A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

hm. jó, de Réka kislány, nekünk pedig kisfiú lesz, ők lehetnének vasgyúróbbak is! :)

na mindegy, majd kint meghurkásodnak a sok-sok tejcitől! :P

én is megyek ebédelni, aztán megyek vásárolni, patikázni...

sophie27

Kicsit elszontyolodtam a kuka miatt....reggel még annyira örültem neki!

Pár hete írtam én is, hogy érzem ezt a bizonyos hüvelyi fájdalmat néha és valóban akkor, mikor ránehezedhet a baba. Tegnap volt először tornán, hogy ott is éreztem és így nem is volt kellemes minden gyakorlat, úgyhogy csak lájtosan csináltam.

Le kellene mennem bevásárolni, de olyan lusta vagyok ma. pedig muszáj lesz kimozdulni: délután szemészet, utána meg jön a barátnőm kuckónézőbe. :)

Kép

Kép
csimby

Csimby: nem akartalak elszomorítani, a kuka nagyon jó árban van, és én biztos kipróbálnám a helyedben zacskó nélkül, mert szerintem nagyon jól záródó a teteje, azt vettétek, amihez lehet külön magasítót is kapni, ugye? Mert ha igen, én azt hiszem az zacskó nélkül is jó zár, persze ki kell próbálni, de legyünk kreatívak :wink:
Félhold: jó a pocakos fotót, megpróbáltam visszaemlékezni, hogy nekem kb. mikor volt ekkora, és szerintem valahol a 4.-5. hónap környékén....nem baj, ha irigykedek?
Zsófi: szerintem lehet benne valami, hogy akkor nyom a baba, amikor jössz-mész, mivel be van fordulva, így olyankor biztos ő is lejjebb csúszik, de azért kérdezd meg a dokit!
Panna: szerintem Réka akkor is gyönyörűen fejlődik, ha te nem hízol, az utolsó két hétben én sem híztam, de én örülök neki, mert így is már +15 kilónál tartok. Jövő héten megyünk Ctg-re, kíváncsi vagyok milyen lesz.
Lei: nagyon édesek ezek a durcás képek :) Lehet, hogy a kávé íze nem tetszett neki? Ez csak azért merült fel bennem, mert kb. félidőig én is kávéztam, és kétszer-háromszor kaptam kávé ivás közben hatalmas rúgásokat, mintha azt akarná mondani, hogy köszöni, de ő ebből nem kér. Szerintem pont ilyen képet vághatott hozzá :D Le is szoktam a kávéról....

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Halihó!

Picit pihiztem, de a drágám nem hagy aludni. Nem is tudom mi lesz este. Sztem szép csendben lefordulok a székről vendégeskedés közben. Márpedig ezt a mostanit nem lehet lemondani, szóval valahogy össze kell majd magamat kaparnom.

Azért az előbb engedélyezett túrórudi kicsit segített a dolgon. :-)

Szemetes: Egyenlőre nálunk semmilyen szemetes nincs külön babónak. Bevallom őszintén, nem is gondoltam rá eddig. Majdnem mindennap ki kell úgyis vinni a mi kukánkat, így én is a nejlonzacsis megoldást választottam már régebben.

Na, megyek kipróbálom, tudok-e még ablakot mosni. :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok lányok!

Köszi a drukkokat, szerintem bejöttek, mert tegnap szerencsére erős fájás nem volt. Enyhe mensis görcsök voltak, de ki lehetett bírni.
Viszont tuti én voltam az oka annak, hogy sokan nem tudtatok aludni éjjel, mert én meg úgy aludtam, mint a tej, biztos elszívtam tőletek az alvási képességet. :cry:
Miután párom elment reggel 9-kor, 10-től 12:30-ig aludtam most vissza. És annyira jól esett, és baromi ritkán van ilyen. :lol:

Sziszka!

Neked miért nem volt eddig CTG-d? Azt tudtommal a 36. héttől kellene csinálni. Én már a 37. hetet taposom. Hétfőn már a 3. alkalommal megyek. Mondjuk az első csak azért volt, mert panaszkodtam a dokinéninek és soron kívül megnézetett.

Lei!

A szállítás szerintem attól függ, hogy normál magyar postai vagy esetleg maszek kiszállítást kérsz. Én a magyar postától félnék, számtalan dolgot ellloptak már. Sok ország netes oldala nem is szállít ezért hozzánk. Remélem a UPS-t választottad.

Én rendeltem már hong kongból, onnan 1 hét alatt szokott megjönni a cuccos. Olaszország szerintem gyorsabb.

Lányok!
Nagyon helyes pocakotok van, én is írigy vagyok, mint Sziszka :oops: Nekem 107 cm a kerületem.

pöttömpanni

Én sem bírtam ki a tescos árleszállítást, és vettem néhány kisruhát. Igaz már inkább a nagyobb méreteket, 3-6 ill 6-9 hós babákra valót. A kicsikből már olyan sok van.

