A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Helló, ha tudsz, maradj egy kicsit, és utána én is megyek végre a dolgomra. Ma nem fogok itt ülni egész nap, ezt megígérem. :D

KépKép
benó

Szia Benó! Látom te itt vagy.

Kép
flóra 11

Laptetű! :D

KépKép
benó

Gratula!
Még szabad vagyok,maradhatok. Párom elment dolgozóba,fiúk még nem jelentkeztek.
Én per pill reggelizek.

Kép
flóra 11

Barnázgatásom úgy látom elállt. Három napig tartott neki, de csak alig észrevehetően. Piri vasárnap,hétfőn esedékes. Majd aztán elmegyek dokihoz.

Kép
flóra 11

Érdekes ez a barnázgatás. Biztos a hormonok szórakoznak. :roll:

KépKép
benó

Ha a kewego.com-on beírjátok, hogy baby in the womb, akkor rengeteg 4D-t tudtok nézni. Ha érdekel.
Én viszont arra gondoltam, hogy lehet, hogy egy kicsit hanyagolnom kellene ezt az egész témát, mondjuk nem is jönni hozzátok se egy darabig, mert egy kicsit megint szarul érzem már magam. Túl sokat foglalkozok az egésszel, vagy nem tudom, de megint el vagyok keseredve, persze, tudom, hogy mások sokkal rosszabb helyzetben vannak, mint én, de nekem, biztos tápos vagyok, ez a várakozás, ez az irigykedés is nagyon gáz, és jelenleg nem látok fényt. Nem tud vigasztalni az sem, hogy az akárkinek a 4. clostis hónapban összejött, nem is érdekel, beszélni se akarok már róla. Nem baj, hogy ezt leírtam? Nem kell rá reagálni, majd lesz valami velem.

KépKép
benó

Benó,megjöttek a fiaim. Hurrá!!!!

Majd jövök.

Kép
flóra 11

Hurrá!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D Foglalkozz nyugodtan a gyerkőcökkel, ezer éve nem láttad őket. :D :D :D :D

KépKép
benó

KépKép
benó

Puding muffin
(kb. 16 darab)

Hozzávalók:

150 g lágyvaj vagy margarin
125 g méz
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 ml citrom aroma
2 teáskanál mézeskalácsfűszer
3 db tojás (közepes méretű)
250 g liszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Pudingtöltelék:

1 tasak Dr. Oetker Vaníliaízű Pudingpor
3-5 evőkanál cukor
250 ml tej

Díszítés:

1 tasak Dr. Oetker Ét Tortabevonó
(arany és ezüst szórócukor)

Elkészítés:

A margarint robotgéppel puhára dolgozzuk. Keverés közben lassan hozzáadjuk a mézet, a vanillincukrot, az aromát és a mézeskalácsfűszert. Minden tojást kb. fél percig keverünk el. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és szitán keresztül két adagban a tésztához keverjük. A tésztát 16 papírformába (kettő kosárkát egymásba rakunk), vagy kiolajozott 12-es muffintepsibe töltjük. Pudingtöltelék: A pudingport kevés tejjel és a cukorral simára keverjük, majd a maradék tejet is hozzáöntve, folytonos keverés közben felforraljuk. Az elkészült pudingot azonnal habzsákba töltjük, onnan pedig kis adagokban a muffinok belsejébe.

Alsó és felső sütés: kb. 160 ºC (előmelegített)
Légkeveréses: kb. 140 ºC (előmelegített)
Gáz: 3. fokozat (előmelegített)
Sütési idő: kb. 25 perc

Sütés után a muffinokat egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. (A muffintepsiben a süteményeket elválasztjuk a faltól, és abban hagyjuk kihűlni.)

Díszítés:

A tortabevonót a tasakon levő utasítás szerint felolvasztjuk és ízlésesen a muffinokra önjük. (A cukrokat a még meleg csokiöntetbe szórjuk, és hagyjuk megszilárdulni.)

Tipp:

A díszítéshez használhatunk Dr. Oetker Színes Szórócukrot is.

KépKép
benó

KépKép
benó

Citromos muffin

1 pohár joghurt
27 dkg liszt
1 citrom leve és héja
6 evőkanál cukor
1 csomag van. cukor
2 tojás
12 dkg vaj
1 csomag sütőpor

Összekeverem, sütöm.

KépKép
benó

Csokoládés zabtallér

2 tojás

10 dkg táblás csokoládé

14 dkg rétesliszt

7 dkg vaj

8 dkg zabpehely

12 dkg cukor

csipet sütőpor

A szárazakat összekeverem. A csokoládét késsel felaprítom és a szárazakhoz zuttyintom. A vajat megolvasztom és a tojásokkal együtt hozzáadom a keverékhez.

