A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

visszatettem sülni. kiváncsi vagyok igy megsül-e. és milyen lesz :oops: :shock: :? :shock: :oops:

Kép

Kép
timi1982

durva, mar megint 3 embert gazoltak zebran....oda meg vissza vannak hogy visszaesett a balesetek szama a zero tolerancia miatt....viszont azzal nem "dicsekednek" hogy megnott a zebran valo gazolasok szama!
Vendég

Timi: igy mar en is jartam....duhito! Valoszinu annyira feljott- sutportol, tojashabtol....- hogy megis kicsi a forma neki. Amugy a maradeknak semmi baja nem lesz, meg fog sulni tutin. De jo hogy idoben eszre vetted, hogy folyik! Nekem mind a sutobement mikor igy jartam, mar csak a buzt ereztem....
Vendég

ha valaki meggyre vagyik...ma delutan gazdak a parlament ele meggyet boritanak- mert nem tudja eladni, meg igen alacsony aron veszik at toluk( meg jo hogy en meg mindig 300 ftert veszem, vagy ilyesmi :twisted: :evil: )-= utana meg osztanak a raszoruloknak:)
Egy nagyon meggyspitet imado kismama annak szamit nem? :lol:
Vendég

mutattam nyusziapunak. azt mondta hogy olyan, mintha menne a hasa a sütinek... :twisted:

Kép

Kép
timi1982

anyjuk!

azért a meggyért én is mennék. a legkedvesebb gyümölcsöm!!! nem is tudom van-e olyan gyümölcs amit jobban szeretnék mint a meggy!!

Kép

Kép
timi1982

Kike. nálunk is indítás lesz a 41 héten de én reménykedem hátha mégis magától indul! Szerencsére hamarabb nálunk se szokás befektetni!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.02.15 16:43-kor.
Vendég

Timi:hát,lehet hogy mégis többet rektál bele,mint kellett volna-de ez vicces-hogy megy a hasa a sütinek,de azért biztos finom,ablak nyitva,jöhet a süti.Majd ma én is megcsinálom aztán kiderül hogyan sikerül :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

ok. kike megcsinálhatod, de valami extra nagy tepsiben :D :D

Kép

Kép
timi1982

Timi:most néztem utána,a neten amit találtam márványos sütireceptet,tepsiben kell csinálni,ezek szerint pont ezért.

Kép
Kép
Kép
kike

akkor az enyémbe miért őzgerinc volt? fénymásolat, de sütireceptes könyvből. nah mindegy. legközelebb... illatra tök jó :D

babucim már alig várja. olyan rugkapálást csinál itt az illatokra :D

Kép

Kép
timi1982

Biztos ízre is jó :wink:
Kis családom szundizik,de engem persze hogy nem hagy a picurim-ugyanúy ugrabugrál,mint tegnap az NST-n.Nem is értem,pedig ilyenkor már nincs akkora helyük elvileg-na most erre ő rácáfolt :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Azóta is járja a polkát ottbennt :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Anyjuk! Megyek veled a Parlament elé meggyet koldulni! :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Én inkább cseresznyét koldulnék! :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Kata,
köszi, akkor lehet, hogy a pneumococcust mégis megfontolom. Csak tudjátok, hogy van ez: amíg a saját ismeretségi körömben nem találkozom ilyen esettel, addig azt hiszem, ez minket nem érint :?
(úgyhogy nekem kellenek a rémtörténetek, mert nem veszem komolyan a veszélyeket)

képzeljétek, telefonáltak az előbb az OEP-ből, hogy elintézték, amit tegnap nem tudtak és ami miatt hétfőn vissza kellett volna mennem, és hogy ne izguljak, megvan a 180 napom...
biztosan látták, hogy már majd elsírom magam a tehetetlenségtől - egyébként ők cseszték el, hogy nem július 1-től írták be nekem a tgyás igénylését, hanem június 18-tól, holott akkor még dolgoztam, és akkor nem lett volna meg a 180 nap. Úgyhogy a saját bénázásukat köszörülték ki!
De ennek is örülök, meg is köszöntem, hogy felhívtak :)

KépKép
szkagi

Ma senki nem szül???