Elképzelem, ahogy a babusokkal csinálunk fórumtalálkozót, és mindenki tescos cuccba öltözteti a babusát, lányok egyen rózsaszínben kisfiúk kékben. Vagy....mindenki a bézs nyuszis-macis szettben hozza, mert az semleges :lol:

pöttömpanni

Sziasztok, visszatértem... Nagyon jó volt ez a kis kiruccanás, itthon a lakásban pedig még mindig meleg van... Küldjétek erre is az esőt lécci ;-)

Örülök, hogy nem szült még meg senki más Barbin kívül, amíg nem voltam... Bár Binyek miatt aggódom kicsit, mert nem írt egy ideje...

A kórházi vizsgálatokkal kapcsolatban nekünk úgy mondták a védőnők, hogy a sarokból valami anyagcserezavart vizsgálnak, a buksiból meg akkor vesznek vért, ha sárga a baba...

A Weleda olajat szerintem is csak DM-ben lehet kapni.

Jó sokat írtatok szerda reggel óta, kb másfél órámba telt, mire mindent átolvastam ;-)

Szerdán voltam babalátogatóban, nagyon cuki volt a 6 hetes kisfiú, bár nem sokat láttunk belőle, mert majdnem végig aludt, amíg ott voltunk :-)

Barbi, örülök hogy jobban vagytok, remélem Döme is lassan hazamehet!! Le a kalappal előtted, nem semmi, amit végigcsináltál...

yuyu79

Lányok!

Hol van olyan tesco, ahol nagy a babrészleg? S meddig van még akció?
Mert a camponában, a múltkor sem volt, amikor egyszer mindenki mondta, hogy van.
Holnap elugranék én is, mert kiderült, hogy a két helyről, ahonnan érkeztek volna cuccok, gond van a kicsikkel.
Az egyik május elején született, 8. baba a családban és van valami anyagcserezavar nála, de most akkora mint egy normál újszülött. Így augusztus eleje előtt nem kapom meg az újszülött cuccokat. Akkor meg már nincs erőm nekiállni pakolászni, vasalni, inkább még veszek pár dolgot.
A másik helyen ikrek születtek, korán, 44-es mérettel, de még abból is vesztettek. Fél évesek és detto akkorák, mint Prücsi lesz születéskor.
Szóval amellett persze, hogy nagyon szurkolok a csemetéknek, én beszívtam kicsit, mehetek bandázni.

Valahol Csepel vagy 11. ker. környékén, Budafok tustok esetleg használt babaruhást?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo!

Én a Soroksári és a Soroksári úton lévő tescoban is vettem akciós babarucit. Az M0-son viszonylag gyorsan elérsz a Soroksári tescoba, és ott elég nagy a babarészleg.

pöttömpanni

Pöttöm!

Merrefelé menjek, ha a Szabadkikötő úton beérek az OBI-hoz?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Itt vagyok,még...De már kezdek nagyon odalenni,néha úgy érzem magam,mint a farkas,akinek a vadász belevarrta a hasába a köveket!
Már lassan úgy vagyok,hogy lemondanék a spontán szülés öröméről,csak szabadítsanak már meg a hasamtól! Kezd állatkínzás szintjére érni ez az utolsó pár hét....
Mindig olvaslak Benneteket,csak mire írni kéne,már képtelen vagyok.
Pedig ezek a kis "haspókok" olyan jól érzik bent magukat,hogy még nem is próbálkoznak a kibújással.Eddig még egy darab jóslófájásom nem volt!Jól eljátszanak bent egymással...
De ahogy olvasom,tudjátok miről beszélek,mert már elég jól szenved mindenki! :roll:

Ha valami történik velünk,akkor azért a párom úgyis jelzi felétek!21.-én beköltözöm a kórházba,onnantól remélem már csak napok kérdése lesz...

binyek

Binyek!

Azért én néha bekukkantok az ikres topikba, csak hogy tudjam jól vagytok Lanyanéval. :oops:
Örülök, hogy a megpróbáltatásokat leszámítva nincs gáz. Mihamarabbi bérleti szerződés bontást kívánok a kismanókkal kapcsolatban!
Bár azért gondolom, még jobb, ha egy-két hétig benn maradnak.
Mekkorák most?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo!

Bocsi, remélem nem válaszolok későn.

Ha a Soroksári úti Tesco a cél, akkor ahogy beérsz az OBI-hoz, jobbra kell kanyarodni, mintha kifelé mennél a Soroksári úton, és 100 méter múlva már ott is a tesco bal oldalon. A Ráckevei hév végállomásával szemben.

A másik Tesco pedig az M5 bevezető szakaszán van, ahogy vége az M0-snak, és belekanyarodsz az M5 Pestre vezető szakaszába rögtön az első lehajtónál kell lemenni a sok bevásárlóközponthoz.

pöttömpanni

sziasztok kismamik!