Sütőpapíros tepsire kanalazom és 190 fokon, nagyjából 10 percig sütöm. Amikor kiszedem a tepsit, egy kicsit hagyom rajta üdülni a kekszeket, majd átpakolom a rácsra és hagyom kihűlni.

KépKép
benó

Tejfölös pogácsa

50 dkg finomliszt

3 dkg friss élesztő

25 dkg vaj

2 tojássárgája

2 dl tejföl

1 dl tej

4 csipet só

A tésztát alaposan kidolgoztatom a géppel, majd nyújtom, hajtogatom s hagyom 20 percet pihenni. Újra hajtom, pihentetem, hajtom és pihentetem. Ezután majdnem 2 ujjnyi vastagra nyújtom és apró szaggatóval kiszaggatom.

A sütőpapíros tepsire ültetett pogácsákat még 10 percig hagyom, majd 190 fokon addig sütöm, míg a feneke és a teteje is halványan meg nem pirul (mivel nincs megkenve semmivel, csalóka a színe, ezért nem kell megvárni, amíg nagyon színes lesz, mérvadó, ha már az alja is színesedik).

KépKép
benó

Megyek utamra, majd jövök. :D

KépKép
benó

Élménybeszámoló folyamatban. A "kicsi" elaludt. :D

Kép
flóra 11

Tancsu,hol vagy ma? Ilyenkor már szoktál lenni. :shock:

Kép
flóra 11

Itt laktak
Kép
Ez a kép anetről van,ezt nem ők fényképezték,Hotel Tia Maria, Burgasban.

Kép
flóra 11

Meg fogok őrülni! Hívogatom a gyerekeket a suliból, és közben megőrülök.

KépKép
benó

Miért akarsz megőrülni? Mi a baj?

Kép
flóra 11

Azért akarok megőrülni, mert mindenkinek hiányzik valami adata, nem voltak képesek rendesen leadni az adatokat, szórakoznak, hogy jönnek-e táborba vagy nem, nem lehet őket elérni, nem írják az e-mailt, pedig azt mondják, hogy mindjárt írják stb. Ezt utálom! :evil:

KépKép
benó

Nyugi! Hát szard le a tábort! Bocsi. Kell neked ez? Mi a fenének szervezel akkor valamit,ha nincs érdeklődés? Mondd az igazgatónőnek,hogy kevés a jelentkező és le van tudva.

Kép
flóra 11

Ez nem így működik. Nem kevés az érdeklődés, hanem nem adják meg az adatokat. Nem tudom leszarni, mert nekem MUSZÁJ a gólyatábort megszerveznem, meg a másikat is, és megy az idő. De az a baj, hogy ez nem olyan, hogy leülök és megcsinálom, mivel másokon múlik. Ha leadtam mindent (szállásmegrendelés, póló, vonatfoglalás stb.), nyugodtabb leszek. Csak sajnos ez egész nyáron át tart. Nem. Most az egészet júl. végére meg fogom csinálni. De tudod, mi a jó? Hogy amikor pl. békésen üldögélek anyuéknál vagy tök mindegy, hol, akkor hívogatnak, mindenki, hogy hánykor és hol, és mit is beszéltünk meg. Nem lehet kikapcsolni.

KépKép
benó

Viszont szép helyen voltak a fiaid. :D

KépKép
benó

Jó lenne, ha itt lenne valamelyikőtök, hogy összeolvassuk a névsorokat, hogy egyeznek-e. :roll:
Te mit csinálsz?

KépKép
benó

Meghallgattam a fiaimat,most dolgoznak a videófelvételen.Összevágják,estére elkészül a film a nyaralásból. Aztán megnézzük.
Most itt őrzöm a "pici" fiamat,aki még mindig alszik. :D
Közben netezgetek,tévézgetek,futkározok vécére. Rengeteget pisilek, talán a kapucsínótól. Az vízhajtó.

Kép
flóra 11

Tegnap mondtam,hogy Tancsu felé megy a vihar! Most hallottam a híradóban,hogy Észak-Magyarországon mekkora károkat okozott,konkrétan Edelényt is említették.

Kép
flóra 11

Ó, jaj, az nem jó hír. :cry:

KépKép
benó

Na, jó, én ezt meguntam, hazamegyek.

KépKép
benó

M2-őn Galántáról beszélnek.