Akkor megyek vasalok egy kicsit. :D

KépKép
szkagi

Hát én nem, úgy tűnik sajna...
De hátha Adél estére meggondolja magát...

Kép
andkata

Viki! Jelentkezz!!!

Kép
andkata

nah nálunk is jönnek már a "még egyben?" kérdések.
2 bnőm is jelentkezett ma nálam, hogy vagyok? mondom még egyben és még tilos is máshogy lenni.

aztán kérdeztek még vagy 2-3 mondatot és el is tüntek msn-ről :D

Kép

Kép
timi1982

sziasztok!

Dittke gratulálok, és sok sok boldogságot nektek!

Csajok ne izguljatok, holnap vagy szombaton hidegfront, 10 fokkal kevesebb lesz, hátha kibújik egy pár baba! :)

Kép
linda24

hahó,
mindenki alszik?
Hát, akkor most inkább a kórházi pakkomat szedjem rendbe, vagy inkább aludjak egyet én is?

Ja, a születési idő statisztikához már rég akartam írni, hogy végül is nem a 39. vagy 38. hét az átlag (sajnos), hanem a 40. hét. Úgyhogy vannak akik hamarabb szülnek, és nyilván lesznek, akik meg a 40. után - és így jön ki az átlag 40 hét.
Sajnos.
És asszem, hogy a mi kis táblázatunk ehhez képest még elég jól áll, mert túlhordás mégsem volt sok!!!!

KépKép
szkagi

Csokis madártejet csináltam:isteni fincsi,és akinek édességhiánya van tudom ajánlani :D

Kép
Kép
Kép
kike

Á, mégsem alszik mindenki, de jó! 8) Sziasztok!

Kata, a Viki fekvésre van ítélve tán még egy hétig :shock: ámbár ma tölti ő is a 37. hetet emlékeim szerint.
Nekem is hiányzik!!!!

Telefonok nálunk még nincsenek, szerencsére. Most, hogy vidéki lett a telefonszámunk is, kevesebben hívnak, érdekes!

Én amúgy ha megszületik a kicsi és alszanak a kölkök, le fogom némítani a telefonokat - akár bunkóság, akár nem. Az nekem is pihenésidő!!!
(hozzánk a védőnő is állandóan etetés- vagy alvásidőben jött, és nem szólt előtte. Néhányszor nem nyitottam ajtót, aztán leszokott rólunk, illetve telefonált előtte! )

jajaj, elálmosodtam... lehet, mégis ledőlök egy kicsit :roll:

KépKép
szkagi

Szóval most én vagyok,de más senki? :roll:

Kép
Kép
Kép
kike

Én is itt vagyok! És szülni sem fogok mostanság olyan jól érzem magam!

Kike: a csokis madártej receptet kérjük a másik topikba!

Ági: örülök, hogy sikerült mégis a tegnapi ügyintézés! Jó idegesítőek tudnak lenni! És azért elég sokat szenvedtél érte!

Nekem ma csak 4 telefonom volt! :lol: :lol: :lol: Mondjuk senki nem merte kérdezni: hogy egyben vagy még???? Csak érdeklődtek hogylétem felől! Engem igazából nem zavar, kedvesek hogy törődnek velem! Csakhát ha lenne valami már úgyis mindenki tudná!
Vendég

sziasztok
ujra itt de megjártuk a poklok poklát..............................
ugye vasárnap hazajöttünk és hétfön vissza kellett menni a korára
mert tiszta sárga lett aranyom
és ma jöttünk haza..........

remélem minden rendben lesz hülyére bögtem magam ......
nem tudom szopik e még valaha ugyanis ott elvették és inkubáror meg folyamatos kék fény ki sem vehettem és cumisüvegböl etették
szoval a fa.............m ki van a magyar eü rendszerrel

Képimg][/url]
Kép
ronix

Sziasztok!!

