A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Veronikusz!
Fél 5kor mi is a kútvölgyiben leszünk! Majd mi vigyázunk a lányokra míg vizsgál Vida? Oké?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Veronikusz!
Jaj...szegénykém!Egyébként nekem is nagyon légszomjam van és alacsony a vérnyomásom is nagyon.Gondolom nyom a bébi valami ideget vagy eret amitől nem érzed magad nagyon jól.Nekem is nagyon eleven a pocaklakóm lehet, hogy itt is az EB volt a dologban ...keresztbe rugdos úgy, hogy az egyik csípőcsontomon betámaszt és a másik oldalamat rugja.Jobban örülnék ha irányba lenne már...anniyra nem szeretnék faros bébit...
A lányok nagyon édesek a képeken...hihetetlen a hasonlóság :lol: :lol:
MIndenképpen szólj, hogy mi volt a dokinál!!!!!VÁRJUK
KInek mikor fordult be a babája?????Berke nagyon hamar....

Heni!
Nagyon boldog szülinapot!

Névtéma!!!
Képzeljétek lehet, hogy engedi a Balázs a Míneát :lol: Most azonban a változatosság kedvéért felkerült a listára a Jázmin is.,....Szerintetek????????

MI lehet Gabival???Ilyen sokáig nem szokott kimaradni..reméléem csak nyaral valamerre....

Tünde !
Cukik a gyerkőcök :lol: Már várom én is a babázást!

KépKépKépKép
vdorka3

Köszi lányok a bíztatást és az aggódást!
mikor már kezdtem volna jobban lenni, a férjem kiborított teljesen. Most épp próbálok lenyugodni, hogy kultúrált formában le tudjam írni. De a lényeg, hogy úgy szerzett segítséget, hogy meg se beszéltük nekem mi lenne jó és olyan formában, ahogy nekem az a hátam közepére se kell. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Steffi!
köszi, de úgy néz ki, hogy valakit ideküld a férjem és az jön velünk a Kútvölgyibe. :shock: Tiszta diliház!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok Lányok!

Veronikusz!
Csak nyugi....nem idegeskedni...
Lányok gyönyörűek...és lesz még egy :D :D :D :D

Steffi!
A férjem megbeszélte Orsival, hogy 30 éves koráig nem randizik...Orsi meg azt mondta, hogy jó...így apa nyugodt :D :D :D

Borsika!
Azt hiszem Te kérdezted múltkor a bababónuszt.
Mi részt veszünk benne. Jelenleg van 2 db cudA-s ruhakuponom, 50% kedvezmény bármilyen gyerekruhára. Tartogatom télre, mert a téli ruhák drágábbak. És lehet addig lesz még több.
Tegnap vettem pelust meg popsitörlőt. Aventes itatot meg átvettem az ajándék cumit is :D :D :D
Mi babylove-os pelust használunk és arra is kaptam most kupont (300 ft) meg a popsitörlőre is (250 ft).
Amúgy van mindíg libero meg pampers pelusra is kupon, meg többféle popsitörlőre. Meg melltartóbetétre.

Juj elkezdtek fúrni és Dani pont most aludt el...majd jövök még.... :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép
cukipofa

Cukipofa!
ez nagyon tetszik!!! :lol: :lol: :lol: "megbeszélte, hogy 30 éves koráig nem randizik!!!! " :lol: :lol: :lol: :lol:
nincs para. Nem félek, hogy vmi baj lenne, csak a kín tesz ilyen nyűgössé. A férjemet meg este úgyis lenyelem keresztbe. "Tetszik" hogy küld vkit aki elkísér!!! és majd szülésre is küld valakit???? remélem pasit!!! na meg olyat akit akkor fogok először látni (mint pl. ma)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Veronikusz, én nem írok semmit a férjedre, mert legszívesebben én is keresztbe lenyelném őt! Jobban tenné, ha ilyenkor ő tenné szabaddá magát, ha egy ügyfélért ott tud hagyni benneteket, akkor most fordítva is lehetne... De ez az én csúnya magánvéleményem, BOCSI!

Gabi nagyon eltűnt. privi sem beszélt vele senki?

Barátnőmnek is van egy nagy visszere. Érsebészeten kapott krémet, és ha fájna neki, akkor gyógyszert, de ő még ott nem tart. Aztán szülés után majd megműtteti, kihúzzák neki.

Pocakosok, nem irigyellek Benneteket. Lehet, hoyg csak az emlékek szépültek meg, de mintha tavaly nem döglődtünk volna hetekig ilyen kánikulában.

mtunde

Manóka, most látom, amikor frissítettem a táblát, hogy Ricsi születési dátuma nincs is bent a táblázatban. tudom, hogy nem Kútvölgyis, de azért írjuk be :)

mtunde

Linocs
Fruzsi milyen nagy már....! És tiszta anyja ez a gyerek :D

Adri
Köszi a privit, nagyon jót tett :wink: Milyen volt a nyaralás?

Zsu
Hát anyóspajti nem semmi ezzel a szopis bezsólással! Nekem egy szomszédom mondta, hogy egy éves kor után már nem szabad szoptatni, mert ilynekor már csak gennyet szív a gyerek :shock:
Lehet, de elég jól fejlődik tőle, mondtam én. Persze egy idegennek más viszavágni. Az anyós nehezebb eset :? Mikor kiakadok, Kerianyu mindig azt mondja, hogy csak bólogassak és mosolyogjak. Ha elment úgyis mindent úgy csinálok ahogy nekem tetszik. Ez igaz, de olyan nehéz megállni, hogy az ember ne szóljon hozzá....

vdorka
Nekem a Jázmin nagyon bejön, de a Mínea se rossz, viszont lehet, hogy Mininek fogják becézni, esetleg sokszor Tímeának értik, elírják, ha hivatalos oldalról nézem.

Bori
Gratulálok Bogihoz! Kicsit lemaradtam :oops: Jól vagytok? A dm babaónusz egy nagyon klasz dolog! Hátrányod semmi nem lesz belőle, viszont sok kedvezményt kapsz!

véleménykutatás
Lenne egy kérdésem...Ki mit gondol a témáról. Egy 1 éves gyereket kb. havonta 2-3 éjszakára Nagyinál hagyni, míg a szülők Wellness7végéznek, majd másfél évesen 5 éjszakára szintén Nagyira hagyni, míg kkülföldön szilveszteri buliznak, erre rá 2 hónapra 1 hét síelés, ahol a ygerek ugyan ott van, de megintcsak Nagyival és anyát csak reggel és este látja....Ez oké? A kislány ezután kiakadt és Nagyiról hallani sem akart. Azt mondtam barátnőmnek, hogy ez sztem túlságosan önzés és várnia kéne még a következő gyerekkel, míg kicsit "lenyugszik", mert a gyerekek káráa fog menni a szabadságvágya. Megsértődött. Ez egy közel 30 éves barátság. Tényleg túl szigorú vagyok? Őszinte véleményket szeretnék!

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Van egy barátnőm, aki a nyári szünetben vigyázna gyerekekre. 24 éves, jövőre végez a jogi karon, hozzánk takarítani járt egy pár évig, aztán összebarátkoztunk. (Nem az a tipikus jogászgyerek, anyukája egyedül neveli 2 egyetemista lányát, innen a 'munkakedv')

Szóval akár 1-2 órára is szívesen vállal gyermekfelügyeletet, vagy kitakarítja a lakást, igény szerint. Montvai Máriának hívják, 20/594-6902 a tel száma.