Bocsi hogy belepofátlankodtam a topikotokban! Tavaly augusztusban szültem és ruhakérdéssel kapcsolatban tippet szeretnék adni nektek.
Az első pár hétben a nagy melegban csak ujjas body-ban lesz a bébi. Kicsit később már mikor már kilehet vinni a levegőre akkor meg elég ha egy pelussal betakarjátok, egy kis zokni a lábacskára amúgy pedig az első három hónapban nem kell a rucit túlzásba vinni, nagyon hamar nőnek a 68-as méretet kb 1,5 hónap alatt elérik. Kislányoknál a szoknyás kivitel kb 7-8 hónapos korban mutatós, addig a szoknya a nyakában van fenn.

A tescos rucik body-k nagyon jók, lehet őket fehériteni nem lesz tőle bajuk, sőt a szines body-kal vigyázzatok mert az újszülőt kaki nagyon megfogja a ruhákat, amúgy is folyós 4-6 hétig, a ruhából meg nem jön ki. Ezért ajánlom a tescos fehér 5 darab egy csomagban body-kat. Kiscipő tök felesleges még, mert szegénykémnek bepálik benne a lába.
Mi is anno megvettünk mindent a kislányunknak 3 zsákkal pakoltam össze a harmadik hónap után ruhákat és a 60%a szinte nem is votl rajta 1 alkalomnál többet.

Ha esetleg gyakorlati kérdésetek vannak szivesen segitek.
Ügyesek legyeteket, már csak pár hét és foghatjátok a babáitokat, addig viszont pihenjetek sokat mert utána beindul a mókuskerék.

Üdv
Szilvi

Kép
sziszike77

Sziszike!

Köszi a tanácsot, én éppen ilyen gonddal küzdök. Bár az a tapasztalat, hogy a kórházben az újszülöttekre ilyen melegben is hosszúujjas bodyt, Hosszúujjas rugit adnak plusz még be is takarják. Ez nekem kicsit soknak tűnik, de ha tényleg így van, hazajövetel után fázósnak tűnik az egy szál body...
bende

Sziasztok!
Pöttöm: itt csak a betöltött 36. héttől lehet menni Ctg-re, és én ma töltöttem, így csak jövő héten megyek majd. Már nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz.
Apró: A szekszárdi Tesco jó :wink: :lol: :lol: :lol:
Binyek: azért szerintem jó, hogy még egyben vagytok, így legalább tuti, hogy minden rendben lesz a babákkal, amikor megszületnek, te meg legalább megpihensz egy kicsit :) rád fér néhány pörgés mentes hét :)

Szilvi: köszi a tippeket, különösen azért volt nagyon kedves nekem, mert a Hanga név nálunk is esélyes még :) Szóval két Szilvi két Hanga nevű kislánnyal :wink:

Kellemes estét mindenkinek!

<
sziszka78
Tolna

Köszi Aprooka!Aranyos vagy... :D Most kb. 2 és fél kilósak,szóval a súlyuk alakul,csak kis rövidek még:40 centisek.Bár az ikrek a végére se szoktak nagyon 50 cm fölé menni. :shock:

Lanyané még nálam is jobban odavan.Ő most alkudozik a dokijával,hogy jövő héten császározza meg,mert különben nem tudja mi lesz vele. :roll: Akkor lesz 36 hetes.Kiváncsi leszek,hogy belemegy-e a doki...mert igazán nincs semmi baja,csak nagyon szenved a hatalmas hasától.

binyek

Az igaz, hogy ha meleg van, akkor nem sok ruha kell a kicsikre majd, de azért nem árt felkészülni szerintem. Pl. mi Zalánt minden este megsétáltattuk, ami mindenkinek jól esett, és bizony volt, hogy 10 után értünk haza, és akkor már nem elég (főleg fürdés után)a lenge kis ruci. Én úgy számoltam most, hogy a 0-3 hós ruhák még jók lehetnek októberben is akár, akkor meg már hideg is szokott lenni.

Zsófi,
Én írtam egyszer, hogy szoktam nyilallást érezni a hüvelyemben, tuti hogy a mocorgás miatt. Mostanában a jobb combomba is kisugárzik néha a fájdalom, remélem azért, mert befordult a drága :D

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Pöttöm: megnéztem a bimbomarket lapját, és EU-ba az Express Courir szállít tőlük, párom szerint azok jók. És elvileg 5 nap alatt megjön, de szerintem lesz abból egy hét is.

ruhákkal én is úgy vagyok, hogy nem bírom megállni, hogy ne vegyek, de megpróbálok most már nagyobb méreteket venni, ha lehet.

vettem digitális hőmérőt, popsiba valót. nem tudom jólesz-e? Ti milyent vesztek? Vagy milyen van már?
lei

Barbi, nagyon tisztellek azért ahogy ezt a nehéz időszakot viseled! Remélem Döme is hamar haza mehet.

