A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Sziasztok!

Csiri:bájos a kiscsaj,jók a képek!Na,de az a papa meg a mama! :shock: Meglepődtem. :roll:

Képzeljétek Máté kedd óta nem kakilt magától csak lázmérővel.Hétfőn mindenképpen beszélek a dokival.
Sétáltunk egy nagyot a városban és még most is alszik a babakocsiban. Kép

Kép
melike

Ma vagyunk 1 hónaposak!

Kép
melike

Sziasztok!

Melike: Gratula az 1 hónaphoz! Nagyon édes Máté.

Úgy látszik most nálunk fordult a kocka. Az utóbbi 2-3 napban Marcika nagyon jól aludt, nem kellet dajkálgatni sem már megörültem neki, erre most meg egész nap nem aludt egy szemhunyásnyit sem és 2 óránként kajál. Nem tom mi lőtte. Mondjuk nem sír jól elvan ébren is csak hát nem alszik. Remélem délután majd bepótolj.

ancsika82

Melike,Máté tiszta anyatejeses ugye?
Én úgy tudtam a táposok kakilnak nehezebben... :shock:
A lázmérőt csak ritkán szabad használni,mert teljesen rászokik...rendszert nem szabad csinálni belőle

Mi nem voltunk sétálni 2 napja olyan szinten fúj a szél :twisted:

Tápszeresek,vagy hozzá értők:nagyon muszály HA (hipo allergén ) tápot adni?Mert régen nem is volt ilyesmi...és 3x annyiba kerül mint egy "normál" szintén ujszülötnek való anyatejpotló táp
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:52-kor.
hékás

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:52-kor.
hékás

Sziasztok!

Mi is ma vagyunk 1 hónaposak. Papától kaptunk tortát is :)

Ma Dorci is nagyon nyűgös, csak rajtunk alszik. Az előbb kanállal etettem apát, miközben aludt rajta a manó. Érdekes volt :D

Szerintem ez a hülye front hat rá így.

Köszi a bókokat, én is büszke vagyok rá, hogy ilyen hamar hozom a formám.

Kép Kép

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Hékás
Sapka próbálás közben mosoly :roll: :lol:
Az én fiaim szerint a sapka felvétele a középkori inkvizíciónűál nagyobb fájdalommal jár... :wink:

Bari
Szerintem, nem muszáj...

"Igény szerint szoptatott, kizárólag anyatejjel táplált, jól gyarapodó kisbaba esetében nyugodtan kiindulhatunk abból, hogy annyiszor van széklete, ahányszor erre szüksége van. Az itt következő információk egészséges, jó gyarapodó, kizárólag anyatejjel táplált babákra vonatkoznak. Az is normális, ha naponta többször, az is, ha csak tíznaponta egyszer. Általában az első öt hétben a napi három-négy kakis pelenka a jellemző, s ez utal arra is, hogy a baba biztosan eleget szopik. Az ötödik hét után ritkulhat a székletürítések száma, ez azonban a fejlődés természetes velejárója, nem kóros. Néha-néha azonban olyan csecsemővel is találkozunk, aki az első öt hét előtt is viszonylag ritkábban kakil. Ha jól gyarapodik, nincs okunk arra, hogy ezt kórosnak tekintsük."
http://www.szoptatasert.hu/belso.php?in ... _problema1
Vendég

Hékás ha hiszed ha nem égen földön ilyen nyári kis sapit keresek ami szép kis mosolygós fiad fején van...hol vetted?????

Dorina nagyon édi..húú de megkívántam azt a tortát

Gigi egy órája csak kutatom a neten,hogy milyen a legjobb tápszer de álltalában csak az anyatejet emelik ki mint tökéletes táplálék...
Vendég

húúú de írígylem azt a sapit :twisted: :oops:
Vendég

Vendég

Bárány! A Brendonban vannak aranyos nyári sapik leárazva.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Tápszer! Mi Pepti Junior tápszert kapunk, ez tej és szójamentes és mivel a családban több tejérzékeny van, így a doktornénink 90%-os támogatásra írja fel :) Ez anyagilag nagyon kedvező :)