Reni:
A férjem első fia úgy nőtt fel, hogy fél éves korától kezdve havonta 1 hetet töltött a nagymamánál, vidéken, hogy Anya pihenni tudjon.. 2 hónapos korától a férjem kelt fel hozzá éjszakánként megetetni tápszerrel, hogy Anya tudjon aludni. Aztán 1 éves korában Anya visszament dolgozni, 8 órába, onnantól kezdve a fiú bölcsis lett, hétfő-kedd egész nap, szerda-csüt fél nap (szerdától Nagymama pesten volt), péntek egész nap a Nagyival. Mégse lett semmi baja, tök vidám, kiegyensúlyozott gyerek. Szerintem alkatfüggő, hogy melyik gyerek mit szeret, mit igényel, és mit nem. Ja, nagymama pedagógus, él-hal az unokákért persze. A fiú meg hozzászokott hogy a nagymama többet megenged neki, mint amit otthon megszokott, imádja, hogy a nagyszülők ugrálnak körülötte, egyáltalán nem érzi úgy, hogy 'ő most nem lehet otthon'. Jól érzi magát a nagymamájával.

Igaz, a szülők a nevelésbeli nézeteltéréseik miatt elváltak, de van azóta egy közös gyerekünk is, és a fiú máig imádja az anyját, semmi nem vesz észre abból, hogy Anya egy kicsit önző, meg miegymás. (Most például a fia ovódai legjobb barátjának az apjával jött össze, ott a szülők most válnak, a fia meg nem érti, hogy a legjobb barátja miért nem áll szóba vele hónapok óta. Persze szervezik a közös programokat a fiúkkal, akik azóta szóba se állnak egymással). Ilyen anya is van.

Kép

Kép
zill

Tünde!
nem haragszom érte. Bár igaz, hogy végül nem jött fel Pestre egy nap sem, mert nem jött a japán ügyfele. Viszont úgy mentünk a Balcsira szombaton, hogy elmentünk az irodájába, majd egy asztalos-üzembe Szigetszentmiklósra és csak onnan le. Erre a sok tekergésre a lányok fel is keltek, így nem aludták végig a LE-utat, ahogy azt én szerettem volna. :oops: :oops: :oops:
Az pedig hogy ma ő jöjjön velünk a dokihoz bár felmerült, de végül mégse így lesz. :oops: A kb 17 éves lány akit küldött, hogy elkísérjen minket az orvoshoz (és akit mondtam, hogy 15.30-ra jöjjön, hogy tudjak aludni :oops: ) már 2 előtt itt volt (13.30-kor aludtak csak el a lányaim :oops: ), így most nem fogok elvonulni hátra. :oops: Így sikerült kemény 1/4 órát max. aludnom. Szuper! Nyűgös vagyok! :oops:

Reni!
én egyet értek veled! Én akkor adtam párszor oda Katát, mikor Szofival már nagy volt a pocim, majd figyelve arra, hogy akar-e vagy sem, akkor mikor már megvolt. De sosem erőltettem. De ez se volt gyakran és sokszor. Most már akkor se adom őt oda, ha kérik, mert úgy összenőttek már egy ideje a lányok, hogy egyik se találja a helyét ha a másik nincs ott. Folyton keresik egymást. Én különösebben nem vagyok szabadabb, ők meg szarul is érzik magukat. Mind a kettőt meg nem vállalják el nekem. Illetve 3/4 év után 2 hete elvállalták őket reggeltől estig, de abból akkora botrányt csinált az apám, hogy köszi de soha többet. :oops: Én úgy vagyok vele, hogy én magamnak szültem őket és azt a pár évet, míg nem lehet velük úgy mozogni, utazgatni, szórakozni kibírom. Bár mi így is megyünk külföldre is, belföldre is, autóval is, repülővel is. :D Én is haragszom az unokatesómre, mert szinte soha nincsenek vele a gyerekei, hanem átpasszolja az anyjának. A gyerekek meg már teljesen lelki betegek, hogy őket nem is szeretik a szülők, mert folyton lepasszolják. Az unokatesóm meg csak menne a kis férjével nyaralgatni, gokart versenyre, moziba, ide-oda. Ha meg véletlenül vele vannak a gyerekek, akkor hivogatja az anyját, hogy ő hogy ki van borulva. :shock: Hát én nem értem az ilyen embereket!!!! Ne azt mondom, hogy soha és sehová, de csak mértékkel és úgy, hogy a gyerek is élvezze a nagyi dédelgetést. Volt hogy KAta kérte mikor itt volt a nagyi, hogy ő had menjen vele és had aludjon ott. Na ez jó! :D
de most már eldugulok! :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

De a havonta 2-3 éjszaka a Nagyinál szerintem nem sok. Egy másfél éves gyerek 5 napig a Nagyinál megint csak nem sok. Persze csak ha nem nagyon nagyon anyás. az kínzás lenne, igen, de ha a gyerek látja olyan gyakran a nagyszüleit, hogy elfogadja őket, ragaszkodjon hozzájuk, akkor az nem sok. Idegenre bízni más, de nagyszülőre.. Főleg, ha a nagyszülők is díjjazzák, és nem fárasztja őket a 'munka'.

Nálunk a fiatalos, pedagógus nagyszülők meg is sértődnének, ha nem láthatnák a gyerekeket minden héten. Mondjuk ők ideutaznak, ha kell, bármikor, szinte a Nagyi küld el minket moziba, hogy ő fürdethesse meg a fiúkat, és a mesét is ő akarja olvasni. Ilyen körülmények között nem sok, amit írtál. De ha a barátnőd lepattintani akarja a gyereket a welness miatt, az gáz. De akkor sem a Nagyinál töltött idő hozza, vagy a gyakoriság a gond, hanem a szülői hozzáállás. Az nem ugyanaz.

Kép

Kép
zill

Sziasztok!

Már megint jó rég nem voltam...

Azóta született 3 baba: Banana, Judy és Manóka, hatalmas gratula mindhármatóknak, gyönyörű mindegyik baba!

Banana, nekem is nagyon sokáig csak bimbóvédővel ment a szoptatás, kb fél éves lehetett Léna, amikor szopi közben elkezdett játszani vele, levette, és úgy folytatta. És akkor szép lassan elhagytuk, és már a cicim is bírta... Szóval, kitartást, menni fog az, még olyan pici!!!

Veronikusz! Örülök, hogy jól telt a nyaralás, tündériek még mindig a fürtöskék! És drukkolok a mai kórházhoz!

Steffi! Neked is, és irigykedem mindkettőtökre, hogy nagy valószínűséggel találkozni fogtok! :lol:

Memme! Gyere gyakran, írj ide (mondom én... :oops: ), az biztos segít!

Andi! Hatalmas drukkok mennek anyukádnak! Neked meg sok erőt!

Ancsa! Gratula a lépegetéshez!

Zsu! ne is hallgass az ilyen beszólásokra... biztos csak irigykedik... :wink:

Reni! Jó, hogy újra itt! És biztos sikerülni fog a jogsi!