Csak beköszönni jöttem, hajnalban indulunk a horvát tengerpartra. Egy hét múlva jövök, addig mindenki legyen egyben lehetőleg :wink: és érezzétek jól magatokat!
Vendég

Húú Csenge, irígykedem:)) nagyon jó utat nektek és nagyon vigyázz magatokra!!! óvatosan ebben a nagy melegben.

Apró, én a csepeli tescoban szoktam ruhákat vásárolni, ott is elég nagy a babarészleg és mindig van vmi akció, szerintem, ha jössz a piacra, ugorj be oda is ;)

hát lányok én ma nagyon megszenvedtem a hidegfrontot:(( Barnus egyfolytában mocorgott, a fejem fájt, hőhullámaim vannak és a gyomorsavam is rosszalkodik...:(( sajnos semmi nem használ, így megpróbálok lazítani amennyire lehet....

sniky

szia binyek:)

de jó újra hallani rólatok, már én is hiányoltalak!!! Kitartás drága, már nem sok van hátra!!!

sniky

sziasztok!

na, én is itthon vagyok ám, megjáram a csepeli auchan-t, meg a patikát is...

beszereztem pár cumót!

pl. Lei, én is digitális hőmérőt vettem, aminek flexibilis a vége, szóval szerintem popsiba jó lesz, bár a férjem ki van tőle, szerinte a fülhőmérő a tutyi...

na mindegy! szóval bevásároltam a patikában, sajnos nem mindent sikerült még beszereznem, de a nagyja megvan. a patikai mellszívóval kapcsolatban elkeserített az eladó... mondta, hogy az kb. semmire sem jó, és, hogy érdemes megvenni az avent-eset, igaz, hogy az 14-15e, de az legalább tuti!

nekik tavaly született kisbabájuk, szóval nagyon benne volt a témában... na mindegy, majd meglátom! annyit nem költenék rá, ha esetleg tudtok nekem nevet mondani, hogy pontosan milyet vettetek, mert lehet, hogy itt, ebben a patikában csak egyféle volt, és az tényleg gagyi...

Csenge, jó pihit az Adrián! ;)

Binyek, kitartást! már nincs sok hátra és dupla az öröm! :)

Aproo, én a C&A-ban is vettem már body-kat, elég jó áron vannak, bár lehet, hogy minőségben gyengébb, mint a Tesco-s márka!?

én amúgy egyszerűen rugikat nem kapok szinte sehol! body, napozó ezerrel mindenfelé, de rugdalózó, az sehol...

holnap amúgy, ha minden jól megy, szalonnasütésre megyünk anyósékhoz, hálisten ott lesz nagyika is, aki bár eddig utált, most kezd picit észhez térni... sosem voltam bunkó vele, vagy ilyesmi, de ő olyan szinten ellenséges... most is, hívta a páromat, szerencsére én vettem fel a telót, az első kérdése pedig az volt, hogy mennyit híztam már!? :D jófej, mi?

na mindegy, aztán Brendon!!! végre!!! be vagyok sózva! :P

sophie27

Niki, a hidegfront nálunk is eléggé aktív babát hozott... egész nap kavart a hasamban, de szerintem legfőképpen a szél zavarta! most vacsi közben megint csuklott, tök bírom! :)

sophie27

jaaa, és még egy!

tudom, hogy itt a terhesség vége felé már mindegy lenne, de most hogy is van ez a terhességi hét, betöltött idő, stb?

ha most 34 hetes és 0 napos vagyok, akkor az a betöltött 33. hetem? vagy hogy? és akkor az most hány hónapos terhesség?

lehet, hogy hülyének néztek, de komolyan tökre bekavar ez a sok hét, hónap, nap számítás! :P

sophie27

Sziasztok!

Én Gabrieles kézimellszivót vettem,nagyon dicsérték,és kb. 2500-3000 ft volt.De lehet, hogy nem is kell majd, mert minden megy mint a karikacsapás.
Nekem annyi rucim van, hogy min. 3 bébit fel lehetne gardrobozni, barátosnék elláttak, de 1-2 szines, vagány turis cuccnak nem tudtam ellenállni.
Iszonyúan bedagadtak a csülkeim, most áztatom a hideg citromfűves vizben, ez jóóóóóó!
Jó pihit Nektek(is) éccakára
Eszti
ivaneszter

Csenge: érezzétek magatokat nagyon jól!

Zsófi, akkor betöltött 34 hetes vagy, amúgy pedig már a 35.-ben vagy, csak azt még nem töltötted be. A hónapokat rosszabb követni, mert 10 hónapnak számolják a terhességet, de te most a 8.-ban vagy, betöltött 36-al leszel a 9.ben.

