A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

viki nehezen írok mert jófiú van a karomban :twisted:

nem tudom még mihez kezdek...talán spirál?de attól félek...márhogy a felhelyezéstől...

de még nem eshetünk teherbe amig nem jött meg ugye?
Vendég

Bari: de igen, a sogórnőm úgy esett teherbe, hogy miután abbahagyta a gyógyszert nem jött meg neki, persze közben próbálkoztak... És 4 hónap után teherbe esett, úgyhogy vigyázni!!!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:56-kor.
hékás

Brigi: Boldog Szülinapot!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:56-kor.
hékás

Bari, tesóm is félt mert annyi mindent hallott. Van akinek bejön, van akinek nem. Aztán most tök örül hogy belevágott!
A felhelyezés volt egy ici picit kellemetlen, de nem sokkal rosszabb mint egy általános vizsgálat nyugi!
Annyi változott nála, hogy mielőtt megjön neki picit jobban görcsöl. A hormonos amiről Én hallottam, ott nincs is mensi! A csajnak ez volt fontos, mert úszó család, és így nincs kellemetlen időszak, amikor megvan neki.

Nekem igazából mindegy melyik, a lényeg hogy nem kell 3 havonta gyógyszert iratni, és nem kell bevenni minden este, hanem 3-5 évig le van a gond! :wink:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Bari!
Simán teherbe eshetsz!!!(az exférjem és a bátyja közt 1 év van....)És anyósomnak sem jött meg,ráadásul szoptatott!!!!

Hékás!
Boldog szülinapot!

Lányok!Bekattanok!Zoé szájából ömlik a nyál,ma még nem aludt,csak nyüglődik,élesen fel-fel sír és úgy szopizik,hogy teljes erőből szorítja rá az ínyét és már könnyezek,annyira érzékeny lett a bimbóm...és szopi közben is nyűgös :?
Előre félek az éjszakától...felhívtam a dokinőnket,mondta,hogy valószínű a korai fogzás,megindulhatott a fogcsíra ,de az még idő mire áttörik...ELŐRE FÉLEK AZ ÉJSZAKÁTÓL...Nagyon úgy tünik,hogy a kisasszony rosszul fogja viselni ezt az időszakot,pedig a nővéreivel annó ügyesen átvészeltük,mondjuk velük csak 4-5 hósan kezdődött ez a folyamat.... :roll:
Hasfájás teljesen elmúlt,erre most emiatt nyögünk... :evil:
Vendég

sziasztok
bocs hogy bepofátlankodok a nyáriakhoz szoktam irni.kérdezni szeretném probálta e valaki a moremilket
ha igen tényleg jo e.

köszi ha válaszoltok

Képimg][/url]
Kép
ronix

[quote="bárány"] írta:bárány
[quote="gigaboszi"]
írta:
gigaboszi
Nem használok semmit... nálunk spontán baba kizárt... :cry:

ez két szép gyerek után tulajdonképpen már áldás...tudom te szeretnél még babát,de lombikosoknak úgy halottam terhesség után már van,hogy összejön spontán...rosszul tudom_?

Igen, van több olyan ismerősöm, akinél az első gyerek lombikos, a kistesó(k) meg spontán babák...
Nálunk esélye nincs a spontán babának :cry:
(2001-ben és 2002-ben méhenkívüli terhesség miatt operáltak :cry:)
Vendég

Csiri
Mikor Petimnek jött a foga és nyüszis volt, akkor én adtam neki fájdalomcsillapítót... és ami még nagyon jó, az a VIBURCOL kúp...
http://www.simonmed.hu/termekb.php?azon=1721
Vendég

Kép
Vendég

[quote="ronix"]s írta:ronixziasztok
bocs hogy bepofátlankodok a nyáriakhoz szoktam irni.kérdezni szeretném probálta e valaki a moremilket
ha igen tényleg jo e.

köszi ha válaszoltok

Én nem próbáltam... szerintem a legjobb tejszaporító módszer a mell minél gyakoribb, minél alaposabb kiürítése, anyuka rendes táplálkozása, elegendő folyadékfogyasztás, minél több pihenés...
Mikor én "kevésnek" érzem a tejet, akkor max. 2 órát hagyok egy-egy szopi között... vagy 3 óránkénti szopi és szopi után 1-1,5 órával alapos fejés.
Vendég

Jó reggelt!