Bori! Bababónusz szerintem is jó dolog, adnak mindenféle kupont, meg ajándékokat, szóval vágj bele tényleg!

A szülőszobákat már nem tudom, ki kérdezte... :oops: , de van bent légkondi! amikor én szültem, csak akkor kapcsolta ki Erika, amikor már a tolófájások végén tartottunk, hogy ne hidegbe érkezzen Léna.

Kriszta! Örülök, hogy minden oké, most már nemsokára bármikor érkezhet Péter, és nem lesz gond! Rajtad a fórum szeme!!!

Tünde! Villő tényleg óriási már!

Durca! Jó hogy jelentkeztél, én is meglestem a családodat, nagyon szépek vagytok!

Tudom, hogy sokmindenkire nem tudtam reagálni, de elég sokat kihagytam, és nem jegyzetelek... Úgyhogy mindenkitől bocsi, aki mellőzve érzi magát!

Rólunk: jól vagyunk, lábfejeim kicsit vizesednek, de más panaszom egyelőre nincs... 2 hete voltam Tóth dokinál, minden rendben volt, és csinált UH-t is, még mindig kislány, úgyhogy Majánk lesz! :lol: És tegnap vettünk neki két 56-os body-t, mert ugyan mindent tud örökölni Lénától, de már nagyon zavart :oops: , hogy szegény még nem kapott semmit...
És jövő hétfőn 11re megyek a kórház 5. emeletére UH-ra. Valaki lesz ott?
Léna (még mindig) egy tünemény, be nem áll a szája, megdöbbentő, hogy milyen gyorsan tanulja a mondókákat-dalokat, már teljes mondatokat mond hibátlanul és szerintem érthetően is (pl.: Szúrós a villám. vagy: Abban a házban két fiú lakik.)
És elkezdett szerepjátszani. A homokozóban ebédet és uzsit főz, és már nem homokot, hanem tésztát meg mindenfélét. Itthon eteti az állatait, babáit, meg nekünk is ad inni, ha kérünk. Szóval éli világát. Bocs, hogy ilyen hosszan meséltem...

Reni: Lénának minden nagyszülője pesti, és mindenkivel heti rendszerességgel találkozik is. 1-2 órára egész mini kora óta vigyáztak rá, fél napra kicsit később, egész napra még később, és kb 1 hónapja aludt ott először az anyunál. De addigra már itt nálunk többször tette le ő, úgy, hogy mi is itt voltunk. Azóta már többször aludt ott, meg már anyósomnál is, mi adidg párommal ki tudunk kicsit kapcsolódni, ami szerintem fontos Maja érkezése előtt. DE: Léna mindig lelkesen rohan oda, ha meglátja a nagyszüleit, nekem lelkesen integet, amikor otthagyom valamelyiküknél, és mindig nagyon jól érzi magát, mesél, hogy miket csináltak. HA egy kicsit is úgy érezném, hogy nem jó neki, akkor nem küldeném, nem fontos nekünk annyira egy mozi vagy egy vacsi...
És miután megérkezik Maja, majd abszolút rá fogom bízni, hogy akar-e menni. És arra készülök, hogy majd nem akar!
Szóval szerintem is alkatfüggő, úgy tűnik a barátnőd kislányának ez sok volt, ezt meg kéne értenie...

Egyébként mi is sokat utazunk Lénával, belföld-külföld egyaránt. Voltunk vele síelni, amikor fél éves volt, vittük anyut is, ő nem síel, ő volt vele liftnyitástól liftzárásig (9től 4ig), de ugye közben még találkoztunk a pályáknál, merthogy Léna akkor még csak szopizott, és a cumisüveget persze nem fogadta el... Szóval szerintem nincs egyértelmű recept, figyelni kell a gyerekre, ő úgyis jelez, ha gát van...

És akkor néhány kép... (levágtam Léna haját... :oops: )
torna:
Kép

festés:
Kép

elaludt...
Kép

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Ja, még annyit akartam, hogy nálunk most már a nagyszülők "versengenek", hogy melyik hétvégén hova menjen 1 napra-1 éjszakára Léna... :oops: (Persze ez se nem panasz, se nem dicsekvés, csak tény, hogy nem én küldöm, hanem ők hívják...). Anyu már vett egy kiságyat is, hogy ne mindig az utazóágyat kelljen odavinni... Most persze anyósom is akar... :D

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok!

Én szívesen odaadnám Zsombit a nagyszülőknek, de iszonyat messze laknak, és anyumék nem is autóval, hanem vonattal járnak hozzánk... Jó lenne kicsit többet adni magamból Zétinek, mert sokszor sír egyedül a szobában, mire odajutok hozzá Zsombitól.

Zsófi, Zsombinak is megvan ez a Kisvakond, és már néhány részt "elolvas" belőle, vagyis kívülről fújja. (pl. Mamikám, brühühü. Mi lehet az? tűnődött a vakond).

Bababónusz: szerintem is nagyon jó! Érdemes kiváltani, mert elég sűrűn küldenek kuponokat.

Steffi: hú, nehezet kértél. Szerintem keress rá neten, bizti van valami sopron.hu, vagy hasonló. A lővérekben 3 szállodát tudok (de lehet ettől még több is): Maroni, Siesta, Hotel Lővér

No és végül képek: Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
anittik

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.14 10:36-kor.
Vendég

sziasztok!

Na akkor mi a másik véglet vagyunk és ezért bizti elítéltek... :oops:

Réka még soha nem aludt nélkülünk, tehát egyik nagyinál se. Azért azt hozzá kell tenni, hogy anyósom vidéken lakik (mondjuk nem olyan messze) de nem látja sűrűn az unokáját.... Anyukámék pedig alattunk, de ott is pl. csak akkor szundizott ha én ott voltam mellette... (nem azért mert nem engedem, de mindig hiányolt) Eddig mindenhova jött velünk és szerintem ezután is így lesz, főleg ha Lili megszületik. A férjem nagyon sokat dolgozik és Réka pl. nagyon igényli azt, hogyha hazaér apuci akkor játszon vele... Szóval a férjem is úgy van vele, hogy szereti ha itt van mellettünk... A másik, hogy mi úgy gondoljuk, hogy kicsi még ahhoz, hogy ott maradjon bármelyik nagyszülőnél... Valamelyik nap pl. Réka mondta, hogy itt alszik a mamáéknál (anyukáméknál) mondtam, hogy jó, még ki sem tettem a lábam már szaladt utánam, hogy "anya megyek veled aludni"... JÓ persze, azért ez is a másik véglet de én pl. nem értek azzal sem egyet, hogy megszüli a lány a gyereket és kb. 3 hónap után le van szó szerint passzintva a nagyszülőkhöz, miközben Ő apucival bulizik.... :( Sajna ismerek ilyet és ettől kitudok akadni.... Persze ez nem azt jelenti, hogy nem adom oda a nagyszülőknek, sőt amíg én orvos megyek, addig anyukám vigyázz rá, vagyha vásárolni megyünk akkor is itthon marad....

Anittik,
Milyen nagy már Zéti... Nagyon aranyos!

Veronikusz, Steffi
Mi volt az orvosnál???