Remélem nagyjából tudtál követni :)

<
sziszka78
Tolna

jó reggelt :D

Aproo, tegnap voltam a camponában a tescoban, és van leértékelés.Vettem hálózsákot, mint Mecsi csak rózsaszínt,meg nyuszis-macis overált :D meg nyuszis -macis amit Pöttöm említett, abból egy rugdalózót elég vastag kis kabáttal, és fele áron volt. Pl az overál az már téli,jó vastag,3800-ról volt 1600 ra leértékelve.

nicike

Szisztok!

Hát nekem sincsenek túl jó napjaim, már három napja jóslófájásaim vannak (azthiszem). De mind ezt éjjel és hajnalban, így nem tudom figyelni az időt, mert csak félálomban vagyok és mindíg visszanyomom magam aludni! Éjjel 1-ig tutti nem alszom, és hajnalban meg olyan mélyen, hogy kiténfergek pisilni, de alszom közbe! A mensis görcsök meg akkor vannak és képtelen vagyok figyelni őket! "Régen", mikor mensim volt még (hű de rég volt), akkor mindíg hajnalban jött meg, így én biztos vagyok benne, hogy akkor fog a szülés is beindulni, de még nem szeretném, mert korai! Bár a keresztkiscsajszim a 37.héten született 3,5 kilóval és egy percig nem volt korasazülött, ugyan annyit töltöttek kórházba, mintha időre jött volna. Tegnap meg fájás nélkül keményedett a hasam egész nap, de azt csak néha érzem! REmélem, hogy nem fog 1 hónappal előbb jönni, bár apa azt mondja ne aggódjak, mert Zorka érzi mikor kell érkeznie. Ha most, akkor az azért van, mert neki most jó, tehát nem lesz semmi gond. Ctg-re meg másfél hét múlva megyek kb, mert a dokihoz csak 15-én kell és a szülész néni azt mondta, hogy utánna kezdjük a ctg-t, hogy a doki tudjon róla.

Basszus, hogy tudok úgy aludni, hogy nem figyelek a görcsökre? Egyszerűen mire felfogom elmúlik és visszaalszom. (jó lesz, ha a valódi riasztásra felébredek)
Na mindegy nem panaszkodom, csak mivel még én sem szűltem fogalmam sincs, hogy ez normális-e és még van időm rendessen, vagy tényleg figyelgessem.

Eddig azt hittem, hogy ó majd megszülöm és meg sem fog kottyanni, de a mensis görcsök visszahozták a régi fájásérzéseket és rájöttem, hogy a szülés 15* rosszabb lesz, na így kicsit parázok!
Nembaj, rendben leszünk és tényleg manóka tudja mikor jöjjön én meg simán megfogom szülni :)
Nem aggasztalak titeket és nem paráztatlak tovább.
Ritus

Kép
rituspoc

Szia Ritus:)

Ne aggódj, amiket leírsz, kb. ugyanúgy érzem magam... még a végén tényleg egyszerre leszünk bent:)) hozok kártyát vagy vmi társasjátékot magammal :)))) ne aggódj, tényleg minden úgy történik majd, ahogy kell, szerintem ha most szülnénk se lenne semmi gond velük. Zorka is és Barnus is szép súlyban vannak, szóval fel a fejjel és kitartás a maradék pár hétre....

azért biztos, ami biztos én tegnap összepakoltam a kórházi csomagot, szinte minden előkészítve, csak az uram még mindig nem szerelte össze a bútorokat :twisted: :twisted:

úgy volt, hogy ma átjön az egyik barátunk és segít, de bekellett menjen Ferci dolgozni a hostelbe, így hétfőig tolódnak a dolgok, megint :((

sniky

a fájdalmakban pedig az a jó, hogy tudod, hogy van értelmük és elmúlnak ahogy a pici megszületik ;) 1 napot meg csak kibírunk vhogy, nem ?!

sniky

Sziasztok csajszik!

hú jó sokat irtatok mostanába.

Csenge jó pihit és jó nyaralást!

Tegnap végre kész lett nagy balhék után a tapétázás, de apámnak sikerült annyira elvenni a kedvemet az egésztől hogy már nem is tudok neki örülni, csak bemegyek ránézek és az jut az eszembe hogy kinéz ahogy kinéz csak végre kész van már :( Szar a fal minősége meg apám is nem hiába öregszik és hát lett jó pár hiba a tapétázásba. de már ezt is leszarom már bocsánat . Tegnap emiatt jól összevesztünk emiatt és ahogy sirva kirombolta a szobából az előszobai kupiba, belerugtam a szekrény lábába és bal lábamon lezúztam az egyik lábujjam ugyhogy most alig birok járni meg hajlitani és tiszta lila! hát gyönyörű!!
előkép a tapétáról aztán ha kész lesz szoba rakok majd arról is képet.
Kép

a sárga pöttyös csak egy fal, ezt kaptuk Andiéktól de tök jól feldobta a szobát. Ma már reggel felraktam a függyönyöket is.