Bocsi a bepofátlankodásért, de van kb 3liter felesleges fagyasztott anyatejem....és mivel továbbra is többlet van, igy a jövőben is tudnék adni :) ha valakit érdekel, irjon privit és megbeszéljük a részleteket.
Vendég

valaki segitsen ki szült és k nem
mik a fejlemények

majs vissza olvasok de most nem birok csajok szly táblája hol van??????????

Képimg][/url]
Kép
ronix

Szia Ronix! Sajnálom, hogy így alakultak a dolgok! DE ne add fel a szopizást!

Az utolsó tábla a 470. oldalon van! Jobb ha azt nézed meg mert sok baba született, nehogy valakit kihagyjak!

A többiek meg (mi) itt szenvedünk és szeretnénk már nagyon szülni!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mert páran holnap már 4-el kezdünk (ami eddig nem sokaknak "adatott" meg!)
Vendég

Sziasztok!

Nincs időm most visszaolvasni csak gondoltam dobok pár fotót!
Jól vagunk,Áron szépen szopizik,70-80-100-at megeszik,de van mikor csak 40-et!
Ma reggel leesett a köldöke is végre!
Tegnapelőtt éjszaka brutális volt,semmit nem aludtunk a hasfájás miatt!
Megint együtt sírtunk! :cry:
2 napja kapja az Infacolt,remélem hatásos lesz!
Éjszaka próbáltam pótolni tápszerrel,de már el sem fogadta!
Csak győzzem tejjel!

Minden friss Anyukának nagyon gratulálok és sok boldogságot kívánok!

Kicsi Eliottról tudunk azóta valamit?
Remélem minden rendben velük!

Ronix! Sajnálom! :(
Most akkor hogy álltok a szopival?

Kép

Kép
ibm

Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
ibm

a köldök csonk tegnap nekünk is leesett

a szopi nem is tudom iszok eszek iszom a szoptatos teát sört
és 30-40g -nál többet nem tudok fejniiiiiiiiiiiiiii

szopni nem igen szopik inkább cumizik

nem tudom mi lenne a joooooooo

Képimg][/url]
Kép
ronix

Sziasztok!!
Na, megérkeztünk....UH-n minden rendben volt...babó állítólag tök átlagos méret (persze nem mondták meg a becsült súlyt). De meghallgattuk a szívhangját, meg végignézte a doki, és azt mondta minden rendben vele..... nemét nem mutogatta... :) De ha eddig sem tudtuk, most már kibírjuk! :lol: Dokinőnél is voltam. Még 14-ére kaptam időpontot, ha esetleg tulhordás lenne. És ha esetleg az lesz (bár remélem nem), akkor még egyszer lesz UH-is, hogy megnézzék a magzatív mennyiségét, meg a babát is!!

Jujj....meggy!!!! Azt sem tudom mikor ettem utoljára! :( Pedig imádom a meggyes sütit...főleg meggyes rétest! De itt nem lehet meggyet kapni!! Valaki mondja meg nekik, hogy hozzák ki ide....jó áron el tudnák adni.... a cseresznye kilója is 119 korona!!!! :shock:

Ami!
nagyon jók a képek!!

d.dodó

Ronix! Áron is tápszeres volt! 10 -nél többet nem nagyon tudtam fejni,ő meg 20-nmál többet nem tudott szívni!
És persze nagyon fájt!
Vettem bimbóvédőt,merthogy cumizavaros babáknak is ajánlják!
Na azóta eszik 70-80-100-at!
Istenien tud vele szopizni!
Az elején kicsit nehezen bír el vele,de 3-4. próbálkozás után nagyon ügyesen eszik vele!
Nem próbáltad még?

Kép

Kép
ibm

Ami!
De jó is képek!!! :) Olyan szépséges!
Örülök, hogy ügyesedtek!