Zsófi,
Léna igazi hölgy! Nagyon aranyos rövid hajjal... Mi is vettünk Lilinek két body-t, csak hogy legyen valami új neki is :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Lilluska! Én remélem, hogy Tóth doki lesz már hétfőn... Amikor bejelentkeztem, kifejezetten őt kértem... vagy még szabin lesz??? Lehet, hogy felhívom őket... Azért kell mennem, mert a múltkor "sima" terhesgondozáson voltam a rendelőben, az UH csak extra volt. Most meg a kötelező(?) 29-30 hetes UH jön...

Vica! Egyáltalán nem ítélünk el, én legalábbis biztos nem! Léna is nemrég kezdte az ottalvást, és ha kicsit is mondta volna, hogy nem akar, akkor hoztuk is volna haza... Én asszem jobban hiányoltam őt, mint ő engem, legalábbis az anyu elmondása szerint... :lol:

És köszi a dícséreteket! :oops:

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.14 10:36-kor.
Vendég

Sziasztok!
Panka 1 éves koráig nem aludt idegenben, mert én azt mondtam, hogy nem adom oda, mert persze anyós vitte volna már hamarabb, úgy kellett neki elmagyarázni, hogy NEM.
Aztán, már csak a bölcsi miatt is, muszáj volt hozzászoktatni, hogy ottaludjon, meg nyáron 6 hét bölcsiszünetet nem lehetett máshogy megoldani, csak, hogy elvitte a telekre magával. De minden hétvégén mentünk hozzá. És persze: Anyós gyerekmániás, és Panka imádja őt. De úgy még csak egyszer voltunk síelni Péterrel, hogy Panka 4 napot anyósnál aludt emiatt. Egyébként jött velünk eddig mindenhova. Szerintem azért kell, hogy jó legyen a viszony a nagyszülőkkel, hogy ha bármi van, velük is el legyen.
De a múlt hét pl. kifejezetten jólesett, hogy elvitte egy kicsit nyaralni, mert én már nem tudtam volna vele fürödni, meg minden, így legalább pihentem egy kicsit. :oops:

Steffi! Veronikusz!
Mi volt?

Zsófi!
Én megyek hétfőn, de jóval korábban. Labor, CTG.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok Lányok!

Most, hogy végigolvastam a máshol alvós témát így egy kicsit rosszul érzem magam :cry:
Orsi 1 éves kora óta szinte minden szomabton anyósoméknál alszik és hétközben egyszer anyukámnál...
De van, hogy többször alszik máshol...
Most pl Agárdon van anyukámmal...egész héten. Hétvégén hazajönnek, de aztán hétfőn mennek vissza.
Orsi nagyon-nagyon csavargós...alig várja már, hogy mehessen valamelyik nagyihoz...
Én meg hagyom...végülis amíg nincs ovi addig megteheti aztán vége a "lógásnak".
Dani még nem aludt máshol, de augusztusban már ott fog aludni anyósoméknál, mert máshogy nem tudjuk megoldani...
Múltkor meg is szólt ezért egy ismerősöm, mert szte Orsi nem kötődik hozzán emiatt eléggé, mert nem sír utánunk...
Bezzeg amikor ő odaadta a gyerkőcöket a nagyinak akkor a gyerekek nagyon lelkesek voltak, de este már sírtak a telefonba, hogy haza akarnak menni. Ez neki a szeretet jele...
Én meg pont annak örülök, hogy nem sír a gyerek hanem felhív este, hogy ő milyen jól érzi magát. Az annyira rossz amikor egy gyerek sír a telefonba...

Na mindegy...végülis mi ilyen nagyon családiasak vagyunk...jövünk megyünk állandóan...és anyósom meg apósom 46 évesek :D

Kép

Kép
cukipofa

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.14 10:37-kor.
Vendég

Veronikusz ??????????? Mi volt Vidánál?

Tyűha Cukipofa, nagyon fiatalok a nagyik.... Megkérdezhetem Ti hány évesek vagytok?

Szerintem mindenki csinálja úgy, ahogy a gyerkőcnek a legjobb. Ha már egy évesen napokra jól érzi magát a nagyiknál, miért ne?
Szandi lassan 6,5 éves de kb. 3 éves koráig nem aludt nagyiknál. Nem azért mert nem engedtem, nagyon anyás volt. Mostanában kapott rá ennek az ízére, - főleg Benivel - de 1 éjszaka után már szeret itthon lenni. Ja, bocs, múlt héten volt, hogy 2 éjszakára lent hagytuk az uncsitesóval együtt ( egyedül nem maradt volna mert unatkozna ) a Szelidi tónál anyósékkal. Olyan volt kétszer, hogy mi elmentünk 3nap/2 éjszaka és anyuék aludtak nálunk, tehát a gyerkők a megszokott környezetben voltak.
Benit már kezdem "edzeni" , de pár hete nagyon anyás. Nem erőltretem, mert jól érzi magát, de nem akarom, hogy olyan legyen, mint Szandus.
Szóval nem egyszerű az tény, meg kell találni az aranyközéputat és van akinek lehetősége sincs ugye.

Pofáznék még, de a kisfiam itt rángatja a kezemet.......

Heni

Kép

Kép
cancan

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.14 10:38-kor.
Vendég

Sziasztok!

Renáta
Jó, hogy jöttél! :D

Úgy látom, megvan a hét témája. :lol:
Az én verzióm: Egyik gyerekem sem aludt nélkülem egyik nagyszülőnél sem kb. három éves koráig. Marci születésekor Pati apával volt itthon. Lehet, hogy én ragaszkodtam túlságosan hozzájuk. Óvodás korúak voltak, amikor először kérték, had aludhassanak a mamánál. (anyukámnál 40 km-re tőlünk)
Most Matyinál gondolkodóba estem, mert úgy érzem, jó lenne két napra "eltűnni a térképről". Matyi még szopik (Zsu :lol: ), ezért biztos nem lennék éjszaka nyugodt nélküle.
Pont a múltkor beszéltem egy panaszkodó nagymamával, aki azt mondta, ő rontotta el a gyerekeit azzal, hogy állandóan kérte az unokáit hétvégére. Azóta kérés nélkül is minden hétvégén nála vannak. Kezd besokallni, de nem mer szólni a gyerekeinek. 7 unokája van. Képzelhetitek mi van nála hétvégenként. :oops:
Természetesen nem gondolom azt, hogy nem kell nagyizni. Mindenki ismeri a gyerekét, és el tudja dönteni, mi a jó neki. Ha sír, biztos nem, ha nem sír, akkor jól érzi magát.

Zsu
Mi is szopizunk még, és remélem még egy darabig menni fog.
Mindegyik gyerekem sokáig szopott szerencsére, ők hagyták abba, amikor már elegük lett. De én is kaptam érte megjegyzéseket. Először természetesen dühített, főleg, ha rokon teszi, de túl kell rajta lépni. Ami Micának jó, az a fontos, és kész. :D

Veronikusz
Hátha vígasztal: Kedd este indultunk útnak, gondoltuk éjjel aludni fognak. A két nagy aludt is, a kicsi a határátlépéskor (éjfél volt) felkelt, és hajnali 4-ig kellett vele egy parkolóban nézni az autókat. :oops:

Most mennem kell.
Jó éjszakát mindenkinek!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Sziasztok!