Kép

Kép
[/url]
stella40

xxx
hékás

Sziasztok
Bari: Olvasom, hogy tápszer ügyben vagy tanácstalan. Én sajnos ugyanebbe a cipőbe járok. Barbi sajnos kezdettől fogva tápszert is kapott, 3 hónapos kora óta meg csak azt illetve most már szilárd kajcsit is. Mi a Humana tászerrel kezdtük, ami nem HA azt lehet recept nélkül venni a HA-t csak receptre. Ha nincs a családba allergiás, vagy tejcukorra érzékeny akkor azt mondta a gyerekorvos hogy lehet a simát adni, DE a gyógyszertárba nem igen tartanak sima tápszereket csak HA-t. Mi rendszeresen rendeltük, mert csak én vettem a budafoki nagy gyógyszertárba és a Campona gyógyszertárába is sima tápot. Most viszont már rendelésre sem tudtak hozni, igy Barbit át kellett szoktatni a Beba HA-ra, de a gyerekorvos és a gyógyszertáros szerint is inkább divat mint muszály a HA táp. :(

drumka

Drumka köszi a választ.
szerintem is inkább divat,nekem is és más anyukáknak is ez a véleményem.
majd hétfőn amikor mérésre megyünk elbeszélgetek erről a dokinéninkel,mert én ezt nem igazán akarom hónapokig ennyi pénzért megvenni...
nem volt tejérzékeny a családunkban ameddig a szem ellát...
mégegyszer köszi a válastr
Vendég

Mi is vettünk sapit Boninak, csak nem volt olyan piciben ami jó a fejére :) Kép

Kép

Kép
[/url]
stella40

Stella jó kis sapi,nekünk eggyáltalán nincs nyári sapink vagyis csak egy amit a kenguruban vettem,de nagyon szerencsétlen egy darab... :twisted:
Én is ilyet szeretnék de kb jövöre jutok el a brendonba :twisted:
Vendég

Jó reggelt, szép napot mindenkinek!

Micsoda sapi bemutató van :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
A modellek gyönyörűek... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tomin millió pötty van :cry:
Szegény kicsi babócám...

Bari
Vegyek neked?
Úgyis akarok valamelyik nap menni a Brendonba... vannak kuponjaim, amiket le kellene vásárolni...
Vendég

én meg hogy adom oda a pénzt sárga csekken??
És te a sapit postán? :lol:
Vendég

Ngayon szenved Tomi a barihimlőtől?
Sokat sír?Nem volt láza?Eszik?Alszik éjjel?
kezdenek leszáradnia pöttyök?
Vendég

Bari
Annyira nagyon nem szenved... enni eszik rendesen... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Lázát nem mértem, nem éreztem különösebben melegnek...
Nyűglődik, ha nincs kézben, de időnként nem árt neki...
Vendég

http://www.brendon.hu/ProductSearch/bro ... gory=sapka

Itt van a Brendon sapkaválasztéka...
Vendég

Sziasztok

Sapis fotót dobok én is.
Bár még kicsit nagy a bucijára. :D Kép

Kép
Kép
schopin

Gigi jól kiszúrtál velem én csak ülök és csodálom a brendonos cuccokat!!4Én ennyi jó ruhát etetőszéket még sosem láttam...mivel nem voltam még a brendonban...de asszem jobb mint a kengurú
Vendég

ÁÁÁÁ azonnal pénz kell!!a babakocsik szuperjók
Vendég

Halihoo!

Annyi szép sapit mutattatok itt meg most, hogy teljesen bezsongtam én is a sapkákra. Egyenlőre Marcika sapi nélkül pihizik odakinn, de szerintem beszerzek én is egy-két darabot annyira cukik.
Még az a szerencse, hogy pont most nyílt itt Keszthelyen is Brendon, különben most nagyon irigy lennék :roll: :wink:

ancsika82

Hol vagytok???
Mindenki csavarog?
Kincsem kint alszik.... édes!!

Gigi: képzeld sikerült bármiféle beavatkozás nélkül... :lol: :lol: :lol: HURRÁ
bszilvi25

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:53-kor.
hékás

Brigi: az nem jó :? :? :? :? :? :?
(nem hiszem, hogy ettől boldogabb leszel, de tegnap nekem is volt).
Ugye Te segítettél nekem aranyér ügyben? köszi, már 100%-os vagyok. 8) 8) 8) 8)
bszilvi25

Szilvi
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Bari
Brendonban minden van... csak legyen pénzed hozzá...
Kengurut nem ismerem... nálunk nem régen nyílt, csak nagyon kiesik nekem...
Vendég

Gigi: Jobbulást a gyermeknek! Tényleg öröm az ürömben, hogy legalább hamar túl lesz rajta és nem fog rá emlékezni, meg persze nem tudja magát elvakarni. Ettől függetlenül nagyon sajnálom szegényt, biztosan nagyon rossz most neki... Gyógyulgassatok ;)