Gigi!
Köszi!A kúpot nem nagyon csípi Zoé,mert amikor a glicerinest próbáltuk neki adni,üvöltött!!!ha lehet,elöször mással próbálkozok ésha az nem jön be,csak akkor kúpoznék...

Vannak valamilyen hűsítő zselék vagy krémek,amit az ínyre kell kenni...van tapasztalata valakinek?
A lányoknak az a rágóka volt,amibe folyadék van és a hűtőbe kell tenni,de ugye ez most kiesik,mert Zoé még nem tudja megfogni...

Az éjszakánk a vártnál jobban telt,kevés nyüszivel...viszont szó szerint bugyborékol a nyál a kis szája szélén :lol: :lol: :lol: Vehetem elő az előkéket,pedig azthittem arra csak majdcsak késöbb lesz szükségem... :roll:

Megyünk ma a védőnőhöz mérekezni,ha addig nem jön valami nagy eső és lehet,hogy beugrunk a dokinőhöz,hogy nézze meg,mert számomra még mindig hihetetlen! :roll:

tényleg!Olyan babát szoptatni akinek van foga nem fáj??? :roll:
Vendég

Csiri
Vannak különféle, helyi érzéstelenítőt tartalmazó szerek... de azoknak annyi a hatása, hogy csak a nyálkahártyát zsiibasztja el kicsit... viszont az okozza a kellemetlenséget, amikor a csontban mozdul meg a fogcsíra (fogorvos-szájsebész ismerősök szerint anyukának a pszichéjét nyugtatja inkább csak az ecsetelő)

Szoptatás
Előfordul, hogy ráharap a gyerek a cicire, de akkor határozottan el kell venni... az esetek nagy részében megy simán...
Vendég

Sziasztok!
Este rohantunk dáviddal az orvoshoz,mert órákig úgy sírt ami tőle is furcsa volt már a végén hangja sem volt,és most sajnos folytatja,pedig görcsoldót is kapott...ma mennek kell olyan tápszerért ami sűsűbb,hátha azzal van a baj...de ha így marad állitólag be kell vinnem a gasztroenteorologiára egy 24 órás gyomorszondára és azt nem akarom,de amilyen nyomorult szerencsétlen vagyok nem fogjuk megúszni...de így nem maradhat szegény mert nagyon szenved...
már tényleg együtt sírtunk...
Vendég

sűsűbb =sűrűbb
Vendég

bari!
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Szegény Dávid :cry:

"gasztroenteorologiára" ez konkrétan milyen rendelés?
Vendég

Jó reggelt!

Brigi: Boldog Szülinapot!!!!!!!

Bari: sajnálom.

Mi tegnap este úgy jártunk, hogy fél 8-kor evett a gyerek, aminek a fele vissza is köszönt, majd fél 11-kor a következő kajcsinál megismételte ugyanezt. Már elkezdtem aggódni, mert ilyen eddig csak egyszer volt. Az éjszakai és a reggeli kajcsinál viszont már benn maradt az egész :)
Ez is mitől lehet? Nem evett többet, mint szokott. :roll: :roll:
Milyen mocsok idő volt este és éjjel?!?!?!!!!!
bszilvi25

Szegény Dávid?

Csiri
Gasztroenterológia :arrow: gyomor-bélrendszeri betegségekkel foglalkoznak...
Vendég

Tomi alighanem megsértődött... és elaludt :wink:
Gonosz anyája lerakta, hogy nyugodtan tudjon wc-re menni, gyerek ezt nagyon zokon vette, sírt és elaludt... :oops:
Vendég

Gigi: azért gondolom nem szomorkodsz??!!?? :wink:
bszilvi25

Nálunk is most alvás van, sztem megyek én is aludni, vagy valami.
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én néha szoktam unatkozni :oops: :oops: :oops: :oops:
bszilvi25

Nagyon remélem,hogy a sűrű táp segít...anyira félek a 24 órás szondától...
Úgy sajnálom szegény pici babocskámat,alig alszik..és olyan savanyú szagú a szája..ebből is gondolom,hogy van valamennyi visszaáramlás a gyomrából..és akkor mellé még hasfájós is...mert a kakitól is szenved..

Gigi...olyan furcsa gondoloatom van...mióta kicsit tööb az anyatej mintha jobban szenvedne...létezik,hogy valaki az anyatejet nem jól tolerálja?
vagy már csak én látok rémeket?vagy a csoda HA tápszer nem jó?
Vendég

Jó reggelt!