Gyönyörűek a gyerekek, és már olyan nagyok... Hihetetlen mennyire gyorsan öregszenek! :lol:

Veronikusz, mi van veletek, jelentkezz!!!

Ottalvás téma: Sztem sem gond, ha a szülők kicsit kikapcsolnak, bár pár hónapos korában több napra biztos nem hagytam volna ott sehol azért a gyermekemet, hogy én kikapcsolódjak.
Már nem emlékszem, hogy Ákos mikor aludt először nélkülünk, Ádám pár hete, amikor barátnőm esküvőjén voltunk. Mivel még hébe-hóba szopizik, ezért ez is akadályozza, hogy nélkülem aludjon el, de ha nem szopizna, sztem több napra akkor sem engedném még nélkülünk.
S szerintem is gyerek és gyerekvigyázó függő, hogy ott lehet, és ha igen, akkor mikortól hagyni valahol este. Jó példa erre Ákos, aki kiskora óta imád a szüleimnél aludni, ő kéri, hogy maradhasson, viszont még most is sír, ha akár nappalra is apósoméknál hagyjuk. A gyerekek is megérzik, hogy hol foglalkoznak velük szívből, és hol csak megtűrt személyek, azaz csak úgy vannak. Nem mindegy, hogy az az ottalvás az milyen időtöltés. Mivel Ákos nem szeret apóséknál egyedül maradni, ezért kb évente próbálkozunk csak vele, hogy ne legyen sértődés, tehát a nemszeretekottaludni nem feltétlenül a sok ottalvástól lehet, hanem attól is, hogy nem túl gyerekbarát a hozzáállás.
De egy igaz, szerintem a gyermekeinket apa és én vállaltuk, nincs jogunk senkit sem olyan helyzetbe hozni, hogy rendszeresen, a mi kikapcsolódásunk céljából leterheljünk. Mert amilyen nehéz nekünk néha, a szüleinknek duplán, triplán fárasztó már.
Az meg Reni, hogy azért megsértődik a barátnőd, mert megmondod a véleményedet, szerintem nem felnőttekhez méltó. De ezt nyílván Ti tudjátok, hogy milyen mély a kapcsolat, mi fér bele őszinteségből.

Kati, azért, mert szeret a nagyszülőknél aludni, sztem egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem kötődik hozzátok, hanem érzi azt, hogy jó helyen van, szeretik, hogy velük van, foglalkoznak vele, és érzi a belőletek áramló biztonságot. Ezzel sztem egyálalán nincs gond, így lesz problémamentes a levállás.

Szép estét!

Kép
Kép
Kép
v30

Halihó!!!!!

Most beszéltünk Orsival...jól van...de nem akar aludnimenni, mert süni van a kertben 8)

Cancan:
Bocsánat hülyeséget írtam...most lett anyósom 47 éves...apósom szintén.
18-19-20 évesen szűlte az első hármat...aztán még egy babát pár évvel késöbb (ő most 14 éves). Szóóval férjem 27, sógórnőm 26, sógorom 25...meg a másik sógor aki 14.
Én 26 leszek novemberben.
Anyósomról annyit tudni kell, hogy baaaaaaromi tremékeny :D
MIndíg 3 hónapos baba mellett lett terhes...szedett gyógyszert, volt spirál...semmi hatásuk...4. gyerkőc után megműtette magát :roll: volt asszem vetélése is...
Anyukám 50 éves...még ő is fiatal...ő az a unokámmalföldönfetrengekésfagyitnyalogatokegésznap típus... :D

Ja és a fiatalságról!!!! Sokszor meg semmeremmondani, hogy hány évesek vagyunk a férjemmel, mert eddig mindenki csak sajnált minket, hogy így "becsúszott" Orsika...az fel sem merűlt senkiben, hogy tervezett baba volt...fiatalok voltunk, de nagyon vágytunk mindkettőre...7 éve vagyunk együtt és még mindíg dúl a láv :D :D :D
MOst éppen mindíg arról beszél nekem esténként, hogy vajon milyen lenne a harmadik gyerkőcünk :roll:

Na lelövöm magam...vasalnom kell....

Szép estét mindenkinek.

Kép

Kép
cukipofa

Asszem nagyjából 2 csapatot alkotunk. Ottalvós és nem ottalvós... Valaki :oops: írta, hogy alkati kérdés. Talán igen, de én arra jutottam a hozzászólások alapján, hogy az "ottalvós" gyerekek könnyebben is veszik ezt az akadályt, hiszen kezdettől lazábban állt hozzá az anyukájuk, míg mi a "nem ottaalvós" gyerekeinket sokkal jobban magunkhoz szoktattuk. Ezzel persze nem azt akarom éreztetni, hogy egyik jobb lenne a másiknál!!!!! Persze fontos, hogy ki az, akinél otthagyjuk a csemetét. Anyu imádja Ivánt és ez fordítva is igaz. Rengeteget vannak együtt, hetente többször is találkoznak, igaz, Anyu 10 percre lakik. Sokszor vigyáz rá, mikor Apával mozizunk, vacsizunk, míg vezetek vagy épp vásárolok. Volt 3 nap, mikor itthon maradtam takarítani, amolyan mindent elhúzós, spájztakarítos dologra. Anyu jött, elvitte a gyerkőcöt , de nem aludt el vele délután, csak babakocsiban. Este reménytelen lett volna. Nem sírt délután sem, csak úgy gondolta, hogy a Nagyi "nem erre van kitalálva" és hancúrozni akart vele az ágyon is. Szóval első két nap simán ment, olykor azért megjegyezte, hogy Anyu takarít vagy ilyenek. Viszont a harmadik nap besokallt. A semmiből egyszercsak sírni kezdett utánam. Neki már azt hiszem sok, hogy a vezetés miatt gyakran eljárok. Heti 2-3 alkalommal kb.2 órára. Szóval nem csak attól függ ám, hogy kivel milyen a kapcsolat és milyen minőségű az eltöltött idő...
Azt nem állítom, hogy az "ottalvós" gyerekek nem ragaszkodnának az anyjukhoz! Ez nem ettől függ!!!! Sokkal meghatározóbb sztem a közösen töltött idő milyensége.

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

én is tudok ám helyesen írni...csak most nem jött össze.... :D :D :D

Kép

Kép
cukipofa

tünde: Ricsi 2005. szeptember 12-én született.
köszi.
most csak ennyire futotta az energiámból. bocsi.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Cuki: tényleg jó fiatal család vagytok, de ez tök jó!!!!!! És igen, az emberek hajlamosak azt hinni, hogy "besikerült a baba" aki korán lett anyuka. Az meg, hogy a nagyik is ilyen fiatalok és ennyire gyerekcentrikusak irigylésre méltó. Na, nem akarok ám panaszkodni, mert anyósom az unokáinak él - ezt lehet szó szerint érteni - képes mindent abbahagyni, akár nagytakarítást is, ha valamelyikre vigyáznia kéne. Csak ő már 62 éves és egyre jobban észreveszem, hogy kifárad. Anyukám nem az a majmolós fajta nagyi akinél mindent lehet, és mivel ő eléggé éli az életét ( 54 éves ) vele előre kell egyeztetni időpontot. De rá is lehet számítani.
Ti is szeretnétek még harmadikat?
Különben meg én is nagyon büszke vagyok rá, hogy 30 éves koromra van egy majdnem 6,5 éves lányom és egy majdnem 2 éves kisfiam. Lehet, ha újra kezdeném, pár évvel később szülnék - merthogy nekem kimaradt az a nagy bulizós időszak, meg tanulhattam volna - de nem biztos. Még most sincs késő semmire, csak máshoyg kell szervezni a dolgokat. É studom, hoyg az életem értelme ők kettem + a férjem, s ennél nincs fontosabb. De úgy érzem, gondolom, egy "hármaska" még belefér 1-2-3 év múlva. Meglátjuk.......
Na, kicsit elkanyarodtam a témától, sorry.
Veronikusz????????????
Steffi???????????????