Láttam szép babákat! Hihetetlen, de tényleg minden baba csodaszép lett és szerencsére nem lett senkinél semmi probléma :)

Sapi bemutató is nagyon ott van :D

Bence tegnap óta nyüszít... Szegénykém tegnap reggel fél 5-kor kezdte majd este 7-ig nyűglődött, sikerült neki aludnia kb. 3x 1-1 1/2 órát. Na aztán este fél 8-tól aludt egészen fél 2-ig :shock: Majd 2-től egészen fél 6-ig. Aztán kezdte a nyűglődést előröl. Momentán óránként szopizik, majd fél óra küzdelem, hogy elaludjon, mert délelőtt megint nem aludt szinte semmit... Van reggel egy órája, amikor ellehet vele lenni: nézelődik, "beszél", nagyon nyugis angyalka, na de aztán megmutatja mit is tud :twisted:

Megyek, lassan kajcsi van megint, már egy órája nem evett, nem tudom hogy bírja ilyen sokáig :D
Andóca: Mi már eljutottunk a piacig is ;) Sőt, ma délelőtt elmentünk a Coráig fagyizni :) Holnaptól magányosan leszek Bencével (illetve apóssal, de ő nem zavar sok vizet, viszont nem is segít semmit...). Kíváncsi vagyok, hogy boldogulok majd a sétával ;) Valamikor összefuthatunk :D

No tényleg ébredezik a lelkem... Lassan szopigépnek érzem magam :)

Kép

Kép
bettica

Kép
Kép
Kép
Vendég

Gigi neki még ez is jól áll :wink:
Vendég

Azért nem fogom visszasírni, ha elmúlik... :wink:
Dávid bébi?

Bettica
Lehet, hogy ez a folyamatos időjárás-változás megviseli a kicsiket is...

Hékás
Jobbulást!
Vendég

Sziasztok!

Betti: beszélhetünk egy találkáról. Még egyenlőre ez a hetem zsúfolt lesz, mert el kéne mennem az ortopédiára és a 6 hetes kontrollra. Lehet,hogy következő hétre össze lehetne hozni.

Lányok: én is szopigépnek érzem magam. Kitti ma kb. 1 óránként eszik. Szerintetek nem gond?

Gigi: jobbulást Tomi babának. Szegényke olyan kis pöttyös.

Brigi: hasmenéssel vigyáz!!!

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Andóca: Ki a dokitok? Nekem azt mondta a védőnő, hogy csak gyanús esetben küldenek tovább. Pedig én sajnos csípőficamos voltam és elvileg a gyerek örökölheti. Lehet meg fogom kérni a dokit, hogy küldjön tovább minket, akkor lennék nyugodt, ha egy szakorvos mondaná ki, hogy Bencének nincs baja ebből a szempontból...

Kép

Kép
bettica

Gigi:Dávid ,elég nyűgös továbbra is de rájöttem,hogy gyakran éhes és akkor nagyon tud órdítani...őszintén szólva néha nem tudom biztosra,hogy tényleg éhes-e vagy csak kajával vígasztalja magát ha sír...hááát nem mondom,hogy nemvagyunk fáradtak tőle...

holnap dokinéni egy hónapos kontroll
Vendég

Nekem az anyatejem olyan színű mint a víz...nektek is?
vagy valami hiányzik belőle?mondjuk lassan mindeggy mert dávid nem szeret megdolgozni a kajájért :x
Vendég

Bari
Az anyatej 80%-a víz...
Vendég

Sziasztok!

Csak néhány kép erejéig bekukk :P

Kép
Kakilós póz :P

Kép
Nyári sapink 1.

Kép
Nyári sapink 2.
bluebox

Gigi akkor jó,mert ha pohárban van akkor 2 felé válik és kb tényleg a 80%-a átlátszó...nekem ez új mert a mási kettőnél nem láttam anyatejet :oops: :lol:

Blue ,mekkora a fiad :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
nem semmi..