Elég jó volt az éjszakánk.
Viszont 8kor kapott enni 9körül elaludt és már fenn van!Miért nem alszik egy ekkora baba???Az a baj,hogy ő általában sír ha nem alszik.
Megyünk ma a doktor nénihez,megnézi,mert egy hete nem kakilt magától.Pedig nyom,nyom szegény.

Kép
melike

Jó reggelt!!

Gigi: SEGÍTS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kristóf tegnapelőtt csak úgy tudott kaksizni, hogy lázmérőztem :cry: Tegnap ismét nem tudott egyedűl tojni, viszont ahogy lázmérőzni akartam, nagyon elkezdett sírni, ezért nem szadiztam. Viszont ma ismét nyűglődik, nagyon nyomja, de a lázmérőzés megintcsak nem jött be neki :cry: Valami ötlet????? Mit tudok még segíteni????????? Nem bírom nézni, ahogy szenved a drágám. :cry:

Bari: a legjobbakat kívánom Nektek!!!!!!!!!!!!!!
bluebox

Sziasztok!

Brigi: Nagyon boldogat! Egy virtuális fülhuzogatás megy :)

Hát a mi esténk valami szörnyű volt... :cry: Bencével egészen a fürcsiig minden rendben. Utána a szokásos szopi. Gyerek valamiért a szopi felénél elkezdi a kezével meg a nyelvével kilökni a cicit és ordítani... Gondoltam kiürült, ráteszem másik cicire. Azon dettó ugyanez. Bakker. Gyerek ordít, anya, apa tanácstalan... Mondom akkor olyasmit ehettem, ami nem ízlik neki??? Dehát aznap egy túróspite (amit máskor is ettem már) volt a reggeli, 3 tojás az ebéd... Hát már csak nem? Oksa, akkor fagyiból tejcsi ki, megmelegít, gyereknek odaad üvegből. Megint kilöki, de néha szív belőle 3-4-et. Látom gyerek nagyon éhes, tömi a szájába az öklét, mindenre rácuppan, ami a szája közelébe kerül. Hőmérőzés, szájba benéz, semmi... :( 10-kor kétségbeesve (gyerek 2 órája felválvta apa és anya kezében üvölt) kezdünk gyógyszertárat keresni, hátha esetleg egy kúp megoldja a problémát (mert persze a doki azt nem írt fel, így nincs itthon). Erre gyerek beájul a kezemben. Elaludt :shock: Akkor doki, gyógyszertár storno, várjuk mi lesz, hiszen csak 30-at evett üvegből, tehát hamarosan kel enni. Fél 11-kor mintha mi sem történt volna, kelt a gyerek, hogy éhes. :shock: Megetetem, jól megtömi a pocit, majd elégedetten aludt fél 5-ig :roll:
Mi a túró lehetett? Nem láttam az ínyén, nyelvén semmit. Pelus is tiszta volt, pocit simiztük, de most kivételesen azzal nem volt gond. Még a fülére tippeltünk, de az meg nem múlik el ilyen hamar, nem? Megemlítem a dokinak, elég aggasztó volt...
Más: Kb a terhesség fele óta fáj a keresztcsontom (csípőm?) jobb oldala. Néha menni, hajolni is alig tudok. Most már a jobb térdem is fáj... El fog ez múlni valaha? Normális ez, hogy ilyen sokáig megkeseríti az életem?

Kép

Kép
bettica

Egy észrevétel, bár lehet, hogy hülyeséget írok......... Mióta nem az INFACOL cseppeket kapja Kristóf, hanem a GRAPE WATER-t, azóta nem tud kakálni :shock: :shock: :shock:
bluebox

Na jó... A védőnő is ott van a szeren. Gondoltam felhívom, mert jön holnap, és megkérdezem tőle, hogy a doki felírna-e Germicid-C kúpot a gyereknek. Erre közli, hogy a doktornő nem szokott ilyet felírni, helyette a Panadolt javasolja 5 kg-nál nagyobb gyerekeknek. Mondom jó, de abból van kúp? Azt mondja igen. Nézek ki a fejemből, hát akkor én tudom rosszul, lehet hogy azóta már van ilyen formában is. Nézem a gyártó honlapját, mert a házipatikán nem találtam a kúpot, kiderül, hogy nem létezik ilyen.... Hehe, jó poén :( Akkor marad a szirup... :(

Kép

Kép
bettica

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:57-kor.
hékás

Hékás: 4200gr-al született ;) Van 1kiló előnye :)

Kép

Kép
bettica

[size=18]Brigi BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!!!!!!![/size]

Kristóf helyett szerintem Dávidot akartál írni :wink:
bluebox

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:57-kor.
hékás

xxx
hékás

Lányok! A kaki problémára a hugom kisfiánál bevált a kamilla tea, ha nagyon szenvedett már, mert régóta nem tudott, akkor egy kis cukorral és biztos volt a siker.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Hékás! Ki fogod bírni, nekem 2 hetes babával ittalvós vendégeim voltak 3 napig :) Föztem is nekik. Hát mit mondjak, örültem amikor elmentek. :oops:

Kép

Kép
[/url]
stella40

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:58-kor.
hékás

Lányok segítsetek gondolkodni:
tegnap kevertem magamnak olyan saláta félét...
virsli pari,paprika tejföl só...na ez engem úgy meghajtott,hogy majd meghallltam a wc-n a fájdalomntól 3x :oops: (bocs)
lehet,hogy dávidnak is görcsöt okozott?
pedig külün külön nem ártanak ezek az összetevők ugye?

és sok őszibarackot eszek(védőnő azt mondta szabad),lehet,hogy az sem jó?
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:58-kor.
hékás

Kép Végre felöltöztünk

Kép
melike

Melike :Máté vagány fiús kinézetű SZÉPSÉG!!divatos ruciban
:wink:
Vendég

és voltatok is valahol ha már így fölöltöztetted?
Vendég

Sziasztok!
Megjöttünk...Lány létünkre szépen gyarapodunk hazajövetelhezképest,6 hét alatt 2,5 kiló... :shock: Mondjuk látszik is...
Melike!
Aranyos Máté!Mentek valahová,hogy ilyen csini?sikerül megoldani a babakocsi "problémát"?
Bari!
Mértékkel mindent lehet enni,deha "bezabáltál" (már bocs :wink: )Akkor az nem mérték... :lol:
Hékás!
Ha gondolod én cserélek veled rokonságot pár napra,de hidd el,hogy rosszul járnál és pár óra múlva sírva könyörögnél a visszacseréért... :roll:
Vendég

xxx
hékás

Lányok, jelentem sikerűlt a kaka :P :P :P

Lecseréltem a GRAPE WATER-t INFACOL-ra. Adtam egy adag infacol-t megszoptattam és sikerünk volt :P :P
Kivittem a kertbe most mélyen alszik :P

Máté, vagány csávó :P
bluebox

Blue!
együtt örülök veletek! :wink: :lol:
Vendég

Örülök,hogy tetszik. :lol: Átadom a dicséreteket.
Majd a doktor nénihez megyünk fél2 körül a "nemkakilás" ügyben.
Közben az előbb úgy össze szarta magát,hogy ilyet még nem láttam! :shock: Vittem a csap alá.
Azért elmegyünk most már,itt van a szomszédban.

Igen,voltunk tegnap sétálni,levittem a kocsit.Kicsit leizzadtam,de megoldottuk.

Hékás:az az igazság,hogy rá is nagy,csak így ülve sikerült nem becsúsznia a fejébe. :lol:

Kép
melike

Csiri, köszi, hogy osztozol az örömünkben :P :P :P Hallottam egy kollégám feleségétől, hogy van valamilyen kő, amiből láncot készítenek, és amikor jön a baba foga akkor ráteszik a nyakláncot és nem fáj a babának az ínye sem :P Nekik nagyon bejött :P Én totál hülyének néztem előszőr Őket, bevallom :roll: :roll:
bluebox

A kisbabák fogzás miatt érzett fájdalmát aprócska kövecskék segítségével, borostyán nyaklánccal múlasztják el Svájban az édesanyák. Ez a természetes, hatékony módszer nemcsak ott, de egész Európában a legkedveltebb, csak hazánkban nem alkalmazták eddig. Miután egy élelmes kismama két apró gyermekével megjárta az alpesi országot, hazahozta az ötletet
bluebox

Csiri: ha érdekel, itt a cím, olvasgass: http://babacsoda.hu/content/view/23/60/
bluebox

[quote="bluebox"][ írta:blueboxb]Csiri: ha érdekel, itt a cím, olvasgass: http://babacsoda.hu/content/view/23/60/

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
BLUE!
Ugye nem haragszol meg ha én ezt kihagyom...Én nagyon nem hiszek az ilyen dolgokban...
Ráadásul elöttem van a kép,amikor hazajön a párom,benéz a kiságyba és ott fekszik nyáladozva a lánya kis kövecskékkel telerakva....
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?