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok Lányok!
meg volt a vizit Vidánál. Hát! minden bűne megbocsátva :D (mármint hogy nem akarta levezetni Szofi születését, mondván már jön Mészi) Szóval már értem hogy mért van minden Vidás oda meg kétszer vissza :lol: :lol: :lol: Nagyon aranyos, kedves volt. Olyan kíméletesen vizsgált meg, hogy el se hiszem. Mondta, hogy a méhem puha mint a vaj, szóval no para, méhszáj zárt. Kérdezete, hogy nem-e valami családi konfliktus van a háttérben. Kérdezte hogy vagyok az anyósommal. :shock: :shock: :shock: :lol: Mondtam, hogy nekem olyan nincs. Szerinte sok kellemetlenség hátterében az áll, hogy ilyen nagy hassal, ilyen kánikulában ... Egyik lányomnál se a kánikula közepén volt a legnagyobb a hasam. Mondta, hogy érzi, hogy a sírás kerülget. Ne folytsam vissza! most törhetek, zúzhatók, hisztizhetek, tányért dobálhatok. :D Mondtam is neki, hogy erről most azonnal papírt kérek!!! :lol: :lol: :lol: Azt is mondta, hogy nem publikusan azt javasolja, hogy minden nap igyak meg 3dl száraz vörösbort!!! :shock: :shock: :shock: Mert a bajaim másik kiváltó oka, az a fizikai kimerültség és feszültség. :shock: :oops: Viszereimre azt mondta nem tud semmit, mert azt a nagy has és teher okozza. Viszont mivel vittem az összes leletem, megnézte és Mészvel ellentétben ő nagyon javasolta, hogy szedjek vasat, mert az kevés van. Ajánlotta, hogy a Tovita kálcium helyett szedjek valami más kálciumot, valami pezsgőtablettát.
Úgyhogy nagyon feldobott a pasi. Írtó figyelmes volt. Már előre köszönt mikor beléptem, pedig nem nagyon volt velem dolga. :D Vizsgálat után is puszit adott, ölelgetett. Az UH-os asztalról felsegített. Nem ehhez vagyok én szokva. :lol: :lol: :lol: :lol: Teljesen lányos zavarba hozott. :lol: :lol: :lol: Ilyet szólt vizsgálat előtt, hogy nyugodjak meg, ő nem a Mészáros doki, ő kíméletesen fog megnézni. :shock: :lol: Meg hogy az a nagydarab majd hétfőtől lesz. Hát én szét röhögtem magam. :lol: Felért egy pozitív energiabombával. :D

Sajnos egy dolgot nagyon sajnálok. :oops: Steffit nem tudtam megkeresni, mert mikor kijöttem, Szofi egy aluminium szekrényben üldögélt és visított mint egy kismalac utánam. Szegény 15 éves kislány aki jött velünk vigyázni rájuk! :D Kapott egy gyors kiképzést. :D Remélem minden rendben volt Steffi!!!!

most megyek. Majd reggel jövök visszaolvasni.
jó éjt mindenkinek!

Kriszta!
milyen út van felbontva a Kútvölgyi fele??? Direkt elindultam 1 órával hamarabb hogy odaérjek, erre 20 perc alatt ott voltunk! :shock: :D :D :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Reni, ez tényleg nehéz kérdés.

Amikor Bene megszületett, utána nagyon nem találtam magam, pedig igazán vágytunk Benére. Nem szoptattam, és a húgom felajánlotta ajándékba szülinapomra, hogy menjünk le egy hétvégére 3 napra valahova a férjemmel, ő meg nagymamámmal vigyáz Benére. (Bene 8 hetes volt, és a nagyimnál laktunk, nagyim sokat dajkálta, de nem helyettem) Nagyon jó volt, és nagyon kellett, hogy megszeressem igazán a fiam és érezzem is, hogy mennyire szeretem. Sokáig nem is adódott, és nem is volt szükség rá, hogy máshol aludjon, ha nagy ritkán volt olyan programunk, ami későig tartott, akkor vagy lefektettem még, vagy jött valaki letenni őt. Bene ezeket a dolgokat tök jól vette, de ritkán volt ilyen. Aztán 1,5 évesen elkezdtem tornázni járni heti 2x, ahol gyerekmegőrzőben volt Bene, nem ettől, de ezzel egyidőben Bene nagyon anyás lett, és nagyon nehezen vált el tőlem. Akkor ott az óvónőkkel beszoktattuk Benét, és újra be kellett szoktatni a nagyapjához is, ahova addig heti 1 délelőttöt ment. Az elválás sokszor a mai napig könnyes, de 2 perc múlva már jól érzi magát. pszichológiai tanulmányaimból tudom, hogy ez csak jót jelent, erősen, biztonságosan kötődik hozzám, de tudja, olyan helyen hagyom, ahol jó neki, és bízik bennem, hogy visszajövök. De ettől még az érzelmeit kifejezi. Nem jelent semmit, hogy sír-e, ha otthagyom, az a kérdés, utána hogyan érzi magát. Azóta anyumék többször vitték magukhoz 1-2-3 éjszakára. A 3 éjszaka sok volt neki, akkor már nagyon hiányolt minket, az 1-2 éjszaka viszont buli volt neki. Szerintem az alkati kérdés nem abból áll, hogy mi hogyan szoktatjuk magunkhoz, hanem hogy hogyan állunk ehhez a kérdéshez: merjük-e elengedni, másra bízni. Nem akarok messzire menni, de ezek a dolgok összefüggenek: a gyerekeink fel fognak nőni, meg fognak házasodni, egyre több önálló döntést fognak hozni. Remélem, képes leszek akkor is elengedni, miközben mindig szeretetteljes, biztos hátteret nyújtok neki.

Villő 1x aludt itthon nélkülünk, amikor 6-ra kellett elmennünk, nem tudtam itthon maradni letenni őket. Ő még ezt abszolút jól veszi. Na meg annyira beleszokik az ember a gyermekes létbe, hogy rengeteg program már szóba sem jön, vagy megoldja gyerekkel, vagy módosítja.

sajnos nekem nem jó a viszonyom az anyukámmal, nagyimmal viszont hihetetlenül jó. Mi sokat voltunk gyerekkorunkban nála, szinte minden hétvégén kértük hogy ott aludjunk, mert nagyon jól éreztük magunkat. Szeretném, ha a gyerekeimnek is jó kapcsolata lenne a nagyszüleivel, és ehhez én is kellek.