jók a sapik :wink:
Vendég

Milyen életmódbeli változások várnak a szülés után? Végül is azon túl, hogy nem alszol, nem dolgozol, nem jársz emberek közé, koszos vagy és büdös, kövér, szexelni nincs kedved és nem látsz a Drogerie Markton túl, nem vészes. De ha nem akarsz teljesen megőrülni, oszd be jól az idődet!
Először is, aludj. Ki mondta, hogy a kisgyerekes anyukák hatkor kelnek? Egyrészt ötkor, nem hatkor. De aztán feküdj vissza és aludjatok. A nyolcas szoptatás után is feküdj vissza. Sőt, ha vagány vagy, a 11-es után is. Kit érdekel? Ez az egyetlen módja, hogy este fenn tudj maradni a Barátok köztre.
Aztán szerezz egy takarítónőt. Ha nincs rá pénzed, kérd szülinapra, karácsonyra. Ha nem kapod meg, add el a kocsit. Megéri, hidd el! Takarítani szar, de szarban élni is szar. Épp elég lesz napi háromszor mosni, vasalni, teregetni, ennivalót szerezni (és adni), mosogatni, ajtót nyitni a védőnőnek, patikába járni, pelust venni és anyáddal telefonálni.
Vond be a pasidat, éjszaka ő is nyugodtan tisztába teheti a kölköt. Eleinte nyávogni fog, hogy ő dolgozik, meg korán kell, de ne vedd be. Online pókerezni bezzeg fent tud maradni háromig. Majd meglátod, egy hajnali büfiztetést átpasszolni felér egy adriai nyaralással. Reggel, ahogy felébredsz (persze szoptatás után), rohanj el kakilni, tusolni, pattanást nyomni, reggelizni. Ha lekésed ezt a drága időszakot, amíg még otthon van a férj, elcseszted. Legközelebb délután négykor tudsz majd fogat mosni. És akkor a hajmosás még hol van… Igen, tulajdonképpen az lenne a legjobb, ha a gyermekágyas időszakra kopaszra vágatod a hajad, vagy nagyon rövidre, esetleg rasztásítasz. Vakarózni lehet félkézzel is.
Apropó, félkéz. Térj át az egykezes életmódra. Nem olyan nehéz, akiknek például nincs bal kezük, még tudnak teljes életet élni. Mivel a baba mindig a karodon van (hogy ez jó-e vagy nem, arról majd máskor), egy kézzel kell enned, pakolnod, internetezned. Nem is olyan nehéz, bár a vasalást és a sövénynyírást lehetőleg kerüld. Egy hét alatt megtanulsz majd egy ujjal hosszú emaileket írni, kávét főzni és afrofonást készíteni, egy hónap alatt pedig még Ctrl+Alt+Del-t is simán nyomsz.
Végül feltétlenül ki kell térnem a családi segítségre, vagyis anyádra vagy anyósodra. A gyermekágyas időszak alatt tégy úgy, mintha szeretnéd őket! Történjen bármi, nagyon nem mindegy, hogy ki előtt mutatkozol tejtől csorgó pólóban és Tena betétben. És ha az illető esetleg még el is mosogat neked, örülj nagyon! Az első hetekben még úgysem fog nevelési tanácsokat adni, és remélhetőleg a babát sem tömi tele kókuszgolyóval vacsora előtt.
Vendég

GIGI!
EZ NAGYON JÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De miért voltál Te ébren 4:44-kor??? :shock: :shock: :shock:

Tomi hogy van?Most egy kicsit hűvösebb lesz a héten,bizti jobban viseli majd...
Vendég

Jó reggelt!

Nem tudom honnan szedted GIGI,de tényleg nagyon jó!!!

Csajok!Este 8kor "megtömtem" Mátét tápszerrel (110) és még utána picit cicizett és azon aludt el,jutalmul 3kor és 6kor kelt közte pedig néma csendben ALUDT!Annyira jó volt!Még Apa is azt mondta reggel,hogy elég jót aludtam éjszaka!

Én sem bánnám,ha kicsit hűvösebb lenne,csak ne essen,mert nem tudunk menni sétálni.

Kép
melike

Jó Reggelt mindenkinek!

Gigi akkorákat röhögtem!! :D :D :D :D :D :D :D :D
Ez saját szerzemény?

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Most kaptam meg a tgyást, 06.01-06.26-ig van elszámolva! Nektek is? Miért nem hó végéig van? Vagy mindig másképp?

Megmondaná valaki akinek a max gyede lesz, mennyi tgyást kap naponta? Én 3012 Ft-ot, ennyinek kell lennie?

Köszi!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

De jó neked,hogy már megkaptad!
Én még nem kaptam egy fillért sem!
Amúgy meg olyan zavaros,hogy mi mennyi.Figyelni kell,hogy rendben legyen.
A tgyást az utolsó táppénzzel együtt utalják?

Kép
melike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?