Kép
flóra 11

Na, és mit beszélnek róla? :D :D :D :D Bírom, hogy te pont kifogod az ilyen programokat, amikben az általunk közelről ismert településekről beszélnek. Profi vagy! :D :D :D :D :D :D :D Egyszer megnézném én is azt a Galántát magamnak. :D :D :D :D Viszont most hazamegyek. :D Nagyon antiszociális vagyok. :D

KépKép
benó

Pajzsmirigy alulműködés, ami nekem van:
Ha elégtelenül működik

Az alulműködésnek (hypothyreosis), vagyis a pajzsmirigy alacsonyabb hormontermelésének oka lehet a pajzsmirigy megbetegedése, melynek hátterében állhat gyulladás, a jód hiánya, pajzsmirigyműtét, röntgensugárzás vagy akár gyógyszerek is.

Amikor a pajzsmirigyhormon szintje még csak kismértékben tér el a normálistól, a tünetek nem jellegzetesek, így általában nem is tulajdonítunk nekik jelentőséget. Enyhe fáradékonyságon és a koncentrációs képesség romlásán kívül más nem érzékelhető. Ilyenkor az igazi ok csak vérvétellel, a TSH szint mérésével állapítható meg. Komolyabb esetben az anyagcsere lelassul, lassabb lesz a mozgás, a beszéd, a gondolkodás is, érdektelenség alakulhat ki, ami könnyen összetéveszthető a depresszióval. Aluszékonyság, hízás, szorulás, fázékonyság lesz jellemző, az arc felpuffad, a haj ritkává és szárazzá válik, gyakran hullik is. Ilyenkor a bőr hideg, száraz, sápadt és durva. A kezek fájhatnak, a körmök töredeznek, a testen ödémák alakulhatnak ki. A pajzsmirigy alulműködése jól kezelhető hormonpótlással.

Kép
flóra 11

Kodály kapcsán beszéltek róla, ugyanis Kodály itt élt 7 évig.

Kép
flóra 11

Itthon vagyok, dumcsizhatunk, ha valaki ráér.

KépKép
benó

Én itt vagyok Benó. Közben melegítettem a srácoknak kaját,ebédelünk.

Kép
flóra 11

Jó étvágyat nektek! :D Na, jól érezték magukat a fiúk?

KépKép
benó

Igen, jól érezték magukat. Bár azt mondják,hogy azért a tenger az nem az Adria volt.

Kép
flóra 11

Nagyon hozzászoktak már az Adriai tengerhez. Minden évben ott voltak. Én mondtam nekik előre,hogy ez a tenger nem annyira szép,mert homokos a part és a víz is,ezért nem olyan szép tiszta áttetszős a víz,mint Horváthországban.

Kép
flóra 11

Mennek még valahová a nyáron?

KépKép
benó

Persze, gondolom még sok helyre mennek. Péter már most pénteken indul egyénileg, vonattal Csehországba, Pardubicére Rubik-kocka versenyre.

Kép
flóra 11

Nagyon ügyes anyuka vagy, hogy el tudtad/tudod intézni, hogy a gyerekeid világot lássanak, gratulálok hozzá.

KépKép
benó

Akkor nem unatkoznak ezek a gyerkőcök! :D Az én IDB-seim is ennyit vannak otthon, gondolom, ezért nem foglalkoznak azzal, hogy adatokat szolgáltassanak nekem. :D

KépKép
benó

Őrült lassan megy el egy-egy hsz.
Bálintom még mindig alszik. :D

Kép
flóra 11

Mindig nyaraltataom őket minden fele. Egy budapesti rokonom mindig azt mondta, hogy a gyereknek világot kell látnia,úgy tanul.

Kép
flóra 11

Tetű lassú, ja.
Hadd aludjon! Ráér, nem? :D
Tettem fel új recepteket a másik topicba, bár, gondolom, ide is bemásoltam mindet. A citromos muffin vonz engem most nagyon, mondjuk túrós cuccal a tetején. :D Nyami.

KépKép
benó

Egy battai is ugyanezt mondja. :D

KépKép
benó

Ez szerintem így igaz. Sajnos ez a rokon meghalt, pedig annak idején arról volt szó,hogy BP fogok egyetemre járni, ő fog támogatni meg náluk laktam volna, de szalagavatóm napján meghalt.

Kép
flóra 11

Szalagavató gimi negyedik osztályában van nálunk,nem tudom,nálatok van-e ilyen. Szal érettségi előtt fél évvel.

Kép
flóra 11

A sors nem akarta, hogy oda járj.

KépKép
benó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?