Szerintem a kulcs ott van, amit már mások is kiemeltek: miért vigyáznak rá: azért, mert jót akarunk mindannyiunknak, vagy csak le akarom rázni. Ha csak lerázni akarom, azt érzi, és a nagyira lesz dühös emiatt. Érezheti azt is, ha mi nem szívesen bízzuk valakire, és akkor ő sem szívesen megy, és egyszerűen lehet uncsi is nagyinál.

És még egy dolog, Bene fél éves volt (éppen évfordulónk volt), amikor a férjem megszervezte, hogy a húgom vigyáz rá, lefekteti, engem meg elvitt egy romantikus estére. Azóta sem volt ilyen, de az, akkor nagyon sokat számított, és nagyon a helyén volt. A család házasságból is áll és nekünk mindkettőnknek szüksége van az ilyenfajta kapcsolatápolásra.

Na, most aztán regényt írtam. Lassan kiadhatnánk egy kötetet a kisregényeinkből, nem? :lol:

mtunde

Még egy fontos gondolat: nem mindegy az egész témában, hogy kinek mire van lehetősége. Van-e fogadókedv a nagyszülők részéről és egyáltalán van-e nagyszülő???

Veronikusz :?:

mtunde

Veronikusz
Nagyon örülök, hogy minden rendben van odabenn, a többi meg remélhetőleg javul.
Mostmár te is dr. Vida-rajongó??? :D :D :D

Tünde
Nagyon szép Villő abban a hercegnői ruciban!!! :D :D :D
Na ilyenkor tudok ám irigykedni a lánybabákra. :wink:
Nem is írtál hosszú regényt, örülök, hogy olvashattam.

Nemes Gabiról tényleg senki nem tud semmit?

Andi
Mi volt ma a vizsgálaton?????

Pocakosok:
Hát, nem irigyellek benneteket pocakkal ebben a rekkenő hőségben. Kitartás!!!! És sok-sok energia!

Pussz

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

HI!
Ottalvós téma nagyooon jó, holnap én is hozzászólok most csak beugrottam!

Veronikusz!
Örülök, hogy minden rendben, Vida tényleg irtó szuper! Mi már negyed 5kor ott voltunk, de Martin aludt így megvártuk míg felébred, olyan 3/4 körül értünk be. Én is sajnálom, hogy nem taliztunk!

Rólunk: minden oké. Neme még kétséges. Igazából mondott valamit a doki, de csak úgy, hogyha falhaz állítjuk és irtóra kicsikarunk belőle valamit. Mondjuk igaz a 18. hetin is ugyanezt mondta. 1 hónap múlva megyek újra terheléses cukorra plusz szerintem lesz megint uh akkor, de aug. elején megyek 4d-re is. Ha nem hamarabb. Rákszűrés levéve és olyan helyen van visszerem amiről még álmodni sem mertem volna :shock: :oops:

Barbi, Tikó, Durca!
Nektek mikor mondta a doki tutira a gyerköc nemét?!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Vica, Vali!
A praxisnál a 4d miből áll? úgy értem dvd-re írják plusz képet is adnak és a képeket is kiírják cd-re vagy micsoda? Írjátok le légy szives, ha nem nagy gond! Kösziiii

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Ma megnéztem a szülőszobákat, nekem a középső jött be, de amint kifejtették, annyian leszünk július-augusztusban, hogy lehet, h. nem kívánságműsor.

Lábdagadásos ötleteket köszi.

Ottalvós téma nagyon érdekelne, de iszonyúan elcsigázott a mai nap, majd holnap beleásom magam.

Steffi, sztem téged láttalak ma 1/4 6 körül a váróban, pároddal és kisfiaddal, de végülis nem mentem oda hozzád. :oops: Piros felsőben voltál, ugyi?

A lényeg, hogy minden rendben!

Jó éjt!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Örülök lányok, hogy mindkettőtökkel minden rendben........
Veronikusz: járjál terápiára Vidához! Biztos elvállal, mond, hogy erre van szükséged és elmúlik minden bajod! :lol: Viccet félretéve: érti a pasi a dógát! :lol: :lol: :lol: :lol: Tényleg baromi figyelmes, hétfőn amikor uh-zott ő törtölte le a zselét a hasamról, megigazította a bugyimat, szoknyámat és ráhúzta a pólómat. És ezt nem először csinálta így...... na, mondjon valaki mégegy ilyet! ( remélem férjem nem olvassa :oops: :lol: ) :lol: :oops:

Heni

Kép

Kép
cancan

Steffi, alapban DVD vagy CD (Te mondod meg, h mi legyen) és 2 fekete-fehér kép.
Ádámnál is "csak" a 28. héten, a 4D-s UH-on derült ki, hogy kistökös. :lol: Addig titkolta. :lol:

Heni, Rita, nagyon sok boldogságot így utólag is szülinapotok alkalmából!!!

Nemes Gabi, tényleg jelentkezhetnél!!!

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok!
Veronikusz! Vida :D Ha ki vagy bukva, a lelkednek is jót tesz. és az anyós témát nagyon érzi. nekem is megmondta, mikor fogok összekapni anyóssal szülés után. (és bejött)
Mi Pilisborosjenőről a Kiscelli úton szoktunk menni, át a hegyen, és a Gábor Áron utcánál bontottak, úgy néztem vizesek. És váltvamegy a forgalom a lámpánál egy sávon és borzasztó. De Te nem is arról jössz, szerintem, hanem a Moszkva felől, nem?

Kép
Kép
kriszta36

sziasztok!

Steffi,
Mi kaptunk, 1 db DVD-t + 1 db képet... Mivel sajnos Lili végig aludt és nem is akart megmozdulni (annak ellenére hogy 20 percig próbáltuk ébreszteni) ezért igazából nem sikerült képet csinálni....
Viszont Rékánál, kb. 8 képet kaptunk + ugyanúgy DVD-t.
Legalább a doki múltkor is ugyanazt mondta a pocaklakó nemére mint most???

Veronikusz,
Örülök, hogy minden rendben! De most már tényleg lassíts!

Aprooka,
Milyen volt a szülőszobalátogatás???? Végül ki tartotta??? Én a legutolsóban szeretnék megint szülni.... :lol:

Cukipofa,
Szerintem azokkal az emberekkel ne foglalkozzál akik azt mondják, hogy Orsi becsúszott!!! Én a munkahelyemen hallgattam mindig, hogy nem lesz kicsit korai még a baba?? Pedig akkor 25 éves voltam... Az ilyen csak irigységből beszél :lol: :lol: Amúgy az én anyukám is még csak most lesz 50 éves! :lol:

Lilluska,
Gyerköcök nagyon aranyosak, és nagyon sokat nőttek!

vica10

Vica!
Igen ugyanazt mondta :lol: :lol: Azt mondta most már egyre inkább haladunk affelé, hogy tényleg az ami.
És hétvégén is lehet menni a praxisba? Hú te már 33. hét?! Még most jöttél a 7hetes vonalzóddal :shock:

Aprooka!
Most, hogy néztem az avatar képet egyből beugrott az arcod! Rajtad meg szürke felső volt meg szoknya és a pároddal voltál ugye? Nyugodtan jöhettél volna, nem harapok :lol: Tetszettek a szülőszobák? Én a napsugárban szültem, de úgy rémlik, hogy sokan mások is.

