A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Befejezte a Gy. a zuhanyzást?

Kép
flóra 11

Hát, én még annyit se csináltam, mint te. Az tuti. :oops: Én is szégyellem magam, de nekünk most szünetünk van és punktum. :D Képzeld, annyira feszül és nagy a hasam! Most nincs felpuffadva, csak érzem, hogy nagy, és feszül. Lehet, hogy valami történik odabent?

KépKép
benó

Még nem.

KépKép
benó

Az Aviva ezt írja: a gyakorlatok rendezik a hormonszintet,megszüntetik a depressziót, a szőrösödést, lassítják a csontritkulást, megszünteti a cisztátés csökkenti a miómát.

Kép
flóra 11

Most már igen.

KépKép
benó

Benó, most ovulálsz,ilyenkor ez normális tünet. Hiszen Te is mondtad,hogy óriási petéd van. Vagy mid, tüsződ,hiszen a petét nem látni. Csak a tüszőt. Kép

Kép
flóra 11

Oké, megyünk. Puszi

KépKép
benó

Hát ez gyorsan ment. Kép

Kép
flóra 11

Volt egy tanárunk, az volt a neve, hogy Peténé. Jó vicces, nem?
Na, húzunk a sunyiba. Puszillak

KépKép
benó

Vigyázzatok az úton. Kép

Kép
flóra 11

Gyalog megyünk, köszi. :D
Nem ismerem azt a sorozatot.
Megyünk.

KépKép
benó

Akkor jó sétát.Kell a mozgás és szép idő van. Kép

Kép
flóra 11

A vajúdólabda

Van, ahol gyakran alkalmazzák és ajánlják is a kipróbálását a vajúdás alatt, de hallok olyan történeteket is az anyáktól, amikor kifejezetten kérniük kellett, vagy egyenesen lebeszélték őket a használatáról. Pedig a labda csökkenti a szülési fájdalmakat és segíti a vajúdási folyamatot.

Három alapvető pozícióban lehet használni: ülve, térdelve és előredőlve, állva és előredőlve.

Mindhárom pozícióban számos előnye van:

– segíti a csípőringatást és más mozdulatokat,

– könnyen végezhető rajta ritmikus mozgás,

– lehetővé teszi a kényelmes súlypontáthelyezést,

– kihasználja a gravitációt a kontrakciók alatt és között,

– elősegíti a legelőnyösebb testhelyzetek felvételét a vajúdás alatt,

– segíti a legjobb pihenési helyzet megtalálását,

– felgyorsíthatja a vajúdást,

– segít abban, hogy a kontrakciók kevésbé fájdalmasak és sokkal hatékonyabbak legyenek.

A labdán ülés jótékony hatásai:

– segíti a medencealap ellazulását,

– támogatja a gátat, mindenféle egyéb nyomás nélkül.

Ha az anya térdel vagy áll, és így hajol előre a labdára, akkor ezzel a pozícióval a labda használata:

– segíti a hátfájás megszüntetését,

– lehetővé teszi a hátmasszázst,

– megszünteti az aranyérre ható nyomást,

– segíti a magzat leszállását,

– nehéz szülés esetén segítheti a magzat megfordulását,

– kiküszöböli a csuklóra és a kezekre nehezedő feszültséget, amelyet a négykézlábra állás okoz.

Érdemes tehát már a várandósság előtt érdeklődni arról, hogy található-e a szülőszobán vajúdólabda. Ha esetleg nem, megéri vásárolni is, mert a szülés után is használható. A labdán ugrálva például megnyugtathatjuk a nyűgös babánkat, és az erőnlétünk, a rugalmasságunk helyreállításában is segítségünkre lehet.

A gyerek(ek) születése után is több évig jó szolgálatot tesz, az én labdám például ma már a lányaim kedvelt játék- és tornaszere a kertben.

Kép
flóra 11

Most van megint egy kis időm! :(

Mindig jön valaki :( Jó lesz egy kicsit otthon. Igaz biztos fogok kicsit dolgozni apunál, de legalább én is kinnt leszek a levegőn! :D Most megy tesóm és a keresztlányom vizitáborba, a keresztfiam anyuéknál és velem! :D :D Már ma szedi nekem a málnát, nagyon vár haza! :D

Kép
szilzi

Most megfogadom, hogy legalább kétszer lesétálunk a Balatonpartra és egyszer elmegyünk strandra! :D

Gondolok majd rátok! :wink:

Kép
szilzi

Cupp...

Beetthe, üdv itthon, örülök hogy jelentkeztél...:)

Kép

Kép[/
tancsu

Ilyen labdánk van Zsuzsival...:)
Tök jó, ajánlom mindenkinek!!!!!

Kép

Kép[/
tancsu

Benó...

Hogy Te miket nem találstz a neten...
Jó Peti-tesózást estére....:D

Kép

Kép[/
tancsu

Szilzi..

Ügyi vagy hogy kitartottál a munkában...

Kép

Kép[/
tancsu

Szia Tancsu! Milyen volt a torna? Új néni?

Kép
szilzi

Na most hirtelen ennyi....

Menek vasalni, mosogatni, meg majd fürdeni is...

Jah és holnap sem kell főznöm, anya töltött cukkinivel és rakott karfiollal várt otthon...persze csomagolt is ...:)

Este benézek még...

Cupp..:)

Kép

Kép[/
tancsu

Ügyi vagyok, mi? :D

Tancsu, Te hol rendelted a szopis párnát? Barátnőmnek kéne és ígértem, hogy megkérdezem!

Kép
szilzi

Cupp Szilzi...

Kép

Kép[/
tancsu

www.szopiparna.hu

Pesti házaspár és nagyon segitőkészek...

Kép

Kép[/
tancsu

Köszönöm :)

Kép
szilzi

A torna tök jó volt...

Itt nem fél óra, hanem 1 óra hossza.
Ebből 25 perc elmélet, 35 perc torna, plusz öltözés...

Elméletből ma képeken nézegettük hogy hol milyen izmok vannak a gáttájékon és egyéb helyeken és ezeket hogy tudjuk használni majd...

De lesz pl meditáció, intimtorna rész ,stb...

A torna kicsit erősebb mint eddig volt...
Jelenleg fáj mindenem...:(

Kép

Kép[/
tancsu

A torna tök jó volt...

Itt nem fél óra, hanem 1 óra hossza.
Ebből 25 perc elmélet, 35 perc torna, plusz öltözés...

Elméletből ma képeken nézegettük hogy hol milyen izmok vannak a gáttájékon és egyéb helyeken és ezeket hogy tudjuk használni majd...

De lesz pl meditáció, intimtorna rész ,stb...

A torna kicsit erősebb mint eddig volt...
Jelenleg fáj mindenem...:(

Kép

Kép[/
tancsu

Most ketten voltunk, egy 29 hetes kismamival...
A tornászcsaj aranyos, ismeri az edelényi volt tornászomat is...

Kép

Kép[/
tancsu

A meditáció is biztos hasznos! :wink: Jónak tűnik, nagyon! :wink: Aranyos a nő?

Kép
szilzi

Na bocsi Szilzi, de mennem kell, mert nem fogok végezni...
Ha meg elmegy a kedvem, akkor hanyagolom maj...:P

Bár sok kedvem igy sincs hozzá...:P

Kép

Kép[/
tancsu

Este jövök még...

Cupp...:D

Kép

Kép[/
tancsu

Puszi Neked, pihengess is picit! :)

Kép
szilzi

Puszillak Titeket, nem tudom holnap tudok e jönni, ha nem, legyetek jók, majd vasárnap jövök, legkésőbb! :D :D

Kép
szilzi

Hellóka!

Szilzi,nagyon fogysz hiányozni,de annyit dolgoztál,hogy megérdemelnéd most a pihit,nem pedig a további munkát.