Ronix tuti bezavart leánykádnál ez a 4 nap a kórházban! Ne add fel!!! Nagyon drukkolunk!
Apa odavan a lányáért, ugye?

Kép
andkata

en is megjottem latom megsem sikerult baba hirre erkeznem, de legalabb fotora igen :D , koszonjuk!

Okosabb nem lettem, dokika annyit mondott ha nagyon nyugtalanit a dolog fekudjek be. A kevesebb magzatviz igy az utolso hetekben normalisnak szamit, amiatt csak akkor kell befekudnom ha tulhordas, a szivargasra meg igazan semmit nem mondott, mondta ha szivarog akkor senki nem tudja megmondani hogy igen vagy nem, meg ha benn is vagyok a korhazban, ha meg folyik ugyis eszre fogom venni...Rendi mi?
Mondta inkabb szaldjak be percenkent a szuleszetre, minthogy ne menjek, de mivel az aramlas ok, es a ctg is, igy o csak jovo het kedden akar ujra latni. Hat nem tudok mit tenni!
Meg kell probalnom nem parazni es lehinni, hogy vagy nem szivarog, vagy ha igen hat nem lesz belole baj.....
fene se tudja, de ferjem azt mondta minta doki is hogy e miatt ne fekudjek be, inkabb ha megint folyik valami bemegyunk.
Az a baj, hogy izzadok, igy eleve vizes mindenem, plussz a folyasom, es e mellett honnan a francbol tudjam folyik e valmi mas is?
Mert igenis atlatszo szinu vizfolt szeru cucc latszik meg ha a betet nem is azik at.....
NA jo jobb nem gondolkodnom, kulonben ma is bemegyek...........
Vendég

Ronix,
sajnálom, hogy így alakult! A szoptatással kitartás, biztosan sikerül visszaállítani atejecskét, csak nem megy könnyen! Amíg jön bármennyi, van remény - jól mondom, ugye, lányok? Aki szült, az szinte mind írja, hogy nehezen megy a szoptatás, kevés a tej és rágja csak a kicsi - úgyhogy kitartás, sajnos ez nagyon nehéz időszak!!! De ti is olyan erősek vagytok, biztosan javulni fog a helyzet! Annyi mindent kibírtatok már egymásért, ezt is meg tudjátok oldani! Türelem!

Bacilivi, nagyon rendes tőled, hogy felajánlottad a tejed! Irigylésre méltó, ha valakinek sok teje van, és nagyon kedves vagy, hogy felajánlod másoknak!

Ibm, Áron milyen szép nagy baba! És ha jól látom, már van véleménye a világról - tetszik, ahogy ráncolja a homlokát :D

Dodó, és mindenki, aki meggyre éhezik: gyertek, van egy meggyfánk! Bár most elképzelem: sok hasas csajszi, amint csimpaszkodik fel a fára :lol: :lol: :lol:

KépKép
szkagi

Agi: megyek oks? nekem meg a hasam sem lenne akadaly, olyan kicsi akar fel is maszok:)
Vendég

Agi!
nekem már macerásabb lenne innen menni! Már repülőre sem ülhetek! :)

d.dodó

basszus es tenyleg ingyen osztottak, most lattam a hirekben!
Vendég

Halihó!

Iszonyúan felületesen és gyorsan tudlak csak nézegetni benneteket - tombol a fészekrakás utolsó szakasza :)

Ami, szépséges Áron babádnak megrágnám a nyakát :)
Örülök, hogy ilyen szépen alakul a tejezés - minden könnycsepp ellenére. Csak így tovább!

Ronix, nektek is kitartást! A sárgaság bizony bekavarhat az alvás-evés dolgába, de ne add fel!!!

Kike, hogy is készül a csokis madártej? :)

Elképzelem, ahogy a pocakosok rohama miatt eldől a meggyfa :D

Wera, nem vagyok ám feledékeny, csak nem olyan egyszerű sztárfotót találni az érintett fiacskáról. A gépünk most is Anyuéknál maradt. Ha este lesz energiám, kiürítem a masina memóriáját, és akkor küldök képeket, kedves leendő anyóstárs :wink: :D

De cserébe kérek képeket Nóri-bogyóról - és persze minden picikéről! Addig is, amíg az enyém fotóival lesz teli a topik :D

Megyek, mert felébredt Anyuéknál az álomszuszékom, és még le kell mennünk a dokihoz - a hétfői műtéthez pisivizsgálatot és beutalót kérni.
Bár nagyon szívesen mennék már szülni, azért drukkoljatok, hogy hétfőn még ott lehessek Otival a kórházban... köszi!

További szép....

Kép
Kép
bondi

Bondi! hétfőn szerintem simán! Csak maradj ebben a topicban! Itt kivárják az apróságok az időt általában... :)

Kép
andkata

Kata: neked sincs semmi jel???
Ez szinte hihetetlen! Nem???
Vendég

Menne a hasa a sütinek... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lányok! Azok a babák tényleg nem akarnak kijönni. Nagyon durva!

Mi megjöttünk a tanácsadásról. Kicsit kezd elegem lenni. A múltkor azt mondja, ha éhes, kínáljam meg Vikket nyugodtan 1-1,5 óra múlva is. Most meg azt mondja, hogy sok volt az etetés és attól fájhat a hasa. Próbáljam meg kivárni a 3 órát. Össze-vissza beszél. Akkor mérlegelni még mindig kell, mert még nem állt be a rend szoptatás terén. Nem is értem. Egy 4 hetes babának már van szoptatási rendje? Pontosan ugyanakkor szopizik minden nap? Na meg, hogy éjszak sokat van fel. Hát én tudom, jó lenne nekem is aludni, de ha 2 óránként felébred enni, akkor mit csináljak vele? Na mindegy. Mondjuk tegnap este 10 körül evett és csak negyed 4-kor kelt fel.
A kiütésre meg kaptunk Ca-kids szirupot, szerinte valamire allergiás. Mert szájpenésze nincs, begyulladt torok nincs, és arra gyanakodott, hogy valami vírus fertőzés miatt van. De nem. Így reméljük elmúlik a Ca-tól. Csak akkor meg mire allergiás? Főleg, hogy semmi olyat nem ettem, amit eddig nem, nem használok más mosóport, öblítőt, fürdetőt, testápolót, stb..

Ami! Már akartam kérdezni, hogy vagytok, de megelőztél! Áron baba nagyon édes, kis vasgyúró. Tőled elég kevés képet kapunk, teszel még fel?

Wera! Lehet ki is várjuk azt a 6 hetet. Vik nem nagyon hagy minket kibontakozni. Ez van, majd csak rendbe jön ez is.

Megyek eszem valamit, amíg alszanak..Olyan aranyosak :oops:

sz.andi

Áron baba nagyon éde gombócka! :D

Jaj, most volt a híradóban a meggyes sztori, csorgott a nyálam és a szívem szakadt meg... :(

Apa lassan hazaér, addigra a pöri is kész lesz.
Sütit ma nem csináltam, pedig berendelte a vargabélest a drágám. Az a kedvence. Majd megkapja holnap. Nem akarom elkényeztetni. :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Na, azt hiszem mára búcsúzom!

Pocakosok: KITARTÁST!!!
Pocaklakók: KIFELÉ!!! :D

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Csokis madártej a receptesben :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Mit ne mondjak,nem volt hosszú életű-még melegen,frissiben elfogyott!! :D

Kép
Kép
Kép
kike

Kata!
Szerintem is hihetetlen, de nyákdugón kívül semmi....
Az meg mint tudjuk semmit nem jelent. Néztem a babás táblit a gyerekek 50%-a ( habár ez nem tudom milyen statisztika) megszületett a 40. héten. Így még van remény....meg én annyira bízom az éjszakai hidegfrontban.

Dóri, Domi, Adél babák szeretnénk Titeket kint látni!!! :)

Kép
andkata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?