Veronikusz hogy vagy ma?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Tünde!
Tényleg nagyon szépek a gyerekek és Villő valóban kis hercegnő! Nagyon kis gyömöszkélnivaló! :lol: :lol:

Zsófi!
Léna :lol:

Anittik!
Nagyon aranyosak a gyerkök! Még nem tudjuk hova megyünk Sopronon belül, majd addig kigondoljuk.

Lilluska!
Jó hogy itt, nagyot nőttek a gyerekek! Tesóhoz mit szólnak?

Zill!
Én felírtam az elérhetőséget, Rád kell hivatkozni? Megmondanád a neved akkor?
:oops:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi,
Igen, én úgy tudom hogy lehet menni hétvégén is! Hívd fel őket... Bár ha a doki mind a kétszer ugyanazt mondta, akkor szerintem már tud valamit... Nevek???? Gondolom sejted, hogy miért kérdezem??? :lol: :D MIkor lesz eredménye a rákszűrésnek? Na hát azért Te sem panaszkodhatsz a 23. hetes vonalzóddal! :lol:

Veronikusz,
Hogy vagy ma???

vica10

az is baj, ha koran szulsz az is, ha keson, az is, ha egy gyereked van, az is ha tobb...masok mindig jobban tudjak, mi lenne jo neked...:) nem kell a ilyenekkel foglalkozni...:)
4D : mi a http://www.4dgenesis.hu/ -ben voltunk, itt adtak dvd-t, meg kiirtak a kepeket cd-re is, meg nyomtattak egy kepet,es eleg sokaig voltunk bent, mert zsofi aludt, es nem nagyon akarta mutatni magat...egyebkent ez a Meszarosnak vmi erdekeltsege lehet, o van megnevezve szakertonek...

banana

Steffi, Vica nagyon titokzatoskodtok!!!!!! ejnyebejnye.......... Steffi említetted itt már az esetleges nemet, vagy nem szabad tudni?
Tünde: a kiscsajszid nagyon megszépült. Meg nem sértődj, eddig is szép volt, csak most valahogy finomultak a vonásai...... :lol:

Léna, annyira nagylányos lett! És tök jó, hogy ilyen szépen beszél, Benus még mindig nem akar, csak pár szót mond, de megérteti magát!

Dorottya, Hunor - annyira édesek!

Zéti baba is :lol: Szóval mindenki! Csak mindig egyben dícsérem őket és most ki akartam emelni.........

Veronikusz????? merre vagy????? Remélem pihizel.........

Csajok, hogy nálam teljes legyen az "élmény" a lassan 2 hete elhúzódó vérzés mellé valszeg összeszedtem egy kis gombát is. :x

Képzeljétek, úgy volt, hogy ma du. a barátnőmmel és a 4 lurkónkkal lemegyünk pancsolni a Velencei tóhoz. Erre beszélünk reggel, s mondja, hogy Erik ( 16 hónapos) ordít és nem bír lábra állni. Most bent vannak a Madarászba uh-ra várnak már vagy 2 órája :twisted: Unokatesóm 4 éves Marcijánál volt ilyen kb. 1 hónapja, valami rohadt vírus ami az 1-3 éves korosztályt támadja meg, az ízületeket ( medence, térd, boka, csípő ) és lebénítja pár napra.... és jó nagy fájdalommal jár, szigorú ágynyugalom. Hihetetlen, hogy mik vannak, - most várom, hogy hívjon, remélem nekik nem ez van. Elég meredek egy 16 hónapos izgő-mozgó gyereket ágyban tartani.........

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Bocsánat, hogy így ismeretlenül írok. Második babámmal 31 hetes vagyok, és az orvosom most ment át a Kútvölgyibe. Az első még a MÁVban született, úgyhogy ezt a kórházat nem ismerem. Hálás lennék, ha tudnátok néhány infot adni róla. Érdekelne, higy milyenek a körülmények (szülőszobák, gyermekágyas rész) Velem lehet-e a baba éjjel-nappal? Milyenek a csecsemősök? Van-e szülésfelkészítő, ahol elmondják, hogy mit kell vinni, mit adnak ott? Szülőszobákat meg lehet-e nézni?

Elnézést, hogy egyből ennyi kérdést zúdítottam rátok, de nem sok mindent tudok erről a kórházról. Előre is köszönöm a válaszokat!

KépKép
KépKép
eperke21

Steffi, pedig pont a harapásodtól tartottam. :D
Az az igazság, hogy nem voltam bizots a dolgomban, meg lekötött hogy elkapjam Erikát, hogy bemutassa nekem Erzsikét, mert az első ctg-ket ő fogja csinálni. Legközelebb majd letámadlak.

A lényeg, hogy sikerült mindenkit megtalálni.. Tényleg, ennyire nagy titok a kislurkó neme?
Vica, nálatok is? Vagy Te már mondtad, csak a lyukas agyam.... :oops:
Amúgy Mónika és Erzsike tartotta, jó sok kérdés volt, így sajna az aquanathalra nem is értem oda.
Nekem valahogy a zöldeskék középső szoba jön be a legjobban. Az első nagyon picike, én meg a klausztrofóbiám nem lennénk ott kibékülve. Így is ha mennem kell majd ctg-re, nem tudom hogy mászom fel az ötödikre. Eddig mindig sikerült, de tegnap már a harmadik tájékán előreszaladt a tüdőm..... :lol:

Eperke, van egy 4+2 részes felkészítő, pont tegnap volt az utolsó rész, szülőszoba látogatás.
Ma lesz a terhesség, amit ki kell hagynom, mert Szentendrén leszek, aztán vizsgálaton. Aki volt, meg tudja mondani, hogy mit veszítek? Mert ha csak a vizsgálatokról, mert támogatásokról szól, amit írnak, akkor azon már jóformán túl vagyok. De ha ezen kívül van valami fontos, akkor osszátok meg velem is.
Aztán holnap lesz szülés-együttszülés.
Van még egy gyermekágyas, szoptatós rész, az valamikor hó végén lesz, most nem vagyok otthon, de majd megnézem!
Ezen kívül még van egy diétás tanácsadás és egy babamasszázsos rész, de ez csak bejelentkezésre, és sztem a babamasszázs tanfolyás, tehát pénzes, de ez nem bizti.
Volt valaki tegnap szülőszobán? Hátha ismeretlenül is ismerős lett....

Feltöltött képek nagyon csibészek, édesek.
Remélem kiscsemetével nem lesz nagy gáz a kórházban.JObbulást!
Ünneplőket Isten éltesse!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Eperke,
a szülőszobák szépek, barátságosak ( 3 db van ) . szülésznők mind tutik, nagyon nem tudsz melléfogni, baba veled lehet ha akarod, de be is adhatod éjszakára. Szülőszobalátogatásra meg az együtszüléses előadásra érdemes elmenned, a többin szerintem már túlvagy. Ez azért is jó, mert 2 szülésznőt tuti megismersz ( ha akarsz fogadni) és ha van kérdésed azt is felteheted.
Időpontokat én sajna nem tudok, de biztos tudnak itt segíteni a lányok, vagy a recepción is megmodnják -akár telefonon is , számot most nem tudok.
Ki a dokid? Hugi lesz vagy öcsi?

Heni

Kép

Kép
cancan

Aprooka!
Középső szoba tuti! Tapasztalatból.... :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: