni!

Kép
muzsuzska

Az első mélyterápiás esetleírások 1984 és 86 között láttak napvilágot, melyek olyan páciensekről szóltak, akik magzati korukban abortuszkísérletet éltek át. Azóta sok olyan öngyilkossági kísérlet terápiás feldolgozásánál tartanak, amelyeknél kiderült, hogy az önpusztító próbálkozás napja megegyezett a magzatelhajtási kísérlet dátumával.

KépKép
benó

Anyukámnak a fejére esett félídős terhesen a függönykarnis, én úgy születtem hogy a fejemen volt egy daganat, párhetes voltam amikor leműtőtték mert nőtt velem együtt.

Kép
muzsuzska

Hát ezt nem tudom aláírni Benó. Én nemkívánt gyerek voltamés vagyok. Mégis amióta csak élek,és ez komoly,kicsi korom óta sose akartam semmi más lenni,csak anyuka. Nem vágytam karrierre, gazdaságra, csak boldog akartam lenni, mindig három gyereket akartam, de lányokat. És nem akartam férjhez menni. Na, ez az egész valahogy hasonlóan alakult.

Kép
flóra 11

Flóra, lehet hogy épp ezért akartál anyuka lenni hogy megaddj mindent a gyerekeidnek amit te nem kaptál meg! Ezért lettél ilyen csodássan jó anyuka, mert tudod milyen volt a rossz!

Kép
muzsuzska

Fú, majd folytatom, de rájöttem, hogy rendeltem könyvet, ma fogja hozni az ember, mert tegnap nem talált itthon, és nincs pénzem! Muszáj elmennem levenni pénzt! Inalás!

KépKép
benó

Vagyis szerintem én mindig az anyaságra készültem és biztonságot is adtam ott benna fiaimnak. Annak ellenére,hogy engem a buggyant anyám nem akart.

Kép
flóra 11

Benó a pénz a legkevesebb! :D :D :D
Én meg bebújok a párom mellé az ágyikóba!

Kép
muzsuzska

Szerintem is Flóra ! Írtam is!

Kép
muzsuzska

De amit Te írtál Zsuzsi,az marha érdekes. A dudor a fejeden.

Kép
flóra 11

Lehet hohy nincs összefüggés, lehet hogy csak babona.

Kép
muzsuzska

Igen, most olvasom Zsuzsi. Csak irtóra lassú ma nálam a net.
Én is valahogy mindig azt éreztem, hogy én más akarok lenni,mint az anyám,nem úgy akarom nevelni a gyerekeimet,mint ahogy ő, mert ő nem nevelt egyáltalán. Én csak felnőttem a nagyikám mellett.

Kép
flóra 11

Már nincs dudor, csak egy 10 cm vágásnyom a homlokomtól a fejem búbjáig. Amikor valaki észreveszi elpoénkodom, fejbevágtak fejszével,sok volt az ész és ki kellet szedni belőle. :D Stb...

Kép
muzsuzska

Az unokatesóm amikor terhes volt, elbámészkodott és egy férfit nézett veszettül, aki epret evett. Közben támasztotta az állát. Amikor megszületett a lány az állán egy eper alakúpiros folt volt.

Kép
flóra 11

lelépek!!!!! Boccs!!!!!!!!
Mielőtt elmegyek dolgozni benézek! Jók legyetek!

Kép
muzsuzska

Azért hagytak eleget! :D

Kép
flóra 11

Helló Zsuzsi. Akkor én is lépek innen most. Nálunk kedden és csütörtökön is van piac,csak kisebb,mint szombaton. Kinézek,hátha kapok paprikát.

Kép
flóra 11

a barátnöm anyát megharapta egy kutya a bokájánál és a barátnömnek ugyan azon a helyen egy csunya nagy barna folt van.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

mármint a terhesség alatt

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

hát akkor sziasztok. :cry: :cry:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Timi,Te még itt vagy? Nagyon érdekes dolgok ezek.

Kép
flóra 11

igen, itt vagyok, csak közben elugrottam bepakolni a mosógépbe és elinditottam a programot.
szerintem is!

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

igen, itt vagyok, csak közben elugrottam bepakolni a mosógépbe és elinditottam a programot.
szerintem is!

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

szerintem is!

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

hopp. ez megbolondult!

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Itt vagyok már a suliban. Ezt az anyareprezentánst nem tudom megmagyarázni, majd leírom a könyvből, de nem azt jelenti, ahogy te értetted, Flóra, hogy te nem akarsz vagy nem tudsz jó anya lenni, dehogyis. Csak ki kell nyírnunk a saját félelmeinket, amik akkor keletkeztek, mikor mi embriók voltunk.
Most elmegyek a Sparba Adrival.

KépKép
benó

De majd jövök, mert míg főzök, takarítok, addig bekapcsolom majd otthon a gépet.

KépKép
benó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?