Helló Lányok!
Képzeljétek, most ébredtem a nagy alvásból, s olyan, mintha nem aludtam volna semmit!
Bár mondjuk van mit pótolnom, az elmúlt években különböző okok miatt rá kellett állnom a napi három-öt órás alvásokra, s volt olyan stresszes időszakom, amikor egyáltalán nem is bírtam aludni, s így kihúztam két napot is két gyerekkel, nyolc-tíz óra munkával és háztartással.
A pihi most hála istennek adott lesz, legalábbis szabira megyek.
Hazamegyünk a gyerekekkel apukámhoz. Igaz ott nem nagyon lesz lehetőségem ilyen nagy pihikre (gyakorlatilag ma a doktorosdit kivéve az ágyban döglöttem)
Katuska: igen a "zuram" vegetáriánus, igazság szerint a lájtos fajtából. A húsok közül csak a halat eszi meg, s ezzel ki is fújt a dolog, mert iszonyatos mennyiségű tejterméket eszik, tojást is fogyaszt...
A "tiszta" élethez még az is hozzátartozik, hogy nem iszik alkoholt, meg nem dohányzik.
Málna: én azért vigyáznék a málnával és az eperrel, mert én lehet, hogy ezért jártam meg Julcsival. Szóval én is kilóslag ettem az epret, s mikor 1 éves kora után elkezdtük enni ezeket a jó kis gyümiket, kiderült, hogy az eperre - és még kismillió dologra is - allergiás. Persze, lehet, hogy ez alkati kérdés is, mert eléggé érzékeny a szentem (csecsemőkori ekcéma, aztán asztma, meg egy csomó ételre, meg E-re érzékeny, ráadásul a bőre is fehér fajta, kék a szeme - szóval az érzékeny típusba tartozik).
Úgyhogy én most ettem már málnát is, epret is, ribizlit is, de csak módjával.
Málnalevél: az teljesen más hatású, mint a málna gyimilcs, valóban segíti a szülés beindulását, s ráadásul hasmenéskor is jó, egyébként székrekedést okoz, ugyebár...
Katuska!
Tudom én, hogy el kell tüntetni azokat a barázdákat a hasamon, de attól tartok, nem csak a krémeknek van itt szerepe, ld. fogyókúra (Garfield szerint gyogyókúra), ill. az okosabbaknál ésszerű és rendszeres étkezés, no meg sok mozgás.
Na most nekem ebből egyelőre az ésszerű étkezés teljesíthető, bár lehet, ha itthon leszek Kispöttyel, akkor hajnalonként, mielőtt elkezdődik a reggeli iskola-óvoda-munka mizéria kimegyek futni, vagy, amit jobban szeretnék, elmegyek néha táncolni valahová. A táncikát képes vagyok napokon keresztül csinálni úgy, hogy észre sem veszem, éhes vagyok, fáradt vagyok - ó, azok a régi szép középiskolás/egyetemista évek...
Totyogó túra nyugdíjas korban: igazad van, Katuska, erre nem is gondoltam!
Lehet, hogy a sarkamra állok, s megint elkezdem a "Lécccci! csak kettesben, menjünk el valahováááááá" témát (ami most ugyebár hármasban-t jelent

), könyörgősen, határozottan, követelőzve, hisztizve, elmondom, mit szeretnék, óhajtok, akarok, mi jár nekem, ééééééééééés megyünk együtt nyaralni a gyerekekkel
Na megyek megnézni, mennyire hideg már a sárgadinnye! Nyami, nyami!