Kép
flóra 11

Tancsu,tudom,hogy ilyen labdátok van,azért írtam. Hogy tudjatok róla többet.

Ez a labda van kisebb kivitelben is,egyszer szerettem volna,ha a suliba vesz az igazgató az osztályomnak,hogy ezen üljenek. Állítólag sokban segíti a gyereket,jobban koncentrál, növeli az egyensúlyérzékétés minden téren kiegyensúlyzottabb lesz,jobbak az iskolai eredmények stb.

Kép
flóra 11

Örülök, hogy a torna tetszik,még ha erősebb is az eddiginél. Szerintem nagyon jó,hogy elméleti része is van. A meditáció meg külön nagyon jó dolog. Én ritkán ugyan,de szoktam meditálni.

Kép
flóra 11

Visszajöttünk, Peti idegbeteg volt, neki kb. 10 hónapja nincs nője, nekünk gyerekünk, mindenki frusztrált, király! :D

KépKép
benó

Hiányozni fogsz, Szilzi, de menj békével, jó málnázást a keresztfiaddal! :D Meg jó strandolást, Balaton-partozást, érezd jól magad! :D

KépKép
benó

Flóra, te micsinsz? :D
Tényleg, te ma gyerektelen vagy, mi? Csak Flórián van. :D
Akkor már holnap az új munkahelyre megy?
Tancsu, a másik fáradhatatlan, meg mosogat, jaj, szegény, ő se pihen sose! :D

KépKép
benó

Örülök, hogy tetszett a torna, Tancsu! A meditáció nagyon jó lesz, biztos. :D

KépKép
benó

Helló Benó! :D

Kép
flóra 11

Ma volt bent a Flórián az új munkahelyén. Kell csináltatnia valamilyen belépőkártyát, ehhez pedig igazolványkép is kell. Tehát ma fotózkodott, holnap visszamegy megcsináltatni az igazolványt. Így csak csütörtökön tud kezdeni, de nem baj, holnap legalább együtt ebédelünk. Kép

Kép
flóra 11

Helló, közben jegyzőkönyvet írok a tanévzáró értekezletről, mert már tegnapra ígértem. :D Gyorsan elküldöm utána e-mailben a főnökömnek, hadd örüljön. :D

KépKép
benó

És ez mi ez az új munkahely? Mivel fog foglalkozni? Egyébként mi a szakmája?

KépKép
benó

A szakmája víz- és gázvezeték szerelő. Most tavasszal továbbképezte magát és két hegesztővizsgát is megcsinált. Most az új helyen hegeszteni fog,ezt jobban fizetik,mint a szerelést.

Kép
flóra 11

Közben nézem a BK-t meg írtam sms-t a fiúknak. Írtam nekik délelőtt is,de arra nem válaszoltak. :(

Kép
flóra 11

Megkapták szerinted?
Pl. anyuék most voltak, tudod, Horvátországban, és azt mondták, hogy valami át volt állítva a telefonjukon, és ugyan megkapták az sms-t, de nem tudtak visszaírni. Valakit megkértek, hogy adja kölcsön a telefonját, hogy legalább hazaszóljanak.

KépKép
benó

Szerintem megkapták, csak vagy a szobán van a telefonjuk és nem vették észre vagy nagyon jól érzik magukat, remélem, és ezért nemírnak,nem érnek rá.Csak izgat,hogy van a beteg fiam. :roll:

Kép
flóra 11

Elhiszem, hogy izgat, de már nagy fiú, és az apja is ott van, meg hát a többi tesó is. Biztos vigyáznak egymásra. Ha nagyon gázul lenne, már szóltak volna. Lehet, hogy csak a kiruccanás hiányzott neki!

KépKép
benó

Hát nem írnak vissza. Remélem holnapra már fogok tudni valamit.

Most megyek,mert itt a párommár és tudod,miénk a lakás! Kérdem tőle, hogy mit fogunk csinálni,mire ő,hogy gyereket! :D

Kép
flóra 11

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?