Nekem még mindig nincs gondom az alvással 11kor fekszem mint akit agyonütöttek úgy alszom szerencsére , de ma arra keltem hogy a pici fiam lába a bordám alatt van és nyom.
Hú Binyek neked aztán nem lehet könnyű a nagy pocakkal gondolom már minden nagyon nehéz és nyűg minden, de amig van erőnk küldünk nektek is!

Katica és Beleki nagyon eltünt mostanság??

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

De tegnap legalább annyi örömöm akadt hogy megvan az új autónk és annyira kényelmes!

ritus ne parázz egy napot csak kibirunk valahogy ! én inkább az utánna való napoktól félek. Mit fogok én kezdeni hirtelen vele?? csak sirva fogom nézni ahogy alszik édesen az tuti, és közben azon fogok gondolkodni na akkor most hogy is tovább.... :D

Ruha: hát nekünk jó pár van és van egy csomó plüss rugi is de azt gondolom az esti alváshoz rá lehet adni majd. De látván barátnőim babáit tényleg nagyon gyorsan nőnek sajnos. Ugyhogy ki kell élvezni minden pillanatát az első időknek. :)

Megyek vásárolni, meg pakolás lesz ugyhogy majd egyszer csak jövök.

Mindenkinek szép napot és kellemes hétvégét !
Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Én is csak beköszönök.Megvolt a diplomaosztó, 3 órás, de utána 5 fogásos ebéd. Úgyhogy most küzdök vele. :lol:

Vigyázzatok magatokra! Szép hétvégét továbbra is.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok csajok!

Ritus!

Te is jó korán kezded a fájdogálást. De ne izgulj, azt olvastam, hogy ha jönnek az igazi fájások, tuti nem bírunk visszaaludni.
Én is fájdogáltam már félálomban, de a szerda éjjeli kettő annyira erős volt, illetve a kísérőjelenségek miatt, hogy nem aludtam közben. :cry:

Aproo!

Találtál végül rucikat?

Mecsi!

Gyógyulást a lábujjadnak!!!

Niki!

Remélem már te is jobban vagy.

Nekünk a meleg csinál nagy mocorgást, tegnap a "hidegebb" időben aludt a kislurkó, csak este egy kis csokifagyi késztette őrült mocorgásra, nemhiába, anyja fia :lol:

pöttömpanni

Sziasztok!

Kertipartin össze-vissza ettem mindent,husi-sali-süti,most meg iszom majd a levét éjjel.Mi lehet akkor Aprooka Veled az 5 fogás után?:-)Én lemaradtam, a Párod kapott diplomát???Vagy Te?
Gratulálok mindenképp az örömteli eseményhez.

Dagad a lábam újfennt, elteszem magam holnapra.
Jó éjt Mindenkinek:Eszti
ivaneszter

Hali!

Végre itthon, lefürödve, hátha tudok aludni. Bár a pocakom nekem sem a legjobb. :?
Kellett ennyit enni, de ha egyszer minden annyira fincsi volt. :oops:

Pöttöm, végül még nem mentem el.
Amikor kiderült, hogy azokról a helyekről nem kaphatok semmit, ahonnan vártam, pénteken rákérdeztem ugye sógoroméknál, erre ma hoztak egy hatalmas zsák rucit. Egész jó állapotban vannak, sőt! némelyik annyira cuki, hogy csak na!
És 68-as méretik minden, kb 60-70 darab ruci.
Annyira rendesek, hogy egy nap alatt összeszedték, mert mondtam nekik, hogy nekem is elkezdődtek a jóslók, még a konyha hátravan, és jó lenne minél hamarabb.
A lényeg, hogy most mindent átszortírozok, méret szín szerint, elrakom és sztem arra fogok jutni, hogy kb fél éves koráig nem is kell cucc Prücsinek, legfeljebb, ha valamibe beleszeretek. Gondolom lesz ilyen sok, de célirányosan nem kell nagyobb összeget költenem, ami most nagyon jól jön. :D

Eszter, én múlt évben doktoráltam a jogon, párom most, de az orvosi egyetem hat éves és ő később is kezdte egy évvel nálam, így maradt le picit. De a lényeg, hogy megvan végre és kezdheti a gyakorlati részt. Már annyira várta, hogy végre ne tankönyvek fölött üljön. Annyira bírom, iszonyú lelkes. Én soha nem voltam az. Már egyetem 2. évében rájöttem, hogy engem a növények, kertészet érdekel és nem ez a száraz vacak. Na mindegy, már vége hála Istennnek és most egy darabig legfeljebb mondókákat, altatódalokat magolok, nem paragrafusokat. :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Csajok!
Lanyanénak ma hajnalban elfolyt a magzatvize!Majd jövök a hírekkel!
De jó neki!!! :wink:

binyek

Binyek, de izgi! Szorítunk neki, hogy minden simán menjen, és jól legyenek mind a 3an! Gyere a hírekkel minél előbb ;-) És ne irigykedj, a Tieid is tudni fogják, mikor lesz nekik a legjobb időpont... már nem sok van vissza ;-)

yuyu79

Binyek!

Nagyon szorítunk neki!

Jó reggelt!

Annyira jót aludtam és ez már a 2. végigdurmolt éjszakám! :D Teljesen feldobott, hogy nem óránként voltam fenn.
Ma sajna apa dolgozik, így egyedül vagyok, de délután megyek a még hiányzó babaholmikért. Addig meg a tegnap kapott eszméletlen mennyiségű rucit mosom és ölelgetem. Annyira édesek, hogy csak na! :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

LANYANÉNAK MENNEK A DRUKKOK!!! HAJRÁ!!!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok!
Nem volt időm visszaolvasni, csak Lanyanét láttam, szorítok neki, és várom a híreket! Képzeljétek, tegnap reggel forró olajjal leforráztam magam a mellkasomtól a térdemig :( Nagyon aggódok, remélem nem fog látszani a babán semmi ebből, tele vagyok hólyagokkal. Teszek fel képet róla...szerintetek?
Viszont végre megvettük a baba kocsit is, arról is teszek fel képet. Az egyik képen lévő tehénke is tegnapi szerzemény...bár most inkább a sérülések miatt aggódok....

Szilvi Kép a pocakom Kép Mózes résszel Kép sport résszel Kép sport rész szemből Kép hordozóval

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok lányok! :)

Megvagyok ám én is, csak megmondom őszintén, mióta itthon vagyok, nem vesz rá a lélek, hogy leüljek a számítógép elé. :) Mindig találok valami szöszmötölni valót a lakásban.

Gratulálok az első babanetes bébihez! Barbi, jó egészséget nektek!

Nálunk minden rendben van. Kisruhácskák kimosva, kivasalva, méret szerint elcsomagolva. :) Minden tiszta és minden be van fóliázva, hogy addig se porosodjon.

Kicsi fiunk sablon szerint fejlődik. :) Minden mérete korának megfelelő, teljesen arányos, súlya 2200 gramm.
Szerencsére mi nem szenvedünk semmitől, kitűnően vagyunk.

Ha lesz kedvem végre felrakom a képeket is, amiket készítettem.

Én is Pannahoz hasonló cipőben járok, az elmúlt pár hétben nem hogy híztam volna, de még 1 kilot le is dobtam, most járok 6,5-7 kilonal, viszont a baba gyönyörűen fejlődik. Az én pocim kb. 95 cm, legalábbis a védőnéni annyinak mérte pár napja.

Na, lassan megyek is, várom a kedvesem, ebédelünk, utána pihenünk egy nagyot édes hármasban. :)

A betegeknek jobbulást, a bármilyen terhességi nyavalyától szenvedőknek kitartást, és amúgy meg mindenkinek csodás szép napokat és jó pihenést! :)

Hamarosan jelentkezem még!

Vigyázzatok Magatokra! :)

Sziasztok!

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!

Hű, kirázott a hideg amikor olvastam, hogy Lanyanénak elfolyt a magzatvize. Szorítok én is ezerrel, hogy minden simán menjen!

Szilvi! Úgy látszik ez a forrázás mindenkit utólér. Sajna én nem tudlak megnyugatatni, mert én is alig várom, hogy láthassam a picúrt egészségesen és foltok nélkül. Tudod, nekem is volt egy forrázásom. Köszi a szorítást az uh-ra.

Csenge! Jó utat nektek!

Barbi! Nem semmi a történeted, jó, hogy végül szerencsésen megúsztátok.

Kuka: nekünk van és kb. 3-4 dobozzal használtunk el bele zacsit. Mondjuk mi csak a kakisat tettük bele és Cintus elég hamar, kb. másfél éves korában, bilibe kakilt.

Nálunk apa itthon volt, így tegnap kimentünk a Gyerekszigetre, én az időm nagy részét a szülőmegörzőben töltöttem, de a csipet-csapat jól érezte magát, vittük keresztlányomat is, meg tesómat pesztrának. Délután meg grilleztünk anyuékkal, én is jól bekajáltam.
Sajna pénteken észrevettem, hogy engem sem kerül el a csíkosodás. A hasam alján van 4-5 csík.
Mostmár fixnek tűnik a Viktória név, végre megegyeztünk.

További szép napot Nektek! Andi

KépKép
jazmin2005

Sziasztok!

Szép napot mindenkinek! ;)

Lanyanénak megy a drukk, illetve a kiscsajsziknak is! Na, nem is kellett sokáig könyörögnia a dokinak, elintézték a csajok maguk is a dolgot! ;)

Ma voltunk Brendonban, hát, azért 1-2 dolog még hiányzik, de sokmindent sikerült beszerezni!

Aproo, tudnál segíteni, hogy hol vetted az Avent mellszívódat egészségkártyára? Én eddig 3 vagy 4 patikában voltam, ahol nem árultak, és ötletem sincs, hogy merre menjek... :( Jaaa, és a patikában a biztonsági körömvágóról sem hallottak, illetve nem tartanak!? :shock:

Mindenkinek további szép napot, most még elugrunk egy mozira, aztán holnap dokizom reggel, este jövök a hírekkel!

Puszi!

Szilvi! Gratu a kocsihoz, viszont vigyázz magadra/magatokra!

sophie27

Sziasztok!

Köszönöm az érdeklődést... :D :D
Örülök, hogy mindenki jól van. Barbinak nagyon gratula a Babához, remélem lassan már hazamehetnek.

Minden rendben velünk, annyira, hogy most jöttünk meg a motorcsónakázásból, Leányfalutól felmentünk Esztergomig, majd vissza, egy nagyot hekkeztünk. Azt hiszem az arcom egy kicsit megpírult...

Kristóf babával minden rendben. Mindenünk megvan, a ruhákat még ki kell mosni és vasalni, de egyébként minden készen várja.
Bár még várjon legalább 3 hetet.

Én teljesen jól érzem magam, nagyokat alszom, nem fáj a derekam, és kb. 9-10 kilónál tartok, a pocak ma reggeli mérés szerint 103 cm.

Ja és már nagyon-nagyon várjuk.

Amit viszont írni akartam azoknak, akik megvették a suttógó titkait, hogy ne ragaszkodjanak az ott leírtakhoz, mert ez egy minta baba, eset, de valójában közelsem ilyen egy csecsemő.

Pénteken és tegnap voltam szülésfelkészítő utolsó két napján, pénteken délelőtt a szoptatásról volt szó, és ott pont azt mondták, hogy annyiszor kell, amennyiszer a baba igényli, nem kell félni, hogy elkényeztetjük, az az időszak 8-9 hónapos kora körül alakul. Tudják, hogy nagyon fárasztó, de ez a legjobb a babaának. És csak akkor szabad a másik mellre rakni, amikor az egyiket már "kiürítette", met először egy magas cukortartalmú, higabb tej van, később pedig egy sűrűsődik, olyan ez, mint egy menü.

Délután, meg tegnap csoportterápia volt, ami nagyon sok dolgot felszabadított benne és, hát ige, sokat sírtam. De, nagyon jó érzés volt.

Ajánlom figyelmetekbe a mostani GEO magazint, az érintésr fontosságáról van benne egy kb. 20. oldalas cikk. -->fantasztikus.
Mi tervezzük is, hogy rendszeresen és kezdettől fogva maszírozzuk őt.

Pólya! Nem tudom, hogy ez mennyire tisztázódott, de mi nem gondoltunk rá és megkérdeztem, hogy miért is fontos... Először is, azért, mert nagyon hasonlít az anyaméhhez, mert egy zárt helyen van, az újszülöttekre jellemző, hoghy a kiságyba is az egyik sarokhoz húzódnak. Sokkal stabilabb, ezt alaposan ki is próbáltam, és ez azért is jó, mert a párom "tartott" tőle, hogy hogyan kell majd fogni, meg törékeny, és ez teljesen megoldja. Kb. 2-3 hónapig érdemes használni.

Könyv! Nagyon ajánlom az Csodálatos újszülött című könyvet!!!!! :D

További szép hétvégét Mindenkinek és vigyázzatok magatokra! :D

Kata
Vendég

Sziasztok!

Már régen voltam bent. Én 35 hetesen megyek nst-re. Nagyon lassan telnek a napok. Látom mindenki szenved a melegtől. Mi 1 hét múlva megyünk fürödni Százhallombattára. Szerintetek bemehetek a vizbe egy kicsit? Nem lesz semmi baja a babának?
Mindenki vigyázzon magára.
Képzeljétek javult a vérképem, de annyi gyógyszert kell szednem mint ha 70 éves cukor beteg lennék. A babámmal minden rendben jövő héten megyek ultrahangra. Már 18 hetes korom óta nem láttam. Már alig várom. Na sziazstok!

Kép
nitty

Szoptatós melltartó: előre szerintem ne vegyetek 2-nél többet, mert szülésig változhat a méret, plussz a tejtermelés a szülés után indul be.

Én a Babyfun-ba vettem, de az olyan, hogy a pánttal lehet állítani a kosár méretét, azt hiszem 1700-1900 körül volt darabja.
Vendég

Sziszka, gratulálok a babakocsihoz, csak meglett még időben ;-) Honnan rendeltétek?

Lanyanéékkel mi van???

yuyu79

Most láttam az ikreseknél, reggel 9 körül megszülettek a Lanya lányok :-) 2220 és 2490 grammal! A jelek szerint jól vannak. Vannak fent képek is, lessétek meg!

yuyu79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?